Gå til innhold

Walle

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  692
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Walle vant dagen sist Oktober 1 2016

Walle hadde mest likt innhold!

Om Walle

 • Bursdag 14. april 1983

Nylige profilbesøk

1 491 profilvisninger
 1. Walle

  Jomfrutur til Femundsmarka 15-30 juni

  Av overskriften så leser jeg at det er en jomfrutur, er det noe alá DNT sitt fargesystem på luene, der kun jomfruer får være med? https://www.dnt.no/artikler/nyheter/343-dnt-innfrer-ny-merking-i-fjellet/ 😬🤭😌 Tror du får en knallfin tur med ruta du har lagt opp til. Har ikke vært i Femundsmarka, enda, men har beklageligvis nesten sett for mange turrapporter og videoer derifra slik at man nesten føler man har vært der. Når anledningen byr seg, håper jeg å få tatt en tur ned fra kjärringsjøen til Femunden med packraften. Synes du klesmessig har beregnet det bra. Som nevnt finnes det jo koier man kan stikke innom, samt at du har vel soveposen i værste fall. Ha en flott tur når du kommer så langt.
 2. Walle

  Ny vadebukse som ser ganske så lett ut

  Har du en link til den ?
 3. Om forholdene er som beskriver mtp på snøsmelting, så kunne han vel ikke ha funnet ett bedre tidspunkt!? Det er jo nå man har sjansen til å finne en elv som til vanlig ikke er mulig å padle grunnet lav/lite vannføring. Gjerne en som det ikke er så mye fall i, men der den økte vannføringen gir muligheten til å padle lengre strekk. Har dessverre ikke noen tips for øyeblikket @svingen , men om du drar på tur og finner ei passende elv eller to, så del det gjerne her på Fjellforum. Planlegger packraft tur med ungene i Juni, og da er det gret å vite litt om alternativene. Dessverre ser det ut til at det meste av anbefalinger for padleturer er delt i enten 1.Flatvann med fokus på kano og kajakk 2. Klasse 3-5 stryk for rafting Og ikke så mye for det i mellom. For øvelsen sin del kan man jo alltids gå opp og padle ned de roligste partiene, men hadde håpet å kunne gjøre en tur fra A-B ut av det. Dog har jeg funnet noen turrapporter og artikler som beskriver noen elver som ser aktuelle ut for nybegynnere som meg og ungene. Må bare komme meg på jobb igjen siden linkene er lagret på jobb pc’en 😌
 4. Walle

  Wm Badger Meget stor dunpose

  Grattis med ny sovepose! Tror alle som har en WM pose er glade i de. 😉 Fantastiske gode poser, og det er en sann fryd å legge seg godt til rette nede i posen og bare, ja, nyte det. Deilig deilig dun. Kjøpte først WM Summerlite og Versalite, med tanke på at jeg skulle ha to poser for alle sesonger og temperaturer (skulle kombinere de på de kaldeste dagene), men jeg endte opp med å kjøpe ett par WM Pumpa GWS poser i tillegg. ( tommelen opp for www.finn.no! ) Men det er ikke bare posene som er digg. WM Flash Jakka er digg WM Flight Buksa er digg. WM Expedition Booties er digg. WM HotSac VBL er digg Dog ble det en noe svett og fuktig affære når temperaturen plutselig ble mye høyere enn hva værmeldingen hadde sagt at det skulle bli. Versalite og VBL med 0 grader'ish utenfor teltveggen = varmt, klamt og vått. WM lager utrolig flott produkter som jeg egentlig ikke kan få skrytt nok av. Hadde jeg bare hatt mulighet til å bruk de så ofte som jeg har lyst til...
 5. Her kan dere se bilder av en Alpackaraft Denali Llama, pakket slik Roman Dial gjør i videoen lengre opp i tråden. Llama kan vel nesten sammenlignes med Travelight sin 250 båt. Var helt rått se hvor liten min Llama ble da jeg pakket den sammen, fremfor å rulle den til en "pølse". Har sett videoer på youtube der de pakker opp packrafter med glidellås/Tizip, og som er pakket slik Roman gjør. Men kan hende det er bedre kvalitet på glidelåsen som Alpackaraft bruker?
 6. Walle

  Dagens Finn

  Nå følte jeg meg litt* krenket på vegne av den som kanskje ble krenket, men som ikke nødvendigvis i gitt eksempel viste at han ble utsatt for forsøk av krenkelse, eller kanskje ikke-forsøk på krenkelse, av potensielle, eller også kanskje målbevisste krenkere, som igjen kanskje eller kanskje ikke anså at det som ble fremlagt var ett forsøk på krenkelse, men som kanskje, men også kanskje ikke, ble tolket som en mulig krenkelse basert på at det som tidligere ikke var ansett som en krenkelse, nå er ansett som krenkelse og også motsatt, eller også kalt vice versa på nynorsk. *litt; kan bety mye eller ikke noe, avhengig av mottakelsen av innlegget. Med forbehold. Selv om Internett i stor grad er ansett som en offentlig plass der det du skriver kan sees av alle som har Internettilgang i alle verdens land*, er det nødvendigvis ikke på sin plass å skulle kunne oppmuntre til å le av, eller kanskje til og med harselere med det som er gjort tilgjengelig på www, da dette kan gå på bekostning, i potensielt alle former, av den eller de som har publisert innholdet. Selv i dette tilfellet der selgeren skal selge noen veldige spesielle ski der stål kantene har bindinger. Det er vår felles plikt å beskytte enhver og alle som ferdes på Internett. Intet ansvar hviler på den som trykker "send", "post" eller "save". * Mulig at de som tilhører og bor i stater eller land der totalitær styre er foretrukket av landets ledende myndigheter kan ekskludere landets innbyggere som potensielle lesere, gitt av styrende retningslinjer for internett-tilgangen som er gjort tilgjengelig for disse.
 7. @a_aa eller @Omnilite Fikk dere med etuiet/bagen til åra som vist av «katalogen» som viser hvilke årene de tilbyr? (ref katalogen som Tor Magnus har linket til litt tidligere i tråden)
 8. @Tor Magnus, siden «noen» greide å overtale meg i løpet av helgen, så slenger jeg meg på en eventuell bestilling. Spec: Model: ULRB250 -> USD 364 (6-20)Color: RedSpray deck: Yes -> USD 64Thigh Brace Straps: Yes -> USD 16Airtight Tizip: NoInflateable floor: Yes -> USD 42 New triangel Seat (oppgitt som ekstra utstyr men ingen pris oppgitt, sjekker du om man må bestille det ekstra eller om setet følger med båten som standard utstyr?) Collapsible paddle: Carbon/Carbon -> USD 118 (Hvis ikke tilgjengelig, så går jeg for en Carbon/Nylon åre ) Total: USD 604 MERK! Bestillingen er for en (1) båt Spre ordet folkens slik at vi kanskje kan få til en større bestilling som vil gå igjennom. Er totalt uinteressant for meg å betale nesten dobbel pris i Norge. Da dropper jeg kjøp og tauer heller ungene i baderinger 😎 Har allerede en Llama som jeg betalte Sirkus Merano 8700 for, som stort sett er likt spekket som oppgitt ovenfor.
 9. Walle

  Trekke pulk og spare krefter? Prøv polering...

  Før man kommer så langt at man kan polere så må man nesten rette opp litt skader på skroget. Noen som har anbefaling til coating som kan brukes for dekke til reparerte områder. Sendte en mail til Fjellpulken og spurte hvilken coating som var på pulken, men fikk aldri noe svar.
 10. Amatør... Ved jevne mellomrom, i par og oddetalls uker (for å slite de ut likt) tar jeg ut mine WM Puma'er og prøveligger de mens jeg er på loftet og dermed i nærheten av mancaven og ikke har annet lurt å finne på. Preservering kalles det på fagspråket, står/ligger seg jo ihjel om man ikke gjør det... Ganske ofte er den nest yngste arvingen tilstede, så da må begge puma'ene frem på gulvet slik at hun også får testet DDD
 11. Synes @Espen Ørud har summert det godt opp. Selv er jeg i denne kategorien: “Jeg har noen som svetter i hjel om de ikke ligger omtrent på frysegrensen i en pose” Noe som kan være litt utfordrende siden jeg da ikke har mye slingringsmonn mtp temperatursvingninger. 😶 Du er nok den som vet best hvilken kategori du selv havner i og således hvilke temperaturområde som vil passe best for vinterposen. Men det er jo selvfølgelig verdt å bite i seg merke om muligheten til å kompensere med ekstra klær. Selv har jeg feks brukt underquilten til hengekøya ved to tilfeller, for å sikre at jentungen ikke kom til å fryse iløpet av natta. Brukte den rett og slett bare som dyne over henne (og soveposen som hun sov i).
 12. Walle

  Garmin Inreach øker prisene

  Burde vel gå å sende en mail til de og gjøre de oppmerksom på at du som kunde fra Norge ikke skal betale denne? Har ikke noe aktivt abonnement på min inreach for tiden, men ser jo at det blir en betraktelig økning i pris i forhold til tidligere. Kanskje man bare skulle leie den ut frem til man får tid til turene der madamen krever at den er med..?
 13. Walle

  Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Hos meg var det ihvertfall akkurat for liten. Pumpet opp de nye xthermene jeg kjøpte for litt siden, og der lå jammen meg den nye pumpebagen. Er jo ikke rart vi forumbrukere har forskjellig inntrykk av medfølgende pumpebags funksjonalitet når thermarest har gjort noen endringer i sendere tid 😏 som alle ikke har fått med seg 🤗🤗😎 Her kan man se litt «skrapemerker» på innsiden etter dremelen Schnozzle montert på thermaresten/Xtherm Schnozzlebag på Mammut underlaget Ny vs Gammel pakkpose/pumpesekk. Den nye pumpesekken vil nok fungere mye bedre enn den gamle, og kan kanskje fungere bedre enn scnozzlebagen også. Den er litt stivere i materiale, så jeg fikk så og si like mye luft per innpump som ved bruk av schnozzlebagen.
 14. Walle

  Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Så lenge ventilen holder tett og du ikke har lekkasje, vil du ha akkurat samme mengde luft, men volumet vil forandre seg grunnet temperaturforandring (kaldere=mindre volum, varmere=mere volum), og om luften som blir pumpet inn i underlaget er lik omgivelsestampereturen, trengs det ikke å etterfylle luft i underlaget. I praksis har det resultert i at jeg faktisk har opplevd at underlaget har blitt hardere etter å ha ligget på det en stund, siden jeg har brukt pumpesekk for fylle det, og så har varmerefleksjon fra kroppen bidratt til å varme deler av luften inni underlaget. I likhet med Thomas, så gjorde jeg diameteren på hullet i ventilen på Schnozzlebagen litt større (Brukte Dremel) Er ikke mye som skal til for å få den til å passe. Det gjør den, for på Exped sine underlag, så trykker man ventilen som står på schnozzlebagen ned/inn i ventilen som er montert på underlaget, så da er det yttersiden som tetter. M.a.o så ødelegger man ikke muligheten til å bruke Schnozzlebagen på både Thermarest og Exped sine underlag om man gjør den lille modifikasjonen. (Bruker forsåvidt schnozzlebagen også på Mammut underlaget jeg har)
 15. Walle

  Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Ups, @a_aa den fikk jeg ikke med meg, og istemmer at det bare er for @ost å ta kontakt med selger/salgssted. Kjedelig førsteinntrykk da, men gav meg jo en god grunn til å ikke vente med å pumpe opp de to underlagene som fortsatt ligger i forpakningen sin oppe i turboden min...!
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.