Gå til innhold

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  591
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Arcticpeak vant dagen sist Juni 11 2013

Arcticpeak hadde mest likt innhold!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Helsport Dividalen var ett ordentlig fjelltelt som tålte skikkelig uvær, jeg har hatt mange netter i ett sånt, så det er artig å se at Hilleberg kommer tilbake med ett lignende telt. Enkel og grei design. Rajd var også fint og enkelt, men siden det bare hadde en duk tålte det ikke regnvær så godt. Anaris ser ut til å hente inspirasjon både fra de tidlige fjellteltene til Helsport (modellene etter Dividalen fikk ytterduken helt ned til bakken og tålte derfor enda mer uvær) ved at det har ett innertelt og Rajd ved at det er avhengig av at man medbringer gåstaver eller finner trær man kan henge teltet på. Dersom prisen ikke blir for stiv kan dette bli ett populært lite telt.
 2. Greit man har perspektivene i orden, den veier altså henholdvis 220 g mer for samme størrelse som din egen, eller 470 g mer for den som er 10 liter større. Jeg tror ikke det gir noen nevneverdige ryggproblemer.😄
 3. Dersom du vil ha en sekk med litt stil ville jeg tatt en kikk på denne: https://www.fjallraven.no/shop/fjallraven-rucksack-no21-large-F24206/ https://www.fjallraven.no/shop/fjallraven-rucksack-no21-medium-F24205/ Den finnes i 2 størrelser, mulig den blir litt liten for ditt behov, men den er absolutt en av de mer stiligste sekkene man kan få tak i.
 4. Man kan også spare mye penger bare ved å bestille en såkaldt "tallerkenrett", da får man dagens middag, men ikke forrett og dessert. Sover man på sovesal istedet for på rom sparer man også en del.
 5. Som andre ovenfor skriver, det er ikke noe problem å finne plass til tunneltelt i den norske fjellheimen, og ihvertfall ikke på Hardangervidda! Jeg har satt opp mine Kern telt overalt, det er aldri noe problem, men man leter jo selvsagt alltid litt for å finne den "ultimate" plassen, men det gjør jeg med Unna også. Til og med mitt kjempedigre Helsport Gimle Family 4+ finner jeg alltid plass til. Som Anders_G skriver, fordelen med tunneltelt er at de ofte er lettere for samme plass. Med en bredde i teltet på 130 cm så passer jo f.eks. Helsport Fonnfjell Superlight 2 (2,0 kg) og Helsport Fjellheimen Superlight Camp (2,1 kg).
 6. Bruk ullpysj. Fordelen med ull er at det fungerer både når det er kaldt og varmt.
 7. Jeg har gått over Besseggen med folk med høydeskrekk, og jeg har sett flere med høydeskrekk som har fått ordentlig panikk, så det er all grunn til å ta høydeskrekken sin på alvor dersom man vet man har det. Selv har jeg ikke noe høydeskrekk så jeg vet dessverre ikke noe motmiddel, men jeg vil tro at det er bedre å gå oppover eggen enn ned, altså fra Memurubu til Gjendesheim, og jeg vil tro at dersom man klarer å gå opp eggen uten å snu seg, men bare holde blikket festet på steinen foran seg vil det gå bra. Utfra min erfaring ser det ut til at de fleste får skrekken omtrent mitt i eggen, etter at de har klart å komme seg opp første del, og så slapper av og snur seg. Når det er sagt, Besseggen er en ufarlig tur, det største problemet for mange er lengden på turen, og at man ikke har kledd seg godt nok. Jeg har opplevd at det har vært 15-20 grader nede ved Gjendesheim da jeg ventet på båten, og det endte opp med kuldegrader og snøbyger på eggen da jeg kom dit, så alminnelig fjellvett gjelder i høyeste grad.
 8. Det går helt klart raskere når man kan sette opp både innertelt og yttertelt i en operasjon. På Hilleberg og Helsport sine telt (helt sikkert det samme på andre skandinaviske produsenter også) kan man dessuten beholde innerteltet tørt både når man setter opp og tar ned teltet, det synes jeg er en stor fordel, ikke minst når man er på en flere dagers tur, og det bøtter ned med regn. Jeg har nytt godt av det på mange turer når værgudene ikke har vært på min side.
 9. Jeg har den, teflonbelegget fungerer bra, men den er ganske tynn og har bøyd seg litt etter varmen fra primusen, bålvarme og varme fra kvistbrennere vil nok ikke være så intens, så det vil trolig ikke være noe problem. Å fjerne håndtaket og sette på en ståltråd for å spare vekt ser jeg ikke noe poeng med, håndtaket veier ganske lite, i tillegg er håndtaket utformet på en sånn måte at man kan forlenge det enkelt ved å stikke inn en kjepp. Det er veldig praktisk når man bruker pannen på bål.
 10. Det har vært flere vinterbestigninger av Store Knutholstind, så det sier seg selv at det også er mulig å gå på Store Knutholstind i pinsen. Statens Vegvesens webkamera på Valdresflya gir en viss pekepinn på hvordan snøforholdene er: https://www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger/Webkamera?kamera=2072869&zoom=7
 11. Statens Vegvesen har kart med oversikt over blant annet rasteplasser: https://www.vegvesen.no/vegkart/vegkart/#kartlag:geodata/hva:(~(farge:'0_0,id:39))/@600000,7225000,3
 12. Jeg kjenner ikke din MSR brenner, men jeg hadde ett lignende problem med min Primus Multifuel og da var det rens av drivstoffslangen/forvarmingsbøylen som løste problemet. På Primus Multifuel er det en wire innebygget i drivstoffslangen som er laget for å rense den. Man skrur bare opp og drar wiren frem og tilbake noen ganger og så er problemet løst, jeg vet ikke om MSR har en lignende patent. Jeg tror avleiringen lå i forvarmingsbøylen.
 13. Akkurat det vil nok være veldig individuelt, jeg liker å gå med stiv såle, andre liker det ikke.
 14. Jeg kjøpte Trango Cube i fjor, og jeg er svært fornøyd med de. Veldig gode å gå i, både på grusvei, myra og i steinrøysa.
 15. Det er vel ikke noe annet problem enn at du må regne om dersom du skalbruke kompasskurset oppgitt med vanlige 360 graders kompass. Tar du ut kompasskursen selv er det ikke noe problem, siden du da starter med 400 grader og holder deg til det.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.