Gå til innhold
 • Bli medlem

borgern

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  4 108
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

borgern vant dagen sist 31. august 2020

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag 11. februar

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

4 890 profilvisninger
 1. Har teste å vade selv med støvler og goretex bukse. Strammet den borrelåsen nederst på bukse hardt rundt støvler nederst på skaft slik at trykk kommer mellom maljene. Over der spenner jeg en vanlig pakkrein mellom maljene. Da har jeg krysset med vann til litt over midten av leggen uten å få noe vann i støvlene. Forutsetter at støvler og bukse er tett da. En kompis som var med hadde hull i ene støvelen og da gikk det ikke like bra. Bare testet 2 ganger, og ikke større enn Grøtåa i Femundsmarka. Normalt prøver jeg legge turen så jeg kan bruke broer.
 2. Hotel versjon lages ikke som egen versjon lenger så vidt jeg vet. Før var det komplett versjon av vanlig og hotel. Hotel har ekstra stort fortelt på ene siden. Nå er det vel slik ar du kjøper vanlig versjon. Så kan du kjøpe ekstra yttertelt i hotel versjon. Da blir jo teltet mer fleksibelt etter hvor mye plass man trenger på en tur. Dog blir løsningen dyrere. Så vidt jeg husker veier 2 manns ca 1,7 kilo som hotel versjon så ikke så ille. Det finnes og en ekstrem versjon som har litt kraftigere duk, stenger og har innertelt i duk.
 3. Den utgaven er bikepack versjon. Har litt kortere stangledd enn vanlig og et trekk med fester så det kan festes på styret på sykkel. Lettere å plassere det på tvers inni sekk enn vanlig versjon, det krever en romslig sekk
 4. borgern

  Hansker/votter

  Bruker Sealskinz All weather glove. De er ikke så tykke med vind og vanntette, det hjelper godt. De er nok litt veike i minusgrader de jeg har men der finnes og en versjon med fyll som er varmere. Er skinn i hele hådndflaten så de tåler litt. Kjekt for å knekke kvist til bål etc
 5. Målte kjapt på min Monsen kjele på 1600ml. Tok litermål bare ikke vekt. Fylt 300, 600 og 900ml i et litermål og hadde oppi kjele. Da havnet vannet bitrelit under merkene i kjelen, snakker nok 5-10ml eller så. Dog var det et billig litersmål i plast, ikke sikkert det er riktig. Tok et annet jeg hadde i metall , det stemte bedre med monsenkjelen. Så antar at den kjelen jeg har da er nøyaktig nok.
 6. Hender jeg er på tur med en kompis som har Ringstind 2, der henger jo dukene sammen. Vi bruker ca samme tid på å sette de opp uten at vi har hatt konkurranse. De er veldig enkle å sette opp. Spenn opp stenger, klips innertelt på stengene, legg ytterduk over og den klipsee fast med ett kips i hvert hjørne. En fin ting med slike selvstående er at etter å ha klipset opp innertelt kan du flytte på det til den beste plassen før det plugges. Også fint på underlag hvor det er vanskelig pluggfeste, greit å bruke stein til barduner men ikk3 like lett til bunn.
 7. Har 2 manns versjon, riktignok forrige modell. Er det teltet jeg bruker klart mest. Lett, enkelt å sette opp og romslig. Ikke alle her i landet liker telt man setter opp innertelt først. Jeg liker løsningen da det gir godt spenn i innertelt. Har ekstra bunn så det går å sette yttertelt først. Samtidig gir den beskyttelse den teltbunn. Evt slp det opp under tarp som jeg ofte bruker uansett. Teltet lufter godt så det blir ikke så varmt i sola på morgenen. Det er mye netting i innertelt men duk et stykke opp så du slipper direkte trekk. Ved fyring med primus vil dog litt mer av varmen stikke av.
 8. Vet ikke hvilke størrelse du skal ha. Sjekk snonix.no. de har et par stk dog ikke så store. De ser like ut som de Monsen og andre har, men koster en del mindre.
 9. Er litt tilvenning på slike lagrennstøvler. Jeg går mye så jeg synes det går fint, racingstøvler enda mer enn sko enn støvel. Men på rulleski syntes at det var bedre å bruke kombistøvel, ploging på rulleski for å stoppe gir en del trykk i beina. Skøytestøvler er ikke gode å gå klassisk med. De er mye mer lengdestive enn klassisk støvler så i diagonal blir det unaturlig og bakski trekkes opp fra snøen. Kombi/skiathlon støvel er bedre. Men gå litt flere turer så tipper jeg de du har fungerer. Er spesielt på hardt føre man kan føle man savner litt støtte.
 10. Tror ikke det er BA Fly Creek. Det fordi BA sjelden har hatt så røde telt, de har ofte lysere farger. Dog har de laget Copper Spur rødt i siste versjon( men det er ikke det). I tillegg er konstruksjon på de splittet stang foran men ikke bak.
 11. Stort sekk fyrstikker eller tennstål-. SOm regel tennstål på gass og fyrstikker på multifuel.
 12. Hvis du trenger den til hage og tur. Av økser jeg har synes jeg X7 blir liten. Egnet til mindre ved og kløyving på tur. Ser lite praktisk bruk for den i hagen. Skal jeg kløyve noe bruker jeg X17 og på hytta en sleggeøks. Når jeg har laget bål ute ser jeg at jeg som regel tar X10. Mye bedre størrelse øks å bruke. Der X7 kunne være aktuell ender jeg som regel med å ta en stor kniv istedet.
 13. Jeg har litt forskjellig derfra, mest klær. Ullongs er veldig fin er dobbel på knær i skritt og baken så blir ikke hull der så fort. Trøye er og fin dog kunne jeg tenke med at neck på den var litt høyere. Har den Anarjohka woolshell buksa, ypperlig plagg. Fin å gå tur i når det er litt kjølig men droppe longs. Er såpass tettsittende at den kan brukes som mellomplagg, alikevel elastisk og god å gå i. Har skaffet titankjelen på 1,6l men ikke vært ute med den enda. Vanlig gassboks passer oppi. Packraftene er jo fra Kipara, dog gjorde de noen endringer på de med bl.a grabloops, finne etc i f
 14. Har et selv. Det er den modelle som egentlig er low, før det kom high versjon. Det er litt lavere inne men har og litt lengre innertelt. Det har 260 i lengde kontra 240 på high. Det gir mindre subb på teltduk, Det er såpass langt at jeg aldri har plages med subb, var og plass til en pakksekk e.l. nedenfor beina. Godt telt som jeg desverre bruker for lite. Mitt har i tilleg påsydd pipe fra Helsport. Jeg har ikke slått det opp i sterk vind men synes det er enkelt og greit å sette opp. Det er jo en haug med barduner på den men ikke alltid man trenger bruke alle, f.eks i skog. Kryssende stenger op
 15. Titt på Tierra sine sider, svensk produsent. De har blant annet en tjukk parka og en litt tynnere jakke som er foret med ull.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.