Truant76

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  171
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

319 profilvisninger
 1. Jeg endte opp med å kjøpe en solid presenning på Clas Ohlson, 2 sett med klemmer og noen regulerbare strikk med kroker i endene. La presenningen utover bakken, la kanoen oppå og brettet over ripen på hver side og skar av med kniv. Skal se om jeg får tatt et bilde eller 2 til helgen, det er jo ikke lys utendørs i ukedagene for vi som jobber dagtid, for øyeblikket
 2. Farge på jakke

  Så du den testen de gjorde med en person de søkte etter med IR kamera fra helikopter? I vanlige klær var personen en liten hvit prikk i bildet, med en helt vanlig refleksvest lyste han opp som en sol. Jeg kommer til å ha med noe med mye refleks på neste langtur.
 3. Farge på jakke

  Har ikke merket noen forskjell på farge på klær når det gjelder mygg, der har av erfaring tiden man har vært ute mer å si, jo lenger tid i skauen dess mindre mygg Men farger har litt å si om man tar bilder, skarpe farger mot naturfarger gjør seg godt, man forsvinner ofte i bildet om man har mørke klær i brune og grønne toner.
 4. Teltkost

  Bruker nøyaktig samme metode:D
 5. Forminsking av ett bilde

  Paint er et glimrende program til sitt bruk, og elsket. Microsoft skulle jo fase den ut av neste versjon av Windows, men det skapte furore så når har de skrotet den planen
 6. Forminsking av ett bilde

  Hvis du vil ha funksjonalitet nesten på høyde med Photoshop, gratis, så finnes GIMP pakken. Har brukt denne selv i mange år. Det finnes også RAW convertere, men de henger litt etter markedet siden det er utvikling uten lønn. Det er dog et veldig komplekst program å installere om du bare skal endre størrelsen på bildene, det kan bli litt overkill. https://www.gimp.org/
 7. Solcellepanel på langtur

  Ja, Clas er vel ikke kjent som gramjegere Den virker også veldig solid konstruert, glemte den ute i regnet en natt i stående stilling, så vannet rant jo av, og den var helt fin da jeg stod opp dagen etter. Litt synd at den bare kommer i sort, hadde vært fint med noen sterke farger så den var litt lettere å se, ev. om den hadde none reflekser på seg.
 8. Solcellepanel på langtur

  Jeg har denne fra Clas Ohlson - http://www.clasohlson.com/no/Exibel-solcellelader-med-USB-10-W-/38-6836 Lader min Samsung Galaxy S5 Neo fra ca. 10% til 95% på 1t 45min ved skyfri himmel. Lader også i overskyet og regn, men det tar tid. Hadde med denne og en eldre 9000 powerbank som betjente 2 stk. telefoner i 18 dager på tur i sommer, som primært ble brukt som fotoapparater. Fornøyd, men så har jeg også godt med tålmodighet
 9. Monstermaster nok en gang

  Antagelig ikke, men når intensjonen er at det skal hjelpe for fugl så er det vel lite nyttig å lage noe som er optimalt for mennesket. Dyr ser jo ting en del annerledes enn oss. Forslaget kommer jo ikke fordi vi skal se linene bedre. Kanskje det er umulig og således ikke engang verdt bryet å prøve.
 10. Monstermaster nok en gang

  Men nattkameraer sender vel heller ikke ut lys? Her der det jo snakk om metoder for å forsterke effekten av det lille lyset som allerede er tilstede, som rester av sollys, månelys mm.
 11. Monstermaster nok en gang

  En tanke; Når vi nå har barduner og tau med refleksliner i, burde det ikke være mulig å gjøre noe lignende med kraftlinjer slik at fauna faktisk ser dem? Jeg så et bilde på facebook her om dagen der letemannskaper med nattkamera viste forskjellen på en person i marken med og uten refleksvest. Det var en dramatisk forskjell. Jeg har også noen reflekser til kayak åren min som visstnok skal gjøre meg mer synlig for en skipsradar. Hvis dette fungerer for fugler og dyr også burde det jo være en relativt rimelig investering når man først har bestemt seg for å sette opp disse mastene og vindturbinene?
 12. Trenger jeg regntett jakke?

  Kroppen tappes jo for varme når den prøver å kvitte seg med varme, det er jo derfor den kjøles ned ved svetting. Det skal ikke være noen fysisk forskjell på de to beskrivelsene. Det er nok en opplevet forskjell fordi man legger merke til det kalde vannet som kommer utenfra kontra det allerede oppvarmede vannet som kommer innenfra. Varmen har bare gått over til vannet inne i kroppen som er vanskeligere å merke enn oppvarmingen av vannet på utsiden av huden. Har helt sikkert å gjøre med at vi ikke har mye nervetråder innvendig i kroppen sammenlignet med utenpå huden. Vil jeg tro.
 13. Trenger jeg regntett jakke?

  Kan vel egentlig bare skrive under på denne med det samme, forflytning i vind med poncho er ikke en ideell øvelse.
 14. Trenger jeg regntett jakke?

  Det kommer litt an på hvordan man er på tur etter min erfaring. Selv er jeg allergisk mot å forflytte meg i regnvær med oppakning, så jeg sitter heller under tarpen så lenge det er nedbør. Stort sett har jeg ikke behov for skalljakke, den jeg hadde var utslitt så jeg kjøpte en enkel bomull anorakk i stedet og har med Helsport regn poncho og en superlett Fjellreven bukse. Membranklær puster som regel dårlig i varmere vær, GoreTex er vel slik at jo høyere forskjell på temperatur på innsiden og yttersiden av plagget, jo bedre pusteevne. Men det slår uansett ikke pusteevnen til anorakken. Det jeg liker med denne løsningen er at man har en veldig pustende jakke som er tørr til bruk under tarp ol. som også brukes under poncho. For meg er dette en varmere løsning enn f.eks å gå rundt med en våt skalljakke, for den kjøler deg ned så lenge den er våt, selv om det bare er på utsiden. I tillegg så får jeg plass til Helinox ground chair inne i ponchoen, så hvis jeg ikke har fått opp en tarp kan jeg likevel sitte tørt og i le for vind.
 15. Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  Jeg har Titan med kjele og 2 av mine turkamerater har hver sin Lite. Den store fordelen med Titan er når man skal koke opp mye vann eller f.eks en gryterett som skal putre i 10 min, det blir betraktelig mindre påfylling med Titan, både fordi den har større kammer men også fordi det er plass til tykkere og lengre kvist i den som ikke brenner så fort opp, i tillegg er den litt mer stabil enn Lite og det er mer romslig i hullet der man fyller på. Et tips ved lengre koking er å bruke ca. 50% kongler ved mating, de gløder mer enn de brenner og gjør det (etter min erfaring) lettere å holde stabil temperatur over tid. Hvis jeg kun dro på solo turer hadde jeg hatt en Lite, men fruen er alltid med på tur så da gikk vi for en litt større. Du får også kokt opp mer vann til kaffe, kakao ol. hvis dere er flere på tur, så slipper noen å sitte å vente på varmt vann. Vi har brukt våre såpass at noen av spilene som danner risten i bunn har løsnet på den ene siden, det løste vi med å legge den på plass og knipe rundt midten av spilen med en leatherman el. og vri den slik at den får en liten "S" form på midten som strammer den inn i lengderetningen. Det er antagelig av egen misbruk at dette skjer når man på død og liv skal ha den siste kvisten inn i kammeret og dermed legger litt press på risten i bunn, heller enn dårlig konstruksjon.