esphojo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om esphojo

Nylige profilbesøk

443 profilvisninger
 1. Telt til "lang" familie

  Nettopp derfor jeg allerede er bekymret for Kaitum 2 som er på vei i posten. Litt høydeissue og litt bekrymret på hvor store forteltene er. Kanskje det får bli et Fjellheimen 3 likevel 😉 At det ikke finnes et alt-i-ett telt 🤔!
 2. Telt til "lang" familie

  Vi gikk i for to telt (2v og 3b). Veldig praktisk, og gir mange kombinasjonsmuligheter (alt etter hvor mange vi er på tur). Skal likevel innrømme at koseligst er det når alle er samlet i lavvoen, men den er ikke noe jeg ønsker å bære med meg enda (med i kano og bil). Kanskje wigloen er en god kombo 😊 Ikke så lang som deg (mangler ca 15 cm), men jeg droppet telt med skrå endevegg grunnet erfaring med våt sovepose. Har ikke testet Dovrefjell, men tunell med skrå vegger og 230 opplevdes som kort (kanskje forskjellig på andre modeller mtp vinkler). Endte uansett opp med rette vegger i innertelt og ville egentlig tro at det er løsningen for deg også (eller Dovrefjell?). Ikke for å kuppe tråden, men @tshansen; ligger du greit i fjellheimen uten å komme i kontakt med duken, eller tenkte du på "god plass" generelt (har nemlig ønsket meg et fjellheimen, men egentlig avskrevet det pga innsnevringen i fotenden)?
 3. På tide med tarp!

  Ja, er vel østens svar på e-bay vil jeg tro. Mange av de samme produktene.
 4. På tide med tarp!

  Jeg kjøpte den her (kostet 9.99 pluss 3.85 i frakt. Steget noen dollar siste ukene ser jeg): http://s.aliexpress.com/M3yqaaMf Her er en inkl frakt (og noenlunde samme pris): http://s.aliexpress.com/Z3muyYnm Min ble levert etter 2,5 uker.
 5. På tide med tarp!

  Her i huset er det Helsport Nordmarka tarp som brukes. 3x4m, pakker stort og relativt tung. Men billig og ikke noe en er redd for å bruke. Kunne sikkert vært flere fester på den, men med mitt oppsett klarer jeg meg fint med de som er. Har også nevte DD Superlight liggde i boden, men den har aldri blitt tatt i bruk. Liten og lett, men har kun blitt hengt opp i hagen en gang for test. Tenk lenge på å bruke den, men det er den gamle som havner i sekken hver gang. Kjøpte en minitarp fra Kina nå. Tenkte å ha med på telttur. Om det var et bomkjøp gjenstår å se, men for en 100-lapp tenkte jeg det var greit å teste. Er bare 1,5x2,1m. Rett over 200g og pakker mindre enn en brusboks. Så får vi se hva det blir til med den (bra førsteinntrykk hjemme i stuen hvertfall).
 6. warmpeace - dunposer

  Ser de skriver "kupp" og ikke "salg" eller "tilbud". I og for seg det samme med "rabatten". Har ikke sett noe til disse tilbudsmailene, men vil anta at de er relativt forsiktig med språket der også. Om det er nok for å ungå brudd på markedsføringsloven (eller hva det nå heter) skal jeg ikke uttale meg om, men tanken bak et nok grei å forstå. En får jo uansett inntrykk av et tidsbegrenset salg. Ser også mange andre kjører samme linjen mtp "villeding". Er mer enn en gang jeg har bladd i XXLs kundeavis og tenkt at dette er jo ikke noe salg/tilbud. Mye billigere i forrige uke! Samme med Power, Lefdal, Elkjøp osv. Om en ser etter står det ikke noe om salg. En bare får inntrykk av det. Liker det ikke, men har nok (dessverre) en misjon. Så er det bare å holde tungen beint i munnen og manøvrere deretter. Så et bevisst forhold til produktet og pris er nok moralen, uavhengig av rabatter og avslag 😊 (men ut fra innleggene her virker det jo som om mange her inne gjør en del research før kjøp).
 7. Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Det må vel kunne sies å være spot on, ja 👍
 8. Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Vurderer Orion 3 (ikke extrem), men lurer på dette med vekt. Stemmer oppgitt vekt fra Exped, eller må det tas med en klype salt? Ser den er oppgitt til 3,6 kg...
 9. Exped Orion vs Orion Extreme

  At jeg ikke klarte å finne den tråden da! (Sikkert lest deler av den og 🤔). Takk @JanRH
 10. Exped Orion vs Orion Extreme

  Hva er egentlig forskjellen på disse? Hva er det jeg overser? Fikk ikke til den sammenligningsfunskjonen på nettsiden deres til å fungere på min mobil....
 11. Har denne. Fornøyd med den jeg også. Mange justeringsmuligheter. De elastiske lommene er praktiske! Synes lommen(e) på hoftebeltet kunne vært trukket noe lengre frem. Må vri meg en del for å komme til de(n). Den på høyre siden er perfekt for en drikkeflaske (lommen åpnes i bunn slik at det dannes en flasheholder). Flasken er lett å få tak i og legge på plass igjen (0,7l funlight flaske har blitt min standard). Min alta sovepose går fint på tvers i bunn. Har hatt forskjellige telt stående på høykant opp på der igjen, og da er det fremdeles plass igjen i høyden også. Jeg stilte den inn litt feil mtp på rygglengde til å begynne med. Var derfor ikke helt behagelig å gå med (strengt tatt ikke sekken sin feil). Stor forskjell nå når jeg justerte den litt igjen. Jeg har ikke brukt lokket som minisekk. Bare testet på ryggen. Som hoftesekk kjentes den bra ut. Når jeg dro den opp (utvidet hoftesekken til vanlig sekk) ble en del av den stående åpen.
 12. XXL har de Helsportvariantene sine også; https://xxl.no/helsport-sarek-60-l-ryggsekk/p/1121012_1_style 60l til 399. Finnes en 70l til 799 også.
 13. Turkjøkken til familie

  Trangia har større gryter som er tilpasset settene (25 og 27); http://www.outnorth.no/trangia/lagerkittel-4-5-l http://www.outnorth.no/trangia/lagerkittel-2-5-l Har selv den på 4.5 l (sammen med 25-serien). Positivt; Relativt lett gryte. Hele settet går rett i gryten, slik at volumet ikke øker så veldig mye. Negativt; gryten blir stående på topp slik at det tar noe lengre tid. Ser på youtube at den også kan brukes til å steke/dampe i (søk på trangia billy can eller billy pot)
 14. Helsport MIL1 LT Telt Grønn

  En-duks? *fant svaret selv når jeg bare tok meg tid til å lese hele tråden 🤔