Gå til innhold

ru.mad

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ru.mad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ru.mad

  Bikepacking

  Jeg er mer av biketouring -typen og kjøpte for noen år siden en ramme og sadelveske for å prøve bikepacking. Dilemmaet for meg ble at at disse veskene nesten ikke rommer noen ting pga. formfaktoren og at jeg derfor ble tvunget til å bruke ryggsekk i tillegg (noe jeg misliker). Man skal hardstappe virkelig godt for å få ondebrokje, soveposen og liggeunderlaget nedi en pølseformet sadelveske, og f.eks 14L blir ikke mye altså. Og, hvor gjør man av allt det andre - ned i en rammeveske som er nesten like umulig? Hva med vann da? Jeg fant fort ut at det var like greit å beholde bagasjebrettet og slenge på sykkelveskene igjen. Skaffer man seg et par lette sykkelvesker (under kiloen for paret), blir ikke vekta så ille alikevel og jeg har flere ganger vært på ukesturer med 7-8 kilo totalt og forsåvidt ikke savnet noe. Nå som jeg har blitt seniorsyklist setter jeg mer pris på komfort og totalvekta ligger på rundt 12-13 kilo, og kan sykle i månedsvis med dette hvis jeg absolutt vil.
 2. For meg blir det utenkelig å ha kun en brenner, da flere dekker mange behov i henhold til situasjonen. Jeg har en Nova, men moderne multifuelbrennere er litt "forbasket" på mange måter, etter min mening. Greier IKKE å like løsningen med brenselslange og pumpe uten mulighet for å slippe ut trykket på flaska/tanken. Hele greia blir så forbannet grisete å ha med å gjøre. Formfaktoren gjør de også vanskelige å pakke kompakt. En ideell løsning burde ha vært å konstuere en liten brenner, lignende Svea 123, med et moderne brennerhode montert over tank og med en ekstern trykkpumpe(sikrere). Nova'n blir ikke mye brukt her i gården, nei! Den Svea'n jeg har blir mest brukt for sykkelturer. Dagsturer eller enkle overnattinger blir det ofte brukt gassbeholder. På alle andre turer bruker jeg som regel en restaurert Radius No. 21 fra 1938. Bortsett fra at den er veldig følsom for vind og at vekta er ganske høy, er det ingenting som slår den. Har laget en softcase for ta best mulig vare på den og for å slippe og høre på skranglelyder.
 3. Jeg synes sveakjelen er helt grei til en kaffekopp og den koker opp vannet med "et poff", men som du sier, den er ikke egnet til noe annet. Uansett, så følger alltid sveakjelen med hos meg.
 4. Har hatt samme problemet som trådstarter med Aspen. Luktet ikke godt (litt sovelaktig "prompelokt") og brandt ikke helt toppers heller. Sent denne høsten kjøpte jeg en dunke med Blåtind fritidsparafin på tilbud, og denne vil ikke brenne i mine gamle messingbrennere - kun i Novaen, og da er det med en en hint av gult. Denne lukter også ikke "godt" (igjen, litt svovelaktig), altså ikke slik som fritidsparafin pleier å gjøre. Jeg vet ikke hva som foregår her. Feilprodukjson? Feil lagring? Svindel?
 5. Jeg er helt enig i grunnkonseptet som ser ut til å være noe slik som " lett og solid". Ortlieb-veskene er nærmest oversolide (Thule er enda værre), med høy vekt som resultat, og jeg mener de fleste sykkelturister har egentlig ikke behov for slike vesker, med mindre turen går jorden rundt i grisgrendte strøk. Men..... Jeg håper du er åpen for andres erfaring og kanskje litt kritikk også (skal prøve å være høflig etter beste evne) De skarpe hjørnene i bunnen på vesken(e) er ikke spesiellt pakkbare og plasserer du "pølselignende" ting som f.eks en sovepose i bunnen, blir hjørnene til flipper som det lettere kan slites hull på. Skarpe hørner har også lettere for å sprekke/revne uavhengig av hva slags materiale man jobber med. Det er også mulig at rulletoppen vil løsne en god del fordi den er kun låst til seg selv og ikke nedover på sidene eller andre steder. Har lagt ved noen bilder av Altura Ultralight. Selve formen, med sine rette sidevegger og avrundet bunn, er helt super etter min mening. Problemet for meg med disse, er at de er litt for små, med sine 16L pr. stk, og innfesting få sykkel en den tingen jeg liker aller minst. Fastsydde reimer som etterhvert slites ut er liksom ikke helt ideellt. Rulletoppen kunne hatt reimer på hver side og den nåværende løsningen har en tendens til å løsne på humpete veier. Som avstiving på bakpanelet har den spiler av glassfiber. Dette fungerer greit men den nederste spilen kunne ha vært litt lenger. Hvis jeg skulle hatt lagd meg et par vesker selv og hermet etter disse, ville jeg brukt 8mm glassfiberstenger fra et gammelt telt istedet og laget hull for festereimer som tres under stangen, og som kan byttes ut hvis slitt/ødelagt. Legg merke til at det er bare en sveis for sideveggene.
 6. Jeg forstår det slik at det er en rimelig lader til ett enkelt 18650 batteri du er ute etter(?) Du kan gå på f.eks ebay og handle deg noe slikt som denne (den bør ha god mekanisk stabilitet med lokket av, uansett type du velger). Kast lokket, surr noen runder med elektrikertape rund hele kassa ved USB porten for å holde elektronikken på plass og lim fast minuspolen slik at den sitter godt. Da har du plutselig fått en lader som ikke er stort værre enn andre ladere. Både billig og lett! Det største problemet er at den kanskje ser litt tvilsom ut. Man bør aldri gå fra batterier under lading uansett merke/pris, eller hvor/hvordan man lader dem, fordi det finnes enormt mye jalla der ute, helt uavhengig av merke. Styr unna batterier fra selgere på ebay. Du får skjelden det du betaler for.
 7. Ikke for å skremme, men borreliose kan sette seg i ledd og gi lignende symptomer. Hvis det er denne formen du har fått, kan man vel si at du har vært "heldig", for den går rimelig fort over (vi snakker nok om flere måneder) og man kan ofte greie seg uten medisiner, etter hva jeg har forstått. Men ta ikke mine påstander alvorlig - gå til legen du!
 8. Jeg har ikke prøvd det du beskriver på mitt Enan, men jeg har en kraftig taustrikk i den enden for å stramme opp "nylonslakken" som blir over natta, og det ser ut til å hjelpe noe. Nå er jo den toppen en del av et triangel som er forankret i bakken, så personlig tror jeg ikke det har så mye for seg å bardunere sideveis i tillegg, men kanskje det har noe for seg under litt røffere værforhold i høyden(?). Prøv!
 9. Det med å låne eller å ha fellesutstyr har jo sine begrensninger. Litt vanskelig å få låne ryggsekken når alle skal på tur samtidig.
 10. Er vel ikke helt enig i det der. I første halvdel av nittitallet var billigdritten det som faktiskt fikk meg ut på tur, rett og slett fordi jeg ikke hadde råd til noe annet. Årsaken var at jeg ikke hadde min første faste jobb, av mange grunner, før jeg ble 26 år. Det billige festivalteltet, som kostet 300kr den gang også, gjorde så absolutt nytten sin og det var det eneste rimelig lette teltet jeg hadde mulighet til å kjøpe. Sømmene fikk et strøk med Karlssons lim (de var ikke tapede dengang) og etter en tid ble duken jevnlig impregnert med silikonspray på boks. Jeg hadde dette teltet i flere år og brukte det på mange turer! Den billige teppeposen fra Sparkjøp ble også vel brukt. Så når folk disser festivaltelt og billigdritt generellt, blir jeg litt snowflake og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg, og slik som landet styres i disse tider (skatte, avgifts og miljøpolitikk), bør vi nok regne med at mange havner der jeg var på nittitallet.
 11. Hadde en liten sykkeltur til Kløsa, et lite vann i nærheten av Degernes i Østfold, og overnattet på en øy der. Oppsett: Komplett gummibåt i ryggsekk. Diverse campingutstyr i den ene veska. Mat og klær i den andre. Dunjakka kom godt med - det ble kjølig på morgenkvisten. Naturehike Taga1 på tur. Her har vi det "enorme skipet" som brakte meg ut på øya. Dette fungerte bedre enn jeg hadde ventet, og for min del, tror jeg at jeg kunne ha rodd noen kilometer uten større problemer. Litt svinsing og svansing blir det i vannet for det er ingenting som styrer farkosten, men det går. Billig moro for kun 300kr. Et krølltre.... ...og et kameltre Litt ut på mandags morgen bar det tilbake til sykkelen igjen men ikke uten litt utforsking i det pene været. Storkoste meg!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.