Jump to content

borgern

Aktiv medlem
 • Posts

  4,369
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by borgern

 1. En 3-14 blir litt spinkel i sjø. Er fin til innelandsfiske. En snelle størrelser 2000-2500(20-25) . Noen liker mindre og større men jeg synes det er grei størrelse på snelle i forhold til stanga. Sene er litt smak og behag. Jeg bruker normalt multifilament. Mest Fireline 0,10. De holder lenger enn vanlig sene. Det er dog ikke anbefale bruke de i elver da stein vil slite de av. Mine sneller har 2 spoler, da har jeg en med Fireline og en med vanlig sene. Vanlig sene må være litt tykkere for ha samme bruddstyrke. Jeg har flere sneller men den jeg bruker mest er denne https://www.magasinet.no/okuma-ceymar-xt-spinning-25-haspelsnelle Fireline https://www.xxl.no/berkley-fireline-110m-smoke-svart/p/1095582_1_style?gclid=Cj0KCQjw8O-VBhCpARIsACMvVLNtJknU3A9pp2zKrgR3L_8dhl8JCfpSneKhUXHHWzozqEAVxTu9ecoaAriLEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Vanlige sene https://www.xxl.no/berkley-trilene-sensation-300m-0-24-clear-monofilament-fiskesene/p/1037597_1_style
 2. Så en film med noen som tok turen omtrent slik. Virket overkommelig. Mugga har vel en del flate partier som kan padles i nedre del, noen bæringer her og der. Så er det et lengre strekk å bære opp til Muggsjøen. Så dro de over Volsjøan og til Revsjøen. Også sett folk dra på tur og ta den andre veien, noen dro da fra Volsjøan til Bjorbekken og padlet der bort til Mugga. Det blir en del ekstra bæring ved å legge turen innom det området uansett retning.
 3. Jeg har 16,5 men har ikke testet 17. Min er brukt med 2 voksen og 2 husky en del ganger. Den har vært stabil der, aldri kantret med den. Ja har kantret den med vilje en gang for å teste og måtte ta i ganske mye for å få den rundt. Den er nok litt tregere enn 17 men ok. Retningstabilitet kommer og en del på hvordan den lastes. Har opplevd kano som er lett og styre men også kano som var håpløs og tok piruetter stadig vekk. Det jeg fant ut etterhvert var at en ikke bør laste for tunge ting i endene. Og bakre del av kano bør være lastet tyngre enn fremre del. Vi prøvde med husky foran førstemann og så sekker og div og så husky 2 før meg som satt bak. Da var den håpløs og "sladdet" med rumpa hele tiden. Med husky 1 bak førstemann og så sekkene stablet i samme rom bak den så gikk det straks mye bedre. Lette ting som liggeunderlag, en pakkpose etc kan fint ligge i endene. Med 2 voksne, 2 husky, 2 stk Recon pack var den ganske tungt lastet. Da blir den litt treg å padle. Når bikkjene ikke var med lengre så var kano raskere og bedre å håndtere. Siden du skisserer tung last så kanskje du skal vurdere 18 fotern istedet?
 4. Vet ikke om de fremdeles syr med type bomullstråd. Du kan prøve å gni inn bivoks/greenland wax på sømmene for å mette tråden.
 5. Big Agnes er fint. Har selv Copper UL2 fra 2009 eller så. Er fint og helt enda. Hadde bikkje tidligere som tråkket rundt i det. Ikke noe sømmer eller noe som har røket. En lite rift i myggnett som var min egen feil som jeg sydde igjen. Telt har ferdig teipede sømmer. Skal du bo 2 i det mye hadde jeg nok tatt 3 manns, veier ikke så mye ekstra. Jeg bruker mitt solo, og tidligere med bikkja(husky). HUsker jeg ikke feil er mitt 132 i hodeende og 110 ved beina. Litt lite nede hvis man har type LW underlag. Tiger Wall er lettere men også litt lavere, det har og en annen konstruksjon med bare en stang i fotende. I 3 manns er det vel og noe smalere. Nytt i 2022 er at du også før Copper Spur i Long versjon.
 6. Fått de i posten enda?
 7. Er en del snø enda. Ser på satelittbilde fra 19 juni Større vann er åpne men en del snø oppover. Dette er fra Tyin og Bydin. ellers var det litt mye skyer den dagen.
 8. Fra KJæringsjøn på 3-4 dager hadde jeg holdt meg i småvannene langs Rogen. Da er man heller ikke så utsatt hvis det blir vind. Det er ikke tillatt å campe på øyer i Rogen/femundsmarka men mange fine plasser uansett. Har bare padlet der en gang og vi traff ingen folk før vi kom ned til gapahuken ved Rødviken i Rogen. Noe folk er det men dere finner enkelt et vann uten andre folk.
 9. Ta en titt på Locus Gear f.eks model Khafra. Dette er jo pyramidetelt da. Kan du kjøp innertelt som dekker hele, deler eller halve yttertelt. Stormtelt er nok ikke disse. Så noen som hadde en dobbelversjon på 6x3m på tur i Femundsmarka. Hadde veldig god plass på lite vekt. Trengte da ikke tarp.
 10. FInt område. Vært der et par ganger men da litt lengre vest i samme vassdrag med kano/packraft. Breinvatna-Hanetarmene.
 11. Det er noe forskjell på 6 og 7 men om det er nok i forhold til prisforskjell blir en annen ting. Jeg har 6X saphire og har vært veldig fornøyd med den. Jeg fikk fra Fenix 3 HR. Selv om 6X er stor er den litt mindre enn 3. Jeg synes kke størrelse er noe problem på meg så jeg har den på hele tiden. En fordel med 7 er touchscreen, spes når man skal scrolle litt i kart. Der blir det en del trykking på 6. Men i forhold til total brukstid er det ikke så mye tid jeg er inne på kart. Touchscreen er jo heller ikke så glad i regn vil jeg tro. På 6 var det ikke så mye ekstra på solar. 7 har fått en forbedret solar. På vanlig gps turbruk vil det bli en del ekstra timer så fremt man får hatt klokka i sola noen timer om dagen. Så sollading gjelder jo i varmt vær på sommern ellers er klokka ofte gjemt av genser/jakke. Er ikke så store batteriet i de så en mini powerbank og ladekabelen blir ikke mye ekstra å ta med som alternativ og funker hele året. Er 4400 en bra pris for 6x vil jeg si. Om du skal ta 6x eller 6 ville jeg gått for 6x. Selv om den er større har den og bedre batterikapasitet. I gps bruk 60 timer mot 36 timer. jeg bruker min til trening så og si hver dag og fotturer på noen timer i helgene og trenger maks lade hver 14 dag. Da bruker jeg ikke batterisparemodus. Sammenlignet med Applewatch vil du nok oppleve skjerm som blass og lavere oppløsning. Men det er laget slik bevist for å spare batteri. Der har Epix2 bedre skjerm men er mye dyrere.
 12. Har Vega og min har fungert fint i mange år. Vet noen ikke liker COleman bokser men min tar de fint. Ellers har jeg brukt bokser fra Biltema og Primus. opplevd en gang at en boks fra Biltema ikke virket på den. Greit å teste boks før man drar på langtur. Den gang hadde jeg heldigvis en ekstra liggende i bilen.
 13. Prøv Sifra lærimpregning. Trekker fint inn. Gi de 2 runder med litt tid i mellom.
 14. Titi på roberts.pl . Der har du stort utvalg av lengde og bredde i tillegg til temp.
 15. Jeg har oså vurdert Bregne. Snakket med Alfa om de. Såle og vrdiningstivhet er da ganske lik Kvist. Jeg har Kvist modell 1 fra før og synes der såle er litt tynn og lite vridningsstiv. Skal det være litt stivere er Holt neste modell. Den ligger mellom Walk King og Bregne/Kvist. Jeg liker og at det er litt feel med underlag men for meg som er tung er Kvist litt tynn. Så også på La Sportiva Ultra Raptor 2 Mid GTX. De har en litt kraftigere såle. Det er dog en smalere modell i front. Finnes også i wide men har ikke funnet noen som selger den her i landet.
 16. Har du ringt Kjäringsjön og sjekket at veien ikke er åpen? Et alternativ kan være Kjäringsjövallen. Det er noen km før selve Kjäringsjön. Veien blir merkbart dårligere etter det så regner med det er det siste strekket som er stengt. Der er det litt å bære ned til Öster Vingarna. Padle over der, bære over til Stor Tändsjö og så til Rogen. Det er litt lengre ned til Rogen men ville nok foretrukket det kontra mange km med tralle. Jeg har aldri startet der selv så jeg vet ikke om det er noe elvestrekninger der som kan padles men det bør være mulig å padle noe av håene mellom Tändsjö og Rogen. Med start der hadde jeg nok droppet labyrinten, fint der men bare hvitfisk. Blir ekstra bæring opp igjen. Kan være en løsning hvis det er mye vind så det ikke går padle Rogen.
 17. Siden du og spurte om Sasta. Jeg har ikke noe turbukse fra de slik sett men har en dunparka og en jaktdress. begge deler har vært fine og holdt bra i mange år.
 18. Veldig mye utstyr har gått opp senere år. Det har vært en økning i råvarepriser. Noe tilskrives covid men det begynte gå opp lenge før det. Ser f.eks på Recon pack som en kompis kjøpte 2015. De lå gjerne på 4000-5000 den gang, nå er det 7000. Så dette gjelder nok ikke bare Helsport. Vurderte Hilleberg Kaitum for et par år siden, da koster det under 10000. Nå 12000 eller så. Får være glad at teltetikke bruker strøm i tillegg
 19. Har Vidda Pro Ventilated. Den er litt smalere i form enn vanlig Vidda Pro. Men det er ikke mye og ikke smal rundt leggene. Den har lufting på sidene men det er ikke netting i luftingen desverre. Jeg er heller ikke noe fan av for mye stretch siden det blåser gjennom. på VP Ventilated er det kiler med stretch i skrittet men så lilte at det ikke har noen betydning annet enn litt bedre lufting.
 20. Jeg har denne https://fishking.no/products/fishking-fiskehav-teleskopisk Ikke så lett men ganske grei pris. Lett og folde ut og enkelt å justere lengde.
 21. Virker som det er sprekk i brennerhode. Sprekk på overside kan fikse med sølvlodding. Men den under er mer tvilsom. Ikke så uvanlig på den og 111T pga hardfyring over tid i telt, brukt som krabbekoker med stor kjele etc. Men vet ikke hvor du får gjort slik og hva det koster. Kanskje lete etter et nytt brennerhode er like greit.
 22. Viktigste er å skjerm for vind ute. Nok videoer på youtube fra turer hvor det smeller av vind på lyd. Jeg har brukt en Røde shotgun mic på mitt SLR kamera. For tiden bruker jeg kameraer som ikke har plugg. Har f.eks et vanntatt Panasonic. Der er det små groper som er mikron. Der har jeg tatt scotch teip over så ikke vind kommer nedi gropene. hjalp mye på vind uten at det gikk ut over lyden i noe grad.
 23. Rondanestien går vel fra Oslo til Dovre. Jotunheimstien går fra Oslo til Gjendesheim.
 24. Såpass tidlig på året så er det nok greit å tenke på et par alternative turer og så velge etter vær og føre. Femundsmarka ligger ikke så høyt så det kan nok være muligheter der. Ferga og buss fra Røros begynner vel ikke før andre helgen i juni så alternativ er taxi fra Røros til f.eks Langen å gå innover. Langsua ser det ikke ut til være igjen så mye snø men det er ikke isfritt pr nå. Børgefjell er fint som nevnt men det spørs om det er farbart der da. Nå er det vel ganske hvitt der.
 25. Jeg bruker som regel Bergans Microlight. Selv om det egentlig er en vindjakke så er den veldig lett og føles ikke tett. Er ikke noe varme i de men den demper litt trekk hvis du skulle trengs ved pauser og så sparer den armene for kvist.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy