Jump to content

Bjørja

Aktiv medlem
 • Posts

  541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bjørja last won the day on December 20 2016

Bjørja had the most liked content!

About Bjørja

Recent Profile Visitors

2,956 profile views

Bjørja's Achievements

 1. Ja, mine slirer er Zytel, og jeg hadde kanskje fått dempet "tactical" klagingen min med en lærslire, men Zytel slirene fungerer helt greit. På mange måter så er det gode kniver, men de snakker ikke til hjertet mitt. Det blir rent praktisk, og det er jo ikke så tilfredstillende.
 2. Jeg har tidligere langt tilbake i denne tråden snakket om mitt ambivalente forhold til F1. For moro skyld så tenkte jeg at jeg skulle se hvilken kniv jeg har brukt mest i adventidstiden og frem til nyttår. Det har faktisk vært min gamle A1. Jeg synes kniven jamnt over er for stor. Den er litt for "tacticool" for min smak, men det er en veldig praktisk kniv for dagsturer der man dropper øks til bålet. Du kan gjøre det meste en liten kniv kan, samtidig som det ikke er et problem å bruke kniven til enkel kløyving. Den ultimate turkniven er det nok ikke, men som kniv til dagsturen er A1 et artig alternativ.
 3. Det er jo flere aspekter i en slik problemstilling På den ene siden er det det strengt juridiske, hva er egentlig lov eller ikke? På den andre siden kommer det mer diffuse vurderinger som folkeskikk, hva "føles greit"? Mange gamle ferdselsårer går inn på tunet til gardsbruk. Det var jo slik man ferdes i eldre tid. Stiene gikk gjerne fra gard til gard, og til støler i utmarka. For egen del synes jeg det er beklemmende å kommer vandrende inn på folks tun. Samtidig så er det ofte slik at tunet er rammet inne av innmarksbeite, slik at det er ikke helt enkelt å unngå å fare forbi heller. Kommer du ut på kysten kan du være presset mellom høye fjell og baderomsvinduet til et eldre hus, det er lite valg da. Jamnt over bør man nok ikke stå beinhardt på det juridiske om man vil merke turer. Selv om man juridisk kanskje har sitt på det tørre, så er det vel greit å ha et godt forhold til grunneier. Ville du hatt en merket sti til din garasje i boligfeltet?
 4. Jeg har brukt en Arc'teryx Alpha SL som skallbukse siden jeg kjøpte den i Canada for ca. 10 år siden. Den blir egentlig mest brukt til overtrekksbukse. Kvaliteten har vært upåklagelig, men eldre tiders goretex er for klam for min smak. Mulig det er bedre med nyere varianter. Jeg bruker polycotton og Ventile så langt jeg kan slippe unna med det.
 5. På kaffepausen under dagens tur kom tilfeldigvis temaet om kortreiste klær opp. Det snakkes mye om kortreist mat, men hva går det an å få tak i av kortreiste klær? Vi gikk våre egne klær etter i sømmene, bokstavelig talt. Jeg hadde da følgende klær/land representert: Lowa-sko (produsert i Slovakia) Smartwool sokker (USA) Janus ullundertøy (produsert i Norge men merinoulla er vel neppe norsk?) Outdoor Research Ferrosi bukse (Kina) Bergans Venabu jakke (Kina) Eskimo/Bråten ullgenser (står 100% Norway. Ulla er ganske grov så den er vel kanskje norsk?) Hagløfs lue (Polen) Jeg hadde altså klær fra tre kontinenter. Det sier vel kanskje sitt om at dette er noe jeg kanskje burde vært mer bevisst på. Lar det seg gjøre å kjøpe all friluftsbekledning fra Norden, eller iallefall fra Nord-Europa? Det burde vel strengt tatt være mulig?
 6. Dere som har Savotta, kan den brukes med trangia rødspritbrenner? Den blir vel noe høy om du setter trangiaen nederst?
 7. Det er lite jeg har vært på tur i Finland. Stort sett har det blitt som transportetappe mellom Sør-Norge og Finnmark. Det dukker stadig opp finner som har engelsk tekst til kanalen sin, og dermed blir det en mulighet til å være virtuell turist i Finland. Blant annet Ali Leinio har mye fornuftig, det er tradisjonelt friluftsliv med en moderne vri. Forsåvidt artig med et finsk perspektiv på Norge også. "Et velstående land med elvisk språk og glade mennesker"
 8. Det blir vel til det. På tv-en blir det for mye reklame.
 9. Mulig det er meg, men er det mer reklame på YouTube enn tidligere? Synes stadig flere kanaler avbryter med reklame. Det er ganske ødeleggende for innlevelsen, men forstår jo at noen prøver å leve av dette her. Jeg lever greit med reklame før snutten begynner, men det er traurig med reklame midt i en stille natursekvens.
 10. Dette var et glimrende og opplysende innlegg! Jeg bodde sammen med to islandske studiner i min studietid. De var ivrige strikkere, og sverget til islandsull. Jeg fikk både genser og lue til jul. Ulla er som du sier grovere, men den varmer virkelig godt. Det er neppe førstevalget til dem som klør bare de ser Sauen Shaun på Barne-TV.
 11. Er det noen som har vurdert Helium mot Exos 58? Jeg kunne hatt en lettere sekk i 50-60L segmentet, uten at det blir rammeløst og ultralett.
 12. Hva tenker du å ha under? "litt vel romslig" kan være en fordel med tanke på mellomlag og isolering.
 13. Denne varmet på en sur regnfull vårdag. Det frister med en tur på Hardangerividda i sommer. Flotte bilder!
 14. Lengde og vekt gir deg mye å velge i. Det kunne nok vært lurt å ta kontakt med noen kajakklubber. Da kan du nok få prøvd noen farkoster, samt få gode råd.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy