Gå til innhold
 • Bli medlem

ArveS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  455
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist 17. november 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

2 770 profilvisninger
 1. Mitt store ankepunkt mot vindtett membran innenfor ull er at det blir veldig lite fleksibelt sammenlignet med en tynn vindavvisende jakke over ullplaggene du allerede går med. Er det vindtette sydd fast på innsiden mister du det meste av isolasjonseffekten i og med at vinden blåser ut varmen fra det isolerende ulllaget. Med en løs og lett jakke kan den være i sekken når du er i le, eller når du produserer ekstra varme i bratte stigninger f.eks. Så kan du trekke på når du er i eksponerte områder eller stopper opp, og bruke glidelås/stramming ved ermene til å regulere temperaturen mer presist.
 2. Jeg pleier vanligvis å gå det meste av dagen, og slår helst leir over tregrensen. Dermed blir det ofte kun tid til å rigge leir, koke vann/mat, rulle ut sovesystem, få spist/drukket og lest litt før det nærmer seg natt. Har en Kindle som er fast turfølge, anbefales VARMT! Når får du ellers tid til å lese? Ellers bruker jeg gjerne litt tid på utstyrskontroll, planlegging av neste etappe. Forsøker å ikke "være på mobilen", ofte løser dette seg selv pga dekningen. Et par podcasts og litt musikk på øret (tar alltid med ørepropper) kan være en grei avveksling. Camper jeg i skog (på egen hånd)
 3. Ja til det første, er 172 og bruker M. Den er litt lang i beina, en del for bred etter min smak. Norrønas modeller er for slankere/tynnere menn enn meg - deres M er for 180høyde 70kg. Jeg tror Trollveggen kanskje er noe smalere i bena, og du får da et kraftigere stoff på kjøpet.
 4. Støttes. Har Spring-varianten med ca 240g dun, den er fin vår og tidlig høst i lavlandet og sommeren i fjellet. Den det lenkes til er ca 200g tyngre (sannsynligvis er nesten alt dette dun), og er sikkert optimal for skuldersesongene.
 5. Moralen virker å være; hvis musen vil komme og spise maten din, gjør den det. Derfor er det lurt å legge maten i en pose *utenfor* sekken, sånn at musen gnager seg gjennom færrest mulig av de dyreste investeringene.
 6. Dette antar jeg gjelder anmeldelser som publiseres på egen nettside. Hva du skriver om dem på andre nettsider er jo opp til deg, og de kan ikke nekte deg å gjøre det heller, uansett hva de skriver i reglementet sitt. Man kan avtale mange ting, men en del ting kan en ikke avtale seg bort fra.
 7. Jeg oppbevarer mine i oppbevaringstrekket, i et klesskap i oppvarmet rom, etter grundig tørking. Selv om komprimering over tid er mindre skadelig enn fukt, kan det være greit å tenke på følgende: henger du posen blir den komprimert over brettpunktet, og er bretten samme sted hver gang er det mer belastning enn en mer "tilfeldig" kompringering når posen hviler på et flatt underlag inne i trekket sitt.
 8. Har hatt flere poser derfra og bruker og foretrekker 195, selv om jeg er 172. Du skal definitivt ha 195.
 9. Jetboil bør vel ikke brukes inne i et telt? Er ikke dette like store CO-produsenter som Windburner/Reactor?
 10. Det kan hende det er slik. Viktigste er at noen som kan det får sett på problemet. Feil trening kan forverre skader.
 11. Det stemmer. Men en henvisning kan gjøre det vesentlig billigere.
 12. Igjen, før du begynner å trene bør du få en diagnose på problemet. En fysioterapeut vil vanligvis kunne stille det. Sjekk forsikringen din privat og gjennom jobb. Om du ikke har forsikring, forsøk fastlege.
 13. Finnes også noe slikt: [Hidden Content] Litt irriterende at de kommer i tre ulike størrelser, men alle tre fungerer nok til bruken. Jeg kjøpte noen helt enkle hos XXL men de ser ikke ut til å ha dem lenger. Dyrere, men penere her: [Hidden Content] eller her [Hidden Content]
 14. Ah. Har ikke hørt noe om at den bråker. Har både XGK (gammel) og Whisperlite. Sistnevnte er å leve med lydmessig. Men må jukses og lures litt med hvis du skal koke på lav varme.
 15. Du skal ha MSR Dragonfly. Den har to reguleringsskruer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.