Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 269
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  3400 Lier, Norway

Nylige profilbesøk

1 249 profilvisninger
 1. Ja, Tiltak godkjennes normalt for 3 år, men en kan søke om forlenget frist.
 2. Svanen som rystet Norge

  Når folk fornekter fakta og bevis flere flere voksne vitner og ikke kommer med en eneste relavnt fakta, blir dette bare vas.
 3. Svanen som rystet Norge

  Ser RE har skrevet mye rart her (i lange artikkler), men det er vel i samme "dur" som tidligere, så jeg gidder ikke engang å lese det. Har annet å gjøre. Har skrevet det jeg mener om denne saken.
 4. En Tillatelse, er også offentlige dokumenter, som en kan forlange å få se. Men normalt så burde en kunne sjekke dette, ved å ringe "byggesaksavd." Er ikke alle som er like flinke til å svare på mail, de får for mange slike.
 5. Om det er en gjeng vikinger, har da lite med saken å gjøre. Om det er privat, eller ikke, har med tiltenkt bruk å gjøre. Gjør gruppen det for egne medlemmer, så er det privat. Gjør de det så alle folk kan bruke innstallasjonen, er det offentlig. Men selv offenlige prosjekt må søke og få tillatelse, hvis det er en permanent instalasjon/byggverk! Gjelder selv egen kommune og stat. Å annta at alt er i orden, fordi det er en gruppe som har fått støtte fra det offentlige, er inngen sikkerhet for at det formelle er i orden.
 6. Mishandling av bjørketrær?

  Det er ikke noe problem for bjørka, om en tar never fra treet. Forutsatt at en ikke fjerner alle lag av never, helt inn til stammen. På de 2 første bildene til TS ser det ut til at bjørkene klarer seg bra, så det er nok ok. Men en bør jo fortrinnsvis ta never fra nedfall og ikke fra stående trær. Og tar en fra stående trær, så går det jo ann å gå litt vekk fra vannkanten og naturlige bålplasser, for det ser ikke pent ut. Og det som har fjernet never her, har vel også tatt litt unødig mye og langt inn mot stammen.
 7. Leve på mat frå naturen – kvar?

  Er enig i alt du skriver, med unntak av det at magre folk kan klare seg 3 -4 uker, før kroppen begynner på muskelmasse. Vet jo ikke hva du mener med "magre folk " da. Men undrer på hvor du finner den mengde fett på meg og andre slanke folk, uten stynlig kroppsfett og med tynn overhud. Så, den "kjøper" jeg ikke.
 8. Problemer med å få hunden til å spise

  Å få til gode og fornuftige matvaner hos hunder (som andre dyr og noen folk), er dette en del av hundholdet som dressur, sosialisering, m.m. Og småspiste hunder, har som oftest feil matrutiner. Og da hunden til TS , virker frisk, er den nok bare matlei. Dulling, mating, "nøding", godsnakking, m.m., samt la maten stå fremme så hunden kan spise når den vil er en uting! Småspising hos dyr, ender ofte opp i, at de aldri blir sultne. Noen hunder reagerer også på overforing, med at de tar en "pause" i spisingen, enten at de spiser kun litt hver dag, til at de unnlater å spise noen dager. Dette er normalt hos noen indevider, mens andre blir feite. Da hunden til TS har vært på besøk hos "besteforeldrene" sine, har de nok blitt proppet (trolig også med en del annen mat/godbiter) og blitt overforet. Og i konkuranse med annen hund, er det lette å overfore enkelte hunder. Annen mat/godbiter, kan jo også føre til at hunden "ønsker" tilsvarende bortskjemming når den kommer hjem. Voksne hunder trenger ikke mat, mer enn en gang om dagen. Må opp riktig volum/vekt, for til samme tid på døgnet, la maten stå kun 5 min. Og er ikke maten oppspist, så ta maten vekk. Neste måltid, er neste dag til samme tid. Og ALDRI noe godbiter, som mellom måltid! Da vil hunden begynne å spise etter få dager. Hjelper ikke det så gå til dyrlegen.
 9. Leve på mat frå naturen – kvar?

