Gå til innhold

Fotogubbe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  485
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Fotogubbe vant dagen sist 24. februar

Fotogubbe hadde mest likt innhold!

Om Fotogubbe

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tror det kan stemme bra, men har ikke veid det da jeg mangler digital vekt. På ukes tur trenger man 2-3 ekstra batterier, eller man kan stoppe innom hyttene for mat og drikke mens man lader opp igjen. Bør absolutt ha med 1-2 batterier uansett.
 2. Jeg har ikke brukt kameraet lenge, men jeg synes det blir bedre og bedre i bruk. På en måte er det avansert, men samtidig enkelt. Menysystemet er funksjonelt og bra. Det er vanskelig å sammenlikne med speilrefleks pr nå, men et par klare fordeler og ulemper har jeg gjort meg opp. Jeg tror speilrefleks vil leve lenge da det har sine klare fordeler. Fordeler: lettere og mindre enn dslr lettere å blåse bort støv på CMOS-brikka da denne er synlig(har holdt seg støvfri til nå) lite nok til dagligdags bruk som dagsturer etc. stabilisator på CMOS-brikka Ulemper: den elektroniske søkeren er overraskende bra, men den optiske søkeren på speilrefleks er uten tvil bedre litt stort som turkamera med endel vandring dårlig batteritid Jeg er imponert over medfølgende optikk, Nikkor Z 24-70mm f/4 S. Dette er skarpt fra full blenderåpning (f/2.8-versjonen skal være enda bedre og et referanseobjektiv). Et prøvebilde rundt 80% crop under på blender f/4 og håndholdt. Jeg fikk også installert både ViewNX-i og Capture NX-D, noe som holder mer enn nok til mitt bruk.
 3. Har fått inn lørdagsturene med et par sykkelvenner med samme ambisjonsnivå 😊 Blir rolige turer for å bygge litt "grunnmur" utover og for å fortsatt vinne over dørstokkmila. Må nok presse meg ut noen ganger, men det ser lysere ut.
 4. Kom meg ut til fots i dag med kamera, men ble ikke det beste lyset. Har nå funnet en plass til morgentur og soloppgang en dag forholdene ligger til rette for det.
 5. Da kan du like gjerne kjøre inn via Røldal og videre inn langs Valldalsvatnet. Ikke langt til grensa derfra, samt gode fiskemuligheter dersom det er en del av turen https://ut.no/kart
 6. Jeg prøver så langt jeg kan å unngå adapter. I utgangspunktet skal et slik adapter ikke forringe bildekvaliteten! Vil i såfall anbefale deg Panasonic-adapter. Jeg har en Nikon Z6 med medfølgende original-adapter for Nikon speilrefleksoptikk. Det er problemfritt å bruke adapter på Nikons egen dslr-optikk, men kan by på utfordringer når man da blander inn tredjeparts optikk. Selv vurderte jeg Tamron 70-200 grunnet pris, men har lest tester som sier at det er problemer. Det er vel en software oppdatering som må til, og det er nettopp slik problemer jeg vil unngå. Mulig du kan få samme problemer. Jeg ville spurt Scandinavian Photo eller Interfoto om hva de tenker.
 7. I dag vant jeg over dørstokkmila og ryggen er nå bra nok til å kunne sykle litt på asfalt. Prøvde meg på en kyststi for 3 uker siden, men tålte ikke ristingen, noe som ga meg noen søvnløse netter og mye krøll. I dag ser det foreløpig bra ut Lett trening håper jeg gir meg det jeg trenger for å komme meg på tur til våren og sommeren. Det var min andre sykkeltur på noen år nå, så formen er deretter, men det var bra.
 8. Fotogubbe

  Dekkforvirring

  ETRTO 622 er også kjent som 700C 28". ETRTO 584 er 27.5" eller 650B ETRTO 559 er 26" 622 betyr at dekkets indre diameter er 622 millimeter, mao laget for 28 tommers felger (29 og racer hjul). 37-622 betyr at dekket er 37mm bredt.
 9. Ser at flere produsenter kjører på med nye modeller med speilreflekskameraer, så jeg tror de vil leve lenge Selv har jeg endelig overskudd til å sette meg inn i mitt speiløse kamera. Det er mer enn nok å sette seg inn i av nye funksjoner.
 10. 4000kr for teltet og 600kr for footprinten, dvs 4600kr Frakt kommer i tillegg, henting er mulig.
 11. Et ypperlig telt for flere personer, men det blir unødvendig stort for kun meg. Selges uåpnet og nytt, samt ny footprint bestilt fra Helsport. - Selges samlet for 4800 kr (footprint alene kostet 800kr) - Kan hentes hos meg, ev frakt i tillegg. Mer info her https://www.xxl.no/helsport-spitsbergen-pro-3-camp-tremannstelt-gronn/p/1137174_1_style
 12. Min første tur på veldig lenge må bli en enkel tur, med lite kjøring og kort gangavstand og lett sekk. Gaustaryggen (3 km) er et topp turmål med utsikt, tar sikte på mai, ev april hvis mulig til fots. Det blir 1-2 netter på Gaustaryggen med tarp (hvis været tillater det). Tar med vindsekk just in case. Har tidligere overnattet på toppen for veldig mange år siden, men nøyer meg med ryggen denne gangen. Blir mulig tur til toppen dagen etter. Dette er en tur jeg virkelig har lyst til å gjennomføre. Logger ut og logger ikke inn før turrapport foreligger - må ha litt press på meg
 13. Mine turer har en lenger periode blitt på planstadiet grunnet helse - dessverre. Jeg har kjøpt utstyr jeg ikke trenger da jeg har latt meg rive med (min skyld). Hadde fravær fra FF siden 6.desember, hvor jeg har kvittet meg med utstyr for 18k. Er nå på et fornuftig nivå med kun to telt. Er sovepose-samler, derfor tre poser, men kunne klart meg med to. Blir fokus på turer, bilder og turrapporter for min del. Tror det skal gå bra å holde meg til det Mye bra utstyr og mange flotte tilbud for de som trenger nytt utstyr.
 14. Enig i alt du skriver i ditt innlegget lenger opp (tok bare med dette) Den gamle EN-standarden som begge er testet etter kunne gi noe lab.variasjoner under testen, noe den nye skal være bedre på. Det kan bety at den ene posen kan ha fått et "for godt resultat" og den andre "for dårlig". Siden det er samme produsent på begge posene, er jeg tilbøyelig til å tror at det kan være et moment, men jeg vet ikke. Fortsatt en liten nøtt.
 15. Marmot Lithium er en meget bra sovepose - har kommet bra ut i test hos Outdoorgearlab. De sier at den er mulig en av de varmeste, hvis ikke den varmeste i kategorien "cold weather bag" de har testet. Den har ikke dedikert nakkelukking, noe jeg synes er en liten ulempe. Man kan ligge med hetta sammensnurpet, men noe kaldluft inn og noe varmluft ut må du regne med når du snur deg i løpet av natta. Jeg har tidligere brukt tykk lue med klaffer da jeg liker å ligge med hodet utenfor hetta. Da kan du snøre hettelukningen rundt halsen med godt resultat (har samme selv i modellen Hydrogen). Som vinterpose endte jeg opp med Rab Neutrino 800, men hvis du kan leve med det jeg skrev i forrige avsnitt, er det en utmerket pose til vinterbruk innenfor hva produsenten oppgir. NB: Noen fryser raskere enn andre så ikke tenk at du til enhver tid sover varmt rundt T-limit.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.