ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  113
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ArveS

Nylige profilbesøk

476 profilvisninger
 1. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Kan sikkert spare 100-150 g på lettere knivløsning. Eller mindre multiverktøy. Gaffatapen er veldig liten. Det er derfor den veier 60 g og ikke 600. Hansker på sommeren når det skal gås i 1600-1700 MOH. Ikke uvanlig med nullføre og sludd da.
 2. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Hahaha... Det ble ikke regn første dagen, faktisk var det flott vær hele dagen. GoreTex måtte på kun på toppen før nedstigningen mot Larsbu. Fasiten er inne: av det jeg pakket men ikke brukte finner vi Hansker, ekstra Ullundertøy, Dunjakke, Rull med gaffatape, Multiverktøy og Førstehjelpssett. I tillegg kom jeg hjem med en Real. Totalt sett 1,5 kg. Det er tvilsomt om jeg lar noe av dette bli hjemme neste gang. Kom hjem med ca 200 g. emballasje og annet søppel. Jeg hadde også stoltrekk fra Therm-a-Rest men til denne typen tur (gå mye, være i teltet lite) tror jeg ikke jeg kommer til å prioritere det. Allak er dobbelt så tungt som det forrige teltet, men er - med unntagelse av plassen i innerteltet - dobbelt så mye telt.
 3. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Da er det meldt jevnt regn i morgen (første dag) så da kom lokk og regntrekk på igjen. Har kuttet ut øl og peanøtter, stoler på at lommelerken holder. Øl gjør jo bare at en må ut og pisse enda tidligere om morgenen også. Og så kjørte jeg på med et sett ullundertøy til, i tilfelle ALT blir vått som i fjor. Gleder meg som en unge! Takk for innspill alle sammen.
 4. Test av skalljakker

  Som bruker av Norrøna Falketind synes jeg testen viser at det er vanskelig å vurdere hvor solide og holdbare plaggene er. Falketind får ros for å virke solid tross det tynne stoffet. Min erfaring er at den er så pass tynn at det ytterste laget fort blir slitt av ved kontakt m steiner ol. Så pass tynne stoffer er også sårbare for "brettemønstre" rundt mansjetter.
 5. Fuel bottles

  Jeg har to brennere (XGK og Whisperlite) og tre flasker (1,0 l og 2 x 0,330 l). Jeg bruker bare bensin. Da har jeg en liten til turer hvor jeg vet jeg ikke trenger mye, to små til litt lengre turer eller turer der jeg ønsker reserve, og en stor for laaange turer eller der vekt ikke betyr så mye. Ville ikke prioritert å ha egne flasker for ulike typer brensel - det er vel bedre da å helle ubrukt fuel tilbake i originalbeholderen?
 6. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Håper det. Det er jo et sånn tullete kutt man gjør når man har ett kg for mye telt...
 7. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Hei @whistler og @Mareng: Takk for tips om solkrem og myggmiddel. Tror jeg ser værmeldingen an før solkrem tas med, men et par myggservietter blir nok med (så slipper jeg glassflasken med mygga, 175 g). Rett nok er jeg vestlending opprinnelig, men jeg tror jeg benytter egen turbukse i tillegg til Falketind GTX. Men det blir eneste turjakke. Jeg klarte meg som akkurat i soveposen i fjor, da var det regn, frisk bris og 7 gr C, og teltet som nevnt i overkant luftig. Tenker det går akkurat innenfor, evt med dunjakken over føttene. Det kan hende at det ikke blir nødvendig å ha den med, men kjekt for sånne stunder der primærutstyret ditt er vått og du må på med reserver. @whistler og @Tom42: Kjøkkenet er "tungt" men altså bare ca 100 g tyngre enn brenneren + gassboks i whistlers liste. Kunne sikkert gått ned til en 100g boks og toppmontert brenner for å spare 300g, men det er noe med sikkerheten i å bruke noe du vet fungerer. Og at jeg forsøker å begrense antall dingser i turutstyrs-skapet. @Tom42: 3,3 kg telt var så lett det ble om det skulle funke a. for vinterbruk alene og b. for to på sommertur og c. var et kuppeltelt. Ellers er jeg usikker på hvor du mener jeg kutter for mye. Tørt utstyr sikrer jeg ved vanntette pakkposer, ikke ved regntrekk. Osprey har også et "ekstra lokk" som dekker åpningen. Jeg ble positivt overrasket over ytelsen til iPhone 6 i fjor. I spareblussmodus holdt den fint 24 t med moderat bruk, og nådde vel 40 % på den tiden. Ellers er jeg vel av den gamle skolen og tenker at en holder seg *rimelig* sikker om en holder seg nær merkede DNT-stier. Takk for råd, alle sammen, og kom gjerne med flere!
 8. Har ingen ambisjoner om å bli lettpakker, men kan være greit å få innspill fra andre. Tanken er å være selvhjulpen og -forsynt i ca 48 timer mens en dekker ca like mange kilometer. Gikk Finse-Raggsteindalen-Haugastøl i fjor, i år blir det Finse-Krekkja-Tuva-Ustaoset (med overnatting midt mellom hver av "stasjonene", både i fjor og i år). Har nesten doblet vekten på "Bo" siden det ble litt "luftig" i fjor, og har tatt noen grep for å redusere impact ved å legge igjen ting som ikke nødvendigvis blir brukt. Så får vi se om lenken fungerer Edit: Ser at antall ikke fungerer ok for mat... skal ha mer enn et av hvert for en del av postene. Lighterpack sier 17,75 totalt.
 9. MSR Hubba Hubba HP

  Beskrivelsen kjenner jeg meg igjen i etter å ha brukt mitt HHNX noen turer. Oppfatter at vindstabiliteten er noe bedre, men kjenner igjen følelsen av et litt for luftig telt for typisk norske forhold.
 10. Insekter i Østmarka

  Traff en fremmedspråklig telter da jeg var på sykkeltur i marka i dag. Han påsto det ikke hadde vært så ille og at han ikke hadde brukt noe myggmiddel el. Ikke så han oppspist ut heller... "But remember to close the tent door", sa han Tror jeg gjør et forsøk!
 11. Insekter i Østmarka

  Vurderer området rundt Hauktjern i morgen. Telttur med kidsa. Noen som har oppdatert erfaring?
 12. Større slange og dekk på sykkel?

  Hei Bår det gjelder diameter på dekk er det subbing i skjerm og ramme som setter begrensningen, ja. Merk at det som går bra på tørt føre med helt snorrette hjul, ikke alltid fungerer på våte/gjørmete dekk på hjul med litt kast. Når det gjelder lapping er alternativ jeg kjenner til slangeløst og antagelig punkterings-guffe à la Stan's. Ville ikke styrt med det til barnesykler.
 13. Sjekkliste/plukk liste i Excel

  Fra en Excelnerd til (tydeligvis) en annen: Det har jeg vanskelig for å tro
 14. Sjekkliste/plukk liste i Excel

  Lighterpack er populær her på forumet. Tror det funker å embedde på forumsidene også: Nix, funker ikke. Men du kan se bilde her;