Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 334
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5
 1. Hvilke telt har du i samlingen din?

  Big Agnes Copper Spurl UL2 - lett 2 manns telt jeg bruker solo som 3 sesong. Også brukt med bikkja jeg hadde. Teltet jeg bruker klart mest. Big Agnes String Ridge 2- Ganske lett helårstelt jeg bruker solo. Litt kraftigere enn Copper spur og flere stenger så det tåler mer ruskeværr. Brukes over tregrensa hvis vær tilsier det men også noe marka på vinteren. helsport svalbard 3 - begynner å bli noen år. Er modifisert med pipe for bedre lufting ved matlaging inne. Brukt vinterstid og noe om sommeren med kano da jeg kan unne meg litt ekstra plass og vekt. Dog et par år siden sist det var ute av huset nå. Helsport lavvulight 4 - brukt mye med en kompis og 2 bikkjer før. Også når jeeg og bikkja skulle ha god plass. God høyde gjør det enkelt med marlaging inne og god plass kontra vek. Brukt lite de siste årene da jeg ikke har bikkje lengre.
 2. Tips til lett tomannstelt?

  Drev selv å så etter lett tomanns telt til 3 sesongs bruk for noen år siden. Dette var dog før Helsport kom med SL telt. Etter å ha lest gjennom mange side både inne og utland så endte jeg på Big Agnes Copper Spur UL2. Et lett kuppelt med fortelt på begge sider. Mitt er noen år nå og da veide det 1,7 kilo. Dagens versjon veier 1,4 kilo og har litt annen konstruksjon. Finnes også i en modell med ekstea stort fortelt på ene siden på 1,73 kilo. Finnes også i 3 og 4 manns. Dette er type telt med mye mesh i innertelt. God lufting så det ikke blir så varmt om morgenen. Brukt det ned i 3-4 grader og vind og det blir ikke trekk i det som gjlr det kjølog. Dog vil mye mesh begrense effekt mye hvis man vil varme i teltet med primus. Pga konstruksjon er deg god høyde i mye av teltet. Har brukt det mye sammen med bikkja. Fint med 2 fortelt så jeg bruker et til lager og et tik inngang. Kjapt å sette opp. Ulempe er at det må bestilles fra utland. Mener jeg betalte litt under 3000 for det inkl frakt og mva, men dollarkurs er en del høyere nå enn da. De har og mange andre modeller, letteste 2 manns med bra plass veier 1,13 kilo. Har også et lett 2 manns helårstelt fra de.
 3. Valg av gassbrenner med slange

  Jeg har optimus vega og kan ikke si jeg sliter med justering på den. Synes regulator fungerer bra også på lav effekt. Dog har ikke den brenner så høy makseffekt som en del andre.
 4. Jeg har forrige modell. Veldig fin sekk. Etter bildene så ser det ut til at de har beholdt utvendig stretchlomme, den er kjekk å ha. Avtagbar topp har jeg brukt lite. Jeg skaffet heller en ultralett sekk som jeg har med https://www.xxl.no/sea-to-summit-daypack-ultrasil-dagstursekk/p/1060902_3_style?gclid=Cj0KCQjwzcbWBRDmARIsAM6uChU_5zRKsEkiNpIFIRyLcGWDj9ElpzrgF6qLCkR0NMFA_DeYbzo-VPsaAuByEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CPHaqoXBu9oCFYuWsgodhGkAAQ Den fungerer da både som pakksekk for ting inne i sekken i tillegg til at jeg bruker den når jeg skal gå en tur fra leir. Som regel litt mat og drikke og kanskje en vindjakke i den. Fiskeutstyr har jeg i et hoftebelte som fungerermsom fiskeveske på tur.
 5. Veien til det perfekte teltet⛺️

  Hva med https://www.msrgear.com/tents/hubba-tour-3 Er vel en ganske ny serie med telt fra Msr. En annen her på forumet la nylig ut en video på 1 manns. Har utvendig stangføring, kan sette opp inner og yttertelt samlet. Duk går til bakken. Har stort fortelt. Mange lufteluker. 107 høyt og kuppel gjør at det blir bra høyde i mye av teltet, vekt litt under 3 kilo. 2 manns hadde på en måte passet bedre men det er lavere igjen.
 6. Ikke sikkert det blir så ille, kommer an på været. Kleggen trives best når det blir skikkelig varmt. Det jeg synes har fungert best mot kleggen er Autan. Så tar jeg en Zyrtec om dagen på slike turer. Da slår ikke stikk ut så mye. Av kleggen der fikk jeg mye hevelse og det klødde i uker etterpå. Med Zyrtec ble hevelse en brøkdel og det klødde bare et par dager.
 7. Fjorda kan til tider ha mye innsekter. Som regel ikke vært så plaget med mygg der , langt verre med klegg og knott. Spesoelt hvis en er der når det er godt og varmt. Slutten av juni med varmebølge og badetemp betyr ofte mye klegg på dagen, når sola tipper så puster man nærmest knott. Den verste svermingen skjer i løpet av 2-3 uker og etter det mye bedre. Fra midten av juli pleier det være mye bedre, tidlig august veldig lite innsekter selv det er varmt vær. På feil tid er Fjorda det desidert verste stedet jeg har vært med tanke på klegg.
 8. MSR Hubba Tour 1, første inntrykk.

