Gå til innhold
  • Bli medlem

borgern

Aktiv medlem
  • Innlegg

    4 413
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Alt skrevet av borgern

  1. Hvis du vil prøve tørke det noe så heng det våte ute etter du har skiftet, da fryser fuktighet til is. rist og bank av etter en stund så blir du kvitt noe av fukten på den måte. Så er det mulig å tørke i tak på teltet etterpå med brenner hvis du føler deg sikker på slik bruk.
  2. Som nevnt over Sørlihavna-Losby er flat, også lysløype. Det er og veldig lite kupert videre fra Losby til Mønevan. Totalt er et 10km t/r. Etter Losby er det ikke lysløype. Skansebakken i Sørkedalen og innover Gråseterveien er også lite kupert. Litt akkurat opp fra p -plass. Etter ca 4km begynner den å stige uten at det er så veldig bratt det første stykke. Så er det vel rimelig flatt på "stadion" ved Skullerudstua så lenge en holder seg på jordet der. Blir da å gå mer rundt og rundt. Løypene rundt Maridalsvannet er heller ikke så veldig kupert.
  3. Har Shimano STC og synes den fungerer bra til å være teleskop. Hatt billigere saker som ikke har vært bra. Hadde og forgjenger til STC men greide knekke tupp på den. Savnet den så jeg kjøpte da STC når den kom. Liker å ha en pakke hvor snelle sitter på og den er forhåndrigget.
  4. Spørs litt størrelse på hunden. Jeg bruker et 2 manns lignende Hubba Nx, Big Agnes Copper Spur UL2. Hadde en husky før som også bodde i teltet. Det var grei plass til det unntatt når hu la se på siden med beina mot inertelt og rygg mot meg.
  5. Har Brusletto Femund GRS. Helt grei kniv det. Synes dog ikke den matcher Casstrøms Lars Fält kniven på feeling og kvalitet. Fält er en av mine favoritter ved siden av Esee 6. En kompis kjøpte nylig Gerber Strongarm på XXL, kjentes ut som en bra allround turkniv som er fulltange. Produsert USA stod det vel. Men den var på tilbud da, ser ikke ut som den er det nå.
  6. Hatt den et par år selv. Veldig god sag. Liker at den bruker standard bladlengde, en del slike tursager har egne lengder etc så ekstra blader er dyre. På denne har jeg brukt finbladet fra Biltema til 39,90, funker som bare det. Mener min ble bestilt fra Tamarack Outdoor i UK, de sendte kjapt. Husker ikke pris den gang men ser at den nå kommer på £95,50 inkl. frakt.
  7. Primus Omnifuel Brukes mest som turbrenner når det er kaldt. Har silencer til den. Er vel straks 20 år gammel og funker som bare det. Optimus 111 Bruker mest på dagstur i kulde og det er litt vind. Optimus 111T Også mest brukt på dagstur i stille vær. også overnatting når det er kort å gå. Optimus 8R Denne brukes mest på dagsturer av brennere på flytende drivstoff. Oftest den som er med på dagstur og brukes neste hele året. Optimus Vega Har vært primærbrenner på sommeren i flere år nå. Ikke så høy makseffekt som enkelt andre men fint å kunne kjøre boks opp ned i litt kjølig vær. Merker dog at trykk synker på den etter oppstart uansett vær. Står lavt og er stabil. Eagle Products (Fire Maple 118, tror jeg) Lettere enn Vega og og har den i en titankjele for småturer. Mer stabil flamme enn Vega Jeg hadde også Fire Maple Blade 2 som er lik men i Titan. Dog datt den fra hverandre og det var feil på slange så den ble tilbakekaldt. Revir Fres minibrenner (Fire Maple FMS-300T) Fungerer mest som backupbrenner på turer men også noen dagsturer. Bråker en del til å være gass pga lite flammehode. Toppmontert Robens. Ligner type Pocket Rocket men litt tynne kjelestøtter. Ligger på hytta og brukes på dagstur. Biltema topmontert Første toppmonterte jeg kjøpte. Vel eneste jeg har med innebygget tenner. Den virker greit men har litt glatte kjelestøtter. Sjelden i bruk.
  8. Har testet et par av de fra Monsen. Tikka ere veldig krydret og ikke god. Viltgryte har en rar smak. Carbonara var kjedelig. KJøpe 10 stk på tilbud men kommer vel til å være med som ren backup. Real har en del ålreit. Blå band har flere bra. Firepot har noen bra.
  9. Begge de virker bra og har 1" sensor. mange kompaktkamera har mindre enn det. Mpx er ikke alt nei. Kommer mye an på bildebrikke, lystyrke på objektiv. Se om du finner et Pana Tz100 brukt, det kostet litt mindre. Det er ganske likt Tz200 men har 10X zoom men litt bedre lysstyrke i "bunn". Det er gode kameraer som også har litt mer avanserte muligheter og raw filer. Mellom Sony og Pana så har Sony litt bedre lysstyrke men mindre zoom. Jeg hadde et Pana Tz5 eller så . Synes det fungerte fint men var ike så bra i lite lys da det hadde mindre bildesensor. Med jeg likte 10X zoom som også det hadde. Men det sluttet virke etter 10 års tid.
  10. Jeg bruker denne fra Seek Outside. https://seekoutside.com/unaweep-6300/ Den er ca 100L da men finens i mindre, de har og andre modeller. Dette er sekker med godt hoftebelte og reimer samt ekstern ramme. Ramme er langt lettere enn f.eks Recon Pack. Jeg har ekstra topplokk og lommer på min. Selve sekken med topplokk, talon, lommer på hoftebelte og lumbar support veier 1,75kilo. Som omtrent 3 kilo mindre enn min Reconpack. Bærekomfort er veldig bra. Reconpack vinner nok hvis du laster 35 kilo+ men jeg har ikke så tung sekk. Topplokk kan og festes bakpå, kjekt ved f.eks sykling. Jeg kjøpte den siden Recon er tung og jeg trengte noe mer vanntett til packraft. Koster litt disse sekken da med dagens dårlige kronekurs. Packraft Sverige pleier selge de, jeg bestilte rett fra produsent i USA. Veldig sjelden de har tilbud men det hender det er noen prosenter å hente f.eks Black Friday.
  11. Har du tittet på Seek Outside sine sekker? De har en del i forskjellige størrelser. Materialet er vanntett men du må ha på seam sealer på alle sømmer. De er vel ikke regnet som vanntett hvis du senker de under vann dog.
  12. Vidda pro ventilated. Ikke vært så glad i bukser med mye strecht. Har en fra Lundhags og det blåser lettere gjennom strecht og på den er det såpass tynt at mygg stiker gjennom. Så jeg valgte ventilated. Så og si samme som vanlig Vidda pro men har lufting på sidene og en kile i skrittet med strecht. Det er så lite at det ikke utgjør noe i vind. Strecht er mer luftig på sommeren så klart men så fort det er grei temp går jeg som regel i shorts uansett.
  13. Da har jeg fått gått litt med Bregne. Såle er en del tykkere og stivere enn Kvist 1, mer forskjell enn jeg trodde. Kvist var vel dog uvanlig tynn. Men det var akkurat en slik forskjell jeg var ute etter. Stivere og tykkere enn Kvist men alikevel klart lettere enn walk King. Akkurat noe slikt jeg trenger til dagsturer i marka etc. Kan fort hende jeg bruker de med større sekk på tur og så lenge ikke terrenget er for krevende. Boa fungerer fint. Godt grep i såle.
  14. Er jo litt liv i denne tråden enda. Har akkurat kjøpt et par Bregne. Ikke fått gått med de enda. Kvist versjon 1 skal nå byttes ut da de er godt slitt og litt til. Kvist har vært veldig gode å gå i men litt lite vridningstive og man kjenner underlaget godt. Har gått en del turorientering i år, type 2,5- 4,5 i skogterreng i år. Blitt litt sliten i beina etterhvert men ikke verre enn at jeg kunne gått en time til. Kvist vurderte jeg aldri bruke med tung sekk. Det jeg kjenner med hendene er at såle på Bregne er tykkere og stivere enn Kvist. Nå er sålene på Kvist slitt men såle har alltid vært lett å vri og bøye. Bregne har en litt høyere såle og den er både stivere ved vridning og bøying. Hvor mye stivere er vanskelig si, men mer enn jeg trodde den skulle være. De er ikke så stive som Walk King men det er jo en fjellstøvel som og veier en del mer. Blir spennende å prøve de, kanskje i helgen.
  15. Ligge video av noen som tok tur med packraft. De dro inn Mugga, opp til Muggsjøen, over volsjøene, gikk ned til Revsjøen. De dro videre ned over Rogen, Våndåhåene, Vonsjøene, Grøtåa før de dro ned i gjen Røa. Så litt lenger tur enn din. Det er video er i to deler men som jeg husker er turen mellom Volsjøene og Revsjøen i del en. Får du et inntrykk av området.
  16. Har tilsvarende hos Monsen. Står den veier 59gr. https://larsmonsen.no/product/lars-monsen-bushwacker-titan-alcohol-stove
  17. Jeg har BA telt og har hatt det i 15 år eller så. Mitt har litt lysere ytterduk enn dagens modell. Har fungert fint i morrasol. Det blir varmere i det også men ikke slik "bakerovn" jeg har opplevd i andre telt. Er ikke helt sikker på hvor mye farge har å si men lysere farge reflektere vel mer av sola, ergo skal ikke duk bli like varm som en mørk. Uansett god lufting i det. Det er duk et stykke opp på innertelt så tar vekk den direkte trekken hvis det blåser en del. Samtidig vil det være vanskeligere å varme det med primus i kjølig vær siden varmen stikker lettere av.
  18. Titt på Outdoor Research Aspire 2. Det er damemodell. Pleier koste 1950 på Sport Outlet så ikke så dyr. Får gode omtaler i tester, spes på å holde vannet ute. her er en fra Outdoor Gearlab. De setter minus på vekt men jeg synes uansett ikke 300gr er så tungt. https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-womens/rain-jacket-womens/outdoor-research-aspire-ii-womens
  19. Mange mobiler tar bra bilder. God software i de. Det fine er at de er tilgjengelig siden man stort sett alltid har den med. Det begrenser jo hvor mye plass det er til optikk, sensor etc i en mobil. Typisk sensor i mobiler er 1/2,3" eller noe rundt det. Det gir en flate på 28,5mm2. Så sensorer er ganske små. En del kompaktkameraer har noe av det samme eller litt større. Typiske high end kompaktkameraer har 1" sensor som er 116mm2 i flate. Micro FourThirds systemet til panasonic, Olympus har 225mm2 flate. Aps-c og fullformat er enda større. Små sensorer fanger mindre lys en store. Det gjør det bla. vanskelig å ta gode bilder i lite lys. Er den del software i mobiler som pynter på dette. Mobiler har som regel bare digital zoom så det er ikke så egnet for å ta bilde av dyr, der trengs det som regel mye zoom. Selv bruker jeg nesten aldri mobil til å ta bilder. Har en Panasonic FT5 kamera. Vanntett og tåler en trøkk. Fint som turkamera, ulempen er at sensor ikke er så stor så ikke det beste i lite lys. Så bruker jeg Panasonic GX80 systemkamera. Det er et lite kamera til å ha utskiftebar opptikk. Bruker mest en 14-140 linse på det. Er langt bedre å ta bilder med men pakka blir litt større, dog er veier det halvparten av midt gamle Canon DSLR med linse. Det ble ofte igjen hjemmee pga vekt på sekk. Det sammen med Canon M serie som noen nevner er noen du kan se etter på finn. SOm regel noe brukt der til salgs. Skal du ha kompakt med bra sensor så se om du finner et panasonic TZ100. Det har 1" sensor og 10x zoom og har F2.8 i "bunn".
  20. Det kommer jo an på hvor mye utstyr du har generelt på tur og volum på ting. Er det packraft eller kano ? Til packraft har jeg i starten brukt Norrøna Recon pack. Den er 125L. Det er en stor og solid sekk men da veldig stødig med tung last. Sekken er veldig god å bære- Det som trekker litt ned er at den har høy egenvekt(4.7kg), men robusthet vil gi mer vekt. Har senere skaffet med en Seek Outside Unaweep 6300. Det er en veldig lett rammesekk som med lommer på hoftebeltet, talon og topplokk veier 1,75kg. I tillegg er den vanntett. Må dog gå over sømmer med seam sealer. Sekk er veldig god å bære. Selve sekken er ca 104L og så er det vel 120L til sammen med topplokk og talon. Dog syne jeg at literne der virker bittelitt mindre enn Recon. Mulig recon er litt større enn 125L og. Ulempen med Seek Outside sekken er at den er dyr. jeg bestilte fra USA og med dagens dårlige kronekurs blir det ekstra dyrt. Packraft Sverige selger disse men de er ofte utsolgt.
  21. borgern

    Innleggssåler?

    De beste sålene er vanskelig å svare på. Det kommer an på føttene og hvordan sko/støvel er bygget. Noen innleggsåler kan bli for tynne og noen for tykke. Noen kan få for mye fotbue hvis støvel/sko er konstruert med litt høy bue fra før. Jeg har varmetilpassede såler fra Footbalance tilpasset på Intersport. De har holdt lenge og fungerer fint. har en tynn modell til tursko og joggesko og en litt tykkere til fjellstøvler.
  22. Jeg kjøpte signalpenn og skudd på xxl for noen år siden. Vet ikke om de fører det lenger. Du kan jo prøve å kontakte Milrab eller slike butikker å høre om de vet noe om snublebluss etc.
  23. Tror de bruker telia. Er vel litt mindre dekning i områder enn Telenor. Du finner dkningskart for Telia her https://www.telia.no/nett/dekning/
  24. KOmmer litt an på hvilke leverandør du har og. Det er dekning en del steder. Et par år siden sist jeg var der men tror ikke det er bygget ut noe siden da. Røvollfjellet er bra. Langs Røa oppover er det ikke så bra. Noen steder i nedre Røa og langs Roasten. Så er det noe dekning nordover fra Røa når man kommer et styke opp i høyere områder. Nordre del av Revsjøen og et område rundt er det dårlig. Mye av styggsjøene har dekning Det er dog ikke sagt at dekning da er 4G og youtube til kvelds
  25. Han som står bak denne annonsen pleier ha masse deler. Kontakt han og send bilde av din 111 så får du nok riktig dyse. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=285144541&ci=8
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.