Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 531
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  3400 Lier, Norway

Nylige profilbesøk

2 358 profilvisninger
 1. Jeg vet ikke om det er noe feil med din kano, ville bare påpeke at bulker i kanobunn ikke er uvanlig, når kanoen er på land :) Spessielt når temperaturen i kanoen, er vesentlig høyere enn da den ble produsert. Og din kano, har jo lite med forsterkninger (en eller flere langsgående kjøler) i bunn, som ville hjulpet noe. Jeg ville i alle fall tatt med kanoen til et vann (med normal temp. og lagt den på vannet. Kanskje en prøvetur. Eller bare fylle den med en del vann og la den ligge med vannet i (ca 5 min.), så kunne du ta den opp og se da. Er det fremdeles bulker, er det kanskje grunn til å klage. Ville ikke vært så bekymret om det er litt bulk, i den konstruksjonen. Det påvirker nok ikke bruksegenskapene noe.
 2. Vet ikke om du tenker på syd for Drammen, eller i nord. I nord er det et poppulært område, som heter for Finnemarka (Drammensmarka er en sydlig del, av Finnemarka). Og skal du dit, er det kanskje natulig å parkere på/ved Eiksetra, i Lier. Kan også bruke parkeringen i Rustadveien, på Kanada i Lier. (Blir også benyttet om vinteren, for Torleif Haugs minneløp). Ellers er det innfarter og parkering fra alle kanter. https://ut.no/omrade/1216/drammensmarka-og-finnemarka
 3. Du tar vel litt feil her! :) Lyn har en positiv landning, som + på et batteri. For skape et lyn (eller gnist, fra batteri) må en være tilstrekkelig nære jord (minus pol), i forhold til landnings størrelse, så oppstår lyn og gnist. Skyer kan være både negative og positive og kommer de tilstrekkelig nære hverandre, så går det lyn/gnist fra den posetive, til den negative. Bakken vi står og går på, en negativ. Samme er vi mennesker.
 4. Er du sikker på ,at hunden er redd store dyr da? :) Hvilket kroppsspråk viser den da? Vanlige boxere er sjelden redd for hva som helst. Og tar jeg ikke feil, ble de opprinnelig avlet for å drive okser! Her i nærområdet (Finnemarka) var bokser en av to hunder, som drepte (tror det var) 36 sauer. Mange har problemer med de hundene, for eierene er ikke klar over at de er sta og tøffe. Og jeg kjenner til flere som er avlivet, for eierene rår ikke med dem. De trenger en god dressur. Så hvis ikke din er et unntak, så er den nok solid i hodet. Er nok fornuftig å holde litt ekstra avstand til moskussen, når du har mulighet.
 5. Selv om jeg ikke er noen ekspert på kanoer og kano konstruksjoner, tviler sterkt på at dette er en reklamasjonssak! Dette er samme problem som solslyng på jenbanelinjer. Har sett dette på mange forskjellige typer kanoer, som blir lagt i sola. Legg den i vann, så blir det borte. Kanoen er bygget ved en viss temp, eks. +20 C og ved stor temperaturøkning utvider alt materiale seg, mer eller mindre. Og da "slår" flater seg, hvis ikke alt kan bevege seg fritt. Vet ikke hva denne kanoen er byggt av, men materialer som bl.a. plast, glassfiber, m.m., også alu- kanoer utvider seg. Bare lufttemp. på 30 grader kan forårsake dette og legger en kanoen i sola, kan temperaturen raskt bli 50 +/-. og da blir det store utslag.
 6. Her er noe generelle råd fra Dovrefjell rådet. De sier ikke noe om turgåere med hund, et burde de kanskje gjort. Men ikke bagtelliser at du har med hund og at den kan vise agressitivitet. Hvordan moskussen liker det, vet jeg ikke. Har ikke støtt på den, når jeg har vært på jakt. http://www.nasjonalparkstyre.no/Documents/Dovrefjell dok/Informasjonsmateriale/Moskusbrosjyre endelig versjon.pdf Men på sikt burde du kansje dempe den hunden din litt med dressur. Det er bare utidig og hunden stresser unødig. Boxere er tøffe og kan være ganske strideige, i følge bekjente. Men selv tøffe og sta hunder går det ann å gjøre noe med. Å varsle er greit, men er det gneldring på alt som rører seg, så er det etter min mening - bare tull.
 7. Når hunden er i bånd, som du plikter, er ikke dette noe problem! :) Du må bare holde tilstrekkelig avstand. Hadde vært værre om du var rypejeger (på høsten), med stående fuglehund.
 8. Kanskje du skulle kle på deg og bruke noe med god gift, utsatte steder på huden. Det eneste jeg har behov for å beskytte, hvis det er mye og hissig mygg, eller knottplage, er hode (under hatt/caps) og hender. Fungerer på de fleste andre innsekter også. Bruker ikke spray på kroppen, bare litt olje punktvis på udekkede steder. Spray kan en bruke på kløærne, men jag har aldri brukt spary. Har måtte bruke innsektsmiddel på hunder også, når det har vært for ille. Bl.a. en gang i Finnmark, så var det en hund som døde av myggen (84/85). Min KV hund hadde hundrevis av mygg, bare på snute og lepper. Samme på hode og mye i buken, noe elleres på kroppen. Værste jeg har opplevd. :( Da hadde jeg heldigvis et utmerket middel mot både mygg (og knott) og påførte også hunden. En kammerat og finnmarking benyttet Eurax, helte ut en spiseskje i hådna om gangen og smurte på et område. Samme gjentok seg på område, etter område. Og det varte ca 3 timer, så var det ny innsmurning. (var nok ikke mye igjen på den flaska, da kvelden var omme). Jeg benyttet noen få dråper og det varte dobbelt så lenge. Desværre så er den OFF oljen forbudt, var nok mye gift der. Men hadde ei lita flaske i 20 - 30 år. Benyttet både på kanotuerer, fotturer og på jakt etter behov. Bruker nå bare Myggolf og Mygga. Fungerer brukbart.
 9. Har aldri hørt om røytefrie hunder, bortsett fra de uten pels! Alle røyter mer, eller mindre. Ville vel ikke valgt hunderaser, med underull. Borsett fra det, er det snakk om nødvendig pelsstell. Hyppig, hvis en har fobi mot hundehår. Og så er valget, hund med krøllete hår, kort hår, eller langhårede hunder. Noen påstår at lange hår, er lettere å støvsuge enn korte. Kanskje krøllete hår er bedre, jeg vet ikke. Hvis en har hundehold, uten hunder i møblemant/senger, tror jeg ikke hårtypen spiller så stor rolle for støvsugeren. Har en fobi mot hundehår, ikke kjøp hund, eller katt! Det er en del av "pakka". Men tror jeg vil annbefale korthårede hunder. Og da det kan bli snakk om kløving, sterk rygg og en mellomstor/stor hund. På mine vorsteh hunder (KV), har det vært minimalt med hårproblemer. Men annbefaler ikke jakthund, for ikke-jegere og folk uten erfaring fra heite jakthunder. Valget er deres. :)
 10. Her er noen kleggtyper, bl.a. Binding som @Kikut nevner. Har merket den forskjellige steder på Østlandet, bl.a. i Femunds traktene. https://no.wikipedia.org/wiki/Klegger
 11. Tiur3

