Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  388
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist 17. november 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

2 214 profilvisninger
 1. Sikkert noen land-spesifikke greier MSR driver med. Finner du den ikke når du søker på msrgear.com?
 2. Litt mer saklig priset, men fortatt stort og du får tak i tilpasset innertelt i mesh: https://www.msrgear.com/ie/tents/all-season-tents/front-range-4-person-ultralight-tarp-shelter/13313.html
 3. XXL selger Ringstind Pro 2 til under 4000,- nå. To innganger, dvs to fortelt du kan bruke til kokkelering og/eller utstyrslagring. Ville nok ikke brukt bensinbrenner i forteltet men gass bør gå bra. 2,2 kg er samme vekt som Unna fra Hilleberg. Fyller alle behov, unntatt kanskje høyde i innertelt (95 cm) og at det skrår en del i nedre del av innerteltet slik at effektiv liggelengde blir litt kortere enn de oppgitte 230cm. Det løser du ved å ligge diagonalt (siden dette er et tomannstelt). Gjennomlufting gir god ventilasjon, temperaturene i Norge er nesten aldri slik at "kun innertelt i mesh-oppsett" blir aktuelt uansett.
 4. Den første setningen viser ganske tydelig at de prioriterer lovens ånd, og ikke lovens bokstav
 5. Hei - poenget er er vel a) ikke opphold deg et helt annet sted enn du pleier slik at et helseproblem plutselig må håndteres der du ikke har bosted (=kommunen ikke nødvendigvis er rustet til å ta hånd om deg, eller vet at du er der før uhellet er ute), og b) ikke legg ut på aktiviteter som gir økt sannsynlighet for at helse- eller utrykningspersonell må rykke ut, redde eller overvåke deg. De trenger å kunne fokusere på korona når dette kommer. Den enkleste måten å få så mange som mulig til å forholde seg til dette er å gi veldig tydelige beskjeder og råd. Og ved å følge dem gjør vi dette også enklest mulig for myndighetene som skal håndtere dette.
 6. Må berømme det du har fått til, @Ivan Lé Hjelmeland!
 7. Jeg ble også overrasket da jeg pakket opp teltet, men i bruk fremstår det som mørk grønn og ikke svart (fra utsiden). Fra innsiden trenger lyset effektivt gjennom i forteltene, og i innerteltet ser du kun den gule fargen. Alle tre fargene til Hilleberg slipper gjennom like mye lys, i følge hjemmesiden. Deprimerende på blider, kanskje, men ikke i bruk.
 8. PCT og ønske om lav-lav vekt er ikke helt forenelig med tresesongsbruk i Norge. Mengden mesh en liker i teltene varierer ganske mye, avhengig av hvilken side av Atlanterhavet en ferdes i. Rådet om brukt tiltredes. Nallo 2, om du får et, ville vært ideelt. Da har du til enkle korte vinterturer også.
 9. Mer aerodynamisk med lukkede dører, så om du ikke skal inn eller ut av teltet er det bare å sette opp med fotenden mot vinden. Jeg liker å sitte med åpen dør i le for vinden, så det blir hodet mot vinden for meg.
 10. Noen som har erfaringer med nye Osprey Aether Pro? Sekken ser lovende ut, litt mindre radikalt bæresystem enn Atmos, ikke noe åpning i bunn (som jeg aldri bruker), litt lettere. https://www.sportsnett.no/osprey-20-aether-pro-70-ms-p10185/178-kelper-grey-md-v51292
 11. Ja, det blir jo deler av turen langs sørsiden av Bygdin. Har ikke tenkt på at det går an å ta buss fra Tyin, men det gjør det jo! Da slipper jeg å gå i ring. Nye muligheter åpner seg 👍🏻
 12. Burde kanskje skrevet det eksplisitt i tråden, men i fjor sommer gikk jeg sørsiden av Bygdin til Torfinnsbu, en runde over fjellene nesten til Gjendebu og tilbake; Og jeg har gått Gjendebu-Memurubu-Gjendesheim, og vil helst ha mindre travle områder enn Besseggen. Og jeg tenker primært telt, ja... Skal se om jeg får redigert hovedposten.
 13. Det virker litt rart på meg å bruke en fjellduk som bedding. Trenger du fjellduken for å holde varmen/skape le må du da pakke opp hele sove-oppsettet?
 14. Hei fjellforumvenner! Fikk mange gode innspill til denne turen i 2018: I fjor ble Snøhetta vurdert men forkastet i denne tråden: Den turen endte opp med tur til Bygdin og jeg gikk to relativt korte og en veldig lang dagsetappe. Nå er jeg på jakt etter en ny tur i høyfjellet, fortrinnsvis et sted en kan reise kollektivt uten å bruke en full dag med reising til og fra, og hvor en får tre gode dager til fots (to-tre overnattinger). Har holdt meg stort sett nord for RV7 over vidden siden eneste erfaringen har vært lett skuffende terrengmessig. På kandidatlisten er å gå Hardangerjøkulen rundt (motsatt vei denne gangen) og kanskje forsøke å gå rundt hele Bygdin. Er det noen som har forsøkt dette, eller som kjenner til turene på sørsiden av vannet? EDIT: Tenker å overnatte i telt begge nettene Har gått Besseggen før, trenger ikke se den igjen Har lagt in bilde av ruten i posten min under. Går gjerne 25 km om dagen
 15. God helg til deg også, og et innlegg som var mye mer oppriktig enn fjaset mitt fortjente. Kjøpe PocketRocket 2 i høst og hadde tenkt å droppe bensinbrenner på sommerturer fremover. Men er redd jeg kommer til å savne gleden ved en god forvarming.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.