virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  745
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

virrma vant dagen sist Mai 1 2016

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Oslo
 1. Tur helga 27.-29.oktober - hvor?

  Spar hellerne til tur med ungene. Det er virkelig stas for dem, og ingen av dem har alt for lang anmarsj heller. For øvrig skal jeg jobbe på loppis hele helgen, og prøver intenst å ikke tenke alt det morsomme jeg heller kunne gjort. Har med andre ord ingen forslag til deg.
 2. Låne hund til langtur

  Vi hadde et halvår på tur for noen år siden, og tenkte ganske likt som deg. Gjennom bekjente fikk vi kontakt med en hundekjører og fikk låne en pensjonert husky. Det var en fabelaktig løsning, både for bikkja og oss. Bikkja var sosial og tilpasset seg raskt våre rutiner, som jo var ganske forskjellig fra livet i en hundegård. Hun storkoste seg på tur og vi fikk både selskap og litt trekkhjelp. Utfordringen kom da turen var slutt og det ble klart at alternativet for bikkja var avlivning. Vi hadde ikke mulighet til å beholde henne, men fant heldigvis en vennefamilie som forelsket seg like hodestups i henne som det vi hadde gjort. Der fikk hun gode dager og vi fikk mulighet til å holde kontakten helt til plagene ble for store og hun måtte avlives i sommer.
 3. Pannekaker!

  Sånn ca hvor mye er "1 del"? Greit å vite ift eggene. Jeg lager pannekakemiks med tørrmelk og eggepulver til turbruk, og dette ser ut som en variant som er verdt å prøve.
 4. Dobbelt sovepose til vinterbruk

  Jeg bruker en posen til ca -10 og en sommerpose (+12) på vinteren. Det har holdt langt under 20, men da har jeg kombinert med varmeflaske. Hvis han får plass i de to posen uten at de blir for sammenklemte, vil jeg tro at det går veldig fint.
 5. Footprint til Hilleberg Soulo, nødvendig?

  Og kanskje bittelitt tyngre?
 6. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Jeg tenker at kildekritikk er viktig, her som alle andre steder. Og at vi generelt burde være ganske tydelig med hva slags bakgrunn vi har når vi anbefaler og vurderer ulike løsninger, siden de som leser ikke nødvendigvis har hengt her inne like lenge som en del av oss og dermed heller ikke har forutsetning for å vite hvor mye erfaring som ligger bak.
 7. Jeg er på tur året rundt, men har lagt vekt på å ikke skaffe meg mer utstyr enn nødvendig, både av økonomiske og miljømessige årsaker. Jeg har ikke vinterpose. Min løsning er å ha en ganske varm 3-sesongs pose (Western Moutaineering Apache (komf på ca -10) som jeg bruker til nesten alt og i tillegg en tynn sommerpose i fiber. Med fiberposen utenå dunposen, holder det i massevis langt ned i kuldegradene. Jeg synes det er en bedre kombinasjon enn en heftig vinterpose og en sommerpose.
 8. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Jeg klagde og fikk valget mellom nytt telt og pengene tilbake. Veldig proff og grei service fra Helsport der. Og jeg leter videre etter mitt ideelle sommertelt.
 9. Telttur på ski

  Don't worry about the tracks. People also use pulkas to take smaller kids on daytrips, and you will see quite a lot of them i popular areas.
 10. Chair kit / stol - verdt å dra på?

  Jeg har, men bruker det uhyre sjelden. Hvis jeg husker å ta med, blir det stort sett liggende i pulken eller sekken. Du kan jo låne et noen turer, og se hva du synes etter litt praktisk erfaring?
 11. Tinderangling med barn

  Gode tips. Hva tror du om Skruvefjell? Er visst også Hemsedal.
 12. Rundtur med kano i Trøndelag/Jämtland

  Fin rapport. Hvordan rigger du Alleyen for bæring?
 13. Tinderangling med barn

  Har fått et forslag om en fire-taulengders tur på Skruvefjell. Noen som har vært der og har tanker om det?
 14. Arc`teryx alpha AR

  Hvordan puster klærne etter å ha blitt impregnert med cotton proof?
 15. Oversikt over heller i Finnemarka?

  Anbefaler turer til disse, altså. Vi har etterhvert overnattet i samtlige. Kroken var ganske liten og hadde begrenset "tak", så der måtte vi til med tarp for å unngå å bli våte. De øvrige er større og gir bedre skjerming. Datteren min har Grotta som sin favoritt, jeg tror kanskje jeg likte Tjuvtjernshula best. Ulempen med den er at den ligger veldig nærme en mye brukt skiløype, så der er det nok ikke så stas å være på store utfartshelger.