virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  691
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

virrma last won the day on Mai 1 2016

virrma had the most liked content!

Om virrma

 • Bursdag 20. des. 1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://utejenter.blogspot.no

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo
 1. Barn og fiskelykke

  Vi er mye på tur, men prioriterer fiske lavt. Det er bare en av mange mulige aktiviteter når vi er ute. Fiskestanga er med når det passer, vi planlegger ikke turene våre ut fra det. Men det er klart, fiske fra kajakk i sommer var skikkelig moro, og på hviledagen vår i Børgefjell var det supert å sveive inn en fersk middag etter 10 dager med tørrmat. Datteren min har renset fisken helt selv siden hun var seks, og nå i sommer (ni år) serverte hun helt egenfikset middag: hun fisket, renset og tilbredte. Det var stas, det!
 2. Jeg har aldri blitt bedt om å tømme pulken. Hadde med meg to fulle pulker til Finse fredag før påske, og det var ikke noe problem. Alle pulkbillettene var solgt, men de fikk lurt inn et par ekstra fra Oslo S i tillegg.
 3. Kanotur med en sneip på ni måneder.

  Jeg tror ikke vi var i kano den sommeren hun var ca 6 mnd, men årene etter hadde vi noen turer. Jeg og ei venninne hadde til og med en optimistisk ukestur i Sverige med to jenter på 2,5år - dvs beste trassalder. Jeg skal ikke si så mye om den turen, men ruta måtte i alle fall justeres ganske kraftig. Unger er nå så veldig forskjellige, men min erfaring var at min datter i liten grad trivdes med å være passasjer, enten det var i pulk eller kano. Det var fint så lenge hun sov, men ellers ble hun rastløs/misfornøyd. Turer de tre første leveårene ble stort sett turer til en basecamp, og heller dagsturer derfra. Det kan kanskje være et bra konsept på Isteren også? Kano-praktisk så lå hun stort sett foran meg i kajakken, og jeg hadde henne i et bæresjal på magen ved bæringer. Hvis hun var våken i kano var det omtrent fulltidsbeskjeftigelse å ta seg av henne. Med to voksne i kanoen kan jo det fungere helt greit at bare en padler, men det er klart at det påvirker avstandene man rekker over. Det er også greit å tenke over at det ofte er kaldt og kanskje også vått i bunnen av en kano. Ta med ekstra liggeunderlag eller noe sånt som isolasjon. Det er jo bare å prøve! Fungerer det ikke, så lager dere camp. Blir det korte etapper, så er vel det også helt greit. Det er fint å være ute med småttinger!
 4. Snuppa mi begynte i sin tid med å bære bamsen og dagens snacks. Veldig motiverende.
 5. Turskjørt til unger

  Hva med et helt vanlig, ikke alt for langt eller alt for trangt skjørt fra en helt vanlig klesbutikk? Ellers har f eks Isbjørn dette: https://www.fjellsport.no/merker/h-m/isbjorn-of-sweden/isbjorn-of-sweden-sun-skirt-kids-candybar.html Og på xxl finner jeg: https://www.xxl.no/line-one-cotton-skirt-skjort-barn/p/1122986_1_style
 6. Warmpiece eller ME?!

  Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å feste den selv, så dette er nok en reklamasjonsrett. Dette skjedde på påsketuren vår over Hardangervidda, så jeg sendte mail til Hektapåtur i går, men regner ikke med svar før påsken er over. 😀 Det som gjør meg betenkt, er at det ser ut som den runde strikken som skal stramme rundt halsen var festet ved at det er sydd rundt den, og det virker lite holdbart. Heldigvis var det mildt denne påsken, så det gikk veldig greit denne gangen
 7. Warmpiece eller ME?!

  Jeg har ikke erfaring med ME, men har en Warmpeace 900 som jeg har brukt drøyt 10 netter. Jeg har generelt godt inntrykk av den, men jeg synes nakkekragen på denne er dårlig konstruert. Den er vanskelig å lukke skikkelig rundt halsen, noe som gir varmetap på kalde netter. I tillegg løsnet strikken for stramming av nakkekragen helt på natt åtte.
 8. Noen ganger varmt vann og noen ganger kaldt vann. Fungerer utmerket. Noen ganger får jeg ikke tak i tørrmelk i farta, og da bruker jeg mormelkserstatning. Helt greit det også. Det finnes vel laktosefritt også, men jeg aner ikke hvordan det smaker eller om det er veldig dyrt.
 9. Jeg lager porsjonspakker med hjemmelaget musli og tørrmelk. Smaker mye bedre enn havregrøt synes nå jeg. Men datteren min foretrekker havregrøt, så det blir stort sett annenhver dag.
 10. Med fare for å avspore debatten: hvor kommer disse tallene fra? Jeg har forsøkt å google, og finner at tallene stadig gjentas med med lite dokumentasjon eller begrunnelser. En tsjekkisk undersøkelse jeg leste fant ingen sammenheng mellom ryggsmerter og vekt på sekk, men derimot mellom ryggsmerter og fysisk form. Jeg har aldri forholdt meg til den grensen, men har tilpasset etter vilje og form. Tøff tur = mindre sekk, og det er alltid med en mulighet at jeg overtar sekken hennes hvis hun blir sliten. il s Til det opprinnelige spørsmålet: Vi har veldig god erfaring med Deuter Fox 30 og nå 40.
 11. Liggeunderlag baby

  Når skal dere på tur, nå eller til sommeren? Vi hadde noen overnattinger rundt påsketider med vår da 3-4 mnd gamle datter. Brukte den gangen pulk til transport og tok rett og slett med vognbagen i varepulken. Satt bagen på et underlag og så lå hun i vognposen sin oppi der. Vognposen hadde saueskinn i bunnen og dun over, så hun sov veldig godt. Faktisk de eneste nettene hun sov hele natten igjennom det første leveåret... Sommertid lå hun på vanlige underlag.
 12. Bensinkanne til pulktur

  Jeg regner 0,5l til meg + datter. Ikke mye kosefyring i teltet, i så fall bruker jeg gassdrevet Kovea Fireball
 13. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg har kjøpt en haug med e-bøker til datterens Kindle. Hun har forbud mot å bruke den utenom tur, så tipper det holder over sommeren.
 14. Telttur i kaldt vær, med 6-åring

  Ble det tur, @Otoen? Og hvordan gikk det?
 15. Frysepinn i vinterland

  De fleste av mine triks er nevnt over, men jeg må nevne det helt grunnleggende siden jeg stadig opplever at folk synder med det: Soveposen må snøres skikkelig igjen, både nakkekraven og rundt ansiktet. Det blir veldig mye kaldere hvis dette ikke er tett. Jeg liker også å sove med en hjelmlue i ull hvis det er kjølig, i tillegg til de tidligere nevnte varmeflaskene. Jeg blir også fort kald over hofter og rumpe, og har ofte lagt dunjakka som et ekstra lag over dette området. Det hjelper masse. På kalde vinterturer med pulk har jeg ofte med en jervenduk med eller uten for. Denne hjelper veldig godt til å holde varmen i pauser og på kveldstid