Jump to content

esphojo

Aktiv medlem
 • Posts

  417
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

esphojo last won the day on May 12 2018

esphojo had the most liked content!

About esphojo

Recent Profile Visitors

3,640 profile views

esphojo's Achievements

 1. Optimus 00 leverer hver gang den er med på tur. Ingen slanger og få koblinger. God effekt leverer den også....
 2. Det tar en del lengre tid enn med de ordinære pannene, ja. Som du skriver... Så god tid til å finne roen på tur 😉
 3. Du kan også supplere med en trangiapanne med litt større volum; [Hidden Content] Hele 25-settet ditt vill passe opp i denne pannen, og således blir det totalt noe større "pakkvolum". Finnes også en tilsvarende panne for 27-serien (mener den er 2,5l eller så).
 4. Jeg er relativt stor og kan relatere meg til det som trådstarter skriver. Men for meg har det blitt bedre med årene, så mulig øvelse gjør mester? Fikk også en sovepose i Long/Wide-utgave (warmpeace viking) for noen år siden og der har jeg mye mer "tumleplass" enn i min andre pose. Ulempen er at jeg må krølle den rundt meg om det blir kalde netter, mer luft å varme opp...Ville sett på en pose i wide-utgave.
 5. Tips ved bruk av fyrstikker; fukt den like før tenning så blir hele tenningen noe forsinket. Da rekker en (nesten) alltid bort til emnet uten noe fare for at den slukker på veien. Hos meg får de alltid en svipp innom munnen før jeg tenner. Merkbar forskjell 😊 Ellers må jeg vel innrømme at det er lighter og lighter som er mest benyttet her i gården...
 6. Har bare fyrt i 442 et par ganger, men den virker som en veldig enkel og håndterbar sak. Rask oppstart og god effekt 👍. Men den er ingen Svea 123! Svea er et smykke i mine øyne (vs f.eks 442). Messing og klassisk design! Har selv brukt Sveaen i -8. Ikke noe powerhouse med en gang, men det ble helikopterlyd til slutt. Liten papplate med alu.folie under for beskyttelse mot snøen og veke i forvarmingsskålen gjorde den til en vestlandsvinterprimus....
 7. Om du ikke vil vente så lenge på forsendelse gjør denne også jobben; [Hidden Content]
 8. Et moment jeg ikke finner her i tråden, som jeg mener bør være med; 111 er klar til bruk når du åpner kassen. Ikke noe om skal kobles eller skrus til. Åpne lokket, lufte ut tanken og starte forvarmingen. Alt er også godt og sikkert pakket ned ved transport. All herligheten her betales med ekstra vekt! 111T er svært stille, bare litt rolig sus. Den orginale 111 støyer en god del mer. Jeg bruker trangiaflaske med helletut/sikkerhetskork og med denne blir det ikke noe parafinsøl. Nå er jeg vel en av de som mener at en kan godt ha både en, to og kanskje tom tre turbrennere uten å ha dårlig samvittighet for det 😊 Om en har det travelt og koketid pr liter vann er viktig kan en alltids gå all in 😉;
 9. Var en svenske (?) som kom opp med denne ideen for en del tiår tilbake. Du finner en del informasjon rundt på nett. KAP Arctic het den da (Kiruna Arktiska Produkter). Har lenge vurdert å lage en selv også - ser ut til at delene er å finne hos qvist outdoor i Nederland. Mulig du også kan besøke et verksted her hjemme og få de til å lage overgangen til deg. Artig tanke (for oss som liker både Trangia og stillebrenneren fra Optimus, på en måte det beste fra to verdener 😉)
 10. Nytt lettvektkonsept. Litt tidkrevende å slå opp kanskje, men dog. Lurer på hva bruddstyrken på duken er 🙃 (stilig ovn de drar med seg!)
 11. Du får ikke multiverktøyet/rattet ned til dysen på en bråkebrenner 111.
 12. Imponerede at du har et eget telt i tilfelle besøk! Her i gården må turvenner enten stille med eget telt, eller låne et fra skapet (og det går fint). Ikke særlig praktisk mtp. vekt, men det er nå noe eget med "egen bolig".
 13. Ha, ha. Ja, for de er jo til alkohol vel 😎
 14. Gratulerer med en klassisk turbrenner. Skikkelig godsak 👍 Du må bare lirke den av. Få bøyd ut et par av festene med et flatt skrujern el. tilsvarende. Har noen av de selv også og måtte teste med en stillecap. Ble rolig, men cappen har blitt liggende i garasjen. Er jo en nydelig lyd i de i utgangspunket!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy