Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 765
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag Februar 11

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

3 566 profilvisninger
 1. Begynte lista med cognac men her kom jeg ikke lenger enn ett bruksområde. Får tenke videre.
 2. Er det å finne sekk som passer. Hadde en Helsport sekk for noen år siden. Den var slik at jeg hele tiden måtte småjustere underveis. Skaffet meg Recon Pack og det var langt bedre å bære. Fikk stilt den riktig så er det vel minimalt jeg har måtte justere. Litt på skulderreimene hvis det er stor forskjell på vekt da og forrige tur. Har gått langt med den med tung last og opplevde ikke at sekken ble så vond, men jeg ble sliten etterhvert da. Recon pack og Para Ranger ser f.eks veldig like ut men Para passet ikke meg i det hele tatt. Recon satt som støpt på ryggen. I tillegg har jeg Osprey Xenith 88 som jeg bruker når jeg skal ha med mindre oppakning. Også en veldig god sekk.
 3. Er flere ting jeg har på topplista. Noe er så klart ikke lov i denne tråden men her er et par av det som er lov. Boreal 21 sag. En sammenleggbar buesag som bruker vanlig 21' blader. Da slipper man dyre blader i spesielle lengder som mange andre tursager. Ikke den aller letteste men pakker lite og er rask å ta opp og ned også med tykke hansker https://agawacanyoninc.com/pages/boreal21 Noen små ledlamper jeg kjøpt på dx.com for noen år siden. Lyser bra til å være så små. Har hengt en i hvert av teltene jeg bruker mest. Skiftet batteri på den ene gang bare. Ligner veldig på denne https://www.fjellsport.no/coghlan-s-led-mikro-lanterne.html?channable=e80712.MjgyNDI0&gclid=Cj0KCQiApaXxBRDNARIsAGFdaB-eLAf_NRSAhTjdn-X_JLTXyTzv-3rJZ5ImqYnipQv-DT-8dLvHgMcaApDsEALw_wcB Primus Omnifuel. Hatt den siden 2003 el 2004. Aldri vært noe tull med den. Eneste jeg har gjort er litt fett i pumpepakning innimellom. Ikke den letteste men fungerer hele året. Skaffet etterhvert silencer til den så jeg slipper medbrakt "flystøy".
 4. Jeg bruker en rundt 10.000. Det veier mindre. Bruker denne selv https://www.biltema.no/kontor-teknikk/mobiltilbehor/powerbank/powerpack-10400-mah-2000035109 . Koster ikke all verden og 240gr vekt er greit. Den har fungert veldig fint og leverer jevnt med strøm. Har dog aldri tatt tiden det tar å lade den opp så det vet jeg ikke. Ofte er den ikke helt tom heller når jeg lader den. Vant en test for noen år siden også https://www.dinside.no/data/test-av-nodladere/61082606 Ellers har de en vanntett på 9000 som en kompis av meg har. Dog ikke noe peiling på hvordan den fungerer i praksis.
 5. Var en test på dette i fjor. Sikkert modeller der som er utgått men kan kanskje gi en pekepinn på merker du bør se etter og hva som er reell kapasitet i forhold til ditt behov . https://www.tek.no/samletest/i/9vXj9W/store-ndladere
 6. Bensin damper jo og er det ikke helt tett oppbevart vil jo det som tenner lett sampe av over tid. En skvett bensin som har overvintret i en gressklipper er ofte blitt dårlig. Holdebarhet kan være ned i 3 mndr. Skal den stå over vinteren så fyll full tank med alkylatbensin som holder bedre en 95. Så er det litt forskjell på pumpebensin med tilsetninger sommer og vinter. Så det lønner seg å fylle bensinkanna med bensin for riktig sesong. Har 2 primuser jeg kjører på bensin, Omnifuel og 8R. Ingen av de har hatt noe problem av noe slag selv om jeg kan ha hatt en flaske bensin stående mer enn et år.
 7. Alltid vanskelig med kjøpelyst. Men det er ikke alltid det gir den gleden man forventer heller. Så klart spennende med nytt telt men du har mange fine fra før. Så nyfaktoren kan fort bli borte. Det er et stort og tungt telt å bruke alene så det kan fort bli liggende etter de første turene. Mange som kjøper seg ting for å glede seg selv i hverdagen men den effekten er ofte kortvarig. En ny Iphone er litt bedre enn den forrige men etter litt bruk er ikke forskjellen så stor f.eks. Setter man opp en rasjonell analyse av ting man gjør med en kolonne med 1-10 på forventninger og en kolonne med 1-10 på opplevelse i ettertid vil man nok fort se at å kjøpe mye ikke svarer til forventningene over tid. Det er heller ting man gjør som kommer i pluss enn ting man kjøper.
 8. Tennveske fra Biltema på 111'ene. Omnifuel og 8R får Colemanbensin pr nå.
 9. Brukt spiker men har også såpass tynne og solide plugger at jeg har brukt de. Feste barduner i trær pleier jeg aldri gjøre. Hvis en snubler i en bardun så vil både telt og plugg gi etter, men et tre derimot gjør ikke det så det kan gi litt uønsket slitasje der barduner er festet på duken.
 10. Har ikke hatt med kano dit og det var ikke noe jeg tenkte på mens jeg var der heller. Klart det er fint på vannene og noen større håer men mye av elvepartiene er ikke så egnet for padling. Blir bæring fra Namsvatnet til Djupvashåen. Så igjen opp til Djupvatnet. Kan padle litt oppover elve fra Djupvatnet men opppover er elva vid og grunn og den renner på greit i tillegg til noen stryk og mindre fosser. Går an på padle håen på høyde 608 ved Giengelvihkenjohke. Så er det foss og stryk opp til 617 . Pent område med en litt høyere foss inn. Fra 617 er det ikke noe å padle etter før Blyvatnet. Jeg har ikke vært lengre opp men avstand til Jengelen er da ikke så lang. Elva ser ikke padlbar ut der. Videre med LilleKjukkelen må det nok bæres nesten helt opp. Videre til Store ser det heller ikke så padlebart ut, hvertfall ikk første 3,5km i luftlinje. Kanskje noe å vurdere hvis man har god tid og tar med en lett kano og pakker lett ellers. Ville vel dog tenke at det ville fungere bedre med packraft eller til fots. Fisk er overalt. Vi fikk minst i elvestrekningene. Flue ga lite fangst. Hadde vært en 4-5 dager med 30 grader når vi dro inn. Klart best bett på sluk og mark når det kom en regnskur. Fikk mer enn nok fisk uten å bruke så mye tid på fisking.
 11. Skiene blir litt lange. Jeg er 187 og bruker 205-210 avhengig av modell. Ser vel at 170-175 hadde passet han. Noen bruker lengre ski enn vanlig men de er som regel gode til å gå, eks Johaug. Lange ski er vanskeligere å styre.
 12. Den til Terka fungerer men kun hvis gulvet er rett da. Pass på at han står oppreist pp skiene og ser rett frem. Så måler du med arket. Sett merker der arker stopper forover og bakover. Merk det med minustegn. Brett arket og gjør det samme, der setter du 0. Til slutt bretter du en gang til og setter plusstegn. Da har du merker for vanlig vinterføre, voks rundt 0 og et tynt lag klister. Det du ikke får målt slik er spennkurve. Som regel får du en sportsbutikk med måleutstyr til å måle de opp for en billig penge. Med ubrettet ark bør du bak komme til ca midt under hælen. Ca 30 cm frem er ok. Så vidt jeg husker leveres Ultrasonic kun med en stivhet pr lengde så blir skiene for stive må man gå ned på lengde og motsatt. Dog ikke lett på brukte ski da.
 13. Tennveska til Biltema fungerer fint på mine 111 og 111T. Den som heter lampeparafin er mye tregere å få igang. Hvertfall på 111T trenger mer enn en kopp forvarming, da hadde jeg ikke vatt i skåla og har ikke prøvd siden da tennveske fungerte mye bedre og er billigere.
 14. Omtrent slik min ser ut når den brenner også. Kjører for tiden på Biltema tennveske.
 15. PLeier ha med tarp og har da tørr ute plass. Som regel ved vann så jeg har en markklyse uti. Gjerne et lite bål gående. Ligger det an til slikt vær har jeg som regel også pakke noen kakao og suppepposer for litt varmt å drikke i tillegg til kaffe. På fjellet går det greit med tarp med gåstaver så lenge det ikke blåser for mye. Men blir sjelden bål der da. Men unngår turer slike steder hvor det kan bli mye tid i telt. Føler jeg blir vel stiv i kroppen av for mange timer i ro.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.