Gå til innhold
 • Bli medlem

borgern

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  4 159
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

borgern vant dagen sist 31. august 2020

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag 11. februar

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

5 127 profilvisninger
 1. har også bergans microlight. God og lett jakk, regnjakke er det ikke men en liten skur tåler den. Tørker og kjapt.
 2. Ser hvitt ut. Det er bart i dalene men skal ikke så høyt før det er hvitt. Mange vann der ligger vel 500moh og høyere så isfritt er det ikke. Sammenlignet med Nordmarka er det vel et fåtall vann isen har gått nå og da er vi vel ned mot 300moh
 3. Det varierer. Er det litt drift i vannet lar jeg den bare drive. Ligger den for stiller jeg mer aktiv. Er det mye vind og drift hender det jeg setter på bittelitt bly for å få det litt ned hvis det ikke biter i øvre vannlag. Kommer og an på dybde der jeg fisker og fisk i vannet. Er det abbor i vannet prøver jeg unngå bunnfiske.
 4. borgern

  Valg av fiskestang

  Ser grei ut. Vet ikke om snella er med ekstra spole. I tilfelle så ta gjerne en tynn sene på en og en tykkere hvis fiske i sjøen. Jeg synes 0.18 er litt tynn, ville gått ett knepp opp. Det du må lese om er hvordan dette er i forhold til saltvann, spesielt snelle. Er ikke alle som er like glade i saltvann.
 5. Det det er linket til på Biltema er greit, har samme greie men produsent er Eagle. Spørs om du må ha typisk kaffekjele med helletut etc, da er det vel ikke så mange du får ting oppi uten at kjele blir stor. Denne er romslig nok til boks, brenner og evt ekstra støttebein. Er og lett og såpass stor at den kan brukes til andre ting enn kaffe. Slik kjeletype jeg har og kjører Aeropress på kaffefronten. Trenger koke langt mindre vann enn med kokekaffe, selv om Aeropress veier litt blir det greit. Dropper da kaffekjele og har kun den ene kjelen på tur, forbruk av kaffemenge er og langt mindre i Aer
 6. Spørs hva du trenger. Mange deler er vel samme på den som andre Optimus. Den har samme brenner som 111C så vidt jeg husker.
 7. Er ikke meldt varme fremover så spørs om det blir for tidlig i Nordmarka, hvertfall nordlige deler. Var kaldt i vinter som ga tjukk is og en kjølig vår og nattefrost så langt. Mylla hadde 55cm is for en uke siden. I Østmarka har mye åpnet seg nå, is i sydlige viker og skyggeområder men det meste er vel borte til neste helg. Alterntiv er f.eks Skjervangen, Soot kanelen og området der på Aurskog. Det er isfritt nesten alt pr nå. På Fjorda er isen hvit, tviler på at det er isfritt der om en uke.
 8. Jeg hadde først er par fra Biltema men kvalitet på de var ikke så bra, bl.a dårlig hempe. Skulle til fjells for et par år siden og var innom en sport outlet på veien. Kjøpte der et par KV+ for en billig penge, 300-400 så vidt jeg husker. Aner ikke noe om merket men de har fungert fint, er 3 delt tele med klikklås. Vekt er 270gr pr stav. Kontra Biltema sine har de gode håndtak og reimer, føler det er en viktig ting når man ser på staver. Bruker de på tur meg tung sekk, gir bedre balanse i ulent terreng. Så fungerer de som stenger til tarp i leir.
 9. Kommer litt an på type kano og hvem som skal oppi. Og hvor mye man ønsker bære. Er litt begrenset med steder for ukestur hvis man padler mye hver dag uten at man må bære her og der.
 10. Mai er ofte tidlig i Jotunheimen men kan fort være fint for tur på ski. Veien inn til Fondsbu er vinterstengt til juni men det går noe beltebiler.
 11. Jeg bruker samme stenger og sneller til begge deler. Når jeg fisker med mark bruker jeg bomber. Der gir god rekkevidde og jeg kan bruke multi på spole.
 12. 4 delt er helt supert. Blir ikke tuben så lang og tung og passer fint på siden av sekken. 2 delt stang i tube vil stikke en del opp og gjerne treffe greier og kvist lettere i skog. Dog liker jeg egentlig best teleskop for fisking underveis. Med vanlig delt stang må den enten rigges for å ta noen kast i et tjern eller man må gå med den i hånden. Teleskop ala Shimano minitele er super til slikt. Med snellepose på tube kan stang ligge så og si ferdig rigget. Er og hemper til å feste tube på sekken. Da er det kjapt å sette ned sekken, trekke ut stanga og ta noen kast, går man langs stort vann og s
 13. Jeg har 285 versjon. Litt usikker på om 310 blir praktisk til 2 pers. Alltids ok med lett bagasje på dagstur men med 2 av med på 187 og 2 reconpack tror jeg der blir trangt. Spørs størrelse på personer og bagasje på normalbruk. Skulle jeg tenkt 2 pers for eget bruk hadde jeg tittet på modellen Lake Expedition. Dyrere og tyngre da. Evt en 265 f.eks og så en billigere raft som supplement hvis dere er to innimellom.
 14. Jeg har ikke grov så vet ikke hvordan den er. På min er rill veldig lite og langt unna tennene på baufilblad. Det er vel laget slik for at man har en liten grunnstruktur og så setter man mer rill med rillejern etter føret. Man trenger ikke gjøre det men jeg synes at det måtte rilles og poleres på såle etter føret for å få bra glid på stålsiklede ski. Dog vil skien i seg selv ha mest å si for glid, noen er bedre enn andre på forskjellige fører. Er ski for myk subber man festesmurning og det glir dårlig uansett. Så på fjellski med feller f.eks ville jeg ikke tatt bryet med rill da glid der vil v
 15. borgern

  Hjelp! Fiskesnelle

  Ikke kjent med den hvite. Mine Okuma har ikke slik. Mulig det er en slags adapter for å lettere feste tynne snører. Så tar man den av for tykkere. Antar det finnes en bruksanvisning til snella.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.