Gå til innhold

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  855
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

virrma vant dagen sist Juli 25

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. virrma

  Hvilket lim til Gore-tex?

  Hvor henvendte du deg da? Min jakke er kjøpt utenlands, og har samme problem med liming som Kjell Iver beskriver over her. Sender den veldig gjerne til reparasjon hvis det kan gi meg et par år til med godjakka.
 2. Jeg tror ikke jeg brukte pulken noe særlig etter at ungen fylte tre, og tror ikke jeg ville kjøpt barnepulk på dette tidspunktet. Jeg ville gått for en varepulk av et eller annet slag, avhengig av dine preferanser. Selv har jeg Acapulka, og er godt fornøyd med den. Alle slags pulker kan vel med fordel kjøpes brukt.
 3. virrma

  Ødelagt Recon

  Positiv tolkning, Lompa. Jeg adopterer den! Høres i alle fall mye bedre ut enn bare uflaks.
 4. virrma

  Ødelagt Recon

  Godt poeng, jeg er ikke så veldig motivert for ny Recon. Men hvordan er rygglengden på Para Rangeren? Prøvde en gammel en for en del år siden, og den ble for lang for meg.
 5. virrma

  Ødelagt Recon

  To år senere har jammen rammen på den nye sekken også knekt på samme sted. Jeg vet ikke når/hvordan det skjedde, oppdaget det da jeg skulle ha på sekken siste morgenen på turen. Det blir en ny klage til Norrøna.
 6. virrma

  Børgefjell fra Hattfjelldal

  Absolutt ikke! I denne sammenhengen holder vi oss i Trøderlags-delen av Børgefjell, men jeg har en hel del turideer igjen i resten av Trønderlag også. Syntes bare ruta fra Hattfjelldal så artig ut, men Golvertind går vel ikke sin vei. Vi prøver igjen et annet år.
 7. virrma

  Børgefjell fra Hattfjelldal

  Basert på en væremelding med mye nedbør, en hel del vind og temperaturer rundt og under null, har vi bestemt oss for å utsette denne ruta til en annen gang. Vi holder oss i Trønderlag denne gangen. Det kommer flere muligheter.
 8. virrma

  Børgefjell fra Hattfjelldal

  Takk for innspill. Jeg er også litt bekymret for snø, men tenker at jeg legger en plan og så tilpasser den hvis værmeldingene tilsier at det er lurt. Interessant rutevalg. Østsiden av fjellene ser jo ut som et enklere alternativ, men jeg gjetter at det kan være en utfordring å krysse Lapskardelva til fots.
 9. virrma

  Børgefjell fra Hattfjelldal

  Vi har en uke på oss, og er ikke nødvendigvis ute etter minste motstands vei. Jeg tror dette er et lite brukt område, og prøver derfor å gjøre en skikkelig vurdering på forhånd. En del informasjon f er vanskelig å finnen på et kart, og det er derfor jeg spør her. Høydemetrene og avstandene er en ting, det klarer vi i utgangspunktet. En annen sak er hvor lett eller tungt det er å gå. Vi var utslitte etter å ha tilbakelagt 2-3km i luftlinje på en hel dag i Lomsdal Visten for et par år siden, så hvis det er så vanskelig terreng er denne ideen helt ugjennomførbar. Hvis det bare diger blokkmark, så kan det nok også bli tungt. Hvis det er vanlig, variert fjellterreng, så tror jeg nok det skal går greit. Rutevalget er på ingen måte fastlagt, og all erfaring tilsier at det skjer endringer underveis også. Hovedsaklig handler det ganske enkelt om å følge terrenget, delvis ved å følge rygger og ved å krysse ned der det er relativt slakere. Nå viser ikke Børgefjell Nord-kartet det nordligste stykket, av ruta men ut fra Norgeskart.no tenker jeg sti fra Kolmyra til Nerlifjellet, ned i skaret, enten ryggen opp til Skinnfjellet eller litt lenger vest hvis det ser bedre ut, ryggen ut rett sørover (og inn på Børgefjell-nord-kartet). Passerer vannet på 934 på østsiden, og i utgangspunktet legge ruta øst for Storklumpen og gå opp Storvegskaret. Deretter sør og vestover til Laupskardet og ryggen mot Golvertind. Sør-vestover den første biten etter det, og så krysse østover når terrenget tillater for å krysse Golverskarelva høyes mulig. Herfra videre til vestenden av Simsakdvatnet. Derfra må vi ta et valg om vi skal gå øst eller vest for Kvigtind. på vei sørover Jeg heller mot å ta østsiden for å unngå større elvekrysninger, men kan vurdere hvor mye vann det er i fjellet underveis. Fra Måsskardvatnan og sørover er vi godt kjent.
 10. Vi skal på tur til Børgefjell i høstferien, og jeg studerer kart og ser på alternative ruter. Er det noen som har gått fjellryggen fra Hattfjelldal? Altså Nerlifjellet, Skinnfjellet, Storklumpen og Golvertind? Det ser greit ut på kartet, men jeg finner ingen turrapporter. Alltid moro md noen nytt. Planen er å fortsette sørover og avslutte med båtskyss fra Viermanesset.
 11. Jeg har vært på overnattingstur med min datter fra hun var 3 mnd, men de aller første årene var vi som regel på tur samme med andre voksne nettopp på grunn av logistikken. Frem til hun fyllte 3 gikk vi innimellom langs god sti/skogsbilvei og fikk på den måten med oss vogn, men som regel bar henne på magen i sjal og hadde sekk med alt utstyr på ryggen. Vinterstid gikk det selvsagt i pulk og kano var et også et fint alternativ på sommeren. Rekkevidden var åpenbart begrenset, men vi fikk mange fine turer. Jeg husker godt den første turen hun gikk hele veien alene. Hun var 2,5 år og det var helt fantastisk! Jeg har en gassbrenner (Kovea Fireball) for å varme opp inni teltet, men har kun brukt den på vinterturer og i korte perioder. Jeg hadde ikke vært komfortabel med å ha den på mens vi sover.
 12. virrma

  Randulf Valle ute med ny bok

  Da er to av høstens bursdagsgaver i boks. Takk for tips!
 13. virrma

  Innertelt - nødvendig?

  Jeg har hatt et bibler eldorado endukstelt, og det fungerte utmerket. Var aldri plaget med kondens vinterstid, og det var heller ikke klamt sommerstid.
 14. virrma

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Jeg har bruk morsmelkerstatning mange ganger. Litt søtere smak, men fungerer helt supert!
 15. Denne jobben er det flere år siden jeg delegerte til hun som nå er 11. Ikke noe problem, hun bruker samme metode som deg på både Exped Downmat og Thermares xtherm. Men jeg skal hun var happy med det nye Thermarest-underlaget jeg kjøpte med speed valve! (Er ikke alltid så mye som skal til for å få et lykkelig barn!)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.