Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  278
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

1 347 profilvisninger
 1. ArveS

  MSR Tømme slangen for bensin

  Takk og lov! Hater følelsen av å ha mistforstått noe fundamentalt. Og jeg burde jo visst at du hadde bra dekning på de ulike MSR-bensinbrennerne. Så spørsmålet er bare om jeg fortsatt stoler på min 25 år gamle Whisperlite (wireben og gammel pumpe) eller om det er på tide å omfavne fremtiden.
 2. ArveS

  MSR Tømme slangen for bensin

  Har du brukt Whisperlite Universal og vet at den er slik som bildet til venstre, @Memento mori? Det så... overraskende lett ut på videoen det var linket til - dvs ikke noe tvang eller bending. Mulig jeg tar feil her, men det så ut som om det var designet slik. Mine brennere har jeg aldri forsøkt å vri på tilsvarende. Virker feil.
 3. ArveS

  MSR Tømme slangen for bensin

  Uff... betyr dette at jeg kanskje må kjøpe meg enda en bensinbrenner?
 4. Hei Forsøk consumer@cascadedesigns.ie som er MSR sin europeiske representant. Fikk kjempeservice etter å ha fått et par hakk i teltstengene mine.
 5. ArveS

  MSR Tømme slangen for bensin

  Har whisperlite og XGK med stiv slange. Noen ganger flipper jeg, noen ganger gidder jeg ikke og heller litt på slangen etter flasken og pumpen er koblet fra. Pakker en fille rundt brenneren før den går oppi posen. Bensin er så pass lett å fordampe at jeg aldri finner bensinrester innen jeg pakker opp. Men det sikreste er å tømme mens det ennå er trykk i flasken, ja. Men en må jo da snu hele oppsettet opp ned.
 6. ArveS

  Når brenneren svikter på vintertur

  Her følger jeg deg ikke helt. Én hånd med fast grep på flasken. Den andre gir små, kontrollerte pump. Kjelen av, for sikkerhets skyld. Kan ikke helt se hvordan du skal klare å knekke pumpen. Misforstår jeg?
 7. ArveS

  Fire dagers fjelltur i sommerferien

  Kan også varmt anbefale å gå rundt Hardangerjøkulen (mot klokken). Det er fint mulig å gjøre dette på tre dager (2 overnattinger), men det blir kanskje hyggeligere på fire. Alternativt kan turen forlenges ved å gå videre via Krækkja og til Haugastøl eller Ustaoset.
 8. ArveS

  Når brenneren svikter på vintertur

  Jeg har en MSR Whisperlite fra 1994, ca, som ikke lekker ennå. Den har vært lite brukt i perioden sent nittitall til uti 2010-tallet, riktig nok. Men jeg har inntrykk av at den originale whisperliten (med runde støttebein) er nesten umulig å ødelegge. Det er jo ikke et element som er under trykk; brennstoffet blir bare dyttet forsiktig gjennom. Pumpen er forresten også av gammel type, den har fått noen nye pakninger og nytt pumpelær. (for å spore tilbake til topic; på vintertur m/pulk vil jeg ta med en xgk (også denne gammel) i tillegg.
 9. ArveS

  Hilleberg soulo

  Har også hatt lyst til å gå for en Soulo lenge, men endte på Allak da jeg ikke ville ha uendelig med telt. Det er et kjempebra telt, har to fortelt så det funker bra for to, og har kongebra plass for en til å sitte i teltåpningen. Det er også 10 cm høyere på makshøyde, og har "sittehøyde" på et mye større areal. Null problem å ha en gravlykt hengende i taket og fortsatt greit med plass. Du kan rulle ut soveposen på liggeunderlaget ditt og la den ta til seg luft i fred, mens du sitter på backup-underlaget og lager mat. Og det veier kun 900 g mer enn Soulo. Sånn. Det var alle de rasjonelle grunnene til å kjøpe Allak, også til solo-bruk. Jeg har fortsatt irrasjonelt lyst på et rødt Soulo.
 10. ArveS

  Netthandel og personvern

  Er du sikker på at dette gjelder *alle*, og ikke bare de som mottar visse former av støtte? Og mer generelt: norske banker har ikke anledning til å dele informasjon om dette uten samtykke fra deg. Dersom det er slik at ansatte i NAV kan gå inn og sjekke pengebruken til hvem som helst, UTEN et veldig klart hjemmel eller samtykke, og UTEN å oppgi til den det gjelder at informasjonen er innhentet, er - for å få si det forsiktig - forsidestoff i VG i ukesvis fremover.
 11. ArveS

  Netthandel og personvern

  Øh... hvor har du det fra? Dette er ganske sikkert feil. Det er heller ikke slik at det er «ett NAV». Det er mange ulike registre, og de lar med vilje være å koble informasjon fra de ulike registrene for å unngå å bryte regelverk.
 12. ArveS

  Tips/hjelp til valg av klær

  Falketind har jeg hatt i noen år og jeg vil ikke anbefale den til herjing av noe slag. Det er en jakke som er laget for å være lett OG vanntett, og er ikke spes slitesterk. Stillongs tar deg et stykke, men når du ikke er i aktivitet blir det for kaldt. Anbefaler ziplongs i ¾ lengde.
 13. ArveS

  Bib bukse uten membran

  Har du sett på Trollveggen bukser i flex- materiale? Den kan påmonteres seler.
 14. Hei Denne diskusjonen er oppe til stadighet, men om jeg skal dømme ut fra responsen er det få ting vi liker å diskutere mer enn sekkestørrelser ! Du har fått ett tips allerede, og gitt størrelsen på utstyret du beskriver vil nok 70 ikke være mer enn akkurat stort nok dersom alt skal inni sekken. Når det er sagt, tror jeg du har tatt litt hardt i når det gjelder sovepose. Min 25 år gamle Tyin var 2,5 kg og holdt ny ca -20 grader. Hva slags sovepose veier 4 kg???? Du kommer til å få tips fra to "skoler"; enkelte som klarer seg med 50-55 liter på alt opp mot ukesturer sommerstid, og som kommer til å anbefale deg å kjøpe to sekker (en til sommer og en til vinterbruk). Den andre skolen tilhører "jeg liker å pakke med det jeg vil ha med"-skolen og da er 80 liter en fin størrelse for noe som ikke blir "overkill" på sommeren. Gitt min egen erfaring med 65l sekk er selv det litt mer enn jeg trenger på sommeren (får plass til alt inkl. 2mannstelt inni sekken), men fin til tre sesonger og når en skal ha med litt ekstra mat/drikke/komfort. Dersom 70-literssekken du ser på har gode festemuligheter for telt, sovepose (i vanntett trekk) og liggeunderlag på utsiden vil det nok fungre vinterstid, størrelsesmessig. Så blir diskusjonen om det er behagelig å bære så mye utenpå sekken neste steg. Da kommer innspillet om å kjøpe seg en paris-pulk i stedet.
 15. ArveS

  primusunderlag

  Blir ikke den treplaten litt tung å trekke rundt på?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.