Gå til innhold
 • Bli medlem

Snartur

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Snartur

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er et par profesjonelle som driver å kjører turister rundt i Husavik, så det er ikke så vanskelig å finne en sjåfør. Men de tar seg jo betalt. Du kan forsøke å hike, men det er særdeles få biler som kjører opp den veien, så det kan ta veldig lang tid. Evt kan du starte turen ved Asbyrgi som er litt lengre sør, men betraktelig mer traffikert og lettere å komme seg til. Det ble en god del asfalttråkking på meg på dag 3 av turen inn mot Asbyrgi og selv om utsikten var fin og det var lite trafikk, så var det litt tungt. Den asfalttråkkinga var forsåvidt også grunnen til at jeg endte turen min
 2. Dette er en fantastisk tur. Jeg gikk den i 2019. Jeg blogget litt underveis til glede for venner og familie, så du kan jo ta en titt på den også som inspirasjon: Snartur Høres ut som du har et godt utgangspunkt. Jeg trente en del styrke og gikk ganske mange turer på 25 km i forkant. Jeg fylte også opp hverdagssekken med bly, sånn at jeg skulle bli vant til å bære mye over tid. Gjennomsnittsetappene mine var på 25 km. men jeg hadde ganske mange som var helt opp til 37 også. Terrenget er i store deler lettgått. Jeg hadde depot i Reykjahlid (posten) og i Landmannalaugur. Det går i
 3. Disse problemene har jeg også hatt med denne brenneren. Jeg reklamerte og fikk ny, men stoler ikke på den nye nok til å ville bruke den. Jeg hadde også noen tilfeller hvor den var nesten umulig å tenne og det var ikke gøy når jeg var langt avgårde i en kald ørken og det ikke engang fantes en liten kvist i nærheten.
 4. Det er veldig stor forskjell på å sove på en flytemadrass og et oppblåsbart liggeunderlag med høy R-verdi. Du taper mye varme på flytemadrassen. Jeg bruker selv kombinasjonen thermarest neoair xlite og en dunsovepose. På varme netter bruker jeg soveposen som dyne og regulerer temperaturen med å skyfle den til siden. Jeg sover også mye på siden og på magen og det fungerer godt for meg på det liggeunderlag.
 5. Jeg synes ikke det blir for varmt med liggeunderlag med høy R-verdi på sommeren, men så er jeg litt frossen av meg også. Men jeg åpner heller posen og bruker den som dyne og regulerer temperaturen på den måten hvis det blir for varmt.
 6. Jeg bruker en Tubus Tara Lowrider som jeg kjøpte på hektapaatur.no for veskene foran. Den fungerer meget godt og veskene får et lavt tyngdepunkt. Jeg synes sykkelen har en fin balanse med vesker både foran og bak, men jeg har ikke egentlig testet det med bare vesker bak.
 7. Jeg er godt fornøyd med sykkelvesker. Er på tur nå og har vesker både foran og bak. Langt liggeunderlag, telt og sovepose har jeg i en vanntett sekk på bagasjebrettet. Det stikker litt ut bak, men ikke mye. Mat, alt for omfattende kokeutstyr og reparasjonssaker går foran, klær og diverse unødvendige luksusartikler (som lenestol, bøker, ol) går bak. Styreveska er genial for kameraer, mobil, lommebøker, sjokolade og alt annet som er greit å ha lett tilgjengelig eller som du vil ta med deg når du forlater sykkelen. Jeg sykler 60-100 km om dagen og koser meg på tur selv om jeg egentlig ikke er noe
 8. Både 3 og 4 mil i lettgått terreng er realistisk med den vekten på sekken, men jeg vet ikke tidsperspektivet på hvor lang tid du bruker på gå deg i form. Du vil nok bli sprekere i løpet av turen, men det tar tid. Husk også ta hviledager så kroppen får hentet seg inn av og til. Vær obs på at dag 3 eller dag 4 gjerne er pyton, men ikke gi opp for det, det blir lettere etter dette. Lykke til og god tur!
 9. Jeg varierer en del på hvordan jeg bruker kart og gps på tur. Går jeg i terreng som er uoversiktlig tar jeg gjerne tommelgrep på kartet med den ene hånden (er gammel orienteringsløpet jeg også) og holder gpsen i den andre. Er det åpent terreng hvor man kan se milevis orienterer jeg meg mest på karthusk og plukker ut noen siktepunkt i det fjerne. Gpsen bruker jeg da kun for å sjekke fart og avstand og kartet ligger i lomma og tas frem ved behov. Er det tåke tar jeg frem kompasset. Padler jeg kajakk liker jeg å ha kart på dekk, men jeg navigerer like vel mye på karthusk. På sykkel i sommer skal
 10. 1. Jeg tar det jeg får, men flate gressslettet er luksus. Mose kan funke bra hvis det ikke er for fuktig. Sand funker bra, men det kan hende pluggene sitter litt dårlig, da er det bare å finne noen store steiner å legge oppå pluggene eller feste bardunene direkte i steiner eller trær. Det er også lett å dra mye sand inn i teltet, men er du litt nøye så går det bra. Grus funker, men kan slite litt på duken i lengden dersom den har litt skarpe kanter. Som andre sier så hjelper et godt liggeunderlag veldig. Men det som er viktig er p ikke ha noen skarpe eller spisse gjenstander under teltet for d
 11. Etter å ha sett litt på den norske versjonen av mapant for et område jeg kjenner godt, så er jeg ikke helt overbevist. Det manglet for mange detaljer til å være så detaljert. Både større stier og veistumper mangler enkelte steder. Vil nok fortsette med 1:50000 serien videre også.
 12. Det er dette som er mapant.no (tror jeg) de har ikke åpnet helt enda, men det er en finsk versjon man kan ta en titt på på www.mapant.fi og jeg tipper det ligner.
 13. Snartur

  Lur på tur

  Jeg gikk i 23 dager og hadde 2 hviledager. De lengste dagsetappene lå på 37 km, men snittet var på ca 25 km pr dag. Det lengste jeg gikk i strekk uten hviledag og ekstra matforsyninger var 11 dager. Jeg måtte bære en del vann, for opptil 2 døgn på det mest ekstreme, men jeg gikk ofte med nok vann for et døgn. Innlandet på Island er relativt lettgått og flatt selv om jeg var oppe i 1000 moh på midten, nærmere kysten er det mer kupert. Jeg har lyst til å dra tilbake til Island, men kanskje da med bil som base for kortere turer. Det er så utrolig mye storslagen natur der.
 14. Snartur

  Lur på tur

  Jeg gikk over Island, fra nord til sør. Fantastisk tur som kan anbefales.
 15. Skriver ut fra kartutskrift.no og har med godt gammeldags kompass i tillegg til gps og diverse kart på mobilen. I morgen kommer det også en ny tjeneste (mapant.no) som jeg tenker kanskje blir litt relevant i nærområdene hvor jeg synes 1:50000 serien blir litt for grov.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.