Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. juni 2020 i alle områder

 1. Gjorde akkurat det samme! Men der la jeg to øl og en smirnoff ice. Så hadde jeg kald drikke om morgenen til å reparere med 😁 Det var min første opplevelse med «kuldegrop».
 2. Ok. Jeg ville heller dratt lengre inn i villmarken, padlet norge på langs, eller noe sånt. Hvis/når jeg får mulighet. Vi er forskjellige, og liker forskjellige turer. Og bra er det...
 3. Har ikke noe fra de selv, men nå ble det heller ikke lengre noe særlig aktuelt å anskaffe noe. At et og annet produkt har en feil må man kunne påregne, men dette var direkte stusselig lesning. Takk, slike poster er nyttige!
 4. Litt svak for papirkart, både til planlegging og med på turen 😃
 5. Gautefall er fint. Kan frøken Stavanger plukke opp Frøken Oslo i f.eks Drangedal. Er både fjellterreng og skog. Mange vann. Mye furuskog og svaberg. Dog er det vel noe buss for tog i sommer på mange strekninger så greit å sjekke med togselskapet vedr hund på buss. Er vel Go Ahead som kjører Sørlandsbanen.
 6. Det er kanskje best å blinke ut noen områder, og så gå mer detaljert tilverks etterpå. Austheiane kunne passet fint i forhold til høyden etc - men det blir langt med bil fra Stavanger. Oslodamen kan lett hoppe av på Nelaug stasjon https://ut.no/omrade/1233/austheiene Om dere velger noe lenger vest så blir det jo endel kjøring uansett. Setesdal Vesthei kan jo også være en mulighet, men da må den togreisende hentes et sted mellom Kristiansand - Sira stasjon, avhengig av hvor dere vil gå. I lavlandet på Sørlandet er jo padling+hengekøye en slager, dog er jo mygg/klegg fort et tema.
 7. Her må man jo bare peke på det helt åpenbare, Dyreparken safaricamp, ferdig oppsatte telt og Kristiansand Dyrepark med mange eksklusive dyr i umiddelbar nærhet! 🤣 https://www.dyreparken.no/dyreparken-safaricamp/?gclid=CjwKCAjwltH3BRB6EiwAhj0IUBfNsHfe6swb4hhx72yWaZR5qgG3y6-iErwHxr8i6OJHIGjRJ1GR6BoCBNAQAvD_BwE
 8. Det kommer helt an på om det er voksne eller barn, og helsetilstand og innstilling ellers. Spreke voksne mennesker som blir kalde i løpet av natten, som kan kle på seg selv og som tåler en natt med litt lite søvn - kjør på, om det er så viktig å spare den kiloen. Har du med deg barn, eller ikke-turvante, ville jeg ikke tatt sjansen. Det er jo uansett så lyst om nettene at det går an å gå hjem/tilbake til en bil om det blir for ille. Erfaringsmessig blir det "kaldt" om natten i Norge, nesten uansett hva som er meldt, pga kombinasjonen trekk, dugg og temperaturfall (selv om det ikke er så mye).
 9. Kortversjon: Ja Langversjon: Det er veldig individuelt hva som skal til for at folk fryser...
 10. Hvordan vet du at det er Fireline som skremmer fisken? Fiskerens oppførsel på fiskeplassen skremmer ofte fisken mer enn det du fisker med. Jeg arrangerte en gang et fiskekurs for Turistforeningen og første dag ute ved et fjellvann hadde jeg en artig opplevelse. Vi stod et stykke fra vannet og så ned på den aktuelle fiskeplassen. Årsaken var at jeg forklarte hvordan man ser seg ut en god plass og hvordan man oppfører seg når man kommer ned til vannet. Mens vi stod der kom det to andre personer som også skulle fiske. De gikk ned til vannet et stykke til siden for der vi hadde tenkt å fiske, hoppet ut på noen steiner som lå i vannet og begynte å fiske. Min kommentar var da at de personene får ingen fisk siden de skremmer fisken bort før de begynner å fiske. Vi gikk da forsiktig ned til vår fiskeplass, og i skjul bak en stor stein som lå like ved vannet kastet jeg mitt første kast. Det endte med en fin ørret, på første kastet. Så ventet vi litt før nestemann forsøkte seg, fremdeles gjemt bak en stor stein. Vi fisket der i ca 20 minutter og det ble landet 5 ørret av 8 fiskere. Personene som stod på steinene ute i vannet fikk ingen ting. Mange er ikke klar over at fisken ser fiskeren når han kommer ned til vannet og spesielt i fjellvann med klart vann kan fisken være veldig sky og rømmer vekk når den ser folk bevege seg ved vannkanten.
 11. Bare å reklamere det. Kan ikke si noe om sokkene, men buksa og reima burde være grei skuring. Mange rimelige ullsokker (jotunheim fra sport 1) oppfører seg som dine. Ulla forsvinner fort.
 12. Norsk M77, produsert på Sunnmøre, er jo lokalpatriot, 20+ år, gått mange tusen km, vanntette.Svensk M59, produsert i 1962 av Hägglunds, resålet i 1988 med Tretorn såle, ubrukt til jeg kjøpte de, gått kanskje 1000-1500 km iløpet av 4 år, ikke de mest komfortable😆, men tette.Altberg Defender, kjøpt brukt og gått noen tusen kilometer av meg iløpet av 3 år, trenger en puss ellers vanntette.
 13. Da ble det bestilt en ny ryggsekk. Har innsett at jo flere ryggsekker jeg får meg jo flere størrelser mangler jeg 🤣. Den som ble bestilt denne gang var en Gregory zulu 40L. Ganske grei pris på den for tida på fjellsport. Har ikke blitt nevnt for min bedre halvdel for hun syns jeg fra før har for mange sekker, prøver å si at det er sånn med sekker at en må ha en for enhver anledning akkurat som hun må ha sko. Ikke like lett å få ho med på den må jeg innrømme
 14. Tiur3

  Trusetips :)

  Når det er varmt (og klamt), burde vel "rognposen" henge mest mulig fritt. :) Da styrer pungen temperaturen. Men ønkser du å bli midletidig ufrukbar, så klem den på plass i noe trangt. Det har jo væt still spørsmålsteng med trange benklær og ufruktbarhet hos menn. Er det varmt, vil i alle fall jeg bruke noe som er "ledig" og ikke for varmt. Så prøv selv.
 15. ArveS

  Stell av sko

  Stor forskjell på pussing og å sette inn med fett - men det kan hende vi snakker om samme ting (fra en ex-bergenser).
 16. Tur123

  Telttur på Sørlandet

  Hei, Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
 17. Håper du ikke treffer noen når du er på tur!
 18. Har med papirkart på lengere turer, og så bruker jeg gratis kart fra Kartverket som blir lagret på mobilen: https://kartverket.no/Kart/Hele-Norge-rett-i-lomma/
 19. Topokart-appen til Ivan Hjelmeland på iPhone. Beste kartappen jeg har prøvd. https://topokart.no
 20. Jeg kan alltids hente henne om det trengs, så lenge vi får en fin tur! Tusen takk for veldig godt svar ☺☺
 21. Tusen takk for svar! Som min søster nevnte over så var jeg kanskje ikke så tydelig i beskrivelsen av hva vi ønsker. Vi er på jakt etter en fottur hvor man kan gå i 3-6 dager (kanskje to netter på ett sted ved 6 dagers tur) 4-6 timer per dag. Med ikke så altfor krevende mente jeg nødvendighet av klatreutstyr etc :) selv om det så veldig deilig ut med glamping også ;)
 22. Etter flere underlag fra Exped som plutselig bestemmer seg for å ikke holde på luften lenger, gikk jeg til innkjøp av Therm-A-Rest neoair Xlite L til meg, og Xtherm M til fruen. Med tilhørende chairkits klarte jeg å barbere av 150gram på riggen og. Added bonus
 23. Som storesøster til forfatter må jeg si meg skeptisk til hennes beskrivelse av oss i forlengelse av svaret hun fikk 😂😂😂 Vi er rundt 30 år og går mye i hverdagen! Jeg går ofte fjellturer (inkl overnatting) i Rogaland i helger. Turen vi vil gå i sommer kan være litt krevende, litt klatring kan man regne med, men passe nok for en hund. Kan gå noen timer(4-6 timer +/- alt ettersom) til dagen, men jogger ikke. Har med telt og hengekøye med. Jeg ønsker ikke å gå så veldig langt opp i høyden til info... jeg tåler nok kanskje mer enn henne, men det er nok fordi jeg er eldst. Den første pannekaken og sånn der ting....
 24. Hvis du bor nær en bra fiskeutstyrsforretning så legger de på snøret for deg. Da kjøper du bare det antall meter du trenger fra en stor spole. Det pleier å stå på kanten av spolen hvor mye som behøves av ulike dimensjoner. For veldig tynt snøre så kan du rulle noen runder med elektrikertape innerst for å ikke å ruinere deg.. Fluorcarbon er veldig sterkt, dyrt, usynlig i vann -og ikke så bra for miljøet.. (Det er ofte sånn. De tingene som funker best er også giftigst..) 0,15 er mitt valg. Nylon er rimeligere, men ikke like sterkt. Ville gått på 0,20 av godt og ferskt snøre. (oppbevares som melk, -mørkt og kjølig).
 25. Kroppen går jo gjerne ned i aktivitet på kvelden når det er dags og sove. Lettere å fryse litt da. Er og andre ting som spiller inn. Ved et vann så kan det ofte bli fuktig om kvelden. Dette kan gjøre at ting blir rått og da føles kaldere. Har man solet seg er det og fort at man fryser lettere enn ellers, spes hvis man har blitt solbrent. Har vært ute i slikt vær som nå før og prøvde med med en veldig bilig og tynn pose som gikk til 12-14 grader, altså en hyttepose. Pga fukt så våknet jeg 2 ganger på natta og førys litt. Det var og i kombo med mye sol på kroppen.
 26. For en natt vil jeg si at det er forsvarlig. Om du får sove er en helt annen sak. Det er lett å fryse selv i et par-og-tyve varmegrader når man ligger helt stille. Selv i ei varm stue på en sofa er det godt å ha noe over seg om man tar en liten middagslur. I hengekøya må du også tenke på at du ikke har isolasjon på undersiden. Hvis du/dere har som innstilling at dette skal være et lite eksperiment, så sier jeg kjør på! Det er i hvert fall ikke farlig. Det er jo bare å rusle hjem om det blir for j...,ja. Er det barn med ville jeg tatt med sovepose til dem. Det ville være dumt å vaksinere dem mot å ligge i hengekøye i framtiden. Barn skal kose seg på tur!
 27. Siden multiline er dyrt, er det vanlig å fylle snella med vanlig snøre i bunn (eller for den sals skyld hyssing eller tape), slik at man ikke trenger å fylle hele spolen med multi. Det beste er å først fylle på med multi, feks 150 meter, for så å etterfylle med mono til spolen er passe full. Deretter må snøre «snus» ved å spole over på noe annet. Diameteren på fortommen tilpasses fisket. Til normalt ørretfiske er 0,20 - 0,25 passe.
 28. Vil tro at sort innertelt oppfører seg rimelig likt som lyst innertelt mtp varme så lenge den direkte sola stoppes av ytterteltet. Dvs kun lysreduksjon som er forskjellene. Sort yttertelt ville jeg unngått (ref bildet lenger oppe). Generelt så er jo dette ønskelig på sommeren for soving, men heller uønsket resten av året. Da ønsker man å få inn naturlig lys også i innerteltet når man oppholder seg der utenom sovetiden. En annen side er at uavhengig av farge på yttertelt så blir det varmt i telt om sommeren (selv en lys bil blir varm..), og da må det lufting til, helst gjennomlufting. Og åpner man helt eller har dører med kun myggnetting, så får man lys inn selv om resten av innerteltet er sort...
 29. Enig her. Jeg vill nok hatt en tynn sovepose og et greit liggeunderlag uansett. Min erfaring er at natten uansett vil oppleves som litt kjølig fordi man ligger i ro. I hengekøye merker man også eventuell vind og vær bedre.
 30. Svenske sportsfiskerguru Jörgen Larsson kom vel frem til at 60-70cm flourocarbon fortom holder Fordel nr.2 er jo at FC/monofilament har betydelig høyere mekanisk slitestyrke enn multifilament. Ikke mange skarpe steiner som skal til før en 0,10mm multisene svekkes
 31. Multisnøret er helt dødt, det er ingen strekk i det hele tatt. Min erfaring er at fisken har lettere for å riste seg av et helt dødt snøre. Særlig ørret som går i lufta. Uten å kunne belegge det har jeg samme inntrykk som Aurejeger, at jeg får mer fisk med et par-tre meter mono. Er diameter 0.20 eller større, så bruker jeg kirurgknuten. Det er den enkleste og raskeste knuten for å skjøte. For tynnere snører bruker jeg en som ligner på albright-knuten. Tror jeg forsøkte å lære meg den en gang, og øvde den inn litt feil. Fingrene mine kan den nå, til og med i mørket, så jeg gidder ikke å lære om igjen..
 32. REJOHN

  Stell av sko

  Jeg hadde en diskusjon med ALFA, og hva som inngår i garantien. Vi ble enige om at slitasje ikke dekkes. (Jeg har kastet de eldste skoene...)
 33. Det der blir jo helt individuelt hva man føler for å gjøre. Det er uten tvil veldig praktisk å ha en type bil med mulighet å lagre utstyr, sove i etc, for å ta kortere multi-døgnsturer rundt om kring. Jeg klarer ikke helt å sammenligne det med å ta seg en lengre ekspedisjon i Alaska, da det er to vidt forskjellige måter å møte naturen på. Jeg sitter å drømmer meg litt bort om en varebil jeg kan konvertere på finn.no om dagen, samtidig som jeg er midt i planleggingen av en 30 dagers, 550 kilometers tur over Ungava-halvøya som skal gjennomføres neste juli hvor vi må kutte tannbørsten i to for å spare vekt, og nå går sjøflyet til Anarjohka neste helg for 14 dager med luksustur hvor man kan ta med seg alt av utstyr. Alle turer er forskjellige
 34. Den er kjent på nettet som "Ikea hobo stove". Ikea har nettbutikk, så bare å sette i gang 😉
 35. St. Hans og en lang, lys kveld og natt. Denne uka måtte det også bli en tur inn til Blåfjellenden. Tirsdag til onsdag passet bra. Værmeldingen nevnte varme og noe sol på tirsdagen, og mye sol og mye varme på onsdag. Det kunne avgjort passe med litt varme... Tidlig i sesongen, og i år er det tidlig selv om det er St. Hans, så blir det alltid snakk om snø og snøsmelting. Forrige uke var det ekstremt mye vann i bekker og elver da vi gikk innover. Spørsmålet var, hvor mye snø var det igjen og hvor mye smeltet i løpet av dagen. Nå ligger også fenne litt forskjellig år om annet, så det er også litt spennende hvor snøen blir liggende. Dette året er det omtrent som normalt. Bortsett fra at i lavlandet – under 700 moh, smeltet snøen i en fart. Den ble borte i løpet av noen varme dager. Lengre opp var det skiføre for bare 14 dager siden, og mye snø. Som smeltet i mengder da varmen endelig innfant seg. Det er fortsatt en del fenner igjen øverst, omtrent på 900 moh. Den fonna som gir størst «problemer» ligger i en fjellside og stien ligger godt under bratte fonna. Under fonna ligger ura, og lurer... De første gangen jeg går her på våren/sommeren, så tråkker jeg gjennom ura. Det tar litt lengre tid enn å gå stien (som jo er begravd under snøen), hele 2 hele 3 minutter. Vår/tidlig sommer er en fantastisk flott tid i heia – når været lager seg. Det er grønt og frodig selv i vårt område med mye granitt og gneis. Lange lyse kvelder, og korte netter med soloppgang omtrent midt på natten. Når morgenen kommer med sol og varme og speilblankt tjern, er det vanskelig å tenke seg en bedre plass. Det er skikkelig kjekt å spise frokost med utsikt nedover en solfylt og varm Fidjadal. Jeg hadde litt ekstra i sekken på vei innover på tirsdag. For selvbetjente turistforeningshytter betyr Korona en vis endring i driften. Som igjen krever nye ting. Som igjen krever at noen hiver disse «tingene» i sekken og bærer «tingene» til hytta. Jeg hadde med klorin og engangsoppvask kluter.. Det er ikke så mye vekt i disse «tingene», men selv 3-4 kilo ekstra gjør utslag. Det tok litt lengre tid enn vanlig. Jeg skylder på forholdene... Utenom fennene, var det tørr og fin sti. Det gjør turen enklere og litt greiere enn når alt er søkkbløtt. Så går det også oftest fortere, men altså ikke denne gangen. Jeg var ikke alene som fikk oppleve en flott St. Hansaften på Blåfjellenden. Det var en hyttevakt på jobb, og det kom to kjekke jenter ut på kvelden. Som vanlig ble det en hyggelig kveld med prat og historier. Det var skikkelig sommervarme da jeg hadde pakket sekken og gjort meg klar for å ta mot Hunnedalen. Minst mulig klær på kroppen var nødvendig, og selv bare med en treningshorts, ble det en svett tur opp bakken fra hytta. Oppe i høyden fikk jeg en bris i mot meg og forholdene ble avgjort levelige, men det var helt unødvendig å ta på mer klær. Jeg kom til bilen i god form, og med tydelige merker av ryggsekkstroppene over akslene. Det er bare å håpe at jeg får flere slike fantastisk flotte dager i heia. Les hele artikkelen
 36. Marmot Vapor veier mer enn oppgitt, som alle disse teltene. Vapor har innertelt i hel duk, innerdører som kan stenges hel, eller har full myggnetting i dørene. Myggnett i ventilene har ikke noe for seg i ett telt som har lufting langs bakken. Forteltene er små, men store nok til sko og sekker. Matlaging gjøres inne i det store teltet, eller i åpningen. Veldig fornøyd.
 37. Kjapp dagstur inn i Børgefjell NP. Elvene er digre og vatnet likeså. Utrolige snømengder som skal ut! Lite folk å se - heten er jo påtrengende og ikke helt OK. Veldig veldig tørt i terrenget. Vi har vært så mye på tur her så rundt hver en sving har vi historier og minner fra fine turer til alle årstider. Havari for n'te gang på telefonen min - så derfor enda mer elendige bilder denne gangen
 38. Jeg har hatt en Pelican 15.5, og den har en utrolig lasteevne. Vi var 3 personer med oppakning for 18 dager i Femunden/Rogen med den og det funket fint, selv om den kanskje lå litt vel tungt i vannet når det kom bølger. Var tungt på portage, lengste etappe mellom Kärringsjön og Vonsjøen var vel en drøy km, og det var i overkant slitsomt. For øvrig helt umulig å padle alene uten last om det er en lett bevegelse i luften. Har senere byttet til Ally og angrer ikke et sekund, nå kan jeg i verste fall bære kanoen alene. Allyen er også veldig mye bedre i bølger da den føyer seg etter underlaget, føles nesten litt som når man får dempere på en sykkel. Allyen har også innebygget isolasjon mot kaldt vann om man skulle finne på å padle i den kalde årstiden siden den har flytematte i bunn. Det kan hende at min 16.5 er vanskelig på flatt vann om jeg er alene, det har jeg ikke prøvd enda, men jeg synes faktisk den var bedre å padle enn Pelican som er greit retningsstabil. Min erfaring er at en stabil kano også er tyngre å hente inn om den kommer ut av kurs, siden den har lyst til å holde retningen, mens Allyen er mye mer villig til å snu, som jeg mener er et pluss om du har litt teknikk. Krever at du følger med litt mer enn med en Pelican, men jeg følte absolutt at jeg sparte krefter totalt sett.
 39. Jeg har googlet meg halvt ihjel de siste par ukene i jakten på et passende telt for vår familie. I kategorien selvstående telt ville jeg heller gått for Marmot limelight 4p. Det har en fantastisk romfølelse pga de rette endeveggen og er noe lettere. Vær obs på at Marmot ofte trekker fra en halvkilo på vekta i produktbeskrivelesene. Det har jeg opplevd på 2 av 3 telt fra den kanten.
 40. Har en tidligere utgave av Marmot Limelight 3, eneste forskjellen jeg kan se er bøyde stenger nederst så du får rette vegger nederst i teltet. Hele innerteltet utenom et parti nederst er i myggetting, så lufting er det plenty av, nesten for mye. Ytterduken på min modell går helt ned så det blir ikke gjennomtrekk, på enkelte nye Marmot ser jeg den ikke går helt ned. Fortelta er små, men det er personlig oppfatning og det er uansett 2 av de. Har ikke problemer med å få plass til 90 liter sekk, sko, stormkjøkken og litt mere i halvparten av ene sånn en fortsatt har gangpassasje i andre halvparten (døra) og fortsatt plass til å stable mere ved behov. Et av få telt jeg har hatt som jeg ikke hadde stussa å utnytta kapasiteten på, 3 personer, uten at det hadde blitt intimt. Med 2 har jeg fortsatt enorm plass grunnet stor takhøyde og ganske rette vegger. Men nå blir det mest brukt til finværsturer hvor jeg ikke trenger fortelt til matlaging og småturer da det tar liten tid å hive opp. Bruker det derfor mye til over-natta-bilcamping, bare å slenge opp innerteltet og spenne en tarp fra biltaket sånn man har noe å spise mat under og i tilfelle regn. Du kan også bare sette opp ytterteltet med footprint om du trenger ly og et sted å lage mat. Mye telt for penga, storfornøyd, hadde gjerne kjøpt igjen.
 41. Skal du sove i hengekøye, så må du i alle fall holde deg under tregrensa natterstid. Det vil si lavereliggende strøk langs Røa-vassdraget mv. Jeg ville definitivt tatt med myggnetting ....
 42. Prospector og ranger er MYE bedre kanoer enn Pelican. Skal du ha med to unger ville jeg gått for Prospector’en. Ikke noe problem å padle den solo, bare legg den på kant så er det ikke noe stress. Bill Mason padler en Prospector så du kan jo se hvordan det kan gjøres her: https://www.nfb.ca/film/path_of_the_paddle_solo_basic/
 43. Hei! I stedet for å starte ny tråd så hijacker jeg denne. Håper det er i orden. Nå er lenken Bjørn postet over her død, men jeg har lest side opp og side ned for å finne ut hvilken stang jeg skal gå for. Hadde aldri sett for meg at det var så mange variabler å ta hensyn til bare for å fiske litt. :P Jeg skal primært stå på et stupebrett på hytta og fiske torsk, sei, lyr og hva enn som biter på. Samtidig har jeg noen ambisjoner om å gå litt turer og kanskje få fiska litt i fjellet etter hvert - men det er i så fall bare en bonus. Jeg ønsker å kjøpe en stang som kan kaste et lite stykke, og ikke knekker hvis det kommer en god torsk på kroken. Hadde i utgangspunktet sett for meg en teleskopstang, men har forstått på dere mer erfarne at det er haspel som gjelder for min bruk. Budsjettet er på max 1000 kroner. Noen vil kanskje skyte kaffe ut nesa når de ser at jeg linker til Biltema, men det er altså der nivået (og ambisjonene) ligger. Her er det jeg har funnet frem til foreløpig: https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesett/fiskesett-haspel-eksklusiv-2000034891 https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskestenger/haspelstang-24-t-carbon-2000040039 Her må jeg kjøpe snelle til i så fall - har noen noe å anbefale? https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskestenger/fiskesett-haspel-adventure-2000034970 https://www.skittfiske.no/shimano/217584/shimano-combo-fx-allround-fx2500-plus-fx-xt-spinning-240m-10-30g https://www.xxl.no/abu-garcia-abu-trout-tele-combo-7-fiskesett/p/1161540_1_style https://www.xxl.no/solvkroken-solvkroken-kombo-sjofiske-9/p/1123276_1_style Som dere ser er to av de jeg har lenka til allikevel teleskop. Er det så ille som noen skal ha det til? Og er 10 fot med 10-30g best for meg? Hva tenker dere som har peiling om utvalget? Noen som skiller seg ut til min bruk?
 44. Snartur

  Lur på tur

  Ja, det er to forskjellige ting. Og man trenger heller ikke gå langt eller bære tungt for å få mestringsfølelse, det handler mer om hvilke utfordringer man velger å fokusere på. Men må turopplevelser på død og liv være så effektive? Det lengste jeg har gått på tur har vært ca 550 km, og det har på ingen måte vært monotont. Terrenget endrer seg hele tiden. Joda, leirrutinen var lik de aller fleste dagene og jeg var litt lei av sand etter 11 dager i en ørken, men jeg har ingen problemer med å skiller mellom dagene. For meg hadde hver dag sine unike opplevelser, utfordringer og verdi. Den hardeste turen jeg gikk i fjor var 880 meter i parken utenfor der jeg bor - på speilblank is med piggsko, krykker og et brukket bein som ikke kunne belastes. Men aldri har det smakt så godt med appelsin og sjokolade som i sola på benken på halvveien. Jeg tror ikke det finnes en fasit på hva som er den riktige måten å nyte turer naturen på. For noen er det perfekt å reise rundt med bobil og bruke den som base, andre finner seg en base med teltet og bruker noen dager på å teste ut fiskevann i nærheten, noen liker å gå langt og være selvforsynt, andre bruker hytter og hoteller eller bagasjetransport og noen er fornøyde med en kort tur i parken.
 45. Har en laget av en sånn bestikkdings fra ikea. Funka bra til pannekaker og kaffe.
 46. Ble en kvistbrenner på meg også, fra Revir (etter inspirasjon fra noen andre her som hadde kjøpt samme, men nå husker jeg ikke hvem det var).
 47. Jeg burde jo aldri ha begynt å lese denne tråden. Nå har jeg også fått lyst på kvistbrenner.
 48. Kuvettreglene (som blant annet norsk friluftsliv har vært med å utvikle) kan jo også være greie å memorere kilde: https://norskfriluftsliv.no/laer-deg-kuvettreglene/
 49. For meg blir det utenkelig å ha kun en brenner, da flere dekker mange behov i henhold til situasjonen. Jeg har en Nova, men moderne multifuelbrennere er litt "forbasket" på mange måter, etter min mening. Greier IKKE å like løsningen med brenselslange og pumpe uten mulighet for å slippe ut trykket på flaska/tanken. Hele greia blir så forbannet grisete å ha med å gjøre. Formfaktoren gjør de også vanskelige å pakke kompakt. En ideell løsning burde ha vært å konstuere en liten brenner, lignende Svea 123, med et moderne brennerhode montert over tank og med en ekstern trykkpumpe(sikrere). Nova'n blir ikke mye brukt her i gården, nei! Den Svea'n jeg har blir mest brukt for sykkelturer. Dagsturer eller enkle overnattinger blir det ofte brukt gassbeholder. På alle andre turer bruker jeg som regel en restaurert Radius No. 21 fra 1938. Bortsett fra at den er veldig følsom for vind og at vekta er ganske høy, er det ingenting som slår den. Har laget en softcase for ta best mulig vare på den og for å slippe og høre på skranglelyder.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.