Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 821
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist 6. august 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag 11. februar

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

4 058 profilvisninger
 1. Masse plasser å være i fred. Men er man ved et vann, en fin utsiktplass etc er jo sjansen liten. Holder med en lysning i skogen. Slike steder er det som regel langt lettere med ved enn ved vannene. Så kommer det an på hvor langt man går. Nære parkeringene er det mye folk men går en lenger inn er det som regel ikke så mange. Så lenge man unngår store stier og grusveiene.
 2. I følge OFA har isen gått på de fleste vann i Østmarka nå. Det kan alltids ligge litt i skyggepartier noen steder.
 3. Er isgang noen steder. F.eks er vel det meste av Nøklevann isfritt. Var en tur i Lillomarka torsdag ved et vann. Der var det sørpeis over det meste enda, dog blir den borte om få dager. Selv om det skulle være mye isfritt vil det ofte ligge is enda i syddelen av vann på denne tiden. Det jeg ville prøvd å sjekke er fra Losby og vannene syodover derfra. Vann i Østmarka går som regel noe tidligere enn i Nordmarka. Litt i høyden i Nordmarka er det folk som pilker enda.
 4. Spørs hvor varm den skal være. Western Mountaineering har vel noen modeller opp til 215. Så har du f.eks Roberts i Polen. Kan velge opp til 212 der standard. Mener de også lager custom.
 5. BA Copper Spur UL HV3 som Terka forslår. Har 2 manns i litt eldre modell. HV er litt lettere og har bedre stangløsning som gjør det mer stabilr. Teltet jeg bruker klart mest. Serien har vunnet flere priser. Mitt er vel fra 2009 og holder tett enda selv om jeg hadde bikkje 6 av årene. Er tapede sømmer standard så vidt jeg husker. Kjøp med ekstra bunnduk. Da kan du sette opp kun innertelt, f.eks under en tarp, sette opp kun yttertelt npr det ikke er insekter eller sette opp begge deler. Siden det normalt settes med innertelt først trenger du bunnduken hvis du skal sette opp yttertelt først f.eks i regn. Teltet lufter bra og slipper badstue, jeg har lys farge på yttertelt. Mener mitt er 107 i høyde, jeg er 187 og har plass igjen over hode i høyeste del av teltet. Endevegger er ganske så rette så lengde er heller ikke problem. Jeg kan ligge på magen i mitt med en klespose og pute ovenfor liggeunderlag type LW. Da med armer under puta uten at at jeg spenner i duken. Akkurat kommet 2020 modell av det. Se om du finner forrige på tilbud, lite forskjell på de.
 6. borgern

  Dunpose

  Er 187. Litt kraftig bygget. Jeg endte med MH Phantom Long istedet som er en del romsligere. Det er en -2 pose da så ikke like varm. En annen jeg vurderte var WM Versalite men den ble mye dyrere siden jeg fant MH posen på tilbud i en butikk.
 7. borgern

  Dunpose

  Eneste erfaring jeg har er at jeg har testet å ligge i Sphere. Det er en ganske smal pose så for mitt vedkommende ble den for trang.
 8. Ikke noe jeg har tenkt på eller som har plaget met. Jeg er 187 da og sekke du ser på er omtrent like stor som min. Så da spørs det hvor høy du er. Uansett er det jo reimer både foran og bak på topplokket så evt kan du slakke litt på de foran og så stramme så topplokket sitter litt mer bak på sekken.
 9. Har herreversjon av Xena, Xenith i 88L. Veldig fornøyd med den sekken. Har egentlig ikke savnet det å,åpne hele sekken. Den har tilgang til hovedrom på begge sider. Synes det har fungert greit. Pakker jeg ting på sidene som jeg trenger lettere tilgang til. Er jo sidelommer i tillegg. Alt i alt veldig fornøyd med sekken, grei pris og ikke så tung.
 10. https://www.skiforeningen.no/utimarka/foremelding/ Vet de her tatt in stikkene på mange vann nå. Er vel greit med snø på Mylla og omegn. hvertfall på veiene. I terrengløyper kan det fort være bare flekker i sola noen steder. Det har genrelt vært lite snø der i år så mange av løypene er sjeldent kjørt i vinter, og nå med sol og varme på dagen og kuldegrader om natta vil løyper som ikke er kjørt opp samme dag fort bli isete.
 11. Brodern har en slik slangebrenner fra Biltema og den fungerer fint. Samme modell finnes og i andre brands, er vel laget av Fire Maple. Har en toppmontert derfra selv, begynner bli noen år og selv piezotenneren funker enda. Dog ikke brukt den mye siste årene da jeg foretrekker slangebrenner eler en 111/8R.
 12. Du kan prøve her https://www.oeyo.no/hjelp-meg/vi-sliper-dine-kniver/
 13. Er vel evt knivmakere som kan ha slipeutstyr til slikt. Du kan jo og vurdere å kjøpe en maskin. Er vel 499 for benkslipere på Biltema. Litt forskjellige modeller. Da har du til sliping senere også.
 14. KOmmer jo an på hvor lenge dette varer. Pr nå er vi satt på hjemmekontor. Har et greit lager av Real o.l. i verst fall. Men tåler vel en tur i butikken innimellom. Handle mer og sjeldnere enn vanlig. For selve friluftslivet blir det vel liten forskjell. Drar på dagstur i marka som vanlig, går jo oftest alene der. Turer senere utover og går nok som vanlig siden jeg ikke trenger bruke kollektiv og bruker telt og ikke hytter.
 15. Det går en vei i "nærheten". Yukon 6 . Det er 17-18km i luftlinje. Men det er kupert fjellterreng mellom så neppe en kort tur å gå.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.