Gå til innhold

Truant76

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  287
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Nylige profilbesøk

1 052 profilvisninger
 1. Truant76

  Hva har du kjøpt nå!

  Har blitt hektet på paracord... Fikk 30m signal-oransje med refleks tråder, 30m med glow-in-the-dark + 40m glow-in-the-drak Micro cord i posten fra Paracord.no i dag.
 2. Ja, det er jo absolutt en mulighet å ta lange bæringer i en togang. Turen til Vonsjøen er, hvertfall for min del, for lang til at jeg hadde gjort det med bare en uke til rådighet, vi brukte tilsammen 18 dager på turen, men da bodde vi 10 dager i strekk ved Vonsjøen. La ut en turrapport i fjor. Ser for øvrig at hukommelsen har sviktet litt når jeg leser denne igjen, det var temperaturer til litt under 5 grader på natten noen av dagene, ikke ned mot null som jeg skrev over her. Jeg har veldig lyst til å dra tilbake med Kärringsjön som utgangspunkt en dag, enten nordover i alle de små vannene, eller en tur innover mot Revsjøen, eller en kombo. Enig i at det er lite folk man er ute etter når man er på tur, men om jeg ikke har mulighet til det når småen blir litt større så tar jeg heller en tur der det er litt folksomt enn ingen tur i det heletatt
 3. Har ikke vært far i mer enn vel 2 måneder, så erfaring med barn på tur har jeg ikke enda, men har vært på HV øvelse med folk som tar barn med på tur, som nevner noen ting å tenke på. Barn kan ha relativt kort tålmodighet, så lange etapper kan være lurt å unngå. Man trenger ikke bevege seg veldig langt for å få en fin tur, selv har jeg vært 2 uker i Kjørull... det er ikke mye til villmark, og den er heller ikke stor (Det ble en haste reseverløsning pga. dårlig planlegging et år) Lang kjøring til startpunkt er kanskje også noe å tenke på. Kärringsjön som @Bjarne H.S. nevner er et veldig fint utgangspunkt, og derfra og nordover er det et mylder av vann med korte bæringer. Har ikke vært der selv, vi tok turen sørover og krysset Rogen og opp til Vonsjøen...blir kanskje litt vel langt med så barn på tur og minst 1 bæring på 1 km. Det var også nattetemperaturer ned mod 0 i begynnelsen av Juli. Ellers har jeg hørt at Fjorda nord for Hønefoss er et veldig fint sted å padle, og jeg antar det er relativt rolige farvann der. Litt folksomt har jeg hørt. Jeg kunne sikkert fint klart å tilbringe 2 uker+ der selv, det er ikke alltid så viktig å bevege seg 10 km hver gang man skal flytte på seg. Nord i Isteren som er nabovannet til Femunden er det noen sandstrender på østsiden og fine teltplasser, her kan man også ta en dagstur til toppen av Nordre Bjørneberget og få en fantastisk utsikt over Femunden og innover nasjonalparken på den andre siden. Bakgrunnsildet på min profil her på Fjellforum er tatt derfra i sydlig retning med Isteren til høyre og sørlige delen av Femunden til venstre. Kanskje litt langt å gå for en 4 åring, men du har muligens bæremeis? Du kan også leie kano hos Rønningen Camping her og padle "nedover" elven mot Isteren. Den renner i en retning, men det er ingen stryk og man padler fint motstrøms når man skal tilbake. Helt flatt.
 4. Truant76

  Hva er det viktigste - du har glemt?

  Har egentlig aldri glemt noe viktig, satt igjen stangen til tipi teltet på en padletur med 1 overnatting en gang, men det ble løst med en padleåre og noen steiner. Kunne egentlig klart meg i lang tid uten den stangen, hadde holdt å spikke en stokk og tatt den med videre, fordelen med telt med kun en stang i senter som ikke skal tres gjennom en tynn hylse.
 5. Truant76

  Nytt hybridtelt ?

  Oi...det så ut som noe jeg ville hatt i samlingen. Den veier jo bare litt under min 4 persons tipi, men noen ganger kommer man til steder der man kunne tenke seg å overnatte, hvor hengekøye er eneste alternativ som f.eks skrått terreng vet et vann. Sett i forhold til fleksibiliteten med hvor man kan slå leir synes jeg ikke vekten var avskrekkende, og det virker jo relativt romslig også. Ser jo også ut som om det skal være relativt greit å ankre den i vind siden det er en bridge-hammock konstruksjon. Prisen skulle jeg klart å forsvare overfor fruen...plassen i den lille leiligheten derimot :/
 6. Truant76

  10 ting man må ha på tur

  Hvis det er snakk om en lengre dagstur hvor det ikke skal overnattes, og det er utstyr man skal liste opp og ikke klær man går med eller maten/kaffen man ev. har med så blir det noe ala dette; Tarp Tennstål/Lighter/Stikker Solostove Kniv Kopp Drikkeflaske Tau/Paracord Sitteunderlag Kamera Sekk Hadde det vært snakk om en tur med overnatting hadde sitteunderlaget blitt byttet ut med sovepose, kanskje kamera for overtrekkspose og så hadde det blitt en hodelykt i tillegg. Det er lett å få listen under 10 ting på lange dagsturer, men med overnatting hadde det nok blitt 12 ting på listen, kanskje litt mer avhengig av hvor turen gikk.
 7. Truant76

  10 ting man må ha på tur

  Enig i det. Om man har det som backup eller bruker det fast og har andre ting som backup så er det jo det at man har flere muligheter til å gjøre opp ild som er det viktige oppi det hele, og ikke bare satse alt på en hest, selv om man i stor grad kanskje ikke er mer enn noen timers marsj unna sivilisasjon. Har man gått seg vill, falt i elven og er søkk våt og det går mot kveld så hjelper det ikke at sivilisasjonen bare er 6 km unna Selv har jeg egentlig stort sett basert meg på lighter siden jeg er(i ferd med å bli en ikke) røyker og således alltid hatt opptil flere lightere med meg på tur...røykere som ikke har fyr har en lei tendens til å bli gretne Men siden jeg nå har blitt far og det skal sluttes å røyke så er jeg nå begynt å lære meg å fyre opp med tennstål og har laget en liten pakke med lighter og stormstikker som jeg skal ha som backup på lengre turer.
 8. Truant76

  10 ting man må ha på tur

  Disclaimer, dette er ikke rettet mot @Memento mori Jeg synes denne "debatten" om tennstål er ganske så fascinerende, så mye at jeg kommenterte en video jeg fant på Youtube som antydet at tennstål var å gå tilbake i tid. Tja, det er kanskje det rent teknologisk, men nå er det nå en gang slik at mange som driver med brenngasser tenner sine flammer med noe som lager gnist, som ikke har gass eller overflate som brenner bort. Og det er det jo helt sikkert gode grunner til. Det som er fint med måten vi her i vesten er "på tur" er jo at det i 99.99% av tilfellene er med det mål for øyet å ha det fint. Når man har det fint så er man i en situasjon hvor man har kontroll, man mangler ikke nesten alt ala Bear Grylls. Når mennesker har det de trenger kan de bruke tiden på det som underholder dem, noe som er en av grunnene til at menneskeheten har ting som kunst, som overhode ikke har noen bruksverdi i det daglige. Siden vi er på tur for å ha det bra, og ikke trenger å slite med å overleve, så kan vi bruke noe av tiden til ting som vi liker og som interesserer oss, som f.eks å lære å lage ild på en måte som våre forfedre måtte gjøre. Av nysgjerrighet lurer jeg på om det er mange av Fjellforums medlemmer så har så lite tid til overs når de er på tur at de aldri "diller" med noe som helst, fordi all tid går med til "viktige" ting? Jeg skjønner ikke noe som helst av det å rakke ned på mennesker som bruker tennstål. Er det feil å ta og kjenne litt på enkelte utfordringer som våre forfedre hadde? Er det for mye Hipster å bruke det til å lage bål til at man vil tillate seg å bli sett død med et sett i beltet? Vi forventer ikke å havne i en survival situasjon, de fleste av oss planlegger nok turene våre på en slik måte at det skal veldig mye til før vi havner i virkelig trøbbel, men det kan likevel skje. Da er det jo passe Donald Duck å slite med å klare seg når lighteren tilfeldigvis skulle svikte, stikkene har blitt våte og man ikke har med eller lært seg å bruke et tennstål eller å fyre opp med friksjon. Jeg hadde hvertfall følt meg passe dum om jeg havnet i den situasjonen og knapt overlevde fordi det var teit å lære seg å bruke noe annet enn lighter og fyrstikker når jeg har all verdens tid til slikt når jeg er ute i naturen og koser meg. Ellers kjører vi jo Skoda, Volvo, VW, Lada, Citröen osv. i det daglige uten at vi bry oss nevneverdig om det, så da burde det vel også være greit å ha sin egen "grunnutrustning" til tur? Vi har jo forskjellige ferdighetsnivåer så det som er minimalistisk på grensen til galskap hos noen er jo et sett med luksus for andre. Jada, jeg er en av dem som ofte kjenner det litt i hoften fordi jeg bærer med meg så mye, ikke fordi jeg må, men fordi jeg vil
 9. Truant76

  10 ting man må ha på tur

  Tror shemag er et slags tørkle til å beskytte hodet mot elementene, men er sikkert fleksibelt nok til å ha flere bruksområder enn det. Forsåvidt enig i listen til tur i skogslandskap, men ville valgt en mye mindre kniv og droppet kompasset. Har lært meg til å finne himmelretningene uten og hvis jeg ikke har kart så er det ikke så mye poeng i å ha et kompass. Så ville jeg hatt med enten stormstikker eller lighter som backup til tennstålet, liker ikke å satse på en tennkilde alene.
 10. Truant76

  Høydemeter

  Helt sikkert individuell praksis her, men jeg pleier å skille mellom høydemeter og totalt høydemeter og teller kun oppover. Går jeg opp og ned 300m så er det 300 høydemeter. Går jeg opp samme høyden, ned på baksiden for så å gå opp igjen og tilbake til utgangspunktet så har jeg gått totalt 600 høydemeter.
 11. Aha, nå skjønner jeg hvordan det fungerer... 50 i IQ der ja Det er nok ikke noe poeng å endre for alle, håpet bare på at det fantes en enkel sak som et rullegardin-valg der man kunne øke antallet. Takk for tips.
 12. Noen ganger går det litt tid mellom hver gang jeg får sjekket Fjellforum og da kan det hende jeg har gått glipp av aktivitet i en tråd om denne faller ut av listen til høyre, eller f.eks hvis det opprettes en tråd som får høyt aktivitetsnivå så forsvinner aktivitet i andre tråder fra listen relativt raskt. Finnes det en mulighet for f.eks å implementere et valg over eller under listen der man kan utvide? Tenker da på at standard kanskje er 10 siste innlegg, så kan man velge å vise 15, 20, 25 osv for enkelt å se at man ikke har gått glipp av noe. Ser at ordet "poster" gjør pekeren om til den som vises ved en lenke, men det skjer ikke noe når man klikker på ordet. Mulig deaktivert funksjon?
 13. Det er så utrolig herlig når jeg kommer inn i en slik rytme på tur, skjer dessverre ikke alltid. 2015 i Femunden var slik, hadde ikke klokken på meg i ca. 2 uker og det føltes som om jeg var oppe hver morgen i 05:30/6:00 tiden hver dag, muligens også tidligere. Veldig stille, hørte mest knitringen fra kvist kaffe-bålet. Fin tråd, greit å koble av med på jobb innimellom slagene
 14. Truant76

  Hva har du kjøpt nå!

  Gratulerer, det er en av Casioene jeg selv har siklet på en stund. Har en "analog" G-Shock med solceller og radiosignal mottaker som jeg har hatt i over 10 år uten å gjøre noe som helst med annet enn å bytte reim, fantastisk maskin. Radio og solcelle er to absolutte krav neste gang jeg skal ha ny Casio
 15. Truant76

  Hva har du kjøpt nå!

  I dag har jeg kjøpt Helsport rundstrikk på XXL og reparert mine 15 år gamle Bergans vindvotter som ikke hadde mer strikk igjen;
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.