ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ArveS

Nylige profilbesøk

391 profilvisninger
 1. Hvordan ligge/sove behagelig?

  Underlag i lukket celleplast bør ligge underst for å gi best komfort, og øverst for å gi best isolasjon. Jeg forsøker å innstille meg på å sovne på rygg, og så blir det sideleie om nødvendig ila. natten. Og ja, da er det ofte behagelig med noe mellom knærne. For eksempel de klærne du har med i posen for å holde varme til dagen etter...
 2. MSR Hubba Hubba Tour

  Det stemmer at du kan slå det opp med ytterteltet først, men du trenger ikke footprint. Poenget, og det jeg skrev i posten, var at du må stette inner og ytter opp separat. Det er løst i Tour, men det er merkelig at de ikke gjorde dette på vinterteltene og.
 3. Synmat 7 UL har en R-verdi på 3,1, Bamse på over 2, totalt over fem. Det holder for vinterbruk. Exped setter -17 som temperaturgrense for synmat 7 (ikke UL) som har R-verdi 4,9.
 4. MSR Hubba Hubba Tour

  Ikke så mye nyheter om det ennå, og ikke søkbart på MSR sin side, men en del sykkelblader/blogger har testet dette teltet: https://www.msrgear.com/ie/tents/hubba-tour-2 MSR har akkurat lansert nye vintertelt, men de har samme svakheter som Hubba Hubba NX; mye netting, ytter og inner reises separat, tåler vind dårlig (i følge testene). Her kommer et tresesongers som reises med ytter- og innertelt sammen, med utenpåliggende stenger tilsvarende Hilleberg Allak eller Soulo (selv om det er mye mindre robust). Har ikke sett nok av innerteltet til å ta stilling, men ser sideventilene er beholdt (de er vanskelige å tette helt dersom det blåser litt). Blir interessant å følge med når det kommer i salg, 2,5 kg for et komplett vandrertelt med to innganger, svært fortelt m/myggnetting og duk ned til bakken.
 5. Lettpakking vinterstid

  "Winter Shelters for Most Conditions Can Weigh Less than 2.5 lb" Jeg er interessert i hva som faller innenfor "most conditions", om ikke annet.
 6. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Beklager OT; men likevel: Skal en tolke dette som "det jeg trenger for å få gått på do/vasket hender" eller "vi transporterer alt ut"
 7. Underlag i teltet på vinterstid

  @Terka @Omnilite Nei, det jeg skrev i innlegget over gjelder. Å ha et skumunderlag oppå reduserer varmen som stråles ned i Therm-a-Rest'en, men det vil likevel stråle varme som reflekteres tilbake. Og selv om mye varme reflekteres tilbake, vil det alltid være varmetap. R-verdi er R-verdi, og rekkefølgen betyr i utgangspunktet ingenting. Og grunnen til at Bamse kommer godt ut mht isolasjon pr cm tykkelse i bruk er jo at luften ikke kan sirkulere inni, slik det kan i Therm-a-Rest og i noen grad exped sine underlag. Jo mer stillestående luft, jo varmere.
 8. Underlag i teltet på vinterstid

  R-verdi er R-verdi, enten det er fiber, dun, stofflommer eller skum som gir isolasjonen. Eneste årsak til at skum over oppblåsbart kan være varmere enn motsatt, er at skumunderlaget fordeler trykket fra kroppen din over et større område og holder mer av kroppen langt unna underlaget. Er underlaget helt fullt av luft blir det hipp som happ. Er det litt mindre luft i blir luft øverst mer behagelig, men også noe kaldere. Siden R-verdien legges til om du bruker flere liggeunderlag, vil det ikke fungere bra å ha et oppblåsbart med lav R-verdi under et skumunderlag. Dvs, kanskje bra nok, kjenner flere som har ligget rett på snøen med Bamse, men ikke bedre enn den samlede R-verdien tilsier.
 9. Bensinkanne til pulktur

  Litt OT, men hvor mye bensin tar dere med for et døgns forbruk? Regner da alt av snøsmelting og varming av vann til Real, kaffe, havergrøt og termos?
 10. De så lovende ut! Skal sjekkes ut!
 11. Har store forhåpninger om å ta meg en ordentlig fjellskitur i vinter/vår, og har plukket frem Asolo Snowdrift, Åsnes Nansen m/Riva-bindniger og Komperdell fjellskistaver som ikke har vært brukt overvettes mye de siste 15 år. Det meste av utstyret ser slitt ut men ikke i kritisk dårlig stand. Spørsmålet er hvordan en best rigger seg for en fjellskitur av typen "vidde" - dvs mest ganske flatt og ikke så veldig bratte stigninger og fall. Da jeg gikk på ski på Vestlandet var det jo enten opp eller ned, så lange feller fungerte ypperlig. Men jeg antar at en tur fra Finse-Krekkja vil være flatere enn at feller i full lengde blir riktig valg. Jeg er ikke motstander av å smøre ski, men Nansen har ikke smørelomme å snakke om. Nesten alle nye fjellski har feste for kortfell, men disse har ikke... Jeg har allerede brukt altfor mye penger på telt, soveposer ++ til å dra på med full fjellskipakke nå, før jeg er kommet i gang og tatt noen turer. Så gode råd setter jeg pris på. Antatt bruksområde; trekke en Paris-pulk etter seg på Vidden, eller i lavere fjelltrakter i første omgang (Blefjell?). Går sannsynligvis alene så det blir ikke noen krumspring i bratt terreng.
 12. Erfaringer med fjellsport.no ?

  Eller, kanskje mer sannsynlig, har de økt kundegrunnlaget så mye gjennom organisk vekst og oppkjøp/fusjoner med andre, at de har utfordringer kapasitetsmessig. Det tar tid å ansette og lære opp gode medarbeidere.
 13. Kullos

  @REs @fiskekongen Jeg tar ikke dette som et angrep på verken Whilsperlite eller meg, så jeg skrev egentlig mest fordi jeg leser teksten annerledes. Varmevekslere og tette vindskjermer inne i telt virker å være en større faktor enn selve brenneren (med unntak av den fra Coleman). Og det ville vært leit om du valgte en annen brenner for å være trygg, og klasket varmevekslerkjele og vindskjerm rundt den... Men jeg tror saken er ganske godt opplyst nå, så vi krysser fingrene for at det blir lenge til neste ulykke! Snart jul nå folkens!
 14. Kullos

  Flest hendelser som er nevnt i denne artikkelen, ja. Men om risikoen for CO-forgiftning er høyere eller lavere med Whisperlite, gitt samme bruk og utstyr for øvrig, aner du ingenting om. Da håper jeg du også dropper EtaPower-kjele og Jotun-vindskjerm.
 15. Kullos

  Jeg leste også denne, men bet meg merke i følgende: Primus EtaPower-kjelen er involvert i seks av åtte. I de to siste tifellene er det brukt Jotun-spann som vindskjerm. Sammenligner du test-tallene på Whisperlite står den seg godt. Forklaringen ligger nok heller på andre faktorer enn selve brenneren.