Gå til innhold

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  865
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

virrma vant dagen sist Juli 25 2018

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. virrma

  Fjell tur i India july

  Vi funderer også på India-tur til sommeren, men har foreløpig ikke gjort noe research. Følger med her og håper du (og dermed også jeg) får noen gode innspill!
 2. virrma

  Hva nå, eller sutre, sutre?

  Det er fint å høre fra deg, selv om nyhetene ikke er de beste. Jeg er nok en gang imponert over pågangsmotet ditt, og håper du får deg den turen til Holken!
 3. Ikke meningen å skremme deg, altså! Jeg ser ikke noen grunn til at du ikke skal kunne gjennomføre denne turen på en forsvarlig måte. Du har god backup i hyttene, og jeg regner med at du gjør vurderinger ut fra værmeldingene når det nærmer seg. Og ull-innerposen tipper jeg gjør en helt strålende jobb. Veldig kult at du vil prøve deg på alenetur på fjellet. Det er en nyttig å pushe seg selv litt, og du tenker åpenbart godt gjennom mulige utfordringer og gjør skikkelig forarbeid. Dette blir bra! (Og så håper jeg vi får turrapport )
 4. Dette tror jeg blir bra, særlig med god vurdering av værmelding og forhold før du drar. Som flere har vært innom, ville jeg tenkt litt på sovepose. Den enkleste (og billigste) løsningen er et 2-pose-system. Har du kanskje en tynnere sovepose liggende? Selv den enkleste sommerpose utenpå (eller inni) Helsport-posen vil gi deg mye varmere netter. Det kan bli skikkelig kaldt på natta, særlig ved klarvær. Varmeflaska som Vandrefalken nevner fungerer glimrende, og gir deg også en god start på matlagingen/kaffekokingen neste morgen. En jervenduk kan også gi ekstra varme, og når du snakker en såpass kort tur ville jeg ikke bekymre me for kondens. For ordens skyld må jeg også nevne at det er særdeles viktig å snøre soveposen godt igjen, både rundt nakken og rundt hodet, og sov gjerne med balaklave. Du vil holde all den varme luften inne og den kalde ute. Jeg har møtt såpass mange som ikke gjør det, at jeg synes det må sies. Vi hadde soveposer omtrent i samme leie som du beskriver på påsketuren på Hardangervidda i fjor, og endte opp med temperaturer ned til -30. Da måtte alle triks tas i bruk: Dobble soveposer som beskrevet over, foret jervenduk over oss, varmeflaske, tykk ullstillongs/ulltrøye, balaklava + ullue, ullvotter, varmeskjørt og dunjakka som ekstra isolason over mage/bryst. Da sov vi godt, begge to. Jeg støtter forslaget for øvrig forslaget om å bruke bensinbrenner og å teste telting på snø i lavlandet først. Forresten: avhenging av teltet så kan mange av snøpluggene erstattes med ski og staver.
 5. virrma

  Hvem inspirerer deg?

  Jeg tror nok farfars historier fra egne turer i skog og på fjell til alle årstider var utgangspunktet for min interesse, og jeg tilbragte også en del tid med han og farmor på Hardangervidda hver sommer i barndommen. I tillegg introduserte han meg for en god del inspirerende turbøker, alt fra Bakom synger skogene-triologien og Mikkel Fønhus til diverse bøker om Tor Heyerdals ekspedisjoner og eventyr og ikke minst krigslitteratur. Av ukjent årsak hadde dessuten min mor kjøpt Jack Londons samlede verker, og den rekka med bøker havnet etterhvert på rommet mitt. Jeg leste samtlige i løpet av oppveksten, og alle villmarksbøkene mange ganger. Og så ble jeg ungdom, og glemte alt sammen. Etterhvert ble jeg voksen, og da vokste turlysten seg stor og sterk. I begynnelsen var motivasjonen mestringsfølelsen, og jeg plundret mye med å finne ut av ting på egen hånd. Jeg giftet meg med han som kanskje har vært min største inspirasjonskilde, og da vi begynte å snakke om barn fant jeg boka Fri der Lars og Inger Krempig skriver om turer med sitt første barn. Den inspirert meg enormt, og har nok på mange måter preget hvordan jeg har tenkt på mulighetene til å dra på tur med eget barn. I senere år kommer nok inspirasjonen aller mest fra datteren min, fra venner og herfra. Og fra kart. Jeg elsker å kikke på kart, se på ruter og fundere på muligheter. Instagram og blogger følger jeg ikke noe særlig med på, og jeg har vel heller ikke sett noe særlig med turprogrammer på tv.
 6. virrma

  Ødelagt Recon

  Da har dommen fra Norrøna kommet: Sekken lar seg ikke reparere, og jeg får et voucher tilsvarende listepris da jeg kjøpte sekken til bruk i deres nettbutikk (ikke outlet). Dette betyr at jeg må på sekkejakt før sommeren og at jeg har 5500 kr å bruke på Norrøna ting som jeg akkurat nå ikke er klar over at jeg trenger. Kanskje noen julegaver? Tar ellers gjerne imot fjellforums aller beste Norrøna tips.
 7. virrma

  Julekalender 2018!

  Jeg har et par turrapporter som skulle vært skrevet, så det er ikke idetørke som er problemet. Det er bare det at livet er så fylt til randen akkurat nå at jeg ikke vet om jeg finner plass til å faktisk skrive. Jeg vil ikke binde meg til noe, men lager en sak hvis jeg får tid innimellom alt annet.
 8. virrma

  Sovepose til 3 åring

  Dere finner helt garantert ut av det. De første månedene er det vel rimelig greit å fyre inne, siden ungen da stort sett er stasjonær. Etter det kan det bli langt mer utfordrende, men det hjelper å være flere voksne. Vi brukte vel en eller annen gassbrenner, i dag ville jeg brukt Kovea Fireball til formålet.
 9. virrma

  Sovepose til 3 åring

  Har heldigvis/dessverre bare et mentalt bilde av amming i Børgefjell i tett sludd og vind, sittende på en pulk mens faren prøvde å finne ut hvor det egentlig var vi skulle... Det endte etterhvert med at jeg erklærte dagen for slutt, helt uavhengig av hva som var planen. Det er jo den stor fordelen med telt, man kan stoppe der det passer. Og neste dag gikk alt så mye bedre. Jeg må vel ellers innrømme at detaljene fra de første månedene er bittelitt tåkete. Jeg var ikke så rutinert på tur, så jeg holdt nok litt igjen. Utfordringen var vel, hvis jeg ikke husker feil, å komme seg noe sted som helst med baby som ikke skulle sitte i pulk enda og mye snø i terrenget. I april kjørte vi innover ringebufjellet, og gikk 500(?) meter fra parkeringa. Det var så kort og så flatt at vi var enige om at pulk måtte være helt trygt. Der slo vi opp teltet i 2 (eller 3?) netter. Det var utrolig deilig, og den første natta der sov hun faktisk hele natta igjennom for første gang i livet. Godt tegn! Men ja, amming og sånt gjorde jeg jo inni masse varme klær, og bortsett fra episoden i Børgefjell har jeg ikke noen konkrete minner om at det var problematisk. Bleieskift husker jeg ikke i det hele tatt, men jeg antar av vi var forsvarlige foreldre og skiftet på henne. Altså, vi lå i telt og ikke under åpen himmel, og det gir jo en del beskyttelse. Gjetter også at vi fyrte litt med gass inne for å få opp temperaturen ved bleieskift og sånt, men har som sagt ingen konkrete minner om det.
 10. virrma

  Sovepose til 3 åring

  Moro med nyttårsaften-termin! Min D hadde også termin 31. des. Blir unger som tåler en vinternatt av sånt. Det jeg egentlig skulle tipse om, er at en megaenkel innerpose av et fleecepledd kan senke temperaturgrensen med mye. Jeg lagde det til D da hun var fire og hadde en 150cm Ajungilak Tundra (tviler på at t-comf var så lav som til 0, men det vet jeg jo ikke siden de aldri publiserte sånt). Hun sov utmerket godt under -20 med ullundertøy, ullpysj, ullue og ullvotter og fleeceposen inni Tundra-posen.
 11. virrma

  Hvilket lim til Gore-tex?

  Hvor henvendte du deg da? Min jakke er kjøpt utenlands, og har samme problem med liming som Kjell Iver beskriver over her. Sender den veldig gjerne til reparasjon hvis det kan gi meg et par år til med godjakka.
 12. Jeg tror ikke jeg brukte pulken noe særlig etter at ungen fylte tre, og tror ikke jeg ville kjøpt barnepulk på dette tidspunktet. Jeg ville gått for en varepulk av et eller annet slag, avhengig av dine preferanser. Selv har jeg Acapulka, og er godt fornøyd med den. Alle slags pulker kan vel med fordel kjøpes brukt.
 13. virrma

  Ødelagt Recon

  Positiv tolkning, Lompa. Jeg adopterer den! Høres i alle fall mye bedre ut enn bare uflaks.
 14. virrma

  Ødelagt Recon

  Godt poeng, jeg er ikke så veldig motivert for ny Recon. Men hvordan er rygglengden på Para Rangeren? Prøvde en gammel en for en del år siden, og den ble for lang for meg.
 15. virrma

  Ødelagt Recon

  To år senere har jammen rammen på den nye sekken også knekt på samme sted. Jeg vet ikke når/hvordan det skjedde, oppdaget det da jeg skulle ha på sekken siste morgenen på turen. Det blir en ny klage til Norrøna.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.