Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 389
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Nylige profilbesøk

1 534 profilvisninger
 1. Hva Oslo brannvesen bestemte for noen år siden, er da ikke relevant for denne tråden, eller for i år (denne gangen)! Er det innført Totalforbud (ekstraordinært forbud) i et område, må en lese teksten for hvert år/gang, da det kan varriere fra år til år og fra område til område, hva de mener er nødvendig. Kan opplyse at i år, så gir O.B. kun unntak for grilling på egen terrasse/veranda, når forholdene er forsvarlig. All annen "åpen varme" er forbudt.
 2. Kokeapparater har også forårsaket brann, både fra primuser og stormkjøkken, m.f. Ser ikke om denne splittede tråden gjeler det generelle bålforbudet, eller et Totalforbud. Er det kun det generelle båforbudet er det jo lov til å både tenne bål, (med forsiktighet) og andre former for "åpen varme", ved bruk av kokeapparater. Men er det innført Totalforbud, så gjelder det all form for "åpen varme". At det i enkelte områder (med Totalforbud), gies et (eller noen) unntak fra det totale forbudet, er ikke overførbart til andre distrikt, eller andre år. Det vurderes fra år til år og fra sted til sted. En må lese hva som står i Totalforbudet, hvert år og i hvert område.
 3. Tiur3

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Det var interessant og hyggelig å prate med deg i Sylling. :) Jeg er for tiden hjemmelig og hadde anledning. Og tok en kort sviptur til Sylling i håp om å treffe på deg. Anntok at du ville komme omtrent på det tidspunktet. Møtte en frisk og opplagt kar og lite preget av turen. Så, dette har du kontroll på. Ser du kom deg opp, selv om du valgte stien om setra og ikke fulgte veien. Fryket at den stien var lite brukt. Hvis det er av interesse (du ligger jo godt foran planen), så er det reist et minnesmerke (minnestein) ved Myggheim (ikke langt fra Asdøltjern). Samme retning kveldsbildet ditt er tatt. Minnesteinen er reist etter Norges største flyulykke, på den tiden. Over 40 døde, men noen overlevde. Ulykken er kalt "Asker ulykken" og skjedde 23 des., i 1972. Var et Bråthens "Fokker Felloship" fly. Og hadde jeg ikke sittet på Rosekjelleren i Oslo, hadde jeg kanskje vært med å leitet. Flere fra hjembygda Lierskogen deltok. På motsatt side av Asdøltjern går en skogsbilveg sør/sør/øst over, mot Soli gård (utfartssted for Asker/Bærum folk, samt noen andre) og det er merket fra skogsbilveien og opp til minnesteinen. Husker ikke hvor langt inne den er, men det er ikke mange meterene. Du finner Myggheim på kartet, så kan du selv vurdere om du tar turen. Teltet kan jo stå, men du tar svipturen opp dit. Er nok lite fisk i Asdøltjern. Skyldes nok dårlig gjennomstrømning av vann. Fortsatt mange fine bilder og bra kommentarer. Lykke til på ferden. :)
 4. Tiur3

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Naturminne blir vel brukt, der det er noe bevaringsverdig av planter, mineraler, .o.l. I dette tilflellet (fra Fagerliåsen) så gjelder det mineralet Helvin.
 5. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  Med Totalforbud, så gjelder det all form for "åpen varme". Også det du nevner. :)
 6. Tiur3

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Flotte bilder igjen. :) Vær obs. på, at det nå er innført Totalforbud mot bålbrenning (åpen varme) her i distriktet. Så vær forsiktig. Se annen tråd her på forumet om bål.
 7. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  Virket som du mente "oversikten", var Totalforbudet. Ser nå at div. brannvesen har innført Totalforbud. :) Antar de har fått delegert myndighet fra kommunene. Så dette er nok Totalforbud (selv om en kommune ikke bruker begrepet). Og dette var forventet, så tørrt det er mange steder. Da kommer nok dette også på de kommunale hjemmesidene, når de får "ut fingeren". Men greit å vite, trodde dette dreide seg om en vanlig missforståelse, som vi har sett en del av de siste årene. Også før den den nye brannforskriften kom, for et par år siden. Og det har også vært skrevet mye merkelig på brannvesenet egne hjemmesider, hvor de har feiltolket lov/forskrift. Så stoler ikke ubetinget på dem.
 8. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  Ja, men det er bare det generelle bålforbudet for kommunen.
 9. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  Nå tok jeg meg tid til å sjekke både lokale aviser rundt Drammen og noen hovedstads aviser. Har ogå Googlet bålforbud, uten resultat. Gikk også inn på Oslo kommunes hjemmeside. Inger steder kommer det frem, at kommunene har vedtatt å innføre Totalforbud mot bål/åpen varme! Det har vært 2 mindre branner her i Lier og en i Røyken. Men heller ikke i denne forbindelse, kommer det frem noe om Totalforbud som er vedtatt her i området. Jeg registrerte også nyhetssendingen som RE henviser til (trolig samme sending) og jeg har sett en avis som minner om totalforbud (men ingen henvisning til kommunalt vedtak, eller vedtak av høyere instans, eks. Fylkesmannen), så jeg tror noen har missforstått. Og Metrologisk instetutt har ingen slik myndighet! De gir kun råd, med sin liste over brannfare. Din oversikt, refferer ikke til kommunale, eller fylkeskommunale Vedtak! Dette er kun råd. :) Så hvis det er innført Totalforbud, så undrer jeg på hvor?
 10. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  Var ikke klar over, at det er innført Totalforbud noen steder rundt Oslo. Burde kanskje bli bedre varslet! Men, jeg har vente på det. Er det innført Totalforbud, bør det respekteres!
 11. Tiur3

  Vårtur i Hurum 2018

  Fin rapport og fine bilder fra et nydelig område!
 12. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  Er folk uerfarne, bør de kun tenne bål i vannkanten og ikke på skogsbunn. Og nå begynner det å bli farlig brennbart, mange steder. Så vær forsiktig, selv med annen for åpne varme.
 13. Tiur3

  Husk å slukke bålet ordentlig!

  I skog (kanskje spessielt, i barskog) er det ikke bare nær en trestamme, det er farlig underlag. De fleste steder er hele skogsbunn (bakken) bestående av en blanding av noe jord og mye humus og torv. En ulmebrann kan oppstå som anngitt i tråden. Men også forplante seg under vegitasjonen (i humus/torv) og dukke opp etter flere timer og mange meter unna opprinnelses stedet. Så da er det å finne steder, uten humus/torv.
 14. Tiur3

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Fine bilder, fra nordre del av Finnemarka. :) Burde være bra fiske i de vannene, så håper du har forsøkt i kveld, eller forsøker i morgen tidlig.
 15. Tiur3

  Frokost: Alternativer til havregryn?

  TS. Vet ikke om jeg har gode forslag utover vanlig brød, knekkebrød og muligens pasta. Pasta (alle typer; nudler, makaroni, spagetti, o.l.)) er også rik på karbo., men en må nok regne med å spise oftere enn med korn. Selv bruker jeg konblandiner (med rosiner, tørket frukt, m.m.), en aldri melkepulver. Har aldri funnet noe melkepulver som smaker tilfredstillende, så da lar jeg heller være og bruker kun vann. Men jeg annbefaler å koke/trekke alle kornprodukter i min. 5 -6 min. , til kornene er helt oppbløtt! Da slipper du "gassing" bak. :) Klasisak tabbe folk gjør, å spise korn med kald veske.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.