Jump to content

Snartur

Aktiv medlem
 • Posts

  73
 • Joined

 • Last visited

About Snartur

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snartur's Achievements

 1. Jeg har gått både West highlander way og great Glen way og de kan begge anbefales. Jeg anbefaler også å booke rom i god tid i forkant, for det kan bli fullt mange steder. Jeg kan også anbefale å padle fra Fort William til Inverness og gå tilbake, det blir to veldig forskjellige turer med masse sjarm begge veier. På disse turene har jeg valgt luksus og har hatt bagasjetransport fra sted til sted når jeg har gått til fots. Det er kanskje litt unorsk, men veldig behagelig.
 2. Det beste kameraet er det man faktisk tar med seg og bruker. Hvis man gidder å bruke litt tid på å lære seg noen av funksjonene til kameraet kan det gjøre mye for resultatet uavhengige av om det er et mobilkamera, kompaktkamera eller en speilrefleks. Det er sjeldent at jeg tar mine beste bilder med det teknisk sett beste kameraet mitt fordi det er så sjeldent jeg gidder å dra på det. Jeg har mange kule bilder tatt med mobilen fordi jeg har hatt den med meg når motivert plutselig var der og så legger jeg til rette for suksess på tur ved å ta med kompaktkameraet. Behovet til en amatørfotograf og en fotoentusiast er også veldig forskjellig ikke minst på grunn av manglende interesse for å lære seg mye om kameraet og redigeringsmuligheter. Selv lærer jeg meg litt om kameraene mine, men bare litt. Man tar hva man har når motivet plutselig er der og for folk flest blir dette bra nok:
 3. Jeg et ingen stor fotograf, men jeg liker å ta litt bilder på tur. I tillegg til mobilen så tar jeg med meg et olympus tough kamera. Det er robust og duger til det meste. Jeg syns det tar brukbare nærbilder, bra naturbilder generelt og det tåler vann så jeg får tatt bilder på de dagene det er litt vær eller jeg er ute i røffe forhold på vannet også. Det finnes helt sikkert bedre kameraer, men dette er et godt kompromiss for min bruk.
 4. Snartur

  Bok på tur?

  Jeg har med Kobo sin e-bokleser tur og jeg leser ofte. Synes det er en fordel å kunne ha med mange bøker, for når jeg først setter i gang så går det unna. Jeg måte eventuelt ha båret på flere papirbøker og det blir vesentlig tyngre. Det går mye i sci-fi og fantacy, men andre sjangere dukker opp innimellom.
 5. Dette er veldig vanlig. Fluene holder til i gresset og når det kommer et telt oppå så flyr de opp og ender i toppen av taket på ytterteltet. Jeg synes dette er et større problem når jeg bruker telt med stort fortelt enn når jeg bruker telt uten fortelt. Men det oppstår i alle teltene mine i større eller mindre grad.
 6. Jeg er veldig glad i sekker med frontåpning. Synes det er lettere å organisere vekten riktig og like vel kunne finne frem til alt raskt. Har kompresjonsstropper innvendig som sikrer glidelåsen. Og avdeler for å dele sekken i flere rom har jeg aldri skjønt vitsen med når jeg har hatt slike sekker. Folk har forskjellige preferanser så det er nok ingen fasit, du må finne ut hva som passer for deg. Trampolinerygg er nok mest nyttig når det er varmt og du har lite klær på (t-skjorte /tynn grenser) . Da kan svetten luftes bort fra ryggen. Men med en gang du har på en litt tettere jakke så blir det like klamt.
 7. Chiagrøt laget med masse tørrmelk eller kokosmelkpulver og sukker for å få opp kaloriinnholdet. Litt kakao for å gi smak. Det blir litt i samme leia som havregrøt da. Men elles har du jo fått mye bra forslag her. Jeg setter veldig pris på å kunne steke noen lapper en gang i blant. Bruker ferdig vaffelrøre på pose og rører inn litt mindre vann en det oppskriften tilsier. Da blir det fine lapper. Du kan jo ta med litt havregryn å ha oppi så holder det litt lengre utover dagen.
 8. Det blir nok en fin tur på sykkel. Lang, men ikke så lang at dere blir skikkelig matlei.
 9. Ja en pose som det står 2 porsjoner på holder til en på tur. Man trenger litt mer enn når man er hjemme.
 10. Jo lengre turen er, jo mer lei blir man av turmaten. Kan hende du finner ut at du har lyst til å bruke litt mer penger når det blir en skikkelig langtur en gang... Hvor langt/lenge har du tenkt deg på tur nå?
 11. Egg, salami og majones på knekkebrød er gull! Det holder lenge og har masse energi. Kjøtt koster jo gjerne litt, men er verdt å unne seg hvis budsjettet holder. Jeg har selv pleid å ha med vossafår på tur og det er også godt nok konservert etter min erfaring. Får nesten lyst til å dra på tur selv nå... Havregrøt, kaffe og knekkebrød med pålegg... Nam!
 12. Jeg tror det holder en stund for hardkokte også, hvis du ikke punkterer hinnen ved koking. Jeg har pleid å ha egg i 1-2 dager hvis jeg koker en 6-pakning. Man kan også kjøpe sånne holdere for egg som tåler en trøkk, da kan de transporteres ukokt også selv om jeg ville hatt en pose rundt for sikkerhets skyld. Egg holder overraskende godt. Det samme med majones.
 13. Knekkebrød med egg og majones er godt på tur. Ta med litt salt, pepper og annet krydder som du liker.
 14. Tja, kan vel spises både kokt og ukokt ettersom man liker det. Vil du spare vekt og gass, så kan du jo gå for ukokt. Men har du med primus så er det veldig ok å kunne lage en kopp kaffe innimellom. En boks med nescafe kan gjøre morgenstunden riktig så idyllisk. Tror du har råd til det også hvis du ellers går for havregryn. Skal du fylle på med andre næringsstoffer kan du kjøpe en kartong egg i ny og ne. Hvis du hardkoker dem så er de ganske trygge å transportere. Det er lett å bli lei hvis maten er for ensformig. En posesuppe med potetmos innimellom kan gi litt variasjon og det er heller ikke så dyrt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy