Gå til innhold
 • Bli medlem

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  490
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist 17. november 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

3 102 profilvisninger
 1. ArveS

  Regntøy

  Det kommer litt an på. Er dette for dagstur eller flerdagstur? Skal du bære sekk? Bor / går du på tur et sted hvor det regner flere dager i strekk, sammenhengende, eller tenker du noe å trekke på seg når det kommer en skur? Ferdes du i terreng der du får mye mekanisk slitasje på klærne (busker, trær, steinur en må klyve på) Skal du gå fort for trening, eller i mer moderat tempo? Generelt vil jeg vel si at regntøy i "oljestoff" er tett begge veier. Det kommer ikke vann inn, men heller ikke damp fra svette ut. Beveger du deg mye, blir du våt selv om / fordi tøyet
 2. Luftig er det kanskje ikke så mange steder, men utsikten ned til Hardangerfjorden og -broen er ganske spektakulær. Og det er heftig å våkne ved brefallet ned mot Rembesdalsvannet.
 3. Avhengig av hvor langt dere er villige til å gå hver dag, virker Fagerheim-Kjeldebu-Rembesdalsseter-Finse-Krækkja-Fagerheim som et åpenbart forslag.
 4. Den ser perfekt ut dersom du skal steke eksakt ett egg !
 5. Jeg vil tippe at den største gevinsten vil være å forbedre dette området. Det kan gjøres relativt billig og lett (to vanlige celleplast-underlag oppå hverandre, evt et celleplast over/under ditt oppblåsbare), eller relativt kostbart (oppblåsbart underlag med høy R-verdi), eller dyrt og lett (lett, oppblåsbart underlag med veldig høy R-verdi).
 6. Spekulasjoner, men vil heller tippe motsatt. Konklusjon uansett, er du usikker på om du klarer å holde den tørr, bruk syntetisk.
 7. Men poenget er vel at kanalene har en viss størrelse, og krever noe (ikke veldig mye) for å holde fullt volum. Spenst kan nok leses av ganske lineært, dvs at du klarer deg med halve vekten om du har 900fp sammenlignet med en 450fp.
 8. Det virker som om forskjellene er litt overdrevet også. Ser ut som om 850 cuin fyller tre ganger volumet til 500. Tror denne må være laget av noen som selger poser m høy cuin.
 9. Alternativt: * Stort fortelt = du kan ta av vått regntøy og sko, lagre dette før du klatrer inn i innerteltet. * Lite fortelt = du kan ikke. 😀(har tre telt med små fortelt)
 10. Var fra Fagerheim til Heinseter i påskehelgen. Godt avblåst på alle koller, steiner eksponert i alle hellinger. Det som lå var knallhardt. Det har nok falt litt snø siste uke, og jeg vil tro du neppe går gjennom på vannene på flere uker ennå. Men overvann hadde smeltet og frosset igjen, allerede 1-2 april.
 11. Breheimen lages av Helsport eksklusivt for XXL, det er nok derfor det er få tester av det. Jeg har ikke brukt det, men det fyller kriteriene for "telt til bruk i nordisk klima" mht ventilasjon, tett innertelt ved behov, og romslig fortelt for matlaging i ly både sommer og vinter. Elexir har jeg ikke brukt, men Hubba Hubba som er ganske likt opplevde jeg som trekkfullt og mer plundrete å slå opp. Med mindre du vet at du skal slå det opp på trange plasser ville jeg gått for Breheimen.
 12. Tror det er riktig det du skriver. GoreTex er tett, inntil det punkteres eller brytes mekanisk ned i bretter ol. Tynnere bærevev gir mindre beskyttelse av begge.
 13. Har hatt den, og den er fin og lett. Ulempen er at bæreveven - ytterstoffet Goretexen er laminert til - er så pass tynn at det kan bli bretter og delaminering ved håndledd og andre steder som får mye lik belastning. Den er heller ikke robust for ekstern slitasje/fall etc. Har falt i andre grøfta nå med en Arcteryx alpha sv. Og passformen, stemmer det som sies. Norrøna M er for relativt slanke personer 180cm / 70 kg.
 14. Ser den og høyner med en original Whisperlite med eldre pumpe. Går så det griner.
 15. Hei - jeg har ikke gitt opp håpet om en solotur med ski, pulk og primus i vinter, men logistikken blir litt mer komplisert når en helst ikke skal reise ut fra Oslo med kollektiv. Har følgende ting jeg lurer på: Kjenner noen til hvordan det er å parkere på f.eks. Haugastøl nå på vinteren? Finnes det hytter eller andre plasser der en kan parkere noen dager uten å bli tauet/måkt inne? Har noen erfaringer med turen over Folarskardet / Lordehytta på vinter, og med pulk? Har gått denne ruten om sommeren og tenkte den var ganske bratt. Antar det kan bli krevende både mht skare og ras på
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.