Jump to content

ArveS

+Sponsor
 • Posts

  543
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ArveS last won the day on October 8 2021

ArveS had the most liked content!

About ArveS

Recent Profile Visitors

3,723 profile views

ArveS's Achievements

 1. En liten betrakting: fra 1990 til i dag har konsumprisindeksen omtrent doblet seg. Jeg husker jeg kjøpte en ganske bra sekk (Lowe Alpine Cerro Torre 2) til 1720,- I dag er man godt over i high-end segmentet før en legger 3400,- eller mer i en sekk, og med tilbud får en fort veldig gode sekker til omtrent samme kronebeløp som jeg betalte på sent 80-tall. Produsenter av kvalitetstelt møter nok også utfordringen av at kopiene er blitt så bra (pga at det er blitt så billig å transportere og produsere telt), at det totale markedet deres blir mindre. Dermed blir det enda færre kunder å fordele utviklingskostnader på, og enhetsprisen går opp. Jeg vil påstå at det nesten aldri har vært mulig å drive bra friluftsliv så billig som i dag, og få så bra utstyr som i dag. Kanskje med unntagelse av årene 2008-2013, før oljeprisfallet endret kronekursen til ca 6 pr doller til ca 10.
 2. ArveS

  To-mannstelt

  Har hatt Hubba Hubba NX og vil ikke egentlig anbefale det for noe "eksponert" bruk. Det er i all hovedsak mesh inni, og ca 10 cm fra bunnen av overtelt til bakken. Samlet sett blir det ganske trekkfullt og sårbart for regn, snø og annet som kan blåse inn i fortelt. I tillegg er det litt plundrete å slå opp ytterteltet først om det regner. Jeg har Allak (2 pers) som løser alle disse problemene, er mer stabilt mht vind, og egentlig det mest anvendelige teltet jeg har. Det har to ulemper; det veier dobbelt så mye som et HH2NX og det koster dobbelt så mye. Når du velger telt vil du har stor plass, trygt vern mot elementene, lav vekt, lav pris. Du får vanligvis to, noen ganger tre, aldri fire.
 3. MSR XGK-II eller EX går for å være veldig driftssikre, og siden du snakker om -25 grader forstår jeg ikke hvorfor gass i det hele tatt er oppe til diskusjon. Parafin har mer energi per vektenhet, og er derfor drøyere i bruk. Det er litt mer plunder, du må ha veke (som på MSR) eller egen forvarmingsveske (Rødsprit), og søler du blir faenskapet værende der det havner. Bensin tenner lettere, noe som (i min erfaring) gjør forvarming raskere og enklere (mindre risiko for flameout). Og søler du vil det fordampe raskere enn parafin.
 4. Jeg bruker et UL oppblåsbart liggeunderlag direkte på duk, uten ekstra footprint, og uten skum under (sommerstid). Det har fungert et tyve-tredvetalls overnattinger. Men det betyr ikke at det ikke kan skje (derfor følger det vanligvis med repkit). Ville ikke brukt veldig mye energi på det, et skumunderlag har jeg med uansett til bålbruk og til rast.
 5. Husrådet på forumet er å legge noen tynne streker med silikon på underlaget. Silikon er billig, tynner du det med litt white spirit blir det pent også.
 6. Har prøvd et par Firepot-varianter og min erfaring er at de bør stå omtrent dobbelt så lenge, kanskje mer, enn DRYTECH/Real. Det blir fort så lenge at innholdet blir smålunkent, for de som synes sånt er viktig, med mindre du dekker til i dunjakken eller lignende. Smaken opplevde jeg som... behersket, dvs ikke sterk i noen retning, men at en faktisk smakte råvarene litt hver for seg. Her er inntrykket litt bedre enn Real. Men det overrasker meg ikke at ting ikke smaker spicy...
 7. Som Allak-eier må jeg bare si gratulerer! Det er et telt som er utrolig behagelig å bo i, lett å sette opp og ta ned, passe robust for slitasje og som står av ordentlig dårlig vær. Jeg har brukt det sommer og vinter på aleneturer og har båret det opp mot 27 km på kuperte dagsetapper. Funker knall alene, bra for to i tre sesonger, og om du har en kompis med kontroll på utstyr (og ikke er for bred) går det på vinteren og. Kunne jeg bare hatt ett telt ville det vært Allak. Det er ingenting bedre enn å ligge og slappe av i gjennomtrekken på varme sommerdager - enten det er for å lade opp til en lang dagsetappe eller å slappe av etterpå.
 8. Er det plass til 120 er det plass til 130. Men spøk til side; 5 cm "bøy" på hver dørside. Tror ikke det nødvendigvis blir krise annet enn at innerteltet trekker litt nedover.
 9. Ziplongs i ull, til 50 %. Henger noen flere i DNT-butikken i Oslo, om du er litt smal og stuttbeint som meg (de har str S).
 10. Haha, har vært bosatt på Østlandet i over 20 år, men mørkdalen går vel for å ha en del snø. Eksingedalen var vel også kjent for å ha nok, men jeg aner virkelig ikke hva som gjelder nå for tiden.
 11. Takk for at dere deler info her. Jeg må ta en seriøs vurdering av hvor levedyktig mitt nåværende oppsett er fremover: 20+ år gamle Nansen med +/- null spenn, ikke feste for kortfeller, og Riva-bindinger på Asolo Snowdrift... Det funker ikke all verden på knallhardt skareføre som det er det det ofte blir på fjellet innen jeg våger meg opp
 12. Bruker kun hodelykt om sommeren, supplert med gravlykt om vinteren. Koselig lys, litt varme mot rim øverst i teltet, billig.
 13. Noen som har erfaring med Norrøna Lyngen her inne?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy