Jump to content

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Posts

  680
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Arcticpeak last won the day on June 11 2013

Arcticpeak had the most liked content!

About Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arcticpeak's Achievements

 1. Bare knytt på en lang ledning på antennen og heng den så høyt som mulig i bjørketrærne eller teltet. Det er det aller enkleste og ganske effektivt.
 2. Som Rolf Espeland skriver kan dette skyldes flere ting, og beskrivelsen av akkurat hva som skjer er litt vag. Type sykkel og type gir og girveksler er viktig informasjon for å kunne hjelpe deg. Skjer det foran eller bak? Dersom det er sånn at den skifter gir kan det blant annet skyldes: - Girhengeren er skeiv. (Gir hengeren er den lille metallbiten som bakgiret henger på.) - Girvaieren er dårlig justert. (Girvaiere strekker seg over tid, enkelt å stramme selv.) - Girets endestoppskruer er dårlig justert. (Det hender at disse løsner litt over tid.) Dersom det er sånn at kjedet glipper kan det blant annet skyldes: - Kjedet er utslitt. - Bakkassetten er utslitt (Kassetten er "kransekaken" med tannhjul på bakhjulet.) Dersom kassetten er slitt må du skifte kjedet samtidig. I sjeldne tilfeller kan det være at fjæren på bakgiret er slapp og at den derfor ikke klarer å stramme kjedet. Dersom det er sånn at selve girskifteren lever sitt eget liv, kan det hende at du er nødt til å bytte girskifteren, det er noen fjærer inne i den som kan henge seg opp, men det er forholdsvis sjelden at det skjer. Det første jeg ville gjort er å forsøke å vaske den med WD40 eller lignende. Av og til kan det være at girvaieren er dårliog og da kan det hjelpe å smøre den, men ofte er det like greit å bare bytte hele girvaieren og strømpene, de koster ikke særlig mye. Ovenfor tror jeg at jeg har fått med meg de vanligste feilene, men det kan være flere andre ting som feiler.
 3. Det er svært tørt i marka nå, mange bekker er tørre eller nesten tørre, ta derfor med noen store flasker til å ha vann i.
 4. Prisen kommer av materialene, uten å ha sett teltet kan jeg ikke si så mye om hvilke materialer det er laget av, men jeg kan tenke meg at selve duken tåler lite, jeg ser også at det er glasfiberstenger, de er tyngre og tåler mindre enn aluminiumsstenger som brukes på dyrere telt. Det kan også se ut som om bunnen er en glassfiberduk, de tåler mindre og er tyndre enn bunnduken som benyttes på dyrere telt.
 5. Jeg har en lignende fra Primus og den har holdt siden 1998. Den fra Primus ser ut til å være litt tykkere enn den som er avbildet, men det kan være et synsbedrag.
 6. Ja, det skal gå ann, det enkleste er å legge kartet på et minnekort. Du må huske å gå inn i menyen og aktivere kartet.
 7. Vi har Hilleberg Keron 4 og det fungerer svært bra. Enkelt å sette opp og veldig solid. Man kan også få det i en utgave med ekstra stort fortelt, men vi valgte vekk det for å spare litt vekt. Det er veldig god plass i teltet p.g.a. rette endevegger.
 8. Jeg har ikke med meg vindmåler på tur, så jeg skal ikke skryte på meg at det har vært kuling, men jeg har satt opp Unna i svært kraftig vind flere ganger. Man samler stengene, og stå med ryggen mot vinden, så slipper man å få teltet i trynet.
 9. Det virker ikke slik når du skriver: "Når første stang er tredd i og satt i stangkoppen vil den stå opp i bue som et lite seil, og gjøre oppspenningen av stang nummer to litt vrien." Da har du tredd stangen for langt inn.
 10. Her er et lite tips til deg (og for så vidt andre med Unna eller lignende telt): Tre den ene stangen inn først, tre den helt inn i stangkoppen i enden av stangkanalen, men ikke sett den inn i stangkoppen der du stikker inn stangen, så gjør du det samme med den andre stangen, så kan du bøye stengene og sette de inn i stangkoppene der du stikker inn stengene. Når jeg gjør det på denne måten kan jeg stå helt i ro og slå opp teltet, plassere det der hvor jeg vil og så sette opp barduner og plugger.
 11. Jeg har hatt Unna i mange år, og jeg er kjempefornøyd med teltet. Jeg skjønner ikke hvorfor "ketilring" mener det er knotete å sette opp i vind, da jeg mener det er ett av de aller enkleste teltene å sette opp uansett vind eller ikke. Det er to stenger man trer inn i hver sin kanal, og vips er teltet oppslått, og så er det bare å plassere teltet der man vil ha det. Er det mye vind slenger jeg gjerne sekken inni mens jeg setter ned plugger og barduner. Det tar sjelden mer enn 2-3 minutter. Som solotelt synes jeg at Unna er ganske luksus, med mye plass i teltet, og når været er fint har jeg gjerne teltåpningen helt oppe og kan da ligge i soveposen og kose meg med utsikten. Når været er dårlig er det fint å vite at teltet holder selv om vinden er kraftig.
 12. Jeg forstår ikke hvorfor folk synes corona-reglene og anbefalingene er vanskelige, man må se på essensen av de de vil oppnå, nemlig at færrest mulig folk samles og sprer smitte, dersom man er alene eller sammen med de man vanligvis bor sammen med og ikke treffer noen andre, spiller det jo ingen rolle om man befinner seg hjemme, på hytta, på vidda i et telt eller i en hengekøye i skogen. Man skal bare ha minst mulig kontakt med andre folk, det kan da umulig være så vanskelig å forstå.
 13. Dette kan også ha med å gjøre at WWF er en ganske omstridt organisasjon.
 14. De lager av og til litt lyd på hardt føre, men ikke plagsomt.
 15. Jeg har Madshus Voss, både i smøreutgave og i smørefri utgave, etter at jeg kjøpte de smørefrie har jeg ikke brukte de som må smøres, det er utrolig mye mindre mas å komme seg ut i marka nå, bare å spenne på seg ski og gå.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy