Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 481
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Nylige profilbesøk

1 772 profilvisninger
 1. Ser du er på tur igjen, i kjente områder. :) Fine bilder og bra rapportering. God tur og kos deg. :)
 2. Tiur3

  Helgetur med kajakk

  Hvis dere er tidlig ute ved annkomst, så kan dere padle tilbake og hente ved, etter at dere har slått leier. Tar ikke lange tiden med en kajakk (selv ikke med en kano). Eller kan dere leie en kano i stedet, da får dere plass til mye ved. :) Men for kun 2 overnattinger, er det vel ikke mye dere trenger å ha med dere. Så, dere får nok plass til en sekk ved.
 3. He...he... ja du er vel gammel nok, til å ha fått med deg noe av ryktet om Lier. :) Utenfor Lier kommune, så var jo Lier kjent for "jordbær og gærninger". Men jeg vet ikke om Lier Asyl (senere, Lier sykehus) i seg selv, var så godt kjent. Men asylet hadde jo plassert "passienter" (i dag er det vel "brukere"), rundt på de fleste gådrene og noen av dem gikk jo fritt rundt i bygdene på fritiden. Og det ble nok oppservert, at det var en del anderledes folk i Lier. :) Bl.a. min nærmeste nabo (bonde) hadde vekselvis 3 og 4 passienter. Så det var hundrevis, kanskje ennå flere rundt på gårder og mindre instutisjoner her i Lier, utenfor gjerdene på Lier asyl. I ettertid har det jo kommet noe mer info. ut til folket, bl.a. i et tv-program på NRK, om norsk asyl historie som er sendt min. 2 ganger. Senest for ca et år siden, der Lier og Gaustad asyl også bedrev lobotomering, i samarbeid med CIA. Var kanskje noen som visste for mye? :) Men Lier har jo vært så mye mer enn jordbær og gærninger. Kan jo nevne at 2 av deltagerene på Eidsvoll, da Grunnloven ble til, var fra Lier. Vi var frukt og grønnsakshagen til både Drammens-området, Asker/Bærum og Oslo. Var vel få andre rundt i Norge, som kunne ha både 3 og 4 avlinger på samme jordet - utendørs, for 50 -60 år siden. Vi hadde det første trelastutsalg i Oslo by, på Høytorvet (Sjåstad trelast). Kunne selvfølgelig skrytt ennå mer, men tror jeg stopper der.
 4. Sein tilbakemelding, men jeg ser du har fått infor fra TS. :) Men for interesserte, så fåes kartet hos Kartbutikken https://www.kartbutikken.no/turkart-serien/turkart-1-50-000/finnemarka-dnt-turkart De fleste stier er nok bra merket. Det er også gjort en stor jobb med skilting, de siste 2 årene. Men nordområdene der TS har fartet er nok noe mindre brukt, enn områdene noe lengere sør og dermed så får nok Kartveket færre tilbakemeldinger om bl.a. stier.
 5. Tiur3

  Helgetur med kajakk

  Som Gittiamo nevner så er det ikke love til å felle trær, uansett om området er værnet, eller ikke i.h.t. lov, uten å få tillatelse av grunneier. Og i alle populære kano/kajakk områder, som bl.a. Fjorda og Femunden, er det lite brensel å finne langs vann. Så du må nok bassere deg på å medbringe ved. Fåes kjøpt i Vestfjorden. Ring dem for sikkerhets skyld, det er seint på året. Hvis dere basserer dere på å lage mat på et medbrakt "kjøkken" og bruker bål kun som kos etter at det er blitt mørkt, bør dere ha nok ved med en sekk. Dere kan også drøye veden, ved å splitte (øks, el. batonering) den noe mer og holde bålet lite. Mange brenner opp veden raskt fordi de har på for mye ved om gangen. Mate bålet med mindre vedstykker og før bålet dør ut, så drøyer en veden. Og ikke tenne opp, før det begynner å bli mørkt. I tilegg er det mye furukongler i området, lite lys av dem, men gløder og varmer bra. Og som Terka nevner, så er det nok ikke mye folk der oppe i Okt.. Det er langt utenfor sessongen. Er kanskje noe hyttefolk, men er nok ikke mange. Så mest trolig får dere området for dere selv. Men husk, bra med varme klær! God tur - uansett hvor det blir.
 6. Tiur3

  Garmin eTrex 30x

  Har du kontaktet Garmin? Kanskje det er bedre, enn å spekulere. :)
 7. Tiur3

  Ovn til lavvo

  Har du link, eller produsent og type? Har en parafinovn selv, men det er en åpen hytteovn og er da uten skorstein/pipe. :( Det er ønskeling med en parafinovn som er lett, gir mer enn 4 kW og da med skorstein/pipe.
 8. Tiur3

