virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  732
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

virrma vant dagen sist Mai 1 2016

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

 • Bursdag 20. des. 1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://utejenter.blogspot.no

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo
 1. Tinderangling med barn

  Gode tips. Hva tror du om Skruvefjell? Er visst også Hemsedal.
 2. Rundtur med kano i Trøndelag/Jämtland

  Fin rapport. Hvordan rigger du Alleyen for bæring?
 3. Tinderangling med barn

  Har fått et forslag om en fire-taulengders tur på Skruvefjell. Noen som har vært der og har tanker om det?
 4. Arc`teryx alpha AR

  Hvordan puster klærne etter å ha blitt impregnert med cotton proof?
 5. Oversikt over heller i Finnemarka?

  Anbefaler turer til disse, altså. Vi har etterhvert overnattet i samtlige. Kroken var ganske liten og hadde begrenset "tak", så der måtte vi til med tarp for å unngå å bli våte. De øvrige er større og gir bedre skjerming. Datteren min har Grotta som sin favoritt, jeg tror kanskje jeg likte Tjuvtjernshula best. Ulempen med den er at den ligger veldig nærme en mye brukt skiløype, så der er det nok ikke så stas å være på store utfartshelger.
 6. Først og fremst støtter jeg forslaget om å få profesjonell hjelp til skikkelig kommunikasjon og se om dere ikke klarer å få en bedre dynamikk og forståelse for deres ulike behov. Høres jo ut som mye er bra dere i mellom, så med litt innsats kan det godt hende dere begge blir mer fornøyd. Når det gjelder barn og friluftsliv, så synes jeg det har vært veldig moro og givende. Mulighetene er uendelige. Min 10-åring har nå 330 overnattingsnetter og kan både gå langt og takle røffe forhold. Vi har hatt flere toukers turer i fjellet, bare for å gi litt perpektiver, men vi har selvsagt også mye korte koseturer. Jeg prøver å forberede meg på at den interessen forsvinner om noen år, men krysser fingrene for at den ikke blir helt borte. Siden jeg ser "Barn ingen hindring" allerede er anbefalt, kan jeg jo tipse om min egen bok om temaet også. (Hvis det er interessant, så kan den kjøpes direkte fra meg. Og hvis dette ikke er lov å legge ut, så sier vel en moderator fra)
 7. Oversikt over heller i Finnemarka?

  Jeg skal ta bilder av kartet jeg har når jeg kommer hjem - tror de er merket på flere. Det blir sent i kveld, så minn meg på det hvis du ikke hører noe.
 8. Tips og triks ved kryssing av elv?

  Hvis elva er dyp og/eller strømmen sterk, er det aller viktigste å finne rett sted å krysse. Jeg bruker kartet aktivt og sikter meg inn på steder jeg tror det kan være greit å krysse og leter evt etter alternativer. Jeg har aldri krysset elver som har vært så dype at jeg måtte svømme. Når selve krysningen skal gjennomføres går jeg med støvler på beina hvis det er ruskete og jeg har tung sekk. Tar av meg sokker og tar ut såler i forkant, og strammer buksa best mulig. Har vurdert å bruke lave gamasjer, men det har ikke blitt til det. I senere år blitt glad i å gå med staver, og synes det er veldig nyttig ved elvekrysning også. Hvis jeg skal ha med meg barn, påvirker det selvsagt vurderingen av hva som er forsvarlig. Jeg pleier i så fall å gå over med min sekk først for å sjekke forholdene. Går så tilbake, tar hennes sekk og lar henne gå på skrå bak meg, sånn at jeg kan skjerme henne fra strømmen og hun kan holde i meg.
 9. Tinderangling med barn

  Vi gikk Knutshøe for snart 4 år siden. Vi er lite i Jotunheimen og sånt. Av konkrete turer var Kvigtind i fjor og Vistmannen i år fine turer men langt fra det jeg søker nå. Hun vil klatre, og som nevnt er jeg innstilt på å leie inn en fjellfører som kan sørge for sikkerheten. Spørsmålet er hva som kan være et egnet turmål.
 10. Tinderangling med barn

  Ser ikke ut som det er noe klatring der? Jeg vil helst unngå å kjøre så langt, men er det dit vi må for å få en bra tur, så skal vi nok få det til.
 11. Takk for all jobben du gjør med å holde forumet i gang!
 12. Tinderangling med barn

  10-åringen vil på klatretur til en skikkelig fjelltopp. Jeg ser for meg at det betyr en fjelltur med mye klyving og noe behov for klatring/sikring. Rapellering er bonus. (For ordens skyld: jenta er svært fjellvant, går langt og har mye erfaring i klyving på tur. Hun har også klatret litt innendørs.) Jeg har klatret litt, men har ikke tilstrekkelig kompetanse til å gjennomføre dette alene. Regner derfor med at vi må leie inn en fjellfører, hvis jeg ikke skulle være så heldig å få med noen bekjente som kan bidra. Spørsmålet er hva som er et fornuftig mål. Turen bør ikke være alt for langt fra Oslo, da vi ønsker å gjøre dette på en helg. Det betyr at jeg helst vil slippe å kjøre til Hurrungane dersom det er mulig. Er det noen som har forslag til hvor vi kan dra?
 13. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Hullene ved kryssene har ikke oppstått ved oppsett, men når stengene har gnisset mot hverandre i vind. Man ser tydelig skadene på begge kanalene der stengene ligger mot hverandre. Konsekvensen av skanden, er at det blir mye lettere å stikke stanga gjennom også, men det har jeg hittil unngått.
 14. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Jeg kjøpte Reinsfjell SL i vår og har brukt det på sommerens turer. Vi er veldig godt fornøyd med hvordan teltet har håndtert den vinden vi har hatt, og jeg elsker høyden innvendig og vekten i sekken. Men status etter drøyt 20 bruksnetter er: * Flere hull i bunnduk - det kommer inn vann * Et bardunfeste har nesten løsnet * Slitasjeskade (dvs hull) på stangkanalene der de krysser * Hull i stangkanal der stang er stukket gjennom duken (10-åringen som lagde det, men jeg er ikke overrasket over at det skjedde. Synes det er vanskelig å få stangen opp i koppen, og opplever at jeg må gå rundt teltet for å få den på plass. Det er jeg ikke vant til fra andre telt) * To små skader på ytterduk som jeg ikke aner hvordan har oppstått. Konklusjon? Jeg kommer til å klage til Helsport.
 15. Ødelagt Recon

  Jepp, uten kvittering en gang! Holdt med bilde av sekken. Ekstremt god service fra både Novasport og Norrøna!