Gå til innhold

ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  168
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

680 profilvisninger
 1. Og dette leder meg over til min egen kjepphest; det merkelige fokuset på å ha fryktelig lett sekk og skotøy når en går i norsk fjellterreng. Ja, støvler med svært god ankelstøtte veier en del og er litt tunge å gå med. MEN DU VRIKKER IKKE ANKELEN OG BLIR LIGGENDE. Ikke veldig lett, i alle fall. Og ja, du klarer å pine en ukesoppakning ned i en 50l sekk. Men du har ikke nødvendigvis så mye å gå på.
 2. Hva kan erstatte Norrøna Falketind

  Sorry. Skulle presisert at det var denne jeg tenker på https://www.norrona.com/nb-NO/produkter/svalbard/svalbard-gore-tex-jacket-m/?color=2340&outlet=true
 3. Skalljakke budsjett

  Jeg har ikke sett på dette i mikroskop, men antar lett varmebehandling får fibrene til å "legge seg" slik at vannet ikke så lett henger igjen. Har bare observert med det blåtte øye at goretex som har drypptørket blir ganske vått utvendig på ganske kort tid, men at 5 min forsiktig tromling gir mye større prelle-effekt.
 4. Hva kan erstatte Norrøna Falketind

  Takk for gode tips! Ingen som vil slå et slag for eVent? Jeg ser også Norrøna har Røldal og Svalbard Anorakk i Outlet - noen som har prøvd disse?
 5. Skalljakke budsjett

  @Tessatroll har mest rett her. Stryking/forsiktig trumling får hårene til å legge seg på ytterstoffet, slik at vannet perler seg og renner av før selve ytterstoffet blir vått (men det blir det til slutt uansett). Dermed har membranet bedre arbeidsbetingelser for å kunne holde unna vann og slippe ut damp lenger, men det endrer ikke vanntettheten til membranet i seg selv. Når ytterstoffet er "mettet" med vann (og det blir det før eller senere) vil ethvert membran slite med å slippe ut fuktighet, rett og slett fordi dampen innenfra møter en vegg med kaldt vann på utsiden av membranet. Da blir det fort litt kondens. Det er dette fenomnenet en merker når en blir våt på albuene og knærne når en ligger i våt mose.
 6. Hva kan erstatte Norrøna Falketind

  Også med tanke på vanntetthet?
 7. Hva kan erstatte Norrøna Falketind

  Hm, SV-versjonen virket jo bra... Men ser gjerne på flere alternativer!
 8. Min Norrøna Falketind begynner å se så pass slitt ut at det er på tide å vurdere hviken erstatning som kan være aktuell i løpet av året. Jakken er ikke hardt brukt, men tydeligvis hardere enn den er laget for. Påbegynnende delaminering rundt mansjettene (der stoffet alltid bøyes/brettes) og en del steder der ytterstoffet sprekker opp inn til GoreTex-membranet. Ønskene er noe tilsvarende: lett, enkelt, få men gode lommer, rimelig fargenøytralt og med god hette for snøvær. Har prøvd en Trollveggen som er tilsvarende men mer robust, men ser gjerne på alternativer.
 9. Her er vi ialle fall HELT enige !
 10. Urin i blæren gjør deg ikke fysisk kaldere (selv om det kan kjennes sånn ut). Urinen holder samme temperatur som resten av kroppen, og har ingen egen kuldebro til omgivelsene. Faktisk vil full blære heller virke mot temperaturfall (på samme måte som en varmeflaske). Og den vil motvirke oppvarming om en har blitt svært kald og må få kjernetemperaturen opp på 37 grader igjen. Men siden du har maks en liter i blæren er effekten her uansett svært liten.
 11. Vekt på telt og fotturer

  Hei, det er et godt poeng! Godt jaktet! Synes likevel denne posten illustrerer godt flere problemstillinger: Bo og sovesystemet du har valgt setter klare begrensninger på hvor du kan regne med å overnatte og ha en god og varm natt i påregnelig vær. 1000 moh og høyere er utelukket som regel (selv om det kan gå) hele året, og i mange landsdeler blir dette oppsettet fort kaldt. 7740 er billig for det utstyret du har kjøpt - gratulerer - men for mange er 7740 veldig mye penger, særlig før du begynner å se på kokesystem, klær og sko. Det er som nevnt tidligere i tråden mye enklere å treffe 3kg-grensen dersom to eller tre kan dele telt. Oppsettet ditt holder KUN for én, og om det er det eneste behovet ditt er jo det greit. Men de fleste vil ikke ha penger liggende i en skuff for å dekke telt to eller tre. I en annen av de laaaange "for eller mot lettpakking"-trådene var det en lettpakker som villig innrømmet at vektkravene på utstyret gjorde at en måtte planlegge hvor og når en overnattet, men at han synes det var greit å gjøre det slik. Jeg vil heller kunne planlegge turen rundt stedene jeg vil vandre i. Så får jeg heller leve med at jeg halvparten av turene har med et par kilo for mye telt.
 12. Knivsliping for nesten-begynnere

  Sorry om dette blir veldig newbie i denne sammenhengen, men for daglig vedlikehold, er dette ment å fungere? https://www.skittfiske.no/helle/116225/helle-skjerper-knivsliper-no-101 Jeg opplever ikke all verden effekt på normalt halvskarpe kjøkkenkniver (eller andre kniver heller), men det kan jo handle om a. dårlig teknikk, b. feil verktøy, eller c. liten tålmodighet. Vi har et slags fiskars-verktøy også (som har to "knepp") men jeg synes det blir mye det samme. Må jeg over på slipestein og vann?
 13. Galdhøpiggen i mars?

  Det "mangler" ikke en time dagslys pga vintertid. Går du 21. mars (vårjevndøgn) har du like mye dag som natt (og litt lys selv om solen er under horisonten astronomisk sett). Rent generelt, trådstarter: betyr "ikke noen kløpper på ski" at han/hun ikke behersker vinterlige forhold generelt?
 14. Regjeringen sier ja til elsykkel i utmark

  Om jeg får lov å bygge ut argumentasjonen litt: Det er relativt enkelt og lett forståelig å sette grensen ved bruk av motor eller ikke. Klarer vi å reversere beslutningen og trekke grensen der, blir det enklere å vinne diskusjonen i fremtiden. Elsykler nå har 250W og 25 km/t som begrensninger. Tillater en dette er det vanskeligere å argumentere mot å slippe til 300 W eller 500 W i fremtiden. Og er det nå egentlig så farlig om en tråkker rundt på syklene? Jeg er ikke for å forby sykling annet enn i særskilt sårbare og lite egnede områder. Men motorisert drift - og det inkluderer el-sykler - mener jeg bør holdes unna stier og tråkk.
 15. Belysning i telt?

  Ca 20 cm fra tak. Metallkappen på toppen sprer varmen fint. Telttaket forblir lunkent.
×