Gå til innhold

Tiur3

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 514
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tiur3 vant dagen sist Februar 25 2017

Tiur3 hadde mest likt innhold!

Om Tiur3

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  3400 Lier, Norway

Nylige profilbesøk

2 289 profilvisninger
 1. Da håper jeg du blir annmeldt, for brudd på båndtvangsreglene! Båndtvangsreglene skal følges, selv om en har jakthund! Det er ikke noe større grunn til at din hund og rase ikke skal vært i bånd, enn de stående fuglehundene. Seriøse eiere av stående fuglehunder respekterer båndtvangen, samme gjør miljøet for Nordiskse trekkhunder. (Og de fleste andre jaktmiljøer i området). Dette er løpsmaskiner som trenger trening, det meste av året. Men det er da ikke noe problem å trene hunder, mens de er i bånd. :) Har hatt hunder rundt meg, det meste av livet. Og siden begynnelsen av 80-tallet har jeg hatt div. vorsteh hunder, frem til den siste ble avlivet for snart 2 år siden. De har vært trent med sykling (og noe svømming) på sommerhalvåret og snørekjøring vinterhalvåret, når jeg ikke har jaktet. Fuglehundmiljøet rundt meg (sentralt på Østlandet) er stort og det blir sett på som en styggdom å ha hundene løse, hvis det ikke er i en "hundpark" eller et godkjent "vilttomt område". Så selv om jeg kunne stoppe 1 (el. 2) kattedrepere i fullt firsprang etter ei katte (gjelder også andre dyr) på kommando, har jeg hatt hundene mine i bånd. Det bør du også!
 2. Jo da - 400 grader har vært brukt innen landmåling her i landet. :) Så jeg har brukt begge, men 400 graders, kun i skolesituasjon. Ellers enig med Arcticpek, går greit å bruke med noen forbehold.
 3. Det er jo sau, i det befolkede området. Så det behøver ikke være fraktet fra et ubebodd område. Rester av dyr kan ligge like ved stier, også i befolkede områder. Det kan være mange som har flyttet på dette og ikke bare dyr. Noen har også tredd en pinne inn i skallen. Kanskje noen tenkte på, å ta det ned hjem. Hvem vet? :) Og bl.a. grevling, kan ha hi i befolkede områder. Kanskje litt vanskelig å se, på et bilde fra siden. :) Men nesebeinet er der, enten hele, eller tilnærmet hele. Skallen er splittet og TS, eller andre har tredd en pinne inn i skallen, der sprekken er. Er nok derfor det virker som, noe er borte. Hvis en ser på fortenna i overkjeven, er de i front (rett under) av nesepartiet. Så det er nok ikke noe borte her. Og dette er ikke noe hjortevilt.
 4. Tiur3

  Lime sko

  Problemet med kontaktlim, er at det skal smøre på begge sider. Her både læret og "gummibåndet". Og holde delene fra hverandre, til det kleber (nesten tørrt). Og det kan være vanskelig, med slike sprekker. Har ikke forsøkt tipset til @rayun. Men tørrt lim, limer ikke! Hadde vært enklere å lime, hvis hele "sidebåndet", hadde vært mulig å få av. Men det er også et problem å få løsnet, uten å skade såle og andre deler. En dyktig skomaker fikser dette.
 5. Tiur3

  Lime sko

  @tubbs. Var nok Karlson, jeg egentlig tenkte på. Har vært bra, i minst 60 år og duger fremdeles.
 6. Kongeørn kan frakte et lite lam ganske langt. Også grevling tar små lam med til hiet. Så kommer alle andre rovdyr som kan ha tatt dette dyret enten det er et lite, eller stort lam. Andre rovdyr kan også ha fraktet det et godt stykke og det kan ha blitt forflyttet på nytt av andre dyr. Så dyret kan være tatt, ganske langt fra funnsted av skalle, eller knokkler.
 7. Tiur3

