Gå til innhold

Truant76

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  191
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Truant76

 • Rang
  Naturfilosof
 • Bursdag 13. sep. 1976

Nylige profilbesøk

579 profilvisninger
 1. Truant76

  Ikke dø mens du padler kano

  Vonsjøen ligger på ca. 800m i Femundsmarka på grensen mellom Norge og Sverige og er nok derfor mer utsatt for uforutsigbar vind enn områdene rundt Askøy eller Sotra øst hvor jeg bor. Vonsjøen er også lang og relativt smal så nord/sør vind får større betydning enn øst/vest, noe som også gjelder Rogen. Vi måtte også vente over et døgn før vi kunne krysse den i 11/11:30 tiden på kvelden ved det smaleste et stykke sør i sjøen.
 2. Truant76

  Ikke dø mens du padler kano

  Da vi skulle hjem fra nord i Vonsjøen i fjor sommer ble vi overrasket av relativt sterk vind rett bakfra som laget mye bølger hvor vi opplevde slik surf at jeg til slutt bare satt bak og styrte med åren for å holde kanoen rett, hadde vi tverret da er det stor sannsynlighet for at vi hadde veltet. Heldigvis var vi kloke nok til å hole oss nær land og kom oss til slutt rundt et lite nes hvor vi fant le til vinden løyet en halvtimes tid senere. Ganske lærerikt om enn litt skummelt.
 3. Truant76

  Mat på 14 dagers vandring

  Man kan fort gå lei middagen om man bare har med Real, anbefaler å vurdere kombinasjon av gryterettposer (lav vekt) som inneholder enten ris eller pasta som man supplerer med oppskåret viltpølse. Vi har som oftest med minst en rødvinspølse og riensdyrpølse, og disse kan også brukes som snacks når man tar en pust i bakken. For meg er en god frokost en porsjonspose med havregrøt med en god del sukker, kanel, en klatt smør og tørkede bær en sikker vinner. Går fint ned selv på de dagene man er "morragretten"
 4. Truant76

  "Leave no trace" - Er vi alle hyklere?

  Vi er jo på ett eller annet tidspunkt nødt til å "leave a trace", ellers bidrar vi jo ikke til sirkulasjonen som er grunnsteinen i hvordan naturen virker. Litt høytsvevende og filosofisk, men likevel sant.
 5. Truant76

  Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Se der ja, artig. Vi var der i 2013 og 2015 men så aldri noe snø, viser vel bare godt hvorfor man ikke skal pakke for lite på turer i dette området. Var du vest for Roasten når bildet ble tatt?
 6. Truant76

  Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Dette kan jeg skrive under på, og det er viktig å tenke på. I fjor var jeg ved Vonsjøen i Femundsmarka på vel 800m høyde og vi hadde nattetemperaturer i området 2-4 grader og vind i slutten av Juli. Femundsmarka er en luring, terrenget er såpass flatt at man tror man er i "lavlandet". Jeg måtte på med tynt ullundertøy i min Warmpeace Viking 300 enkelte netter, men det var jeg forsåvidt forberedt på da jeg valgte 300 og ikke 600 pga. pakkvolum.
 7. Skal man følge "internett-rådet" for Titan slik jeg leser det her burde man vel gå over til kjeler av wolfram/tungsten som har smeltepunkt på rundt 3422 celcius
 8. Truant76

  Hva har du kjøpt nå!

  Fikk jakke fra Cumulus sin outlet i posten i går; 325g totalvekt, 115g 850cuin dun. Denne blir med til Børgefjell i August
 9. Truant76

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte et par Sea to Summit Quagmire eVent gamasjer rett før helgen som jeg tok på en prøvetur på lørdag. Har aldri brukt gamasjer før så kan ikke akkurat sammenligne med noe, men de virket veldig solide og var enkle å ta av og på. Hadde dem på i vel 5 1/2 time i temperaturer på rundt -1/+1 uten at det ble klamt. Var bare ca. 2cm snø så ikke akkurat ideelle forhold, men fikk nå gått dem in i det minste.
 10. Truant76

