Gå til innhold

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  929
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

virrma vant dagen sist Juli 25 2018

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg fikk veldig god sekkehjelp på G-max Storo sist (Men ikke gangen før det)
 2. Har du skikkelig vekt i sekken når du prøver og justerer? Det ser ikke sånn ut på bildet, og det gjør stor forskjell på innstillingene for meg i alle fall.
 3. Som 100% alenemor får jeg få turer helt alene. Jeg nyter det når muligheten byr seg, men det er kanskje snakk om en helg eller to i året. Ellers er de fleste turer alene med datteren min, innimellom også med venner. Venneturer er stort sett alltid det vi kaller koseturer, i alle fall hvis det skal være med barn på min datters alder. Alene (dvs bare oss to) har vi gode rutiner og kan gå reale turer på opp mot to uker med veldig mye gåing. Andre ganger er det fint med rolige turdager.
 4. Namatj har i alle fall myggnetting, både til dør og ventiler.
 5. Da ville jeg reklamert med en gang. Veldig kjipt hvis den ryker på tur!
 6. Bør vel oppdatere denne. Jeg sendte mail til Åsnes, som bekreftet at dette var reklamasjonsgrunn og ba meg ta det med xxl selv om jeg ikke hadde kvitteringen. Med den mailen gikk det helt fint å få nye feller hos xxl. Jeg har ikke hørt om noen andre tilfeller av dette, så satser på at jeg rett og sett har vært uheldig.
 7. Virker som en fornuftig beslutning. Håper været blir bedre så turen kan gjennomføres om to uker.
 8. Mine gamle kortfeller ble kjøpt sammen med Amundsen-skiene i 2013 og var utslitt til jul 2017. Jeg kjøpte nye feller, og Åsnes hadde i mellomtiden modernisert fellene og kommet med en ny utgave med feste i plast som skulle gi mindre motstand enn de gamle i metall. Jeg merket ikke så mye til det, men de fungerte nå i alle fall greit. Det har blitt litt for lite turer i senere tid, så i løpet av det første året hadde vel fellene ca 14 turdager - noen lange og noe korte. Nå sist løsnet først et hjørne av plastikken, og i løpet av dagen gikk hele festet i oppløsning - og jeg sto igjen uten fungerende fell. Er der flere som har lignende erfaring? Jeg er i tvil på om jeg vil stole på denne løsningen igjen.
 9. Jeg reklamerer litt for mitt eget foredrag førstkommende lørdag, og satser på at det er greit siden det er gratis inngang. Jeg kommer til å snakke om mine turer sammen med datteren min, fra hun var baby og fram til hun nå er 12 år og nærmer seg 400 utenetter.
 10. Hun har dratt pulk siden hun fylte 9. Her er bilder fra tur over Hardangervidda det første året. Da tok jeg pulken hennes innimellom, som regel fordi hun ville kjøre skikkelig i nedoverbakkene og innimellem fordi hun var sliten. Hun dro den vel minst halvparten av tiden alle dagene.
 11. Her ble det nytt system da datteren (nå 12) begynte med egen pulk. For lengre turer pakker jeg i pakkposer, som igjen plasseres i større "nett" fra et eller annet byggvarehus etter tema. Oppå dette kommer arctic bedding med underlag og soveposer for to og så teltet på toppen. I datterens mindre pulk er alt vi kan komme til å trenge ila dagen: Mat, jervenduk, førstehjelp, varme klær, rep kit osv. Det er ikke så mye og ikke så tungt, og det passer jo perfekt for henne. Samtidig blir disse tingene mye mer tilgjengelige enn de er i min pulk med arctic bedding osv. Fin løsning for oss i denne fasen.
 12. Beklager svar på feil premisser. 😀 Grattis med bebis! Personlig syntes jeg skal var den beste bæredingsen i kombinasjon med sekk, men her er det jo mye personlige preferanser.
 13. Nå er min erfaring litt gammel, siden det aktuelle barnet har rukket å bli 12 år, men jeg støtter Hammers anbefalinger. Vogn på tur ble brukt på noen få korte og enkle turer der mesteparten av transporten gikk på skogsbilvei eller brede turstier. Der var det selvsagt enkelt og behagelig, særlig når jeg skulle på tur alene med barn og overnattingsutstyr. Så fort det ble mer terreng, var det sekk på rygg og barn i sjal på magen som ble løsningen. Det som fungerte fint for meg på vinteren var søskenpulk. Da pakket jeg det bakerste rommet fullt med bagasje og satt ungen fremst. På den måten fikk jeg med mye på egen hånd. I alle fall den gangen var det et bra bruktmarked for tvillingpulker. Jeg tror jeg fikk solgt den for samme sum som jeg kjøpte den, etter å ha brukt den i 2-3 år.
 14. Det var brenneren som sviktet. Hele historien i tråden under.
 15. Jeg opplevde brennersvikt på vintertur en gang, men heldigvis ikke mer enn en dagsmarsj fra vei og vi fant en åpen bekk. Unngår å gjenta den erfaråringen ved å ha med to brennere som begge går på bensin.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.