Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjell Iver

Administrators
  • Innlegg

    10 176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    229

Alt skrevet av Kjell Iver

  1. Det så digg ut! Utrolig så fort disse vintrene passerer - bra at utstyret blir luftet.
  2. Har termoser an mass i alle fasonger og størrelser. Utgangspunktet var egentlig at jeg en dag hadde behov for å bruke 3 enliters ståltermoser på en biltur og i den forbindelse oppdaget jeg at en av de lakk - men det jeg ikke så da var jeg hadde blandet lokket fra en gammel en liters med en annen gammel og god enliters og når jeg da kildesorterte lokk og termos kjapt hadde jeg plutselig bare en brukbar igjen Så en video fra en vintertur der en fyr lovpriste 2 liters Thermos og syntes det var en god ide å ha en 2 liter i pulken. 1 liter er jo for lite uansett. Vekt er underordnet sånn sett. De selger ikke 2 litersen i europa for øvrig så derfor gikk jeg for en 1,4 liters.
  3. Den holder 40 timer i mot 24 timer på en liter...
  4. Klarte under opprydding å kaste et par stålthermoser, så må fornye litt der. Bestilte meg akkuart en 1,4 liters Stanley på en Norsk nettbutikk. Så til min nysgjerrighet (på O store internettet) at det var nevnt at 1,4 litersen var like stor som 1 litersen, noe som det også så ut som på videoene. Det stemmer ikke helt men ikke langt unna. Når man studerer videoene så ser den 1,4 litt større ut, men ut i fra en nettside så er den bare 3 mm høyere og 5 mm bredere. Det er jo utrolig mye bedre spec på den 1,4 litersen - synd de ikke selger den i 2 liters versjon egentlig (i Norge)
  5. Ymse forhold - i dag var det ingen skam å snu på Torghatten. Elementene gjorde alt for at jeg ikke skulle komme på toppen, så da måtte jeg snu halvveis. Dyp våt snø med svart is under. Som straff bevilger jeg meg en runde rundt selve fjellet - ren mosjon. All natur er i svart hvitt og det regner/skletter. Januar har jeg vært ganske flittig med 24 bestigninger i fjelltrimmen men har ikke postet så mye her eller der. Legg inn et par bilder til fra januar. Trælneshatten er alltid et sikkerstikk 567 moh ser ned på Torghatten Hadde en fin dag tidligere med familien på torghatten
  6. Er det egentlig vanlig med demping i sålen på fjellstøvler? Det er selvsagt mer hensiktsmessig med joggesko men det er vel litt i mot selve hensikten med en utmarsj kanskje.
  7. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble påvirket av en turrapport her og investerte i en forøse på Felleskjøpet - 59,- kostet den. Kan sikkert brukes til mye annet også, men har en slett side slik at man drar denne over duken og samler rim. I grusom grønnfarge For første gang på over 20 år måtte jeg ta en rens av dysen på min msr dragonfly og jeg er nå klar for vintertur selv. Får se hvordan forholdene blir i februar. Har vært sprettkaldt og mye vind den siste tiden. Investerte i ny lue - Norrøna arctic - testet den i dag og den blir bra. Erstatter nok min kaninlue. Jeg er ikke så veldig opptatt av dette med vekt på vinterturer. Pulken blir overkommelig å dra på uansett.
  8. Det er veldig positivt at dere ikke vurderer twitter, facebook osv. Disse tjenestene er på vei ut. Det er veldig synd at man ikke har klart å lage en felles levende nyhetsportal for Nasjonalparkene. Det er det virkelig behov for. For eksempel når broer er borte eller man ønsker å gi beskjed om stengte hytter eller andre nyheter. F.eks. ferdselsforbud og vinterbrøytet veier eller stengte veier. Samme med skånsom ferdsel overfor fjellrev, villrein eller moskus. Alt dette passer ikke inn i Varsom. Vi hadde jo godtur.no og lommekjent, men disse tjenestene er ikke i drift mer og det var veldig mye støy og feil med rutene på lommekjent. Når man søker etter info fra de forskjellige nasjonalparkene er det et sammensurium av nettsteder man må innom og de åpner seg i nye vindu. Det burde være veldig enkelt å få til en felles løsning. Beklager ellers at jeg/vi kupper emnet ditt her, men dette er en ting som har irritert litt og det er bra at dere er på utkikk etter løsninger.
  9. Jeg kjenner ikke denne tjenesten men på generelt grunnlag er jeg veldig skeptisk til slike tjenester. De skummer på en måte fløten av et frivillig dugnadsarbeid som andre bidrar med. De er kun ute etter å selge app eller reklame, samt at tilbyderne av tjenesten må betale for å bruke en tjeneste som er veldig enkel å tilby. Det er svært lite info om Nordland (som de kaller Northland) Det kommer nå fler og fler slike tjenester der brukere kan registrere bestigning, trimpoeng eller perletur eller gjesteboka, fjelltoppjakten eller hva de heter alle sammen. I Europa er det enda fler. Jeg vet ikke akkurat hva dere er på utkikk etter, men friluftsrådene har vel prioritert appen telltur. Alle disse tjenestene betinger at noen tar ansvar og eier og driver sidene, og der ser jeg at enkelte faller igjennom. Ikke svar på det du spurte om, men ville generelt vært skeptisk. Det var veldig mange som ønsket at vi i fjelltrimmen skulle benytte noen av de tjenestene over, men vi designet vår egen løsning som fungerer helt utmerket - vi har vel 76000 bestigninger og 1900 medlemmer, noe som vi syns er bra her på dette lille stedet.
  10. Jeg skal ikke kuppe dette emnet, men Garmin sitt oppsett er noe forvirrende (PC). Etter at jeg installerte explore på telefonen og går inn på explore.garmin.com så kommer kun ruten som er gått etter at den appen ble installert opp. Alle de turene som er gått tidligere er ikke med, men ser at en del ruter som er lastet inn på andre garminenheter tidligere er med. Jeg sjekket i det forumet som Garmin har at man må gå i Connect og gå i innstillingen på hver tur og lagre som løype og deretter åpne dette i Garmin Express for å overføre ruten til klokken via kabel. Dette altså på PC. På telefon ser jeg at det er en mulighet for å gjøre det samme direkte. Jeg startet egentlig å skrive her men fant gradvis ut av det etterhvert som jeg skrev og deler det om noen andre styrer med det samme. Garmin kunne gjort ting litt enklere... Garmin Earthmate, Garmin Express, Garmin Explore og garmin Connect
  11. Er det ikke motsatt? Har en kompis som sverger til bruk av Sradio.. se deknigskart https://sikringsradioen.no/om-sikringsradioen/vare-basestasjoner/ Sitat Sikringsradioen har en unik infrastruktur med 150 basestasjoner høyt plassert i terrenget som videresender radiosignalene dine og gir deg milevis med rekkevidde. Det er ikke for folk flest sånn i utgangspunktet, men absolutt et nettverk som er i levende live.
  12. Gjør du dette i fra explore.garmin, eller har du en egen explore app? Er det den som heter earthmate? Må du fysisk koble til klokka med USB for å overføre? Jeg bruker Garmin express for oppdatering av kart, men det er tydeligvis en del jeg ikke har skjønt eller brydd meg så mye om. Bruker den kun til sporing - har en fenix 7x solar. Det er ellers en egen gruppe i Garmin connect for fjellforum.
  13. Jeg har denne men min har ikke forsterking på armene/skuldrene og dunkvalitet er også endret (tror jeg). Jakken blir veldig liten når den pakkes i sin lomme - og den er grei å ha med i sekken sånn sett. For meg brukes denne under skalljakken, mens jeg heller bruker en diger Bergans dunjakke over skalljakken på de virkelig kalde turene på vinters tid. Regner med at du fint klarer å manøvrere mellom de ulike tilbudene rundt omkring, men kan nevne at Norrøna har outletbutikk på nett, men denne er veldig knotete å finne fra nettsiden deres. Jeg bestilte akkurat noen varer fra de og for å finne outlet må man Google link https://www.norrona.com/nb-NO/handlehjelp/online-outlet/
  14. Har hatt mye frafall på hodelyktfronten i det siste. Først så røk en større oppladbar hodelykt med 2 18650 batterier i. Kjøpte nye batterier til den, men lykta lyser kun når ladingen er på. Den lyser ikke ellers. Kastet i søpla. Deretter sviktet en Silva hodelykt. På denne koker batteripakken hver gang jeg setter inn batteri. Det er ikke lenge siden jeg kjøpte denne, men klarer ikke å finne igjen kvittering eller hvor jeg kjøpte den. Aldri mer Silva! Så fant jeg frem min nesten ubrukte Led Lenser H14R2 - denne tar ikke lading. Det er noen år siden jeg kjøpte den, men den har bare ligget i en skuff. Batteriet er nå helt dødt. Lykten fungerer helt fint med vanlige batteri, men tror jeg kunne tenkt meg å ha oppladbare batteri til den. Batteriet ser slik ut: Det ser ut som at det er 2 stk 18650. En batteripakke til denne koster 600 pluss frakt. Har fundert litt på om den 2 18650 batteriene som jeg fikk til overs kunne ha blitt benyttet i en innsats av noe slag. Selve batteriene er jo helt like. Noen som har vært borti noe lignende?
  15. Jeg krevde det ikke. Sendte den bare på rep og fikk den tilbake uten å få regning. Prøvde å reparere en slik snorkanal på min samboers gtx arcteryx og det gikk ikke bra, og da er det nok verre å sende til rep etterpå.
  16. Jeg brukte Barents for å reparere et amerikansk lettvekttelt. Utmerket jobb til en rimelig penge. Helsport fikset forøvrig en dunsovepose for meg helt ok for en rimelig penge så de har også bra service Jeg fikk fikset en glidelås på en lomme hos http://goretexservice.no/ - dette fikk jeg aldri regning på. Det er vel en ganske lang garanti på en del av de arcteryxjakkene..Det var en alpha sv.
  17. Vi har bålpanne og denne, og den blir brukt. Ruster ikke hos oss. Jeg har alltid ment ar dette er overpriset (altså at de ble solgt for 3-5000). Det er tross alt bare noe metall uten bevegelige deler, og til sammenligning selges kvist minibrennere til 10 dollar på ali. Så jeg tror prisen på disse etterhvert kanskje vil gå enda mer ned. Til matlaging foretrekker vi bålpanna men den ryker jo mer.
  18. Jeg så tips om Solo Stove på tilbud på Røverkjøpssiden. Vil bare nevne at Solo Stove Ranger har vært solgt meget billig på Rusta (av alle steder!) . Så esker med bålpanner stablet høyt til værs sammen med shampo og såpe i en butikk i Mosjøen for ikke så alt for lenge siden. Jeg mener bestemt vi betalte over 3000 for vår...
  19. Kjempetur du hadde der! Bare å glede seg til neste sommer
  20. Takk for en kjempefin turrapport! Dere var 14 dager før oss på omtrent samme rute https://www.fjellforum.no/topic/60642-5-kalde-dager-inni-børgefjell/#comment-526977 Dere prioriterte ikke fiske tydeligvis?
  21. Absolutt enig. Over år har jeg bare resignert litt i forhold til all tilrettelegging. Det kan bli for mye. Det har vært et dilemma for veldig mange. Også for meg selv. Jeg gjør det selv også ved å legge plank langs våte myrer. Hvorfor skal folk gå på tur når det er så vått, eller sykle når det ikke er forhold, eller lagre snø en hel sommer for bruk neste høst slik at folk kan gå på ski. Er det bærekraftig? Tror på de enkle løsningene, slik som du viser til her, men mer tvilsom til de som kjører harv i fjellet for å rydde lyng for sykkel. Var en stor diskusjon om dette for noen år siden.
  22. Jøss.. det var spesielt. Et slikt apparat har jeg aldri sett før. Må søke om motorisert ferdsel for å bruke det der sikkert. Det er høye krav for å utføre det enkle friluftslivet
  23. Mener man at man må kjøre med atv/scooter/tråkkemaskin for å ta en vandretur i skogen? Er ikke det overkill? Har mer sansen for å benytte elektroniske remedier der man online registrerer at man har vært på tur et sted. Da kan man sitte hjemme og sjekke hvor det har gått folk. Vi bruker dette hele tiden lokalt i fjelltrimmen. Det er bare å sjekke etter snøfall om noen har vært på toppene og planlegg turene deretter. Det blir tråkket spor hele vintrene og det er sporløs ferdsel i beste henseende.
  24. Jeg ser du nevner at Klattermusen Freke er for dyrt. Jeg vil bare nevne Klattermusen Vidar som er en svært god bukse. Mulig den er en utgående modell og at du finner den i rette størrelse. Jeg liker den veldig godt. Det er min foretrukne bukse på lengre skiturer. Om du finner den på supersalg et sted er det en meget god bukse. Liker luftemulighetene, lommene oppe på brystet - perfekt for mobil og annet småtteri. Min er grønn - noe som er litt uvanlig kanskje for denne type bukse. Jeg har også en Arcteryx Alpha SV bib, men denne liker jeg ikke så godt. Den har ikke lommer i det hele tatt så det blir alt for enkelt. Bruker den lite på vinters tid - heller som en regnbukse på høsten. Misliker sterkt at det ikke er glidelås foran slik at man kan åpne for lufting. Må dra buksa opp og den har en tendens til å åpne seg i siden når man er i aktivitet. Har også en Bergans salopette som jeg kjøpte på et opphørssalg, og den har veldig gode tekniske løsninger og god passform.
  25. Fin rundtur på toppen av og i gjennom Torghatten. Jeg spammer vel dette emnet med mine bilder, men det er så nydelige dager her nord - uke etter uke med stille vær og kulde. Perfekt turvær. Når man bestiger toppen fra nord på denne årstiden må man vite hvor man skal sette bena - det er vanskelig nok sommers tid, men man blir belønnet med en spesiell utsikt underveis. Toppen i sikte Tar en runde nede ved gården før jeg går i gjennom hullet på retur. Fortsatt uvant med denne trappa som er bygd der - men lettere å gå. Samtidig har vi kanskje mistet noe når det er så veldig tilrettelagt. Fin tur - kjemisk fritt for insekt, flått og turister
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.