Gå til innhold

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  656
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Arcticpeak vant dagen sist 11. juni 2013

Arcticpeak hadde mest likt innhold!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har en lignende fra Sea to Summit, og den er tilnærmet ubrukelig. https://www.xxl.no/sea-to-summit-daypack-ryggsekk-bla/p/1163577_4_style
 2. Jeg husker dessverre ikke produsent, så de for et par år siden i en av sportsbutikkene på Beitostølen. (Husker ikke navn på butikken heller, men den har en pub på høyre side og ligger nedenfor veien.)
 3. Jeg kunne jo ikke la anledningen gå fra meg der! 🤣🤣🤣
 4. Her må man jo bare peke på det helt åpenbare, Dyreparken safaricamp, ferdig oppsatte telt og Kristiansand Dyrepark med mange eksklusive dyr i umiddelbar nærhet! 🤣 https://www.dyreparken.no/dyreparken-safaricamp/?gclid=CjwKCAjwltH3BRB6EiwAhj0IUBfNsHfe6swb4hhx72yWaZR5qgG3y6-iErwHxr8i6OJHIGjRJ1GR6BoCBNAQAvD_BwE
 5. For meg som likevel går med ganske stive fjellsko, går det fint å gå med BC sko, noen BC sko har en ordentlig gummisåle som det går ann å gå på, mens noen kun har en plastsåle som ikke er veldig god. Man har jo også det gode gamle NATO-plank konseptet med M77. Min mening er at det er helt forferdelig og at M77 kun er brukandes til kalde kontorer og NATO-plank til bål ved , men mange liker både M77 og NATO-plank, og det går faktisk ann å bruke, tusenvis av norske soldater har jo vist nettopp det. Bindingen på NATO-plank er såpass fleksibel, og kan nok justeres til å passe de fleste fjellsko.
 6. XXL har denne som ser ut til å kunne passe relativt greit i et fortelt. https://www.xxl.no/sea-to-summit-sts-mosquito-net-1-pers-myggnett-svart/p/1133657_1_style
 7. Døtrene mine har 40 liter og 50 liter versjonen av Asivik Hiker. Sekkene fungerer bra, spennene er der hvor man merker det best at kvaliteten ikke er av den dyreste, det gjør seg utslag i at reimene ikke glir lett i spennene, men når det gjelder barn, kan det faktisk være en fordel, i.o.m. at man slipper mye unødvendig etterjustering av sekken. Sekkene er lette å justere slik at de passer til barna. Sekkene har vært mye brukt til fjellturer og speiderturer og hittil er det ikke noe merkbar slitasje, nå skal det sies at døtrene mine er flinke til å ta vare på tingene sine, så hvordan det vil være med andre barn skal jeg ikke utale meg om. Minst 5 andre barn i speidergruppen til ungene har disse sekkene, og alle foreldrene er fornøyde.
 8. Arcticpeak

  Bikepacking

  Hvor vinglete styringen blir kommer ann på hvor stabil sykkelen er, først og fremst kommer det ann på hvor langt foran senter forhjulets akse er (jo lengre foran, jo mer stabilt i høye hastigheter, kort foran gir stabilitet i lave hastigheter, men blir vinglete i høye hastigheter), så bredden på styret (jo bredere, jo langsommere styring) og tuil slutt lengden på stemmet (jo lengre stem, jo langsommere styring). Mer vekt på forhjulet gjør vanligvis sykkelen mer stabil, spesielt i høye hastigheter, men kan føre til oscillasjoner i svært høye hastigheter ved for mye vekt. Man kan regne på dette, men det er mye enklere å prøve seg frem på sin egen sykkel. Det er uansett viktig at all bagasje , både foran og bak, er godt stroppet fast, ellers blir det mye vingling, spesielt på svingene veier, på ujevne veier, og dersom man må stå i oppoverbakker. På bildene over er den grønne pakksekken på den hvite sykkelen 8 liter, og når jeg surret den godt fast til rammen gikk det greit, men en ordentlig rammeveske vil helt klart være bedre, jeg gadd bare ikke å bruke penger på det. Den grønne pakksekken på bagasjebæreren på den grå sykkelen er forøvrig på 20 liter, og vil være altfor stor til å ha på ramma. Forøvrig er jeg enig med deg i at sykkelvesker på bagasjebæreren er det mest praktiske, men dersom man ikke har bagasjebærer, eller skal på steder hvor man må regne med å skubbe sykkelen opp bratte bakker eller sykle på trange stier kommer sidevesker i veien. Sidevesker gir også mye mer luftmotstand for de som ønsker å sykle fort. Alt til sitt bruk.
 9. Arcticpeak

  Bikepacking

  Min erfaring etter å ha syklet til jobb i all slags vær er at regntøy er et must. Tynn Goretex (eller lignende materiale) fungerer best, men billig lett regntøy fungerer også, men da blir man mye mer svett. Så valget er mellom dyrt teknisk tøy som holder regnet ute og slipper ut mest mulig av svetten, eller billig lett regntøy som holder regnet ute, men du blir våt av svette. Uansett, så er regntøy viktig for å holde varmen. Det er viktig at regnbuksen ikke klister seg fast til beina, eller eventuell bukse du har under regnbuksen, da får du en tung tur! Det er også viktig at du har enten høye sko som regnbuksen går over, eller regntrekk til skoen som regnbuksen går over, dersom man ikke har det renner alt vannet fra regnbuksen ned i skoene, og det er ikke behagelig.
 10. Arcticpeak

  Bikepacking

  Jeg så at de hadde disse til salgs på G-Max, jeg har ikke prøvd de selv, men det kan ihvertfall være en løsning som bør fungere også på dempegafler, og som kan fjernes uten spor på sykkelen etter tur. https://www.intersport.no/308090-topeak-versacage-brakett
 11. Arcticpeak

  Bikepacking

  Du må ha styreveske i tillegg, da får man med seg det man trenger. Med et bikepacking oppsett blir det mye enklere å sykle på tur på stier, det er også mye enklere å trille sykkelen, dersom det er behov for det. Det er også mye mer behagelig å sykle med bikepacking oppsett. Men dersom man har sykkel med bagasjebrett, og hovedsakelig skal sykle på vei, er sidevesker helt klart mye enklere å ha med å gjøre. Ja takk, begge deler sier jeg, alt koker ned til hva mans skal gjøre og hva slags sykkel man har. Her noen bilder fra helgens tur, hvor jeg var glad jeg ikke hadde sidevesker. Jeg har også lagt med et bilde fra en sykkeltur i Nordmarka i fjor med sidevesker.
 12. Arcticpeak

  Bikepacking

  1. Ja, de fleste campingplasser har vaskemaskiner, dusj og strøm. Vaskemaskiner og dusj må man som oftest betale ekstra for. 2. Ta med et multiverktøy slik at du kan etterstramme skruer og bolter dersom de løsner. Sjekk på forhånd at du har det du trenger til alle bolter/skruer på forhånd. Slike multiverktøy for sykkel selges i alle sportsbutikker og på Biltema. https://www.biltema.no/fritid/sykkel/sykkelservice/sykkelverktoy/universalverktoy-2000038266 3. En gassprimus fungerer fint til ditt formål, det finnes omtrent en million å velge mellom. sannsynligvis det mest diskuterte temaet her på forumet, alle har sine favoritter, og den man eier selv er selvsagt mye bedre enn alle andre. 🤣 Siden jeg allerede har linket til Biltema, dette skulle gjøre jobben, lite og snertent, noe som er viktig når man har begrenset plass: https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/gasskjokken-26-kw-2000042960 Kan sikkert kombineres med dette: https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/kokekarsett-0509-l-2000035737 Det skal visst være plass både til en gassboks og brenneren nede i kjelsettet. Jeg har ikke prøvd disse selv, men inntrykket mitt fra andre her på forumet er at folk er fornøyde med primusene fra Biltema.
 13. Arcticpeak

  Bikepacking

  Jeg kan forøvrig legge til at det er trangt å få inn soveposen i White setebaggen, men at når den først er kommet inn, så er det plass til mer.
 14. Arcticpeak

  Bikepacking

  Jeg har pakket kokekar (med gassboks og primus inni), noe mat, soveposen og pute i setebaggen, det er fremdeles litt plass til klær i den, men de har jeg pakket andre steder. G-sport og Intersport selger noe bikepacking utstyr fra Topeak, og Oslo Sportslager har ett bra utvalg. Spinn har også en del bikepackingutstyr på nettsidene deres, men jeg har ikke vært i butikken deres.
 15. Arcticpeak

  Bikepacking

  Endte du opp med å hate bikepacking p.g.a. teltet? Det er vel litt sånn at man ikke liker bilturer fordi man alltid velger å bo på de dårligste hotellene og spise på de verste stedene...... Jeg regner med at det er noe jeg har misforstått her. Forøvrig bruker jeg selv tunneltelt ofte, og min erfaring er at jeg alltid får til å sette det opp, til og med på bare berget, men man må da lage pluggfester av det man finner i nærheten, d.v.s. stokker, steiner, padleårer eller annet. Men det er jo klart at selvstående telt er enklere å finne steder til.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.