Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  337
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

1 793 profilvisninger
 1. Det er en bra brenner og en god pris. Vanligvis koster pumpen alene 600,- Har hatt min i over 20 år.
 2. Jeg kjenner ikke terrenget der, så det kan hende det er mer enn nok Men mye steinur å forvente der altså... Betyr det at en ikke får slått opp telt på "normalt" pluggbart underlag der oppe?
 3. Jeg har ikke fått med meg dette, men ville uansett aldri satt teltet opp på annen måte enn med rygg/hodeende mot vinden. I motsatt fall har du et gigantisk vindfang når du åpner glidelåsene, vinden blåser inn dørene og treffer bakveggen i forteltene.
 4. Har fortsatt litt tvil mht hva det blir av. Det er mulig jeg overvurderer egne prestasjoner, men runden Kongsvoll - Reinheim - Åmotsdalshytta - Snøhetta -Snøheim virker akkurat litt knapp, og alternativene blir litt lange (dersom jeg skal få med meg selve Snøhetta). Jeg har også begynt å lure på om det er teknisk (fysisk) mulig å gå Bygdin rundt på tre dager? UT.no viser mer enn 20 km dagsetapper - tilsvarende fjordårsturen rundt Hardangerjøkulen, men kanskje tøffere terreng? Hadde håpet at det var mer enn én som kunne bidra med forslag her...
 5. Finner du at Soulo blir mye brukt når du har Allak? Innbiller meg at jeg oftest ville valgt Allak (som jeg har) over Soulo pga plass, men hvordan er det med deg?
 6. Bildene sammenligner en xtherm L med et exped UL 7M. Skulle vært klarere på det fra start.
 7. Takk for forslag! Jeg skal sjekke ut dette på kart senere. Men vet du om det er gode grunner til å ikke gå fra Kongsvoll (bortsett fra at det er noen høydemeter på starten?) Tenker helt klart telt, ja.
 8. Forsøker en «bump». Tar også imot andre tog-fra-Oslo baserte turtips 😀
 9. Hei. Fjorårsturen ble fantastisk, og jeg er på jakt etter et nytt område der jeg kan gå alene, over tregrensen, langt fra vei og tekniske installasjoner. Jeg synes Snøhetta virker som et fint turmål, men det virker litt kort fra Kongsvoll, se https://ut.no/turforslag/115647/topptur-til-snhetta-2286-moh Noen som kjenner til noen "runder" i området slik at en får gått jevnt i tre dager, uten å tråkke frem og tilbake i de samme stiene altfor mye?
 10. Har bare én natt ute, men har forsøkt pumping med medfølgende pose og med å puste. Erfaringer; Godt å ligge på, ikke merkbar forskjell på 7cm og 6,3 cm. Faktisk er XTherm tykkere på det tynneste enn Exped 7cm er. Veldig mye mindre kapasitet i ventilen enn Exped. Pumpeposen er grei nok og det blir sikkert bedre med Excel Schnozzelbag (m/ modding). Men akilleshelen er ventilens kapasitet. Ventilen er toveis, så skal en ha litt trykk i underlaget er det vanskelig å få til dette uten å bruke lungene Bildene under viser xtherm large sammenlignet med et Exped Symat 7 UL.
 11. En Thermolite Reactor veier 250g. 250 g ekstra dun gir sannsynligvis ganske mye bedre isolasjon.
 12. Det vil nok holde i praksis. De som er tøffe knuser boksen med en stor stein når den er tom, mens de mer forsiktige (eller utstyrskåte) kjøper en Crunchit.
 13. Alpine Mat UL fra Mammut veier ca 135 g. Men det er smalere enn de fleste liggeunderlag, og et enkelt og billigere fra Jysk/Jula/biltema er nesten like lett.
 14. Brukte Helium 800 ned til -10 i påsken. Holdt greit med nok ull under. (Blir det kaldere tenker jeg å kombinere med en pose med 250g dun.)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.