Gå til innhold

ArveS

+Støttemedlem
  • Innholdsteller

    371
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

2 077 profilvisninger
  1. Jeg hadde et par Scarpa SL fjellsko - uten membran - som varte over 20 år (rett nok med moderat bruk i flere av de årene). Da limet røk ble de byttet ut med et par Scarpa Genesis Pro - med membran, dessverre. Spent på om jeg rekker å slite de ut på mindre enn 20 år. Og de sitter veldig bra på foten, første tur på 1,2 mil gikk uten gnagsår.
  2. MSR oppgir at 110g gass koker hhv 5 og 6 liter vann på PocketRocket2 og WindBurner. Men dette er nok under ganske ideelle forhold.
  3. Men stemmer det som står om gebyret til staten for å stå registrert? Eller er det... "frivillig"?
  4. Hei Ser en forhandler nå opplyser om følgende Da blir det jo litt kostnader her også, men mye mindre enn SPOT? Hva er grunnen til at det ikke snakkes så mye om denne løsningen (første gang jeg har lest/hørt om den på dette forumet)?
  5. Jeg har Allak og har brukt det på både sommer- og vinterturer. Det er et fantastisk telt som er lett for én å sette opp under alle forhold, det gir god plass for én og grei plass for to om en ikke skal være lenge i teltet vinterstid. Det har ypperlig ventilasjon, og er veldig lunt, solid og stødig i vind. Mange foretrekker å bære lettere telt på soloturer, men det går helt greit. Du spør spesifikt om inngangsparti - fordelen er at det har to, dvs ett til hver (akkurat nok) eller ett til tom sekk/vått tøy og ett til matlaging etc. Det er *litt* lite til forvarming av bensinbrenner med døren igjen, og litt for lite til å få av seg alt av vått tøy før du går inn i innerteltet. Det gjelder nok de fleste telt uten camp/GT-fortelt med ekstra stangbue. Se også denne;
  6. Det er vel bare mulig på Whisperlite universal, hvor slangen har et ledd (slik at du kan rotere gassboks).
  7. Det er ikke så lenge siden en lignende tråd ble postet - da var utgangspunktet tur i jul/romjulshelgen. Kan være greit å sjekke ut tips og advarsler fra den tråden: Forøvrig er turen fra Finse til Ustaoset ikke så lang som @Terka skriver - Finse - Krækkja på en dag og en dag på resten. Men en trenger jo ikke å gå på for fullt, og en kan alltids campe på samme plass to dager på rad. Men med døgnlengden så blir det jo mye tid i teltet og lite ute på toppene (det er vel sterkt minkene måne i perioden også).
  8. Fattigdommen i Afrika og Asia er på full fart nedover, og i seg selv er utviklingen bærekraftig. Tobarnsfamiler der begge barna går på skole er normen. Vårt forbruk er ikke bærekraftig. Men folk må prioritere som de vil, enten det er telt eller andre Black Friday-tilbud.
  9. Samme. Fantastisk telt. Tror du kommer langt med 400.
  10. Jeg har ikke noen av disse posene, men poser med henholdsvis 750g 700cuin dun og 250g 800 cuin. Har sovet ned til -10 i den varmeste posen, kledd i to lag ull riktignok. Dersom du kun unntaksvis kommer til å oppleve frost, OG dersom du bruker telt som er rimelig trekkfritt, ville jeg nok valgt den letteste av posene.
  11. Husker ikke hvor lenge det er siden sist; Hilleberg Soulo Ny på listen; Osprey Talon 44 Jeg mener: hvor mye skal jeg bruke på å spare 900g de få turene jeg går helt alene???
  12. For en del er det tydeligvis verdt det for å kunne bære 200g mindre. Men jeg har nok landet på at jeg alltid har med litt mer klær, sekk, telt og sovesystem enn jeg kunne sluppet unna med om alt gikk bra. Så blir det en ok tur selv om alt ikke går bra.
  13. Original pose ja. Jeg begynner med å sette teltet på høykant ned i sekken, og stapper sovepose, underlag, klær og kokeutstyr rundt. Det fungerer topp med sommer-rigget, men må sikkert endres når høst/vinterpose og mer klær følger med.
  14. Hei - her er jeg litt uenig. Har Atmos 65 og har ikke problemer med å få plass til alt utstyr som trengs for en helgetur inni sekken. Jeg har også en Allak 2. Pakker man teltet under lokket har man svært god plass.
  15. Osprey sine er hakket rimeligere enn exped, om jeg husker rett.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.