Gå til innhold
  • Bli medlem

Walle

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 267
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    14

Walle vant dagen sist 9. desember 2022

Walle hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 375 Excellent

Om Walle

  • Bursdag 14. april 1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

6 002 profilvisninger
  1. Stor takk til alle dere som tar dere tiden til å legge inn innlegg her 🙏 Er så digg å lese og se bildene fra turene deres. Og ikke minst bidrar innleggene både til inspirasjon og til å korte ned dørstokkmila mi !
  2. Som @Omnilite nevner ovenfor, man får adapter fra USB C eller Lighting til slik Garmin plugg for noen få skarve kroner. Funker helt topp. Jeg kjøpte flere stykker slik at jeg har liggende noen både her og der. Viktigste er at jeg har i 'tur-kabel&ladebank' pouch'en og i 'reise-kabel&ladebank' pouch'en. Har en Venu 2 Plus som brukes til daglig, og en Fenix 7X for trening og tur, så om noe så har i hvertfall de samme ladeport 😏 Kjøpte mine herifra Type C/Micro USB/iOS Charging Portable Adapter For Garmin Fenix 7 7S 7X 6 6S 6X 5 5S 5X Venu 2 2S Smart Watch Charger Converter https://a.aliexpress.com/_EHtT7yp
  3. Usikker på diameteren. Vi stoppet på kystriksveien og sammenlignet med de som står langs veien. Jeg kunne nesten tre den biten jeg hadde med, over veistikken som sto langs veien. Karbonkrok = karabinkrok 😅
  4. De er ikke testet enda, så får heller komme tilbake med oppdatering på det noen uker etter påske.
  5. På tur ned fra Storglomvatnet etter en tur på Svartisen i Mai i fjor la jeg og Brorsan merke til at det lå strødd her og der med knekte veistikker etter siste brøyting, så jeg tok med noen av disse bitene. De har en god del større diameter enn de vanlige veistikkene og litt tykkere vegg. Etter kjapp måling kom jeg frem til 27 cm lengde for å få ett jevnt antall snøplugger av den delen av veistikkene som ikke har bøyd og knekt. (Kjekt at Brorsan har bordsag) Nå har de fått ligget å modne i snart ett år, så da jeg plutselig fikk øye på de i turboden tenkte jeg at det var på tide å ferdigstille de. Funderte litt på om jeg skulle ha enkelt feste med knute på hver side av hullet eller to hull og gjennomgående tråd. Valgte det siste da det er en mye mere robust løsning. Usikker på om jeg setter på karabinkrok eller bare trer løkka på bardunen inn i løkka på tråden på pluggen, over pluggen og tilbake på løkka der det den blir låst. Kommer vel til å bli ett flokehelvete å la de sitte på hele tiden og rulle de sammen med teltet. Men tror jeg skal prøve det. Jeg har tidligere lagd kopier av Piranha Swiss snøanker. Selv i 20-30 minus og pudder snø så opplever jeg at disse sitter som bom fast etter å å tråkket snøen rundt og over ankrene. De sitter faktisk så mye at når jeg har gravd de ut så har jeg skadet en del av de (skadene skjedde i 30 minus, tror temperaturen var veldig medvirkende da de virket veldig sprø/skjør) slik at jeg måtte enten lage flere, lage noe annet eller bruke alusnøpluggene (som knapt er brukt etter jeg lagde lettere alternativer ) Lar bildene tale for resultatet
  6. Fint at det ordner seg. Høres ut som 'nye' Helsport viderefører servicen som 'gamle' Helsport ble kjent for. Og da kommer det vel kanskje ett Helsport Fjellheimen X-trem 3 med 'skjønnhetsflekker' i Helsport sin Outlet om ikke lenge (om du måtte returnere det?)
  7. Hva sier Helsport da? Regner med du har kontaktet dem?
  8. Hehe det er flere ting med den karikaturen som ikke er helt proposjonalt 😅😂
  9. Ja har det mye kortere. Har hatt lengre tau tidligere på ett av de første taudragene jeg brukte, som fulgte med den ene pulken min. Men ble det knotete å holde pulken under nedkjøringene siden jeg måtte holde to tau istedenfor ett, i tillegg ble det litt konflikt med beddingen under nedkjøring. Dvs, under stort sett alt av nedkjøringer, selv de små, så drar jeg pulken frem på siden av meg og holder i dragtautet rett under der strikken på taudraget er, slik at jeg kan holdet tauet stramt ned til pulken. For at jeg skal slippe å holde armen så høyt, så er "V'en" i "Y'en" kort. Litt avhengig av føret, så kan jeg dermed løfte fronten på pulken og på den måten bremse farten når snøen er løs nok til at bakenden på pulken synker ned i snøen. Enkel strektegning fra paint som kanskje forklarer bedre (vinkelen på armen er dog mye mer rett ned) Så har derfor ikke eksperimentert med forskjellige lengder på "V'en" Kortere V med knute gjør den mere 'kneppen' på styringen, mens ett lengre vil gjøre mindre 'kneppen' (Kneppen = nord norsk for brå eller noe i den duren)
