Gå til innhold

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  559
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Arcticpeak vant dagen sist Juni 11 2013

Arcticpeak hadde mest likt innhold!

Om Arcticpeak

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg vil ikke karakterisere vindkraft som miljøvennlig i det hele tatt, ihvertfall ikke når det er snakk om å bygge vindmøller i tildels uberørte naturområder, og føre energien langt avgårde. Det er bedre at man bygger vindmøller nær der folk bor, da blir ikke naturinngrepene så store, det blir mindre veiutbygging, og mindre kraftledninger. Det er selvsagt ikke nødvendigvis så mye vind der, men det er ikke nødvendigvis noe sørlig stort problem, for med kraftig vind slik det vil være i de fleste av de utpekte områdene, vil man bli nødt til å stenge ned vindmøllene store deler av tiden for at de ikke skal bli ødelagt i den kraftige vinden.
 2. Hva er det store grønne hun i første episode drar rundt på pulken?
 3. Jeg har selv en Norrøna Falketind bukse, og den tåler altså ikke veldig mye. Ungene våre har/har hatt skallklær fra Bergans, Helly Hansen, Norheim, Jotunheimen og Skogstad og alle har vært mer slitesterke enn Norrøna Falketind, det eneste positive med Falketind er at det er nokså lett og pakker lite, men det er ikke mye å vinne på barneklær siden barn uansett er mye mindre enn oss voksne. Helly Hansen buksen (str 12 år) til min 10 år gamle datter veier f.eks. bare 250 g vs. 350 g for min Falketind bukse, og 750 g for min Trollveggen bukse.
 4. Det er som Larix skriver, det viktigste for barn er ikke komfort, men at de ikke fryser. Våre barn sover svært godt på Bamse underlag. Vil du gi ungen din mer komfort, ville jeg ihvertfall ha kjøpt ett liggeunderlag hvor man har oppgitt R-verdien, og den bør minst være på minst 3 til sommerbruk i fjellet her til lands. F.eks. dette: https://www.speidersport.no/produkt/asivik-nuna-5-kids-liggeunderlag/
 5. Hvorfor må det være Norrøna Falketind? Det finnes jo gode skalljakker fra Bergans, Stormberg, Helly Hansen med flere til en tiendedel av prisen.
 6. Kaitum har rette endevegger på innerteltet og 2 fortelt, det gir en helt annen romfølelse enn det teltet du har.
 7. Ordentlige nødpeilesendere er det beste, men de må absolutt brukes med forsiktighet, da det settes igang ett voldsomt redningsapparat dersom slike blir løst ut. Som Miamaria skriver må du søke om tillatelse for å bruke slike: https://www.nkom.no/teknisk/ekomutstyr/personlig-nødpeilesender/tillatelse-til-bruk-av-personlig-nødpeilesender Her er ett eksempekl på en slik: http://www.oceansignal.no/index.php/produkter/rescueme/nodpeiler-plb1 Ellers er det mange som bruket Spot og Inreach.
 8. Jeg har Hilleberg Keron 3, og er svært fornøyd med luftingen i det. På både Helsport Fjellheimen Xtrem og Hilleberg Keron 3 er det ventilene som står for luftingen, og stormmattene gjør i så måte ingen stor forskjell. (Annet enn at de er i veien og ikke trengs, men det er nå en helt annen sak. ) Du kan trygt bruke Helsport Fjellheimen Xtrem hele året. Den store forskjellen mellom disse 2 teltene er plassen inni, rette endevegger utgjør en stor forskjell.
 9. Min Primus er 20 år i disse dager og fungerer like fint, sjekk gummipakninger og generell tilstand. Nye gummipakninger får du tak i på sportsforretninger, de ligger i såkalte reparasjonskit, du kan også finne mye på hjemmesiden til Primus. (Forutsatt at det er en Primus da, og ikke ett annet merke, da må du se på produsentens hjemmesider.)
 10. Jeg er 1,85, har Unna, sover på Exped Synmat 9 med dunpose, jeg har ikke opplevd noen problemer med våt sovepose. I Unna er avstanden mellom innerteltet og ytterteltet 10-15 cm, og kondensen er på innsiden av ytterteltet hos meg, det er bare en og annen dråpe med kondens som av og til drypper ned på innerteltet, men den renner av, jeg har ikke opplevd kondens på innsiden av innerteltet, og derfor er det ikke noe problem om soveposen av og til kommer i kontakt med innerteltsveggen, er du plaget med kondens i innerteltet må du nok prøve å lufte mer. Jeg pleier å åpne opp slik at det er maksimal lufting i toppen, med mindre det er kraftig vind og regn.
 11. Jeg kom til å legge inn feil link i sted, her er den riktige linken: http://dk.nunagis.gl/cbkort?selectorgroups=themecontainer&mapext=-2408857 6238243.3 3292775 9475721.7&layers=theme-byer-bygder theme-gtk&mapheight=1077&mapwidth=1923&profile=nun0000_public Ved å utvide menyen kan man velge mellom forskjellige kart.
 12. Topografiske kart over Grønland er ganske mangelfulle. Det beste jeg har funnet er dette: http://www.nunagis.gl/en/kort/347-greenlandtopograficmaps
 13. Gass, lampeolje eller renset bensin får man på de fleste bensinstasjoner. På en multifuelbrenner kan også diesel og blyfribensin benyttes i ett knipetak.
 14. Hva med å kontakte Garmin og høre om du kan få en ny reservedel?
 15. Bilder fra den siste turen jeg hadde til Småholene: https://arcticpeak.blogspot.com/2009/07/fjelltur-fra-slettvikane-til-smaholene.html https://arcticpeak.blogspot.com/2009/07/fjelltur-fra-smaholene-ned-berdalen-til.html
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.