Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  514
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Arcticpeak last won the day on Juni 11 2013

Arcticpeak had the most liked content!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Hvordan unngå kokvarmt telt?

  På en rekke av Hilleberg sine telt kan man erstatte innerteltet med et innertelt i myggnetting. Innerteltet i myggnetting kan også settes opp separat. http://no.hilleberg.com/EN/shelters/mesh-inner-tents/
 2. Sekk til kort dame, 55-65L, flergangsbruk

  Jeg ville ikke bruk for mye penger på en sekk til en ungdom, det er viktig at sekken er god å bære, men å tenke seg at sekken skal vare "for alltid" kan man bare glemme, det er bedre å satse på en litt rimeligere sekk som man ikke vil ha så store kvaler med å bytte ut, for kroppen til tenåringer forandrer seg voldsomt mye på få år. Hva med denne: https://www.magasinet.no/friluftsliv/sekker/tursekker/bergans-telemark-60l-lady-tursekk-red-bur
 3. Familietelt

  Hva med Helsport Fjellheimen 6 Camp? http://www.helsport.no/fjellheimen-6-camp
 4. Hvordan pakker dere på tur?

  Det enkleste og definitivt billigste er å begynne å redusere på ting man tar med seg, svært ofte er det mye man tar med seg på tur som er i "kjekt-å-ha" og "sånn-i-tilfelle" kategoriene. Man kan også se på om det er mulig å pakke ting mer kompakt, ofte er det store tomrom i blant annet kjelesett og lignende som kan fylles opp, når jeg legger igjen kaffekjelen (jeg drikker ikke kaffe likevel) så får jeg god plass til primusen og en gassboks oppe i Trangiasettet mitt. Jeg pleier ofte å pakke teltet på utsiden av sekken, da det tar uforholdsmessig stor plass på utsiden. Med 65 liter sekk og 2 sidelommer slik at det totalt er 77 liter sekk har jeg med alt jeg trenger på familieturen, inkludert ett Keron 4 telt. Da bærer barna (6 og 8 år) og kona sine egne soveposer, spisesett og litt klær. Er det mye klær som behøves på turen bærer jeg og kona noe av klærne til ungene. Jeg og kona bærer 2 liggeunderlag hver.
 5. Busstransport Spranget-Rondvassbu. DNTs hegemoni

  DNT har drevet og kjørt bagasje og varer på veien inn til Rondvassbu i flere tiår, så motorisert ferdsel langs den veien er ikke noe nytt. I prinsippet er jeg i mot motorisert ferdsel i nasjonalparker, det være seg bagasje/varetransport, buss eller elsykler, men dersom det virkelig er slik at slike tiltak hjelper til med bevaringen av villreinstammen er det muligens ett tiltak det man bør støtte opp om. Men det er svært betenkelig med ferdselsrestriksjoner, og jeg er svært usikker på om det faktisk har noe for seg.
 6. Hvilken farge på Hilleberg telt?

  Jeg har både røde og grønne Hilleberg telt, de er omtrent like lyse inni, jeg kan ikke si at jeg merker noen forskjell på lysmengden, men jeg har selvsagt ikke satte opp teltene ved siden av hverandre og sammenlignet. De grønne teltene gir en mer naturlig farge på lyset inne i teltet, enn det de røde gjør, de kan nok ha litt betydning for noen når de skal lese i teltet, ellers synes ikke jeg at det spiller så stor rolle.
 7. Snøforhold i Jotunheimen

  Dette kartet gir en viss pekepinn: http://www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow Ellers pleier jeg å ta en kikk på webkameraene i området: Eidsbugarden: http://www.jvb.no/no/destinasjoner/eidsbugarden/Webkam+2+Eidsbugarden.9UFRvMYA.ips Gjendesheim: http://www.webcamsinnorway.com/webcams.php?viewcam=1676 Leirvassbu: https://no.webcams.travel/webcam/1309791419-Været-Leirvassbu-Leirvassbu Juvasshytta: http://www.skiinfo.no/ostlandet/galdhopiggen-juvass/webcams.html (Det fra Juvasshytta viser breen, så det sier ikke så veldig mye om snøforholdene egentlig.)
 8. Inventiv pakking av stort telt

  Jeg er enig med Thomas E, å ha stengene i stangposen er en vanlig måte å gjøre det på og det medfører vanligvis ikke noen problemer. Kameraten din har trolig vært uheldig.
 9. Vestkysten av Grønland

  Heisan, jeg har ikke sett denne før nå. I stedet for bare å seile sydover langs kysten vil jeg absolutt anbefale at man også tar en tur inn i fjordene rundt Nuuk. Som nevnt ovenfor, Kapasillit er ett must, det er det eneste stedet på Grønland hvor man kan få laks, ellers er det mye ørret og røye å få i fjordene der. Det går an å gå fra området rundt Kapasillit og over til Ameralikfjorden, men man skal passe litt på, den innerste delen av Ameralikfjorden er full av store sandbanker, og det er stor forskjell på flo og fjære. Ellers er det jo å få med seg alle småstedene langs kysten.
 10. Kjelesett og varmekilde

  Jeg har aldri opplevd det som noe stort problem, man finner alltid noen steiner man kan sette rundt.
 11. Kjelesett og varmekilde

  Dette er det enkelt å ordne, det er bare å sette en fot på gassboksen. Se: https://www.xxl.no/optimus-optimus-canister-stand-stativ/p/1102295_1_style
 12. Hvor kan man gå til fots i starten av juni?

  Jeg kjørte over Dovrefjell i går, da var det nysnø ned til ca. 1200 m.o.h. og isen på Vålåsjøen (936 m.o.h.) holder på å gå.
 13. Har XXL sluttet å selge GPS?

  Problemet er ikke lagerstatusen, men at de tilsynelatende kun har denne GPS'en i sortimanget: https://www.xxl.no/jakt-og-friluft/jakt/jaktradio-gps-og-peiler/gps-og-hundepeiler/c/22020804 Kategorien GPS er borte, og de har kun igjen kategorien GPS og hundepeilere.
 14. Har XXL sluttet å selge GPS?

  Jeg var akkurat inne og så på nettsiden til XXL og det ser svært spartansk ut der når det kommer til GPS. Det ser ut som om de mer eller mindre bare har igjen rester av GPS tilbehør.
 15. Trolltunga

  Er visst ingen hindring. https://www.nrk.no/hordaland/_ingen_-nordmenn-til-trolltunga-om-vinteren-1.13471911