Gå til innhold

Walle

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  842
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Walle vant dagen sist Oktober 13 2018

Walle hadde mest likt innhold!

Om Walle

 • Bursdag 14. april 1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

2 502 profilvisninger
 1. Anbefaler også Y plugger. Har slått Y pluggene fra Hilleberg ned i både frossen bakke og inn i trestammer, resultatet er at de kanskje blir litt deformerte/bøyde, men ikke til det punkt at de blir ødelagte/ikke kan brukes lengre. Har forsåvidt også noen runde titan plugger, og de tåler det meste, men en ble faktisk bøyd ved sist overnatting. Ulempen jeg ser med disse er at de er så små og dermed lett å miste hvis det er små, og så har de snevert bruksområde. De kan brukes hvis du skal slå pluggen ned/inn i noe. Y pluggene kan brukes hele året 🤗
 2. Tenkte i de baner jeg også, men har testet litt i kulda med mine Xtherm underlag, og de reflekterer og holder klart mest på varmen jo mere luft det er i de. Dette er også i tråd med baffel-konstruksjonen med reflekterende material inni underlaget. https://sectionhiker.com/how-does-the-insulation-in-a-therm-a-rest-neoair-work/ Så vil tro Exped (i hvert fall synt/down mat med fyll) har mindre varmetap ved mindre luftfylling.
 3. Jeg prøvde en gang å tørke ulltrøye og ullongser i en MW Summerlite (på kroppen), det gikk heller dårlig, for posen kollapset fullstendig og lå som ett slapt pølseskinn da jeg våknet etter noen timer av at jeg frøys. Nå er jo MW Summerlite en tynn dunpose med forholdsvis lite dunfyll, så det kan jo hende det funker bedre å tørke klærne i en pose med mere dun som kan ta opp litt mere fukt uten å kollapse. Blir veldig avhengig av å tørke den skikkelig iløpet av dagen da. Men etter den nevnte episoden har jeg ikke prøvd å tørke noe klær i dunposene.
 4. Var i Rago i sommer og må si det trippet litt i packraft foten da vi gikk fra Lakshol og opp til Storskogvasshytta, og hadde vurdert muligheten i forkant av turen for at det skulle bli en packraft tur. Men elva er såpass kort at jeg tror det koster mer i slit enn belønning. Og etter å ha vandret i området en liten uke, så er jeg glad packraften ikke ble med. Om jeg hadde bodd i området med ikke så alt for lang kjøretur til Lakshol, så hadde elva vært en fin destinasjon for en kort dagstur, men for min del hadde det vært med packraft og ikke kano. Som nevnt er det allerede båt på de store vannene som går an å få leid (vet ikke om det kun er for medlemmer av FSJFF?) Fikk også kjenne hvordan en Rago mil kjennes på kroppen. (Selv om sekken bare var drøye 15 kg ved start)
 5. Det hjelper nok litt på om du forteller litt mere om hva du skal lage/varme på tur. Stor forskjell på å koke vann til real og lage langkokt risengrynsgrøt.
 6. Tenker du hvis man vil bruke ren propan på en brenner ment for de vanlige små gassboksene?
 7. Poof; så var det fikset for eliten: https://www.nrk.no/sport/fis_-totalforbud-mot-fluorprodukter-fra-neste-sesong-1.14793299 fom. 2020/2021 sesongen vel og merke..
 8. Liten digresjon ifht til topic men; Tja, jeg tolker bildet mer som en demonstrasjon hva den tåler og en indikasjon på hva posene kan brukes til. Altså ikke bare til å ha puter eller dyner i. Dekkene mine hengte en stund slik, der jeg hadde en felles krok for alle dekkene. Lengden på denne var mindre enn halvparten så lang som den måtte vært om jeg skulle tredd alle felgene på en krok/stang. Posene posene ble brukt både som beskyttelse for hjulene + at det beskyttet klærne til de i familien som måtte smyge seg "oppimellom" når akebrett og lignende skulle dette hentes ut.
 9. Du har kanskje fått noen poser fra en dårlig batch? Posene som ble referert til er lagd av samme materiale som disse posene, og fra det jeg kunne kjenne så er de like tykke. https://www.ikea.com/no/no/p/dimpa-oppbevaringspose-transparent-10056770/ Jeg har brukt disse IKEA posene til å bla. oppbevare dekk (slik IKEA viser på bildet, snip fra nettsiden nedenfor.), men der IKEA viser at de henger innendørs i en garasje eller bod, har mine hengt ute eksponert for vær og vind året igjennom. Kan dog hende det er gjort endring siden jeg kjøpte i 2012, og hvem vet, kanskje fargestoffet (for å farge de blå) gjør de svakere..? De har i hvert fall tålt julingen med å bli delvis dratt langs bakken og båret fra oppbevaringsplass til bilen når dekkskift har blitt utført de siste 7 årene.
 10. Madammen sier at jeg kan sove når som helst og hvor som helst, så hvorfor ikke? Hun legger gjerne til " det er jo helt utrolig at du ...." før siste del av setningen over.. 🙈
 11. Hva med WM Antelope GWS eller Apache GWS, og en Halite overbag? Jeg har en Versalite og det er en super digg pose, men jeg skulle ønske jeg hadde GWS stoff slik at den ikke ble så fuktig. Feks fra kondens eller rim fra pust. Egentlig ikke noe nevneverdig problem hittil, men dog har jeg ikke fått prøvd posen i krevende omstendigheter over en lengre periode. Selv har jeg poser som dekker fra varmt til kaldt. - Ajungliak Oppdal (fiber) ned til minus 5-6’ish - WM Summerlite ned til minus 3’ish - Zpack quilt ned til minus 7’ish - WM Versalite ned til minus 13’ish - WM Puma GWS ned til minus 32’ish Jeg er relativ varm av meg, så det er Summerliten og Zpack quilten som blir mest brukt. Sover som oftest med ulltøy og så bruker jeg i 99% av nettene en STS Reactor liner i posen. Versaliten oppleves for meg som enormt varmere enn Summerliten, og bildet nedenfor viser at det tross alt er litt forskjell i "loft" på de 😬 (Jeg bruker en kile på Versaliten, både for å få litt ekstra plass, samt at den oppleves som litt kaldere når jeg kan slippe inn litt luft i posen) Jeg har oppleve fullstendig kollaps av Summerlite’en en gang, og det var min egen feil. Under en telt tur i Østmarka med eldste jenta så ble vi overrumplet med tett sludd og lavere temperaturer en hva det var meldt. Da vi kom frem til plassen vi skulle telte viste det seg at fyrstikkene var gjennombløte, så bålet vi skulle varme oss på samt tørke klærne på, ble aldri noe av... Istedenfor hoppet vi tidlig i posene, der jeg tenkte jeg skulle greide å ta en Lars Monsen og tørke ulltøyet på kroppen, i posen. Våknet litt utpå natten av at jeg frøys noe helt grønn jævlig. Posen var som ett vått pølseskinn, null loft. Fikk på meg en flisjakke som hjalp litt, men det ble lite og ingen søvn den natten 😂 Etter den gangen har jeg aldri sovet med ulltøy som har vært en anelse fuktig/våt.
 12. Så i dag at de hadde en slik på XXL Alnabru også. Hadde ikke tid til å prøve den, men det kommer vel flere anledninger.
 13. Skuffende lesning da jeg har vurdert innkjøp av Scarpa Zen Pro, når mine Salomon "tøysko" (Salomon XA Pro 3D Mid) tar kvelden. En av grunnene var nettopp at den ser veldig solid ut og har relativt stiv såle (som jeg gjerne vil ha i krevende terreng) Får kanskje revurdere tanken på kjøp. Skoen reklameres som en " teknisk anmarsj sko ideell for krevende terreng, lett klatring og via Ferrata". Klyving i steinur skulle vel dermed være innenfor.. ? Salamon skoene jeg har nå, bruker jeg ikke annet enn i skogsterreng. Fikk de etter at jeg klagde på at det forrige paret var helt rasert etter en liten tur over Tafjordfjella og Reinheimen (eller Steinheimen som vi døpte det) Var ikke klar over hvor jævlige de så ut før jeg kom hjem og fikk vasket skoen. Sålen var nesten helt nedslitt og jeg hadde fått hull i ene sålen. Og likt som vist på bildene av Scarpa skoene, var sømmen var raknet på begge skoene.
 14. Ser ut til at vi har samme problemstilling ifht passform på sko. For hverdags sko går jeg som regel opp en til to størrelser for å få nok bredde for tærne og fremste del av foten.. (41-42 er størrelsen jeg skulle brukt jmft med lengen på føttene mine) Mine Salomon XA PRO 3D GTX er feks str 44 Jeg har funnet at sko fra Viking og Scarpa er blant produsentene som passer føttene mine best. For Scarpa Kinesis kunne jeg faktisk gå ned fra str 43 til str 42 uten at det presser rundt fremste del av foten. Prøvde begge str før jeg kjøpte skoene i str 43 da jeg følte denne passet foten best. Men dag to av en ukes tur, første gangen skoen ble brukt, merket jeg at skoene ble en tanke romslige, der jeg begynte å få antydning til gnagsår. Tok dermed på ett par ekstra sokker slik at jeg fylte ut skoen og, bank i bordet, det ble ikke noe gnagsår. Så da Fjellsport hadde salg på Kinesis tidligere i sen sommer/høst på Scarpa Kinesis, kjøpe jeg ett par i str 42. (Har begge parene fortsatt, der 43 kommer til å bli brukt i kalde perioder der jeg bruker dobbelt sett med sokker.) Skoene holdt meg tørr i gjennom 3 dager med veldig vått terreng og hva som føltes som regn hele tiden i Rago tidligere i år, der jeg bla vadet elver og gikk i myr med mye vann. Altså tørr helt til jeg skippet å ta på gaitersene en morgen, og vadet over en elv der det kom vann ned skaftet. Så dog ikke skoene sin skyld at jeg ble våt på beina. Merk; de bruker lang tid på å tørke..
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.