Gå til innhold

nem

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om nem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tror du skal slite med å finne forhandlere i Norge dessverre, det er iallefall min erfaring Kan være noen små utfordringer med feste av UQ på noen Hennessykøyer også, jeg har expedition og den har ingen festemuligheter langs siden. Men det kan dog løses med nål og tråd.. @Thomas E: Hvordan fungerer EE Revolt for deg? Jeg har lest om diverse UQer, og det var noen som mente på at denne var litt dårlig designet slik at dunet forsvant ned fra sidene ved bruk, selv om de var flinke til å reposisjonere alt før de hang den opp?
 2. nem

  Tips til å gå inn fjellsko?

  Kan være at de myker seg opp litt etter bruk, og at det er stivheten foran som gjør at du blir nummen i foten (gikk bare ut ifra at dette var symptomet du opplevde med foten.. ) Selv hadde jeg dette med mine støvler, men etter noen mil var de fine å gå i. Når det gjelder gnagsår har jeg ikke mye erfaring, men har hørt at hvis man først har fått blemme så skal man legge på gnagsårplaster og teip utenpå slik du sier. For å unngå gnagsår i første omgang kan man teipe rett på huden, dette forhindrer friksjonen som skaper sår.
 3. nem

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Ganske store mengder klegg i skogene i Østfold om dagen sammen med litt knott og ca ingen mygg. Er det egentlig noe som helst som funker mot klegg? Mygga, jungelolje og hvite klær fungerer ikke iallefall. De simpelthen elsker meg. Mens jeg hadde 5-10-15 klegg fråtsende på meg satt de andre relativt uberørte.. Har sikkert noe med at jeg svetter som en gris Men ja, er det i det hele tatt noe som funker eller er det bare å bite tenna sammen og nyte friluftslivet, inkludert klegg?
 4. nem

  Nedlastning av kart

  Har du lastet ned n50 og importert i qgis?
 5. nem

  DAB radio med bluetooth?

  Beklager sent svar, hadde ikke på varsel ved aktivitet her :( Det er greit å ta feil, ingen fare! Var forøvrig på elkjøp og lyttet på de to Sandstrøm radioene, og lydkvaliteten på den jeg linket til innledningsvis var ganske bra etter min smak. Hadde ikke med vekt så jeg aner ikke hva den veier, men den var ikke veldig tung (godt under 1000g iallefall). Oppdaterer evt. tråden dersom jeg skulle gå til innkjøp av noe i år.
 6. nem

  DAB radio med bluetooth?

  Etter hva jeg fant så er det kun 1 mobiltelefon som har innebygget mottager for DAB og det er LG Stylus 2 ? EDIT: Har forsåvidt sett på DAB adapter til mobiltelefon også, men ble litt skeptisk til mottagerforhold så jeg tenkte at en radio ville være det beste valget sånn sett.
 7. Heisann! Jeg lurer på om noen her har erfaringer rundt DAB lommeradio med bluetooth? Er på jakt etter en liten og hendig radio med god lyd som ikke veier alt for mye.. Har søkt en del rundt og kom over radioer fra POP, men disse har litt lunken kritikk på lyddelen.. Så langt har jeg sett meg ut https://www.elkjop.no/product/lyd-hi-fi/radio-stereoanlegg/radio/SCARIADUBK17E/sandstrom-barbar-dab-radio-scariadubk17e-sort Det negative med denne er kun 6 timer batteritid og at den ikke er fuktsikker.
 8. nem

  Sett for nybegynner

  Fikk en svær abbor da..
 9. nem

  Sett for nybegynner

  Tusen takk for alle tilbakemeldingene her! Fantastisk! Jeg klarte å knuse mobilen i går så dette får litt innvirkning på planene. Det blir nok et veldig billig sett i første omgang og hvis det gir mersmak så går jeg litt opp i prisklasse neste gang. Og ja, det var litt motsetninger i hva slags fisk jeg var ute etter, hjernen var ikke helt med når posten ble skrevet. Tusen takk igjen!
 10. nem

  Sett for nybegynner

  Heisann! Tenkte kjøpe et fiskesett så jeg har noe å gjøre når de andre i reisefølget skal fiske.. Har ingen planer om å legge veldig mye penger i det da budsjettet er stramt nok som det er.. Tittet litt på dette fra Skittfiske: https://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/fiskesett/haspelsett/berkley-twilight-8-3-15gr-haspelsett-149253-p0000134088 Er det noe å ha? Bruksområde er skogsvann (store og noen litt mindre) samt fjellvann når vi er på fjellet. Er det vanlig at slike sett kommer med oppbevaringspose til stang og snelle? Og sist men ikke minst, tips til sluker for ymse småfisk (Abbor, makrell, laks, gjedde)? Håper noen har noen innspill, drar om en uke så jeg må få ut fingeren og bestille
 11. nem

  Ang bålforbudet...

  Har alltid tenkt alt det er greit med leirbål så lenge det er forsvarlig. Bygger alltid opp med stein rundt og vi har alltid camp ved ett eller annet vann, ikke midt i tjukkeste skauen.. Tviler på at noen gidder komme og kjefte på oss, det har iallefall ikke skjedd ennå
 12. nem

  vannfilter

  Vann til mat/kakao koker jeg bare opp. Kjøpte et Sawyer mini filter som jeg bruker i lavlandet. Om det har noe for seg vet jeg ikke men det veier ikke stort og tar ingen plass
 13. nem

  Vinterpose til hammock

  "Problemet" med å kjøpe dedikert OQ/UQ er jo prisen.. Skal man ha en løsning som tåler noen minus blir det en del tusenlapper. De fleste har sovepose og liggeunderlag fra før og dette fungerer fint (iallefall i Hennessy Asym Explorer). Jeg kjøpte forøvrig en billig UQ (fra DD) ifjor som jeg brukte fordi jeg hadde en særs dårlig sovepose men med ny pose bruker jeg liggeunderlag igjen. Har et bamse samt oppblåsbart fra DD, har ikke bestemt meg for hvilket jeg liker best ennå.. Hvis budsjettet er stort så kan man jo gå for UQ/OQ, men har man god pose og liggeunderlag fra før ser jeg ikke helt vitsen
 14. nem

  Turkart på mobiltelefon

  For Android kan jeg også anbefale Locus maps. Den har støtte for det meste. Har en mulig løsning for å laste ned offline som jeg ser på og vil nok lage en egen post om det her hvis det fungerer tilfredsstillende..
 15. Beklager litt seint svar, lang dag idag.. Jeg fikk en leveringsbekreftelse på mail istad så alt er i sin skjønneste orden Takker uansett for tilbakemeldinger, jeg hadde inntrykk av at siden var seriøs, og det inntrykket har ikke forandret seg selv om det tok litt tid for de å få inn varen jeg hadde bestillt. Ville sjekke her før jeg eventuelt tok kontakt med de men det slipper jeg nå Takk igjen!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.