Gå til innhold

borgern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  3 382
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

borgern vant dagen sist August 6 2017

borgern hadde mest likt innhold!

Om borgern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. borgern

  Noen nyttige tips angående kjøp av slange m.m

  Det glemte jeg skrive i sted. Neste gang du punkterer så sjekk hvor hullet er. Er det inn mot felg så må du sjekke kanter på ventilhull, felgbånd etc. Da har du en indre punktering. Hvis hull er ut mot dekket så kan det være noe som sitter i dekket som gjør det. Se og kjenn etter rundt inni hele dekket men vær forsiktig i tilfelle det er en liten glassbit, metallbit e.l som sitter i dekket. Sjekk også utvendig. Kan være noe som sitter i dekk som ikke er så lett å se men som skader slangen ved belastning, f.eks. ujevnt underlag, stein, fortauskanter og dumper.
 2. borgern

  Noen nyttige tips angående kjøp av slange m.m

  Kjøper slanger litt forskjellig steder. Ofte Biltema og noe på fast-bikes.no. siste fordi den fysiske butikken ligger like ved meg. Men jeg punkterer veldig sjelden så forbruk er ikke så stort. På terrengsykkel og bysykkel bruker jeg ofte "lappevæske" . Ved mindre punkteringer lapper dekk seg selv. Det kan være flere grunner til at du punkterer ved ventil. Ene kan være felgbånd som ligger skjevt så det blir slitasje mot felg. Andre er hvis du har ventiler på slangene med en mutter på å du strammer den for hardt. Da blir det stadig strekk der. Kan hende noen bruke gass i racerslanger men aldri gjort det selv. Vet det har vært brukt på bildekk, fylle nitrogen istedenfor luft. Er vist større molekyler så de rømmer ikke så fort. Men å pumpe opp dekk før tur er en del av hverdagen som syklist, spesielt på racer med høyt trykk. Om du kan bruke racerdekk kommer an på felgen du har. Den må da ha en bredde som passer for racerdekk og ikke minst må felgen være dimensjonert for så høyt trykk. Noe de neppe er. Men begge har 28 tommer hjul. Sett det finnes tynne dekk til hybrid. Du kan jo se hva du får tak i et komplett sett racerhjul for. Så bytter du om på hjulene. Da må så klart bremser og girsystem være samme type. Ved mye bruk av ett sett og lite av det andre kan du etter en tid oppleve girhopping på det du bruker minst siden drevene og kjede blir slitt forskjellig. Bruker du de omtrent like mye går det fint.
 3. borgern

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Sendte en mail til importør i morges og spurte. Mitt hadde lot som begynte på 41. Fikk svar etter 10 min at det dekkes av garanti. Skulle sende bilde av underlaget blåst opp og av lotnummer til butikk der jeg kjøpte det. Fikk svar fra butikk etter en times tid at de ville ha kvitto eller ordrebekreftelsen. Fisket frem den i en gammel mail å sendte. Fikk svar etter 15 min at jeg da kunne sende det inn eller komme innom. Siden jeg bor i Oslo ble det en kjapp tur til byen. Fikk et nytt med en gang av nyere produksjon. Hadde jeg dratt til byen med en gang hadde jeg hatt det nye 3 timer etter jeg sendte første mail. Må si meg godt fornøyd med importør og butikk her. Underlag var kjøpt mai 2014 men det stemte da at de holdt på 5 års reklamsjon på denne type feil. Så da er jeg klar for neste tur. Begge tomler opp
 4. borgern

  Exped delaminering - Igjen 😤

  Akkurat vært en tur i femundsmarka. Der delaminerte mitt Synmat Ul7 lw seg. To pølser som slo seg sammen. 2. og 3. på ene siden. Ble lktt skjevt ja. Men har alltid med en EVA comfort i tilleg til bruk ute og som backup. Fungerte ok å slippe ut litt luft av synmat å legge EVA oppå for å jevne ut. Er vel 3 år gammelt nå. Min første synmat ul i størrelse M kjøpte en kompis og det er helt enda. Det er vel fra 2012. Har i tillegg en Downmat 9 DLX som er 10 år eller så som er helt. Var noe kluss 2015. Første jeg kjøpte da lakk men fikk bytter. Se om det er noe å hente på noe reklamasjon nå.
 5. borgern

