Jump to content

virrma

Aktiv medlem
 • Posts

  1,011
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

virrma last won the day on July 26 2019

virrma had the most liked content!

Reputation

1,403 Excellent

About virrma

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Denne fine blandingshunden her har gjort bidratt med mye turglede! Han er omplassert og lærte seg veldig fort å elske telt. Han har lært at det kan være fint å avkjøle seg i vannet og er evig entusiastisk for alt (untatt kano). Merker at energinivået er synkende, men håper vi har mange fine turer igjen med ham.
 2. Jeg har brukt jervenduk festet over teltduken med god effekt på mitt hilleberg Namatj når jeg har hatt med det på tur. I senere år har jeg også brukt tarptent scarp mye på sommerturer, det gir mulighet til gjennomlufting og har fungert rimelig bra i varmen.
 3. virrma

  Hund og moskus

  Takk for moskustips, og vi skal gjøre vårt aller beste for å holde avstand Forolhogna ble en kjempefin tur, så tusen takk for tipset! Vi besøkte våre felles kjente på hytta i noen dager, og deretter hadde vi en super tur innover fjellet . Kom bl a veldig nært på en stor reinflokk, noe som gjorde stort inntrykk.
 4. virrma

  Hund og moskus

  Jeg driver og planlegger sommerens turer. Vi har ikke bil, og hund er vel stort sett ikke velkommen på buss. Dermed er vi begrenset til steder vi kan reise med tog, og Dovre blir da et bra alternativ. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tenke rundt moskus. Hunden er en 30kg blandingshund med veldig god kapasitet til å lage lyd, og jeg aner ikke hvordan han kommer til å regagere på et evt moskusmøte. Jeg kommer selvsagt til å ha ham i bånd. Noen som vet om moskusen bryr seg om bjeffing? Noe annet jeg bør tenke på? Eller noen som har noen andre gode ideer til turer vi kan nå med tog fra Oslo? Vi har vært mye på Hardangervidda nord, så ikke så veldig fristet av tur fra finse/hallingskeid/haugastøl.
 5. Setter pris på å lese denne nå. Pausen begynte nok et par år tidligere enn du skisserte, og det har definitivt blitt færre turer de siste årene. I fjor ble det interrail i sommerferien og masse andre leirer og aktiviteter som var viktigere enn tur med meg. Vi hadde to netter sammen i telt hele sommeren! Til gjengjeld kom ungdommen hjem fra sommerleirer og fortalte om hvor mange telt han måtte hjelpe til med å sette opp og ikke minst store problemer med å overbevise telteierne om at det ikke var lurt å sette opp teltet i sola for at det ikke skulle bli kaldt.
 6. Vi har en 30 kg korthåret omplasseringshund som var lite vant til tur da vi fikk ham. Han viste seg raskt å ELSKE telt! Jeg tror ingen ting gjør ham så lykkelig som å se akkurat den pakkposen komme ut av boden. Vi er normalt to mennesker og en hund på tur, og på vinteren har vi god plass i Hilleberg Nammatj 3 GT. Vi har tre skumunderlag som til sammen dekker innerteltet bra, og så har guttungen og jeg hvert vårt oppblåsbare i tillegg. Bruker en kombinasjon av gammel syntetpose og jervenduk rundt hunden, alt avhengig av temperaturer, men i realiteten havner han stort sett inni soveposen til 16-åringen. Jeg vet ikke helt hvordan de får det til, men begge stortrives med den løsningen. Sommertid er det selvsagt lettere poser og underlag, og også mindre telt. Den største utfordringen er vel å unngå at han skader myggnettingen.
 7. Det beste tipset jeg vet om når det gjelder snøforhold er senorge.no. En kikk på kartet tilsier at det er ganske mye snø i høyden og bart i dalene. Til gjengjeld vil jeg tippe at det er rimelig vått. Så ja, jeg ville nok sett etter et annet område. Er forsåvidt i omtrent samme situasjon selv, med en optimistisk plan om Reinheimen.
 8. Ja, det håper jeg du lager! Hadde vært perfekt for ungdommen her i huset.
 9. virrma

  Lettvektstelt?

  Ser at min første-erfaring med Scarp2 har blitt hentet fram. Det var litt læringskurve med teltet, det er ganske anderledes enn Hilleberg Namatji som jeg hadde brukt mest på det tidspunktet. Jeg satte på noen ekstra barduner etter denne første helgen med teltet. Etter det har jeg brukt teltet mye i sommerhalvåret, alltid uten ekstrastengene. Jeg er veldig godt fornøyd.
 10. Så fine bilder! Kjenner at det frister med en ny tur til L-V, det er virkelig et av de flotteste stedene jeg har vært. Godt tips om skysstjeneste!
 11. Jeg ruller bare sammen teltet uten pose, har aldri savnet det.
 12. virrma

  Leirplass ved vei

  Takk for gode tips, alle er lagret til senere bruk. Denne gangen måtte vi utsette et par uker av ymse praktiske årsaker, men denne helga fikk vi til en liten tur i Stange almenningen. Lettvindt og fint!
 13. Spørs jo veldig på turen og årstiden. Hvis vi går hele dagen, baserer vi oss på snackspose og kort stopp med påfyll hver time, og noen ganger en lengre lunchstopp i tillegg. Hvis vi er ved leir eller på et turmål, blir det gjerne et mer ordentlig måltid. Typisk servering er pannebrød og/eller suppe. Grøt fungerer også. På kortere turer kan vi ha med egg (omelett/eggerøre/speilegg), pannekakemiks, brød/polarbrød/knekkebrød og frukt. På vinterturer med pulk pleier jeg å ha klare to termoser med supper: en matsuppe og en søtsuppe (fruktsuppe, blåbærsuppe, nypesuppe). Disse spise/drikker vi av ved hver pause.
 14. Den var flott! Må ha vært veldig spennende og gøy å padle den for første gang.
 15. Vi har lenge planlagt en tur i slutten av november sammen med noen venner. Dessverre har en av ungene som skal være med brukket foten. Han vil nettopp ha fått av gipsen når vi skal på tur, men forventes å ha veldig begrenset rekkevidde til fots. Vi har veldig lyst til å få gjennomført likevel, men tror at vi bør gå minst mulig (helst ikke noe) for å komme til leirplassen. Samtidig ønsker vi oss selvsagt et hyggelig sted, siden vi nødvendigivis også kommer til å tilbringe mye av tiden der. Er det noen som vet om et sted som kan fungere mellom Oslo og Lillehammer (sånn ca). Setter pris på alle forslag.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy