Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 419
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. borgern

  Paris pulk - lengde på taudrag?

  Jeg trakk tau gjennom 2 el-rør så det blir et stivere drag. Slike rør koster lite på f.eks. Biltema. Er en post jeg la inn om det et par innlegg ned i den tidligere tråden på link under
 2. borgern

  Alternativ til Femundsmarka?

  Inne på denne siden er det en video fra en familie som turen fra samme startpunkt som jeg i 2015. Men de dro videre gjennom marka og ned igjen i dalen. http://villglede.no/?p=671
 3. borgern

  Alternativ til Femundsmarka?

  Du kan jo lese litt fra en tur jeg var på i Gautefall 2015. Mange vann og ikke så lange bæringer, pga mye svaberg kan en også bruke tralle en del steder. Vi kom ikke så langt inn som planlagt den gangen pga vær og litt latskap. Men det går fint å fortsette videre innover på elv og flere vann. Så til slutt en lengre trilleetappe ned igjen til dalen. Da evt ha en ekstra bil stående eller få bestilt en taxi opp igjen til startsted. Så lite folk på turen, samme på en tur jeg hadde et par år før litt lengre inn. Tror det finnes noen flere rapporter derfra på nett hvis du søker litt.
 4. borgern

  Hva er max behagelig vekt i Osprey Talon 33?

  Har Talon 33 selv. Har ikke testet å laste den veldig tung, 6-8 kg et sted. Sekken er litt myk og litt mindre reimer og belte. Jeg synes det er nok med en slik vekt. 10-12 tror jeg ikke jeg hadde likt. Hadde jeg heller brukt Xenith 88 jeg har s3lv om den veier litt over en kilo mer. Hatt Exos en gang også, tror den fungerer bedre med 10-12 kilo enn Talon fordi den er stivere.
 5. borgern

  hjelp til å velge tursag

  Har den buesaga fra Biltema selv. Helt fin sag, billig er den og. Eneste jeg ikke liker er at den har saksesplinter der blad er festet. De er spiss og litt skarpe så skal en ha saga i sekken så bør den pakkes godt inn så den ikke stikker hull på noe. En kompis har en annen slkk sak, G-man eller noe tror jeg den heter. Der er det en bedre patent på feste så der holder det med en plastpose rundt når den skal oppi sekken.
 6. borgern

  Lett grillrist til bål

  Har en slik selv. https://www.sackpack.de/artikel.php?id=14823 Kjekk sak som enkelt kan skyves frem og tilbake, justeres i høyde og kan vris til siden så det er enkelt å snu det man griller. Er vel ikke den letteste løsningen men synes den er fleksibel og bra. Ulempen er at spydet ikke fungerer på stein naturlig nok så det må være nok jord/grus for feste. Har også brukt rist alene. kjøpte den på en norsk nettside for mange år siden, vet ikke om noen fører den nå.
 7. borgern

  hjelp til å velge tursag

  En kompis har en slik. Grei sag til stokk som ikke er så tykke. Pga trekantramme så mister du fort bladlengde når det blir litt tykkere stokk og stokk treffer ramme.
 8. borgern

  hjelp til å velge tursag

  Slik chainsaw er fine. Hatt en annen modell i mange år. Veldig effektiv sag. Dog synes jeg den er litt tung å jobbe med, mye bevegelse så blir fort litt mør i rygg og bakside av skuldre.
 9. borgern

  hjelp til å velge tursag

  Ingen erfaring med silky men fikk en Boreal 21 til jul. Hatt influensa etc så jeg har ikke testet den veldig mye men så langt er den veldig bra. Ville ha en sag som kan slåee opp enkelt. Hatt f.eks frisportsaga og synes det er knot med skruer, spes i snø. Mange slike har også spesielle blad som koster mye. Boreal 21 bruker vanlig 21 blad og kan kjøpes f.eks på Biltema til 34,90 og det finnes flere typer tanning. Pakkmessig går den i dagstursekken og pakker mye mindre enn vanlig buesag. Har mindre pistolsag tik sommerbruk men eller synes jeg 21 er fin størrelse, effektivt men alikevel ikke for stort.
 10. borgern

  Tips til kompakt kamera m/høy zoom?

  Du har litt å gå på i etterkant i godt lys. Alternativ er Tz80 eller 90 hvis du vil ha mer zoom, de har 30x. Men de har en del mindre sensor igjen da som vil ha sitt å si for bildekvalitet. Ellers har de mye av de samme funksjonene. Sony har vel også rx100 serien, en der har mye zoom men den koster mye så vidt jeg husker.
 11. borgern

  Tips til kompakt kamera m/høy zoom?

  Tz100 har 10x zoom, dog litt mer lussterk en 200. Men har 1 toms sensor, 4k, 20mp etc. Fikk v3ldig bra score i tester da det kom. Vurderte det selv men endte med et M43 kamera med utskiftbar optikk da det passet mitt bruk bedre, så hadde jeg jo vanntett kompakt fra før også.
 12. borgern

  Tips til kompakt kamera m/høy zoom?

  Av de vanntette kameraene er det vel ikke mer enn 5x zoom å finne. Har et slikt selv og veldig fint på tur siden det kan være fremme hele tiden. H3nder det kommer litt regn her i landet og på kveldene har det også en tendens til å bli fuktig. Du skal skal ikke se deg blindt på at det er 20mp sensor på de canon kameraene du har sett på. Størrelse på sensor er 1/2,3 toms. Med blender på over 6 med mye zoom så trengs også mye lys. Selv på dagen så vil det i skygge hvertfall i skog være slik ar kamera vil skru opp iso for å ha en rask nok lukker. Høy iso kombinert med 20mp og liten bildebrikke vil gi støy i bildene. Full zoom på et slikt kamera er jeg ikke sikker på om har noen god praktisk bruk håndholdt. Skal du ha den typen kamera så ta en titt på Panasonic tz200. Det har 15x zoom men har 1 toms sensor, det er ca 4 ganger så stor flate som på de canon kameraene. Det gir bedre bilder og vil gi langt mindre støy i lite lys. Zoom ender dog på tilsvarende 390mm. Det er ikke vanntett da men omtrent like lite og lett.
 13. borgern

  Smørefrie fjellski med fell vs smøreski

  Jeg har brukt Breidablikk noe med pulk, det er tidligere modell jeg har så ikke waxless. Har brukt både med fell og med smurning. Med feller så er det veldig dårlig glid, hvertfall for meg som er litt tung. Men festet er bra da. På norsk vinterføre er det langt bedre å smøre med blå extra. Utfordring med smurning kommer dog når man går på snø som sliter smurning. Slike ski har lavt spenn så en subber smurningen hele tiden. På skareføre er du kvitt klisteret på kort tid. Smørefri har jeg ikke erfaring med på dagens ski men en kompis har jaktski fra fischer. Der første en legger merke til er at det bråker, de skiene er vinglete men det skyldes bredde og lengde. Etterhvert så setter det seg en del skitt i den smørefrie sonen og da kan de fort kladde. Så noe vedlikehold må gjøres. Slike ski sitter heller ikke så godt når det er isete, men da skal du vel ikke gå siden de ikke har stålkant. Jeg viĺle nom valgt ski som ikke er smørefri men med mulighet for fell. Bruke de med smurning når det er enkelt å smøre, f.eks blå torrvoks, og så bruke fell på vanskelig føre og når du trenger ekstra mye grep.
 14. borgern

  Størrelse på Osprey Xenith 105

  Jeg er 187 og har Large i Xenith88. Testet også app og kunne der brukt medium. Så jeg dro i butikken for å test, de har også en mal de bruker for å måle. Etter å ha testet medium og large med vekt synes jeg large var den som satt best.
 15. borgern

  Backup multifuelbrenner

  Hiker+ er jo praktisk med at alt er i ett men den er tung. Min erfaring med den er riktignok et par år tilbake men da var det dårlig. Første brant fint en stund så begynte den tulle, altså ca 5-10 min eller så, så ble effekt dårligere. Hjalp ikke pumpe mer trykk. Samme skjedde et par ganger ute, på test i marka. Noen ganger slukket den, blåste liksom ut seg selv og var ikke mulig å fyre igjen. Sendte den i retur og fikk en ny men den nye var ikke noe bedre. Kunne så klart plukket den fra hverandre og sjekket, renset etc men det gadd jeg ikke på noe som var helt nytt. Skulle egentlig ha den som supplement til Omnifuel men fant da ut at jeg bruker omnifuelen hele tiden istedet. Den har jwg hatt i mange år uten noe som helst tull. I ditt tilfelle hadde jeg vurdert en Omni til. En primus du kjenner godt og deler som passer om hverandre.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.