Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 549
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  3400 Lier, Norway

Nylige profilbesøk

2 451 profilvisninger
 1. Synd hvis kompasset ikke var i orden. :( Men håper ikke du lurte deg selv da, med å ha kompasset for nære våpnet, eller omvendt. :) Skal du bruke kompass på jakt, må våpnet være på ryggen, eller minst en halv meter unna kompasset. Dette vet du sikkert, men alle kan glemme seg bort.
 2. Ingen av de første bosettningene (som levd her, hele året) klarte det, før de lørte å lærte å så og høste korn, samt å holde budskap. Og ja - de første faste bosettningene, var langs kysten.
 3. Gidder ikke å kommetere, de siste 2 svarene fra J.E.H direkte. Min påstand, er at vanlige folk klarer ikke å overleve over tid, i norsk villmark. (Knapt de såkalte "spesialsoldatene"). Tenker da på i skog og fljell, IKKE i kulturlandsaapet. (Det er vel ikke i villmark!) Og det er vel noe spekulativt, å komme med kytsladskapet også. Hvem vet hvor en er og når, når en trenger å overleve på naturen? Angående fisk. Kan ikke si jeg er en "fisker", men det hender jeg også får en fisk. Har vel tatt mer fisk med hendene, enn på krok/sluk, hvis jeg ser bort fra fiske på "New Fondlands" bankene og ute i (ved) Saltstrømmen. Er vel mer jeger). I år har jeg vært en del i nærområdet og fisket. Men ingen fisk på 12 turer (med varighet fra 2 - 6 timers varinghet) er resultatet, tross både mark og annbefalte sluker. Tviler på om jeg hadde overlevd lenge, på fisk i naturen. Kanske fiskere hadde klart seg bedre. :) Men i en krisesituasjon, har de rett ustyr med seg og er de i et gunstig fiske område! Dette er tullete å diskutere. Blir for mye hvis, hvor, når, har en brukbar kunnskap og rett utstyr, likevel er en ikke sikret!
 4. Ja, men ikke like lett å få. :) Spesielt for, "ikke-fiskere"! Da mener jeg for uerfarne, eller folk som får lite fisk. Og på vinterhalvåret, har en redskap til på komme mellom isen på vann? Dette er lattelige teorier! I nødens stund, så har en sjelden det som trenges!
 5. Hvor i helv... finner en løevtann i villmaka? Har sett lite av det, rundt i norsk skogs- og fjellterreng her i Norge, selv i sommerhalvåret! Ser du også går i fellen, med å nevne sopp. :( Det finner en kun et par måneder på høsten! Prater vi om overlevelse her i Norge, uten å nevne en spesifikk årstid, er dette tull! Og halve året, er det snø og tele i/på bakken! Under på om du ikke overvudrerer forsvaret, selv om de kurser i overlevelse her i norsk natur. På vinteren er det vel ikke stort mer enn "furu te", som en får noe vitaniner av. :(
 6. De fleste "YouTubere" er da bare "grønnskollinger", så det er nok langt mellom de som kan noe.
 7. Har ikke lest hele tråden, bare begynnelse og side 6, Har sett dette har vært diskutert (normalt - ikke innlogget), men ikke fulgt tråden. At det kan være kritiske forhold på en arbeidsplass, er ikke uvanlig, enten det er en offentlig, eller privateid. Anbefaler folk å organsiere seg, ellers er Arbeidstilsynet rette innsatans å klage. Er virkelig folk så lite opplyst i dag, at de ikke kjenner til disse mulighetene? De skryter jo av, at de er opplyste. :) Ser ingen grunn til å slutte å handle på XXL, av grunner som nevnes. De annsatte får ta ansvar selv, hvis ikke ledelsen i firmaet gjør det. Skal vi være "skinnhellige", er det ikke mye vi kan kjøpe. Spesielt fra utlandet.
 8. TS. Tror du kan glemme dette, er ikke lenge en kan leve i Norge, uten medbrakte forskyninger. Og spesielt på planter, selv om det er en del både spisbart og næringsrikt. Problemet er at det som ofte nevnes, er bare i finne en kort periode på året. Eks. bær, sopp, o.l. Og ikke minst, alt som ofte nevnes finnes skjelden på samme sted/område. :( Våre "spesialsoldater" skal kunne klare seg en uke (7 DAGER), uten medbrakt mat. Men en kan da leve lenger, på KUN vann - under gunstige forhold. Har du fulgt med på tv-serien Alene, så ser du at det er ikke så enkelt, selv om de neppe er noen eksperter på området. Både norsk- og Amerikans serie, så var de avhengige av fisk. Men hvem får fisk, er de i rett område, er det "bett", har de egnet utstyr, o.l. Ser en her nevner løvetann rot. Har sett lite av den i "villmarka, men mye i kulturlandskapet. :)
 9. I sentrale strøk, er det ofte folk i naturen (også jegere). Finnemarka er fin. Minst folk er det nok i de nordlige områdene, som Bredli området. (Søk Bredliflaket 702 m.o.h. og området rundt). Raskest tilgang (til fots) er nok fra bl.a. fra Røyne, på Øverskogen, i Lier. Ellers er det andre veier inn fra nord og vest, samt flere skogsbilveier. Men de nordlige områden er høyt oppe, så snøen kommer tidligere der. Mange fine områder i den mittere delen av Finnemarka også, men ønsker du å være mest mulig aleine, bør du et stykke fra skogsbilveg og de mest brukte stiene. Vestmarka (del av Nordmarka), er nok også et alternativ. Samme med Hurum.
 10. Undrer litt på hvorfor du er skuffet, men du har nok hatt urealistiske- og feil forventninger. :) Lær deg å bruke gpsén og bruk den riktig, så er den både sikker og nyttig. Angående kart, så undrer jeg på hvikle kart du sikter til? Du har kjøpt det best detaljerte kartet (1:20 000 - 1:50 000), som er å få kjøpt. Og alle data er laget av Statens kartverk. Ingen lager noe bedre! Navnene er de samme som på Tropografiske kart og turkart. Men det kartet (datapakken), er ikke bare kart. Det innholder søkbare steder og mye annen data, hvis en lærer seg å bruke det. Tror også du har forskjellige kartvisninger, hvis din gps mesterer det. Angående pris, så er ikke dette mer enn noe betaler for fjell-/jakt støveler, eller en fritidsjakke.
 11. Var ikke lett på se, at det var et 400 graders kompass. Vet godt hva det kalles, jeg har hatt landmålng som fag. Går greit å bruke de også til eget bruk, eller for egen gruppe. Bare være litt obs, ved deling av kurs med andre, som har vanlig kompass. Da kan det bli mye rot.
 12. "Retningsnålen" peker vel kun den retningen, en går og ikke noe annet. :) På tidligere (og billige modeller), må en være i bevegelse for at nålen skal fungere. Vet ikke om det er kommet nye og dyre gpsér (med den lydfunksjonen), som nevnes. Men jeg tviler sterkt, det ville nok bare blitt forvirrende og upraktisk til bruk i terrenget, samt stjele strøm. Mulig du tenker på et forhåndslagret punkt (eks; bil, leier/camp, hytte, o.l.) og bruker du da funksjonen "gå til", vil pila vise retningen til stedet, samme som et kompass. Men det følger ikke noe spor, bare en rettning.
 13. Trenger jo ikke 360 grader for å ta ut en kurs og følge den. :) Har bl.a. et 400 graders kompass, fungerer det også. Ble vistnok kjøpt ved en feiltagelse på et tidspunkt jeg ikke var klar over, at det fantes annet enn 360´s kompasser i sportsforettninger. De er jo å få kjøpt nå også, selv om bruken avtar.
 14. Engelske flygere (og andre spesialsoldater) fikk hemmelige kompass under 2. verdenskrig. Hvis de ble tatt til fange og skulle rømme fra fangeskapet, trengte de jo kompas. Så de fikk en kompass-knapp (jakke knapp) som var lik de andre knappene i uniformen. Av med lokket, så var det kompass inni. Ganske smart og det fungerte det også. Kompass kan være ganske primitive og likevel fungere tilfredstillende, selv om de har noen begrensninger. En magnetisert synål, opphengt (og balansert) i en tråd, vil også fungere. https://www.google.no/search?q=ww2+compass+buttons&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=z2WYFInmTGuT_M%3A%2CTVCB8Bl2eNasAM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQJ9dq_lNoGT8JHSeaedcZH42-48A&sa=X&ved=2ahUKEwiA-fCFz9zkAhXlwosKHXtrD1UQ9QEwAHoECAYQBg#imgrc=z2WYFInmTGuT_M:
 15. Garmin svarer da på telefon. Hvilket kart bruker du? Topo kart?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.