Truant76

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

113 profilvisninger
 1. Dårlig service

  Se der ja, det var ikke bare noe jeg hadde hørt gjennom jungeltelegrafen. Ja, marginer har nok sikker betydning. Fruen jobber i belysningsforretning og der er det slik at de har liten margin på lamper i 40.000+ kr klassen, mens lamper i 2000 kr klassen fint kan selges med grei kunderabatt og likevel gi gevinst. Synes jeg bør nevne at jeg var veldig fornøyd med servicen jeg fikk hos G-Sport da jeg skulle ha ny tursekk, han som hjalp meg hadde helt tydelig kunnskap om bæring av vekt og anbefalte meg et produkt som jeg er veldig fornøyd med. Han brydde seg stort sett om komfort i forhold til lang rygg og det at jeg ønsket en "smal" sekk uten for mye dilldall på sidene som hekter seg i greiner ol. Han høre etter og kom med gode råd
 2. Jomfruturen til femundsmarka

  Vil komme med en liten anbefaling ang. Polarbrød, dette er varer som er frosset som butikkene tiner opp før salg. For å øke holdbarheten kan du kjøpe dem samme dag som du drar ut og be butikken om poser rett fra fryseren, så tiner de opp mens du vandrer.
 3. Dårlig service

  På generell basis har jeg stort sett gode erfaringer med selgere...men, selfølgelig ingen regel uten unntak. Da vi gikk over til digitalt bakkenett bestemte jeg meg for å skaffe RiksTV. Jeg gikk først inn i en el-forretning og sa at jeg var interressert i RiksTV, hvorpå jeg ble spurt om jeg hadde vurdert Canal Digital. Joda svarte jeg, det hadde jeg, men at jeg til slutt hadde landet på Riks. Av en eller annen grunn var det vanskelig å hjelpe meg med, så jeg kjørte til neste el-butikk og spurte om det samme. Også denne selgeren spurte om jeg ikke ville vurdere Canal Digital. Siden jeg nå hadde møtt på to selgere på rad som begynte å snakke om helt andre ting enn det jeg spurte om, og blitt litt irritert, sa jeg til ham "Beklager om jeg er litt ufin her nå, men du er selger nr. 2 jeg snakker med som tilbyr meg noe helt annet enn det jeg spør om, hvis du ikke har tenkt å hjelpe meg med å skaffe RiksTV kommer jeg bare til å forlate butikken". Da var det hjelp å få. Jeg har hørt rykter om at selgere i slike butikker kan ha varierende provisjon på produktene de selger, altså at han hadde et insentiv til å selge meg Canal Digital selv om jeg spurte om et annet produkt. Noen ganger får man inntrykk av at selger antar at du ikke kan så mye om det du spør om, selv om du har brukt 5 dager på å lese deg opp...og i noen tilfeller viser det seg at man har mer kunnskap enn selger faktisk har. Da er det lov å bli oppgitt.
 4. Livsfarlig jallabrenner?

  Så trådnavnet handlet egentlig om TS? 😉 Skjønner jo nå hvorfor min Primus ETA har et rør som går gjennom flammen. Lærer stadig noe nytt.
 5. Nytt produkt for den ultimate lettpakker!

  Sikkert god ventilasjon i den der, og så slipper man å stå opp for å gå på "toalettet" 😂
 6. Telting på¨bilturer

  Det er ikke akkurat en billig måte å bo på, men som med alt annet ville jeg målt det opp mot hvor mye det blir brukt og kanskje også komfort. Vårt nåværende telt kostet ca. 7000,-, brukt 2 sesonger til nå med vel 30 døgn overnatting. For 2 personer blir det en "døgnkostnad" pr. person på 116 kr, til nå. Teltet kommer til å vare lenge og hvis frekvensen opprettholdes i 3 år til vil kosten bli under 50 kr pr. snute/døgn, noe jeg synes er helt innenfor. Men jeg ville nok ikke kjøpt en slik med mindre jeg hadde et godt sted å lagre den, som garasje el. Å la noe slikt stå ute om vinteren tror jeg ikke er en god ide. Har på sikt veldig lyst på en ny tur til nordnorge etter vi var på Hamarøy for noen år siden, og med de avstander og slikt som de har der oppe tror jeg det hadde vært en fin løsning for å få sett mye a naturen de er velsignet med. En slik på taket og ev. en kano på tilhenger så tror jeg vi hadde kommet langt og fått en fin tur.
 7. Lårings?

  Jeg bruker lårings sammen med regnponcho fra Helsport, den er mer enn lang nok til å dekke det som låringsene ikke dekker, men poncho kan jo være en liten utfordring i sterk vind. Som en annen nevnte i en lignende tråd, lårings funker også bra til å "vade" i vått gress.
 8. På tur med revmatisme og kronisk sykdom - Tips?

  Noe av det jeg/vi liker med basecamp type tur er at man får tid til å bli kjent med området man er i. Selv på etappen fra start til basecamp får jeg noen ganger følelsen av at jeg passerer områder jeg egentlig kunne tenke meg å utforske mer, det blir litt som den gangen jeg og noen venner kjørte fra Bergen til Alicante i Spania, joda jeg har vært i Frankrike men har jo ikke sett annet enn motorvei og bensinstasjoner... En annen ting du kan tenke på når det gjelder vekt er en sekk nr.2, eller depotsekk som vi kaller det. Pakk opp det du trenger for noen dager i hovedsekken, så kan du ta en dagstur tilbake til startstedet og hente sekk nr.2 med mer mat/utstyr når/hvis du har behov for det. Pakker du den kun med ekstra mat og planlegger godt er jo den sekken stort sett tom når du skal hjem igjen og veier lite og da har du sikkert spist opp maten du hadde med i hovedsekken også så totalen skal være godt overkommelig til én bæring tilbake til start/bil. Bare sørg for å ikke pakke for lite klær, jeg går heller litt sulten enn å fryse, det er for min del den største gledesdreperen på tur. Bruker du stort sett ull holder det lenge uten vask så lenge du lufter klærne jevnlig. Har selv hatt med super-under overdel i ull som ble brukt i 2 uker nærmest uten å lukte med daglig lufting.
 9. Pølsespørsmål og en offshot

  Tipser om "turkjøleskap"; Vanntett pakkpose, den typen som rulles i toppen f.eks, matvarene oppi den sammen med en stein el. og ut i elven, fest klips låsen rundt en tynn rot el. over vann. Kan også legges i myren om du ikke er i nærheten av rennende vann. Egg holder minimum til datostempling i romtemperatur, som oftest mye lenger. Pose med gryterett, opphakkede viltpølser + ev. ekstra pasta = snadder middag
 10. Telting på¨bilturer

  Har aldri campet i selve bilen, men i det siste har jeg fått veldig lyst på et slikt taktelt som ser ut som en flat skiboks, eks; https://campingsportno.wordpress.com/columbus-2/
 11. Hvordan unngå kokvarmt telt?

  Du vil nok få effekt med en fjellduk som ligger helt inntil teltduken hvis du har den reflekterende siden ut, men på generell basis er det større effekt jo større mellomrom mellom duk og telt. Hvis teltet ditt ikke er så høyt skal det vel være mulig å sette duken opp vertikalt med en stokk, vandrestav el. og noen barduner.
 12. Camping stol

  Jeg har også Helinox Ground Chair og er veldig fornøyd med den, eneste er at det på en kald dag kan være lur med et lag isolasjon i bunnen av stolen, selv har jeg brukt redningsvesten som jeg padler med, men det fungerer også fint med en genser el. som man bretter til. Har den også med på korte dagsturer eller på fisketurer ol. den tar jo nesten ikke plass
 13. Heftig tung sekk!

  Man detter litt fort inn i personlige vaner i en slik diskusjon... du har jo et poeng her, selv klarer jeg ikke å legge 70% av vekten på hoftene og så gå med det over tid, jeg flytter vekten mellom hofter og skuldre med jevne mellomrom når jeg går med tung sekk. Kan godt tenkes at det har med smale hofter og lang kropp å gjøre, men selv med 35kg må jeg flytte rundt på belastningen. Etter 20 år i transportbransjen har jeg sikkert noen gode kjernemuskler, og noen som ikke er tilstede i det heletatt, da dette yrket har en del repeterende bevegelser.
 14. Heftig tung sekk!

  Nå skal det sies at jeg ikke er noen treningsekspert eller fysioterapeut, jeg tenker bare at ryggraden er rammeverket som bærer vekten av overkroppen vår, med puter mellom hver virvel, og den kommer også til å bære alt man bygger opp av muskler også. Regner med det er av slike grunner styrkeløft gjøres med svære belter, fordi muskelmassen blir så stor at den kan løfte mer enn rammeverket egentlig tåler. Hvis det fantes støttemusklatur som faktisk tok vekten for ryggraden, skulle man ikke da fått en eller annen form for gangsperr/melkesyre i ryggmusklaturen ved bæring over tid? Det er ikke noe jeg noensinne har opplevd, har alltid tatt kvelden ved bæring pga. det jeg vil kalle kompresjonssmerter som ikke på noen måte minner om muskelbelastning man får med å løfte tungt gjentatte ganger med armene, for eksempel. Jeg skjønner at man kan begrense skader ol. ved trening, men at det skal klare å kompensere helt for det har jeg problemer med å forstå.
 15. Heftig tung sekk!

  Joda, de hiver nok ikke 65kg+ på ryggen uten trening, men er det ikke litt vanskelig å trene opp styrke i en bærende konstruksjon (ryggrad)?