Jump to content

borgern

Aktiv medlem
 • Posts

  4,413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

borgern last won the day on April 7 2022

borgern had the most liked content!

Reputation

1,345 Excellent

About borgern

 • Birthday February 11

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

9,000 profile views
 1. Hvis du vil prøve tørke det noe så heng det våte ute etter du har skiftet, da fryser fuktighet til is. rist og bank av etter en stund så blir du kvitt noe av fukten på den måte. Så er det mulig å tørke i tak på teltet etterpå med brenner hvis du føler deg sikker på slik bruk.
 2. Som nevnt over Sørlihavna-Losby er flat, også lysløype. Det er og veldig lite kupert videre fra Losby til Mønevan. Totalt er et 10km t/r. Etter Losby er det ikke lysløype. Skansebakken i Sørkedalen og innover Gråseterveien er også lite kupert. Litt akkurat opp fra p -plass. Etter ca 4km begynner den å stige uten at det er så veldig bratt det første stykke. Så er det vel rimelig flatt på "stadion" ved Skullerudstua så lenge en holder seg på jordet der. Blir da å gå mer rundt og rundt. Løypene rundt Maridalsvannet er heller ikke så veldig kupert.
 3. Har Shimano STC og synes den fungerer bra til å være teleskop. Hatt billigere saker som ikke har vært bra. Hadde og forgjenger til STC men greide knekke tupp på den. Savnet den så jeg kjøpte da STC når den kom. Liker å ha en pakke hvor snelle sitter på og den er forhåndrigget.
 4. Spørs litt størrelse på hunden. Jeg bruker et 2 manns lignende Hubba Nx, Big Agnes Copper Spur UL2. Hadde en husky før som også bodde i teltet. Det var grei plass til det unntatt når hu la se på siden med beina mot inertelt og rygg mot meg.
 5. Har Brusletto Femund GRS. Helt grei kniv det. Synes dog ikke den matcher Casstrøms Lars Fält kniven på feeling og kvalitet. Fält er en av mine favoritter ved siden av Esee 6. En kompis kjøpte nylig Gerber Strongarm på XXL, kjentes ut som en bra allround turkniv som er fulltange. Produsert USA stod det vel. Men den var på tilbud da, ser ikke ut som den er det nå.
 6. Hatt den et par år selv. Veldig god sag. Liker at den bruker standard bladlengde, en del slike tursager har egne lengder etc så ekstra blader er dyre. På denne har jeg brukt finbladet fra Biltema til 39,90, funker som bare det. Mener min ble bestilt fra Tamarack Outdoor i UK, de sendte kjapt. Husker ikke pris den gang men ser at den nå kommer på £95,50 inkl. frakt.
 7. Primus Omnifuel Brukes mest som turbrenner når det er kaldt. Har silencer til den. Er vel straks 20 år gammel og funker som bare det. Optimus 111 Bruker mest på dagstur i kulde og det er litt vind. Optimus 111T Også mest brukt på dagstur i stille vær. også overnatting når det er kort å gå. Optimus 8R Denne brukes mest på dagsturer av brennere på flytende drivstoff. Oftest den som er med på dagstur og brukes neste hele året. Optimus Vega Har vært primærbrenner på sommeren i flere år nå. Ikke så høy makseffekt som enkelt andre men fint å kunne kjøre boks opp ned i litt kjølig vær. Merker dog at trykk synker på den etter oppstart uansett vær. Står lavt og er stabil. Eagle Products (Fire Maple 118, tror jeg) Lettere enn Vega og og har den i en titankjele for småturer. Mer stabil flamme enn Vega Jeg hadde også Fire Maple Blade 2 som er lik men i Titan. Dog datt den fra hverandre og det var feil på slange så den ble tilbakekaldt. Revir Fres minibrenner (Fire Maple FMS-300T) Fungerer mest som backupbrenner på turer men også noen dagsturer. Bråker en del til å være gass pga lite flammehode. Toppmontert Robens. Ligner type Pocket Rocket men litt tynne kjelestøtter. Ligger på hytta og brukes på dagstur. Biltema topmontert Første toppmonterte jeg kjøpte. Vel eneste jeg har med innebygget tenner. Den virker greit men har litt glatte kjelestøtter. Sjelden i bruk.
 8. Har testet et par av de fra Monsen. Tikka ere veldig krydret og ikke god. Viltgryte har en rar smak. Carbonara var kjedelig. KJøpe 10 stk på tilbud men kommer vel til å være med som ren backup. Real har en del ålreit. Blå band har flere bra. Firepot har noen bra.
