Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  267
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

1 258 profilvisninger
 1. ArveS

  Tips/hjelp til valg av klær

  Falketind har jeg hatt i noen år og jeg vil ikke anbefale den til herjing av noe slag. Det er en jakke som er laget for å være lett OG vanntett, og er ikke spes slitesterk. Stillongs tar deg et stykke, men når du ikke er i aktivitet blir det for kaldt. Anbefaler ziplongs i ¾ lengde.
 2. ArveS

  Bib bukse uten membran

  Har du sett på Trollveggen bukser i flex- materiale? Den kan påmonteres seler.
 3. Hei Denne diskusjonen er oppe til stadighet, men om jeg skal dømme ut fra responsen er det få ting vi liker å diskutere mer enn sekkestørrelser ! Du har fått ett tips allerede, og gitt størrelsen på utstyret du beskriver vil nok 70 ikke være mer enn akkurat stort nok dersom alt skal inni sekken. Når det er sagt, tror jeg du har tatt litt hardt i når det gjelder sovepose. Min 25 år gamle Tyin var 2,5 kg og holdt ny ca -20 grader. Hva slags sovepose veier 4 kg???? Du kommer til å få tips fra to "skoler"; enkelte som klarer seg med 50-55 liter på alt opp mot ukesturer sommerstid, og som kommer til å anbefale deg å kjøpe to sekker (en til sommer og en til vinterbruk). Den andre skolen tilhører "jeg liker å pakke med det jeg vil ha med"-skolen og da er 80 liter en fin størrelse for noe som ikke blir "overkill" på sommeren. Gitt min egen erfaring med 65l sekk er selv det litt mer enn jeg trenger på sommeren (får plass til alt inkl. 2mannstelt inni sekken), men fin til tre sesonger og når en skal ha med litt ekstra mat/drikke/komfort. Dersom 70-literssekken du ser på har gode festemuligheter for telt, sovepose (i vanntett trekk) og liggeunderlag på utsiden vil det nok fungre vinterstid, størrelsesmessig. Så blir diskusjonen om det er behagelig å bære så mye utenpå sekken neste steg. Da kommer innspillet om å kjøpe seg en paris-pulk i stedet.
 4. ArveS

  primusunderlag

  Blir ikke den treplaten litt tung å trekke rundt på?
 5. ArveS

  Bergans eller Robens?

  Bare av interesse - hvordan er det å være to stykker over mer enn noen minutter før og etter soving? Og går det an å lage mat i forteltet hvis det regner? Med bensinbrenner?
 6. ArveS

  Farge på telt

  Har grønt. Fargen ser av og til veldig mørk ut, men det er fint og lyst inni.
 7. ArveS

  Ny primus

  Takk for at du tok deg tid til å lete opp artikkelen, og tabellen jeg (vagt) husket. Det er greit å ha fakta når en skal diskutere så pass viktige ting. Men nå som tabellen og artikkelen er bragt inn i debatten, må jeg si at den langt på vei støtter poenget mitt: WhisperLite er en relativt "trygg" brenner når det kommer til CO-produksjon, særlig på bensin. Den produserer relativt lite CO på bensin (mindre enn XGK gjør på parafin), i alle fall uten kjele (antatt). Den har mindre avstand mellom brennerhode og kjele enn XGK, men har også noe mer spredning (i alle fall årsmodellene jeg har). Poenget mitt er at selv om andre brennere kanskje er enda bedre, er WhisperLite godt innenfor. Det er mye mer interessant at en fem-tidobler mengden CO ved å bytte fra bensin til parafin, og at en 20-50-dobler ved å sette på en kjele med varmeveksler.
 8. ArveS

  Ny primus

  Jeg har både whisperlite og quick solo pot. De er ypperlige valg begge to, men brenneren går ikke oppi. Pleier å ha mat, spork og lignende der. Tenk gjerne over prisforskjellen på gass og miljøbensin. Bruker du se små søte gassboksene koster det fort 70 kroner å koke 4 liter vann på tur. Med bensin blir prisen ca 10.
 9. ArveS

  Ny primus

  Hm. Fellestrekkene var vel her at brenneren var plassert inni en jotun malingsboks som var moddet som vindskjerm, og at det sto en kjele med varmeveksler oppå? Det er greit å ha respekt for CO, men whisperlite produserer ikke spesielt mye av det på bensin når den blir brukt på forsvarlig måte.
 10. Det der er på «flappen» over hovedrommet, ikke sant? Dersom du tar av selve lokket, med lommer og sånt, bruker du denne flappen til lokk. Da passer stroppene som normalt holder lokket på plass til disse klipsene du har tatt bilde av @Joachim V
 11. ArveS

  Hva har du kjøpt nå!

  Hm. Synes det ser godt innenfor normalen ut. Ville ikke tatt meg bryet med å rense noenting.
 12. Det er mange gode svar her, og litt overordnet kan en si det er to ulike tilnærminger som ligger til grunn: Ta utgangspunkt i hva du streng tatt trenger å ha med deg, og å kjøpe en sekk som er akkurat så stor som nødvendig, og velge så lett som mulig. Da får du et oppsett som både blir bra å bære og som samtidig hjelper deg til å pakke lett/sparsomt (fordi det ikke er plass til mer) Ta utganspunkt i variasjonen de situasjoner som oppstår, planlagte eller ei, og finne en sekk som vil klare seg greit i de fleste situasjoner (soveposebæringseksempelet til @Espen Øruder helt glimrende her). Alle som har lest postene mine tidligere forstår jeg er en kategori 2-mann. På sommerens tur med Allak ville jeg sikkert klart meg med en Levity 45 dersom jeg festet teltet på utsiden av sekken, og kunne spart 11-1200 gram. Men da har du ikke sekk som håndterer litt lengre turer, eller uventet deling av last. Jeg har ikke brukt sekker på 1 kg til å bære 12-13 kg last, mange av dem er sikkert fine til det. Men med AG65 så er du godt sikret opp til ca 20 i hvert fall.
 13. Høres ut som et godt kjøp! God tur!
 14. Jeg bruker akkurat denne kjelen til en WhisperLite. Fungerer bra for meg. Må legge til at kjelen er akkurat stor nok til vann for 2 porsjoner real + en kopp kaffe, og god plass til real + varm drikke for én. Og den er akkurat grunn nok til å steke egg i. Ser for meg pannekaker blir litt trøblete.
 15. Hei Har samme telt, og på tredagersturen min rundt Hardangerjøkulen min i sommer hadde jeg god plass i en 65-liter (Osprey Atmos). Jeg hadde da teltet inni sekken, og lot lokk ligge hjemme. Du kan se pakklisten min i denne tråden: Jeg antar jeg kunne fått plass til enten mat for et par dager til, litt mer klær, eller litt tykkere sovepose før jeg måttet flyttet teltet på toppen av sekken. Med telt utenpå ville sekken hatt plass til både litt ekstra mat, litt ekstra klær og et kraftigere sovesystem.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.