Gå til innhold

Walle

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  771
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Walle vant dagen sist Oktober 13 2018

Walle hadde mest likt innhold!

Om Walle

 • Bursdag 14. april 1983

Nylige profilbesøk

1 906 profilvisninger
 1. Har du en link til webbutikk? Eventuelt produsent?
 2. Hei godtfolk. Jeg kjøpte en Haglöfs softshell bukse for en tid tilbake som jeg har blitt utrolig glad i og som brukes til alt av aktiviteter. Det være seg fra aktiviteter i slalåmbakken til gymsalen. Det siste viste seg å være en dårlig ide.. trodde først jeg hadde brent/svidd buksa, men er ganske sikker på at den kanskje ikke tålte at jeg sklei bortover gulvet men vi spilte impuls-innebandy 😂 Så for å redde stumpene av denne fantastiske buksa, håper jeg det kan sys på noen lapper av passende stoff/materiale på begge knærne slik at nåværende hull dekkes, og at den er rustet for nye utfordringer. Spørsmålet er derfor om noen har tips til systue eller lignende som har peiling på slikt, og som dermed kan utføre arbeidet beskrevet arbeid? Var i kontakt med en lokal systue, men ble ikke overbevist om å kle av meg buksa og overlevere den til dem for utbedring.. Så håper noen av forumerene har noen tips 🙃
 3. Tips: Annonsen er nå inaktiv/frist utløpt. Men kan være verdt å kontakte selger for å høre om pulken fortsatt er for salg: Acapulka Scandic Tour 210 https://www.finn.no/136019477 FYI: Pulken ble lagt ut på Finn.no ikke så alt for mange dagene etter at Fjellsport annonserte samme pulk for 5990 (desember 2018.) Så kan hende selgeren er villig til å diskutere pris!?
 4. Walle

  Droppe settefisk med fly i fjellvatn?

  Øhhh? Rallenes som referes til i videoen, sier at 95% + overlever fallet, ikke 5% Om tapstallet hadde vært 95%, slik at kun 5% av fisken som ble sluppet ut overlevde, så hadde jeg vært enig om at utsettelsesmetoden kanskje burde vært vurdert en gang eller to til. Stusset over det samme. Men kan jo hende de sitter på data som tilsier at fordelene med å sette ut steril fisk, oppveier ulempene med å kickstarte ett økosystem som kunne holdt liv i seg selv. Høres dog merkelig ut.
 5. Walle

  pannebandJanuar - En kjedelig bålnatt

  Neida, langt i fra i disse dager. Spesielt derimot 😉 Fra spøk til revolver; Flott å se bilder av forskjellige kulinariske kreasjoner i tursammenheng. Gir inspirasjon. Kudos for det 🤟 Har dessverre selv en tendens for å gå for det samme truste og kjedelige fordi man tenker det er så mye mere lettvint enn å gjøre en liten innsats på matfronten. Manglende fantasi kan jo være med medvirkende faktor 🙈 Skuffelsen når man tar første biten av pølsa i lompa/brødet er til å kjenne og ta på.
 6. Walle

  Droppe settefisk med fly i fjellvatn?

  Det oppgis i filmen at mer enn 95% av fisken som slippes ut av flyet, overlever fallet. Mindre enn 5% tap synes jeg høres akseptabelt ut. Har ikke noe referert tall på det, men tror på at tapstallet på fisk transportert opp med hest vil være høyere, slik det konkluderes med i filmen.
 7. Walle

  pannebandJanuar - En kjedelig bålnatt

  Kort og ærlig turrapport. Men tror du blander "å kjede seg" med "å nyte livet" 😌 Fantastisk, men heldigvis uforståelig eller misforstått av mange, herlig del av det å være på tur. Å bare være der. Forresten, er det ananas jeg ser oppå det stekte brødet sammen med pepperoni og ost?
 8. Walle

  Femundsmarka 2018 - En lovlig sen vårtur

  Tusen Takk Virkelig herlig turrapport som jeg kommer til å komme tilbake til for å lese senere!
 9. Nei den er ikke godkjent for det, IKEA oppgir at den tåler opp til 50 grader. https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20339284/ Posene er laget i Etneplast, der leverandører av plastposer av ulike slag, oppgir litt forskjellige maks temperaturer. Jeg gjorde meg noen tanker før jeg testet dette ut første gangen, og har sjekket litt opp for å få nærmere bekreftetelse på om det var noen store helsefarer med å bruke posene slik jeg gjør, uten at jeg fant noe som ga meg store bekymringer. Nå blir dette heller ikke ikke gjort over lange perioder og (dessverre) ikke så ofte, så eksponeringer er ikke stor. For min del ihvertfall. Her er en tidligere tråd om kokendevann i drikkeflasker som tar for seg til dels sammes spørsmål som du stiller, og som kan være informativ:
 10. Havregrøten bruker jeg å blande i små ziplock poser fra IKEA. Legger posen så i en stor snyltekopp og bretter posen over kanten når det skal tilberedes frokost. Når jeg er ferdig er det bare å brette sammen posen og legge den inni en av de tomme real posene som fungerer som en liten søppelpost. Har ikke opplevd at posen har tatt noe skade av varmen, ei heller av at jeg rører kraftig i kopper med skjeen. Så nært mulig null oppvask = en glad Walle 😀
 11. Strikkene i stengene på Hilleberg Unna teltet er rimelig slappe og har vært det siden teltet var nytt, har vurderet å bytte de ut siden jeg kjøpte teltet men ikke surret meg til å kjøpe strikk /bungee cord enda... Skal jommen prøve meg på en liten reklamasjon først, så takk for tipset. Må bare sjekke at det ikke er alt for lenge siden jeg kjøpte teltet. Ellers opplever jeg at strikkene i stengene på HW Direkt 2 teltet også er veldig slappe, noe de har vært siden jeg kjøpte teltet... Er DAC stenger der også om jeg ikke husker helt feil.
 12. Walle

  Julekalender 2018!

  Fikk ikke tid til å legge ut bidrag selv slik jeg hadde i tankene, men det ser ikke ut å ha vært store tapet, for det kom mange gode innlegg som det har vært en fornøyelse å lese. Så en stor takk til alle som tok seg tid til å lage innlegg/ bidro til fjellforums julekalender. Ønsker dere alle en fortsatt god jul, og plutselig godt nyttår! 🤗
 13. Walle

  Turkart på mobiltelefon

  Flott løsning 👍
 14. Walle

  Er gass noe bra

  Har primært testet Wintergas på gassdrevne lykt, som fungerer overraskende bra tross at man brenner opp den mest flyktige delen av gassblandingen først. Lykta er med å varme opp teltet litt, pluss at varmestrålingen fra lykta bidrar til å varme boksen. Etter å ha deltatt i noen diskusjoner tidligere på forumet ang bruk av gass vinterstid, uten å ha prøvd det ved temperaturer under -5, så er jeg noen erfaringer rikere nå. En ting er de teoretiske mulighetene propaninnblandingen gir i forhold til bruk ved lave temperaturer (kondenserer ikke før ved ca -42 grader om jeg husker rett), og en annen er hvordan praksis bruk utspiller seg. Har jeg nå testet litt på Optimus Vega brenneren min, ( gassboks oppned) både med vanlige gassbokser og wintergassbokser og sitter igjen med samme erfaring som er gjengitt ovenfor. Når tempen dro seg ned mot -10 og under var det ikke mye futt i brenneren. Ved ca -15 var det bare så vidt det var flammer. Opplever at det går betraktelig ned allerede fra -5 grader. Helst må jeg gjøre kompanserende tiltak for å sikre god fyr. Primært ved å varme boksen ved å plassere den nært brennerne/kasserollen. Wintergassen er bedre, men ikke slik at jeg ville gått kun for gass på en vintertur. 123 Svea’n min har vært med som backup på turene der gass i kulde skulle utprøves, og har vært fyrt så og si hver gang. ( ett par av gangene bare for å varme gassboksen slik at jeg kunne få nok gass ut av boksen til å tenne på/holde fyr på gassbrenneren 😂 ) Det er flere som varmer gassboksen i soveposen over natten slik at den er klar om morgenen. Jeg har tenkt tanken selv, men lar det være med tanken. Sjansen er minimal og lite sannsynlig, men om det skulle oppstå lekkasje vil jeg helst at det skjer ute i ventilert fortelt og ikke inne i soveposen. Har prøvd å dra boksen inn i soveposen/under på morgenen, men det tar lengre tid å få varmet opp enn det jeg ligger i posen, så har vært liten suksess å hente der for min del. Så selv om jeg har argumentert gassbrennere på vintertur tidligere, så må jeg korrigere meg litt der og heller anbefale alternativer som er utprøvd og bevist funker tilfredsstillende vinterstid ved lave temperaturer. Her er ett par bilder av wisperlighten i aksjon på gårsdagens tur i akebakken. Var ikke klar over at det hadde blitt laget flott bålmuliheter på der, ellers hadde det nok blitt med noen vedkubber istedenfor. Ungene syns dog det var urovekkende kult med "bålet" under forvarmingen 🙈
 15. Walle

  Grådighet er aldri vakkert

  🤢🤮 Blir helt kvalm av å se når det blir visualisert slik som i videoen. Rasere så mye for kortsiktig profitt. Helt ufattelig at vi får lov å holde på slik, men det viser dessverre at kapitalismen er sterkest..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.