Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 611
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag Februar 11

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

3 253 profilvisninger
 1. Vekt varier med årstid men på slik tur er jeg vel på ca 20 kilo. Da er det en del komfort oppi så klart. PLeier veie sekken før tur på en fiskevekt.
 2. Så vidt jeg vrt fungerer den best med bensin. Hadde som tidkigere nevnt den modell og opplevde slike feil, filter satte seg på høykant, lite fuel. Også det at det ikke gikk å tenne den selv om det hørtee ut som den var nok trykk. Etter 2 stk men masse problemer ga jeg opp. Prøvde rense etc men nei. Virket på en måte som den sotet til spindel.
 3. Har vel ikke kommet noe nærmere en konklusjon enn når vi startet. Beste kniven er den som passer best til den aktivitet/tur en skal utøve der og da. Men har jo vært moro å følge tråden hva folk har av kniver og preferanser og hva som finnes. Litt kostnad har et også vært siden jeg røk på en Casstrøms Lars Fält underveis 😀
 4. Sportsnett pleier ha bra utvalg. Bruker selv Talon 33 som slik dagstur sekk. Synes det er god og lett sekk og grei størrelse,til dagsturer hele året. På veldig enkle turer sommertid bruker jeg Talon 11 istedet.
 5. Det kommer litt an på hvor og når du skal bruke teltet. Har ingen av de selv men selv om de kan se litt like ut så er det noen forskjeller. Reinsfjell er et telt med duk i inntertelt mend MSR har en del netting. Sistenevnte gir bedre lufting men er da også noe mer utsatt for trekk selv om det er duk et stykke opp. Reinsfjell settes opp med yttertelt først eller ytter og inner samlet. MSR settes med innertelt først, normalt. Kan settes med yttertelt først hvis du har ekstra bunndk. Begge er raske og sette opp men er du mye på tur i regn kan det være litt enklere med Ringstind. Det er vel hovedforskjellene i praktisk bruk. Bruker selv telt som ligner på MSR teltet. Bruker det vår-sommer-høst. Det gir god lufting og lite kondens. Men det blir noe mer trekk gjennom teltet i vind også, dog er ikke trekk direkte. Jeg har hatt det mange år og trives veldig bra med slikt telt. Andre er mer skeptiske til telt hvor innertelt settes opp først. Men som sagt med ekstra bunn kan du sette yttertelt først. En fordel er at du også kan bruke innertelt alene som myggtelt når været tilsier det. Dette er 3 manns versjon av det jeg har https://www.bigagnes.com/Copper-Spur-HV-UL3 Finnes også i en versjon med ekstra stort fortelt på ene siden. alikevel lettere enn de andre du har sett på. https://www.bigagnes.com/Copper-Hotel-HV-UL-3 Bestilt fra USA jeg da . Mener Addnature.no har hatt noen av de.
 6. Opplevde det noe på helsport. Spes de gamle orange barduner jeg har. Men også det at teltet hadde veldig mange barduner (Svalbard 3). På telt jeg bruker nå er langt færre barduner. PLeier surre de opp lett og det holder fint. Men materialet der er litt stivere enn Helsport. Hvertfall det helsport hadde før.
 7. Skal være tett ja. Hadde en som lakk selv. Fikk ny tilsendt fra Bergans kjapt. Jeg tok saken rett med de, men jeg hadde spart på kvittering. Venn deg til å ta bilde av kvitto med mobil rett etter du har kjøpt noe. Da har du den selv om den fysiske blir borte.
 8. Har Sealskinz hansker selv, mener de heter allround eller noe. God hanske som er vanntette. De er dog best når det ikke blir for kaldr. Men de har mange modeller for forskjellig temp.
 9. Osprey Xenith 75 eller 88. Bruker sistnevnte selv. Grei egenvekt på 2,4 kilo, prisgunstig, god å bære, gode løsninger.
 10. Er fìn tursekk hvis en som regel har tung oppakning. Trådstarter skriver 25-30 kilo og der er sekken suveren. Kan fint bære mye mer i den. Høy egenvekt ja men solid sak som du neppe sliter ut. Bruker den selv og den sitter som støpt på ryggen og er veldig stabil med slik last. Var tyngre å ha 20 kilo med den gamle sekken enn der er med 25 med Recon. Men jeg har også mindre og lettere sekker da.
 11. Får telt som er helårs men da blir det ofte tungt på sommern. Så kommer det jo an på hvilke vær du har tenkt å utsette det for spes på høst og vinter. Skal jeg tenkte allround som funker årets rundt så lenge det ikke blir for ille vær vinterstid så er det Hilleberg Kaitum 3. Som to telts oppsett ville jeg vel sett på en godt vintertelt og så kjøpt et lett telt til sommerbruk. De fleste slike tåler bruke vår og høst også, spes nedenfor tregrensa.
 12. Kinesis har jeg selv. Bruker de når jeg går tur i fjellet hvor det er mye opp og ned. Som f.eks opp til en topp og ned igjen. Fint da med stiv såle fordi du belaster fot mer jevnt selv om du bare får fotfeste i front. På flatmark føler jeg det er en slags "rull" i såle så du havner fort mot tærne. Jeg bruker derfor andre støvler på tur med tung sekk og/eller flatere områder og lengre distanser. Der bruker jeg Alfa Berg., omtrent samme som Walk King. De tålte glatt turen Haugen-Grøtådalssetra med 28 kg på ryggen uten gnagsår eller plager. Føltes ferdig inngått fra dag 1.
 13. KJeller flyplass er det mest småfly. Det hender det er F16 der men det hører du i tilfelle
 14. Stedene nevnt over er utenfor men det er en bom nedenfor Gjelleråsen ja. Skal du ned mot andre steder i Groruddalen må du minst passere den. Så er det ny bom før Lindreud.
 15. Vet ellers om en del fine steder litt lengre ned i Groruddalen. Da blir det litt lengre å kjøre men ikke langt uansett. Noen steder er det da kort fra bil, noen litt lengre.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.