  10. Jeg har prøvd litt med og uten knute på midten, og foretrekker knute. Jeg synes det da er lettere å styre pulken under nedkjøringer der jeg har den på siden av meg. Jeg har kortere tau i front enn hva du har, så jeg holder som regel rett bak der strikken er montert på selve dragtauet, og så følger pulken kjapt bevegelsene om jeg styrer den mot høyre eller venstre. Pulken blir også litt mere retningsstabil og svinser ikke så mye til høyre eller venstre bak meg. Med knute så ligger den som regel rett bak meg og ikke slik som på bildene nedenfor (oppsettet var; ikke knute, karbinkrok som glir lett på tauet) For "Y'en" mot dragselen foretrekker jeg uten knute slik at jeg får fordelt lasten mest muligh på begge sidene.
  11. Supert Var på tur i helgen med en Fjellpulken Snerten som jeg har sydd nytt trekk til og dertil satt på nye spennreimer med YKK spenner (20 mm) Var ikke så kaldt, rundt -5, og den ene spenna knakk da jeg strammet reima.. Så satser på å bytte ut med samme som du har. Plast og kulde er ikke god kombo. Er ikke bare positivt med metall heller i kulda, men har bedre erfaring med det.
  12. Drar opp denne igjen siden jeg ble sittende litt på gjerdet og vente på litt flere erfaringer. Er det noen flere som har brukt waxless skiene til Åsnes? Gjerne da også med bruk med kortfeller. Jeg er som nevnt tidligere i tråden fornøyd med mine Fischer E99 smørefri ski og under dagens trimøkt med dem og ett dekk på slep, så kom jeg til å tenke på hvor digg det hadde vært å kunne hatt samme glid på Nansen skiene og en pulk på slep, sånn typ 'uten å styre med smøring' og at man kunne gå uten fellene i ett litt større spekter av ulendt terreng, slik trådstarter nevner. Det går fint å smøre Nansen skiene, men merker at fellelimet blir fortere slapt i vedhenget når det tas av og på til stadighet og limes oppå smurningen. Ser for meg at det kanskje blir ett problem med waxless skiene siden det kanskje blir snø ansamling i det smørefrie området siden fellen ikke går helt inn til sålen og blir liggende oppå mønstret?
  13. Ja man får nok bedre lås på webbingen med en liten knekk på G-spennen, slik de på første bildet. I aliexpress linken som @ryback la til, så er det ganske synlig knekk på G-spennen. Tror jeg prøver noen slike.
  14. Selv om beddingen er lengre enn pulken så går det helt fint så lenge man har greit med luft i liggeunderlaget slik at beddingen blir stiv i lengderetning. Da ligger den bare oppå pulken Jeg merket at det ble litt mere viktig med rett plassering av beddingen på pulken etter jeg gikk over til taudrag. (Bruker en Acapulka Expedition Tour 135 til vanlig) Når jeg brukte stivt drag så kunne beddingen hvile mot draget, og jeg merket ikke noe i nedkjøringene. Men med taudraget endte jeg med å dra beddingen litt lengre bak for å ha det noenlunde 'fritt' i front slik at det var plass å dra taudraget litt 'hit og dit' under nedkjøringene. Jeg har ikke fått prøvd det enda, men skal eksperimentere litt etterhvert med å prøve bedding på min Acapulka Scandic Tour 100. Jeg tror nok løsningen, om jeg skal bruke bedding på den, blir å brette beddingen, enten i midten, eller at 3/4'ish blir brettet.
  15. Jeg kjøpte noen G-spenner fra bla aliexpress og Amazon i fjor etter god erfaring med spennene som Klattermusen bruker (de har skjønt dette med bruk av plastspenner vs metallspenner), men de jeg kjøpte låste ikke like godt som de Klattermusen bruker, så leter fortsatt etter noen som låser reima bra. Sydde en transportpose for Acapulka pulken min i fjor, der jeg brukte 25 mm plastspenner, og det var en tur med fly og så var de ødelagte... G-spennen som jeg kjøpte tror jeg holder lengre, men om det blir litt slakke i reimene så glir webbingen i spenna i stedenfor at den låser seg når de strammes igjen. For å låse webbingen så må reima strammes godt og holdes stram. Webbingen er ikke spesielt glatt og funker/låser godt i plastspennene jeg brukte, så tror problemer ligger i utformingen av G-spennene.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.