Gå til innhold

Truant76

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  187
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

427 profilvisninger
 1. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Se der ja, artig. Vi var der i 2013 og 2015 men så aldri noe snø, viser vel bare godt hvorfor man ikke skal pakke for lite på turer i dette området. Var du vest for Roasten når bildet ble tatt?
 2. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Dette kan jeg skrive under på, og det er viktig å tenke på. I fjor var jeg ved Vonsjøen i Femundsmarka på vel 800m høyde og vi hadde nattetemperaturer i området 2-4 grader og vind i slutten av Juli. Femundsmarka er en luring, terrenget er såpass flatt at man tror man er i "lavlandet". Jeg måtte på med tynt ullundertøy i min Warmpeace Viking 300 enkelte netter, men det var jeg forsåvidt forberedt på da jeg valgte 300 og ikke 600 pga. pakkvolum.
 3. Skal man følge "internett-rådet" for Titan slik jeg leser det her burde man vel gå over til kjeler av wolfram/tungsten som har smeltepunkt på rundt 3422 celcius
 4. Hva har du kjøpt nå!

  Fikk jakke fra Cumulus sin outlet i posten i går; 325g totalvekt, 115g 850cuin dun. Denne blir med til Børgefjell i August
 5. Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte et par Sea to Summit Quagmire eVent gamasjer rett før helgen som jeg tok på en prøvetur på lørdag. Har aldri brukt gamasjer før så kan ikke akkurat sammenligne med noe, men de virket veldig solide og var enkle å ta av og på. Hadde dem på i vel 5 1/2 time i temperaturer på rundt -1/+1 uten at det ble klamt. Var bare ca. 2cm snø så ikke akkurat ideelle forhold, men fikk nå gått dem in i det minste.
 6. Monsen minutt for minutt

  Fra margen i lenken til TS; Vil du også ut på tur? Lars Monsen og NRK planlegger å være i disse fjellområdene: Uke 28: Hardangervidda Uke 29: Jotunheimen Uke 30: Vesterålen Uke 31: Indre Troms Husk, du er selv ansvarlig for å planlegge og gjennomføre turen. NRK og Lars Monsen har ingen mulighet for å hjelpe eller tilrettelegge. Det betyr at du må undersøke og ordne alt du trenger av Transport og parkering Overnatting Utstyr Informasjon om ruten Den Norske Turistforening har lokallag over hele landet. De er klare til å hjelpe med informasjon og råd om hvor du kan gå, hva du trenger av utstyr, og andre tips til turen. Det er nok ikke alle nordmenn som er utstyrt til å gjennomføre dette, og blandt de som er det er det nok en del som ikke gidder å traske fram i det tempoet han vanligvis beveger seg i, så jeg tror nok ikke det blir på samme nivå som f.eks Hurtigruten minutt for minutt. Selv om Monsen absolutt er en inspirasjon for meg, så er det ikke i en slik setting jeg kunne tenke meg å møte ham, det hadde virkelig vært å foretrekke å bare tilfeldigvis treffe på ham i skauen og kanskje slå av en prat i 10-15 minutter før man gikk videre. Men så er jeg også allergisk mot å få trynet på TV da... Så biter jeg meg også merke i at det står at Monsen og NRK planlegger å være i disse områdene, det kan jo skje noe med hvor spesifikk informasjon de vil dele når det nærmer seg. Kommer sikkert til å se deler av det om det blir liggende på nett.
 7. Er du ikke redd?

  Ikke redde som i betydning ikke stikker av men blir stående på avstand og observere, eller ikke redde som i betydning av at de kommer nærmere? På generell basis er vel de fleste rovdyr vi har i våre trakter såpass oppegående at de er klar over at hvis de angriper noe som kan forsvare seg så vil det kunne gå ut over deres egen mulighet til å jakte om de blir skadet. Dette er vel en av hovedgrunnene til at rovdyr generelt blir usikker når man ikke viser frykt med å vike unna. Selv en bjørn vil jo i mange tilfeller avbryte et (skinn)angrep om du blir stående og veiver med armene og brøler. Dyrene er ikke dummere enn at de forstår at det er noen ugler i mosen om du faktisk ikke løper din vei. Det blir jo noe annet når de har unger da... Gikk tur en gang med min far sin flatcoat retriever da en løs samojed kom løpende i full fart mot oss, da den var noen meter unna bykset jeg fram på en fot mens jeg kastet begge armene ut til siden og satte et realt brøl med sinte øyne. Samojeden satte seg på bakbeina, skled vel en meter på potene på asfalten og bråsnudde.
 8. Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  Et tips til varmereguleringen er å bruke kongler i kombinasjon med kvist, de gir deg ikke en spesifikk temperatur men siden de gløder mer enn de brenner får du i det minste en jevnere temperatur uten at denne går opp og ned som en berg og dalbane.
 9. Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  I fjor da vi var 18 dager i Rogen/Femunden hadde jeg kun med Solostove som redskap, ingen gassbrenner, og det gikk helt fint. Har den også med noen ganger på dagsturer uten overnatting til f.eks steking av pølser el. Det eneste er at man må tenke litt framover i dårlig vær med mye nedbør slik at man får tørket noe brensel, spesielt om man bytter camp, da tar jeg ofte med litt tørr ved. Den er mye "koseligere" å bruke enn en gassbrenner og man får litt bedre samvittighet ang. vedforbruk kontra et vanlig bål da den er så effektiv. Jeg kjøpte min med 1.8L kokekar som ovnen passer oppi, så blir det ikke noe ekstra volum med separat kokekar.
 10. Hva har du i drikkeflasken din?

  Mener jeg så en dokumentar på NRK el. for ikke så veldig lenge siden som mer eller mindre avkreftet "myten" om at kaffe var spesielt vanndrivende, det samme gjeldt en britisk dokumentar om alkohol. Hvis kaffe som antageligvis er 99% vann er så vanndrivende at det driver ut mer enn det vannet du får inn med kaffekoppen så må jo den siste 1% være særdeles potent.
 11. Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  Solostove har sidemating i ringen på toppen som kokekaret står på, så man må ikke ta bort den for å fylle på mer brensel.
 12. Verdien av en liter med varmt vann

  Selv på sommeren fyller jeg termosen med varmt vann før jeg går i soveposen for kvelden. Det er mye verdi i en varm kopp insta-kaffe, liggende i soveposen, når du våkner til kraftig nedbør.
 13. Heroclip (karabinkrok med bøyle)

  Forsåvidt godt poeng, en metode jeg ofte bruker i camp på ting som skal henge en stund. Disse krokene har dog ofte en funksjon under transport så på midlertidige stopp så må jeg demontere annet utstyr for å få brukt dem. Tanken med denne var f.eks å kjapt kunne henge opp en sekk el. ved pauser etc. der man vil unngå å legge ting på våt bakke. Et annet aspekt er at de krokene jeg har til vanlig ikke er så veldig kraftige eller store, for å spare vekt, og fordi de ikke skal holde den altfor store vekten, derfor kunne en Heroclip være et alternativ til å henge opp sekken.
 14. https://myheroclip.com/?keyword=heroclip&gclid=Cj0KCQiAs9zSBRC5ARIsAFMtUXGBcKKc4lXs7lL5MOUdnk1GxDKKXrQ1OCBU3l2_zceR5xxrZXW9OYoaAuJpEALw_wcB Kom over reklame for denne på FB her om dagen og lurte på om det var noen her som har vært borti en slik. Ser veldig hendig ut men pga prisen kunne jeg tenke meg å vite litt om holdbarheten, ev. brukserfaring.
 15. Det at man kjøper dyrt utstyr fører som oftest til prisfall på kvalitet over tid, datamaskiner er et godt eksempel på det. Hadde det ikke vært for alle dem som kjøper det nyeste nye det øyeblikk det kommer i butikken hadde ikke vi andre fått "2. sortering" for en rimelig penge.
×