Gå til innhold

Walle

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  814
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Walle vant dagen sist Oktober 13 2018

Walle hadde mest likt innhold!

Om Walle

 • Bursdag 14. april 1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

2 084 profilvisninger
 1. Jeg fikk tak i dette via jobben, etter at det ble litt til overs. Det begynner å bli noen år siden jeg fikk tak i dette, men jeg husker så langt jeg kunne finne ut av, at man måtte kjøpe en hel rull. Det gjaldt i Norge i hvert fall. Man får også kjøpt det via eBay fra USA. Der selges dette materialet i mange jernvare handler og også Walmart.
 2. Kan det ha noe med at det er det de fleste forbinder med en "samekniv"? Skal ikke legge skjul på at det er det jeg forbinder de sablene med. Ett annet kjent begrep for en knivtype er "Rambokniv".
 3. Send en Mail til Nalgene og forklar problemet. Kan hende de har ett svar til deg. Er du heldig så sender de deg kanskje en ny flaske
 4. Istemmer det @Terka sa. Jeg har ikke Warmpace selv, men leser mye positivt om produktene deres. Selv har jeg soveposer fra bla Western Mountaineering for "3 årstider" (Puma GS, Versalite, ,Summerlite) Har i tillegg en stk extender, som passer til alle posene. Og det at du kan få lignende oppsett fra Warmpace, er noen som jeg ser på som positivt. De har poser som passer til alle 3 årstidene, (Vinter, Vår&Høst og Sommer - listet i rekkefølgen jeg liker best) Men de tilbyr i tillegg at man kan få posene i forskjellige lengder og bredder. At man i tillegg kan kjøpe en extender, gjør at man fint kan kjøpe ett oppsett for to-pose system for bruk på vinteren og veksle mellom posene på sommer og Vår&Høst sesong, avhenging av meldt vær. Man vet jo selv best hvor temperaturgrensene ligger for en selv, og dermed sånn ca hva man burde gå for. (ref oppgitte temperatur grenser for posene) Og i tillegg hvordan man sover. Tungt, urolig etc etc. Selv vet jeg at jeg i ubevisst halvørska åler meg ut av posen om det er for varmt istedenfor å våkne og feks åpne glidelåsen, så dermed er det best for meg å ha en pose som ikke er for varm, slik at jeg ikke plutselig våkner av at jeg fryser, utenfor posen. Om det blir kaldt våkner jeg derimot, og kan ta på meg ett ekstra lag klær, eller rulle tilbake oppå liggeunderlaget
 5. Jeg tror Warmpace 600 kommer veldig nært det du beskriver som kriterier. Den tåler litt mere minusgrader enn hva du oppgir som ønsket. (dog med forbehold om du er kvinne eller mann, siden det er forskjellige temperature grenser oppgitt i henhold til kjønn) Den kommer i wide versjon, men man kan kan også supplere med extender i tillegg om wide versjonen blir for trang: https://www.hektapatur.no/warmpeace-viking-600 https://www.hektapatur.no/warmpeace-extender-til-sovepose Det finnes også en Warmpace pose (modell 300) med høyere t-limit temperatur som kan være ett alternativ. Du kan da gå for f.eks. en Warmpace 900 eller 1200 modell som vinterpose og bruke samme extenderen som du eventuelt valgte å kjøpe med 600 eller 300 modellen.
 6. Bra Bjørnar kom inn her, for jeg får ikke sjanse til å sjekke før om en måneds tid
 7. Har du noen kontakt person hos Sømhuset? Har tenkt litt i samme baner for mitt Unna, og tenkte jeg skulle prøve å få tak i ett ekstra innertelt for å sy om. (Ønsker å ha originalt innertelt også, da Unna'en også brukes som 2 persons telt) Greit å kunne kontakte noen som har gjort samme jobben før.
 8. Ja så langt er jeg fornøyd med de. Bruksfrekvensen synes jeg dog burde økes Her er noen kommentarer fra meg ang førsteinntrykket, i "Kipara tråden":
 9. Har ikke hatt riktig så små barn med i packraften, men fra halvannet år. De er så små så de kommer seg ikke mange veiene med redningsvest på, men det er greit å få de plassert slik at det ikke spruter vann på de og at de sitter komfortabelt. Stabiliteten er veldig god, faren, som jeg anser som veldig liten, er vel først og fremst når du skal i og ut av packraften, men det går relativt smertefritt når man har gjort det noen ganger. Om du er trygg på deg selv og din kapabilitet med packraften, så hadde ikke jeg, om jeg var i din situasjon, hatt noe problem med å ta med en baby på flattvann i en packraft. Her er hvordan jeg plasserer min minste arving (i en Kipara 270 packraft):
 10. Nei det synes jeg ikke. Om du har mulighet så gå for dun.
 11. Det er sant at dunposene "kollapser" når dunet blir fuktig/vått og dermed mister isolasjonsevnen. Men da snakker vi veldig fuktig soveposer. Om det søles litt vann på posen i teltet (fra feks kopp eller termos) så er det veldig lokalt og ytterstoffet vil støte fra mesteparten. De tre største farene for at posen skal bli våt er 1. Det blir vått i sekken (regn eller lekk vannflaske) 2. Sover under åpen himmel og det regner eller snør. 3. Legge seg i posen med vått undertøy slik at all fuktigheten går ut i duna i posen. Nå vet ikke jeg hvor mye du har vært på tur, men det kan være verdt å tenke tilbake på hvor mange ganger soveposen har blitt vått tidligere og se det litt fra ett statistisk perspektiv.. Om man har høy frekvens av våt sovepose så gjør man kanskje no galt eller har ekstreme turvaner. Kan jo nevnes at de fleste/mange babyposer har fjær/dun 😊
 12. Istemmer dunpose om du føler du kan legge pengene i en. Litt dyrere, men du verden hvor deilig det er når sekken skal pakkes og bæres. Jeg ville ikke kjøpt barnestørrelse, men heller kjøpt 180 size. Da har man soveposer i lang tid, og det er lettere å selge om man vil det. (Det siste er mitt inntrykk i hvert fall) Nest siste gang jeg hadde med 3 barn på tur ble det tungt for alle inntatt den minste, som var fritatt for å bære sekk. Alle barne hadde Helsport Alta Jr. Så dermed ble det omrokkering på hvem og hva for sovepose brukere sist gang jeg hadde 3 med på tur. Der de to største barna (10&12) fikk låne mine 3-sesongs dunposer og hun miste brukte en tynn kunstfiber pose med 3/4 underquilt over seg inni soveposen. Jeg brukte en tynn 3 sesong kunst fiberpose. Temperaturen var vel nede mot minus utenfor teltet i løpet av natten, men ungene var varme og gode. Sparte nesten inn ett lite sekkevolum på å gjøre det slik, og ble flere kg lettere. (anbefaler forresten sekken - Osprey ACE 38 - barne/undomssekk 👌)
 13. Benyttet meg av bursdagstilbudet på fjellsport og bestilte en Helinox Ground Chair (og litt annet tjafs) Av en eller annen grunn er den jeg har nå alltid opptatt 😂
 14. Ønsker deg riktig god tur @Memento mori og setter stor pris på at du gir deg selv god tid til å legge ut dag for dag rapporter. Jeg er en av de som setter stor pris på å lese innleggene Savner litt mere nerdedetaljer i innlegget ang utstyret du har med 🥺 Hva blir snittvekt for sekken? Mtp at du re-supplerer såpass ofte, og kan holde vekta på formodelig behagelig nivå?
 15. Savner ikke topplokket. Men jeg tilpasset meg slik at jeg bruker å stroppe en liten pakkpose fast på toppen, som inneholder det noe av det man vanligvis har i topplokket. Dvs kniv, hodelykt, litt snacks for dagen, lue vanter/hansker og mellomlag. Går ofte i shorts uten lommer, så da er det greit å ha det lett tilgjengelig. Ved en stopp kan jeg sette sekken litt til side og kun ta med pakkposen til sitteplassen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.