ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  142
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

589 profilvisninger
 1. Bergans Helium Dome

  Antagelig ikke viktig for deg som reiser alene m/ hund, men VE-25 som er et veldig tilsvarende telt (minus stormmatter) er en god del større for samme vekt.
 2. "Å gå inn sko" - myte?

  Jeg liker dem veldig godt. Sammenligningsgrunnlaget er ikke veldig stort, forrige paret var et par Scarpa SL fra tidlig nittitall. Skoene er stive nok, sitter bra på mine føtter, og har fullær som lar seg impregnere. I tillegg er de dobbelt så tunge som moten tilsier, og det lever jeg godt med. En tråkker ikke enkelt over i dem, i alle fall.
 3. "Å gå inn sko" - myte?

  Det har jeg gjort, Scarpa Kinesis Pro GTX på to mil på 24 timer. Det gikk veldig bra. Men jeg ville ikke anbefalt dette; risikoen for gnagsår er høy.
 4. Tips til kombinasjonen pulk / sekk

  Har ikke mye erfaring, men har brukt taudrag i kombinasjon med liten ryggsekk med kraftig hoftebelte. Laget en løkke som jeg lot gå gjennom hoftebeltet på begge sider og bak til karabinen på "slepetauet". Fungerte knall, men som sagt, ikke noe jeg har gått mange mil med.
 5. Nordmarka/Østmarka i januar

  Erfaringsmessig blir det alltid skiføre i Nordmarka, selv om du flere år må ganske langt inn for å få mye snø. Østmarka har vært relativt snøfattig de siste vintrene, i alle fall i de områdene som ligger nær Oslo. Men jeg lurer på hvorfor du så gjerne vil gå på ukestur akkurat i nærheten av Oslo? Er det fordi du er så glad i småkupert terreng og ingen utsikt *brannfakkel*?
 6. Har jeg fått med meg alt da?

  det er en svakhet, det tar jeg selvkritikk på. Kom gjerne med forslag om formuleringer, så inntar jeg dette i revidert liste. Fargediskusjonen er nesten det viktigste. Foreslår formuleringen: Fargen på teltet skal være Rødt (hvis vinter) eller Grønt (hvis sommer). Eneste unntak fra regelen er dersom du bruker et TNF VE-25 (eller 24) i original stand. Du må da påregne å bli avkrevd bevis for at du har benyttet teltet over 5000 m. Når det gjelder svaberg kom jeg på en regel om at teltet skal være 100 % selvstående. Det bør, selvsagt, også være av typen tunnel, og ha forlenget fortelt, siden det er Den Eneste Sanne teltfasongen.
 7. Etter å ha hengt rundt her et par år tror jeg at reglene for telt begynner å sette seg. Slik jeg forstår det kan ingen av reglene under fravikes UNDER NOEN OMSTENDIGHETER. Teltet skal ikke veie mer enn 1000g per bruker. Helst bør det veie betydelig mindre. Teltet skal ha behagelig sittehøyde for en rørslig kar som sitter på et 9cm tykt oppblåsbart underlag i chairkit i innerteltet. HELE innerteltet! Teltet må være én størrelse større enn antall brukere, dvs minst tremannstelt til to personer. Om vinteren gjelder det firemannstelt til to personer. Teltet skal være vindstabilt nok til å slå opp i stiv kuling på vidda i februar. Teltet skal tåle at vinden dreier 90 grader i løpet av natten uten å blafre. Teltet må kunne settes opp i ett stykke. Teltet må kunne brettes sammen og legges på pulk uten å ta ut stengene. Teltet må ventilere så godt at du kan kode pasta i innerteltet uten å skape kondens. Teltet må ha stormmatter om det skal brukes om vinteren, og ha duk ned til marken om det skal brukes på sommeren Var det mer da ?
 8. Hilleberg Allak

  Det kommer litt an på. Transporttrekket er veldig fint og stort når du skal få teltet ned i det, men veldig stort når det skal pakkes. Stapper du andre ting rundt det får du volumet ned betydelig. Burde vært en form for stramming i siden, strengt tatt.
 9. Lage snøplugger selv?

  Har kjøpt disse og de fungerer flott. Har satt en løkke med liten karabin i midten slik at de ikke kan "ristes løs" i vindkastene.
 10. Har kun to overnattinger i hule, men slutter meg til konsensus her. Et telt kan blåse ned, snø ned og revne. Har du gravd en stor nok hule med god ventilasjon, er du trygg. Bare husk å ta spaden med inn...
 11. Erfaringer med Helsport Lofoten Pro 3 Camp ?

  Enig med @tshansen i dette tilfellet, 3,4 kilo er fullt ut bærbart selv om du går alene. Ang. størrelsen fikk jeg plass til full sommeroppakning for en 48-timerstur inni en 65-l sekk (og mistenker at jeg kunne fått plass til mat/brennstoff for 2-3 dager til). Det er mye, mye viktigere å ha et telt du er fornøyd med å bruke og bo i, enn et du er fornøyd med å bære.
 12. Hei! Jeg ser at svaret mitt er to the point, men jeg har da ikke gitt deg rødt kort? Jeg oppfattet ikke innlegget ditt som spesielt humoristisk, så jeg forsøkte å imøtegå det på en saklig måte. Det kan jo også hende at miljøregnskapet går i favør av gass/gassbokser til engangsbruk fremfor bensin og flasker til flergangsbruk. Saken er vel at "bedre" er et subjektivt begrep. Hvordan ellers kan man forklare at noen sitter og venter i en halvtime på at vannet koker over en esbit eller rødsprit, bare for å spare noen hundre gram?
 13. Det er din konklusjon, men ikke min. Min Whisperlite fra 1992 fungerer feilfritt fortsatt. Har byttet nøyaktig to pakninger og fettet opp pumpekoppen i snitt hvert 10. år. Til gjengjeld har jeg hatt fordelen av å alltid vite hvor mye drifstoff som er på flaskene, og aldri å bekymre meg for om det er for kaldt for gassen. I tillegg har jeg nytt den moralske overlegenheten i at jeg ikke har produsert noe tomgods som må resirkuleres.
 14. Imprignering av fjellsko - funker disse?

  Det er utelukkende estetiske grunner til å ikke bruke voks/fett på Nubuck. Akkurat som det er utelukkende estetiske grunner til å bruke nubuck når du kan bruke vanlig lær.
 15. Eller annen isolasjon under, som reduserer nedkjølingen nederst i det oppblåsbare underlaget. Med nok luft i underlaget blir sluttresultatet det samme.