  Det var et program på tv, for noen få år siden. Tror det var på NRK. Det var en friluftsinteressert journalist og en ekspert på planter,. Eksperten var professor og det var vel i biologi. De skulle sjekke hvor lenge en kunne klare seg, på det en fant ved sjøen. Nå var det lite utstyr de hadde med og de skulle klare seg med det de fant. Bl.a. så hadde de ikke med fyrtøy (eks. fyrstikker) og ikke kjele. Husker ikke alt, men de fant noe muslinger og skjell, prøvde seg også på noe tare. Og for å utnytte tare så måtte de fremskaffe lut, noe de fikk fra aske fra bålet. Det ble snakket om div. lav, med det vokser på langt andre steder. Samme med div. røtter, som kan utnyttes. Da slik div. "plante kost", slikt er spredd over landet, er det lite av det som er tilgjengelig, på et tilfeldig, eller valgt sted. De kom vel frem til at har en gode kunnskaper, så kunne en klare seg i en 14 dagers tid sommerhalvåret, uten at en forbrukte for mye energi. Vi har vel også spesialsoldater, som skal kunne klare en uke. Jeg har ikke tenkt å forsøke, hvis jeg ikke MÅ prøve meg. Tror ikke dette er så enkelt i Norge, som noen romantiserer. Enkelte blir ukonsentrerte, bare det går noen få timer over vanlig spisetid. Og etter en dag, eller to, begynner en å rote, glemme, blir ufokusert. Og har en ikke funnet mat innen den tid, tror jeg odsen blir dårligere for hver dag som går. Men sitter en stille, så kan en da også overleve en uke KUN på vann. Noen kilo lettere? Tja... Får ikke kroppen næring på vanlig måte, så begynner den å "spise" kroppsfett" (for de som har det) og dernest muskelmasse. Så da kan slanke folk, raskt bli som en "Belsenfanger". Sikkert greit å være "god og rund" da.
 10. Chair kit / stol - verdt å dra på?

  TS. Jeg kjøpte en lav sammenlignbar stol, for noen år tilbake, som er grei å bruke. Bruker den når jeg benytter lavvo og har jaktcamp i nærheten av bilvei. Veier lite, men konstruksjonen på min, betyr noe volum. Husker ikke hvor jeg kjøpte den, men det blir noe "alla" denne: https://coop.no/sortiment/obs-bygg/hageuterom/hagemobler/solstoler--og-senger/nordic-season-miami-beach?variantCode=16961 Vil vel fraråde stoler med 4 ordinære bein, da de nok har behov for fast underlag. Så sammenhengende "bøyle" både forran og bak, er vel fornuftig. Min stol er avbildet her tidligere av noen andre, men det er vel en 2 - 3 år siden. Sittehøyde på min er lav, ca 12 - 15 cm, men stolen er solid konstruert, tross vekt og god å sitte i.
 11. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Har jeg ikke skrevet, eller ment. Les mine første kommentarer.
 12. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Selvfølgelig vil psyke kunne spille en stor rolle, spessielt for de som aldri har vært aleine. Men dette forsterkes trolig også, når kreftene forsvinner, en begynner å rote, glemme, snuble, blir litt motløs, fordi de mangler næring. Da tror jeg det er lettere å "tenke for mye" også på de hjemme og ikke gjøre det de bør gjøre. Så de første dagene vil jeg tro, at det må være fokus på mat og ikke soling.
 13. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Jeg ser ikke ned på grønnskollinger/nybegynnere, men de burde forstå sitt eget "ståsted"! Og gjør de ikke det, er de enten naive, eller dumme. Er nok en fordel å lære fra "bunnen av". Det står lite respekt av folk som gir seg i "kast med" ting, som de burde forstå de ikke har kompetanse til. Å strekke grenser, er noe annet, men da kan en litt fra før. Ja - jeg har vært grønnskolling på mange ting og vil fremdeles være det på ting, jeg ikke har det minste anelse om fra før. Ser ikke problemet med begrepet. Men av det jag kan godt, eller brukbart, så har jeg lært fra bunn av, både i yrker, div hobbyer og div aktiviteter.
 14. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Er det bedre med nybegynner som er helt uten erfaring, men som tror de kan alt, men likevl får til lite! Mulig at grønnskolling er et gammeldags ord, men det har vært vanlig å bruke slike utrykk på folk uten det minste erfaring, eller veldig lite erfaring og får oftest problemer. Slik blir det gjerne når enkelte skal "løpe, før de kan gå". Om karen har opplevd mye, så viser han lite av det foreløpig. Ja firluftsliv er noe mer en sitte ved bålet og på inteernett.
 15. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Det finnes da folk i alle aldere, som har vært utenfor stuedøra, eller "latte kafen" før. Så de trenger da ikke være pensjonister/oldinger, heller ikke men, for lage en camp, fiske og eventuelt utnytte annet fra naturen.