Gå til innhold

ArveS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  184
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ArveS vant dagen sist November 17 2017

ArveS hadde mest likt innhold!

Om ArveS

Nylige profilbesøk

784 profilvisninger
 1. Viktig opplysning som manglet her ja, planen var egentlig å gå via Krækkja siden denne løypen er kvistet. Men jeg antar at Skarverennsløypa vil være rimelig enkel å følge i alt annet enn tett snødriv (og da begynner det jo å bli problematisk å gå på kvistet løype uansett...). Fordel med Krækkja-ruten: mulighet for en pit-stop for å lade batteriene (både egne og de til telefonen/powerbank). Fordel med Skarverennsløypen: medvind???
 2. Da er billetter bestillt og jeg har plass t/r Finse helgen før første mai. Planen er å gå solo med pulk, mine antikvariske Nansen m/ feller og tomanns helårstelt og dekker avstanden Finse-Ustaoset på ca 48 timer. Jeg gikk tilsvarende tur i sommer og det er noe med terrenget og følelsen av å være i åpen og relativt uberørt natur som jeg liker veldig godt. Den opprinnelige planen er å gå fra Finse til Ustaoset (som sist) siden dette gir netto høydefall på turen, og gir den tøffeste utfordringen fysisk tidlig på turen. Det er også mulig å knappe inn på lengden og gå til Haugastøl dersom dag én blir altfor tøff (eller om værforholdene blir vanskelige). Eneste spørsmål er om jeg heller burde gå fra Ustaoset for å ha en enda enklere exit dersom noe skjærer seg? Har noen tanker om dette? Jeg er relativt fjell- og skivant, pleier å ha både kart/kompass og offline-kart/gps på etter, og legger selvfølgelig ikke ut på langtur i vinterfjellet dersom værforholdene ikke ligger til rette.
 3. MSR Hubba Tour 1, første inntrykk.

  Helt enig i at flere ventiler og duk til marken øker vekten, men vil tippe en kunne tilpasset et HHNX med ekstern stang, toppventiler og fortsatt hatt et telt +/- 2 kg. Da ville det straks vært konkurransedyktig i Skandinavia, Storbritannia og andre steder med lignende klima.
 4. MSR Hubba Tour 1, første inntrykk.

  Lurer også på om de ikke ville solgt flere av disse UTEN stort fortelt, dvs et telt som tilsvarte Hubba/HubbaHubba NX med duk til bakken, ekstern stangføring OG samlet oppsett av inner og ytter. Er veldig glad i mitt HHNX men tror det ryker ut på markedet her til våren.
 5. Har en Mammut Sphere Down Spring med 240 g 800cuin. Total posevekt er 600 g. Den er OK på høyfjellet - i alle fall på sommerstid - om jeg har ullundertøy. Oppfatter tlim på -1 som realistisk. Ville kanskje gått for en litt varmere pose, men var litt miljøskadet etter overdereven lesing av lettpakker-tråder her.
 6. Hilleberg Nallo 2

  Tenker litt på den forrige Soulo vs Unna-posten her på forumet. Han endte opp med et Allak på 3,3 kg, det samme teltet jeg bruker når jeg går alene. Jeg synes det er helt OK å bære en langhelg, og tenker de 2,3 kg for et Nallo er OK med tanke på hvor god plass du får. Du kan også gå opp til GT-varianten og fortsatt være godt under 3 kg.
 7. Hilleberg Soulo vs Unna

  Gratulerer. Jeg har sittet og kjempet mot lysten til å foreslå Allak siden første post. Du kan glemme alt som heter lettpakkeregler, men du har et fantastisk allsidig telt som er plenty for en person og passe for to i alt annet enn full vinter.
 8. Alder på telt - noe å si?

  Jeg ville vært skeptisk til å kjøpe et ti år gammelt telt, selv om det er lite brukt, med mindre Pro-teltet har ganske klare fordeler vs de du evt. kvitter deg med.
 9. Veldig nyttig info @mareng Vil du karakterisere turen som risikabel for en rimelig fjell- og skivant gubbe i god fysisk form, dersom kart og kompass, pulk, sovepose og telt, samt to bensinbrennere er med på turen? Ville helst hatt følge, men jeg kjenner tydeligvis bare slappfisker og frysepinner...
 10. Hei Er det noen som kjenner til om ruten mellom Finse og Ustaoset som benyttes under Skarverennet er noenlunde farbar i perioden etterpå? Jeg har lurt på om det er en passende rute for en helg med pulk (sannsynligvis to overnattinger). Jeg tenker på om det er nok snø i år (tenker jo det siden påsken er tidlig), fremkommelighet (sannsynligvis brukbar etter selve rennet) og også litt mht sikkerhet - jeg ser ruten ikke er kvistet.
 11. Fra Gjøvik og hjem til Sundvollen - Dag for dag

  Takk for at du holder oss orientert om både fremdrift og føreforhold. Og alle andre erfaringer på turen!
 12. Norrøna Fjørå

  Har Fjørå, og den er smal i fasongen, passe lett, passe varm/vindtett og ellers som du beskriver den. Den har vært min go-to turbukse en del sesonger, også til vinterbruk. Og nei, den holder ikke unna mye vann, men som bergenser er jeg vant til å stoppe og trekke på meg GoreTex når det begynner å dryppe. Har anskaffet en Trollveggen Flex1-bukse som virker veldig lovende, litt tettere/varmere, bedre lommeplassering, litt kraftigere. Blir spennende å se hvordan den holder fremover mot sommeren.
 13. ME Helium 800 vs Rab Neutrino 800

  Quilt? På vinteren også?
 14. ME Helium 800 vs Rab Neutrino 800

  Ren spekulasjon fra min side; men jeg vil anta at en oppnår bedre score ved å flytte mer av dunen bort fra undersiden av posen (der den ikke gjør nytte) til sidene og toppen (der den gjør nytte). Som gir bedre komfort når en ligger på ryggen, men en kaldere pose når du ligger på siden.
 15. Ulltepper vs/ sovepose

  Tror trådstarter traff spikeren på hodet i første innlegg: Ullteppe er en løsning på jakt etter et problem.
×