Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 504
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  3400 Lier, Norway

Nylige profilbesøk

2 211 profilvisninger
 1. Jeg har ikke prøv denne du viser her. Kan bli smak på vannet, da det ikke er med lokk. Men har god erfaring med første utgave, av "kjøkken" fra Esbitt. Kjele, lokk og "understell" som passer inni kjelen. Produsert i alu., veier komplett 150g, uten tabletter. Kan koke 0,5 L. Har også "svamp", som kan brukes med rødsprit, men ikke testet. Desværre er nok ikke den kjelen, i produksjon lenger. Er vel bare det sammenleggbare "understellet", som produseres nå og da må en ha kjele/lokk i tilegg. En kjenner lukten av esbit når en koker, men har aldri merket noe smak på vannet. Har kun benyttet den til å koke vann, til alt fra frysetørket mat/kaffe, te, kakkao, "Rett i koppen", o.l., og til kornblanding, samt for vann på thermos. Ville nok ikke benyttet den i telt, men lukket åpning. Ellers er den grei å bruke. Lett og praktisk. Hvis det ikke er for kaldt og/ eller blåser for mye koker jeg opp 0,5 L på en 4g tablett. Ellers er det bare å hive på en til, når erfaringen tilsier det. Har vel omtrent samme bruksområde som en kvistbrenner, men trenger ikke finne noe brennbart på våte dager.
 2. Hjelper det ikke med "låseskiver" påmontert da, de med mothaker? Har ikke erfaring med de syklene du nevner, de er nok i en prisklasse jeg unngår.
 3. Tallet er riktig. :) Dette er enkel Trigonometri. Vinklen = mk/hk. Og ser en på trekanten til Omnilite, så er a mk og b hk. dvs 200/8500, =, inv., tan.
 4. Magasinet har to 3 manns telt, under ditt budsjett. Et på tilbud til kr. 699,- Begge har vekt på ca 3,5 kg. Har hatt med både en og to hunder på tur, vil annbefale 3 manns telt, eller lavvo. Ringestind 2 er vel lavt og trangt, er vel for to smidige småfolk. :)
 5. Har ikke noe kjennskap til kløvene som diskuteres. Men jeg undrer litt på disse gnagsåra. Undrer på om sideveskene ligger inn mot albuledd på hundene, det skal de ikke gjøre. Det bør være en rem til å tramme, som går over ryggen og løfter sideveskene noe ut fra hundekroppen i bunn. Dette må justeres riktig, ellers kommer forkant/side på kløv inn mot brystet og vil også treffe albuleddet. Dette går sikkert ann å ettermontere. Men skal en kjøpe kløv (er det etter min mening) viktig å ha denne ordningen for å hindre gnagsår. På mine gamle kløver sitter denne reima under toppdekknet, som også fungerer som lokk på veskene. Men mye nytt har kommet, siden jeg kjøpe mine for flere ti-år siden. Kan hende noen nyere kløver er produsert, så det er trekket over som har denne funksjonen. Uansett så er det viktg, at ikke den nedre av sideveskene ikke er inntil hundens sider og bein. Da ungår dere sikkert gnagsår.
 6. Virker som om mange her "synser", i stedet for å teste ut selv. :) Eller kanskje de har lest naive metoder å teste forskjellene på. Test selv, det er nok det beste. Avslutter med. Er det kaldt på tur, så bør folk lære seg å "gå med vett" og ikke med hjertet. :) Å gå seg unødig svett i vinterkulde og kanskje med sno/vind, er dumskap!
 7. Ull har hule hår, det har ikke syntetisk! Derfor trekker vann inn i hurommet på hårene, i tilegg til det som legger seg mellom hårene. På syntetisk materiale, vil det kun ligge vann mellom fiberne og ikke noe vann/fukt inn i materialet. Så, at de tørker like raskt er tull. Syntet alla pollypropelen, varmer også i fuktig tilstand. Fordelen med pollypropelen, er at hvis en "går med hodet", bli ALDRI pollypropelen våt, knpt lett fuktig. Og da varmer den bedre, enn godt fuktig (el. våt ull). Har aldri hatt behov for å skifte til tørrt tøy, når jeg kommer til leier de siste 35 - 40 årene, jeg har benyttet pollypropelen. Har også mindre volum med klær på kroppen, selv i minus 15 - 25 grader i fjellet. Vil føye til at jeg bruker ikke ytterjakke, alla "boblejakke" på vinterstid heller. Bruker jakt bekledning, enten jeg er på jakt, eller på tur.
 8. Litt O.T. Det er mange ledd, på det meste her i Norge. Eks. trelast. I Sverige er det 1 - 2 ledd, fra og med skogseier og til utsalg. Her i landet er det normalt 5 - 7 ledd. Og dette er nok ikke de eneste bransjene, det er mange ledd.
 9. Det er vel de færreste, som kan kjøpe "hel" fersk skrei (el. annen fisk) på et fiskbruk. Skal vi kjøpe "hel" fisk, er det frossen fisk, da normalt "edel" fisk som laks, ørret, o.l. Da til 2 - 3 ganger, den prisen du nevner. Kjøper skjelden fersk "hvitfisk", da den er urimelig dyr. Gjerne 200 - 250 % høyere pris, kontra frossen fisk. (Billigst er jo fisk i "blokk" (ofte 400g), men det passer i alle fall ikke enslige). Da blir vel valget enkelt, for de fleste. Er nok ikke bare på Frogner, fisken er dyr. :)
 10. Norsk saueull, er grov! Og den klør (mer, eller mindre) for de fleste, hvis en har den rett på kroppen. Værst er det hvis en blir litt klam/svett. Vokste opp med dette (i min barndom) og det ble brukt direkte på kroppen som undertøy vinterstid. Hos oss hadde vi også ullteppe i senga som laken og var det kaldt, hadde vi det også under dyna. Så hvis ikke den "norske" ulla er blitt bedre, med andre saueraser, er det nok det samme nå. Men "norsk" ull, er slitesterk og bør brukes som gensere, o.l. Vet ikke hvor du har det fra, at merino ull kommer fra en spessiel del av sauen. Det er en egen rase! https://no.wikipedia.org/wiki/Merinosau
 11. Du nevner ikke noe om hvorfor denne er vond å sove på. Men er det fordi sengen er for smal, så er det en tilsvarende her, med større bredde. 210 x 80 cm. https://www.magasinet.no/friluftsliv/soveposer-og-underlag/feltseng-og-madrass/dovrefjell-feltseng-x-large-210cm
 12. Jo - det har det! :) Fordi din forklaring er feil. Om du siterte Silky, eller ikke, er urevevant. Om du og/eller Silky oppfinner nye definisjoner er vel litt relevant, eller ikke? Tror du kan litt for lite om dette, til å kverulere. Og jeg mente det kun som en korrigering, av feil definisjoner angående begrep, om tenner på "håndsager".
 13. Hva folk har behov for, burde gå frem av deres forespørsel, samme med rådene som gies! For å kutte ned vinterved, benytter vel de fleste motorsag. Det gjør i alle fall jeg. (2,5 - 3 favner pr. år). Og har de det, bruker de vel også det på trær på egen eiendom. Men jeg har forsøkt både svans (på store trær - enhånds og tohånds) ) og andre sager for å felle, eller kutte opp trær. Også "bågesag". Hvordan Silky omtaler sine produkter, er vel mindre interessant. Jeg opplyste hva "bransjen" (produsenter og brukere) har brukt, i flere genarasjoner.
 14. Ja - kanskje det. Men da er det vel litt spesielle behov som bør oppgis, enten av den som spør, eller den som gir råd!
 15. Undrer på hvem som har bruk for den lange Silky saga, eller ekte "bågesag" (buesag). :) Må vel være de som har camp, i lavvo på vinteren og benytter vedovn. Folk har forskjellige behov, både når det kommer til sager og alt annet utstyr. Så det at TS og andre oppgir hva de ønsker å bruke utstyret til og på hvilke turer, er ofte nyttig å vite når det gjelder råd fra andre. Ellers er det vel ikke så lange bladet som trengs, verken til vandring med telt, eller til dagsturer med bål. Har til og med kuttet trestammer/stokker, som er lengere enn bladet, på den sammenleggbare sagen jeg har hatt med. Men type blad (les; tanning, størrelse og kvalitet) har betydning. Det finnes nå mye bra på markedet, men også en del dritt. Men grenerelt, så er Silky sagene bra. At noen er så uerfarne, at de bruker makt fremover på sager, er ganske naivt. Selv på sager med andre type tanning (tenner). Da kniper veden mot saga og da kan det føre til permanent vridning av bladet og det kan brekke. Det ofte er tilfelle, på slike små tursager. Og jeg tror det når folk er opptatt av, å sage raskt og med stor kraft og ikke fører sagbladet med redusert kraft fremover. Med redusert kraft vil bare saga sette seg fast og ikke knekke. Definisjonen på antall tenner, på sager, har aldri vær pr. cm, eller for hver 3. cm! :( Men - pr. tomme! Så, det annonsen skriver er tull. Men ellers har du rett, desto færre tenner pr. tomme, desto større tenner. :) På håndsager (opprinnelig stikksag - men byggevareindustrien har jo stjålet det begrepet) har det vært normalt å oppgi både antall tenner pr. tomme og antall spisser/tupper pr. tomme.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.