  Turklokke i 2018

  Til trådstarter. Gps er kjekt å ha på klokke. Bruker selv en Garmin Fenix 3 Hr for tiden. Så og si daglig og alt av trening og tur. Når jeg skal på tur så merker jeg av forskjelige punkter i kart på pc. F.eks. et vann, en koie, en bru etc. Så overfører jeg de til klokke. Selv om det da ikke er bakgrunnskart i klokka så har jeg oversikt hvor langt jeg er fra vært punkt og kan beregne det i forhold til papirkart hvis jeg må. Etter jeg kjøpte den har jeg ikke hatt med vanlig gps lengre, også å gjøre med at gps er gammel men har ikke sett det nødvendig å kjøpe ny. Batteritid er god. Til daglig logger den da skritt, søvn etc. Ved vanlig bruk så trenger jeg ikke lade mer enn hver 14 dag. Men flere lengre treningsøkter pr uke lader jeg ca 1 gang pr uke. Den bruker klart mer strøm når du har aktive programmer som logger via gps. Ved Glonass aktiv så bruker den også noe mer strøm enn uten. Se hva du får den for på prisjakt. Også mulig det kan finnes bra priser på Fenix 5 nå som Fenix 5 plus har kommer. Har også nevnt Casio Protrek pwr3000 lengre. Også en fin klokke men den har da ikke gps og de funksjonee en mister av der. Av Garmin så er også Vivoactive 3 en populær klokke.
 6. borgern

  Turklokke i 2018

  Ta en titt på Casio Protrek som Tobleronen nevner. Har selv en pwr3000. Har kompass, høydemålee, barometer, stormvarsel og stiller seg automatisk etter atomur. Den har solceller så å gå tom for strøm har ikke vært tema. Legger den i vinduet mot sola 1-2 ganger noen timer om vinteren så holder det. Sommerstid er det nok lys til at den er fulladet hele tiden. I tillegg har den vanlige funksjoner som alarm, stoppeklokke, nedtelling, verdensur. Den er så klart vanntett. Men har ikke gps.
 7. borgern

  Femundsmarka?

  Er lov å bruke hue synes jeg. Ha primus i vannkanten, ta kjelen og dynk alt rundt med vann. Evt om det er noe sva eller større stein ut i vannet som kan brukes som underlag. Kok opp vann til mat eller kaffe. Men det betinger så klart at det ikke blåser mye. Ta gjerne og sjekk kjelebunnen så det ikke sitter barnåler o.l der som kan brenne før du setter den på primus. Var på Hardangervidda forrige uke. Knusktørt der også. Men fant en "sandstrand" langs elva hvor vi slo leir. Da var det fin å sette primus mellom steiner i sanden. Er vel meldt litt regn der natt til onsdag. Så snakkes det om torden og regn fra lørdag kveld. Siste info jeg fikk var at myrer etc er tørre. Roasten har ca 50cm mindre vann nå enn vanlig sommer.
 8. borgern

  Anbefaling av powerbank?

  Bruker en fra Biltema. Ikke størst kapasitet i dag men det holder fint for meg. Ofte lite bruk av mobilen på tur og har ekstra batteri til kameraer. Den powerpacken fikk best i test for er par år siden. Gir stabilt mye strøm ut så den lader kjapt opp mobil. Ikke koster den all verden heller. https://www.biltema.no/kontor-teknikk/mobiltilbehor/nodladere-og-powerbanks/powerpack-10400-mah-2000035109
 9. borgern

  Fottøy i Børgefjell

  Er en del myr i starten. Men de hadde kloppet mye nytt i nedre del for 2 år siden. Dog en del steder hvor sti går over myrer. Har vært kjølig og vått der så langt i sommer så vidt jeg har skjønt. Myrene er stort sett faste å gå på men det er en del vann. På tilbaketuren valgte vi å gå et stykke opp i terrenget i stedet for å følge sti. Jeg gikk med høye fjellstøvler. Kompis hadde lave hikingsko og var våt hele tiden. Så noe høyt og vanntett eller noe lett som ikke er vanntett og tørker fort ville jeg valgt litt avhengig av vær når du skal avgårde.
 10. borgern