  Lime sko

  TS. Kjenner ikke de fjellstøvlene dine. Men er hvis det lysebrune er lær, så synes jeg læret er uttørket og oppsprukket. :( Mangler fett! Da blir det stor bevegelse i læret, fra vått til uttørket. Og dette kan ha medført, at oppbretten på gummisålen har løsnet. Selv om det er membran innenfor, eller ikke, er det en fordel å smøre læret regelmessig. Er jeg på tur mer enn en uke (og bruker lærstøvler), har jeg alltid med lærfett for å påføre nytt, hvis jeg ser, eller merker uttørking.
 8. Tiur3

  Lime sko

  Mange typer kontaktlim. Din venn tenker nok på Casco kontaktlim. Gammel og god. Jeg mener den skal feste til både lær og plast- og gummiproduker. Editt: Kan være Karlsons kontaktlim også. Kanskje sjekke med din venn. Karlsons Kontaktlim, Universal
 9. Gå du på stier, så trenger du vel ikke en jaktstøvel.
 10. Sau var et godt forslag. Har ikke noe bedre selv. Men dette er ikke noe rovdyrskalle, eller rovdyrtenner. Størrelse på skalle hadde gitt noen hint.
 11. Jeg har ikke prøv denne du viser her. Kan bli smak på vannet, da det ikke er med lokk. Men har god erfaring med første utgave, av "kjøkken" fra Esbitt. Kjele, lokk og "understell" som passer inni kjelen. Produsert i alu., veier komplett 150g, uten tabletter. Kan koke 0,5 L. Har også "svamp", som kan brukes med rødsprit, men ikke testet. Desværre er nok ikke den kjelen, i produksjon lenger. Er vel bare det sammenleggbare "understellet", som produseres nå og da må en ha kjele/lokk i tilegg. En kjenner lukten av esbit når en koker, men har aldri merket noe smak på vannet. Har kun benyttet den til å koke vann, til alt fra frysetørket mat/kaffe, te, kakkao, "Rett i koppen", o.l., og til kornblanding, samt for vann på thermos. Ville nok ikke benyttet den i telt, men lukket åpning. Ellers er den grei å bruke. Lett og praktisk. Hvis det ikke er for kaldt og/ eller blåser for mye koker jeg opp 0,5 L på en 4g tablett. Ellers er det bare å hive på en til, når erfaringen tilsier det. Har vel omtrent samme bruksområde som en kvistbrenner, men trenger ikke finne noe brennbart på våte dager.
 12. Hjelper det ikke med "låseskiver" påmontert da, de med mothaker? Har ikke erfaring med de syklene du nevner, de er nok i en prisklasse jeg unngår.
 13. Tallet er riktig. :) Dette er enkel Trigonometri. Vinklen = mk/hk. Og ser en på trekanten til Omnilite, så er a mk og b hk. dvs 200/8500, =, inv., tan.
 14. Magasinet har to 3 manns telt, under ditt budsjett. Et på tilbud til kr. 699,- Begge har vekt på ca 3,5 kg. Har hatt med både en og to hunder på tur, vil annbefale 3 manns telt, eller lavvo. Ringestind 2 er vel lavt og trangt, er vel for to smidige småfolk. :)
 15. Har ikke noe kjennskap til kløvene som diskuteres. Men jeg undrer litt på disse gnagsåra. Undrer på om sideveskene ligger inn mot albuledd på hundene, det skal de ikke gjøre. Det bør være en rem til å tramme, som går over ryggen og løfter sideveskene noe ut fra hundekroppen i bunn. Dette må justeres riktig, ellers kommer forkant/side på kløv inn mot brystet og vil også treffe albuleddet. Dette går sikkert ann å ettermontere. Men skal en kjøpe kløv (er det etter min mening) viktig å ha denne ordningen for å hindre gnagsår. På mine gamle kløver sitter denne reima under toppdekknet, som også fungerer som lokk på veskene. Men mye nytt har kommet, siden jeg kjøpe mine for flere ti-år siden. Kan hende noen nyere kløver er produsert, så det er trekket over som har denne funksjonen. Uansett så er det viktg, at ikke den nedre av sideveskene ikke er inntil hundens sider og bein. Da ungår dere sikkert gnagsår.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.