  Garmin eTrex 30x

  Som nevnt, så er ikke jeg noen "data" kar, så jeg håper data kyndiger kommer inn her. De kan mye mer om dette enn meg, men de er val bare opptatt av smratphoner. Jeg har bare 4 GB på min gamle Dakota 20 og som tilsvarer omtrent din nye gps. Har over halve Norge inne, med Topo Pro 1:50 tusen kartpakker og ennå god plass. Finner det undelig, at du ikke kan bruke det Topo E., du allerede har. Har du registert kartet hos Garmin og lastet det inn med Basic programmet? Og har du gjort det riktig og at dette ikke fungerer, ville jeg kontaktet Garmin. Vet jo at de har lagt inn en sperre, så ikke kartene skulle kunne kopieres og selges. Men katene er din eiendom og kan nok brukes på flere av dine gpsér.
 9. Tiur3

  Garmin eTrex 30x

  Tviler på om minnet ditt er fullt, med det verdiløse kartet. :( Er vel mer en "gimikk" og et oversiktskart, enn noe brukbart. Du får sjekke hvor mange MB/GB ditt minne er på enheten og se hvor mange MB som er brukt. Nye kart innstallerer du med innstalasjonsprogrammet (trolig Basic og ikke MS), dette laster du ned gratis hos Garmin. Kjøp minnebrikke, etter behov. Så sjekk hvilke kart som er aktuelle å kjøpe og hvor mye plass de tar før du kjøper minnebrikke. De aktuelle for folk flest, er billige så du trenger ikke tenke 10 år fremover. Jeg har 12 av de tidligere 20 Topo Pro kartpakkene og en minnebrikke på bare 4 GB. Og selv om jeg ikke husker hvor mye ledrig plass det er på minnebrikka, så vet jeg det var mye. Mener å huske jeg kunne få inn alle 20 kartpakkene på denne brikka med god margin. Men de gamle kartene er bare i 1:50 tusen. 1:25 tusen tar jo mer plass. Topo kartene (som tilsvarer Norgeskartet) har det du søker, men de koster.
 10. Tiur3

  Nå er fjellsko blitt trendy

  Men, det har jeg ikke kommentert! "Instagrammen" til dama, har jeg ikke interesse av. :( Nå skal jeg ut å kviste resten av et 25m høyt tre, så er det oppkapping og sjauing . Og deretter kløyving av ved, for hånd. Og jammen bruker jeg ikke monsenklær der også. Men skal ta meg en sykkeltur i kveldingen, for å fiske i Finnemarka. Kanskje det også blir i monsenklær. He... he.. Så kos dere videre på internett.
 11. Tiur3

  Nå er fjellsko blitt trendy

  Tja.... nå er det noen som brukte "monsenklær", lenge før vi viste hvem han var og trivers fortsatt i det. Samme gjør han. Selv i studio! Men, så trenger han ikke han penisforlenger.
 12. Tiur3

  Nå er fjellsko blitt trendy

  Begrepet drittunger, ble brukt om voksne folk i 20 årene, noen til og med eldre, som oppfører seg som om de var 5 - 10 år, når de ikke får viljen sin. :( Og da tilater jeg meg, å kalle det for drittunger. Var ikke myntet på en spesiell person. Ja da, de fleste av oss har nok vært drittunger. Men jeg håpe de færreste er det, når de kommer til til tenårene, eller har passert den aldren. Hva den nevnte dama har gjort, prestert, har jeg ikke kommentert. Bare flott at folk trives i naturen. Men utidlig motepress også i naturen, er jeg motstander av. Så får andre gjøre det de vil.
 13. Tiur3

  Garmin eTrex 30x

  Jeg er ingen data mann. Men det som kalles internminne på disse enhetene, er som på pc, og andre datamaskiner. Når dette såkalte internminner, både skal lagre data og behandle data, så er det viktig med nok plass for å jobbe på. Blir det for lite, går det tregt, kan til og med stoppe opp.
 14. Tiur3

  Garmin eTrex 30x

  Hvorfor laster du inn kart på internminnet da? Kjøp minnebrikke og legg kartene der. Og aktiver kun et kart om gangen, kun det du har bruk for på turen. Da jobber enheten raskere. Hvis det blir for lite internminne, har ikke enheten noe plass (er det ikke RAM, det heter) å jobbe på og da går alt tregt. Et kart over hele Norge, ville ikke jeg benyttet. Kartpakker i min. 1:50 tusen.
 15. Tiur3

  Nå er fjellsko blitt trendy

  Er det noe jeg dri.. i, så er det hvordan jeg fremstår i klesveien til fjells, eller i skogen. :) Men så er det kanskje litt forskjell på folk som ikke tørr, eller kan gå aleine på tur og folk som gjør det. Er vel ikke så nøye i klesveien ellers heller. Men så har jeg ikke behov for "penisforlegere" heller, enten det gjelder klær, eller ting.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.