Gå til innhold
 • Bli medlem

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  999
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

virrma vant dagen sist 26. juli 2019

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg ruller bare sammen teltet uten pose, har aldri savnet det.
 2. virrma

  Leirplass ved vei

  Takk for gode tips, alle er lagret til senere bruk. Denne gangen måtte vi utsette et par uker av ymse praktiske årsaker, men denne helga fikk vi til en liten tur i Stange almenningen. Lettvindt og fint!
 3. Spørs jo veldig på turen og årstiden. Hvis vi går hele dagen, baserer vi oss på snackspose og kort stopp med påfyll hver time, og noen ganger en lengre lunchstopp i tillegg. Hvis vi er ved leir eller på et turmål, blir det gjerne et mer ordentlig måltid. Typisk servering er pannebrød og/eller suppe. Grøt fungerer også. På kortere turer kan vi ha med egg (omelett/eggerøre/speilegg), pannekakemiks, brød/polarbrød/knekkebrød og frukt. På vinterturer med pulk pleier jeg å ha klare to termoser med supper: en matsuppe og en søtsuppe (fruktsuppe, blåbærsuppe, nypesuppe). Disse spise/drikker vi a
 4. Den var flott! Må ha vært veldig spennende og gøy å padle den for første gang.
 5. virrma

  Leirplass ved vei

  Vi har lenge planlagt en tur i slutten av november sammen med noen venner. Dessverre har en av ungene som skal være med brukket foten. Han vil nettopp ha fått av gipsen når vi skal på tur, men forventes å ha veldig begrenset rekkevidde til fots. Vi har veldig lyst til å få gjennomført likevel, men tror at vi bør gå minst mulig (helst ikke noe) for å komme til leirplassen. Samtidig ønsker vi oss selvsagt et hyggelig sted, siden vi nødvendigivis også kommer til å tilbringe mye av tiden der. Er det noen som vet om et sted som kan fungere mellom Oslo og Lillehammer (sånn ca). Setter pris på alle
 6. Takk for alle gode tips. Vi har introdusert en oppmerksomhetslyd (forsterket med snaks) som nå fungerer godt i de aller fleste situasjoner. Vi er også mer oppmerksomme på å unngå konfrontasjoner ved f eks å snu eller ta en annen vei. I kombinasjon med bruk av lyd/snacks gjør dette at vi unngår de fleste konfrontasjoner. Det har rett og slett blitt triveligere å gå på tur med ham.
 7. Dette er muligens ikke helt innenfor fjellformums hovedtema, men det er mye flinke hundefolk her og problemet er størst på tur, så jeg prøver meg likevel: Vi har blitt et slags uformelt avlastningshjem for en 8 år gammel blandingshund, og har ham nesten 50% av tiden. Han veier rundt 35kg og stortrives både på telttur og her hjemme. Det er masse positivt å si om ham, men en skikkelig ulempe er at han er aggressiv mot andre hannhunder. Han bjeffer, knurrer og kaster seg mot den andre hunden. Det har aldri blitt noen direkte konfrontasjon, men særlig 13-åringen har utfordringer med å holde
 8. Neste uke er det høstferie og vi har selvsagt tenkt oss på tur. Utgangspunktet er Oslo, og siden ungen har brukket armen og går med gips er det greit å holde seg i (nokså) lettgått terreng. Vil jo ikke risikere at hun faller og slår opp bruddet eller noe sånt. I utgangspunktet tenker jeg skog, og har vært fristet av Finnskogen, men så slo det meg at det vel er elgjakt på denne tiden, og da vet jeg ikke hvor hyggelig det er å være på tur der. Noen tanker? Eller gode alternativer? Vi har 5 dager til rådighet og jeg kan kjøre et godt stykke. Vi regner med å ha med oss hund.
 9. Jeg har hatt rammebrudd på 2 recon-sekker, og på den tredje løsnet skruene som beskrevet her på første tur. Har lett lenge etter et alternativ for tunge bører, men finner ikke noe som passer min kropp. Særdeles frustrerende!
 10. Takker for tips! For ordens skyld ville jeg jo aldri meldt i Forollhogna (NP) som stedsangivelse til nødetatene, på samme måte som jeg ikke ville meldt inn Rondane eller Jotunheimen. Men når jeg ba om tips var jeg interessert i hele området. Vi endte opp med å kjøre inn y-dalen og parkere ved bommen før naturreservatet. Hadde en super tur, med et nært møte med en flokk på 200+ reinsdyr som høydepunkt. Lettgått terreng, i alle fall når ma unngikk myrene.
 11. Det var ingen klager på det, men hun bar ikke veldig tungt heller. Vesentlig kraftigere enn Deuter Fox 30, mye spinklere enn min Recon. Mer sammenlignbart er vel min Gregory 55l Zulu. Det beltet er noe kraftigere/stivere enn Wanderer, men det ser ut til å ha samme utforming.
 12. Vi har hatt Deuter fox i 30 og 40l, og vært godt fornøyd med dem. 13-åringen nærmer seg nå 170cm, og det var klart behov for ny sekk. Prøvde noen voksensekker, men hoftebelte ble for store. Endte opp med en Gregory wanderer 70l. Rygglengden er stillbar og sekken komprimeres veldig bra til mindre volumer. Den skal holde opp mot 20kg, men det tror jeg uansett ikke står på planen. Vi har vært et par uker på tur med den i sommer, og erfaringen så langt er god.
 13. Etter at snø forkortet/forandret turplanene i nord, er vi nå på vei til Forolhogna. Jeg har et kart, men har knapt fått sett på det. Er det noen som kan tenke seg noen ideer til hvordan vi kan bruke en august-uke der?
 14. Fine bilder. Jeg har bare vært i området på vinteren, men ser at det absolutt fortjener en sommertur også.
 15. Takk Kjell Iver. Det er helt riktig kajakkene som gjør meg usikker, jeg hadde ellers ikke hatt noen motforestillinger mot å la min bilen min fra 2007 stå parkert hvor som helst i et par uker. Ser at autokorrekt gjorde det litt ekstra vanskelig å forstå reiseruta mi enn det skulle være: Holdeplassen heter Charlotta, og i følge det jeg har googlet var det en naturlig bussholdeplass å starte fra når man kommer fra Fauske. Godt mulig at det er er andre stopp som er bedre, i så fall tar jeg gjerne imot tips om det. Ulempen med å kjøre inn til fjellstua eller Charlotta før start, er førs
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.