Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  322
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

1 649 profilvisninger
 1. Brukte Helium 800 ned til -10 i påsken. Holdt greit med nok ull under. (Blir det kaldere tenker jeg å kombinere med en pose med 250g dun.)
 2. Pakket ut en Therm-a-Rest Xtherm Large i dag, som erstatning fra det delaminerte vinterunderlaget. Førsteinntrykk: lettere (mens 570g oppgitt stemmer kan du legge til 25g for transporttrekk og ca 50g for pumpepose mindre (omtrent som en Synmat 7 UL i diameter, men litt lengre mindre knitrete enn jeg fryktet, men fortsatt mer bråk enn Synmat ventilen er toveis, så det lekker like mye inn som du pumper inn når underlaget nærmer seg fullt. Foretrekker lukkeventilen til exped så langt, men vi får se etter litt bruk i felten.
 3. Det er det ingen tvil om - tror nok du har bra kontroll og vet hva som gjelder! Et telt hvor innerteltet "henger" (ned i panna) står jo ikke ordentlig. Blir ikke teltet bedre spent ut med plugger og barduner virker det jo helt feilkonstruert. Det kan det jo hende, men jeg ville for min egen del ikke landet på noen beslutning før jeg hadde sett det med stramt innertelt. Men - på tross av hva vi liker å tro her på forumet - det kan hende du har sett nok til å ta riktig avgjørelse for deg.
 4. Det virker litt overilt å avskrive et telt som ikke er strammet ut i pluggfestene, ja 🙃.
 5. Wow! Bare... Vanligvis, når noe er for godt til å være sant, så er det ikke sant. Men her var det tydeligvis det! Gratulerer!
 6. Har hørt at den som kommer med (transporttrekket) skal være ganske ubrukelig, og har ikke tenkt å bruke 400 kr på den "offisielle". Men det kan hende jeg tar feil i en eller begge av disse antagelsene.
 7. Will do. Prosjekt én blir å bruke sandpapir på exped-pumpesekken for å kunne tre den på ventilen.
 8. Update: orket ikke å tenke på dette og bestilte et xtherm - mumieformet og Large. Så får vi se. 570g er bare 120 mer enn mitt ennå fungerende exped ul. Er spent på om forskjell mellom 63 og 70 mm og langsgående og tversgående baffler lar seg merke. Takk for innspill, alle sammen 🤩, og måtte postmannen komme fort!
 9. Etter en delaminerings-hendelse med mitt Synmat 7 (som Fjellsport.no ordnet forbilledlig fort opp i) må jeg gå til innkjøp av et nytt. Men hvilket? Alternativene er nå; Exped Synmat XP 7 MW (183x65x7) R=4,9 - 965g og pumpesekk medfølger. 75D stoff oppe og nede, firkantet Exped SynMat UL Winter LW (197x65x9) R=5,0 -820g og pumpesekk medfølger. 20D stoff oppe og nede, firkantet. Exped SynMat HL Winter LW (197x65x9) R=5,0 - 600g og pumpesekk medfølger. 20D stoff oppe og nede, mumiefasong NeoAir Xtherm Large (193x63x6,3) R=5,7 - 570g og pumpesekk medfølger ikke. 70D nede og 20D oppe, mumiefasong. Tenker Exped med langsgående baffler er mer behagelig å ligge på, men de firkantete er klart tyngre. Exped i mumiefasong mangler isolasjon i ytterste baffel, men uklart om dette er kritisk. Xtherm er lettest og varmest, men har tversgående baffler, bråker litt, mangler pumpesekk (så ikke faktisk lettest) og "gir" litt i kantene etter sigende. Så hva tenker dere, og hvorfor (og la oss si at pris ikke er avgjørende her)?
 10. Sov ute et par netter i palmehelgen, og ble litt skuffet over thermosen min. Kokte vann i syvtiden og fylte opp i allerede varm thermos. En liter. Da jeg våknet 12 t senere var det bare litt lunkent - dvs holdt til en kopp kaffe som strengt tatt var for kald til å kalles kaffe. Er dette så bra det blir? Det var kaldt - minus ti på det kaldeste. Og thermosen rommer en liter.
 11. Akkurat hatt to netter med Helium 800, ved Krækkja og Finse. Var nede i -10 i teltet, hadde to lag ull og lue og hals. Det gikk akkurat, men har forstått at jeg ikke er spesielt varm av meg. Gå for lang om du er 175 eller høyere.
 12. Til det bruket ville jeg valgt noe annet enn et en-dukstelt uten fortelt. Men det er meg.
 13. Så det var flere som kjøpte disse da prisen var lav. Hva er det som gjør at det ikke duger?
 14. Fortsatt sterk kuling og snøvær på Finse. Skuffende å måtte avlyse, men angrer ikke et sekund.
 15. Jetboil / Windburner og lignende produserer mye mer CO enn andre brennere, og skal ikke brukes i telt etter det jeg forstår.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.