Jump to content

Lars Erik Moen

Aktiv medlem
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lars Erik Moen last won the day on February 7

Lars Erik Moen had the most liked content!

About Lars Erik Moen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lars Erik Moen's Achievements

 1. Hei. Mulig feil svar her, men du spør om alternativer. Jeg har prøvd et par sånne elektriske pumper uten at jeg ble særlig imponert. Holder meg til Exped Schnozzel bag. Med den trenger man ikke å tenke på at den må ha strøm dessuten kan man bruke bagen som pakksekk. Tror ikke det finnes noen raskere måte å få luft i et underlag men er ikke skråsikker allikevel. Vi kunne tatt en konkurranse her på forumet: Hva er den raskeste måten å blåse opp et normalt underlag på? Elektrisk pumpe, blåse opp selv med pusten,Schnozzel bag eller andre måter.
 2. Har en Rab Neutrino 400 og en 600 og synes begge er knallbra. Skal du ha en varm tre-sesong pose ville jeg gått for 600 posen. 400 posen er en veldig god sommerpose men under 0 grader blir den fort noe kald. Vekten er lav på begge, godt under kiloen.
 3. Jeg er veldig fornøyd med mine Åsnes fjellski men det finnes andre merker der ute også som sikkert er verd å prøve. Selv har jeg gått for Åsnes sin modell "Gamme". Er såpass fornøyd at jeg har to par av disse, et par "grusski" og et par til "finbruk". Åsnes har mange modeller til forskjellig bruk. Min sønn og en kamerat har kjøpt Åsnes "Ingstad" som de er superfornøyd med. Disse er bredere enn Gamme og har mye mer innsving. Tror dette vil egne seg bedre til den bruken du beskriver. Når det er sagt så ligger Gamme og Ingstad litt i hver sin ende av skalaen når det gjelder egenskaper. Åsnes har flere modeller som ligger imellom og som kan vurderes. Etter min mening har det begynt å dukke opp så mange modeller at det har blitt vanskelig å velge. Når det gjelder bindinger så ville jeg valgt Rottefella BC Magnum. Jeg har hatt disse i fire år og gått to hundre mil med dem uten problemer. Når det gjelder sko så ville jeg prøvd så mange som mulig og tatt de som satt best på beina, men jeg ville valgt sko med membran. God tur.
 4. Må se på pakklista di hvis jeg skal kunne gi noen råd.
 5. Hei. Vi har hatt stor suksess på overnattingstur om vinteren med å putte hunden(fuglehund) ned i en gammel barnesovepose. Bikkja er så fornøyd med denne løsningen at den ikke vil stå opp og gå videre neste morgen.
 6. Litt av problemet for tiden, etter min mening, er at det er så utrolig mye (bra og dårlig) å velge mellom. Min strategi har vært å prøve ut litt forskjellige ting men jeg har også endt opp med et helt lager av telt til slutt Hvis jeg skulle gitt noen råd her i forhold til dine spesifikasjoner så tror jeg at jeg ville gått for to telt, ett 3 sesongs og ett vintertelt. Etter min mening er superlight teltene av god kvalitet og jeg har aldri hatt feil på disse. Jeg har også styrt unna de selvstående teltene og har nå kun tunnel telt i samlingen. Erfaringsmessig er det enklere å sette opp et tunneltelt alene i sterk vind. Hvis jeg måtte kvitte meg med alle teltene unntatt to ville jeg valgt Helsport fjellheimen 2 til sommer, vår, høst, Stortinden 2 til vinter. Skulle jeg bare hatt ett telt måtte det ha blitt Stortinden 2. Stortinden 2 er et utrolig flott telt for en eller 2 personer men selges desverre ikke lenger. Kanskje jeg ville prøvd meg på Helsport Lofoten Pro 2 Camp Telt. Du finner nok ut av dette, god tur.
 7. Hvorfor ikke bare kjøpe et norsk telt. Helsport Fjellheimen Superlight 2 Camp veier kun 2 kg.
 8. Den nye kvistbrenneren fikk sin ilddåp i helga. Kommer til å bli med på mange turer framover.
 9. Da melder jeg meg inn i klubben. Dette blir spennende. Takk til trådstarter.
 10. Jeg hadde en 6 ukers vintertur i 2018. Innerst på kroppen: ull-underbukse, deretter, iang ull over og under (Devold eller Aclima er det jeg er mest fornøyd med). Skallbekledning: Goretex bukse med seler og Goretex jakke fra PeakPerformance. Bukse og jakke ganske stive og med gode luftemuligheter. Sauda down dunjakke fra Bergans til å trekke utenpå under pauser eller hvis det er ekstra kaldt. På beina: Fjellskisko fra Alfa. I tillegg til overtrekksko fra Alpina og gamasjer. Dette utstyret fungerte utmerket, vekten er lav. Det var forholdsvis kaldt de fire første ukene (-10, -30) , deretter slo været helt om og det ble varmt. Sier meg enig med de over som heller til GoreTex.
 11. Denne fra IKEA er jeg veldig fornøyd med ("Skärpan" til 199kr)
 12. Jeg har Rab Neutrino 400 og 600. Veldig fornøyd med begge to. 400 posen bruker jeg på fjellet sommerstid mens 600 posen brukes på fjellet vår og høst. Hadde først 400 posen men denne blir litt kald hvis temperaturen synker under 0 grader derfor gikk jeg for 600 posen også. Et av kriteriene for valget av disse posene har vært vekt. Jeg vil fraråde å kjøpe for stor pose. Har gjort det en gang fordi jeg tenkte at dette ga meg bedre komfort men det var en stor tabbe. Har du for stor pose så blir det etter min erfaring fort kaldt. Soveposen bør omslutte kroppen uten at det oppstår store hulrom. God tur.
 13. Tilbake til spørsmålet. Noen ganger blir jeg ivrig etter å dele erfaringer og glemmer hva det egentlig spørres om. Er det sol ute så vrenger jeg ofte soveposen og legger den oppå pulken. Jeg har en ganske tykk dun-sovepose som har svart stoff innvendig. Det er ikke mye som skal til av sol før det er god tørk.
 14. Hei. Tror løsningene er nevnt i kommentarene over. 1. Lakenpose. Som nevnt av Marius over. Denne har jeg brukt mye. Har lakenposen utenpå soveposen. Denne samler opp mye av kondensen. Jeg river den av med en gang jeg står opp om morran og hiver den ut av teltet eller ned i kuldegropa. Når den fryser kan den ristes tørr og er klar til neste natt. Min erfaring er at dette holder tre-fire-fem dager, så må man inn å tørke alt sammen på hytte. 2. Dampsperrepose: Som nevnt av sneakyowl. Dette har jeg ikke prøvd men brukes jo av de som går til Sydpolen. Noen lager en pose av samme type plast som til for-baller. Ikke å foretrekke for min del, men må man så må man. Vil anta at det her er viktig å vedlikeholde dampsperreposen, dvs skrape av fukten/isen etterhvert. Forøvrig. Skal du holde deg tørr om vinteren er det jo viktig at man børster vekk alt av rim på teltduken før man fyrer opp om morran. Jeg har alltid med en bil-børste til dette formålet. Først, av med lakenposen -> så pakke vekk soveposen ->på med skallklær -> børste teltduk før primus og frokost. Rutiner er viktig. God tur.
 15. Hei alle fjellfolk. Jeg observerte mange små grantrær på vei opp til toppen av Store Ble nå i helga og det stoppet ikke før vi var nesten oppe. Treet på bildet ligger akkurat på 1300 meters-koten. Hvor høyt til fjells finner dere trær nå for tiden?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy