Gå til innhold

Vidar Brenden

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Vidar Brenden vant dagen sist September 20 2016

Vidar Brenden hadde mest likt innhold!

Om Vidar Brenden

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 184 profilvisninger
 1. Tusen takk, Humbug og varmtvann! Da har jeg ingen unnskyldning og kan dra ut med det jeg har.
 2. Jeg fikk en Ticket To the Moon hengekøye til jul og nå må jeg snart ut å prøve den. Fra før har jeg en Marmot Never Winter sovepose, med nedre komfortgrense ca. -1 gr. C. Denne posen har fungert fint på teltturer i fjellet i temperaturer ned mot null i august og september, men ved overnatting i samme temperatur i en hengekøye så er jeg redd den kan bli litt for tynn. Noen tanker rundt dette? Har andre måtte "gå opp et nivå" på soveposen når de går fra telt til hengekøye?
 3. Først: det er èn veldig fin side å være klar over, hvor du kan finne mange svar selv: UT.no. Denne brukes nok av de fleste her når de planlegger noe mer enn en dagstur i lokalmiljøet. Det er brukbart med turterreng mellom Oslo og Trondheim. For å gi noen eksempler "from the top off my head" så nevner jeg fire nasjonalparker på strekningen, uten å ta hensyn til om dette er det lettest tilgjengelig områdene, eller om det passer din "tur-profil" (krevende, moderat eller lett terreng, telttur, hytte til hytte, dagstur fra hotell, osv.) Rondane Tog til Otta Buss fra Otta til Spranget (inngang til Rondane) https://www.opplandstrafikk.no/Handlers/fh.ashx?MId1=380&FilId=6481 Eventuelt kan man ta drosje fra Otta til Spranget. Litt info her. Jotunheimen Tog til Otta Buss fra Otta til Gjendesheim https://www.opplandstrafikk.no/Handlers/fh.ashx?MId1=380&FilId=6482 Langsua Tog til Lillehammer Buss fra Lillehammer til Liomseter Dovrefjell - Sunndalsfjella Tog til Kongsvoll. Fra her går du rett ut i terrenget. Bruk Ut.no for alt det siden er verd og still spørsmål her på forumet. God tur! Selv pakker jeg for tur fra Oslo til Rondane i morgen tidlig, og vi bruker kanskje tog, buss og taxi.
 4. Værmeldingen ser helt grei ut fra lørdag og noen dager utover i uka, så da vil vi prøve å realisere en tur vi har snakket om i flere år: telttur i Stølsheimen. Vi kommer fra Oslo til Voss med nattoget og tenkte at det er best for oss å finne en måte å komme til Bjergane. Buss? Taxi? Våre tanker er at fra Bjergane kommer vi oss inn til de sentrale områdene av Stølsheimen og kan fra der lage en rute som etter noen dager ender opp i Voss , hvor vi a) tar toget tilbake til Oslo eller b) tar toget til Bergen, for noen dager i Norges absolutt fineste .. småby 😜. Nok om det. Vi ønsker forslag til rute i Stølsheimen og gjerne forslag til andre steder å starte/avslutte turen på. Vi har i prinsippet tiden fra vi går av toget i Voss lørdag morgen til vi må være på jobb mandag 3. september å boltre oss i Stølsheimen på, men jeg vet av erfaring at +/- 5 netter ute er passe. Forslag, gode råd, lykkeønskninger, absolutt ALT mottas med takk 🤔😀 Digresjon: min amerikanske kones første år i Norge (på 80-tallet) tilbrakte hun i Bergen og hun brukte da Stølsheimen som turområde, så dette blir en "trip down the memory lane" for henne. Håper jeg kan gjøre turen like rosa som minnene hun har fra den tiden 😬.
 5. Med de foreløpige værprognosene for lørdag og utover i neste uke ser det ut til at Stølsheimen blir en mulighet. Dette er en tur vi har vurdert i flere år, men som været har satt en stopper for. Vi krysser fingrene og håper det holder helt inn 😀
 6. Supert! Gravdalen tar vi nå absolutt med i vurderingen. Jeg kan huske at vi gikk fra Skogadalsbøen til Leirvassbu gjennom Gravdalen for noen år siden og det kan bli et fint gjensyn. Det er ellers nyttig å høre din vurdering av de andre veiene i området, det gjør det mye enklere for oss å ta en avgjørelse hvor å legge turen. Takk for innspill!
 7. Supert! Gravdalen tar vi nå absolutt med i vurderingen. Jeg kan huske at vi gikk fra Skogadalsbøen til Leirvassbu gjennom Gravdalen for noen år siden og det kan bli et fint gjensyn. Det er ellers nyttig å høre din vurdering av de andre veiene i området, det gjør det mye enklere for oss å ta en avgjørelse hvor å legge turen. Takk for innspill!
 8. Ingen som har vært i dette området og har en mening om det egner seg for for telttur for oss to litt rustne turgåere? Ingen som har andre områder som de vil anbefale oss? Kom igjen, ordet er fritt ☺️
 9. Kona og jeg har satt av uke 35 til den årlige telturen i fjellet, men hvor skal vi dra? Vi vurderer å kjøre til Leirvassbu og bevege oss i området Visdalen, Spiterstulen, Urdadalen, Langvatnet, men vi er usikre på hvordan det blir å gå i Urdadalen med 20 kg ++ på ryggen. Kan det være for krevende for to middelaldrende typer med for få kilometer i beina? Selvsagt umulig å svare på, men hva er din erfaring? Kommenterer og ideer/forslag til andre turer mottas med takk. Vi liker oss i høyfjellet og det er fint om området byr på noen fiskemuligheter, men det er ikke noe must. Vi tenkte å styre unna Hardangervidda og Langsua, hvor vi har vært de siste årene.
 10. Jeg slår et slag for Exped Venus II (vi har ikke Extreme eller UL utgaven). Vi er superfornøyd med dette, men teltet er tyngre enn det du ser etter. Dessuten er jeg ikke sikker på om noen norsk forhandler har dette på lager - har ikke sett det utstilt i butikk i Oslo. Nevner det likevel siden vi vet gjennom egen bruk at det er bra kvalitet med gjennomtenkte detaljer. Nevner også at det går fint med 2 x 65 cm brede synmats, selv om innvendige mål indikerer det motsatte. http://www.exped.com/norway/en/product-category/tents/venus-ii-mossgreen Et telt fra Exped som kanskje kan være bedre pga vekten og som Sportslageret i Oslo fører er Carina. Vekten 2300 gr. https://www.oslosportslager.no/produkt/exped-carina-ii-tomannstelt-36439.aspx http://www.exped.com/norway/en/product-category/tents/carina-ii Kvaliteten på telt fra Exped er upåklagelig. Det er min erfaring. Vi tar som regel med footprint når vi er på tur. Just in case.
 11. Jeg har tidligere snakket varmt om turmulighetene på de greske øyene som utgjør Kykladene, og jeg gjentar gjerne: kombiner strandliv og turliv på Sifnos og Amorgos. Anbefaler å gå når vinden er over 4 beaufort, ikke som slik som da vi i går tok en 11 km lang tur i kupert terreng uten et eneste vindgust. For første gang i mitt turliv var jeg preget av overoppheting, dog ikke verre enn at litt avslapping i skyggen rettet på det 😃
 12. Min erfaring fra flere 5-7 dagers teltturer på Hardangervidda, Jotunheimen og Huldreheimen i juli og august de siste årene er at jeg tar på ullue ved start og den tar jeg først av i bilen på vei hjem 😁
 13. Hei, Vi hadde en helt super tur under flotte og relativt tørre forhold. Dag 1: buss 550 til holdeplassen Vågvann. Fra der fant vi stien til Vikstjernet. Dag 2: Vikstjernet til Tangetjernet, fikk fin ørret. Dag 3: Tangetjernet - Mosjøen (teltplass nedenfor Vangen skisenter). Dag 4: Fersk kanelboller på Vangen, deretter gikk vi på veien til Fjell, hvor vi tok buss tilbake til Oslo.
 14. Takk for svar. Det blir så vi holder fast på utgangspunktet, med buss 550 fra Oslo til Vågvann (en av holdeplassene rett før Ytre Enebakk), så går vi først inn til Vikstjernet og deretter sør-nord etter innfallsmetoden til vi er fornøyde og vil hjem. Har kjøpt inn den nevnte boka og får god bruk for den underveis.
 15. Hei, Vi tenker å starte en 3-5 dager telttur/fisketur med å ta buss fra Oslo til Ytre Enebakk og gå tilbake mot Oslo inne i Østmarka. Vi har aldri vært i dette området før. Vi starter på tirsdag etter jobb. Noen forslag til startpunkt (hvilken bussholdeplass å gå av på, hvor starter turstien (pleier å være et virvar av stier nær bebyggelse))? Forslag til bra fiskevann ? Forlsag til teltplass? Alle innspill er av interesse!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.