Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  424
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist 17. november 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

2 497 profilvisninger
 1. Mountain Equipment Helium 800 har 700 fp dun og kommer i vanntett pakkpose og oppbevaringspose. Min lekker ikke dun, fungerer ned mot -10 og det eneste jeg har å innvende er en litt kort glidelås. Fås til under 4000.
 2. Hei. Antar du gikk rembesdalseter/sysenvannet/leiro/helvetesgjela eller lignende. Var det ok å ferdes her? Har sett ymse om broer og snø/vannmengde generelt. Unnskyld for å kuppe tråden @Pettit, håper du får andre svar.
 3. To små mennesker får greit med plass i et tomannstelt. Ser Helsport har et par tomannsvarianter i Outlet, begge superlight. Nå vet jeg ikke hvor langt "rimelig langt mot nord" er, men er det snakk om høyfjellsforhold året rundt går det jo an å gå opp i styrkegrad. Da kommer jo spørsmålet også hvor mye som skal til for å ruinere med alenemor. Har ikke erfaring med å være det, så det er mulig jeg allerede har bommet helt på betalingsviljen. Jeg ser Fjellsport kjører 25 % på telt (med kodeord TELT25) for tiden. Skal du ha noe lett, rimelig tett og solid til to kan dette være et alternativ? Mange vil nok synes dette er for lite, men dersom dere begge er rimelig korte og slanke kan dere her nyte hver deres fortelt. Du får rimeligere telt, eks. Bergansteltet som ble nevnt her. Da veier det fort litt mer, men det kan være en bedre løsning dersom økonomien er trang.
 4. Mitt første telt til solo-bruk ble et MSR Hubba Hubba. Til bruk i fjellet i Norge vil jeg si at det - og andre telt med hovedsaklig mesh i innerteltet - er lite egnet til dette bruket. Du vil aldri klare å stenge for trekk og opplevd temperatur inne i teltet blir mye lavere. Gitt høyde og vekt virker du av som en av de heldige som vil ha god plass i en akto eller unna. Begge har lettere varianter (enan og niak) men spart vekt er så lite at du fort bruker det opp på ekstra klær / sovepose for å holde deg varm.
 5. Dragonfly om du skal koke på lav varme. Whisperlite er plundrete, selv om du får det til med lavt trykk.
 6. Forrige jakke begynte å lekke. Tynn bærevev på GoreTex gir skarpe brettekanter, påfølgende delaminering og generelt lav tålegrense mot mekanisk slitasje. Endte opp med en Arcteryx Alpha SV og håper det gir håp om noe lenger brukstid.
 7. ArveS

  Stell av sko

  Stor forskjell på pussing og å sette inn med fett - men det kan hende vi snakker om samme ting (fra en ex-bergenser).
 8. ArveS

  Stell av sko

  Scarpa SL fra tidlig nittitall holdt bra til skjøten mellom såle og overlær gav seg for noen år siden.
 9. Det kommer helt an på om det er voksne eller barn, og helsetilstand og innstilling ellers. Spreke voksne mennesker som blir kalde i løpet av natten, som kan kle på seg selv og som tåler en natt med litt lite søvn - kjør på, om det er så viktig å spare den kiloen. Har du med deg barn, eller ikke-turvante, ville jeg ikke tatt sjansen. Det er jo uansett så lyst om nettene at det går an å gå hjem/tilbake til en bil om det blir for ille. Erfaringsmessig blir det "kaldt" om natten i Norge, nesten uansett hva som er meldt, pga kombinasjonen trekk, dugg og temperaturfall (selv om det ikke er så mye).
 10. ArveS

  Stell av sko

  Bare for å kvalifisere dette litt: det er mange lærstøvler som blir tilnærmet tette for vann uten goretex. Men alt har sin grense.
 11. Jeg ville kanskje forsøkt å splitte inner- og yttertelt for å se om lukten satt i ett eller begge deler. Mht fjerning av lukt fra syntetiske stoffer har vi hatt rimelig god erfaring med bio-tex.
 12. Bruk ikke vindskjerm som går helt rundt brenneren og boksen, bare - da risikerer du at gassboksen sier "plopp" og kanskje eksploderer.
 13. Min tommelfingerregel: dersom du ikke har anledning til å legge klærne til vask med en gang du er ferdig med å bevege deg, bruk tynn ull i stedet. Isolerer bedre og lukter mindre. Dersom du blir veldig våt av svette bør du gå mer tynnkledd eller i lavere tempo. Dette er spesielt viktig om vinteren. Det er uansett alltid deilig å skifte til tørr ull når en skal slå leir, og uansett alltid forferdelig å ta på seg våt ull før du fortsetter vandringen neste dag (sånn at du kan ha ett tørt skift).
 14. ArveS

  Lang skje

  SEA to summit spork xl. Alternativt har jeg spist flere måltider med Toaks skjeen med polert hode, nå i helgen. Fungerer fint den!
 15. Jeg vet ikke, men jeg kan tenke meg de har valgt denne løsningen av en grunn, nemlig at etterspørselen er der. Apropos et to-dørs soulo ville det fort blitt 3 kg det også (litt større pluss dobbelt sett glidelåser), snublende nær Allak i vekt men uten kapasitet for to.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.