Gå til innhold

Truant76

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  387
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Truant76 vant dagen sist Juni 27

Truant76 hadde mest likt innhold!

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

1 431 profilvisninger
 1. Jeg har egentlig motsatt erfaring. Før hadde jeg en Pelican 15.5 med kjøl, og problemet med den er at den er treg å få endret retning på siden den er såpass stabil, så jeg har endt opp med å mene at min Ally 16.5 er enklere på flattvann enn Pelicanen var, rett og slett fordi den lystrer med mye mindre kraftanstrengelser. Dette gjelder med 2 som padler. Vet at teorien skal være det motsatte av dette, men det er ikke min erfaring overhode.
 2. Helsport Romsdalshorn 3 Camp - Må hentes på Sotra utenfor Bergen.
 3. Ja da er nok kanskje ikke banan-køye tingen for deg. Det finnes jo også noe man kaller "bridge hammock" som skal være en del flatere, som visstnok også skal fungere til dem som sover på magen; Lenke
 4. Brukte du mønesnor på den? Jeg har en vanlig king size TTM som er banan, med mønesnor, og lå litt diagonalt i en uke uten å få noe problemer.
 5. Slik jeg ser det har utstyrs-jaget to sider, den ene handler om å bytte ut utstyr man allerede har med noe som enten er bedre eller f.eks lettere, den andre handler om anskaffelse av utstyr som gjør man i stand til å reise på turer som det eksisterende utstyret ikke duger til. Har man kvistbrenner og en superlett gassbrenner uten forvarming så kan det hende at det er direkte uforsvarlig å dra på vintertur med det som hjelpemiddel. Man bør generelt ikke gamble med muligheten for å skaffe seg vann, så en eller annen form for fuel brenner er kanskje ikke så dumt. En annen ting er "bolig". Det er ikke få ganger jeg har padlet forbi steder som man godt kunne tenke seg å campe på, men som overhode ikke har noen reelle teltplasser, det er gjerne tett skog og bratt terreng. Slike steder er det også veldig mye mindre sjanse for å møte andre, hvis det å være helt alene uten å bli forstyrret er en del av turgleden. Da kan en hengekøye være en god investering. Du har et godt poeng likevel.
 6. Jeg har denne og brukte den en uke i Telemark denne måneden, ekstremt finmasket etter min erfaring og ikke ett eneste dyr i hengekøyen bortsett fra maur som jeg dro med meg oppi da jeg la meg, for det var det myyye av der vi var. Veldig fornøyd.
 7. Har du noe erfaring fra lining med flattvann/allround kano? Har ikke gjort det selv men ser for meg at det må være betraktelig enklere med 16.6 DR enn det hadde vært med min forrige Pelican. Tenker da primært lining med last i kanoen, om den er helt tom blir det kanskje ikke så store forskjellen. Jeg har til nå egentlig ikke padlet i elv, men det er jeg ganske sikker på er noe som kommer etter hvert siden tur med kano ser ut til å ha blitt den nye standarden for den gjengen jeg reiser på turer med, noe som var litt av grunnen til at jeg valgte en allrounder. En annen ting jeg la merke til med Ally'en var at den var mer medgjørlig i bølger, der Pelican'en "stampet" litt og hadde skvulp i baugen var det mer som om Ally'en bare buktet seg gjennom bevegelsene i vannet akkurat som om den dempet effekten, antagelig fordi den ikke er like stiv i lengderetningen.
 8. Da vi var 19 dager i Rogen området i 2017 brukte vi en litt stor vanntett/rullelukking pakkpose av ripstop som oppbevaring av alt søppel, som først ble lagt i vrengte handleposer (så er søppelposen lett å skille fra andre poser). Etter hvert som vi fylte handleposene tråkket vi dem bare ned i pakkposen og lukket igjen. Oppdaget aldri noen lukt fra denne på turen, og den holder også søppelet tørt, vått søppel er en uting. Det som var litt artig var at da vi kom tilbake til sivilisasjonen så tømte vi pakkposen...og glemte den under en plastduk bak i bilen. Der lå den i sikkert 8 måneder før jeg oppdaget den igjen. Var relativt skeptisk til om den bare var til å kaste, antok at den ville være full av mugg mm. Men da jeg åpnet den luktet det bare svakt av bål.
 9. Kan dessverre ikke svare direkte på spørsmålene dine, men tenker jeg kaster inn min erfaring uansett. Hadde tidligere en Pelican 15.5, som jeg for øvrig var veldig fornøyd med, god å padle og grei lastekapasitet. Byttet i år til en Ally 16.5 som vi padlet med oppakning i forrige uke. Nå har jeg bare 2 seter til Ally'en og Pelican kanoen hadde 3 fastmonterte, men selv om jeg setter inn et tredje sete i Allyen så er jeg veldig sikker på at jeg kan få med mer enn det som noengang var mulig i Pelican'en. En ting jeg var litt skeptisk til i forhold til dette byttet var retningsstabilitet, Allyen er flat under og buer opp i hekk og baug mens Pelican har en senket kjøl og er flat i endene. Joda, Pelican er mer stabil i retning, men, og denne er litt viktig fant jeg ut, Allyen er mye lettere å korrigere med slik at hvis den som sitter bak har litt erfaring så bruker han mindre krefter på å holde kursen. Pleican krevde en del gode tak for å hente inn igjen, noe Ally'en ikke gjorde. Ally krever heller ikke underlag under knærne om man padler "indianer" siden den allerede har flytematte i bunn. Nå skal det sies at ingenting er umulig, vi var 3 voksne med oppakning for 19 døgn på en tur fra Kärringsjön til Vonsjøen og tilbake i 2017 med Pleican'en, og da gikk den som et tungt lastet skip, men det var absolutt gjennomførbart. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg gikk opp i størrelse og ned i vekt Nå har jeg ikke padlet noen av dem på solotur, men har lest at det på slike turer er lurt å eksperimentere litt med lasting og vektplassering slik ander nevner. Men, er det nok vind så vil man vel få problemer mer eller mindre uansett hvilken kano man har om man er alene. I 2018 padlet vi 2 stk. med oppakning fra øst i Namsvatn de ca. 13 km til parkeringen i sørvest, i relativt frisk motvind, noe jeg ikke hadde giddet å forsøke engang om jeg hadde vært alene.
 10. Tja, det kommer litt an på hvilken type tur du er på. Vi pleier å ha en tarp oppe som tak over fellesområdet (normalt 4-5 stk. som reiser på tur sammen) og da fyrer vi bål slik at vi kan sitte tørt under tarpen og få varme fra bålet, og da kan man også tørke klær. Vi bygger ofte et "tak" over bålet med større våte ting som bruker en evighet på å tørke og ta fyr, så fyrer vi med mindre ved under. Nå turer ikke vi slik som Monsen gjør som står opp, pakker og flytter på seg nærmest uansett vær, er det ille blir vi liggende til det gir seg og holder oss i ro. Det blir jo litt annerledes om man er på en A til B tur der man er avhengig av å tilbakelegge X antall kilometer hver dag. Så bruker vi poncho som vi hiver av oss under tarpen, for selv med gode klær blir man kald om man sitter i ro. Vi hadde en hel dag med sammenhengende regn nå i forrige uke i Telemark pluss en del dager med delvis regn og det eneste jeg hengte til tørk når jeg kom hjem var tarpen.
 11. Synes ikke det var veldig vanskelig å forstå hva du mente, om man ikke bruker en Leatherman man har med på tur så kan man fint la den ligge igjen hjemme på neste tur, men det blir jo ikke nødvendigvis sol på hele neste tur selv om det var det på forrige tur, så når det gjelder uforutsigbare ting som været så lar man ikke slike ting ligge hjemme når man når som helst kan få behov for det.
 12. Som andre nevner er det nok lettere å komme med tips om du lister opp hva du pakker med deg. På 3 dager hadde jeg ikke hatt med så veldig mye mer klær enn det jeg gikk i, ett sett tynn ull overdel/underdel + enten en lett dunjakke eller ullgenser. Hadde nok heller ikke hatt med så veldig variert kokkeutstyr på så kort tur, spes. om det var en ren gåtur.
 13. Truant76

  Lunch!

  Nei, hjemme gjør jeg gjerne det men på tur spiser jeg når jeg er sulten, eller etter en økt med f.eks padling. Noen ganger fører det til middag kl 21 osv
 14. Helt sikkert ikke, mitt første telt var på ingen måte optimalt hverken mtp. på liggelengde eller vekt, men jeg brukte det i 3 år selv om det var tungt å bære og tærne mine dyttet innerduken opp i ytterduken i fotenden. Sekken har jeg hatt siden 2012 så der traff jeg bedre, har ingen planer om å bytte den ut før den ev. blir så ødelagt at den ikke kan repareres.
 15. Mennesker har en lei tendens til å gå i forsvarsmodus når de innser at de har gjort noe feil og står overfor et annet menneske som har oppført seg slik det skal. Personen var nok smertelig klar over at det var hans egen feil, folk er sjelden så tilbakestående, men med ego inne i bildet er det lettere å kjefte enn å si unnskyld for enkelte.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.