  Synes 4000 var en bra pris på telter du kjøpte. Synd ikke flere av den type telt har stenger utenpå slikt ditt har. Også bra med lite mesh, gjør det enklere å bruke i surt vær. Likte og den detaljen med halv ekstra bunn i fortelt. Se om det blir litt høyere innvendig til da jeg skal skifte ut dagens telt.
 9. MSR Hubba Tour 1, første inntrykk.

  Har Big Agnes Copper Spur ul2 selv som solotelt. Når det skal byttes så frister det med versjon Hv Ul2 Hotel. Den har slikt stort fortelt som msr teltet på ene siden og vanlig på andre. Desverre finnes ikke det pr nå i enmanns versjon. Men 2 manns veier ikke mer enn 1,73 kilo heller. Dog har de mer mesh enn ditt msr telt så de blir ikke like mye helårstelt. Men jeg har fint brukt mitt ned mot 0 grader, trekker ikke så mye inne som man kanskje skulle tro. Pluss med det er at det ikke blir varmt i sola så en våkner ikke i en badstu tidlig på morgenen i sommersola. Det teltet jeg bruker klart mest av mine. For å spare mesr mulig vekt har jeg også tittet på BA Tiger wall Ul2. 2 manns på 1,13kilo, evt 3 manns på 1,3 kilo hvis man vil ha god plass. Men så lenge får det jeg har gjøre jobben, gidder ikke skifte ut noe som er helt i orden.
 10. Med opptil 5-6 timer kjøring så når dere mange steder. F.eks Femund i sydenden på ca 4 timer. Utleie der så vidt jeg vet. Ulempen er at Femund er stor og utsatt ved vind. På 6 timer eller litt under når du Kjæringsjøn på svensk side av Femindsmarka. De har utleie der. Fint område å padle i alle småvannene langs Rogen selv om der blir noen korte bæringer der.
 11. MSR Hubba Tour 1, første inntrykk.

  Liker løsningen med utvendig stangføring. Har amerikansk type telt selv men da med stenger festet mot innertelt. Kjekt med såpasss stort fortelt, lettere å bruke med bikkje eller i sesong med mer pikkpakk. Så på det på nettsiden til Msr, er oppgitt til max innerhøyde på 96cm. Vet ikke hvordan det føles i praksis i det teltet men for mitt bruk høres det litt lite ut. Har 107cm selv om har da litt å gå på.
 12. Fantaski

  lest om de første gang for mange år siden. Lenge før fabrikkene begynte lage felleski. Ble dog ikke til at jeg kjøpte noen da det var litt lite erfaringer å finne på de samt at jeg har div skipar og masse smøring etc så jeg får gode ski med de vanlige. At skøyeski ikke har smørelomme stemmer ikke helt som noen nevner over. De har riktignok enn spennkurver som ikke er så egnet tik å smøre. Men de er stivere og har høyt spenn fordi skøyteski skal gi en "trampolineeffekt" når man skyver i fra. Men ser ikke helt for meg at fantaski blir så gode å skøyte med. Tipper det går i padletekninkk oppover, men på flater så begynner man litt på ytterskjær og går over. Ski er da flat mot underlag i stor grad.
 13. Packraft - noe for meg?

  Spørs litt hvor stor du, bikkje og sekk er. Jeg testet en alpackaraft Denali Liama. Meg selv på 186, en huskyjente på 25 kilo og en Norrøna Recon Pack. Det ble trangt. Det var greit å stable alt oppi men sekken måtte på tvers og beina på ringen så bikkja fikk plass. Ok for mindre avstander og sommer. Skulle jeg skaffet en til samme bruk ville jeg nok sett på modellen som heter Explorer 32. Den er en del større med fåes ikke med spraycover så vidt jeg husker.
 14. Bålkjele

  Har selv den Eagle kjelen på 3,2 l. Veldig god kjele i stål. Men veier 500gr så ikke best for å jakte på å spare vekt. 1,5 l kaffekjelen de har går oppi. Fint setup når man er flere. Solo bruker jeg 1,5 l kjelen de har fra et kjelesett, der går 0,7 l kaffekjelen de har oppi. Blir en grei og solid pakke. Kjelesettet http://www.eagleproducts.no/produkt/kjelesett-2-personer/ . Greit og billig sett. Bruker sjelden minste kjelen. Steikepanne er litt liten men holder fint til å steke et egg og litt bacon f.eks.
 15. Hvor mange skipar er for mange?

  har litt forskjellige ski selv. Langrenn klassisk - 1 par grusski, 1 par kaldt føre, 1 par rundt 0, 1 par klister. Langrenn skøyting - 1 par nysnø/løse forhold, 1 par grov snø/harde forhold Jaktski Åsnes Breidablikk med BC 1 par carving bakkeski. Det meste er brukt mange ganger i år unntatt klisterski som blir valget nå utover og carvingski da jeg sjelden står alpint lengre.
×