Gå til innhold

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  636
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Arcticpeak vant dagen sist 11. juni 2013

Arcticpeak hadde mest likt innhold!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Man er vel allerede på god vei inn i et nasjonalt klima preget av moralsk selvtilfredshet og harde fronter. Det er flere som advarer mot dette, og jeg likte godt dette innlegget: https://www.nrk.no/ytring/kunsten-a-fa-tannkremen-tilbake-i-tuben-1.14961237 Det er ikke direkte linket til temaet i denne tråden, men berører temaet likevel.
 2. Om det kan hjelpe deg litt, jeg har Keron 3 og 4, og uten at jeg har studert det, tror jeg at forteltene på Kaitum har ganske lik størrelse. Det går fint ann å lage mat i forteltet på Keron 3 og 4. Man kan også enkelt kneppe ned deler av innerteltet for å få større plass. Jeg har gjort det noen ganger for å unngå at ungene søler mat i innerteltet når det er dritt vær. Fordel med bunnduk da, men det øker selvsagt vekten igjen. Går greit uten også, avhengig av teltplassen. Samler da liggeunderlag og soveposer i en av sidene (eller på Keron 4 i den ene enden) på innerteltet. Når det er sagt, det er ballplass i forteltet på GT-versjonen.
 3. Jeg har 2 stk. Hilleberg Keron og ett Unna, så jeg vet godt at Hilleberg leverer kvalitet, spørsmålet er om man trenger den kvaliteten på ett sånt "telt". Jeg mener, dette er jo ikke engang noe ordentlig telt, det er kun ly som gir beskyttelse mot regn og mygg, samt en viss beskyttelse mot vind av moderat styrke.
 4. Hva skal du med AUX inngang? Er ønsket å kunne høre på musikk/podcast på høytaler?
 5. Jeg er ikke interessert i andre telt, jeg er interessert i de to teltene,der, og mer spesifikt, hvorfor man skal gidde å betale omtrent 4 ganger er for Anaris enn for Lanshan 2? Begge "teltene" er utpregede godværs "telt" og man kan ikke regne med at de holder ute en storm, derfor er ikke det noe utvelgelses kriterium, dette er noe som skal benyttes når det er meldt forholdsvis godt vær, det må selvsagt tåle en regnbyge eller to, og moderate vindhastigheter.
 6. Hilleberg Anaris og 3FUL Lanshan 2 er nesten identiske, Anaris er litt lengre, og litt bredere, mens Lanshan 2 er litt høyere, utenom det er det ikke noen nevneverdige forskjeller i hverken størrelse eller konsept. Men hva med materialene? Anaris vil jo koste omtrent 3,5-4 ganger mer enn Lanshan 2. Er det verdt det? Dette er trossalt godværs "telt". https://hilleberg.com/eng/tent/yellow-label-tents/anaris/ https://pakklett.no/collections/2-manns-telt/products/3ful-lanshan-2-1-2kg?variant=27713176174670
 7. Ja, det er rensewire inne i drivstoffslangen. Jeg vet ikke om det er likt som på MSR, siden jeg aldri har hatt MSR.
 8. Har du prøvd å rense drivstoffslangen ved hjelp av den innebygde rensewiren?
 9. Alle trenger ikke å være Lars Monsen, men han formidler en glede med det han gjør. Liker man ikke det man gjør, er det kanskje best at man finner på noe annet å gjøre. Jeg tror de fleste vil få det bedre med seg selv dersom de finner noe de liker å gjøre. Egentlig burde jeg ikke blandet Lars Monsen inn i dette for å illustrere poenget mitt, det har jo tatt helt av på ville veier. Det hadde holdt med trådstarters egen blogg, den formidler turglede: https://bjarnesturblogg.blogspot.com/
 10. Ærlig talt, så har jeg ikke særlig sans for noen av de, begge virker så usikre på det de driver med, og de formidler derfor lite turglede. De er ikke helt "Lars Monsen" for å si det sånn. Eller slik som deg selv Bjarne , som også formidler mye turglede på bloggen din. Tonje og Jens er svært forskjellige, men jeg sitter konstant igjen med en følelse at disse har tatt seg vann over hodet.
 11. Vi har Hilleberg Keron 3 og Keron 4 (altså ikke GT versjonen). Vi er svært fornøyde med Keron som familietelt. Så fornøyde at valget var enkelt da Keron 3 ble for lite, vi kjøpte selvsagt et Keron 4. Årsaken til at vi ikke valgte GT var rett og slett for å spare litt vekt. Det er god plass innvendig i alle Keron teltene. Keron er svært solide telt, ungene mine brukte endeveggen som en slags trampoline da de var mindre, de tok løpefart og løp rett inn i endeveggen slik at de spratt tilbake, teltet tok ikke skade. (Men far var mindre fornøyd. LOL) Jeg annbefaler at man skaffer seg bunnduk, da får man mer glede av forteltene, og ungene drar mindre rusk inn i innerteltet. Det ene forteltet på GT er svært stort, og det vil nok være ett fint oppholdrom for far og mor mens de små skal sove. Keron teltene er enkle og raske å sette opp alene. Man setter opp innertelt og yttertelt i samme operasjon, noe som er vanlig på norske og svenske telt, mens utenlandske telt ofte må sette opp innertelt først, og så yttertelt, eller motsatt.
 12. Jeg er ganske sikker på at turen du har valgt vil bli en fin tur. Jeg har ikke selv akkurat den, men jeg har gått andre turer i området, og det er et veldig fint område. Selv om vi nordmenn ofte omtaler Hardangervidda som "flat" er den langt fra det, den er småkupert med høydedrag som gir en flott utsikt.
 13. Jeg kikket innom den for noen år siden, og graham har rett, det er veldig rått og vått, både inne i hytta og i den umidelbare nærhet. Man kan gå tørrskodd fra veien og bort til hytta, men så tar det slutt. På vinterstid vil den trolig duge.
 14. Jeg bruker Fjellreven Yupik Parka, den er varm, god å bevege seg i og vanntett. https://www.fjellrevenshop.no/produkt/fjellreven-yupik-parka-new/
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.