Jump to content

borgern

+Sponsor
 • Posts

  4,263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by borgern

 1. Hørt Soto Stormbreaker er noe stillere enn typisk Omnifuel. Men har den ikke selv og vet heller ikke om den passer i Trangia
 2. borgern

  Impregnering

  Jeg har brukt den sprayen på mine. Ikke alltid jeg har hatt de liggende, noen ganger jakke på henger. Etter du har sprayet på kan du ta en liten svamp eller noe for å bedre fordele det. Da blir det jevnt og renner ikke. Gjør det heller 2 ganger. Har jakke hengende på henger når den tørker. Bukse har ofte hengt på tørkestativ.
 3. Fotposer er jo et alternativ når man er i ro. Spørs på tempt du ønsker. Jeg har brukt et par forede jaktstøvler på jakt. Det gikk fint på stillesittende post i 4-5 minus. Men jeg vil egentlig ikke kalle det vinterstøvel siden det fort er kaldere på vintern. Har og type støvel med uttagbar innerstøvel. De er varme men blir ikke så gode å gå i. Fordel er at det er lettere å tørke de siden innerstøvel kan taes ut. Vinterstøvel. Det jeg bruker som vinterstøvel er Icebug Sorix Bugrip2. Det er støvler med pigger, blir fort litt polert på stiene her i Oslo siden mange går der. Støvlene er ratet til -40 men alikvel lette og sitter godt på så de er gode å gå i. Om den modellen finnes lengre vet jeg ikke men de har sikkert en arvtager evt. Dette er sko som typisk brukes i kalde omgivelser ved snøscooterkjøring. Aldri blitt kald på beina i de. Dog er de såpass varme at det blir svett å bruke de nærmere 0 grader.
 4. Vanlig tørking av slike tar litt tid. Etter hva jeg vet skal man ikke sette lærstøvler i sola til tørk, men så klart fristende hvis de har blitt våte. Jeg bruker støveltørker på mine hvis de er veldig våte. Da ikke så mye varme men for å bedre sirkulere luft. Har ikke blitt noen endring på støvlene av den grunn. Behandling ja. Passe på og ikke få for mye fett i læret så de blir myke. Jeg har ofte brukt en vannbasert fra Nikwax på mine, det er nubuck skinn. Har funket bra. Nå som de har blitt noen år så bruker jeg og annen impregnering bl.a Sifra. Legger et lag ved begov, lar de stå å trekke litt. Så polere vekk overfødig.
 5. På produsent sider oppgis de til 327 m/s. Lyd er vel ca 340 m/s. Demper er A-tec men ikke forlenget versjon.
 6. Jeg trenger påfyll i safen med 22lr, tror jeg har skutt opp alt. Vet du utgangshastiget på de? Jeg pleier skyte på hytta med lyddemper for ikke lage så mye lyd. Da må hastighet være lavere enn lydhastighet. En del target patroner kan ligge rundt grensa så noen smeller og noen ikke.
 7. Cumulus eller Roberts.pl. Lager poser i mange forskjellige lengder og bredde. Kan og velge dunkvalitet. Fra WM er Megalite et alternativ men selv synes jeg min us er for lite som 3 sesongs i Norge. Da er Alpinelite bedre med Minus 7. Versalite har minus 12 men er ikke fullt så bred, dog bredere enn normalt. Skal du ekstra bred så Badger GWS f.eks på minus 10, den har 5 cm ekstra bredde. WM er bra men posene koster en del da.
 8. Jeg har som regel brukt kokekaffe på tur. Dog er jeg sjelden borte mer enn en uke da. Senere tid har jeg brukt Aeropress en del i stedet. Normalt på tur har jeg 0,7 kaffekjele, 1,5-1,6 l kjele og stekepanne. Med Aeropress kan jeg legge igjen kaffekjelen. Pressa veier litt den og men mengde kaffe som trengs pr brygg er mindre enn kokekaffe og vann som må kokes opp er langt mindre. Lager som regel bare til en stor kopp pr gang. Sparer inn litt på fuel. Kan så klart bruke bål men gjør ofte ikke det på sommern når det er tørt. Men begge disse tar jo mer plass/vekt enn pulver. SLiter dog med å finne god pulverkaffe, akkurat kjøpt Starbucks sin men ikke testet den enda.
 9. Har Omnifuel. Opplever den som lett å regulere både med og uten silencer. Bråker en del da uten silencer. Jeg kjører kun bensin på min.
 10. Jeg har en skinnpose til kaffe men sjelden jeg bruker den. Mer det visuelle enn praktisk. Må uansett har kaffe i noe inni skinnposen.
 11. Bruker ofte Møresild i kobber og rød eller gull og rød. Andre jeg bruker jvenlig er Aura Flake, Lillauren Spesial. For røye har jeg et par sluker med kraft rød/orange farge. Hørt en del bra om Abu Jazz men ikke testet den selv enda. Ellers må jeg si at jeg som regel får flest fisk med dupp og mark. Det skyldes nok at antall timer fiske med det er høyere enn med sluk.
 12. Sjekk seekoutside.com. De er veldig lette og har lette ovner, men det koster. Dog er det litt utsolgt der for tiden Som regel har Packraft Sverige noen av de inne. https://packraft-sverige.se/produkt-kategori/bo-sova/talt/
 13. Etter som jeg har oppfattet reglene er det ikke lov å krysse grensa inn i Norge annet enn på de godkjente overgangene og innenfor tidsrom de er bemannet, uavhengig om man er vaksinert eller ikke.. Noen overganger er døgnåpne mens andre er stengt kveld og natt. Inn i Sverige er det så vidt jeg vet ingen restriksjon så man skal kunne gå inn i Sverige i villmarka men må tilbake til Norge på godkjent overgang. Om man får karantene eller ikke kommer an på vaksinasjon. Jeg er fullvaksinert og var en tur i rødt område i Sverige men kunne da reise rett hjem uten test eller noe etter visning av EU vaksinepasset og legitimasjon på grenseovergang. Det er EU versjon som gjelder ved grensepasseringer, den norske versjonen er for bruk internt i Norge på f.eks konserter etc fikk jeg vite av politi som sjekket meg på grensa. Hvis noen av de ikke er vaksinert så er det andre regler. Hvis de kommer inn i Norge fra en grønn sone slipper de med test på grensa men ellers må de i karantene. Det er vel bare Dalarna langs grensen som pr nå er grønn. De som ikke er fullvaksinert og/eller har hatt covid siste 6 mndr må fylle ut innreiseregistrering før grensepassering.
 14. Hadde treski som liten og modern skulle ha treski lenge. På kaldt vinterføre fungerte de men 0 føre, påske etc var ikke det store. De greide skape kladder i styltehøyde på kramføre. På moderne ski tror jeg ike jeg greier skape så store kladder selv med bevisst feilsmurning. De sugde og mye på glid på vått pga manglende rill i såle og et spenn lite egnet for vått føre i tillegg til at såle får fukt i seg. Er vel Rønning her og så lager også tenktre.no ski men kun på bestilling.
 15. Bør funke med Basecamp. Legg gjerne ut hvordan det evt virket. Jeg har 6x selv og noen kart liggende, men vært litt usikker på om de blir vel tunge for klokka.
 16. Ei jeg kjenner tok turen Grua til Oslo med bare en overnatting, men det blir mye gåing. Evt ta tog til Hakadal, gå Elvann/Langvann. Så videre mot Helgern. Går av en sti like før Store Gørja som går ned lamgs Kalvsjlen, den går et stykke opp i terrenget. Fin plass ved Gørja og nord i Kalvsjøen. Derfra kan du gå via Liggeren og lamgs Øyungem til Skar, eller ta sti over Tømte og Mellomkollen. Fra Øyungen kan du evt forlenge turen via Fagervann å gå til Hammern.
 17. Skal du inn der nå er det neppe så mye folk. Såkalte fellesferien er over og så pleier det være en del der mot slutten av juni. Var sist i Nedre Røa selv i 2018, dro inn i starten av august. Oppover elva kunne vi velge plass, det var ingen andre. Dag 2 kom 2 stk gående forbi. Eneste sted det var litt folk var ved Røvollen da vi tittet innom der. Har og vært der før rundt 1 aug og selv en søndag var det ingen andre som skulle være med ferga sydover fra Haugen.
 18. Så de Trix fantes i 2 andre smaker også i butikk like ved meg. Har ikke testet. Det jeg har brukt noe siste tiden er Maxim. Da de brusetablettene. Synes det var grei forpakning å ha med. Bare putte en på flaske å la den stå et par min.
 19. Det er vel tvilsomt at det er noen som sjekker grensepassering inne i marka men etter regelverket er det ikke lov å krysse utenom om godkjente grenseoverganger. Er noen unntak men det er stort sett i forbindelse med særskilt arbeid. Men det er jo mulig å lage en fin tur på svensk side og. f.eks krysse Rogen og og dra opp i Bredåsjøen, Lasjøen og svensk del av S. Vonsjøen. Sjekk dog værmelding for vind, er store vann og det kan fort bli vanskelig å padle hvis det blåser.
 20. Vet ikke om du er vaksinert eller ikke. Jeg er fullvaksinert og var en tur i Sverige i dag. Passerte over på Magnormoen. De vil da se EU versjon av koronasertifikat og legitimasjon, så kunne jeg kjøre hjem uten noe test eller noe. Er man fullvaksinert kan man man reise inn i Norge selv om Vármland pr nå ikke er grønt området. Der varierer regler for de som ikke er fullvaksinert eller har hatt covid siste 6 mndr etter hvilke farge det er på området de haar besøkt Men selv om jeg er fullvaksinert har jeg ikke lov å krysse grensa utenom de åpne grenseovergangene. Betyr bl.a at hvis jeg hadde startet padle i Rogen kan jeg ikke krysse grensa til Norge men må holde meg på svensk side hele turen. Så kjøre over grensa ved Østby på retur.
 21. Tittet på slike løsninger selv men valgte Aeropress istedet. Kan jeg koke vann med forskjellige kjeler. Ofte har jeg bare en 1,6l kjele med og den blir for bred. Fant ut at Aeropress passet fint på tur alene når jeg som regel bare skal lage en kopp av gangen.
 22. borgern

  Blefjell

  Skal du opp fra Blestua er det flere stier oppover og hovedstier er merket. Fiskekort kunne hvertfall kjøpes på Blestua før. Ellers er Blefjell oppdelt i flere forskjellige områder når det gjelder fiskekort. Til Eriksbu og omegn er kortest og parkere ved Einarstjønn, ca 6km fra Eriksbu. Blefjell har en høy og en lav del hvor bl.a Eriksbu, Sigridsbu og Bletoppen ligger på den høye. Jeg er ikke kjent i det området ved Eriksbu. Ved Norstul er det og flere vann ikke i nærhet av parkering, jeg tenkte først på vannene oppi fjellet. Vannene ved Norstul er et fint område , dog hørt at det er en del småørret der.
 23. 3 sesongs i Norge som skal brukes i 3 sesonger synes jeg bør ha noen minus i komfortgrense. Jeg har en som er -8. Har og en litt lettere med komfort ca 0. Men opplevd at den noen ganger har vært litt kjølig selv på sommeren. Var nok ikke kaldere enn 3-4 grader men litt rå luft, sliten etter lang gåtur etc spiller og inn.
 24. borgern

  Blefjell

  Jeg har kjører fra Oslo. Har oftest parkert på Nordstul siden det er for å gå tur til toppen. Derfra er det et stykke opp,til fiskevann, mange høydemeter. På camp og fiske har jeg parkert ved Blestua. Der er det ikke langt opp til nærmeste vann og det er mange vann i området. Det er den lave delen av Blefjell så det er litt varmere der.
 25. Hat sekk både med og ute frontåpning, brukte den sjelden på telttur. Nå har jeg Recon Pack som ikke har det som jeg bruker mest på tur. I tiĺlegg har jeg Osprey Xenith 88. Den har ikke frontppning men sideåpning på begge sider. Synes egentlig der er mer praktisk. Den har ikke så store sidelommer så greit med mulighet å få tak i ting i hovedrom fra siden, f.eks at tarp er den hvis den kjapt skal opp. Bæresystem på begge disse følger rygg og er gode. Har og hatt en mindre Osprey med slik trampolinetype. Det er vel øaget slik fordi ramme sitter utenpå sekkeposen, på Xenith f.eks er ramme integret. Jeg opplevde dog ikke sekken som utstabil men slikt system.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy