Gå til innhold

virrma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  848
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  7

virrma vant dagen sist Juli 25

virrma hadde mest likt innhold!

Om virrma

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. virrma

  Børgefjell fra Hattfjelldal

  Takk for innspill. Jeg er også litt bekymret for snø, men tenker at jeg legger en plan og så tilpasser den hvis værmeldingene tilsier at det er lurt. Interessant rutevalg. Østsiden av fjellene ser jo ut som et enklere alternativ, men jeg gjetter at det kan være en utfordring å krysse Lapskardelva til fots.
 2. virrma

  Børgefjell fra Hattfjelldal

  Vi har en uke på oss, og er ikke nødvendigvis ute etter minste motstands vei. Jeg tror dette er et lite brukt område, og prøver derfor å gjøre en skikkelig vurdering på forhånd. En del informasjon f er vanskelig å finnen på et kart, og det er derfor jeg spør her. Høydemetrene og avstandene er en ting, det klarer vi i utgangspunktet. En annen sak er hvor lett eller tungt det er å gå. Vi var utslitte etter å ha tilbakelagt 2-3km i luftlinje på en hel dag i Lomsdal Visten for et par år siden, så hvis det er så vanskelig terreng er denne ideen helt ugjennomførbar. Hvis det bare diger blokkmark, så kan det nok også bli tungt. Hvis det er vanlig, variert fjellterreng, så tror jeg nok det skal går greit. Rutevalget er på ingen måte fastlagt, og all erfaring tilsier at det skjer endringer underveis også. Hovedsaklig handler det ganske enkelt om å følge terrenget, delvis ved å følge rygger og ved å krysse ned der det er relativt slakere. Nå viser ikke Børgefjell Nord-kartet det nordligste stykket, av ruta men ut fra Norgeskart.no tenker jeg sti fra Kolmyra til Nerlifjellet, ned i skaret, enten ryggen opp til Skinnfjellet eller litt lenger vest hvis det ser bedre ut, ryggen ut rett sørover (og inn på Børgefjell-nord-kartet). Passerer vannet på 934 på østsiden, og i utgangspunktet legge ruta øst for Storklumpen og gå opp Storvegskaret. Deretter sør og vestover til Laupskardet og ryggen mot Golvertind. Sør-vestover den første biten etter det, og så krysse østover når terrenget tillater for å krysse Golverskarelva høyes mulig. Herfra videre til vestenden av Simsakdvatnet. Derfra må vi ta et valg om vi skal gå øst eller vest for Kvigtind. på vei sørover Jeg heller mot å ta østsiden for å unngå større elvekrysninger, men kan vurdere hvor mye vann det er i fjellet underveis. Fra Måsskardvatnan og sørover er vi godt kjent.
 3. Vi skal på tur til Børgefjell i høstferien, og jeg studerer kart og ser på alternative ruter. Er det noen som har gått fjellryggen fra Hattfjelldal? Altså Nerlifjellet, Skinnfjellet, Storklumpen og Golvertind? Det ser greit ut på kartet, men jeg finner ingen turrapporter. Alltid moro md noen nytt. Planen er å fortsette sørover og avslutte med båtskyss fra Viermanesset.
 4. Jeg har vært på overnattingstur med min datter fra hun var 3 mnd, men de aller første årene var vi som regel på tur samme med andre voksne nettopp på grunn av logistikken. Frem til hun fyllte 3 gikk vi innimellom langs god sti/skogsbilvei og fikk på den måten med oss vogn, men som regel bar henne på magen i sjal og hadde sekk med alt utstyr på ryggen. Vinterstid gikk det selvsagt i pulk og kano var et også et fint alternativ på sommeren. Rekkevidden var åpenbart begrenset, men vi fikk mange fine turer. Jeg husker godt den første turen hun gikk hele veien alene. Hun var 2,5 år og det var helt fantastisk! Jeg har en gassbrenner (Kovea Fireball) for å varme opp inni teltet, men har kun brukt den på vinterturer og i korte perioder. Jeg hadde ikke vært komfortabel med å ha den på mens vi sover.
 5. virrma

  Randulf Valle ute med ny bok

  Da er to av høstens bursdagsgaver i boks. Takk for tips!
 6. virrma

  Innertelt - nødvendig?

  Jeg har hatt et bibler eldorado endukstelt, og det fungerte utmerket. Var aldri plaget med kondens vinterstid, og det var heller ikke klamt sommerstid.
 7. virrma

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  Jeg har bruk morsmelkerstatning mange ganger. Litt søtere smak, men fungerer helt supert!
 8. Denne jobben er det flere år siden jeg delegerte til hun som nå er 11. Ikke noe problem, hun bruker samme metode som deg på både Exped Downmat og Thermares xtherm. Men jeg skal hun var happy med det nye Thermarest-underlaget jeg kjøpte med speed valve! (Er ikke alltid så mye som skal til for å få et lykkelig barn!)
 9. virrma

  Hvilke bæresele er du mest fornøyd med?

  Gratulerer! Jeg brukte bæresjal hele veien, også i kombinasjon med storsekk ved behov. Fleksibelt og komfortabelt og gir svært god støtte for barnet. Det ble mye magebæring på tur for å få med alt utstyr, men ryggbæring i kombinasjon med rumpetaske fungerte på kortere turer.
 10. virrma

  Frisport Yaranga 4light

  Jeg har vært på tur med Turjenta, og kjenner igjen problemet. Trodde de hadde løst det anderledes på de nye modellene?
 11. virrma

  Tinderangling med barn

  Takk for alle innspill her. Tråden er fra i fjor, men da fikk vi ikke til noen tur og det blir nok ikke i år heller, dessverre. Det har vært så veldig mye annet. Vi prøver igjen neste år. Da er det mye mulig vi legger opp til en tur i din retning @tessatroll, og i så fall ører du fra meg. Sånn generelt: Via ferrata gidder jeg ikke, jeg liker ikke sånne opplegg. Jeg vil på ordentlig tur. Vi har gått Romsdalseggen og Knutshøe for en del år siden. Storesmeden, Veslesmeden og Trolltinden tror jeg er en fin tur, men det regner jeg med at vi kan gå fint på egen hånd uten fører. Mulig jeg klarer å klemme inn det i høst, det hadde vært stas. Det jeg har vært og delvis fortsatt er på jakt etter, er altså en luftig tur, som er så krevende at vi må ha sikring, men ikke en direkte klatretur.
 12. virrma

  Ting jeg lærte på en tur i skogen

  Det ble etterspurt anbefalinger av gode innlegg fra for lenge siden. Dette var i alle fall høydepunktet i min arbeidsdag.
 13. For å si det sånn: jeg pleide å få tatt igjen litt søvn på turene i den alderen der. Var vel ikke direkte sjelden jeg sovnet før henne... Sovemaske fungerte innimellom, mye aktivitet/inntrykk på dagen fungerte innimellom og fortellinger/eventyr/nattasanger fungerte innimellom. Noen ganger hjalp det at jeg var inne i teltet, andre ganger gikk det bedre når jeg var ute og det ikke var noen å snakke med. Jeg mener å huske at det gjerne ble bedre etter et par dager, siden hun jo ble trøtt etterhvert. Jeg antar at nyhetens interesse også ble mindre. Og så må det vel legges til at barn er så forskjellige. Dattera mi var alltid vanskelig å få til å sovne, både hjemme og ute. Jeg hadde med kusina også innimellom. Når klokka ble sju (eller noe sånt) ba hun om å legge seg, og så lukket hun øynene og sovnet i løpet av en nattasang. Fascinerende greier!
 14. virrma

  Tilfeldige poster fra gamledager - God ide?

  Jeg setter stor pris på de gamle innleggene. Tommel opp!
 15. Så trist! Hadde virkelig unnet deg den turen!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.