Gå til innhold

Snartur

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Snartur

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg bruker en Tubus Tara Lowrider som jeg kjøpte på hektapaatur.no for veskene foran. Den fungerer meget godt og veskene får et lavt tyngdepunkt. Jeg synes sykkelen har en fin balanse med vesker både foran og bak, men jeg har ikke egentlig testet det med bare vesker bak.
 2. Jeg er godt fornøyd med sykkelvesker. Er på tur nå og har vesker både foran og bak. Langt liggeunderlag, telt og sovepose har jeg i en vanntett sekk på bagasjebrettet. Det stikker litt ut bak, men ikke mye. Mat, alt for omfattende kokeutstyr og reparasjonssaker går foran, klær og diverse unødvendige luksusartikler (som lenestol, bøker, ol) går bak. Styreveska er genial for kameraer, mobil, lommebøker, sjokolade og alt annet som er greit å ha lett tilgjengelig eller som du vil ta med deg når du forlater sykkelen. Jeg sykler 60-100 km om dagen og koser meg på tur selv om jeg egentlig ikke er noen stor syklist. Tipper totalvekt på bagasjen er rundt 20 kg inkl veskene.
 3. Både 3 og 4 mil i lettgått terreng er realistisk med den vekten på sekken, men jeg vet ikke tidsperspektivet på hvor lang tid du bruker på gå deg i form. Du vil nok bli sprekere i løpet av turen, men det tar tid. Husk også ta hviledager så kroppen får hentet seg inn av og til. Vær obs på at dag 3 eller dag 4 gjerne er pyton, men ikke gi opp for det, det blir lettere etter dette. Lykke til og god tur!
 4. Jeg varierer en del på hvordan jeg bruker kart og gps på tur. Går jeg i terreng som er uoversiktlig tar jeg gjerne tommelgrep på kartet med den ene hånden (er gammel orienteringsløpet jeg også) og holder gpsen i den andre. Er det åpent terreng hvor man kan se milevis orienterer jeg meg mest på karthusk og plukker ut noen siktepunkt i det fjerne. Gpsen bruker jeg da kun for å sjekke fart og avstand og kartet ligger i lomma og tas frem ved behov. Er det tåke tar jeg frem kompasset. Padler jeg kajakk liker jeg å ha kart på dekk, men jeg navigerer like vel mye på karthusk. På sykkel i sommer skal jeg prøve meg på mye karthusk og N50 på mobil.
 5. 1. Jeg tar det jeg får, men flate gressslettet er luksus. Mose kan funke bra hvis det ikke er for fuktig. Sand funker bra, men det kan hende pluggene sitter litt dårlig, da er det bare å finne noen store steiner å legge oppå pluggene eller feste bardunene direkte i steiner eller trær. Det er også lett å dra mye sand inn i teltet, men er du litt nøye så går det bra. Grus funker, men kan slite litt på duken i lengden dersom den har litt skarpe kanter. Som andre sier så hjelper et godt liggeunderlag veldig. Men det som er viktig er p ikke ha noen skarpe eller spisse gjenstander under teltet for de kan ødelegge både telt og liggeunderlag. Det er også viktig at bakken er passe flat slik at du ikke sklir med i den ene enden av teltet i løpet av natten og at du ikke setter opp teltet i en grop hvor det fort kan bli mye vann hvis det regner. 2. Jeg foretrekker å ligge litt vekk fra vei, men ser an omgivelsene og vurderer hvor sliten jeg er. Jeg har slått opp telt midt på stien noen ganger... Det er veldig behagelig å ha vann i nærheten av camp, så jeg støtter din tilnærming. Her i Norge er det gode muligheter for å finne slike leirplasser.
 6. Etter å ha sett litt på den norske versjonen av mapant for et område jeg kjenner godt, så er jeg ikke helt overbevist. Det manglet for mange detaljer til å være så detaljert. Både større stier og veistumper mangler enkelte steder. Vil nok fortsette med 1:50000 serien videre også.
 7. Det er dette som er mapant.no (tror jeg) de har ikke åpnet helt enda, men det er en finsk versjon man kan ta en titt på på www.mapant.fi og jeg tipper det ligner.
 8. Snartur

