Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 568
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist 25. februar 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  3400 Lier, Norway

Nylige profilbesøk

2 627 profilvisninger
 1. Ok. Har bekjente som har hatt den store, men aldri jaktet med han/dem på vinteren og kjenner ikke problemene med den rasen. De små, kan vel behandles som settere. Men for de fleste jakthunder/hunder så er det i første rekke for lange hår mellom tredeputene, som skaper problemer. De klippes, så det ikke iser. (det er små butte sakser å få, så det er lettere å klippe ned mellom tredeputene). For noen kan det holde med potesalve i hårene, så det ikke kladder. Settere har i tilegg "faner" (og andre lange hår) som må klippes, for at det ikke skal bli kladder. Strihåret Vorsteh nappes (el. klippes), i problem områdene. Så jeg vet ikke om noe av dette hjelper på din hund. Men får du tak i kondomdress som ikke slipper inn snø, så fungerer jo det.
 2. Mistenke at du hadde problemer med en "kondomdress" og ikke et ordinært dekken for vinterbruk. Nå har du bekreftet. :) Har selv aldri benyttet kondomdress på mine (tidligere) Vorsteh hunder, men har sett at enkelte typer er feilkonstruert. (Har vel skjelden benyttet andre dekken også på vinteren, selv på den siste som var en SV). Men jeg ville ALDRI bestillt noe slikt (el. andre) uten å prøve de på hunden, som det skal sitte på! Og da må en til en butikk, hvis ikke en bekjent har et hunden kan få prøve. Men, deg om det. Og det er vel kun 2 problem områder jeg kan tenke meg, der du nevner det ene. Har du virkelig behov kondomdress da?
 3. Kanskje se på denne, selv om det er en såkalt gapahuk og den heller ikke er selvstående. Men billig sommertelt - er det. :) https://www.magasinet.no/friluftsliv/telt-og-lavvo/gapahuk-og-tarp/dovrefjell-backpacker-pro-ii-gapahuk-gronn
 4. Området er regulert - ja, men som Friområde. Og da kommer vel litt ann på hva det står i Reguleringsbestemelsene, for det grønne Friområdet. Kanskje en må se på Kommuneplanen. Eller ringe kommunen. Personlig så tror jeg TS kan telte like utenfor plassen, som er merket. Men, TS får sjekke selv! Jeg ville aldri ha teltet på, eller veldig nære en typisk badeplass. Syd i Finnemarka er det også noen vann, som er veldig poppulære (sommerstid) og det kan myldre av folk. Hvor artig hadde det vært å våkne opp en morgen, med folk rundt på alle kanter av teltet? Finnemarka er stor og det er fine plasser over hele marka.
 5. Nei, ikke det Bredli området jeg tenker på. :) En av de høyeste toppene i Finnemarka, heter Bredliflaka 702 m.o.h., derav navnet. Nord/Øst for Røyne på Øverskogen.
 6. Det området er ikke høyere, enn området rundt Eiksetra. Det er bra med snø fra 400 m i Finnemarka også, men likevel isete. Bredli omårdet ligger det på 550 - 700 m og er nok tryggere her i nærområdet.
 7. Hvis du prøver Finnemarka, så burde du kanskje velge den nordligste delen, den er 200 - 300 høyere, enn området rundt Eiksetra. Spør på "Finnemarkas venner", på FB der er det normalt folk som er godt orientert om forholdene. Antar du må opp i området nær (el. over) tregrensa, for å unngå isete forhold. Kan likevel være en god ide å skaffe seg gode brodder, alla Snowline pro. sine brodder, hvis du treffer på is i de laveste områdene. Flere i drammens området har de broddene og de kan være kjekke å ha uansett.
 8. Tiur3

  Rønning treski

  Er nok ikke lurt å bruke skiene, uten å behandle undersiden. Tar det for gitt at oversiden og sidene er behandlet. Begynner å bli noen år siden, jeg hadde treski i barndommen og ungdoms årene. Og det var nok far, som sto for behandlingen. Mener vi smeltet bek og smørte undersiden med dette. Og lot dette trekke inn og tørke, før vi benyttet skismørning. Finnes nok noe annet en kan bruke, men sålen må nok impregneres, så den ikke vann trekker inn og spenger ut veden - fører til spekkdannelse. Men kontakt produsenten, de har nok gode råd. :)
 9. Det mange frykter er jo at lange kniver over 25 cm. blir forbudt, både å eie og kjøpe nye. Og i forslaget til ny lov er det vel forslått, å gi dette tilbakevirkende kraft. Hvis dette forslaget blir vedtatt, da vil det ikke bare være ulovlig å ha med på "byen", men også å eie og bruke. :( Machete begrepet til politiet, er vel noe missvisende, men de mener tydeligvis alle kniv redskaper med blad over 25 cm.
 10. Hvis du bor i Drammensområdet, så er det heller ikke dyr på beite i Kjekkstadmarka. De har også ei gruppe på FB, mener den heter "Kjekkstadmarkas venner". Mye fint turområde der også. Og på vinteren, er det oppkjørte løyper.
 11. Her er vel svar til TS. https://fedon.no/tema/noen-vanlige-sporsmal-om-lavkarbo/
 12. Du har vel fått svar og detaljer om antall, har du også fått henvisning om hvor du kan finne det. Jeg kjenner ikke antallet av kreatur som går i Finnemarka, men vil annta minst 200 stk, spredd rundt i små grupper, i den mittre delen av Finnemarka. Så antallet er nok ikke stort, men disse store rasene forflytter seg på veiene og beiter langs veien, der det er enklet å komme frem for dem utenfor veiene. Har vistnok oppservet de 150 - 200 m fra vei, men da har det vært enkelt å komme dit. Men sau, er det mye av! Kan vel varriere litt, men 6 - 7 tusen går normalt på skauen hvert år. Eller så er det mange steder/områder det er kreatur i skog og utmark, både på Østlandet og Norge. Bl.a. så har Kongsgåden, kreatur i Nordmarka.
 13. Så det var Finnemarka, det ante meg! :) Da kjenner jeg eieren til disse dyra. Det er noen av bøndene her som har slike store raser og benytter utefjøs/kaldfjøs (tak og kun 3 vegger), så dyra er ute hele året. De siste åra, så har dyra blitt sluppet på skauen om sommeren. Tidligere så var det bare NRF som som ble sluppet på skauen her. Da du har jobbet som avløser, har du nok tilfredstillende kunnskap om kreatur. Å pate rolig til dyra og bevege seg rolig er fornuftig. Selv om noen skulle være nærvøse, så bør en ikke vise det. Her i Finnemarka er dyra vant til å bli passert både av biler, mopeder og syklister. Noen sykler her døgnet rundt. Er jo mye folk i områdene rundt og mange som bruker denne skogen både på stier og veier. Antok det kunne være flere , som tolket deg feil. Virket for meg, som om du var nærvøs og at du trodde dyra var det også og begrunnet dyras nærvøsitet, med snøfting og tissing. Skulle ikke forundre meg, om det var flere som misstolket dette. :) Og det kunne jo forsterke frykten for kreatur, for folk som har liten erfaring med dem. Fant det da riktig, å komme med et enkelt tips for passering. Kan jo også nevne, at en ser mye på øra til kurene også, på lik linje med hester og hunder, hvis de er urolige og ampre. Folk med hunder får gå rundt. Og jeg tviler på om denne rasen gidder å løpe, mange meterene ut i terrenget etter dem. Dette er tunge dyr, 2 - 2,5 ganger så tunge som NRF.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.