ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ArveS

Nylige profilbesøk

526 profilvisninger
 1. Billig telt som er vindstabilt?

  Du sparer mange penger, og en del vekt, men mister tett innertelt (ser det et mesh i øverste halvdelen) og duk helt ned til bakken. Da sitter du med et ganske luftig telt likevel. Om et telt til 1500 holder i like mange år som et dyrt aner jeg ikke. Men antar du får mer for pengene i bruktmarkedet.
 2. Vet litt for lite om alternativer men er kjent med at Whisperlite ofte produserer mye CO med kjeler som har varmevekslere. Vær obs.
 3. Chair kit / stol - verdt å dra på?

  Dette er for så vidt riktig, men jeg savner en forklaring på hvorfor et celleplastunderlag vil gi lavere samlet varmetap om det ligger oppå.
 4. Imprægnerer fuld læder... HowTo?

  Slipper de gjennom vann etter et par timer, med den behandlingen, har du en søm eller skjøt som er synderen. For eksempel skjøten mellom gummi og lær.
 5. Chair kit / stol - verdt å dra på?

  R-verdi er R-verdi. Uansett rekkefølge på lagene. Men, som flere påpeker, en tapper gjerne litt luft fra oppblåsbare for å få mer komfort. Da synker R-verdien noe. En bamse på toppen vil fordele kroppstrykket utover og gi færre punkter med liten avstand, og dermed noe høyere isolasjonseffekt.
 6. Posen jeg har er fyllt med 850 cuin, så ja... tror jeg. Ser posen "min" nå er oppgitt med 250 g 800cuin, men ble kjøpt på spec 850 cuin / 300g. Poenget er at så lite dun er sårbart for kuldebroer. Når det er lite dun tar det tid før spensten sørger for at posen isolerer optimalt når du snur deg, ol. Jeg (mann 40+, grei form) ligger i ull når jeg bruker posen over 1000 m sommerstid (nattetemperaturer ca 5-8 gr). Du skal være veldig glad i de 50 grammene du sparer for at det skal være verdt det. Synes jeg, da.
 7. Har ingen av posene selv, men en annen pose med 300g fyllvekt og høyere dunkvalitet. Jeg ville vært skeptisk til poser med mindre enn 300g dun med mindre det er til rent sommer-i-lavlandet-bruk. I alle fall med mindre du vet at du er et varmekraftverk om natten.
 8. Superlight vs standard

  *henter popcorn*
 9. Har et tomannstelt fra en annen nordisk produsent. 3,3 kg. Litt stort, men går fint i en 65l sekk. 1. Ja 2. Har ikke og vil ikke ha 3. Pakker alt samlet i posen som følger med. Den er litt stor. Løser det ved å pakke teltet på høykant midt i sekken. "Komprimerer" ved å stappe andre pakkposer rundt, hardt.
 10. Exped SynMat UL Winter LW eller vanlig synmat

  Lighterpack.com Advarsel: du blir gal, deretter ofte blakk. 😀
 11. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Kan sikkert spare 100-150 g på lettere knivløsning. Eller mindre multiverktøy. Gaffatapen er veldig liten. Det er derfor den veier 60 g og ikke 600. Hansker på sommeren når det skal gås i 1600-1700 MOH. Ikke uvanlig med nullføre og sludd da.
 12. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Hahaha... Det ble ikke regn første dagen, faktisk var det flott vær hele dagen. GoreTex måtte på kun på toppen før nedstigningen mot Larsbu. Fasiten er inne: av det jeg pakket men ikke brukte finner vi Hansker, ekstra Ullundertøy, Dunjakke, Rull med gaffatape, Multiverktøy og Førstehjelpssett. I tillegg kom jeg hjem med en Real. Totalt sett 1,5 kg. Det er tvilsomt om jeg lar noe av dette bli hjemme neste gang. Kom hjem med ca 200 g. emballasje og annet søppel. Jeg hadde også stoltrekk fra Therm-a-Rest men til denne typen tur (gå mye, være i teltet lite) tror jeg ikke jeg kommer til å prioritere det. Allak er dobbelt så tungt som det forrige teltet, men er - med unntagelse av plassen i innerteltet - dobbelt så mye telt.
 13. Pakkliste for Hardangervidda 2017

  Da er det meldt jevnt regn i morgen (første dag) så da kom lokk og regntrekk på igjen. Har kuttet ut øl og peanøtter, stoler på at lommelerken holder. Øl gjør jo bare at en må ut og pisse enda tidligere om morgenen også. Og så kjørte jeg på med et sett ullundertøy til, i tilfelle ALT blir vått som i fjor. Gleder meg som en unge! Takk for innspill alle sammen.
 14. Test av skalljakker

  Som bruker av Norrøna Falketind synes jeg testen viser at det er vanskelig å vurdere hvor solide og holdbare plaggene er. Falketind får ros for å virke solid tross det tynne stoffet. Min erfaring er at den er så pass tynn at det ytterste laget fort blir slitt av ved kontakt m steiner ol. Så pass tynne stoffer er også sårbare for "brettemønstre" rundt mansjetter.
 15. Fuel bottles

  Jeg har to brennere (XGK og Whisperlite) og tre flasker (1,0 l og 2 x 0,330 l). Jeg bruker bare bensin. Da har jeg en liten til turer hvor jeg vet jeg ikke trenger mye, to små til litt lengre turer eller turer der jeg ønsker reserve, og en stor for laaange turer eller der vekt ikke betyr så mye. Ville ikke prioritert å ha egne flasker for ulike typer brensel - det er vel bedre da å helle ubrukt fuel tilbake i originalbeholderen?