Gå til innhold
  • Bli medlem

ArveS

Aktiv medlem
  • Innlegg

    622
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

ArveS vant dagen sist 20. september 2023

ArveS hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

489 Excellent

Om ArveS

Nylige profilbesøk

6 706 profilvisninger
  1. Jeg har oppfordret administratorene til å utestenge deg på livstid!
  2. Jeg har erfaringer fra 2-mannsversjonen. Dersom vekt ikke har så mye å si, ville jeg ikke valgt akkurat dette teltet. Jeg syntes det var for trekkfullt og knotete å sette opp i typiske, norske tresesongs-situasjoner (litt vind, litt regn) og endte opp med å selge det til fordel for tyngre, men varmere alternativer. Hilleberg Allak (som ble mitt neste telt) er dobbelt så bra, men også dobbelt så tungt og dyrt (men det kommer ofte pene Allak til salgs på FINN). Dersom en ser bort fra at du trenger en del grunnflate for å sette det opp ser dette ut som et knakende bra 2-personstelt, til lite vekt og en god pris: https://www.fjellsport.no/merker/helsport/helsport-lofoten-superlight-3-camp-blue men det er sikkert mange andre gode alternativer der ute.
  3. Utfordringene med telt som trenger "nøyaktig" pluggoppsett for å bli stående er at norsk fjellheim ofte er steinete, ujevn eller løs slik at pluggfestene ikke er solide nok. "Selvstående" (som TS' Allak) er ikke så avhengig av nok og solide pluggfester, tunneltelt havner vel et sted i mellom (men blir fort litt kompliserte de også siden vindretning og teltplass ikke alltid er enig om retningen :)). Jeg har brukt Allak til 1-mannstelt og er glad for kiloen spart med Soulo. Men det er et litt lite telt, selv for meg på 172, og inn/utgang i regn er en øvelse. Tarptent Scarp 1 kan være et reellt alternativ (med kryssende stenger).
  4. Som andre har påpekt her, er det god varmeregulering som vil gjøre størst utslag her. Jo mer radikalt du går til verks mht å regulere temperatur, jo bedre. Det er nok også litt å gå på mht å ta det mer med ro og ikke sprenge på med alt du har av krefter. Dette er sikkert vanskeligere å regulere på en gruppetur, men fortsatt noe å ha i bakhodet.
  5. Hei Siden bikepacking ofte fører til at en blir enda mer svett og skitten enn vanlig labbing i fjellet, ser jeg helt klart verdien av en liner i silke som lettere kan vaskes/luftes (slik at dunposen blir beskyttet). Men du vil aldri få i nærheten av samme isolasjon pr. vektenhet, så om du vil ha det lettest mulig bør du droppe liner.
  6. Vel, det kan hende du ikke er årsaken, men det er du som plages så mye av situasjonen at du starter en tråd om det. Jeg tror du har et valg: enten blåse i hvordan andre møter deg på stiene, eller gjøre et poeng av å «vinne dem over» ved å være hyggelig og vise mer hensyn enn du egentlig synes er ok. Det er enten du eller «alle andre» som kan endre på situasjonen. Så mitt velmente råd er å fortsette å ta hensyn og være hyggelig.
  7. Jeg tror du alt har fått svaret ditt: fordi folk helst vil ha en rolig og uforstyrret tur i skog og mark, og så kommer du med noe de opplever som et fremmedelement, som beveger seg raskere enn gangfart. Jeg tror deg når du sier at du tar hensyn. Min policy etter 30 år på sti er å ta enda litt mer hensyn enn du tror er rimelig, og hilse vennlig. Dersom de fortsatt fremstår som sure, sier jeg eller spør om noe som fordrer et svar («glatt i dag» «sett noe til solen») og så blir det ofte en liten prat og da må de liksom være hyggelige.
  8. Haha, det stemmer ikke helt. Victorinox Rambler har alt du trenger, kniv, saks, neglefil, pinsett, stjernetrekker. Ett lite problem: Knivbladet er ca tre cm langt
  9. OK, jeg kjenner heller ikke til brenneren, men en hypotese kan jo være at den er ment å åpnes "fullt" når den er i boks-rett-vei-modus, og at den mengden som kommer gjennom av de tyngre gassene fra bunnen av boksene overstiger brennerens/flammens kapasitet. Dvs at du har en maksgrense på ytelse, ikke der hvor reguleringsskruen sier stopp, men der hvor du ikke får noen reell økning i effektivitet?
  10. I gamle dager ble det snakket om at minkolje innehold silikon, og dermed ødela læret. Men det var kanskje bare en myte?
  11. Jeg har på to-do listen å sjekke om jeg får gjort læret på mine 20 år gamle Asolo skistøvler litt mykere... og når jeg tenker meg om, kanskje de er enda litt eldre. Problemet mitt er at føttene er blitt litt lengre og bredere med årene, så jeg må ha færre/tynnere sokker på, og da tar "bøyen" litt annerledes... tips mottas med takk!
  12. Jeg blir litt usikker på hva slags turer du egentlig ser for deg? Dagsturer eller overnatting? Gå eller sykle (eller begge deler)? Min erfaring er at regntrekk hjelper til med å holde utsiden av sekken tørrere, noe en sparer en del vekt på. Men i seriøst regnvær er det vanntette pakkposer eller "liner" som gjelder. Ulempen med "liner" er at det ofte regner nå en skal ha noe ut av sekken, og når regnet kommer inn i lineren har en det gående.
  13. Det er her jeg ville sjekket to ganger. Windburner har jo et «nett» som tar varme fra flammen, og da blir effekten det samme som med en panne på. Detaljene i hvordan Jetboil er lagd har jeg ikke, men altså: ikke anta noenting mht brennere som skal brukes inne i telt.
  14. Liten disclaimer: Jeg har ikke tall eller målinger å legge til grunn, men Jetboil minimo er en varmeutveksler-type (tilsvarende MSR Windburner) som produserer helt andre mengder CO enn vanlige gassbrennere og bensinbrennere. Jeg ville funnet noe annet til akkurat det formålet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.