ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  98
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ArveS

Nylige profilbesøk

436 profilvisninger
 1. Nye fjellsko som faktisk er tette og holdbare

  Dersom du vil ha mer å velge i: Scarpa. Jeg kjøpte et par Scarpa SL for ca 25 år siden og først i fjor ble det ugjenkallelig sprekk mellom såle og overlær. De hadde ikke fått utrolig mye bruk, men de holdt veldig, veldig bra. Jeg fant dem ikke igjen da de skulle erstattes (men jeg ser på nettsiden at de har modellen fortsatt), så jeg gikk for Kinesis Pro GTX. Jeg ville egentlig ha membranfri, men selv om Outdoor Gear Lab påstår at de finnes uten membran fant jeg kun med. Veldig god passform, gikk 2,2 mil på to dager som første tur uten gnagsår. OGL gav dem best i test, i den grad det teller for noe. Bare en tanke...
 2. 11 år og 150 cm... og speider. Jeg ville valgt den største sekken som passer sånn noenlunde på ryggen hans. Den blir sikkert ikke topp de første årene, men han vil jo vokse en del i høyden og garantert mye i bredden. Speiding er ikke lettpakking - det handler om å få med seg mye til leir, gjerne med offentlig transport. Sekken bør være stor nok til å pakke det meste inni. Og den bør være passe robust.
 3. Samme telt med ulike navn og pris?

  En annen ting å sjekke er størrelsen - Helsport Sarek Dome (XXL) ser tilforlatelig likt Reinsfjell, men er ca 20 cm kortere.
 4. I fjor bar jeg 1,7 kg Hubba Hubba NX. Forrige tur bar jeg 3,2 kg Allak. Er over grensen for mange, men har nok konkludert at innvendig plass og beskyttelse mot elementene teller en del for meg. Mange sverger til 1 + 1 + 1, og det fungerer i en del situasjoner. Men det er ingen naturlov som dikterer hva du skal bære. Det er ikke en konkurranse vi driver med.
 5. Syklister fritt vilt?

  Nei, gitt lovens krav om hensynsfullhet og aktsomhet er dette ikke lovlig, og da er det ikke greit heller. Jeg er usikker på om dette lovkravet bør endres bare fordi noen vil drive fartstrening med følgebil. Det vil si; jeg er vel sikker på at det ikke bør endres.
 6. Turforslag Øst- og Nordmarka

  Jeg har ikke veldig mye erfaring i Øst- og Nordmarka, men den beste utsikten jeg har funnet er Vettakollen. Men det er ikke langt å gå, og det er mye folk der. Litt bedre er Kikut, bak Kikutstua, med ca 600 moh. Der ser du sørover til Oslofjorden og ganske langt nordover også. Et par brukbare steder å sette opp teltet finner du også. En kan gå dit fra Skar via Liggeren/Helgeren/Fortjern, eller fra Frognerseteren via Kobberhaugene. Det er en drøy mil å gå fra begge utgangspunktene, og mye opp og ned så det kjennes litt lengre. En kan holde blåsti det meste av veien og trafikken er ikke all verden. Jeg leter etter en god inngang til Kjerkeberget, som er enda litt høyere enn Kikut, men jeg er ikke kjent nok med hvor det er bra å starte. For øvrig er min erfaring med Nordmarka og Østmarka at en ikke har all verdens utstikt. Eller sol. Men det er kanskje andre som har bedre erfaringer?
 7. Og jeg! Har noen fridager helt i slutten av mai - og vil over tregrensen.
 8. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  3) For at en skal kunne feste en line midt på pluggen, så det er lettere å begraved den med sikker forbindelse til bardunen (og lettere å finne den igjen når du skal ha den opp igjen).
 9. ... som betyr vestover, sørover eller nordover?
 10. Fløy over Hallingskarvet i går og det så fint og hvitt ut fra 30 000 fot. Noen som har vært i området i det siste, som vil synse noe om sjansen for at det går an å gå f.eks. Finse - Ustaoset i mai? Eksempel på situasjon jeg helst vil unngå: måtte frakte pulk 5 km på barmark.
 11. Exped liggeunderlag

  Merk at alt det vesentligste av isolasjon kommer av stillestående luft, og dette endrer seg ikke med hvilken vei underlaget ligger.
 12. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  Og enda billigere enn Helsport: http://www.ebay.com/itm/5x-Aluminium-Outdoor-Camping-Snow-Sand-Tent-Peg-Stakes-Survival-Kits-/391554816429?hash=item5b2a7c59ad:g:ALcAAOSwdIFX0UBz De er ikke fryktelig lange, men rett i underkant av 40 cm kanskje?
 13. Ny tre(fire) sesong sovepose

  Denne kombinasjonen har en R-verdi på 3,5 (bamse) + 3,1 (synmat) = 6,6 så jeg tviler på at dette er årsaken. Bamse rett på snø pleier å være tilstrekkelig om det ikke er veldig kaldt.
 14. Er det bare jeg som ser to soveposer i listen her? Jeg vil anta at Mamut Kompakt holder ned til null, særlig når du har så pass mye ekstra klær. Og jeg er enig med @Mareng: det enkleste og billigste er å la noe ligge hjemme. Teltet ditt er ypperlig og gir god plass. Jeg har planer om solotur med telt som veier tilsvarende.
 15. Vandretur sist i maj

  Dere som er kjent der; hvor vil dere anbefale å gå fra og til? Finnes det en runde der en kan gå et par dagsmarsjer uten å labbe langs bilveier, og telte uten å høre trafikken jevnt? Hvor ville dere ha parkert i tilfelle? Jeg har sjekket UT.no, men finner merkingen og turforslagene litt lite intuitive...