Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 458
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Nylige profilbesøk

1 654 profilvisninger
 1. Jeg har gått noen mil om dagen, i kuppert terreng, både i skog og i fjellet. Og på jakt, går en i alle fall ikke på stier. Jeg har brukt de i kuling, i fjellet uten problem. Og TS skal vel ikke ri. Editt: De av oss som er litt ivrige på jakt, går 7 - 10 timer om dagen. Dag ut og dag inn.
 2. Første låringsene jeg kjøpte var fra Jerven på 80-tallet. Tynne, elastiske og sammenbrettet kunne jeg putte begge to ned i sidelomma på ei gaammel feltjakt. De holdt i over 35 år, både til jakt og noe turer. Eneste på kanoturer, hvor en sitter, at det kan bl et lite problem, så der har jeg hatt med hel regnbukse. Og de låringsene be brukt over alt, bl.a. i høye vierbelter og kratt en gikk og presset seg i mellom. Hør med REs, han har også gode erfaringer med lårings.
 3. Tillater meg å komme med et annet forslag. Hvis fokuset er å kunne ta regnbeskyttelse (for bena) raskt av å på, så ta en titt på lårings. For gange i terreng, er de suverene. Har brukt dette i mange ti-år, i kombinasjon med pustende yttertøy. Tar av/eller på, i løpet av sekunder, selv med lange fjellstøver. Både i fjellet og i skogen. Men, det krever lang jakke.
 4. Tiur3

  Pass på hvor du har kniven!

  Var jo en ok ordning, når de først reagerte på verktøyet. Sikkerhetskontrollen på Gardemoen tillater liten lommekniv, med foldeblad (uten låsing) på intill 6 cm. Men du kan få bot for samme kniv på gata i Oslo. Der har ikke knivbladlenge noen betydning.
 5. Tiur3

  Pass på hvor du har kniven!

  Tull. De vet da, hva de skal bruke for unnskyldning! Telefonavlytting - er vel ganske langt ute på jordet. :( Kanskje holde deg til det vi diskuterer.
 6. Tiur3

  Pass på hvor du har kniven!

  Dette med kniver har vært diskutert grundig og med den nye saken som diskuteres her nå, blusset det opp igjen på Kammeret. Det er til nå 453 innlegg angående kniver og beslag. Mistenker at det kan være noen politifilk her også, men på Kammeret er det mange av dem. https://www.kammeret.no/topic/80206-20-000-kroner-i-bot-for-bæring-av-kniv/?page=10&tab=comments#comment-1242882 Og de førsøker fortvilet å henvise til lovverket og at dette er strengt, men det skinner jo i mellom at de gjør som de vil. Krever bare en "såkalt berettiget" mistanke. Det har jeg også sett på tv, i de seriene om norsk politi, som går på tv. En av den heter Hundepatruljen. De ransaker folk, nå de vil. :( Også biler, hvis de finner den miste unnskyldning. Dette er kanskje værst i Oslo og sentralt på Østlandet.
 7. Tiur3

  Pass på hvor du har kniven!

  Med andre ord, så gjør politiet som de vil. :(
 8. Viktig å være litt mer pressis, denne saken. Ellers blir det mer forvirring. :) Det er ikke noe "ldforbudet " som er opphevet! Merk dere det! Det er Totalforbudet, som er opphevet! Den vanlige sentrale forskriften mot bålbrenning, gjelder til 15 sept. Men den gennerelle forskriften tillater bålbrenning, hvis det er forsvarlig. :)
 9. Totalforbudet gjaldt da, men de hadde unntak. Og de tilatte kokeapparater, men ikke engangsgriller og bål. Og som du nevner, YR kan ikke bestemme noe som helst, når det kommer til eventuelle Totalforbud. Men, kan gi gennerelle råd.
 10. Folk blander sammen Totalforbud, som kan innføres lokalt og den sentrale forskriften som gjelder uansett over hele landet! D.B. (eller andre lokale brannvesen) har ikke myndighet til å oppheve sentral forskrift! Ser ingen tydelig konklusjon. D.B. nevner ikke Totalforbudet med et ord. Viser bare til sentral forskrift. Så da er det vel som før Totalforbudet ble innført. Vanlig bålforbud fra 15 april og til 15 sep.
 11. TS. Usikker på hva du mener med teksten din? :) Hvis du tenker på en krysspeiling, så hjelper vel ikke det noe på missvisningen. Men du kan finne koordinatene, til det punktet du befinner deg i. Men en krysspeiling er litt mer omstendelig en det du beskriver. Ellers tror jeg du overdramatiserer det med missvisning, i nevnte område. Personlig tror jeg du burde være mer bekymret for avdrift. En GPS vil nok være et godt hjelpemiddel.
 12. Tiur3

  Å pusse bålkjelen - eller ikke?

  Hvis det brukes tørr ved og helst uten for mye bek i veden (eks. bjørk, fet furu), kan du brenne vekk alt av bek. Blir da erstattet av sot. (kan også brenne ren en pipe, med samme prinsipp). Bek isolerer og fører til dårligere varmeoverføring, så bunn burde nok rengjøres på bålkjeler. På sidene, er det vel en fordel med isolering. Har et par "rene" bålkjeler og jeg er ikke så nøye med dem. Det hender jeg rengjør noe, men er ikke konsekvent. De havner normalt i en pose etter bruk. Selv om jeg tidvis bruker mye bål, er det veldig avhengig av tid og sted, om jeg bruker bare bål, eller bål og andre kokemuligheter. Eller kun primus, rødsprit, eller Esbit. Og da har jeg med kjeler, som alltid rengjøres.
 13. På åpent hav, kan en jo teoreitisk følge en rett kompass kurs, hvis en ikke har øyekontakt (sikt) til målet og det ikke er sjær som kan være til fare. Og ved bruk av kompass, bør en jo over lengere avstander ha oppdattert feilvisning med, før en "setter kurs". Men også oppdaterte marine kart (draft). Men som det er nevt i tekst her, missvisning er relativt komplisert. Den endrer seg hele tiden. For bruk på land, har dette skjelden stor betydning (ser bort fra enklete områder og i spessielle tilfeller), da en går like mye etter kart og terreng, som etter kompassert. Men til bruk på sjø, er det mer enn missvisning du må ta hensyn til, for å komme til rett sted etter kompasset. Og det er avdrift (vann i drift/strøm og vind) og det kan ha ennå større betydning for hvor du havner.
 14. Tiur3

  Regelverk rundt arv av våpen?

  Hvilke typer våpen var dette? Og fikk du krav om plombering? Har nok vært meningen, at våpen som overdras i forbindelse med arv og uten å oppfylle vanlige vilkår for kjøp, skal plomberes. (relativt sikker på at det har vært slik). Vet ikke om reglene er endret, eller om det er praktiseringen av reglene som varrierer.
 15. Tiur3

  Regelverk rundt arv av våpen?

  Skyttere og jegere får ikke "Bæretillatelse" på våpen! Det får et Våpenkort, med tillatelse til å oppbevare det forskriftsmessing hjemme og frakte våpen "nedpakket" (og uladd) til og fra bane, eller jakt. Få mennesker i Norge har, eller vil få Bæretillatelse. Ved behov, får folk med beskyttelsesbehov bevæpent vakt. Ellers er det nok mye riktig her. Men det med arv, kan jeg spesifikt lite om.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.