  Monsen minutt for minutt

  Fra margen i lenken til TS; Vil du også ut på tur? Lars Monsen og NRK planlegger å være i disse fjellområdene: Uke 28: Hardangervidda Uke 29: Jotunheimen Uke 30: Vesterålen Uke 31: Indre Troms Husk, du er selv ansvarlig for å planlegge og gjennomføre turen. NRK og Lars Monsen har ingen mulighet for å hjelpe eller tilrettelegge. Det betyr at du må undersøke og ordne alt du trenger av Transport og parkering Overnatting Utstyr Informasjon om ruten Den Norske Turistforening har lokallag over hele landet. De er klare til å hjelpe med informasjon og råd om hvor du kan gå, hva du trenger av utstyr, og andre tips til turen. Det er nok ikke alle nordmenn som er utstyrt til å gjennomføre dette, og blandt de som er det er det nok en del som ikke gidder å traske fram i det tempoet han vanligvis beveger seg i, så jeg tror nok ikke det blir på samme nivå som f.eks Hurtigruten minutt for minutt. Selv om Monsen absolutt er en inspirasjon for meg, så er det ikke i en slik setting jeg kunne tenke meg å møte ham, det hadde virkelig vært å foretrekke å bare tilfeldigvis treffe på ham i skauen og kanskje slå av en prat i 10-15 minutter før man gikk videre. Men så er jeg også allergisk mot å få trynet på TV da... Så biter jeg meg også merke i at det står at Monsen og NRK planlegger å være i disse områdene, det kan jo skje noe med hvor spesifikk informasjon de vil dele når det nærmer seg. Kommer sikkert til å se deler av det om det blir liggende på nett.
 11. Truant76

  Er du ikke redd?

  Ikke redde som i betydning ikke stikker av men blir stående på avstand og observere, eller ikke redde som i betydning av at de kommer nærmere? På generell basis er vel de fleste rovdyr vi har i våre trakter såpass oppegående at de er klar over at hvis de angriper noe som kan forsvare seg så vil det kunne gå ut over deres egen mulighet til å jakte om de blir skadet. Dette er vel en av hovedgrunnene til at rovdyr generelt blir usikker når man ikke viser frykt med å vike unna. Selv en bjørn vil jo i mange tilfeller avbryte et (skinn)angrep om du blir stående og veiver med armene og brøler. Dyrene er ikke dummere enn at de forstår at det er noen ugler i mosen om du faktisk ikke løper din vei. Det blir jo noe annet når de har unger da... Gikk tur en gang med min far sin flatcoat retriever da en løs samojed kom løpende i full fart mot oss, da den var noen meter unna bykset jeg fram på en fot mens jeg kastet begge armene ut til siden og satte et realt brøl med sinte øyne. Samojeden satte seg på bakbeina, skled vel en meter på potene på asfalten og bråsnudde.
 12. Truant76

  Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  Et tips til varmereguleringen er å bruke kongler i kombinasjon med kvist, de gir deg ikke en spesifikk temperatur men siden de gløder mer enn de brenner får du i det minste en jevnere temperatur uten at denne går opp og ned som en berg og dalbane.
 13. Truant76

  Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  I fjor da vi var 18 dager i Rogen/Femunden hadde jeg kun med Solostove som redskap, ingen gassbrenner, og det gikk helt fint. Har den også med noen ganger på dagsturer uten overnatting til f.eks steking av pølser el. Det eneste er at man må tenke litt framover i dårlig vær med mye nedbør slik at man får tørket noe brensel, spesielt om man bytter camp, da tar jeg ofte med litt tørr ved. Den er mye "koseligere" å bruke enn en gassbrenner og man får litt bedre samvittighet ang. vedforbruk kontra et vanlig bål da den er så effektiv. Jeg kjøpte min med 1.8L kokekar som ovnen passer oppi, så blir det ikke noe ekstra volum med separat kokekar.
 14. Truant76

  Hva har du i drikkeflasken din?

  Mener jeg så en dokumentar på NRK el. for ikke så veldig lenge siden som mer eller mindre avkreftet "myten" om at kaffe var spesielt vanndrivende, det samme gjeldt en britisk dokumentar om alkohol. Hvis kaffe som antageligvis er 99% vann er så vanndrivende at det driver ut mer enn det vannet du får inn med kaffekoppen så må jo den siste 1% være særdeles potent.
 15. Truant76

  Ulovlig stormkjøkken "solo-stove"?

  Solostove har sidemating i ringen på toppen som kokekaret står på, så man må ikke ta bort den for å fylle på mer brensel.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.