  Lur på tur

  Jeg gikk i 23 dager og hadde 2 hviledager. De lengste dagsetappene lå på 37 km, men snittet var på ca 25 km pr dag. Det lengste jeg gikk i strekk uten hviledag og ekstra matforsyninger var 11 dager. Jeg måtte bære en del vann, for opptil 2 døgn på det mest ekstreme, men jeg gikk ofte med nok vann for et døgn. Innlandet på Island er relativt lettgått og flatt selv om jeg var oppe i 1000 moh på midten, nærmere kysten er det mer kupert. Jeg har lyst til å dra tilbake til Island, men kanskje da med bil som base for kortere turer. Det er så utrolig mye storslagen natur der.
 9. Snartur

  Lur på tur

  Jeg gikk over Island, fra nord til sør. Fantastisk tur som kan anbefales.
 10. Skriver ut fra kartutskrift.no og har med godt gammeldags kompass i tillegg til gps og diverse kart på mobilen. I morgen kommer det også en ny tjeneste (mapant.no) som jeg tenker kanskje blir litt relevant i nærområdene hvor jeg synes 1:50000 serien blir litt for grov.
 11. Snartur

  Lur på tur

  Jeg har hatt mye glede av å bo i varebil, så det kan anbefales, jeg har riktignok gjort det mest i forbindelse med kiteturer... 550 km høres ut som en helt perfekt lengde på en tur og Ungava hørtes spennende ut. Jeg ble skikkelig misunnelig nå. Jeg gikk 550 km i fjor uten å kutte skaftet på tannbørsten, men da hadde jeg muligheten for et par resupplypunkter. Men måtte bære ganske mye vann innimellom da.... Og litt luksus innimellom må man jo ha 😎
 12. Skulle ønske jeg hadde en grunn til at jeg trengte en ny 🤔... kanskje hvis jeg begynner å trene på puls igjen til høsten og spesielt hvis jeg begynner å svømme også... og så mangler jeg jo kart på den jeg har nå... såå.... kanskje til jul... 🤩
 13. Snartur

  Lur på tur

  Ja, det er to forskjellige ting. Og man trenger heller ikke gå langt eller bære tungt for å få mestringsfølelse, det handler mer om hvilke utfordringer man velger å fokusere på. Men må turopplevelser på død og liv være så effektive? Det lengste jeg har gått på tur har vært ca 550 km, og det har på ingen måte vært monotont. Terrenget endrer seg hele tiden. Joda, leirrutinen var lik de aller fleste dagene og jeg var litt lei av sand etter 11 dager i en ørken, men jeg har ingen problemer med å skiller mellom dagene. For meg hadde hver dag sine unike opplevelser, utfordringer og verdi. Den hardeste turen jeg gikk i fjor var 880 meter i parken utenfor der jeg bor - på speilblank is med piggsko, krykker og et brukket bein som ikke kunne belastes. Men aldri har det smakt så godt med appelsin og sjokolade som i sola på benken på halvveien. Jeg tror ikke det finnes en fasit på hva som er den riktige måten å nyte turer naturen på. For noen er det perfekt å reise rundt med bobil og bruke den som base, andre finner seg en base med teltet og bruker noen dager på å teste ut fiskevann i nærheten, noen liker å gå langt og være selvforsynt, andre bruker hytter og hoteller eller bagasjetransport og noen er fornøyde med en kort tur i parken.
 14. Snartur

  Lur på tur

  Det er mange måter å dra på tur på og de har hver sin sjarm. Jeg er veldig glad i å gå lange turer i villmarken selv om jeg på ingen måte er på Monsen nivå. Det er gøy å detaljplanlegge og teste ut i forkant og det gir en enorm mestringsfølelse å gjennomføre. Men jeg kan også kose meg veldig på luksustur med bagasjetransport, hotellovernattinger og restaurantmiddager. I år er det eneste turalternativet mitt sykkeltur og jeg blir nesten litt stressa av at jeg kan handle mat så ofte og må planlegge mat fra dag til dag. Drytech og havregrøt er enkelt å forholde seg til selv om det selvfølgelig blir kjedelig i lengden. Det viktigste er kanskje å finne en måte å dra på tur som en trives med selv.
 15. En annen fordel med å gå gjennom mange små tettsteder er at du kan stikke innom et postkontor/post i butikk og sende hjem de tingene du ser du ikke trenger like vel og du kan plukke opp ting du får sendt til deg selv. Så er du sikker på at du ikke trenger fjellstøvlene før i et gitt parti så kan du sende dem til det nærmeste postkontoret og gå i lette sko frem dit. Slik slipper du å bære mere enn du må. Det er veldig tilfredsstillende å klare å gjennomføre en slik tur. Jeg håper du får en fantastisk opplevelse. Husk å ta masse bilder.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.