Gå til innhold

Truant76

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  358
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

1 262 profilvisninger
 1. Det er sant, det er ikke så mye om selve turen i de filmene jeg har sett, det handler mye om en camp og hvordan han lager ting. Veldig avslappende å se på, definitivt en fyr som ikke stresser
 2. Noen som har sett filmene til Rune Malte Bertram-Nielsen?
 3. Det fine med at vi er så forskjellige i hva vi liker å se på er at det blir produsert et vidt spekter av innhold Blir jo naturlig nok en jungel å navigere gjennom da selvfølgelig...
 4. Hadde vi ikke en tråd på dette i fjor en gang? Har ingen problemer med å bruke gamle bålplasser, det sparer en jo for en del arbeid. Hender jo noen ganger at man kommer over en som ikke har vært brukt på evigheter der man må stable steinene på nytt. Heller ikke uvanlig at jeg fyrer kvistbrenneren i en bålplass hvis jeg ikke skal brenne bål, men det jeg er aller mest nøye med er å ta med ikke-brennbart materiale hjem igjen. Men, det er en type plast som aldri blir med hjem igjen, den som henger framme på sluken når man har satt den fast i bunn...
 5. Køyen blir egentlig ikke bredere enn din egen kroppsbredde når du ligger i den og underdynen "overlapper" det området av soveposen som blir klemt flat når du ligger i den. Det ekstra stoffet på siden vil stjele litt av utsikten men samtidig også skjerme for vind/trekk.
 6. Jeg bestillte noe 3mm statisk tau fra oslo sportslager, satser på at det vil holde i første omgang.
 7. Vet ikke helt hvordan jeg gikk glipp av denne da jeg skrev forrige innlegg... Dette er nok sannheten for veeeeldig mang av oss, og til dels også meg selv. Problemet mitt er ikke nødvendigvis at jeg vil at alle andre skal gjøre noe mens jeg selv skal kunne fortsette som før, det er nok heller det at jeg innser at uansett hvor mye jeg prøver så kan jeg ikke redde kloden alene, så det ender opp med en mellomting mellom å forsøke å være miljøvennlig i tankegangen og samtidig stemme politisk på noen som antagelig kommer til å ville innføre mer restriksjoner enn hva jeg selv vil klare å frivillig legge på meg selv. Det er noe med at det blir lettere om alle må gjøre endringer i livet sitt fordi loven sier det, for da må også jeg følge etter. Det begynner å bli en stund siden jeg tenkte på skatter og avgifter, fine motorveier og optimalt rettferdig fordelingspolitikk. Ingen av disse tingene kommer antagelig til å være særlig viktige om ting begynner å kollapse rundt meg, eller min sønn når han en gang arver meg...
 8. Det er sikkert noen som ser på utviklingen som å hoppe fra et høyt hus i tåke, man vet ikke fra hvilken etasje man hoppet og har ingen anelse om hvordan landingen blir, eller når den kommer. Det kan jo henspeile litt på eksempelet ditt med prisen på sjeldne metaller, der veddemålet (antagelig) ble inngått på bakgrunn av kjente forekomster og den tids teknologi. Finner man en stor forekomst i 2000 og teknologien har gjort det mulig å komme dypere i jordskorpen så vil man antagelig tape det veddemålet om man spådde astronomiske priser. Og der ligger jo litt av kjernen i klimaspørsmålet for en del av oss, det kan jo hende det kommer teknologi om 15 år som gjør at det ikke ser så farlig ut likevel, kanskje man finner en veldig effektiv måte å samle opp CO2 fra atmosfæren i store mengder, ikke bare fange den der den blir produsert, eller at vi finner en eller annen fantastisk måte å gi store mengde energi til alle uten det altfor store avtrykket. De som er mest engstelig er nok dem som ikke vil gamble med at vi oppnår dette og står med skjegget i postkassen om 15 år. Bedre føre var med andre ord. En litt annen analogi er jo bakteriene i glasset som fordobler seg hvert minutt, der den første legges i glasset kl. 11.00 og glasset ikke er halvfullt før så sent som 11.59. Hvis miljøet har et slikt "tipping point" for menneskets del, så er det ikke vanskelig å forstå at vi ikke kommer til å oppdage det før det er for sent. Vi har jo på ingen måte full oversikt over all kausalitet i naturen så det å påstå at vi har god tid er jo på en måte å gi seg selv minst mulig sjanse for å lykkes i framtiden. Bare et par tanker der.
 9. Vi må nok ikke bare forbruke mindre, vi må også forflytte oss mindre. Men kanskje ett av de største hinderet av alle er at vi står på stedet hvil i mange sammenhenger og krangler om det er noen vits i å gjøre tiltak som forbedrer noe med 30%, med begrunnelsen at det ikke forbedrer noe 100%. Nesten alt vi gjør forurenser jo på en eller annen måte, så da er vi captain obvious og påpeker at elbiler også forurenser i.f.m batteriene, så da kan vi like gjerne bare fortsette med fossilbiler. Det er samme type tendenser i andre sammenhenger også, det er ikke aktuelt å endre på narkotikalovgivningen fordi enhver endring som legges fram som forslag ikke eliminerer problemene 100%, det er jo på ingen måte godt nok at man sparer penger på fengsel, får bukt med svart økonomi, får produktkontroll og kun salg til myndige personer og ikke alt fra 12 år og oppover, fordi det alltid kommer til å være 10% som ender opp med problemer. Vi klarer ikke å bli enige om at en forbedring på skarve 10%, på et fundamental nivå, er bedre enn å bli værende der man er. Nå var det jo litt fornøyelig å lese at det ikke så ut til at handelsnæringen i Oslo hadde tatt nevneverdig skade av redusert bilbruk i sentrum. Det er nok en del dommedagsprofetier som ikke akkurat bygger på veldig mye annet enn antagelser uten fundament.
 10. Har ingen kompetanse på dette, men vil man ikke være nødt til å la toppankeret bli igjen på toppen når man har rapellert ned?
 11. Takk for info, da skal jeg bytte ut mønesnoren med noe annet. Har DD huggers + whoopie til opphenget så der er jeg i boks.
 12. Hvilken temperatur rating som holder er vel med quilts/underdyner som med soveposer, de påvirkes veldig av om personen som bruker dem er varm eller ikke? Jeg tenker jo at siden jeg er varm og at hengekøye ikke primært der det jeg drar på tur med, så vil jo en DD som jeg har kjøpt være et godt alternativ sett i forhold til mengden den blir brukt? Hvis hengekøye var det jeg primært brukte og jeg lå ute fra tidlig vår til sen høst (noe jeg ikke gjør) så hadde det jo vært mer naturlig å investere i noe som var litt bedre når det kommer til temperatur. Hvis vi snur det rundt og tenker at på sommeren når jeg er på en liten tur med hengekøye i lavlandet og kanskje har 8 døgn i året med den, og sover varmt, så er det jo fort veldig dyrt å kjøpe noe til 2.5 lapper. Kanskje det aller viktigste med kjøp av turutstyr er vel å kjøpe det som passer til det som det kommer til å bli brukt til.
 13. Hvis man bare ligger i hengekøye på sommeren i lavlandet må man vel være en kald person om ikke DD sin skal være god nok. Jeg har selv kjøpt den til det bruket.
 14. Nei, når var det ikke 30 minutter med monolog jeg siktet til, jeg foretrekker bare dem som snakker inn i kamera når det er noe å si. Jeg tenker ikke på slike ting som filmene til Darwin Onthetrail. Det var vel egentlig ikke noe med det jeg skrev som antydet at jeg likte filmer der folk bare snakker? Sammenligningen gikk jo bare på kontrasten mellom voice-over og snakking til kamera, ikke mengden snakking. Jens Kvernmo er en som snakker til kamera når det er noe å si.
 15. Det er nok noen av oss som blir mer og mer bevisst på å bevare naturen jo mer tid vi tilbringer i den. Folk som kjøper gore-tex og bruker det både hjemme og på tur er vel også hakket bedre enn dem som kjøper ski bekledning for 5 lapper og reiser til Hemsedal uten ski for kun å være med på afterski...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.