Bjørja

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  386
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Bjørja last won the day on Desember 20 2016

Bjørja had the most liked content!

Om Bjørja

Nylige profilbesøk

1 056 profilvisninger
 1. Ikke turvant familie

  Brukt kan være en god måte å skaffe seg turutstyr til en rimelig(ere) penge. Ting ligger tilsalgs her på forumet, på finn.no og på facebookgruppa 'Turutstyr - kjøp og salg'. For turer under tregrensen i vår, sommer og høsthalvåret kan du klare deg med forbausende lite. Biblioteket er en god kilde for gratis info. Bøker de ikke har lokalt kan fjernlånes. Få deg et nasjonalt lånekort, så kan du selv bestille bøker via http://samsok.no/ www.prisjakt.no kan være grei, da kan man sjekke hvor "godt tilbud" egentlig er, samtidig som det går an å finne noen gode kjøp.
 2. Jeger men allikevel være glad i dyr ?

  Jeg ser ikke hvorfor trådstarter ikke skal kunne utøve jakt etter Viltloven, og samtidig være glad i dyr. Utfordringen i fremtiden kommer ikke til å bli folk som utøver jakt, men snarere at vi får en 100% urbanisert befolkning som har mistet alt forhold til naturen og matproduksjon. Det er nok å lese kommentar til jegere på facebook, for å se at denne utviklingen allerede er i god sving. Nei trådstarter må bare komme igang med jakt, med Viltlovens kap VI i ryggmargen til enhver tid.
 3. Måke til middag?

  Det er hard bud for en rekke sjøfuglarter om dagen, men skarven ser ut til å være overalt...
 4. Den uendelige jakten på en god 1000-snelle

  Nå er jo krona litt svakere enn før oljeprisfallet, men jeg kjøpte min Stradic 2500 fra Japan. https://jpangler.com/ - de har jo noen modeller som ikke er i salg her.
 5. På kanoturer, og overnattingsturer der vekt ikke er så avgjørende så ser jeg at jeg fremdeles tar med ullgenseren. Den er behagelig, og veldig grei ved bålet. Samtidig er den en god hodepute også. Den har også en "det føles rett faktor" som dunplaggene mine aldri får.
 6. Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Jeg har heller ikke kjøpt packraft, men selv kona kom på gli etter Monsen, Monsen og Mattis. Ellers har jeg vært flink dette året med å bruke det jeg har hordet inn de siste åra....vi får se hvor lenge fornuften holder. Fristelsene står i kø. Ånden er villig, men kjødet er skrøbelig som det står i skriften.
 7. Har stort sett alltid med Arc'teryx Alpha SL jakke og bukse i sekken, men foretrekker å bruke en lett softshellbukse, tynn ulltrøye og en lett vindjakke så langt det går. Det skal sies at jeg fort blir varm, og at jeg tenderer til å svette mye. Ved begge alternativene hadde jeg nok dratt strikken med softshell og vindjakke så langt som råd var. Jeg har prøvd x antall ulike goretex, event og neoshell plagg i årenes løp. For min del blir det uten unntak klamt. Dermed bruker jeg det ikke uten at det er helt nødvendig. Samtidig er det mye nedbør i mine trakter, derfor har jeg alltid med et sett i sekken. Jeg kunne sikkert like gjerne hatt et lett regntøysett som de døde fugl plaggene jeg har. Det viktige er uansett at du finner den løsningen som du er mest komfortabel med, samtidig som du ivaretar sikkerheten. Noen kan greit gå i goretex hele tiden med god komfort. Andre av oss sliter med at det blir ukomfortabelt og klamt. Du må nesten finne ut hva som fungerer for deg.
 8. Luksusproblem

  Brukte et Hilleberg Rogen i Saltfjellet i fjor. Det fungerte forholdsvis greit. Jeg opplevde lekkasjer i hjørnene som var eksponert ved et kraftig tordenvær. Dette fikset jeg selv med seam sealer, eller sømsøler som det sikkert kan hete på norsk. Siden har det ikke vært et problem. Jeg ville absolutt sett på Niak.
 9. Luksusproblem

  Få det heim! Kan vel aldri bli for mange telt?
 10. Monsen, Monsen og Mattis

  Synes NRK burde prøve å få med lillebror på flere program. Artig kar. Serien hadde jo gode seertall, så det er vel lov å håpe på mer.
 11. Monsen, Monsen og Mattis

  Det var vel en fremstilling av hvordan det kan være når du aldri har prøvd en packraft. Alt i alt var det vel god reklame for packraft tenker jeg. Til og med kona fikk lyst på en
 12. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Dette er nok et godt råd. Det juridiske er nå en ting, men forvaltning og oppfølging av forvaltningsvedtak, er best tjent med en god forankring hos publikum. Uavhengig av hva slags myndighet man har, så er det fullt mulig å utøve denne på en måte som oppleves ryddig og legitim. Det er ikke akkurat egnet til å bedre publikums legitimitetsfølelse, når man ikke kan forevise legitimasjon på den myndigheten man påberoper seg...
 13. Barn og fiskelykke

  Seksåringen min dro i land en sjøørret på 1.3 kg i fjor. Jeg tror nesten han spiste hele fisken selv også. Han snakker fremdeles om den fisken. Slike opplevelser er jo de man håper de som voksne vil huske fra barndommen sin
 14. Vann på tur

  Problemstillingen er jo gjerne mye beitedyr i enkelte av våre fjellområder. I Setesdal Vesthei er det mye sau, og jeg har jamnt spekulert på om det ikke ville vært lurest å satse på en UV lampe, for å være på den sikre siden. Vannrensetabletter smaker hoggorm, og filtersystemer har egne utfordringer knyttet til rengjøring etc. I Quebec blir disse vanligere og vanligere: https://www.steripen.com/ - men de har litt andre problemstillinger enn oss med parasitter etc.
 15. Osprey Xenith regn tæt?

  Jeg fikk kjøpt trekk til min Bergans Alpinist 110L i Quebec. Det var Deuter, men jeg vil tro det finnes andre som også produserer store nok trekk. edit: Ser nå at du mente inkludert regntrekk. Jeg har ikke sett større sekker med inkludert trekk. Min Lowe Alpine Alpamayo 70-90 har inkludert trekk, men det er jo ikke en sekk i 100L+.