ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  94
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ArveS

Nylige profilbesøk

423 profilvisninger
 1. Syklister fritt vilt?

  Nei, gitt lovens krav om hensynsfullhet og aktsomhet er dette ikke lovlig, og da er det ikke greit heller. Jeg er usikker på om dette lovkravet bør endres bare fordi noen vil drive fartstrening med følgebil. Det vil si; jeg er vel sikker på at det ikke bør endres.
 2. Turforslag Øst- og Nordmarka

  Jeg har ikke veldig mye erfaring i Øst- og Nordmarka, men den beste utsikten jeg har funnet er Vettakollen. Men det er ikke langt å gå, og det er mye folk der. Litt bedre er Kikut, bak Kikutstua, med ca 600 moh. Der ser du sørover til Oslofjorden og ganske langt nordover også. Et par brukbare steder å sette opp teltet finner du også. En kan gå dit fra Skar via Liggeren/Helgeren/Fortjern, eller fra Frognerseteren via Kobberhaugene. Det er en drøy mil å gå fra begge utgangspunktene, og mye opp og ned så det kjennes litt lengre. En kan holde blåsti det meste av veien og trafikken er ikke all verden. Jeg leter etter en god inngang til Kjerkeberget, som er enda litt høyere enn Kikut, men jeg er ikke kjent nok med hvor det er bra å starte. For øvrig er min erfaring med Nordmarka og Østmarka at en ikke har all verdens utstikt. Eller sol. Men det er kanskje andre som har bedre erfaringer?
 3. Og jeg! Har noen fridager helt i slutten av mai - og vil over tregrensen.
 4. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  3) For at en skal kunne feste en line midt på pluggen, så det er lettere å begraved den med sikker forbindelse til bardunen (og lettere å finne den igjen når du skal ha den opp igjen).
 5. ... som betyr vestover, sørover eller nordover?
 6. Fløy over Hallingskarvet i går og det så fint og hvitt ut fra 30 000 fot. Noen som har vært i området i det siste, som vil synse noe om sjansen for at det går an å gå f.eks. Finse - Ustaoset i mai? Eksempel på situasjon jeg helst vil unngå: måtte frakte pulk 5 km på barmark.
 7. Exped liggeunderlag

  Merk at alt det vesentligste av isolasjon kommer av stillestående luft, og dette endrer seg ikke med hvilken vei underlaget ligger.
 8. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  Og enda billigere enn Helsport: http://www.ebay.com/itm/5x-Aluminium-Outdoor-Camping-Snow-Sand-Tent-Peg-Stakes-Survival-Kits-/391554816429?hash=item5b2a7c59ad:g:ALcAAOSwdIFX0UBz De er ikke fryktelig lange, men rett i underkant av 40 cm kanskje?
 9. Ny tre(fire) sesong sovepose

  Denne kombinasjonen har en R-verdi på 3,5 (bamse) + 3,1 (synmat) = 6,6 så jeg tviler på at dette er årsaken. Bamse rett på snø pleier å være tilstrekkelig om det ikke er veldig kaldt.
 10. Er det bare jeg som ser to soveposer i listen her? Jeg vil anta at Mamut Kompakt holder ned til null, særlig når du har så pass mye ekstra klær. Og jeg er enig med @Mareng: det enkleste og billigste er å la noe ligge hjemme. Teltet ditt er ypperlig og gir god plass. Jeg har planer om solotur med telt som veier tilsvarende.
 11. Vandretur sist i maj

  Dere som er kjent der; hvor vil dere anbefale å gå fra og til? Finnes det en runde der en kan gå et par dagsmarsjer uten å labbe langs bilveier, og telte uten å høre trafikken jevnt? Hvor ville dere ha parkert i tilfelle? Jeg har sjekket UT.no, men finner merkingen og turforslagene litt lite intuitive...
 12. Fjällräven Abisko Lite 1

  Er det mer?
 13. Det gjelder ikke alle sekkene, kun enkelte modeller. Har Atmos AG som har et annet, nettingbasert system som skal sikre komfort. Jeg har ikke prøvd oppvarming, men er mer enn litt skeptisk mht hvor mye klesvalg vil påvirke avstøpningen. Samt at dersom du har feilplassert hoftebeltet litt, er du stuck.
 14. MSR XGX EX

  Dvs kun den tynne runde greien som synes på bildene? Nice.
 15. MSR XGX EX

  Kan jeg spørre hva, bortsett fra varmereflektoren, du hadde mellom brenner og liggeunderlaget?