Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  524
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Arcticpeak vant dagen sist Juni 11 2013

Arcticpeak hadde mest likt innhold!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Hvordan forme sko?

  Takk for tipset, jeg tror jeg må prøve det.
 2. Hvordan forme sko?

  Jeg har noen fjellsko som jeg inntil i sommer har vært svært fornøyd med. Men i sommer begynte ankelen på den ene skoen å bøye seg innover i stedet for utover når jeg bøyer ankelen, det resulterer i at det begynner å gjøre svært vondt i ankelen min etter noen timer. Er det mulig å få skoen til å bøye seg utover igjen? Og i så fall hvordan skal man gå frem for å få til dette? Skoene er svært slitesterke og svært dyre og ikke minst svært gode å gå i når de "virker" så jeg vil gjerne prøve å "redde" skoen.
 3. Fjelltur Aurlandsdalen

  I Stemmerdalen, i nærheten av Steinbergdalshytta er det mange fine teltplasser rett ved siden av veien.
 4. Hardangervidda eller Filefjell. Telttur

  Til deg kan jeg anbefale en tur til Olavsbuvatnet. Se for øvrig dette blogginnlegget: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2017/06/olavsbutvatnet-et-rom-med-utsikt.html Det var en del is og snø der den 28 juni som man ser på bildene, men det meste er nok smeltet nå.
 5. Hardangervidda eller Filefjell. Telttur

  Rett etter Dyranut Turisthytte på Hardangervidda kan dere ta av på Tinnhølvegen mot Tinnhølen og Trondsbu, langs veien er det mange fine teltplasser.
 6. Hilleberg Unna XL

  Jeg har Unna og er 185 cm og ligger på et Exped SynMat 9 LW, og det går fint, jeg har litt plass i hver ende av liggeunderlaget som jeg bruker til å legge sekken, klær eller lignende på, så det er god plass. Det er ingen problemer for meg å sitte oppreist i store deler av teltet, selv når jeg sitter på liggeunderlaget.
 7. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Ja, jeg bruker Unna mye, når jeg er alene er det det teltet jeg bruker, jeg har også brukt det når jeg har vært sammen med en av ungene. Jeg synes at luftingen på Unna fungerer greit, men man kan sikkert tenke seg tilfeller hvor det er veldig varmt, veldig mye regn og veldig mye mygg samtidig slik at man ikke har mulighet for å åpne døren og er avhengig av å ha myggnett på hele døren på innerteltet hvor det sikkert kan bli for varmt, men det blir litt søkt og konstruert problemstilling. Er det varmt åpner jeg hele døren, problemet løst. Regner det er det lite mygg, og jeg åpner bare døra på innerteltet. Som du sikkert vet, går det ann å få ett innertelt i myggnetting, det vil sikkert fungere fint for de helt spesielle tilfellene. Jeg for min del har aldri opplevd at det ikke blir god nok lufting i Unna.
 8. Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna

  Jeg har Unna og er veldig fornøyd med det. Det er veldig god plass i teltet og det er veldig solid. Det er svært enkelt å sette opp. Den gang jeg kjøpte det, vurderte jeg også Trolltind, men Trolltind virket rett og slett ikke så solid. En annen ting er at Trolltind har inngang på kortsiden, mens Unna har inngang på langsiden, på godværsdager kan jeg ligge og slappe av i soveposen og nyte utsikten utenfor teltet. Jeg har også brukt Unna på hytte-til-hytte tur med hele familien og satt det opp når vi skal spise, da kan hele familien sitte i ly for vinden.
 9. Forskjellen på dyre og billige sko?

  Det er interessant at man endelig får litt fakta på bordet, men det som står der er ikke det samme som at vekten på foten tilsvarer 4,7-6,3 ganger vekten på kroppen, det som står er at energiforbruket blir 4,3-6,3 ganger høyere enn når man bærer samme vekt på kroppen. Det er en vesentlig forskjell! For øvrig et godt slanke tips, bruk tunge sko!
 10. Forskjellen på dyre og billige sko?

  Dette er helt riktig. For noen år siden var jeg på ferie i Spania, og så en fjelltopp jeg fant ut at jeg skulle opp på (kjedelig på stranden hele tiden), jeg hadde ikke tatt med noen fjellsko, men jeg hadde med noen Geox sko som jeg ellers liker svært godt, men å gå på de spisse steinene i flere timer var rett og slett helt jævlig. I fjor ferierte jeg på samme sted og da hadde jeg tatt med meg noen kraftige Salomon sko, og gikk den samme turen på nytt, da ble jeg ikke sliten en gang enda de veier ca. 3 ganger mer! Turen er på ca. 16 km og ca. 700 høydemeter.
 11. Hvordan unngå kokvarmt telt?

  På en rekke av Hilleberg sine telt kan man erstatte innerteltet med et innertelt i myggnetting. Innerteltet i myggnetting kan også settes opp separat. http://no.hilleberg.com/EN/shelters/mesh-inner-tents/
 12. Sekk til kort dame, 55-65L, flergangsbruk

  Jeg ville ikke bruk for mye penger på en sekk til en ungdom, det er viktig at sekken er god å bære, men å tenke seg at sekken skal vare "for alltid" kan man bare glemme, det er bedre å satse på en litt rimeligere sekk som man ikke vil ha så store kvaler med å bytte ut, for kroppen til tenåringer forandrer seg voldsomt mye på få år. Hva med denne: https://www.magasinet.no/friluftsliv/sekker/tursekker/bergans-telemark-60l-lady-tursekk-red-bur
 13. Familietelt

  Hva med Helsport Fjellheimen 6 Camp? http://www.helsport.no/fjellheimen-6-camp
 14. Hvordan pakker dere på tur?

  Det enkleste og definitivt billigste er å begynne å redusere på ting man tar med seg, svært ofte er det mye man tar med seg på tur som er i "kjekt-å-ha" og "sånn-i-tilfelle" kategoriene. Man kan også se på om det er mulig å pakke ting mer kompakt, ofte er det store tomrom i blant annet kjelesett og lignende som kan fylles opp, når jeg legger igjen kaffekjelen (jeg drikker ikke kaffe likevel) så får jeg god plass til primusen og en gassboks oppe i Trangiasettet mitt. Jeg pleier ofte å pakke teltet på utsiden av sekken, da det tar uforholdsmessig stor plass på utsiden. Med 65 liter sekk og 2 sidelommer slik at det totalt er 77 liter sekk har jeg med alt jeg trenger på familieturen, inkludert ett Keron 4 telt. Da bærer barna (6 og 8 år) og kona sine egne soveposer, spisesett og litt klær. Er det mye klær som behøves på turen bærer jeg og kona noe av klærne til ungene. Jeg og kona bærer 2 liggeunderlag hver.
 15. Busstransport Spranget-Rondvassbu. DNTs hegemoni

  DNT har drevet og kjørt bagasje og varer på veien inn til Rondvassbu i flere tiår, så motorisert ferdsel langs den veien er ikke noe nytt. I prinsippet er jeg i mot motorisert ferdsel i nasjonalparker, det være seg bagasje/varetransport, buss eller elsykler, men dersom det virkelig er slik at slike tiltak hjelper til med bevaringen av villreinstammen er det muligens ett tiltak det man bør støtte opp om. Men det er svært betenkelig med ferdselsrestriksjoner, og jeg er svært usikker på om det faktisk har noe for seg.