Gå til innhold

Walle

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  683
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

Walle vant dagen sist Oktober 1 2016

Walle hadde mest likt innhold!

Om Walle

 • Bursdag 14. april 1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 406 profilvisninger
 1. Amatør... Ved jevne mellomrom, i par og oddetalls uker (for å slite de ut likt) tar jeg ut mine WM Puma'er og prøveligger de mens jeg er på loftet og dermed i nærheten av mancaven og ikke har annet lurt å finne på. Preservering kalles det på fagspråket, står/ligger seg jo ihjel om man ikke gjør det... Ganske ofte er den nest yngste arvingen tilstede, så da må begge puma'ene frem på gulvet slik at hun også får testet DDD
 2. Synes @Espen Ørud har summert det godt opp. Selv er jeg i denne kategorien: “Jeg har noen som svetter i hjel om de ikke ligger omtrent på frysegrensen i en pose” Noe som kan være litt utfordrende siden jeg da ikke har mye slingringsmonn mtp temperatursvingninger. 😶 Du er nok den som vet best hvilken kategori du selv havner i og således hvilke temperaturområde som vil passe best for vinterposen. Men det er jo selvfølgelig verdt å bite i seg merke om muligheten til å kompensere med ekstra klær. Selv har jeg feks brukt underquilten til hengekøya ved to tilfeller, for å sikre at jentungen ikke kom til å fryse iløpet av natta. Brukte den rett og slett bare som dyne over henne (og soveposen som hun sov i).
 3. Garmin Inreach øker prisene

  Burde vel gå å sende en mail til de og gjøre de oppmerksom på at du som kunde fra Norge ikke skal betale denne? Har ikke noe aktivt abonnement på min inreach for tiden, men ser jo at det blir en betraktelig økning i pris i forhold til tidligere. Kanskje man bare skulle leie den ut frem til man får tid til turene der madamen krever at den er med..?
 4. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Hos meg var det ihvertfall akkurat for liten. Pumpet opp de nye xthermene jeg kjøpte for litt siden, og der lå jammen meg den nye pumpebagen. Er jo ikke rart vi forumbrukere har forskjellig inntrykk av medfølgende pumpebags funksjonalitet når thermarest har gjort noen endringer i sendere tid 😏 som alle ikke har fått med seg 🤗🤗😎 Her kan man se litt «skrapemerker» på innsiden etter dremelen Schnozzle montert på thermaresten/Xtherm Schnozzlebag på Mammut underlaget Ny vs Gammel pakkpose/pumpesekk. Den nye pumpesekken vil nok fungere mye bedre enn den gamle, og kan kanskje fungere bedre enn scnozzlebagen også. Den er litt stivere i materiale, så jeg fikk så og si like mye luft per innpump som ved bruk av schnozzlebagen.
 5. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Så lenge ventilen holder tett og du ikke har lekkasje, vil du ha akkurat samme mengde luft, men volumet vil forandre seg grunnet temperaturforandring (kaldere=mindre volum, varmere=mere volum), og om luften som blir pumpet inn i underlaget er lik omgivelsestampereturen, trengs det ikke å etterfylle luft i underlaget. I praksis har det resultert i at jeg faktisk har opplevd at underlaget har blitt hardere etter å ha ligget på det en stund, siden jeg har brukt pumpesekk for fylle det, og så har varmerefleksjon fra kroppen bidratt til å varme deler av luften inni underlaget. I likhet med Thomas, så gjorde jeg diameteren på hullet i ventilen på Schnozzlebagen litt større (Brukte Dremel) Er ikke mye som skal til for å få den til å passe. Det gjør den, for på Exped sine underlag, så trykker man ventilen som står på schnozzlebagen ned/inn i ventilen som er montert på underlaget, så da er det yttersiden som tetter. M.a.o så ødelegger man ikke muligheten til å bruke Schnozzlebagen på både Thermarest og Exped sine underlag om man gjør den lille modifikasjonen. (Bruker forsåvidt schnozzlebagen også på Mammut underlaget jeg har)
 6. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Ups, @a_aa den fikk jeg ikke med meg, og istemmer at det bare er for @ost å ta kontakt med selger/salgssted. Kjedelig førsteinntrykk da, men gav meg jo en god grunn til å ikke vente med å pumpe opp de to underlagene som fortsatt ligger i forpakningen sin oppe i turboden min...!
 7. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Du blåser underlaget opp med munnen, får ett temperaturfall på 20’ish grader i luften som er inne i underlaget, og opplever ikke at underlaget da blir litt slappere i fisken?
 8. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Jeg har opplevd at jeg måtte fylle på underlaget i løpet av natta etter å ha blåst det opp med munnen, siden jeg ikke hadde tålmodighet til å gjøre det med pakkposen som fulgte med. Og det er ikke mange innblåsningene som skal til før du har mye varm luft som plutselig drar seg sammen når lufta blir kaldere iløpet av natta/dagen (alt ettersom) Merker det veldig godt på hodeputa, som jeg kun blåser opp med munnen. Er jo fort gjort å riste sammen en lekkasjevæske ved å blande litt zalo og vann, men jeg ville også å prøvd å etterfylt med luft, helst fra pakkposen så langt det gjør seg gjøre, for så å la det ligger over natta. Eventuell lekkasje kan være vanskelig å finne hvis den er veldig liten, men som regel gjør det seg lett gjøre med zalovann.
 9. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Hvordan fyller du det?
 10. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Så @ost det er bare å gunne på med et Xtherm først som sist 👍
 11. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Slår ett slag for Xtherm. Har hatt mitt (str regular) i 5 år og er imponert av både slitestyrken og isoleringsevnen. Faktisk så fornøyd at da MAX versjonen i str large var på salg for en tid tilbake, så havnet det 2 stk i postkassen. 😳 Kjærringa er dritfornøyd med at jeg nå har liggeunderlag til hele slekta. 😌🙄 De eneste bittelbittebitte små små minusene jeg har å utsette på Xthermen er: - At det kan være litt glatt. Som de fleste liggeunderlag mao, fikses med noen striper aquasure eller seamsealer. - At det ikke holder på varmen. Dvs det er patentet med relekterende varme som gjør at ett så "simpelt" liggeunderlag kan ha så høy R rating, og i motsetningen til downmatene så blir lufta inni underlaget fort kald. Downmatene derimot holder bedre på varmen. Når det er sagt så er det kun når det virkelig er kaldt ( -5 og ned ) at dette "plager" meg Jeg har pusset litt i nippelen på schnozzle bagen fra Exped, slik at den passer både for Xthermen, Downmatene og Mammut underlaget.
 12. Om manglende photobucket bilder (utskilt)

  Hva med Google sin bildetjeneste? Om man lar de bestemme oppløsningen og komprimeringen, så har man ubegrenset lagring... Synes personlig ikke det blir så værst kvalitetet, selv om det ikke er noe å blåse opp i rammeformat for stua. Av de bildene jeg har lagt ut her på forumet, så er det meste linket derifra.
 13. Norge på tvers i oktober?

  Er jo beste tiden for å dra på tur jo 🤗 lite folk lite mygg Passelig temp (mellom -10 til +10 'ish) Noen søk på Google gir dere fort litt turrapporter som gir en pekepinn på hvilken rute som passer tidsmessig best for dere.
 14. Svanen som rystet Norge

  Oooh Denne var ikke fin. Hva får folk til å gjøre slikt...?
×