Gå til innhold

Baconpåtur

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Baconpåtur

 • Rang
  Komfortorientert

Nylige profilbesøk

846 profilvisninger
 1. Baconpåtur

  Lett og varm dunjakke for sporadisk bruk

  Har Berghaus Ramche-jakka som TS kjøpte. Er godt fornøyd, og har holdt seg bra tross mye bruk.
 2. Baconpåtur

  Slipe sett for kniv/øks ?

  Worksharp fungerer glimrende, og lager barberbladskarpe konvekse egger som en lek.
 3. Baconpåtur

  Ny led lenser hodelykt - eller?

  Du kan bytte batteri til vanlige 18650, men det er bare Lumonite 18650-batterier som fungerer med USB-laderen.
 4. Baconpåtur

  Ny led lenser hodelykt - eller?

  Har gjort en del research på hodelykt-fronten i det siste, og endte opp med Lumonite Compass R. En nyere utgave av den som ble testet her på Fjellforum for noe tid tilbake. Oppladbar med magnetfeste, vanntett og helt fabelaktig godt og bredt lys. Funker supert til trening og tur for meg. Liker også godt måneskinn-funksjonen som gir svært svakt lys. Har bare godt å si om den norske leverandøren Valostore, som også tester lykter med ærlig lysstyrke og varighet, hvilket ofte er langt unna hva produsenten selv oppgir. http://www.valostore.no/produkt/hodelykt_lumonite_compass_r/
 5. I litt mer krevende terreng, synes jeg det er en fordel med staver. Bratte oppoverbakker (og nedoverbakker), elvekryssing eller litt hoppe-fra-stein-til-stein-terreng. Det føles også som om det hjelper litt på hastigheten bortover, men er litt usikker på om det stemmer i praksis. Og så bruker jeg de både til tarp og som midtstang i pyramideteltet. Synes det er litt flaut å bruke staver i skogen i nærmiljøet, men mer akseptert i fjellet.
 6. Baconpåtur

  Ny test av tynne dunjakker, dyrest er dårligst

  Støtter denne. Har mange klær fra Norrøna, og når det en sjelden gang har vært noe utfordringer (bl.a med dårlige sømmer på ei Falketind primaloft-jakke som i testen) så har det løst seg raskt og gratis gjennom å kontakte Norrøna direkte. Veldig deilig å kunne henvende seg direkte til produsent, fremfor å gå veien via et mellomledd. Det er en etter mitt syn veldig god grunn til at vi her på berget skal kjøpe klær og utstyr fra norske produsenter, fremfor tilsvarende merker fra utlandet. (Som f.eks Norrøna, Bergans, Helsport).
 7. Baconpåtur

  Ekstra varme: Lakenpose, dunklær eller lett sovepose?

  Tolker jeg trådstarter riktig, så er det et poeng å pakke lett, men samtidig ha litt sikkerhetsmargin. Har selv de WM dunbuksene han linker til, og de er svært varme, og samtidig lette og komprimerer ned til størrelsen av en brusboks. Fordelen med å ha disse buksene (f.eks fremfor varmere sovepose, soveposeliner etc) er jo at man har glede av disse også FØR man kryper ned i posen for kvelden, altså når man er ferdig med å gå for dagen og ønsker å oppholde seg komfortabelt i camp utenfor teltet.
 8. Baconpåtur

  Stormkjøkken og rødsprit - uhell 20-20 regelen

  Enig i det selvfølgelig. Det er jo dampen som antennes. Men poenget mitt var jo hvor varmt metallet blir, og det kan jeg ikke forstå kan bli i nærheten av 400 grader celcius. (Som jo må til for å antenne dampen) Edit: Eller mener du at når man heller oppi ny sprit, så dannes det såpass mye damp at når man så kommer med fyrstikken for å tenne på, så kan denne antenne? Jo, det kan jo kanskje være et poeng.
 9. Baconpåtur

  Stormkjøkken og rødsprit - uhell 20-20 regelen

  Jeg kan ikke helt forstå hvorfor det skulle være farlig å fylle på rødsprit på brenneren før den er kald. Rødsprit har en tenntemperatur på +/- 400 grader celcius (ser forskjellige produsenter oppgir litt forskjellig temperatur). Og såfremt det ikke er noen flamme, så blir vel ikke metallet i rødspritbrenneren på langt nær så varm? Edit: Altså - jeg ser problemstillingen med usynlig flamme selvfølgelig. Men undringen min gleder hvorvidt metallet i brenneren nærmer seg tenntemperaturen når man er 100% sikker på at flammen er slukket.
 10. Baconpåtur

  Nytt telt

  Har ingen erfaring med vintertelting på høyfjellet, men tror vel kanskje ikke teltet er egnet til det formålet. Derimot har jeg tatt det med meg på flere turer vinterstid i skogen, og det har fungert helt utmerket.
 11. Baconpåtur

  Hvordan kle seg varmt på teltturer vinterstid

  Jeg har en del turer vinterstid hvor jeg ikke har gått så langt, og hvor formålet med turen mer er å være i camp enn å komme seg dit. Da kan man tillate seg å bære litt mer. Da synes jeg det er lite som slår en isolert fjellduk. Jeg har varianten fra Helsport: http://www.helsport.no/fjellduk-x-trem Om dette ikke er varmt nok, kan du spe på med ei varmeflaske. F.eks fyll en liter kokende vann i ei Nalgene-flaske og putt denne i en tykk ullsokk.
 12. Baconpåtur

  Votter - Trenger gode tips

  Jeg har disse Bergans skallvottene. Synes de fungerer fint, og er fleksible. Såpass romslige at de kan brukes utenpå både tynne og tykke votter, og hansker for den saks skyld. Liker også ta de er såpass lange at de kan danne en form for snølås mot armen. Litt uvant strammesystem til å begynne med, men fungerer fint når man har "knekt koden".
 13. Baconpåtur

  Bukseseler på Norrøna recon pants

  Jeg kjøpte meg i dag noen Norrøna bukseseler, og klødde meg en stund i hodet for å finne ut hvordan jeg skulle feste dem. Det nærliggende var å feste dem i hempene på utsiden av buksa som også benyttes til å holde evt beltet på plass. Det fungerte jo, men føltes jo ikke helt riktig. Så oppdaget jeg at det er noen bitte små åpninger i stoffet på INNSIDEN av buksa, og da satt jo selene som et skudd. Når jeg oppdaget denne gamle tråden, så slo det meg at kanskje det var flere som har slitt med det samme...
 14. Baconpåtur

  Goretex Pro vanntetthet

  Jeg er av den oppfatning at en time i regnvær ikke burde gjort deg så våt i den jakka med de spesifikasjonene. Støtter reklamasjon.
 15. Baconpåtur

  Sko som glipper

  Tja... Jeg tenker nå som så at for en en helgetur i fjellet med joggesko-følelse kan jo sko a la La Sportiva være svært så egnet. Jeg hadde et par lette Salomon X Ultra Mid på Hardangervidda i fem dager nå i august, og det var en vesentlig mer komfortabel opplevelse enn de mye stivere og tyngre fjellstøvlene jeg hadde tidligere.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.