Gå til innhold

Truant76

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  295
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

1 131 profilvisninger
 1. Har ikke inntrykk av at du er særlig stillestående eller sur... Har selv drukket myrvann, men da av den varianten som renner ut av seg selv. Henter ofte drikkevann fra innsjøer, litt utpå og bort fra siv ol. og har aldri hatt problemer. Siden vi har veldig lite kjemisk forurensing i vannet i naturen kan man bare koke om man er skeptisk.
 2. Kan nok være dekket av snø, ikke mye igjen;
 3. Har ingen erfaring med randonee, men når jeg kjøpte nye ski for 3 år siden begynte jeg å eksperimentere med stilling av vinkel på mine eldre Dalbello støvler. De kan stilles til relativt skarp vinkel framover, noe som gir god kontroll ved tette svinger hvor man ligger langt ned mot bakken, men det var et herk å kjøre med mer enn et par turer ned bakken, lårene kjentes ut som om de holdt 200 grader. Etter at jeg stilte vinkelen så langt mot loddrett som jeg fikk den kunne jeg kjøre en hel dag før jeg ble sliten i lårene. Jeg er ikke godt trent men har stått på alpin ski siden jeg var pjokk og har nok innarbeidet en relativt god grunnteknikk etter hvert, selv om det blir lengre og lengre mellom øktene.
 4. Vet ikke om jeg ville pakket for lite mat og satset på å skaffe resten underveis, jeg ville heller pakket akkurat nok til å klare meg (ikke luksus) og heller forsøkt å la det være så mye til overs som mulig når turen var over, for sikkerhets skyld. Det er skikkelig nedtur å være sulten. Pakker alltid med nok mat for hver dag selv om jeg vet at det blir noen fiskemiddager på turen. Multitool har jeg hatt med i mange år men sluttet å ta med da jeg aldri har hatt behov for den. Om du har med et liggeunderlag som tåler litt kan du sikkert droppe chair-kit og heller bruke underlaget når du sitter ute. Jeg er tilhenger av poncho, men vet ikke om jeg hadde satset på det på høyfjellet der det kan blåse en del, da burde du kanskje hatt med et belte el. å ha rundt magen utenpå, ellers flagrer det ofte noe voldsomt. Jeg er stort sett på tur der det er en del skog, og der fungerer poncho veldig godt, og så er den praktisk i kano som jeg bruker mye på tur. Siden du skal på tur helt alene er det bare dine egen bakterier du blir utsatt for, så det er ikke sikkert antibac en nødvendig. Jeg har funnet god nytte i små tuber med hudskrubb med skuremiddel til håndvask, da får man ut all skitten selv med bare kaldt vann. Varm vann til håndvask har ingen betydning for bakterier, til det trenger man så varmt vann at man ikke tåler å vaske hendene i det, det varme vannet hjelper bare til å løse opp fett. Paul Kirtley har en fin video om pakking av mat på lavt volum, denne er om matpakking for en uke;
 5. Jeg har en Rast 0.7L som holder til mitt bruk, som dog ikke inkluderer overnatting ute om vinteren. Jeg har heller ikke krav om at den skal holde mer enn 8-9 timer, som er en god natts søvn. Koker alltid opp på kvelden før jeg går i teltet og bruker den stort sett bare hvis jeg våkner til dårlig vær. Er været fint er det koseligere å stå opp og koke nytt vann på kvistbrenneren. La du termosen rett på bakken? Kan jo prøve å pakke den inn i en ullgenser el. og se om det utgjør noen forskjell.
 6. Da jeg ble pappa på slutten av fjordåret blir det ikke noen skikkelig tur i år, men har fått tillatelse av sjefen å reise på tur med gutta i ca. en uke i august, og tenke da å ikke kjøre altfor langt fra Bergen. Har prøvd å google litt om denne innsjøen men finner ikke så mye info. Ser jo relativt fint ut på flyfoto på 1881/Gulesider. Hvis noen har vært det på tur lurer jeg på om dere kan gi noe info om følgende; - Parkering - Fiskekort - Både Borsæ og de omkringliggende vannene - Mye/lite folk i området? Ser det ligger noen hytter her og der på flyfoto. - Ev. andre faktorer av betydning. Tenker å ta med kanoen og for det meste padle.
 7. Ah, så ikke at det var en 18-135, den skal jo kunne gjøre mye av jobben alene
 8. Gratulerer, har en A6000 selv. Veldig praktisk å kunne lade den med en powerbank. Kjøpte inn et ekstra batteri, Duracell, som var halv pris av originalen. Eneste negative kontra min gamle A100 er at med dette kamera kan du bare kjøpe inn renseutstyr til bildebrikken med det samme, hvis du bytter mellom flere objektiver regelmessig.
 9. Har blitt hektet på paracord... Fikk 30m signal-oransje med refleks tråder, 30m med glow-in-the-dark + 40m glow-in-the-drak Micro cord i posten fra Paracord.no i dag.
 10. Ja, det er jo absolutt en mulighet å ta lange bæringer i en togang. Turen til Vonsjøen er, hvertfall for min del, for lang til at jeg hadde gjort det med bare en uke til rådighet, vi brukte tilsammen 18 dager på turen, men da bodde vi 10 dager i strekk ved Vonsjøen. La ut en turrapport i fjor. Ser for øvrig at hukommelsen har sviktet litt når jeg leser denne igjen, det var temperaturer til litt under 5 grader på natten noen av dagene, ikke ned mot null som jeg skrev over her. Jeg har veldig lyst til å dra tilbake med Kärringsjön som utgangspunkt en dag, enten nordover i alle de små vannene, eller en tur innover mot Revsjøen, eller en kombo. Enig i at det er lite folk man er ute etter når man er på tur, men om jeg ikke har mulighet til det når småen blir litt større så tar jeg heller en tur der det er litt folksomt enn ingen tur i det heletatt
 11. Har ikke vært far i mer enn vel 2 måneder, så erfaring med barn på tur har jeg ikke enda, men har vært på HV øvelse med folk som tar barn med på tur, som nevner noen ting å tenke på. Barn kan ha relativt kort tålmodighet, så lange etapper kan være lurt å unngå. Man trenger ikke bevege seg veldig langt for å få en fin tur, selv har jeg vært 2 uker i Kjørull... det er ikke mye til villmark, og den er heller ikke stor (Det ble en haste reseverløsning pga. dårlig planlegging et år) Lang kjøring til startpunkt er kanskje også noe å tenke på. Kärringsjön som @Bjarne H.S. nevner er et veldig fint utgangspunkt, og derfra og nordover er det et mylder av vann med korte bæringer. Har ikke vært der selv, vi tok turen sørover og krysset Rogen og opp til Vonsjøen...blir kanskje litt vel langt med så barn på tur og minst 1 bæring på 1 km. Det var også nattetemperaturer ned mod 0 i begynnelsen av Juli. Ellers har jeg hørt at Fjorda nord for Hønefoss er et veldig fint sted å padle, og jeg antar det er relativt rolige farvann der. Litt folksomt har jeg hørt. Jeg kunne sikkert fint klart å tilbringe 2 uker+ der selv, det er ikke alltid så viktig å bevege seg 10 km hver gang man skal flytte på seg. Nord i Isteren som er nabovannet til Femunden er det noen sandstrender på østsiden og fine teltplasser, her kan man også ta en dagstur til toppen av Nordre Bjørneberget og få en fantastisk utsikt over Femunden og innover nasjonalparken på den andre siden. Bakgrunnsildet på min profil her på Fjellforum er tatt derfra i sydlig retning med Isteren til høyre og sørlige delen av Femunden til venstre. Kanskje litt langt å gå for en 4 åring, men du har muligens bæremeis? Du kan også leie kano hos Rønningen Camping her og padle "nedover" elven mot Isteren. Den renner i en retning, men det er ingen stryk og man padler fint motstrøms når man skal tilbake. Helt flatt.
 12. Har egentlig aldri glemt noe viktig, satt igjen stangen til tipi teltet på en padletur med 1 overnatting en gang, men det ble løst med en padleåre og noen steiner. Kunne egentlig klart meg i lang tid uten den stangen, hadde holdt å spikke en stokk og tatt den med videre, fordelen med telt med kun en stang i senter som ikke skal tres gjennom en tynn hylse.
 13. Oi...det så ut som noe jeg ville hatt i samlingen. Den veier jo bare litt under min 4 persons tipi, men noen ganger kommer man til steder der man kunne tenke seg å overnatte, hvor hengekøye er eneste alternativ som f.eks skrått terreng vet et vann. Sett i forhold til fleksibiliteten med hvor man kan slå leir synes jeg ikke vekten var avskrekkende, og det virker jo relativt romslig også. Ser jo også ut som om det skal være relativt greit å ankre den i vind siden det er en bridge-hammock konstruksjon. Prisen skulle jeg klart å forsvare overfor fruen...plassen i den lille leiligheten derimot :/
 14. Hvis det er snakk om en lengre dagstur hvor det ikke skal overnattes, og det er utstyr man skal liste opp og ikke klær man går med eller maten/kaffen man ev. har med så blir det noe ala dette; Tarp Tennstål/Lighter/Stikker Solostove Kniv Kopp Drikkeflaske Tau/Paracord Sitteunderlag Kamera Sekk Hadde det vært snakk om en tur med overnatting hadde sitteunderlaget blitt byttet ut med sovepose, kanskje kamera for overtrekkspose og så hadde det blitt en hodelykt i tillegg. Det er lett å få listen under 10 ting på lange dagsturer, men med overnatting hadde det nok blitt 12 ting på listen, kanskje litt mer avhengig av hvor turen gikk.
 15. Enig i det. Om man har det som backup eller bruker det fast og har andre ting som backup så er det jo det at man har flere muligheter til å gjøre opp ild som er det viktige oppi det hele, og ikke bare satse alt på en hest, selv om man i stor grad kanskje ikke er mer enn noen timers marsj unna sivilisasjon. Har man gått seg vill, falt i elven og er søkk våt og det går mot kveld så hjelper det ikke at sivilisasjonen bare er 6 km unna Selv har jeg egentlig stort sett basert meg på lighter siden jeg er(i ferd med å bli en ikke) røyker og således alltid hatt opptil flere lightere med meg på tur...røykere som ikke har fyr har en lei tendens til å bli gretne Men siden jeg nå har blitt far og det skal sluttes å røyke så er jeg nå begynt å lære meg å fyre opp med tennstål og har laget en liten pakke med lighter og stormstikker som jeg skal ha som backup på lengre turer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.