Gå til innhold
 • Bli medlem

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  470
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist 17. november 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

2 975 profilvisninger
 1. Noen og tjue prosent forskjell på dem, i følge MSR. En pris jeg er villig til å betale for lettere tenning, lavere risiko for blowout under forvarming, og mindre "gris" ved søl. Kjører derfor renset fritidsbensin.
 2. 172, og tenkt brukt både som del av et fjellski/75mm lærstøvel/parispulk-oppsett i kupert terreng (forhåpentlig med innlagte korte toppturer). Har i dag fjellskistaver og løypelangrennsstaver på 150 (har lange armer) men kan hende at 140 går sånn akkurat. Staven ser bra ut, men ser ikke at noen har inne annet enn 125-lengden. Må tydeligvis drive litt mer research...
 3. Hei Jeg vurderer å kjøpe nye staver til fjellturer, både sommer og vinter. Men jeg ser at jeg sliter litt med "preferansene" mine. Jeg vil ha en stav som kan bli min 145 cm til bruk ved fjellski, men fortrinnsvis også bli kortere enn en meter for de gangene jeg skal ha dem til sommerbruk. I praksis betyr det nok tredelt stav. Både Black Diamond Traverse og Åsnes Nansen er lange nok, men blir over meteren på sitt minste, dvs litt upraktisk lengde for sommervandringer når de i lange perioder skal være festet på sekken. Er det noen som kjenner til noen?
 4. Øverste prio for meg: ærlighet! I praksis betyr dette tydelig på egne ønsker (hvor/hvor langt en går) åpen om egen tilstand (tørst, sliten, har gnagsår, sulten) og erfaring informerer den andre om hva en ser/hører åpen om risikovurdering (sannsynlighet og konsekvens) Det er greit å lage litt krøll av et teltoppsett, så lenge den andre vet om ferdighetsnivået. Det som ikke er ok er å kollapse pga lavt blodsukker, måtte tilstå at en ikke kan bruke utstyr, eller å si "jeg tenkte kanskje de skyene kunne bli problematiske"...
 5. ArveS

  Lærstøvel

  De er foret, men om de ikke har blitt veldig mye mer paddet enn mitt originale par, ikke veldig mye. Hva som er "et problem" er vel litt individuelt.
 6. ArveS

  Lærstøvel

  En klassiker, i mine øyne, nå oppdatert. Sannsynligvis paret jeg ville kjøpt om de var i butikk da jeg skulle handle. [Hidden Content]
 7. Regner med "denne" er PowerLighteren? Når evt. svikter den? Blir ikke lightere veldig lite effektive i kulde om de fylles med butangass?
 8. Jeg liker fyrstikker for kontroll på det jeg driver med, og tennstål fordi det aldri svikter. Snakker vi enklere betjening/tilkomst til det som skal tennes er jo en peislighter en god ide, men de fleste jeg har sett er ganske skjøre. Er også usikker på effekten når det er veldig kaldt. Zippo gir gatekredibilitet, har høy driftssikkerhet, kan enkelt fylles, men har et litt klønete format. Det ville kanskje likevel vært mitt tredjevalg om jeg skulle legge noe til stikker og tennstål.
 9. Nå føler jeg meg som litt streng og gubbete, men slik adferd nær kokende vann/åpen flamme har du rett og slett ikke råd til. På tur kan forbrenning, svidde klær og ødelagt utstyr sette et ordentlig kjipt punktum for moroa, så jeg ville forsøkt å lage "kjøreregler" og vaner for meg selv for å unngå dette. En positiv bieffekt av dette er også at du kan velge utstyr som er lettere/mindre stabilt. Gode tips til enkle "sikringstiltak" i posten over.
 10. Det med å snu flasken uten å snu brenneren går bare på Whisperlite universal. Der er slangen leddet slik at en kan snu en gassboks.
 11. Eneste sikre svaret på det er å ha svært gode marginer også på den vurderingen. Noen broer holder garantert. Andre garantert ikke. Dersom konsekvensene ikke er til å håndtere, lar jeg være å forsøke.
 12. Kryssing av elver er fjellvandringens C-moment og er oppriktig det eneste jeg kvier meg for når jeg går alene i fjellet. Antagelig kommer det av at jeg hadde en ganske mislykket kryssing av en elv rett ved Kjyrkjedøra i Skarvheimen for noen somre siden. Alle ingredisensene for et dårlig resultat var til stede: gått langt i skikkelig regnvær og sannsynligvis blitt litt kald/sløv ikke spist annet en raske karbohydrater på turen mye høyere vannstand enn vanlig (dvs ikke mulig å hoppe der merkingen var) ikke ta seg tid til å lete ordentlig etter egnet kryssingspunkt (dvs,
 13. Som flere andre skriver, er to soveposer veien å gå. Vekt/varme-forholdet for selv fiberposer er mye, mye bedre enn liner eller fjellduk, så med mindre dere skal ligge eksponert for vær og vind er sovepose 2 veien å gå.
 14. XGK-EX virker å være det mest robuste og effektive du får for å smelte snø og koke vann. Har ikke den, men en eldre XGK, og den virker bra men er også enten på full guffe eller av (i enda større grad enn Whisperlite). Jeg minnes at @mementomori er mer fornøyd med XGK enn de fleste andre når det kommer til kullos. Han bruker en panne med varmeveksler, men pga av avstand mellom brennerhode og kjelebunn blir det lite nedkjøling av flammen (og dermed bedre forbrenning). Synes MSR-brennerne er ryddige - lette å forvarme (særlig med bensin) og lette å demontere for reperasjoner og rengjøring. D
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.