Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  497
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Arcticpeak last won the day on Juni 11 2013

Arcticpeak had the most liked content!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Enduks telt til vinterturer - erfaringer?

  Når du ser på Direkt2 ville jeg også tatt en kikk på 2 duks teltet Hilleberg Unna, i utgangspunktet samme form, men med inngangen på langsiden og altså 2 duker. Den største praktiske forskjellen er at det er enklere å komme seg inn og ut av teltet og at interiøret er mer beskyttet mot vær og vind. Unna er veldig enkelt å sette opp og har god plass til en person inni, det er også plass til 2 voksne, men da blir det litt trangt. http://no.hilleberg.com/EN/tent/red-label-tents/unna/ Helsport har også 2 telt som ligner: http://www.helsport.no/trolltind-superlight-2 http://www.helsport.no/himalaya Og Bergans Cho Oyo er jo enduks og nok mye mer solid enn Direkt2. Dessverre ser det ikke ut til at det teltet produseres lengre, men det finnes til salgs på Finn fra tid til annen.
 2. Enduks telt til vinterturer - erfaringer?

  Vi brukte enkeltduks telt i forsvaret og da var det ett konstant dryss av frossen kondens med mindre vi fyrte hele tiden.
 3. Billig fjellklatrekurs?

  DNT Fjellsport har langt billigere kurs, se: https://www.dnt.no/aktiviteter/838799/ og https://www.dnt.no/aktiviteter/838806/
 4. DAB i fjellet

  Lengden på antennen skal være ca. 30 cm på DAB og henge vertikalt. Dette er ikke veldig kritisk fordi det kun er snakk om mottak, det er bedre å henge antennen høyt og fritt. For å få antennen høyere kan man bruke 2-3 meter med koaksial kabel. Til turbruk er RG-174 fin, det er en tynn og lett koaks. Det er viktig å merke seg at når man bruker RG-174 og annen tilsvarende tynn koaks at den ikke bør være for lang. Ved en lengde på 6 m er signalstyrken halvert på DAB-frekvensene for RG-174.
 5. Aldri godt å vite va slags erfaringer fok sitter inne med. Jeg har møtt ganske mange voksne opp igjennom som har glemt å smøre seg når de er på fjelltur, og da tenker jeg at man fort kan glemme å smøre barna sine også. Angående turer så er det jo nesten bare å rusle innover dalen, en tur inn til Svelnosbreen eller inn til Hellstugubreen er fint, ellers synes jeg det er fint innover Urdadalen.
 6. Ja, det virker veldig rart og ikke helt logisk. Men dersom dette blir en slags kombinasjon av Inreach og GPSMap 64 er dette noe som frister.
 7. Personlig ville jeg nok tatt båten til Gjendebu og vært der noen dager, jeg synes at det er ett finere område til småturer enn Spiterstulen. Turen fra Spiterstulen og opp til Galdhøpiggen vil være lang med en 2 åring i bærebeis, dersom man på skal opp på Galdhøpiggen ville jeg heller valgt å gå over breen fra Juvasshytta, men det forder at bæremeisen er såpass solid at den tåler at den som bærer den går igjennom isen og at barnet fremdeles sitter fast da. Nå skal det sies at sjansene for å gå igjennom er meget små, men de er der. Turen fra Juvasshytta er kortene med langt færre høydemetre. Videre har man en bedre oversikt over værsituasjonen fra Juvasshytta enn fra Spiterstulen. Husk å beskytte ungen mot sola, masser av solkrem med høy faktor og hodeplagg med skygge anbefales.
 8. Disse Delorme Topo kartene som nevnes, hva slags kart er det? Er de brukandes?
 9. Aurlandsdalen midtvinters?

  Jeg har også bare godt Aurlandsdalen på sommerstid, men jeg ser ikke for meg at det skal være spesielt problematisk å gå Aurlandsdalen på vinteren, det er stort sett skogkledt der stien går, noe som tyder på at skredfaren ikke er så veldig stor, men det sier seg selv at når dalsidene er såpass bratte vil man alltid kunne risikere snøskred. De mest skredutsatte stedene er nederst i dalen, man ser disse stedene lett på sommerstid fordi man går i ura der. Når været er dårlig er nok mer eller mindre hele dalen skredutsatt. Jeg tror ikke klatreutstyr skulle være nødvendig, men jeg ville ihvertfall tatt med meg stegjern. Jeg antar at de som bodde i dalen tidligere ferdes frem og tilbake både sommer og vinter, i enkelte perioder har de nok gått oppover og over fjellet får så å komme ned igjen i bygda for å unngå de mest utsatte stedene.
 10. Garmin kommer snart med 2 nye GPS modeller med inReach innebygget. Garmin inReach Explorer®+: https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/p/561269 Garmin inReach SE®+ https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/p/561286
 11. Nytt telt, helsport Svalbard camp?

  Jeg kan absolutt anbefal deg å ta en kikk på Hilleberg Keron 4GT. God plass til 4 voksne. Selv har jeg Keron 3 og Keron 4, med rette endevegger i innerteltet og to fortelt får man mye plass, i GT versjonen er det ene forteltet ekstra stort. I tillegg får man et telt som holder i år etter år og uansett vær.
 12. Nok en unødvendig leteaksjon

  Ferdes man i norsk natur, ferdes man på eget ansvar. Det er ingen menneskerett å bli reddet ned fra fjellet.
 13. Nok en unødvendig leteaksjon

  Det er derfor jeg foreslår at man skal legge en avgift på de som reklamerer for stedene, det er forholdsvis enkelt å finne frem til de som betaler for reklamen.
 14. Nok en unødvendig leteaksjon

  For meg blir dette bare helt feil. Hvordan skal jeg f.eks. kunne dokumentere "adekvat friluftserfaring"? Jeg har aldri gått noen kurs eller tatt noen utdanning innen friluftsliv, det har heller ikke de fleste andre som ferdes i norsk natur, likevel ferdes de fleste trygt og forsvarlig. Det er fritt å ferdes i norsk natur, og slik bør det forbli for all evighet. Nei, det man må gjøre er å ilegge en avgift, kall det gjerne en "redningsavgift" om man vil, for de som reklamerer med spektakulære turmål som Besseggen, Prekestolen, Kjerag og Trolltunga, la de gjerne betale 100 000 kr for hvert spektakulære bilde de publiserer! Disse pengene kan gå inn til ett fond som går til dekning av utgiftene ved å redde folk. Besseggen, Prekestolen, Kjerag og Trolltunga er en millionindustri, og det er bare rett og rimelig at de som lokker folk ut på disse turene betaler for redningen. Eventuelt kan man bare slutte med å redde folk, ihvertfall de som er på land, la folk få vite at blir de skadet eller gjør dumme ting,ja, da er de overlatt til seg selv, det pleier å hjelpe. Da kan de som vet hva de gjør og som tar en kalkulert risiko få lov til å boltre seg, men med vissheten om at det ikke er noen som kommer og redder de.
 15. Telefon dekning i fjellet.

  Merkelig, jeg gjorde samme øvelse som deg og fikk 2G Basis. Forøvrig så ser man på størrelsen av firkantene hvor god oppløsning kartene har, det er bare regnet ut dekning for et punkt i hver firkant, årsaken til det er for å redusere datamengden ved publisering på nettet.