virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  680
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

virrma last won the day on Mai 1 2016

virrma had the most liked content!

Om virrma

 • Bursdag 20. des. 1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://utejenter.blogspot.no

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo
 1. Liggeunderlag baby

  Når skal dere på tur, nå eller til sommeren? Vi hadde noen overnattinger rundt påsketider med vår da 3-4 mnd gamle datter. Brukte den gangen pulk til transport og tok rett og slett med vognbagen i varepulken. Satt bagen på et underlag og så lå hun i vognposen sin oppi der. Vognposen hadde saueskinn i bunnen og dun over, så hun sov veldig godt. Faktisk de eneste nettene hun sov hele natten igjennom det første leveåret... Sommertid lå hun på vanlige underlag.
 2. Bensinkanne til pulktur

  Jeg regner 0,5l til meg + datter. Ikke mye kosefyring i teltet, i så fall bruker jeg gassdrevet Kovea Fireball
 3. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg har kjøpt en haug med e-bøker til datterens Kindle. Hun har forbud mot å bruke den utenom tur, så tipper det holder over sommeren.
 4. Telttur i kaldt vær, med 6-åring

  Ble det tur, @Otoen? Og hvordan gikk det?
 5. Frysepinn i vinterland

  De fleste av mine triks er nevnt over, men jeg må nevne det helt grunnleggende siden jeg stadig opplever at folk synder med det: Soveposen må snøres skikkelig igjen, både nakkekraven og rundt ansiktet. Det blir veldig mye kaldere hvis dette ikke er tett. Jeg liker også å sove med en hjelmlue i ull hvis det er kjølig, i tillegg til de tidligere nevnte varmeflaskene. Jeg blir også fort kald over hofter og rumpe, og har ofte lagt dunjakka som et ekstra lag over dette området. Det hjelper masse. På kalde vinterturer med pulk har jeg ofte med en jervenduk med eller uten for. Denne hjelper veldig godt til å holde varmen i pauser og på kveldstid
 6. Telttur i kaldt vær, med 6-åring

  Vi fisker ikke så mye, så hvordan man holder fiskende småfolk varme skal jeg ikke uttale meg om. Min ikke-fiskende unge holder seg stort sett i aktivitet på egen hånd hvis vi er i ro. Det har vel hendt at jeg har hatt med et rumpeakebrett, men ellers finner hun gjerne ut av ting på egen hånd. Mye av leken bryr hun seg ikke om å forklare meg, men jeg har i alle fall fått med meg at hun kan lage hoppbakke, grave hytter/huler/levegger eller noe helt annet, klatre i trær og lage snømann og samle diverse saker og ting hun finner i skogen. Dette gjelder nå som hun er 10, men også for 4 år siden da hun var 6. Det hender hun bli kald og vil inn for å varme seg, eller at jeg skjønner at hun er kald og må kommanderes inn. Da kryper hun ned i soveposen, drikker kakao og leser eller blir lest for. Kan også ta en runde yatzi eller vri åtter eller noe sånt. Og så er det ut igen etterpå.
 7. Telttur i kaldt vær, med 6-åring

  Det skal vel gå fint. Jeg har aldri fyrt noe særlig i teltet til oppvarming, og det går bra uansett. I teltet sitter/ligger dere i soveposene, og så har han på seg lue og votter og tjukk jakke. En jervenduk er også greit å ha over/rundt soveposen. Ville ikke regnet med å tørke klær, men det pleier ikke å bli vått heller i de temperaturene. Bare børst av snøen gått før dere går inn, og ha med ekstra sokker og sånt.
 8. Så sant det er plussgrader henger jeg ting til tørk/grovtørk utendørs. Vinterstid pleier jeg å henge teltet over knebøystativet på treningsrommet. Der har jeg en slags gummimatter på gulvet som beskytter parketten. Jeg har også slenget et håndkle eller to på toppen hvis det er ekstremt mye som må smelte. Det har også skjedd at jeg har latt telte tine i badekaret, sånn at jeg har fått vekk det værste før det ble hengt til tørk. Mindre fuktige ting henger jeg over ribbevegg, tredemølle eller benk, og eventuelt over trappegelenderet og diverse møbler i stua. Det hender jeg får kommentarer om at det lukter bål hjemme, for å si det sånn.
 9. Ikke ha "dagen"

  Hmm, mulig jeg presser meg selv for lite eller gjentar samme rute for sjelden, men jeg merker lite til problematikk med å "ikke ha dagen" på tur eller trening. Formen er så god eller så dårlig som den er, rett og slett. Viljen til å gøtse kan variere litt, men det handler om nettopp om vilje og ikke fysikk. Det jeg derimot merker godt, er når jeg spiser for lite undreveis. I prinsippet er det optimalt for meg med korte pauser hver 60-90 minutter med påfyll av drikke og energi. Bruker gjerne hjemmelagde energibarer eller nøtter til dette.
 10. Mat til 2-åring på fjelltur

  Tja, jeg har vel stort sett gjort det enklest mulig og hatt samme type mat til oss begge så langt det har vært mulig. Ser ingen grunn til at ikke en to-åring kan spise real til lunch, men ville nok sjekket at han likte det før jeg dro. Ellers har vi spist grøt, supper, knekkebrød, pannebrød, gryteretter osv. Og litt snacks.
 11. Frisport-telt?

  Sett denne?
 12. Tur 3-5.februar?

  Det er jo mange fine huler/hellere i Finnemarka også. Kan det være et alternativ?
 13. Lette teleskopstaver fra 115 cm og opp?

  Jeg har ikke spurt, men hun har ikke sagt noe om det i alle fall. Tror det er litt kult at det er ordentlig voksenstaver, så hun var nok positivt innstilt fra starten.
 14. Lette teleskopstaver fra 115 cm og opp?

  D fikk Gipron Touring 797 til jul. De lettere variantene ble grisedyre. Vi har ikke gått veldig langt på ski enda, men hun er foreløpig fornøyd. Hun har også langrennstaver til tur i løyper.
 15. warmpeace - dunposer

  Gjesteroms-senga er full av soveposer. Får heldigvis ikke så ofte overnattingsbesøk, for det har vel i praksis blitt en ekstra bod...