Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 548
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag Februar 11

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

3 023 profilvisninger
 1. Kan jo vurdere Gautefall, hadde en tur der for et par år siden. Fint sted å padle uten at det er så mye folk, hvertfall de gangene jeg har vært der. KOm ikke så langt inn ga vind på turen over. Vært litt lengre inn med packraft en gang tidligere men laget aldri noen turrapport da. På en uke så har du god tid og kan padle gjennom og komme ned igjen i dalen. Tralle er greit å ha. En del sva en kan trille på mellom vann og tar dere turen tvers gjennom er det noen km grusvei siste del. Dog får dere bilen et annet sted enn dere startet. Kanskje greit å bestille en taxi i forkant. En annen som har laget en fin video fra området i det innlegget her.
 2. Har et par telt hvor innertelt settes opp først. Jeg synes det fungerer fint. Mine er kuppeltelt og den løsningen gir godt spenn i innertelt kontra tunneltelt jeg har hatt hvor innertelt sagger klart mer. En annen ting er at jeg kan bruke inntertelt som myggtelt uten ytterduk, under tarp etc. Siden det er selvsstående så kan jeg montere det og så flytte det litt rundt så jeg får best mulig grunn under teltet før jeg plugger det. Synes det går rimelig kjapt og sette opp slike. En kompis har Ringstind og vi er stort sett likt ferdig med både med å sette opp og pakke ned telt på tur. Ved nedbør har jeg ekstra bunn som gjør at jeg kan slå opp yttertelt først. Kan også brukes i innsektfri sesong for å spare vekt,. Tror det blir litt smak og behag ja, jeg trives hvertfall godt med slike "amerikanske" telt på tur.
 3. Har stang som er noe mellom de 5-20g. Funker ikke så bra med 7 gr saker men 10-15 går langt. Fisker mye med bomber på 10-20gr så derfor valgte jeg en slik type stang.
 4. Har HRM belte til Garmin. Kan ikke si det plager meg å ha på. Merker det akkurat når jeg setter det på men så tenker jeg ikke mer over det. Og ja, det er langt mer presist en slikt pulsmåling på håndleddet under klokka. Sistnevnte er greit der puls ikke varierer så mye eller det er lite bevegelse i hånda. Ergo er den veldig dårlig å intervaller og vekttrening f.eks.
 5. Fordeler og ulemper med begge. Nostick har jo den fordel b.la at det ting setter seg mindre fast etc. Ulempen er at belegg kan ødelegges med sterkt varme. Men jeg synes ikke den jeg har uten nonstick er så ille heller. Da den var ny så smurte jeg syltynt lag med olje og "brant" inn et par ganger før jeg begynte bruke den. Blir litt lettere rester i panne etter steiking men ikke noe som er vanskelig så fjerne med vann og litt lyng f.eks. Det som setter seg godt fast der er hvis det tar fyr oppi panna når den brukes på bål. Det er vanskelig å få vekk og vil også gjøre at nonstick belegget ikke fungerer så bra. En stålpanne kan du evt skure med stålull etc når du kommer hjem, det skal ikke brukes på nonstick. På tur har jeg ofte flytende smør på en liten flaske, noen ganger kuvertsmør. Har også testet olje men med panner på bål hvor det fort kan bli for varmt så har jeg opplevd litt brent smak på olja.
 6. Glemte skrive i forrige innlegget. Den panna jeg bruker mest er Trangia Gourmet. Litt høyere enn vanlig og har lokk. Gjør det litt enklere å gjennomvarme ting. hindrer og at det tar fyr oppi panna på bål. Der legger man lokket opp ned og feller håndtaket i et spor i lokket så der kommer det ikke i kontakt med teflonbelegg. Funker fint på både brenner og bål. Håndtak er hult så en kan stikke inn en pinne som forlenger men løsning er ikke like god som på de Eagle pannene. Hatt den jeg bruker nå siden 2003
 7. Brukte selv denne da jeg hadde Packraft. https://www.biltema.no/batutstyr/sikkerhetsutstyr/flytevester/kanovest-2000020616 Ikke så stor og ganske smal nede som var en fordel i packraft. Veier 400G så vidt jeg husker. Er vel ikke veldig komprimerbar, jeg stroppet den oppå topplokket på sekken. Brukte Reconpack på tur så jeg hadde god plass.
 8. Har den eagles panna selv. Veldig fin men leder varme veldig godt så pass på å ha lav effekt på primus. Har også versjon i 24cm uten teflon. Begge er gode, 24 cm er en fordel når en steker til flere men det blir da mer vekt å dra på.
 9. Den vil nok være mindre enn de vanlige inreach men kapasitet så da grei ut kontra andre gps modeller
 10. Blå rute er jo egentlig bare en omvei. Ser ut som vind kommer fra syd-sydvest til helgen. Da vil jo vind kommer over vannet før den når dere, som kan gi bølger. På strekket mellom KLäppnäset og Reva er det noen lange grunner utover, med en del stein helt opp til overflata. Kalles ofte skvalpeskjær på sjøen.
 11. Vind er en ting, bølgehøyde og retning er også noe som spiller inn. I små vann vil det ha lite å si men Rogen er såpass åpen og stor at bølger kan bygge seg opp i størrelse. Siden du sier langs Rogen så renger jeg med dere ska l padle mot Norge. Hvis det blåser er det et alternativ og ta alle småvann langs Rogen bort til Rødviken i første omgang. Vind pleier være noe roligere mot kvelden. Mener Bjarne H.S har hatt en tur over Rogen i en del vind, så kanskje han skriver en kommentar.
 12. Vet noen bruker Irfanview for Raw. Har ikke testet det noe selv da jeg har både Lightroom og Photoshop.
 13. En ulempe ved multifilament slik som Fireline er fiske i elv. Den tåler ikke så mye slitasje mot steiner etc. Der er vanlig sene bedre. Jeg bruker Fireline stort sett. Bruker ikke fortom annet enn hvis jeg fisker med bomber. En annen fordel med Fireline er at det ikke blir "minne" i den, vanlig sene får spiralform etter den har vært på snella en stund. Så holder Fireline lenger, går flere år mellom hver gang jeg skifter den.
 14. Har Recon som er lik Para men har ekstern ramme. Den er stiv og føles tight uansett hvordan du pakker. Samme løsning med sidelommer. Men det er en stor sekk sekk da, men bærer du ofte tungt er den super. Andre oppsett jeg har er en Xenith88 og en slik ultralett sekk i tillegg. Husker ikke hvilke merke i farten. Har prøvd topplokk som rumpetaske men jeg liker ikke den løsning så godt siden den blir baktung når du får litt vekt i den, f.eks en 0,7 drikkeflaske og et slukskrin. Mer glad i ha det på ryggen. Slik ultralett sekk er fin siden du kan bruke den som pakkpose i sekken og som dagstursekk fra leir.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.