  Kompakt kamera for turbruk

  Får Olymus tg4 for 3500 . Noen som har igjen den modellen enda. Så blir det litt valg som må gjøres da ingen kameraer har alt. Værett, zoom, sensorstørrelse etc. De vanntette kameraene som Olympus Tg, Panasonic Ft etc er veldig praktiske siden de kam være fremme hele tiden. Passer fint i en lomme eller hoftelomme på sekken. I åpent lende har jeg ofte mitt FT5 heng3nde i magnetlås på brystet. Men alle disse har liten bildebrikke og begrenset zoom. Lite systemkamera vil gå langt over prisen du har satt. Som kamera for å ta bedre bilder på tur har jeg Panasonic Gx80 Kamera som er m43 brikke.større, tyngre, ikke værtett og dyrere. Skulle jeg tenkt på ett kamera som reisekamera ville det vært Panasonic Tz100. Er utgående modell med 10x zoom, 1" bildebrikke i lomme format, veldig bra på video også. Men ikke vanntett. Brukte en forgjenger av det før. Da inni en vanntett pose med linseutsikt som var tilpasset kamera. Kostet ikke mye. Var det beskyttet og man kunne ta bilder med kamera inni. Ikke like lysterk som Sony Rx100 serien men. Dog må du over 4000 for det , kostet 7000 da det kom.
 11. borgern

  Vind i fjellheimen. Hvor mye er for mye?

  Det varierer med temperatur. Så er det forskjell på hva som er risiko og hva som er behagelig. Slik været har værr i Oslo siste ukene har det vært så varmt at det ikke føles kjølig selv om det blåser en del. Men det har vært flere turer senere år som har blitt litt ødelagt av vind selv på sommeren. I fjor var jeg i Femundsmarka en uke. Første dagene da var det kaldt og blåste en del, ned mot 3-5 grader på natta. Var ikke så mye vind som skulle til da. Også værr på padletur i Gautefall. Var vel en 15-17 grader men det blåste en del. Uten vind hadde der værr nydelig. Begge disse turene så ble det å hjemme seg for vinden. Gikk mye ut over tid til fiske etc. På ferietur så liker jeg å være ute hele tiden, ikke måtte gjemme meg i teltet. Så min terskel for vind er ganske lav. Skal straks på ferie selv. Tittet bl.a på Børgefjell. Det har vært mye kjølig der så langt men blir bedre. Med makstemp på 17-18 grader og opp mot 10m/s dropper jeg å dra dit. Blir litt som Femund siste dagene i fjor. Sol og fint, varmt når det var stille. Så kom vinden og det var ullgenser og skalljakke midt på dagen. Så langt ser jeg på Hardangervidda, Femundsmarka eller Gautefall neste uke. Bålforbud er ikke så nøye når det er meldt godt over 20 grader, da trenger en ikke bål.
 12. En del ting ved den som minner om Norrøna Para Ranger, men ikke alt. Hvertfall ikke mot dagens para ranger. Har Recon selv og bunnrommet, reimer etc minner mye. Ryggputer erc ligner ikke. Er det festing av sidelommer med glidelås? Da kan det hende at sidelommer fra Para Ranger passer. Hvor stor er sekken i volum ca?
 13. Har et slikt Jula underlag. Det har holdt lenge. Lett og kjekt med innebygde stropper. Er dog en ting som gjør at jeg ikke bruker det som underlag under Synmat selv. Materialet i det er ikke "seigt nok". Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare men materialet hae lite hold. Lett å få rifter i det og det faller da av så biter. Dette gjør også at kvist etc greier å stikke gjennom det. Alpine Mat har derimot et seigere materialet som gir litt mer etter men holder seg i sammen slik at det bøyer seg mer rundt en spiss gjenstand men det går ikke hull så lett. Hvis mål er å spare annet underlag hadde jeg båret de ekstra gram Alpine Mat veier. I tillegg er det litt tykkere og bedre å bruke til å sitte på i leir.
 14. borgern

  Lade batterier til kamera på tur

  En kompis har Tg5. Han lader det hvertfall med batteribank Ingen av oss har solcelle så det vet jeg ikke. Men hvis solcellepanelet ditt lader til batteri og så videre ril kamera bør det gå fint. Hvilke solcellepanel har du?
 15. Kommer an på hvordan den er lagret. Pent pakket ned og lagret tørt er fint. En som har ligget mye oppslått og fått sol på seg vil forringes mer. Husker ikke hvor gammel min er. Mener den er 2010 eller 2011. Kjørt på div stein og grus men lite slitasje. Ikke måtte lappe noe enda. For å spare litt på selve duken så monterte jeg ekstra stripe langs kjøllinje når den var ny. Litt riper i den noen stedee men normal bruksslitasje bare.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.