Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 361
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. borgern

  Lite eller stort, foto i forandring

  Bruker litt forskjellig. Mobil synes jeg ofte blir for lite alene. Er ikke så gode annet enn gode lysforhold men nå har ikke jeg den beste kameramobilen da. Det jeg nesten alltid har med er panasonic ft5. Er vanntett kamera som tåler en støyt. Tar greie bilder og video. Noen manuelle funksjoner men sliter litt med liten sensor. Men lite og lett så det er alltid med ut, enten i en lomme eller i hoftelomme på sekk. Veldig greit med noe som er vanntett. Tar mest bilder med dette kamera, ikke var det dyrt heller. Har ganske nylig skaffet et lite systemkamera Panasonic GX80. Ville ha noe som har flere muligheter og bedre å ta bildee med i vanskelige lysforhold. Har et DLSR fra før men det ble alltid hjemme pga vekt. Fornøyd med det så langt. Av "proff" kompakt jeg kunne tenke meg er det Sony RX100 men nye modeller der har blitt veldig dyre. God lysstyrke men ikke all verden zoom. Men det som nok hadde vært mest aktuelt nå er Panasonic TZ100. Det har 10x og grei lysstyrke, lite men har 1inch sensor. Har nettopp kommer ny versjon i TZ200 så det er gode priser på TZ100 for tiden.
 2. Føres i butikk og apotek men ikke alle kjeder.
 3. borgern

  Alternativ til Femundsmarka i Juli?

  Er ikkeså mye folk innover. Vært der 3 ganger midt i ferietid og synes ikke der er plagsomt med folk. Pleier være en del folk nedre delene av Røa og oppe på Røvollfjellet. Men får du litt inn er det ikke trangt. Møter på noen under vandring og ser noen på avstand da. Langs Røa vil det som reg2l passere folk i kano. Hatt både Grislehåen og nordelen av krokåthåen alene midt i juli.
 4. skulle reimpregnere ene teltet mitt etter en del års bruk. Fikk da anbefalt Nikwax Tx direct spray fra produsent.
 5. borgern

  Bergans Alpinist vs Osprey Xenith

  Er ikke noe maks på litt over 20 kilo, ikke det jeg mente. Men for meg så er da reconpack bedre å bære. Det blir litt preferanse men det er en sekk som er mye stivere i rygg pga ramma og så roterer hoftebeltet så jeg blir mindre sliten over hoftene. Men det er slik det passer for meg og det er sikkert ikke likt for alle andre. Så har det med plass å gjøre. Min Xenith er 88L mens Reconpack er 125L. Medøkt vekt blir det mer volum.
 6. borgern

  Packraft - tips til drivanker

  https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/vannrensing-og-vannposer/vannposer/sts-folding-bucket-turbotte.html
 7. borgern

  Bergans Alpinist vs Osprey Xenith

  Er det litt irritasjon på skulderreimer nå blir det sikkert verre på tur når du er sliten. Synes også hoftebeltet på Berggans er for massivt. Følte det låste hofte litt så jeg ble lettere stiv. Bruker selv xenith 88 selv og den er god. I tillegger xenith lettere og som regel å få taki ril bra pris. Bergans sidelommer er dog bedre nn på xenith. Men litt og hvor tung du regner med sekken blir stort sett. Synes xenith er god til rett over 20 kilo. Mer enn det går jeg over til Reconpack.
 8. borgern

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Mot mygg synes jeg mye har effekt. Us812, Mygga og Autan f.eks. Jeg bruker US812 mest i tillegg til et naturmiddel kjøpt i Sverige som jeg ikke husker hva heter. Mot klegg har jeg best erfaring med Autan Tropical. Knott skremmes litt av alt og bryr seg lite om alt er min erfaring. Det svenske funket noe bedre enn vanlig myggmiddel og så har Djungelgel ikke vært så ile. Men på tur så pleiee jeg ta 1 stk Zyrtec i døgnet, da slår ikke stikk ut noe særlig. Litt på klegg men langt mindre enn uten.
 9. borgern

  Mat på langtur for storspiste

  Trenger mer fett. Men nå har du jo funnet noe matfett da.
 10. borgern

  Ny lett tursko kombo

  Ikke det at jwg heter Tor Erik men så vidt jeg ser er det bare annen farge på damemodell. Veldig bra pris på de nå. Vanlig pris er vel 1799 eller så.
 11. borgern

  Ny lett tursko kombo

  Har både inov8 275 og VJ Irock 2 til løping. Begge er veldig bra sko. Inov mer allround da den har litt mer demping og en gummisåle som ikke slites så fort. Irock 2 har klart bedre grep på sleipt underlag men har myk gummi som slites fortere, spesielt på grusvei. Begge gir god kontakt med underlag. Dog føler jeg at begge blir litt for lite vridningstive for min smak til turbruk. Fint i lett terreng hvor en stort sett kan tråkke flatt. Valgte selv en litt stivere løsning med Alfa Kvist Advance. Ok vekt men klart stivere enn joggeskoene. Til tung sekk bruker jeg dog fjellstøvler.
 12. borgern

  Lett enmannstelt

  Se på noen av modellene til Big agnes. Har selv to telt fra de som jeg er veldig fornøyd med. Modellene jeg tror er mest aktuelle for deg er: Big Agnes Copper Spur HV Ul2 - lett tomanns på 1,4 kilo med to fortelt og bra plass. Er nyere modell av det jeg bruker klart mest. Konstruksjon gir også bra med høyde i mye av teltet. Mye mesh i innertelt men jeg foretrekker det for god lufting. Er duk et stykke opp på innertelt så man unngår direkte trekk. Big Agnes Copper Spur Hv Hotel UL2 - mye det samme teltet som over men har ekstra stort fortelt på ene siden. Veier 1,73. Big Agnes Tiger Wall UL2 -- ny modell som er enda lettere. Teltet er litt mindre enn Copper Spur men 2 manns veier 1,13 kilo og er alikevel romslig som solotelt. Copper Spur finnes også i en manns men da med bare ett fortelt og litt lavere høyde inne enn du skisserer. Alle disse er amerikansk type telt som settes med innertelt først normalt. Jeg har ekstra bunnduk til mine som gjør at yttertelt kan settes først samt at det sparer slitasje. Holbarhet på telt er god. Mitt eldste er vel nå 6 el 7 år og har ingen feil. Brukte det med bikkja i flere år før hun ble borte. Teltene må kjøpes fra US. Bor du i nærhet av Oslo kan du få se på det jeg har en dag. Lang tur du skal ut på?
 13. 18 er helt fin å bruke for 2 pers. Skulle det vært for 1 pers ville jeg max hatt 16,5. 18 veier ikke mye mer men gir ett spant ekstra med plass. En god packraft koster en del. De rimeligste er Kipara av de som importeres til Norge.
 14. Har samme sekk men har ikke hatt det problemet. Litt mør på skuldrene etter en lang tur blir jeg jo. Er selv 187cm. Har stilt rygglengde på sekken på 185 nivå 2. Jeg brukte litt tid på å justerer sekken godt og siden har den funket veldig bra. Har du strammet brystreima mye? Hvor mye vekt gikk du med. Slik jeg justere min var 1 la i ca 20 kilo 2 slakket skulderreimer og strammere 3 satte hoftebeltet slik at midten av hoftebeltet er på hoftekammen 4 strammet skulderreimene. Da sjekket jeg at reimene ligger godt inntil bryst og rygg. Er det glippe øverst mot rygg bør du prøve å sette ned rygglengde ett hakk. Får du for lite polstring ned på bryst går du opp et hakk(hvis du har flere) 5 strammet brystreim slik at det sitter stramt men ikke så mye at trekker brystreimene for mye mot hverandre 6 så strammet jeg toppstrammerne slik at de er passe stramme. Skal ikke være slakk i de og heller ikke trekke sekken for mot deg. Når sekk er riktig satt opp med rygglengde og reimer skal toppstrammerne ha ca 45 grader vinkel mellom sekk og reim. 7 til slutt var det justering av reimene på hoftebeltet. Strammet de til slik at det er sånn passe fleks i rotasjonen på hoftebeltet.
 15. Hvor mange kilo ser du for deg at sekken kommer til å veie ved hver start?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.