 9. Begge de virker bra og har 1" sensor. mange kompaktkamera har mindre enn det. Mpx er ikke alt nei. Kommer mye an på bildebrikke, lystyrke på objektiv. Se om du finner et Pana Tz100 brukt, det kostet litt mindre. Det er ganske likt Tz200 men har 10X zoom men litt bedre lysstyrke i "bunn". Det er gode kameraer som også har litt mer avanserte muligheter og raw filer. Mellom Sony og Pana så har Sony litt bedre lysstyrke men mindre zoom. Jeg hadde et Pana Tz5 eller så . Synes det fungerte fint men var ike så bra i lite lys da det hadde mindre bildesensor. Med jeg likte 10X zoom som også det hadde. Men det sluttet virke etter 10 års tid.
 10. Jeg bruker denne fra Seek Outside. https://seekoutside.com/unaweep-6300/ Den er ca 100L da men finens i mindre, de har og andre modeller. Dette er sekker med godt hoftebelte og reimer samt ekstern ramme. Ramme er langt lettere enn f.eks Recon Pack. Jeg har ekstra topplokk og lommer på min. Selve sekken med topplokk, talon, lommer på hoftebelte og lumbar support veier 1,75kilo. Som omtrent 3 kilo mindre enn min Reconpack. Bærekomfort er veldig bra. Reconpack vinner nok hvis du laster 35 kilo+ men jeg har ikke så tung sekk. Topplokk kan og festes bakpå, kjekt ved f.eks sykling. Jeg kjøpte den siden Recon er tung og jeg trengte noe mer vanntett til packraft. Koster litt disse sekken da med dagens dårlige kronekurs. Packraft Sverige pleier selge de, jeg bestilte rett fra produsent i USA. Veldig sjelden de har tilbud men det hender det er noen prosenter å hente f.eks Black Friday.
 11. Har du tittet på Seek Outside sine sekker? De har en del i forskjellige størrelser. Materialet er vanntett men du må ha på seam sealer på alle sømmer. De er vel ikke regnet som vanntett hvis du senker de under vann dog.
 12. Vidda pro ventilated. Ikke vært så glad i bukser med mye strecht. Har en fra Lundhags og det blåser lettere gjennom strecht og på den er det såpass tynt at mygg stiker gjennom. Så jeg valgte ventilated. Så og si samme som vanlig Vidda pro men har lufting på sidene og en kile i skrittet med strecht. Det er så lite at det ikke utgjør noe i vind. Strecht er mer luftig på sommeren så klart men så fort det er grei temp går jeg som regel i shorts uansett.
 13. Da har jeg fått gått litt med Bregne. Såle er en del tykkere og stivere enn Kvist 1, mer forskjell enn jeg trodde. Kvist var vel dog uvanlig tynn. Men det var akkurat en slik forskjell jeg var ute etter. Stivere og tykkere enn Kvist men alikevel klart lettere enn walk King. Akkurat noe slikt jeg trenger til dagsturer i marka etc. Kan fort hende jeg bruker de med større sekk på tur og så lenge ikke terrenget er for krevende. Boa fungerer fint. Godt grep i såle.
 14. Er jo litt liv i denne tråden enda. Har akkurat kjøpt et par Bregne. Ikke fått gått med de enda. Kvist versjon 1 skal nå byttes ut da de er godt slitt og litt til. Kvist har vært veldig gode å gå i men litt lite vridningstive og man kjenner underlaget godt. Har gått en del turorientering i år, type 2,5- 4,5 i skogterreng i år. Blitt litt sliten i beina etterhvert men ikke verre enn at jeg kunne gått en time til. Kvist vurderte jeg aldri bruke med tung sekk. Det jeg kjenner med hendene er at såle på Bregne er tykkere og stivere enn Kvist. Nå er sålene på Kvist slitt men såle har alltid vært lett å vri og bøye. Bregne har en litt høyere såle og den er både stivere ved vridning og bøying. Hvor mye stivere er vanskelig si, men mer enn jeg trodde den skulle være. De er ikke så stive som Walk King men det er jo en fjellstøvel som og veier en del mer. Blir spennende å prøve de, kanskje i helgen.
 15. Ligge video av noen som tok tur med packraft. De dro inn Mugga, opp til Muggsjøen, over volsjøene, gikk ned til Revsjøen. De dro videre ned over Rogen, Våndåhåene, Vonsjøene, Grøtåa før de dro ned i gjen Røa. Så litt lenger tur enn din. Det er video er i to deler men som jeg husker er turen mellom Volsjøene og Revsjøen i del en. Får du et inntrykk av området.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy