Jump to content

virrma

+Sponsor
 • Posts

  1,002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

virrma last won the day on July 26 2019

virrma had the most liked content!

About virrma

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

virrma's Achievements

 1. Ja, det håper jeg du lager! Hadde vært perfekt for ungdommen her i huset.
 2. virrma

  Lettvektstelt?

  Ser at min første-erfaring med Scarp2 har blitt hentet fram. Det var litt læringskurve med teltet, det er ganske anderledes enn Hilleberg Namatji som jeg hadde brukt mest på det tidspunktet. Jeg satte på noen ekstra barduner etter denne første helgen med teltet. Etter det har jeg brukt teltet mye i sommerhalvåret, alltid uten ekstrastengene. Jeg er veldig godt fornøyd.
 3. Så fine bilder! Kjenner at det frister med en ny tur til L-V, det er virkelig et av de flotteste stedene jeg har vært. Godt tips om skysstjeneste!
 4. Jeg ruller bare sammen teltet uten pose, har aldri savnet det.
 5. Takk for gode tips, alle er lagret til senere bruk. Denne gangen måtte vi utsette et par uker av ymse praktiske årsaker, men denne helga fikk vi til en liten tur i Stange almenningen. Lettvindt og fint!
 6. Spørs jo veldig på turen og årstiden. Hvis vi går hele dagen, baserer vi oss på snackspose og kort stopp med påfyll hver time, og noen ganger en lengre lunchstopp i tillegg. Hvis vi er ved leir eller på et turmål, blir det gjerne et mer ordentlig måltid. Typisk servering er pannebrød og/eller suppe. Grøt fungerer også. På kortere turer kan vi ha med egg (omelett/eggerøre/speilegg), pannekakemiks, brød/polarbrød/knekkebrød og frukt. På vinterturer med pulk pleier jeg å ha klare to termoser med supper: en matsuppe og en søtsuppe (fruktsuppe, blåbærsuppe, nypesuppe). Disse spise/drikker vi av ved hver pause.
 7. Den var flott! Må ha vært veldig spennende og gøy å padle den for første gang.
 8. Vi har lenge planlagt en tur i slutten av november sammen med noen venner. Dessverre har en av ungene som skal være med brukket foten. Han vil nettopp ha fått av gipsen når vi skal på tur, men forventes å ha veldig begrenset rekkevidde til fots. Vi har veldig lyst til å få gjennomført likevel, men tror at vi bør gå minst mulig (helst ikke noe) for å komme til leirplassen. Samtidig ønsker vi oss selvsagt et hyggelig sted, siden vi nødvendigivis også kommer til å tilbringe mye av tiden der. Er det noen som vet om et sted som kan fungere mellom Oslo og Lillehammer (sånn ca). Setter pris på alle forslag.
 9. Takk for alle gode tips. Vi har introdusert en oppmerksomhetslyd (forsterket med snaks) som nå fungerer godt i de aller fleste situasjoner. Vi er også mer oppmerksomme på å unngå konfrontasjoner ved f eks å snu eller ta en annen vei. I kombinasjon med bruk av lyd/snacks gjør dette at vi unngår de fleste konfrontasjoner. Det har rett og slett blitt triveligere å gå på tur med ham.
 10. Dette er muligens ikke helt innenfor fjellformums hovedtema, men det er mye flinke hundefolk her og problemet er størst på tur, så jeg prøver meg likevel: Vi har blitt et slags uformelt avlastningshjem for en 8 år gammel blandingshund, og har ham nesten 50% av tiden. Han veier rundt 35kg og stortrives både på telttur og her hjemme. Det er masse positivt å si om ham, men en skikkelig ulempe er at han er aggressiv mot andre hannhunder. Han bjeffer, knurrer og kaster seg mot den andre hunden. Det har aldri blitt noen direkte konfrontasjon, men særlig 13-åringen har utfordringer med å holde ham igjen. Jeg holder ham greit, men det er jo ikke en god situasjon. Dette blir jo fort mer utfordrende nå som det ikke er båndtvang. Vi har alltid lånehunden i bånd uansett, men det gjør jo ikke nødvendigvis alle andre som tar seg en tur i skogen. Er det noen som har gode tips? Jeg ønsker meg både forslag til hvordan vi håndterer situasjoner som oppstår der og da og tanker om hvordan vi kan trene for å redusere problemet. Eier forteller at han har hatt dette problemet siden hun overtok ham som unghund.
 11. Neste uke er det høstferie og vi har selvsagt tenkt oss på tur. Utgangspunktet er Oslo, og siden ungen har brukket armen og går med gips er det greit å holde seg i (nokså) lettgått terreng. Vil jo ikke risikere at hun faller og slår opp bruddet eller noe sånt. I utgangspunktet tenker jeg skog, og har vært fristet av Finnskogen, men så slo det meg at det vel er elgjakt på denne tiden, og da vet jeg ikke hvor hyggelig det er å være på tur der. Noen tanker? Eller gode alternativer? Vi har 5 dager til rådighet og jeg kan kjøre et godt stykke. Vi regner med å ha med oss hund.
 12. Jeg har hatt rammebrudd på 2 recon-sekker, og på den tredje løsnet skruene som beskrevet her på første tur. Har lett lenge etter et alternativ for tunge bører, men finner ikke noe som passer min kropp. Særdeles frustrerende!
 13. Takker for tips! For ordens skyld ville jeg jo aldri meldt i Forollhogna (NP) som stedsangivelse til nødetatene, på samme måte som jeg ikke ville meldt inn Rondane eller Jotunheimen. Men når jeg ba om tips var jeg interessert i hele området. Vi endte opp med å kjøre inn y-dalen og parkere ved bommen før naturreservatet. Hadde en super tur, med et nært møte med en flokk på 200+ reinsdyr som høydepunkt. Lettgått terreng, i alle fall når ma unngikk myrene.
 14. Det var ingen klager på det, men hun bar ikke veldig tungt heller. Vesentlig kraftigere enn Deuter Fox 30, mye spinklere enn min Recon. Mer sammenlignbart er vel min Gregory 55l Zulu. Det beltet er noe kraftigere/stivere enn Wanderer, men det ser ut til å ha samme utforming.
 15. Vi har hatt Deuter fox i 30 og 40l, og vært godt fornøyd med dem. 13-åringen nærmer seg nå 170cm, og det var klart behov for ny sekk. Prøvde noen voksensekker, men hoftebelte ble for store. Endte opp med en Gregory wanderer 70l. Rygglengden er stillbar og sekken komprimeres veldig bra til mindre volumer. Den skal holde opp mot 20kg, men det tror jeg uansett ikke står på planen. Vi har vært et par uker på tur med den i sommer, og erfaringen så langt er god.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy