Gå til innhold
 • Bli medlem

Truant76

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  531
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Truant76 vant dagen sist 25. juli

Truant76 hadde mest likt innhold!

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

2 234 profilvisninger
 1. Har som oftest samme camp i mange dager, gjerne en hel uke, men likevel nok å gjøre; fyre kvistbrenner til morgenkaffe ol, samle kvist, fiske litt, studere kart og planlegge dagsutflukter, og da er det på tide med kaffe igjen og ny runde med kvistbrenneren. Så justeres det gjerne på telt og tarp, går jo noen dager før man er fornøyd. Så må man fylle på vannposen og henge den opp i treet igjen og da roper jaggu kvistbrenneren og kaffekoppen atter en gang. Så kokes det vann til termosen bare sånn just in case. På et tidspunk må man ha middag så da går det jo minst en time eller mer, og etter den
 2. På padleturer har jeg alltid med en jervenduk original som jeg oppbevarer stol, fiskestang, dagstursekk osv. i på utsiden av teltet. Har også hatt mat i den men aldri hatt besøk av dyr. Den er for øvrig også praktisk i kano når det regner, så holder ting seg tørt, og så kan man ha en taustump i den og sikre at ikke "en million" ting forsvinner ved en ev. velt. Kanskje litt vel mye vekt på gåturer...
 3. Den komboen der har jeg også, veldig fornøyd med den kniven og øksen har gjort mye godt arbeid. Så har jeg Utvær og en Gränsfors hvis ting skal se litt pent ut.
 4. Å bruke stekepanne på de minste kan bli litt mye jobb, men de er fin om man er alene på tur og stort sett koker vann. Synes Solostove Titan størrelse, som er den jeg har brukt mest, er helt ok å lage gryterett til 2 på, f. eks og den kan også varme deg litt om du er småkald. Er vi flere på tur, som er normen på den årlige sommerturen og vi lager felles pannekakerøre så ender vi som oftest opp med bål, det blir for mye mating hvis 3-4 stk. skal steke på rundgang.
 5. Jeg bretter den slik den var da den var ny og legger den i bunnen av pakksekken med det andre oppå. Tror ikke jeg engang tørket den skikkelig før jeg pakket den ned sist. Det er kanskje ikke ideelt, men antagelig mye mindre problematisk enn at den f.eks ligger et sted den blir utsatt for sollys.
 6. Der er jeg også, og glad er jeg for det for det å måtte ha noe i ørene når jeg sover hadde drevet meg til vanvidd. Har sovet med slikt en gang, og aldri mer.
 7. Spornavigering?
 8. Det kan jeg skrive under på. Mine sitter som støpt på Alfa WK støvlene, som er dem jeg kjøpte dem til, men da jeg prøvde dem på noen lettere North Face tekstilsko i fjor vinter satt de litt løst, men det gikk. Problemet oppstod da jeg kom ut i litt dypere kram snø, da klabbet det mellom skosålen og piggene og de ble helt umulig å gå med. Har heller ikke noen problem med å få dem kjapt av og på, og er veldig fornøyd med mine.
 9. Tja... Hvis jeg ikke liker gjestene i nytt på nytt så hopper jeg over episoden, men jeg slutter ikke å se programmet.
 10. Jeg har vel egentlig ingenting som faller i kategorien ultralett, selv om jeg har byttet ut en del ting i lettere varianter opp gjennom årene. Det som slår meg etter å ha sett på Erik Normark er at jeg også kan pakke en sekk for 5-6 dager og komme ned i 10-12 kg, som da hadde blitt en tur med kun det nødvendige og lite av den "luksus"/komfort som jeg er vant til å ta med meg. Jeg kunne klart meg lenge med det, på betraktelig lengre turer, men det som da hadde økt vekten i all hovedsak hadde vært mat. Så blir jo spørsmålet, pakke 8 kg ekstra mat og komme opp i 18-20 kg, en vekt som vil redusere
 11. Tja... På den ene siden er det mange som har mer penger å rutte med for tiden fordi de ikke får reist på sin vante ferie og brukt pengene der, noe som blandt annet har ført til mye oppussing i de tusen hjem og greie tider for byggevarebransjen. Kanskje noen vil ha litt av kaken og prøver å skummer fløten med slike priser når det i tillegg til grei økonomi hos mange også har vært reklamert ganske tungt for norgesferie, og gjerne mer enn vanlig på friluftsliv. En annen forklaring kunne vært økte utgifter for innkjøp av råvarer ifm. korona hos Drytech, men det skulle vel vært reflektert i st
 12. Ikke jeg heller, men merket at jeg hadde litt sånn "sminkedukker" fordommer likevel. Jeg ble kraftig satt på plass, og det var veldig positivt. Imponert over at de la på svøm begge to sammen med Monsen. Likte egentlig den episoden mer enn den med Almås, og det sier litt for jeg har litt sansen for ham.
 13. Som andre sier så bør det testes, og gjerne i flere omganger. Jeg var på en tur der jeg våknet et par ganger gjennom natten og var litt småkald, la meg over i fosterstilling og sov videre, dette med tynn ull på. Noen netter senere med kanskje så lite som 2 grader forskjell i utetemperatur lå jeg en hel natt i bare boxer og t-skjorte og våknet ikke før på morgenkvisten. Veldig vanskelig å peke på hva som skulle være forklaringen på dette.
 14. Stuffet er ganske "fleksibelt" da du kan regulere hvor vannavvisende det skal være etter hvor mye voks du setter det inn med, men da på bekostning av pusteevne. Største fordelene etter mitt syn er dette i kombinasjon med slitestyrke, du trenger ikke være særlig redd for skader mht. glør fra bål, slitasje ved bæring av sekk, rifter fra vegetasjon ol. Poncho som nevnt er en grei sikkerhet mot uventet nedbør, relativt få gram å bære ekstra sett i forhold til tiden det tar å tørke om du blir skikkelig våt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.