  Hva gjør jeg nå?

  Kan ikke si jeg er noen fisker. Men du kan jo forsøke bunnfiske med mark. I alle fall ha med mark, dupp, o.l. i reserve hvis annet ikke fungerer. Mange bruker Norgesduppen, Mesterduppen, o.l., men jeg har valgt Tredupp, fra Elbe. Den fisker på samme måte som de forannevnte, men under kastet så henger marken utenfor, d.v.s. i bunn av duppen.
 12. Vet ikke hvem du er og hvordan du ser ut. Men her var det mange artige forsøk på, å komme frem til din kroppsform. :)
 13. Du kan jo sjekke FB, om den profilen fremdeles er aktiv. Josef Per Buljo | Facebook
 14. Folk glemmer vel ikke igjen ryggsekken, teltet o.l.? :) Og skulle de gjøre det, så husker de nok på utstyret neste gang de skal på tur. Og skulle en sikre seg mot alt som kan glemmes, må det jammen mange brikker til for å dekke alt av smått og stort, som kan være vitalt for turen. Hvordan plassere denne brikka i en kniv, på et tennstål, kokeapparatet, kompasset, kartet, gps/mobil, m.m? Og alt dette er avhengig av, at det er mobildekkning? Er og har ofte vært i områder uten mobildekkning, over det ganske land, fra sør til nord. Selv i mine nærområder (ca 3 mil fra Oslo og 1,5 mil fra Drammen), er det nok av områder med marginal, eller uten mobildekkning. Og derfor basserer jeg meg aldri på mobilen, den ligger normalt hjemme, eller i bilen. Har testet nok og mobilem bare søker og søker og forbruker batteri. Ikke har jeg bruk for den i naturen heller. Godt å være uten. :) Tenker en på trygghet ved skade, så er det bare sattelittbassete systemer som forngere de fleste steder.
 15. TS. Det mørke på skaftet, er trolig Svartsopp, eller noe lignende. Vanlig på utvendig trevegger (spessielt på skyggeside og i fuktig miljø), som ikke er behandlet med soppdreper. Enten i forkant før maling/beising, eller i grunning. Vanlig behandlig av dette (på husvegger og andre treprodukter), er vask med Kraftvask og så påføring av Soppdreper, før en maler/beiser på nytt. Men for at dette skal være effektivt på ditt knivskaft, tror jeg skaftet må taes av. Eller ta sjansen på at både messing og stål, ikke tar skade av behandlingen. Men Svartsopp skader ikke treverket, det bare skjemmer - utseendemessig. Du kan jo kontakte Strømeng og høre hva de har for råd. Men personlig så tror jeg at jeg hadde gitt blaffen i dette og påført ny lakk, eller mettet skaftet med olje. Det er jo mulig å benytte noe beis i forkant for å dempe fargeforskjellen. Men før du begynner, så bør du forsikre deg om at alt av lakk er fjernet fra treverket.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.