Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 312
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Størrelse på packraft

  Jeg hadde Denali Liama en stund. Er 186 og skulle bruke den på tur med bikkja. Men til det ble den liten. Litt for smal til at bikkja kunne ligge oppå spraycover. Hver gang hu skull snu seg holdt hu på å falle uti. Så min løsning ble å ha sekk på tvers foran og bikkja foran meg. Så hadde jeg beina oppå ringen. Dog ble det litt subb i vannet np og da med beina. Funket jo på sommeren med varmt vann men skjønte at det ikke ville være noe når det er kaldr i vannet. Så jeg solgte den. Til meg alene var det en fin størrelse. Vurderte å kjøpe en explorer 42 men det endte med at jeg brukte Ally'n istedet. Skal du bruke den alene er det en fin størrelse på Liama eller tilsv. Plass til stor sekk foran, jeg brukte Norrøna Reconpack. I tillegg hadde jeg en pakksekk stroppet bak meg hvor jeg bl.a hadde støvlene og kløv til bikkja. Men ser du for def å ha med barn, hund e.l. vill jeg tatt en av de store modellene.
 2. Jeg bruker Samsung S5 Active. Begynner bli noen år nå men fungerer fint. Batteriet begynte å bli litt slitent i høst så jeg kjøpte et nytt for 120. Generelt har den bra batterikapasitet. Den mister litt effekt i kulde men ikke veldig dropp som jeg har lest andre merker og modeller kan ha.
 3. Vind/fjellvott

  har forsvarets selv. billig løsning men synes vottene har dårlig passform. I tillegg trenger jeg ikke skytefinger. Skaffet derfor et par Black Diamond Mercury Mitt. De er vanntett med uttagbar innervott. Innervott har eget "rom" til pekefinger, men de er store nok til at jeg også kan ha alle samlet. Dette er dog en veldig varm vott så den fungerer best i lav aktivitet og når det er veldig kaldt. Jeg bruker som regel litt tynnere votter når jeg går og bruker BD vottene i ro. Også brukt de til alpint, de var digg å ha når det var 22 blå.
 4. Børgefjell aug/sept 2018

  Har bare vært der en gang men fisket med litt forskjellig. Flue var det den var minst interresert i. Et par småfisk i et stryk var alt. Mulig vi ikke hadde rette fluer. Sluk fungerte greit. Fikk noen fisk på det, dog er jeg ikke sikker på om jeg husker hvilke sluker den tok. Men jeg prøver alltis med Møresilda i gull og rød og mener et par gikk på den. Spesielt under regnvær at den beit på sluk. Ikke uvnlig, spesielt siden det var veldig varmt når vi var der. Det som fisket best var mark. Vi fisket mest i Blyvatnet og elvepartier ned mot Djupvatnet. Skulle egentlig opp til Jengelvatnet men det kom my regn på vei opp som ikke ga seg så det ble stopp ved Blyvatnet.
 5. Overnatting i Nordmarka?

  Mange fine plasser e Nordmarka. Grusveier overalt demper jo litt av villmarksfølelsen men gjør det samtidig lett å komme seg rundt. På sykkel kan man komme seg langt innover på kort tid. Mange utgangspunkt med kollektiv. Frogneseteren og Sognsvann mee tbane. Movann, Hakadal, Harestua Og Grua med tog. Buss inn i Sørkedalen og Maridalen. Stemmer at det er stigning i terreng. Nesten alle utgangspunkt har stigning i starten. Terrenget er variert men stort sett kupert. Lite flate områder av størrelse. Vannene innholder størt sett ørret og abbor. Noen rene ørretvann. Noen vann har også røye. I de største vannen er det også sik. Et tips kan være å kjøpe OFA's fiskekartbok. Der er det kart og info om de fleste vann. I tilleg er det ofte info om muligheter og plassering av leirplasser ved vannene.
 6. Skalljakke budsjett

  Har 2 Bergans jakker og de holder tett så langt. Kjøpte først en Bergans Stryn på Outlet. Den lakk 2 steder på brystet med en gang. Mailet Bergans og sendte den inn. Fikk ny med en gang. Dog lakk både den og neste. Tydeligvis noe feil på produksjon i en serie på den jakka. Bytter da til Bergans Isogaisa og fikk igjen mellomlegg siden Isogaisa var billigere. Den har funket fint. Ruslet rundt og fisket i regn noen timer uten noe lekkasje. Isogaisa er ganske kraftig og veier 800gr i XL. Ville ha en lettere jakke for å ha med på tur med sekk. Fant en Bergans airjohka på et restestativ i en sportsbutikk til kr 1000. Mye lettere jakke som veier 400gr. Brukte den mest på tur i sommer og den har vært tett. Dog har den bare en sommer bak seg så jeg vet ikke enda hvordan vanntetthet blir etter noen år enda.
 7. Kompakt topp kamera

  Ser på nytt kamera om dagen selv, og det er mye å velge i. Har i dag et Canon slr med et par linser og et panasonic ft5 som er vanntett og støtsikkert. Canon tar klart best bilder men på tur med sekk som allerede veier godt over 20 kilo blir det igjen hjemme. Panasonic kamera er veldig praktisk siden det er lite, kan brukes under vann etc. Henger ofte i en magnetlås på brystet så det er lett tilgjengelig. Men bildekvalitet er litt begrensert på det. Har sett på både kompakt og system. Finnes mange fine kompakte men ofte er det lote zoom på de, hvertfall de i lommeformat. Det jeg har sett mest på der er Panasonic tz100 med 10x zoom og 1" sensor. Alt er er MFT kamera. Skal ikke ha noe veldig dyrt. Det jeg har sett mest på der er Panasonic gx80 med 14-140 linse og en tilsvarende pakke fra Olympus. Også sett på Sony A6000/6300 men der blir optikk noe tyngre igjen.
 8. Optimus, Primus eller MSR?

  Har bare hatt en av de, primus omnifuel. Kjøpte den i 2003 eller 2004. Har alltid funket bra. Sporadisk fettet pumpe på den ellers ikke noe vedlikehold. Staket dyse en gang for å teste. Bruker renset bensin på min også til forvarming. Er ikke den stilleste brenneren. Ikke så lenge siden jeg kjøpte en silencer til den. På dagstur så har jeg ofte med radio. Ble lit mye lyd da. Med silencer ble det en annen verden.
 9. Flaske til rødsprit til forvarming

  Om denne er liten og lett nok for deg vet jeg ikke. http://www.outnorth.no/trangia/fuel-bottle-0-3l?gclid=CjwKCAiA1uHSBRBUEiwAkBCtzXypPH1gQRF66KBofo5CF-i4wBu_JHKDfTBGX1fslYa42S3n98mtbhoCNa8QAvD_BwE Jeg bruker en slik til min Optimus 8R. Er jo helletut på flaska men ikke så lang. Valgte en slik fordi jeg bruker den ved forvarming og for etterfylling da tank på 8R er liten. Har også 0,5 versjon.
 10. Femundsmarka

  isen på svensk side pleier vist å gå ca 1 juni. Kan sjekke på http://karingsjon.se/. De har også fb side, søk på käringsjön. Men ved isgang kan jo fort noen vann være åpne og noen vann ha is, spes småvann.
 11. Rar oplevelse med multifuel brenner

  Litt usikker på hvordan pumpe det er på den. På min er det en stamme av metall som er selve pumpa og så er den en liten slange på siden av den som trekker inn drivsroffet. På min er det slik at den lille slangen må være bøyd så,den er litt vekk fra selve pumpen. Når den da ligger i ON så vil slangen ligge nærme veggen på flaska å suge opp drivstoff. Når den ligger i OFF så vil slangen komme over drivstoffet slik at den trekker luft og da etterhvert gjør at brenner slukker. Også da viktig og ikke fylle flaska for full.
 12. Hva har du kjøpt nå!

  En lyddemper til Primus Omnifuel.
 13. Absiko Shape 3 vs Lofoten SL Camp 3 vs Reinsfjell SL 3

  Hvis du skal ha et telt til allround bruk så ville jeg droppet SL telt. Fjellheimen 3 i pro versjon kan være et bra alternativ. Så ligger det et Lofoten 3 Pro i Outlet til Helsport nå til en bra pris. Har du råd så ta også en titt på Hilleberg Kaitum 3. Det har 2 fortelt, rette endevegger i begge ender av fortelt og er romslig. Det koster en del da.
 14. Multifuel fra Overskuddsmateriell.no?

  Handlet en del der før på et utsalgssted. De kjøper inn en del materiell fra forsvaret men de fører også en del annet. Bl.a merker som Eskimo og Miltec. Kjøpt noe ullundertøy der som har vært veldig bra. Kjøpt en del forskjellig ellers. Bra priser på det meste. Har sett på noen brennere en gang. En toppmontert gassbrenner så veldig grei ut. Men jeg ble mer usikker på bensinbrenner, materiale og konstruksjon virket mer spinkel enn min Omnifuel. Er ikke sikkert den er så ille.
 15. Ser de har samme bredde hele veien som mine Breidablikk. Fin ski i løs snø og kupert terreng. Men smørelomme er det dårlig med, hvertfall med sekk på ryggen. Skulle jeg dratt på langtur på vidda hadde jeg skaffet med en annen modell bedre egnet for langtur. Ikke sikkert Tonje skiene er helt like mine i spennet men tipper det blir ganske lik type ski.
×