Gå til innhold

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  794
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6
 1. Tips til tur Ringebufjellet/Venabygdsfjellet

  Som nevnt over er det fint å starte fra Måsåplassen. Firdavegen er brøytet rett forbi der, og det er fint å sette bilen der.
 2. Sykkelvogn/multivogn på fjellet med barn

  Jeg hadde en joggevogn med store hjul, men brukte den i praksis veldig lite på tur. Fungerte jo på skogsbilveier og brede, gode stier, men ellers ble det tungvindt. Jeg endte som regel med andre løsninger, som regel baby i bæresjal på magen og storsekk på ryggen. Dagsetappene ble nokså begrenset, og jeg satset hovedsaklig på basecamp-løsninger. Tror det var denne modellen jeg hadde.
 3. Og risikere å ødelegge en utmerket diskusjon med kjedelig fakta?
 4. Nervesmerter i høyre kne/legg

  Ai Tom, dette var kjipt å lese om. Jeg håper ortopeden i Drammen bringer ny innsikt med påfølgende rask forbedring! Og så, så blir det fisketurer på Hardangervidda!
 5. Mat på 14 dagers vandring

  På to-ukers turer gjelder det å balansere vekt og trivsel. Frokost: vi satser i utgangspunktet på annenhver dag med (hjemmelaget) musli og havregrøt m litt nøtter og frukt, ferdig porsjonspakket. I tillegg legger vi gjerne inn et par bonus-frokoster for økt stemning, for eksempel pannekaker (fra pulver), pannebrød eller egg og bønner (tørket) Lunch: lager ganske mye energibarer og nøtteblandiger i dagsporsjoner, og det blir ofte det eneste vi spiser under marsj. Posesuppe er fint på kalde dager, pannebrød er fint innimellom, men det tar jo litt tid. Middag: Vi pleier å tørke mat selv, og få dermed mat vi liker og bra variasjon. Fisk er bonus og noen poser Real eller annet frysetørket er grei variasjon innimellom. Dessert/kveldskos kan være diverse pulver-desserter (sitronfromasj, sjoko fromasj osv), men det er ikke så ofte vi bryr oss med det.
 6. Børgefjell i juli

  De fleste av mine Børgefjellturer har foregått i juli, og vi har alltid hatt fine turer. Det avhenger selvsagt litt av hva dere ønsker av terreng og sånt, men muligheter finnes. Jeg ville nok, hvis mulig, lagt turen til siste halvdel av juli. Personlig har jeg som oftest startet fra Viermanesset. Der er man relativt lavt i terrenget og sommeren har kommet tilsvarende lenger.
 7. Sekk til junior

  Det avhenger jo først og fremst av hva sekken skal brukes til. Vi er stort sett på overnattingsturer, og gjerne over litt lengre tid. Min 11 åring har Deuter Fox 40, men skal nok få en større sekk ganske snart. 40l beholdes til sitt bruk.
 8. Børgefjell - svensk inngang

  Har også gått fra Stekkenjokkvegen på sommeren, og ikke minst fordi det var veldig greit å starte så høyt. På vinterføre er Leipikvatnet opp mot Orvatnet en fin vei inn i Børgefjell. Det er temmelig ofte mulig å finne scooterspor fram til grensen.
 9. Tørke saft

  Har ikke tørket saft, men diverse annet. Alt går jo å tørke, og jeg går ut fra at du tar utgangspunkt i ublandet saft. Uansett er det mye væske som skal bort. Jeg tipper at du ender opp med en seig "lefse" og at utfordringen blir å få det til å løses seg opp i vann igjen nogenlunde effektivt. Men det er jo bare å prøve! Jeg leser gjerne en rapport om hvordan det går!
 10. Pulk på buss

  Jeg har sendt fullpakket pulk med tog ganske mange ganger, og aldri hatt noe problem med å få det med eller spørsmål om å pakke om. Det gjelder også i påskeutfarten, men jeg har alltid hatt pulkbillett og bidratt med sjauing selv.
 11. Pulk på buss

  Ja, det er akkurat det. Og vi kommer jo dessuten til å ha to pulker, så det er klart at det blir litt. Nesten så jeg legger om rute til å gå fra Finse. På NSB får jeg kjøpt billett til pulk, så da vet jeg at det er i orden. Men jeg får kanskje satse på at en bønnfallende 11-åring kan overbevise den sureste sjåfør.
 12. Pulk på buss

  Lovende! Utforingen her er vel at dette er fredag før påske, og dermed sannsynligvis mye trafikk og til om med risiko for at det dukker opp flere gærninger med pulk.
 13. Pulk på buss

  Er det noen som har erfaring med pulk på Nor-Way-busser? Vi har lyst til å krysse Hardangervidda fra Haukeliseter i påsken, men da er vi jo avhenginge av å få med oss pulkene. Er ikke så lett å improvisere et alternativ, akkurat. På nettsiden står det:
 14. Børgefjell aug/sept 2018

  Glemt en link, tronn? Til TS: Høres ut som en god plan og jeg vil tro det er fine forhold på den tiden. For tidlig for snø og for sent for snøsmelting, og dermed gode forutsetninger for eventuelle elvekrysninger. Båttjønnhytta var ekstremt sliten da jeg var innom der for 12 (!!) år siden, så jeg vet ikke om jeg hadde brydd meg om å gå dit. Kan forsåvidt være artig å ta en kikk, men jeg ville nok heller lagt meg i teltet. Avhengig av tilgjengelig tid og hva du prioriterer, så ville jeg vurdert en tur opp Sapmandalen til Store Børgefjellet på vei nedover Viermadalen. Kult område og veldig anderledes enn resten av ruta di. Mye stein, for å si det sånn. Når det gjelder fiske, så er jeg total amatør og ikke så ivrig heller. Det har likevel blitt noen bra fisk i Børgefjell gjennom årene, uten at jeg har sett noe mønster ut over at sjansen øker når jeg tar noen kast.
 15. Truger som ikke skader tregulv

  Mimre-mimre. Sånne hadde vi på hytta da jeg var barn. Husker best at vi ungene brukte dem til å lage skiløype til det årlige påskerennet rundt hytta.
×