Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 398
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. borgern

  Den ultimate turkniv finnes den

  Kjøpte ESEE 6 fra The Knife Connection. Der kan du sette sammen kniven slik du selv ønsker. Som farge på blad, type blad(plain, serratert, clippoint etc) farge på hådtak, sheath og evt tilbehør. Jeg kjøpte håndtak fra de som er litt mer avrundet enn de orginale.
 2. borgern

  Skisko SNS

  Får kjøpt støvler med Sns, Salomon og Atomic har. Fischer hadde også et par modeller før men vet ikke om de har lengre. Ta en ringerunde til noen butikker og hør om de har noen overliggere nå før sesongen starter.
 3. borgern

  Beste kameraet for friluftsliv?

  Har brukt litt forskjellig på tur. Et eldre speilrefleks, bra bildekvalitet men det er tungt så det er lenge siden det har værr med på tur. Panasonic ft5 bruker jeg mest. Det er vanntett og støtsikkert så det er praktisk å ha med. Bildekvelitet er bra men det sliter i lite lys pga sensorstørrelse. Så har jeg Panasonic GX80 systemkamera. Det tar bedre bilder og er klart bedre i lite lys. Det har også full opp med manuelle innstillinger. Det blir en del tyngre enn kompaktkamera men ikke så tungt som speilrefleksen. Litt erfaringer fra tur. Jeg har en del ganger hatt med begge Panasonic kameraene. Ser da at GX80 må passee mer på. Eks kan været fort gjøre det fuktig på kvelden og da pakkes det ned i vanntett pose. Med regn i lufta blir det også liggende i telt eller sekk. Vinterstid er det sjelden ute av huset. Så det mest praktiske kamera er FT5 siden det kan brukes hele tiden. Alternativer er som flere nevner Olympus sin Tg serie. Panasonic har kommet med Ft7 nå som har fått elektronisk søker selv om det er et vanntett kamera. Ellers er Sony RX serien nevnt, veldig bra kameraer men de nyeste modellene synes jeg har blitt vel dyre. Ingen av kameraene jeg har nevnt har noe særlig som unntat GX80 som har utskiftbar optikk. Panasonic har en utgående modell som heter TZ100 så nå har en mer levelig pris. Det har 10x zoom, 1 toms sensor, manuelle innstillinger, raw osv. Det er en lommekamera som er flott til turbruk, men da ikke vanntett. Så mest praktisk opplever jeg selv det som er vanntett. Er alltid i hoftelomme på sekkene og kan brukes uansett vær. Er også vanntett nok til å filme under vann.
 4. borgern

  Salomon Contagrip, like elendig på alle modeller?

  Hatt et par modeller. En halvhøy hikingsko som het wings esky eller noe. God og lett sko til turer i marka men brukte de sjelden hvis det var fuktig eller vått. Altfor glatte på våt stein. Klart dårligste grep jeg har hatt på slike sko. Beste støvler jeg har hatt for vått føre var fra Viking. Har et par Alfa halvhøye og et par fjellstøvler med vibramsåle og de sitter bra på vått føre, men ikke fult så rå som Vikingstøvlene. Også brukt opp et par Salomom Speedcross. Gode løpesko med godt grep på grus og terreng men var der fuktig var det best å holde seg på grusvei. Slapp veldog lett på våt stein. Har siden skaffet et par inov8 claw275. De er en del bedre men alikevel ikke nok til å gi full gass over våte steinheller. Eneste jeg har prøvd av joggesko som sitter skikkelig er VJ Irock2. Det sitter spiker. Disse har en gummiblandig laget for å løpe i skog, de slites fort hvis de brukes mye på grus.
 5. En kompis hadde en lignende sovepose før, den tok en vesentlig del av plassen i sekken. Turer vinterstid krever en del klær så det blir fort fylt opp i sekken. Vet ikke om du tenker å bruke pulk noe eller hvor langt du skal gå på en uke. Mat for en uke tar også plass selv om en pakker tørrvarer. I tillegg trenger en som regel mer drivstoff til primus om vinteren. Med 4 kg pose, downmat på litt over 1 kilo, sekk på 2,5-3 kilo og et telt på samme vekt så er du opp mot 11 kilo før du putter oppi mat, klær og annet utstyr. Greit da at sekk er god å bære med mye last også. Ta en titt på Osprey Xena 85. Mener den veier 2,4 kilo, så den er ikke lettpakking men ikke spes tung heller for å være stor sekk. Har selv herreversjon i 88liter og er veldig fornøyd med den. Mulig å komprimere en del så det får fint å bruke selv om den ikke blir stappa full.
 6. Jeg har delt opp lagringen stort sett. Har kjellerbod hvor jeg har større sekker, kano, teltene, liggeunderlag, kniver, sager og ting som er utenfor sesong. Klær og støvler oppbevares sammen med andre klær, turmat i skap på kjøkkenet, soveposer i klesskap. Så er ting som dagstursekker, en brenner, gassboks og litt på gjesterom. Om det blir så enkelt, tja, har da tingene der jeg har lignende ting. Unngår da også bokser stappa med ting jeg må lete gjennom hver stadig.
 7. borgern

  Praktisk sommertelt med god ventilasjon. Tips?

  Bruker type amerikansk telt. Mitt er Big Agnes Copper Spur UL2. Finnes også i 3 og 4 manns versjon og i det de kaller hotel versjon med ekstra stort fortelt på ene siden. Dette er kuppektelt med inngang på begge sider. Teltet har mye mesh og bratte vegger. Lufter godt så jeg våkner sjelden at det er varmt. Kun utpå morgenen på varme dager når det er varmt i lufta uansett. Tror jeg kjøpte mitt i 2010 eller 11. Dagens 2manns veier 1,45kilo. Har kan du bruke innertelt som myggtelt siden teltet er selvstående. Det teltet jeg bruker klart mest. Ikke noe feil etter disse årene. Heller ikke tatt skade av hund som har tråkket rundt i det.
 8. borgern

  Ny primus

  Bruker primært 2 forskjellige brenner. Optimus Vega til sommer og lett 3 sesong. Primus Omnifuel med demper eller. Vega er en lett og fin brenner. Helt fin varmespreding til mine kjeler og panner. Har sammenlignet den med en Primus Easyfuel som en kompis har og den har mindre effekt i normalmodus. Så det tar lengre tid å koke opp vann med den. Dog kan en snu boksen på hodet og få en høyere effekt. Min er lett å justere effekten på. Har prøvd den litt om vinteren både vanlige bokser og vintergass. Synes effekt blir en del dårligere når det er brukt en del av boksen, også på vintergass. Omnifuel har jeg hatt i mange år. En klart tyngre brenner men driftsikker og minimalt med vedlikehold. Høy maxeffekt og justering både på flaske og brennerhode gjør det lett å regulere. Har satt demper på min ettersom den lager mye lyd orginalt. Gir høy effekt hele året og den jeg foretrekker når det begynner bli en 5-6 grader eller kjøligere.
 9. borgern

  Viking fjellsko gis bort

  Så vidt jeg kan se har du modellen som heter Tyin GTX. Versjon som er børstet skinn. Hatt samme støvler selv men uten børstet skinn. Ble brukt i mange år før membran gikk på de. Mener det var 6-7 år. Litt tunge men ellers en veldig god støvel. Beste jeg har hatt når det gjelder grep på vått føre. Beina mine er desverre litt større ellers hadde jeg slått til.
 10. borgern

  Valg av størrelse på ryggsekk

  vanskelig å gi eksakte tips. Kommer an på utstyret bl.a. stort telt eller lite telt, volum på sovepose, underlag, hvor mye varme klær. Selv bruker jeg primært 2 sekker. En Osprey Xenith 88 og en Norrøna Recon Pack. På få dager og der jeg ikke trenger største pose, masse klær så bruker jeg Osprey sekken. Er det snakk om ukestur så blir det som regel Recon selv på sommeren. Har også sekker på 50, 33, 11 liter. De 2 siste mest til dagsturer. 50 l er vanntett og brukes der det trengs.
 11. borgern

  Lengde på gåstaver+

  Jeg er 187 og går som regel med noe mellom 125-140 avhengig av terreng.
 12. borgern

  Padling i Femundsmarka - parkering

  For dere som kommer fra Bergen så er vel det å kjøre til Elgå eller Synnervika omtrent like langt. Synnervika gjør at dere får langt kortere etappe på Femund bort til Røa eller Storvika.
 13. borgern

  Padling i Femundsmarka - parkering

  Hvis dere skal opp i selve Femundsmarka så er det bedre å starte på svensk side ved Kjæringsjøen. Da slipper dere all bæring opp fra Femunden.
 14. borgern

  Ny svart bukse

  Kjøpte Lundhags Field pants på Xxl. Den er helt svart, har cargolommer, greie stikklommer og stramming nederst på beina. Stramming ved beina er dog flere trykknapper så den kan ikke justeres fritt slik som borrelås. Opplever passform som litt dårligere enn Lundhags Traverse men det kan fort skyldes at den har en del stretchstoff noe Field ikke har. Er en liten logo på en lårlommen. Kjøpte den på tilbud til 399, ser den koster mer nå. Alt kan du sjekke på milrab.no. de har en del klær og sko i helt sort beregnet på politi og forsvaret.
 15. borgern

  Titte på min pakkliste?

  Er nok bålplasser der oppe, bruker de jeg finner så lenge de ikke er under eller rett ved trær. Er ikke ekstraordninært forbud lengre heller. Samler mest nedfallskvist der oppe så jeg pleier bare ha med liten sag. Knekker opp det meste ved å tråkke på det. Om du trenger mer varme klær er vanskelig å si siden jeg ikke vet hvor tykke ullgensere etc du skal ha med er. Det begynner bli kjøligere om natta nå. Spørs om du skal være mest mulig ute eller om du skal ligge i teltet på kvelden. Selv er jeg mest mulig ute så jeg har med en vindtett fleece selv på sommeren. I fjor var det ned i 3-4 grader første nettene så da hadde jeg med tynn dunjakke. Tror jeg hadde droppet solkrem og myggmiddel, evt tatt med litt myggmiddel. Brukte ikke noe i starten på august og det er jo sjelden der oppe. Fikk kun 2 stikk. Hadde lagt igjen mygghatt hjemme og heller tatt med en lue. Tviler på at jeg hadde dratt med 12 egg. Det blir nok tung nok sekk for en ukestur uansett. Selv hadde jeg nok hatt kamera på pakkelista, mest fordi jeg synes mobil fungerer for dårlig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.