Gå til innhold

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  545
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Arcticpeak vant dagen sist Juni 11 2013

Arcticpeak hadde mest likt innhold!

Om Arcticpeak

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Arcticpeak

  Trolstigen. Grytten fjellstyre

  Bilder fra den siste turen jeg hadde til Småholene: https://arcticpeak.blogspot.com/2009/07/fjelltur-fra-slettvikane-til-smaholene.html https://arcticpeak.blogspot.com/2009/07/fjelltur-fra-smaholene-ned-berdalen-til.html
 2. Arcticpeak

  Trolstigen. Grytten fjellstyre

  Ett vilt område med lite folk er en tur til Småholene, i det nest største Småholvatnet ble det satt ut fisk på 70- og 80-tallet. Der ligger det også en hytte med båt og fiskegarn i naustet. Jeg vet ikke hvordan fisket er der nå, da det er noen år siden sist jeg var der. anbefaler å gå hele turen fra Slettvikane og ned Berdalen til Berild. I Berdalen kan stien av og til være vanskelig å finne på grunn av mye hjortetråkk og det faktum at Turistforeningen har merket flere parallelle stier opp igjennom dalen i løpet av årene.
 3. Jeg tror ikke nødvendigvis dette har så mye med handikap å gjøre, jeg har opplevd lignende episoder i marka med mine egne barn, det er en gjeng (typisk menn i alderen 35-50 eller damer i alderen 60+) som bare har tanke for seg selv, og det spiller ingen rolle om de er på ski, sykkel eller bak ett bilratt. Stakkars den jævelen som kommer i veien for de!
 4. Arcticpeak

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  Backpacker 1 Gapahuk Brukes som ly på dagsturer, særlig da ungene var mindre. Dårlig kvalitet, men veldig billig, er på mitt andre nå. Det blir trolig det siste, da Unna kan brukes til samme oppgave på dagsturer. Totalt uegnet til overnatting i regnvær, fordi det bare er en duk, og fordi liggelengden er for kort. Hilleberg Unna Brukes når jeg er på tur alene, eller bare har med meg en av ungene. Jeg er veldig fornøyd med dette teltet. God plass til en person. Hilleberg Keron 3 Brukes når vi er 3 personer på tur. Dette teltet er solid og bombesikkert, tåler all slags vær. Jeg har kjøpt til bunnduk for kunne utnytte forteltene bedre. God plass! Hilleberg Keron 4 Brukes når familien er på fjelltur. Ble kjøpt da ungene ble for store til å sove anføttes i Keron 3. Siden vi var veldig fornøyd med Keron 3 var valget enkelt når vi trengte ett 4-mannstelt. Jeg har kjøpt til bunnduk for kunne utnytte forteltene bedre. God plass! Valgte ikke GT-versjonen for å spare litt vekt. Helsport Gimle Family 4+2 Brukes når familien er på biltur. Ble kjøpt fordi kona ønsket et telt med ståhøyde. Jeg har kjøpt til bunnduk for kunne utnytte forteltet bedre. Jeg har kjøpt til 2-manns innertelt for å kunne ha plass til 6 mann ved behov. Kvaliteten er ikke den beste, teltet har vært reparert flere ganger, både av meg, kona og av Helsport. (Super service av Helsport! De reparte teltet mens vi ventet utenfor på den ene ferieturen, en annen gang reddet de ferieturen ved å gi instrukser til kona på telefon så hun kunne reparere teltet i tide til ferieturen.) Familiens favoritttelt på biltur på grunn av den store plassen. Altfor tungt til å bæres på tur!
 5. Arcticpeak

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Hvorvidt man trenger ett multiverktøy på tur kommer helt ann på hva slags tur man er på, og ikke minst hvor nevenyttig man er, det hjelper lite med verdens fineste multiverktøy dersom man ikke får til å bruke det.
 6. Arcticpeak

  Prosjekt: litt lettpakking

  Siden dette er en tur som i utgangspunktet ikke vil la seg gjennomføre med mindre det er godt vær, og siden teltet ikke tåler dårlig vær, og siden du ikke får sove i sovepose, ville jeg kuttet ut teltet og soveposen, byttet ut alle underklær, inkludert sokker med tilsvarende i ull, og tatt med en litt tykkere ulltrøye (type tykk Devold eller lignende) og tatt med mye mer mat, og heller sovet på liggeunderlaget ute under åpen himmel i skallklærne. Jeg ville heller ikke tatt med noe skift siden ull varmer selv om det er vått eller fuktig og det uansett ikke er mange dagene. Jeg ville brukt 2 lag med tynne ullsokker for å unngå gnagsår.
 7. Arcticpeak

  Holder det med 3 sesong sovepose og dundyne på vintertur

  Det jeg mente med mitt innlegg var bare å understreke at dette er en løsning som fungerer. Sett i ettertid burde jeg nok å skrevet: "Som flere andre har foreslått, en barnepose inni en voksenpose vil være en god løsning."
 8. Arcticpeak

  Holder det med 3 sesong sovepose og dundyne på vintertur

  Barneposen inni voksenposen vil være en god løsning.
 9. Arcticpeak

  Holder det med 3 sesong sovepose og dundyne på vintertur

  Det der er en typisk sommerpose, og ikke noe jeg ville brukt om vinteren. I tillegg er det sånn at barn ikke produserer så mye varme som det voksne gjør, og de trenger derfor mye varmere soveposer. Jeg ville nok tatt dundynen utenpå soveposen i stedet for inni soveposen, men det vil være ett sjansespill for hvor godt det vil fungere, og ikke noe jeg ville utsatt mine unger for. Istedet for å ta noen sjanser, er det bedre at du kjøper en ordentlig vinterpose for barn, eller at du ser om du kan få låne en vinterpose.
 10. Arcticpeak

  Geiranger- Hellesylt til fots

  Nei, det har jeg ikke, det er derfor jeg er usikker, men det bør være mulig å få til, men det vil nok være bratt. En annen mulighet kan være å gå over Nautbreen. På flyfoto så ser det ut til å være farbart. https://kart.finn.no/?lng=7.18789&lat=62.01745&zoom=14&mapType=norortho
 11. Arcticpeak

  Geiranger- Hellesylt til fots

  På kartet nedenfor har jeg prøvd å tegne med rødt inn sånn cirka hvor jeg ville gått, istedet for å gå helt ned til Geiranger, og opp i igjen. Den grønne ruten er dersom man skal gå opp i fra Geiranger, den vil medføre en eller to elvekrysninger, og jeg husker ikke i farten hvor store disse elvene er. Man kan selvsagt også gå oppover langs veien til rett nedenfor Dalsnibba. Den røde trekanten angir det mest kritiske punktet, nemlig overgangen mellom Skjerdingdalsvatna og Kupevatnet. Der er det bratt.
 12. Arcticpeak

  GLUTENFRI mat på tur - til 3 barn - Tips?

  Godt at du skrev at det er snakk om cøliaki, jeg mistenkte at det var snakk om den sedvanlige "glutenallergien" som har spredd rundt om seg i samfunnet de siste årene, og da hadde jeg ikke giddet å svare deg. 😁 Med cøliaki er jo turmat ganske enkelt synes jeg, det meste av spekemat er jo glutenfri (og melkefri (skjønner at det er laktoseintoleranse inne i bildet også her)). Da slipper du også å bære ved. Spekemat er jo selvsagt relativt tungt, men det er mat som gir mye energi når man er på tur. Alt med kjøtt går jo fint, og kjøttet holder seg jo lenge når det er kaldt. Pølser pleier alltid å være en suksess når det gjelder barn. Gilde og Leiv Vidar lager grillpølser uten melk. Real turmat har forøvrig flere glutenfrie retter. Istedet for bål ville jeg nok heller ha satset på en primus, primuser som fyres på bensin og parafin brenner uansett temperatur, men krever litt øvelse hjemme før du drar på tur så du skjønner hvordan den fungerer med forvarming etc... Ellers lager Primus (selskapet) gass til vinterbruk (står WINTER på den med store bokstaver), og da kan du bruke gassfyrte primuser på vinteren også. Gassfyrte primuser er mye enklere i bruk. Med glutenfri vaffelrøre og laktosefri melk har du en slager på både bål og primus med ett turvaffeljern. Sånn kostholdsmessig er det jo så som så, men det tar man igjen i kos! Det finnes flere tråder her på forumet med hvordan man tørker kjøtt og grønsaker selv i komfyren hjemme, og så kan man lage nesten hva som helst når man er på tur, bare gjør noen søk på tørking av mat.
 13. Arcticpeak

  Geiranger- Hellesylt til fots

  Det bør kunne gå ann å gå fra Geiranger, opp Flydalen, langs Flydalsvatnet, videre til Skjerdingsdalsvatna, og over til Kupevatnet og ned dalen til Holedalsvatnet og derfra følge dalen til Hellesylt. Men jeg ville nok bare gitt beng i å gå ned til Geiranger, og heller holdt meg oppe i fjellet hele tiden og gått rett på Skjerdingsdalsvatna.
 14. Jeg har både Keron 3 og Keron 4, og de veier henholdsvis 4,0 kg og 4,7 kg inkludert alt medfølgende utstyr, Hilleberg oppgir 4.2 og 4.7 kg sånn bare for å bekrefte at Hilleberg oppgir korrekte data. Begge teltene har godt med plass i innerteltet, i Keron 4 kan man sove begge veier. Det er greit med plass i forteltet til Keron 3 for en person, åpner man opp innerteltsdøren, slik at man kan sitte i innerteltet med bena ut, kan man sitte 3 personer ved siden av hverandre og det er plass til at en person kan lage mat på primus. GT versjonene har forøvrig kongeplass i forteltet. Som Bsv skriver er Kaitum omtrent lik med litt lettere. Å slå opp Keron er svært enkelt, og tar meg vanligvis 3-4 minutter alene på sommeren. Det vil naturligvis ta lengre tid om vinteren når man må grave, stampe snæ etc... Keron teltene er svært solide, jeg har vært på turer hvor teltene til kompisene mine har bukket under i stormen, mens mitt Keron stod like støtt. Og man trenger ikke å bry seg om vindretningen når man setter opp teltet, det tåler vind fra alle sider.
 15. Arcticpeak

  Stem på meg i Fjellreven Polar!

  Tusen takk. Ja det hadde vært moro!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.