Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 923
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist 6. august 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

 • Bursdag 11. februar

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

4 338 profilvisninger
 1. FLekkflua er kjip. Men den dukker stort sett ikke opp i noe grad før det er veldig varmt. har vel bare sett den ett år der opp og da var det slik 25+ og tskjortevær til 23 på kvelden ved Krokåthåen. Den svermer som regel og 2-3 uker når det blir skikkelig varmt og så er mye gjort. Har padlet på Fjorda noen ganger og med finvær i slutten av juni var det horder av de. Men i like varmt vær i starten på august var det ingen.
 2. Har ikke padlet min i sjøen noen gang men et par ting er greit å tenke på. Ally sin komstruksjon gjør at rørene blir eksponert for vann ved f.eks åredrtpp, man går ut og inn etc. Derfor bør man og skylle den godt i ferskvann etter tur. Kommer det saltvann inn i rørene så vil fort fjærene inni og festene til disse ruste. Er en fordel å demontere den ofte å skylle med ferskvann gjennom rørene. Skulle jeg kjøpt en kano for bruk i sjø tror jeg at jeg hadde tatt noe annet enn Ally. Ally er og glad i å fange vind, spes når man padler solo. Har du med tung sekk som kan legges foran vil det hjelpe. På type dagstur med lite oppakning kan vind fort snu på kanoen siden baug vil fange vind. Noen legger stein foran som balast men IKKE gjør det. Skulle kano fylles med vann så vil stein trekke den ned. Kjøp heller en 20 liters sammenleggbar vannkanne som fylles med vann og legges foran. Skulle kano fylles med vann da så vil den kanna flyte i vannskorpa og ikke skyve kano ned.
 3. Hva med Flensmarka. Vestsiden av Femund. Pleier være langt færre folk der enn i selve Femundsmarka. Er ikke så folksomt heller i Femundsmarka så lenge en unngår de mest brukte stedene som Røvollfjellet, Nedre Røa etc.
 4. Er mange steder å starte for tur på Hardangervidda. Skinnarbu og båten til Mogen. Synken ved Vikbekkfjell, Tinnhølen, Halne og båt inn Halnefjorden for å nevne noen. Spørs hvor godt utstyr du har og hva du er vant til. Pr nå er det en del snø mange steder der oppe enda. På noen høyereliggende vann har ikke isen gått. Det har vært mye nedbør og kjølig. Har snødd der og det skal snø til natta. Selv om en kan gå utenom snø er det nok veldig vått i terrenget. Må regne med stor vannføring i bekker og elver og iskaldt vann. Var inne på tanken tidligere om en packrafttur i ferien i Kvennavassdraget men der er det ikke isfritt på de øvre vannene og en del snø i terreng. Så tror den utgår. Hvis det er neste uke du tenker på så er det nok greit å holde seg i lavere terreng.
 5. Har ikke sett det men specs på det virker bra. Selv 2 manns versjon virker rimelig romslig. Teltet har omtalt her litt tidligere
 6. Regner med du kan bruke strikk slik som er inni teltstenger. Søk på rundstrikk på google så dukker det opp en del. Bla hos xxl. Er det jo greit å ha noen gode snorlåser i tillegg.
 7. Flott rapport og fine bilder. Tilbake neste år???? Skal du ikke flere turer der i år altså
 8. Ja veldig fornøyd med mitt. Er det teltet jeg bruker klart mest. Bruker det som solotelt og tidligere med bikkja. Mitt er fra 2009 eller noe så modellen er litt annerledes i stangkonstruksjon. De endret det for et par år siden. Men lett og fint og god romfølelse i det. Har holdt bra alle år og. Fikk en liten rift i netting som jeg sydde men ellers er det tett og taping på sømmer sitter bra enda. Jeg har ekstra bunn til mitt så jeg kan sette opp yttertelt først, evt droppe innertelt hvis det er lite insekter. Sparer og slitasje på bunn i teltet på steinete grunn. Teltet lufter godt, mitt er og lyst i fargen så de blir ikke badstu så fort sola står opp. Ikke noe kondens i det, sett noen i USA som også bruker det vinterstid i marka siden det blir lite kondens. Dog er det mye mesh i det så fyring i telt vil nok mye av varmen stikke av.
 9. Grattis med telt. Har 2 manns selv. 4 manns blir jo en del større men det blir jo ikke veldig tungt til å være 4 manns. Er der årets versjon med slik baldakinfunksjon på forteltene? Har det noe praktisk funksjon i tilfelle?
 10. Hei Ser det er en stund siden du la ut innlegg. Har ikke vært så langt ned på forumsiden på en stund. >Bor i Oslo selv og er en del ute. Hvilke ideer har du i Oslomarka?
 11. Tvillingkort fungerer fint. Har det selv på Telenor. Men der er det hvertfall slik at mobilnummer er det samme for å ringe men det er eget mobilnummer for SMS/MMS.
 12. Alt funker så lenge det er fint vær. Da mest at det ikke er meldt for mye vind.
 13. Jeg har et par Sealskinz. Mener de heter All season glove. Det navnet stemmer ikke da de er for kalde om vinteren. Men synes de er bra til 3 sesongs turbruk. Vanntette og skinn i håndflaten. Har hatt de noen år nå så de har holdt bra. Kjempevarme er de ikke men holder fukt og vind ute. Ytterstoff blir fuktig men ikke gjennom membran. Dog vil den føles noe kjøligere når ytterstoff er vått.
 14. Ikke helt ulogisk. Samme skjer på teltet. Var på tur senest fredag til lørdag. Men sol på teltduk er det stramt mens når sola er borte blir duk slappere selv om det ikke kom noe fuktnedslag den kvelden.
 15. borgern

  Batteribank

  Jeg bruker denne og har brukt den noen år nå. https://www.biltema.no/kontor-teknikk/mobiltilbehor/powerbank/powerbank-10400-mah-2000035109 Vant en test for noen år siden. Er 2A utgang på den. Veier 250gr så vidt jeg husker. Gir jevnt med strøm så tar ikke så lamg tid å lade en mobil. Den har ikke lykt og jumpstart. Litt usikker på hva du trenger jumpstart til, det er jo til bruk på bil. Kanskje kjekt å ha. Men har du vært på tur noen dager og kommer til flatt batteri på bilen har du nok brukt opp strømmen på laderen til lading av mobil etc Skal du ha en lader med bra kapasitet og som ikke er så dyr så er det Andersson du skal ha. Modellene derfra har vært testvinner et par år. 418g vekt er greit for såpass kapasitet. https://www.netonnet.no/art/telefon-gps/mobiltilbehor/mobillader/powerbank/andersson-powerbank-20-000-pdqc-3-0/1004014.11546/?gclid=EAIaIQobChMIhJXQyN-n6gIVBswYCh0tcQCvEAQYASABEgIUIfD_BwE
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.