Gå til innhold

Vidar Brenden

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Vidar Brenden vant dagen sist 25. august 2019

Vidar Brenden hadde mest likt innhold!

Om Vidar Brenden

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 464 profilvisninger
 1. Takk for innspill. Det føles mest riktig å forklare vekten på våre sekker med lyst og ikke så mye at vi er utstyrt med mer vett 😁, men vi regner at sekkene ikke kommer over 20 kg. I første omgang planlegger vi med avslutning i Lønset, men har Kongsvoll som et alternativ dersom det skulle føles riktig underveis. Vertskapet på Snøheim har bekreftet i epost at broer fortsatt er ute og at ruta ellers er åpen for "normal" ferdsel, så nå er det bare opp til oss.
 2. Pga. regnvær har vi bestemt oss for legge turen til Dovrefjell, fra Snøheim til Lønset. Se separat post på forumet.
 3. Par +/- 50 år, fjellvante, i normal i aktivitet, men ikke veltrente, planlegger følgende telttur fra Snøheim morgenen 2/9 til Lønset , ankomst Lønset morgenen 6/9 for å rekke første buss kl. 09:10 til Oppdal. Vi kan også leve med buss litt senere på dagen. Snøheim - Reinheim - Åmotdalshytta - Dindalshytta - Lønset Vi starter fra Snøheim på mandag morgen og må rekke buss relativt tidlig fra Lønset til Oppdal på fredag 6/9, slik at vi rekker tog fra Oppdal til Oslo samme dag. Spørsmål vi har til de som kjenner området (svar bare på de spørsmålene du ønsker eller kom gjerne med andre relevante opplysninger ): 1. er dette en fin tur? Vanskelig spørsmål som best besvares med JA, siden vi ikke har tid til å finne alternativer 2. er dette en rute (ca. 50 km og virker som moderat antall høydemeter) som det er sannsynlig at normalt utrustede mennesker vil klare i løpet av 4 dager ? Dette er et litt mer matematisk spml og ønsker ærlige vurderinger av de som kjenner området og kan vurdere ruten (mye eller lite steinur, osv). 3. hvordan finner vi bussholdeplassen på Lønset? En beskrivelse ville være til stor nytte! 4. Anbefaling av alternativ rute i samme område (4 dager).
 4. Det er en drøy måned side nå, men som nesten alltid gikk sommerferien til Sifnos og Amorgos. To greske øyer med fantastiske muligheter for å kombinere strandliv med flotte fotturer.
 5. Hei, Tusen takk for veldig nyttig informasjon, som vi tar med i beregningen når vi skal ta endelig beslutning om hvor vi drar. Når du sier "ganske Vill", tenker du da i første rekke på hvor fysisk krevende denne delen er, at det er værhardt eller tenker du på fremkommeligheten (steinur e.l.)?
 6. Dette har kanskje vært nevnt tidligere, men jeg synes det er verd å nevne igjen. I Bergans sin Flaggskipbutikk på Kronprinsesse Märthas plass 1 i Oslo sitter det vakre mennesker og syr inn og tilpasser klærne du kjøper hos dem. De la opp konas bukse, som hun kjøpte i butikken, og de har lagt opp min bukse, som jeg hadde kjøpt i Bergans sin nettbutikk. Alt dettte helt kostnadsfritt. Dette er helt fantastisk og jeg kommer aldri igjen til å handle min fjellklær hos noen som ikke tilbyr denne servicen. Tenk det da, klær som passer helt perfekt!
 7. Vi planlegger en telttur i løpet av første uken i september. Vi kan dra fra Oslo 1. september og må være tilbake kvelden 6. september. Vi kan kjøre bil eller vi tar gjerne tog/buss. Utelukker heller ikke en flytur til nord dersom været slår seg helt vrangt her i sør. Vi er et par på +/- 50 med gjennomsnitlig fysikk, som liker et moderat antall høydemeter når vi går med telt, men vi tar de bakken vi får uten å klage for mye så lenge vi har god tid. Og det har vi stort sett. En rute som vi nå vurderer er Iungsdalshytta - Kongshelleren - Geiterygghytta - Finse. Spørsmålet er følgende: er dette en rute som vi bør gjøre i løpet av livet eller vil du foreslå en annen tur? Hva mener du om det? Vi er åpne for forslag 😀 Hvordan er det med fiske i dette området på denne tiden? Er det avsluttet for året?
 8. Tusen takk, Humbug og varmtvann! Da har jeg ingen unnskyldning og kan dra ut med det jeg har.
 9. Jeg fikk en Ticket To the Moon hengekøye til jul og nå må jeg snart ut å prøve den. Fra før har jeg en Marmot Never Winter sovepose, med nedre komfortgrense ca. -1 gr. C. Denne posen har fungert fint på teltturer i fjellet i temperaturer ned mot null i august og september, men ved overnatting i samme temperatur i en hengekøye så er jeg redd den kan bli litt for tynn. Noen tanker rundt dette? Har andre måtte "gå opp et nivå" på soveposen når de går fra telt til hengekøye?
 10. Først: det er èn veldig fin side å være klar over, hvor du kan finne mange svar selv: UT.no. Denne brukes nok av de fleste her når de planlegger noe mer enn en dagstur i lokalmiljøet. Det er brukbart med turterreng mellom Oslo og Trondheim. For å gi noen eksempler "from the top off my head" så nevner jeg fire nasjonalparker på strekningen, uten å ta hensyn til om dette er det lettest tilgjengelig områdene, eller om det passer din "tur-profil" (krevende, moderat eller lett terreng, telttur, hytte til hytte, dagstur fra hotell, osv.) Rondane Tog til Otta Buss fra Otta til Spranget (inngang til Rondane) https://www.opplandstrafikk.no/Handlers/fh.ashx?MId1=380&FilId=6481 Eventuelt kan man ta drosje fra Otta til Spranget. Litt info her. Jotunheimen Tog til Otta Buss fra Otta til Gjendesheim https://www.opplandstrafikk.no/Handlers/fh.ashx?MId1=380&FilId=6482 Langsua Tog til Lillehammer Buss fra Lillehammer til Liomseter Dovrefjell - Sunndalsfjella Tog til Kongsvoll. Fra her går du rett ut i terrenget. Bruk Ut.no for alt det siden er verd og still spørsmål her på forumet. God tur! Selv pakker jeg for tur fra Oslo til Rondane i morgen tidlig, og vi bruker kanskje tog, buss og taxi.
 11. Værmeldingen ser helt grei ut fra lørdag og noen dager utover i uka, så da vil vi prøve å realisere en tur vi har snakket om i flere år: telttur i Stølsheimen. Vi kommer fra Oslo til Voss med nattoget og tenkte at det er best for oss å finne en måte å komme til Bjergane. Buss? Taxi? Våre tanker er at fra Bjergane kommer vi oss inn til de sentrale områdene av Stølsheimen og kan fra der lage en rute som etter noen dager ender opp i Voss , hvor vi a) tar toget tilbake til Oslo eller b) tar toget til Bergen, for noen dager i Norges absolutt fineste .. småby 😜. Nok om det. Vi ønsker forslag til rute i Stølsheimen og gjerne forslag til andre steder å starte/avslutte turen på. Vi har i prinsippet tiden fra vi går av toget i Voss lørdag morgen til vi må være på jobb mandag 3. september å boltre oss i Stølsheimen på, men jeg vet av erfaring at +/- 5 netter ute er passe. Forslag, gode råd, lykkeønskninger, absolutt ALT mottas med takk 🤔😀 Digresjon: min amerikanske kones første år i Norge (på 80-tallet) tilbrakte hun i Bergen og hun brukte da Stølsheimen som turområde, så dette blir en "trip down the memory lane" for henne. Håper jeg kan gjøre turen like rosa som minnene hun har fra den tiden 😬.
 12. Med de foreløpige værprognosene for lørdag og utover i neste uke ser det ut til at Stølsheimen blir en mulighet. Dette er en tur vi har vurdert i flere år, men som været har satt en stopper for. Vi krysser fingrene og håper det holder helt inn 😀
 13. Supert! Gravdalen tar vi nå absolutt med i vurderingen. Jeg kan huske at vi gikk fra Skogadalsbøen til Leirvassbu gjennom Gravdalen for noen år siden og det kan bli et fint gjensyn. Det er ellers nyttig å høre din vurdering av de andre veiene i området, det gjør det mye enklere for oss å ta en avgjørelse hvor å legge turen. Takk for innspill!
 14. Supert! Gravdalen tar vi nå absolutt med i vurderingen. Jeg kan huske at vi gikk fra Skogadalsbøen til Leirvassbu gjennom Gravdalen for noen år siden og det kan bli et fint gjensyn. Det er ellers nyttig å høre din vurdering av de andre veiene i området, det gjør det mye enklere for oss å ta en avgjørelse hvor å legge turen. Takk for innspill!
 15. Ingen som har vært i dette området og har en mening om det egner seg for for telttur for oss to litt rustne turgåere? Ingen som har andre områder som de vil anbefale oss? Kom igjen, ordet er fritt ☺️
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.