Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjørnar Mo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  104
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bjørnar Mo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Honning er fint på brannsår. Trekker ut fuktigheten så det ikke blir blemmer på lik linje som salt, som også er et gammel kjerringråd, men hvordan få salt til å henge? Honningen er også antibakteriell, til en viss grad. Smør på og surr plaster rundt, bytt og vask før man legger seg. Honning kan også puttes i te-koppen. 😁
 2. Har opplevd en slik lyd du nevner en gang, men da under jorden inni fjellet og et jordskjelv på rundt 4 noen titalls kilometer unna uti norskehavet. Folk sier det er mye rart mellom himmel og jord, men man opplever jaggu mye rart under jorden også når man jobber i tunnel.
 3. Sånn ser min fungerende ut, ikke mye mere bøy, bare litt rettere slange. Filteret er også noe gjentakende dritt på disse. Enkel fiks er å lage eget med noe bomullsgarn ala. polergarn
 4. Colemanfuel, "renset bensin", etc. er nafta, et raffinert produkt av råolje, som kanskje er grunnen til den høye prisen, men kan også lages av andre råstoffer Alkylatbensin er laget av gass, "cracket", gass som gjerne er et biprodukt fra oljeraffinering, som produksjon av nafta og annet drivstoff. Tilbud og etterspørsel er kanskje også en grunn til den drøye prisforskjellen. Bremserens fra Biltema er et billig alternativ om man absolutt vil ha colemanfuel, white gas, renset bensin et al.
 5. Ingen erfaring med nevnte maskiner, men bruker du rett nål til rett prosjekt og har litt tålmodighet så kan du sy det meste. Nåler til tykkere materiale er forma som en kniv i spissen som skjærer gjennom jeans og skinn som smør. Og bruker du tynnere tråd med en tettere søm kan du som oftest komme unna med det istedenfor å slite med tykkere tråd.
 6. Fluor er oppskrytt for mine tenner, bytta til tannkrem med salt uten fluor og har hatt 0 hull siste 2 åra og tannsteinproblemene bortimot forsvant. Tannkremen tåler kulde bedre også. 😁
 7. Lapskausen til Gilde var for mine smaksløker knallgod, god kjøttsmak og konsistens. Noen vil nok si lite krydret, men det kan man tilsette som man vil. Virker som Gilde frysetørker hele gryta og ikke bare putter de ferdigtørka komponentene i en pose som andre.
 8. Noen som vet om den plastikksaken på skia er å få kjøpt løst noe sted? Mangler en, ikke at jeg trenger den med gecko-feller, men liker å ha ting i orden.
 9. Seint svar, men problemet du hadde med Novaen er dritt i kanalen i brennerhodet mellom spindel og dysa. Har det ofte selv når jeg mikser fuel eller kjører dårlig fuel på Nova+. Fuelet kommer inn i brennerhodet helt i enden på gjengene mot slange/regulator på spindelen og det vil alltid ligge litt igjen inni der som tørker ut eller karboniserer, som igjen blir trykt inn i kanalen neste gang du pumper opp trykk. Skru ut dyse og spindel og stak opp med en tynn metalltråd, ca. 0,4 mm, så er problemet borte til neste gang.
 10. I teorien er de gamle Trangia gassbrennerne en Primus Easyfuel, og med litt fantasi kan den gjøres multifuel. Info og mere info.
 11. Noen som har prøvesmakt provianten til hunden forresten? 299,- for en halvkilo.
 12. Tørrmelk er pengemaskin for trøndersk fabrikk Om de har såpass store overskudd for et "nisjeprodukt" mot industrien bør det vel være rom for et "nisjeprodukt" for forbrukere også?
 13. Forøvrig samma som til Optimus Nova/Polaris så om du finner en sånn så funker det.
 14. De skal være identiske ja. Har samme delenummer som hos Cold Skills også; Trangia 788205.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.