Jump to content

borgern

Aktiv medlem
 • Posts

  4,353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

borgern last won the day on April 7

borgern had the most liked content!

About borgern

 • Birthday February 11

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

6,690 profile views

borgern's Achievements

 1. Siden du og spurte om Sasta. Jeg har ikke noe turbukse fra de slik sett men har en dunparka og en jaktdress. begge deler har vært fine og holdt bra i mange år.
 2. Veldig mye utstyr har gått opp senere år. Det har vært en økning i råvarepriser. Noe tilskrives covid men det begynte gå opp lenge før det. Ser f.eks på Recon pack som en kompis kjøpte 2015. De lå gjerne på 4000-5000 den gang, nå er det 7000. Så dette gjelder nok ikke bare Helsport. Vurderte Hilleberg Kaitum for et par år siden, da koster det under 10000. Nå 12000 eller så. Får være glad at teltetikke bruker strøm i tillegg
 3. Har Vidda Pro Ventilated. Den er litt smalere i form enn vanlig Vidda Pro. Men det er ikke mye og ikke smal rundt leggene. Den har lufting på sidene men det er ikke netting i luftingen desverre. Jeg er heller ikke noe fan av for mye stretch siden det blåser gjennom. på VP Ventilated er det kiler med stretch i skrittet men så lilte at det ikke har noen betydning annet enn litt bedre lufting.
 4. Jeg har denne [Hidden Content] Ikke så lett men ganske grei pris. Lett og folde ut og enkelt å justere lengde.
 5. Virker som det er sprekk i brennerhode. Sprekk på overside kan fikse med sølvlodding. Men den under er mer tvilsom. Ikke så uvanlig på den og 111T pga hardfyring over tid i telt, brukt som krabbekoker med stor kjele etc. Men vet ikke hvor du får gjort slik og hva det koster. Kanskje lete etter et nytt brennerhode er like greit.
 6. Viktigste er å skjerm for vind ute. Nok videoer på youtube fra turer hvor det smeller av vind på lyd. Jeg har brukt en Røde shotgun mic på mitt SLR kamera. For tiden bruker jeg kameraer som ikke har plugg. Har f.eks et vanntatt Panasonic. Der er det små groper som er mikron. Der har jeg tatt scotch teip over så ikke vind kommer nedi gropene. hjalp mye på vind uten at det gikk ut over lyden i noe grad.
 7. Rondanestien går vel fra Oslo til Dovre. Jotunheimstien går fra Oslo til Gjendesheim.
 8. Såpass tidlig på året så er det nok greit å tenke på et par alternative turer og så velge etter vær og føre. Femundsmarka ligger ikke så høyt så det kan nok være muligheter der. Ferga og buss fra Røros begynner vel ikke før andre helgen i juni så alternativ er taxi fra Røros til f.eks Langen å gå innover. Langsua ser det ikke ut til være igjen så mye snø men det er ikke isfritt pr nå. Børgefjell er fint som nevnt men det spørs om det er farbart der da. Nå er det vel ganske hvitt der.
 9. Jeg bruker som regel Bergans Microlight. Selv om det egentlig er en vindjakke så er den veldig lett og føles ikke tett. Er ikke noe varme i de men den demper litt trekk hvis du skulle trengs ved pauser og så sparer den armene for kvist.
 10. Det kommer vel en del an på bruk og vedlikehold. Jeg har litt forskjellige primuser. Primus Omnifuel fra 2003. Solid og aldri noe tull med den. Har også silencer til den. Optimus 8R. Liten og hending men ikke så høy effekt på denne. Har minipumpe som gjør forvarming enklere. Optimus 111. Solid og virker hele tiden. kjøres på parafin. Forvarming med rødsprit eller bioetanol. Optimus 111T. Samme som 111. Stillere men ikke så glad i vind. Alle fungerer hele tiden. Eneste er litt vedlikehold med fetting av pumpelær. På 8R gjør jeg ingenting. Eneste jeg har hatt tull med var 2 eksemplarer at Optimus Hiker+. Første brant dårlig selv etter rens. Byttet. Nr 2 var ikke noe bedre så da hevet jeg kjøpet og fant 11 brukt istedet.
 11. Ser ut som Omnifuel. Jeg har en eldre Omnifuel men er nok enda eldre enn den da jeg har aluminiumspumpe og ikke plast. Mange ting som kan ha skjedd uten at det kan lese av det som står. Har flaske smelt, det ville nok vært en ganske stor ildkule. Skjønner heller ikke hvordan flamme skulle kommet inn i flaske da den er trykksatt og alt vil ut. Kan det være at den er tent uten flammespreder på? Det kan jo gi en solid flamme. Var den forvarmet nok? Eneste gang jeg har hørt om noe var en jeg kjenner som kjøpte en slik. Han leste ikke bruksanvisning. Fylte flaske, pumpet trykk, slapp ut bensin og tente på uten forvarming. Det ble mye flammer sa han.
 12. Hatt litt av det samme siden jeg som regel sover på mage eller på siden. Jeg bruker Synmat 7 LW så litt tynnere enn ditt underlag. Jeg pleier dytte underlaget lengst ned i fotenden i teltet. Da blir det en passe glippe øverst ved hodet. Der legger jeg en pakkpose med klær som ikke er like høy som underlag. Så har jeg pute oppe til hodet. Da blir den en slags renne mellom pute og underlaget hvor jeg da har arm/skulder. Da blir ikke belastning så stor der.
 13. Har testet et par av Monsen sine, Tikka Masala og Jegergryte. Tikka er ganske sterkt krydret. Kanskje mer enn jeg ønsker er varm sommerdag men fint når det er kjølig. Smak ok. Jeg er gryte var helt grei på smak. Passe krydret. Mange andre turmat er litt lite krydret synes jeg. Men billig er de. 45 pr stk. Har skaffet et par turmat fra Blå Band i Sverige. Kun testet en så langt men den var god. Så har jeg som noen nevnte ofer testet Tactical Food, det er det kjedeligste jeg har smakt av slikt så langt. Gilde sine er greie men jeg tar heller Real.
 14. KJøpte noe når det var tilbud på xxl men ikke testet enda. Hadde noen Real som nærmet seg dato jeg brukte først. Har dog ikke så store forventninger på smak på slik produkter. Men det er lett å bære og lage, så får jeg spise god mat når jeg kommer hjem.
 15. Har footprint til mitt også, Bruker det på steinete underlag. Er tynne materialer men de har holdt bra. Mitt er fra 2008 eller 2009 så vidt jeg husker. Ikke noe feil på det enda. Hadde bikkje en del år som tråkket rundt inne det.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy