Gå til innhold

TheSleepwalker

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  379
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

TheSleepwalker vant dagen sist Desember 13 2017

TheSleepwalker hadde mest likt innhold!

Om TheSleepwalker

Nylige profilbesøk

1 836 profilvisninger
 1. TheSleepwalker

  Erfaring Åsnes Ingstad

  Kjører greit telemark med Nansen og BC. Bruker Fischer BCX-5 støvler foreløpig. Med tanke på at Fischerskoa var en stor forbedring opp fra Alfa Skarvet, så burde Voile 3 pin og passende lærsko gi gode kjøreegenskaper.
 2. TheSleepwalker

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Nå ser Saitaris ut som en noe mer solid konstruksjon, etter min noe begrensede erfaring. Svalbard har kuppel med ekstrabue bakover, mens Saitaris har kuppel med to to utoverbuer fra midten. Med andre ord har Saitaris flere steder hvor stengene krysser hverandre. 3 vs 7.
 3. TheSleepwalker

  Nytt telt for 3 personer

  Reinsfjell Trek? Burde vel kunne skaffes rimelig og burde fungere fint til skisserte bruken. Noen må jo alltid nevne Wiglo LT4 i en tråd om familietelt, men har ikke prøvd det selv så kan ikke si så mye.
 4. TheSleepwalker

  Nerdetråd - Første inntrykk av Bergans Trillemarka 2

  Nå når norske sider som pakklett og 123friluft importerer Naturehike og 3F UL Gear vil nok mange falle for fristelsen pga vekt og pris. Så ei på facebook i våres som hadde kjøpt et Fjellheimen 3 SL, men lurte på å levere tilbake og bytte i et Naturehike etellerannet som var relativt likt i størrelse og vekt. Skulle som vanlig brukes på høyfjellet sommer og høst.
 5. TheSleepwalker

  God hodelykt til norge på langs.

  Et par setninger om batterier og nødladere: Innsiden av alle/de fleste nødladere består av 18650-batterier. Å bære løse batterier og den overnevnte F2-laderen som fungerer som både nødlader og batterilader gir et veldig fleksibelt system. En lykt som f.eks. Petz Nao bruker et 18650 batteri innkapslet i litt ekstra plast. Det samme gjelder f.eks. den oppladbare batteripakken til BD Icon og mange andre(f.eks. batteriet til Tesla som består av omtrent 7000 stykker). Black Diamond sine ReVolt batterier er visst ikke så gode. Om AA/AAA-batterier er ønskelig er det mer hensiktsmessig å bruke f.eks. Panasonic Eneloop /Eeneloop Pro, som er de som anses som de beste(Produseres under mange ulike merkenavn). Disse får du til og med på Ikea(Sannsynligvis forrige generasjon pro). Om hodelykta kunne ladet alle typer NiMH batterier ville den vært et kjekt valg, men den godtar kun BD sine ReVolt batterier.
 6. TheSleepwalker

  God hodelykt til norge på langs.

  Innenfor lette lykter så er Nitecore Nu25 populær inne på diverse lettpakkesider om jeg husker rett. Har dog innebygd batteri som ikke kan skiftes ut, så fungerer mer som et supplement til @Memento mori sitt system om man vil kutte litt vekt på lykta, da den må lades med panel/powerbank på tur. Det finnes og en del lykter med formfaktor som Zebralighten nevnt ovenfor, som bruker batterier av typen RCR123/16340, som er omtrent halve lengden av 18650, men bare 1/4-del av kapasiteten, samme som Nu25.
 7. TheSleepwalker

  God hodelykt til norge på langs.

  Det at en Spot vil gi et visst lys i gudvethvormangetimer stemmer forsåvidt, men ikke i nærheten av full styrke. Til sammenligning: Første gangen på tur med Nitecore HC60 satt jeg den på ultralow (1 lumen) fordi det var omtrent så mye lys jeg var vandt med fra spotten. 1 lumen er nok noe mindre enn det spotten gav, men low (38 lumen) var langt mer enn jeg generelt fikk fra spotten. Bare så det er sagt; Det viktigste er at man er fornøyd med lampa man har. Men om TS går for en lykt som går på 18650 batterier, pass deg for de billigste kinalyktene. Vet XXL solgte en fra rossignol som var en rebranda tullelykt i fjor. Sport outlet har gjort det samme.
 8. TheSleepwalker

  God hodelykt til norge på langs.

  Det stemmer ikke helt. BD og Petzl er litt lure når de oppgir brenntid. Du har full fres i kort tid etter å ha slått på lykta, og så tusler og går den på en lavere styrke etter det. Oppgitt brenntid er tiden det tar å synke til 10% av opprinnelig verdi. Har en spot også, og den er konsekvent på max med mindre batteriene er ferske. En ting angående lumen til ts: det er et mål på total lysmengde som kommer ut. Med andre ord vil formen på lyskjeglen påvirke hvor sterkt lyset opppfattes.
 9. TheSleepwalker

  God hodelykt til norge på langs.

  Med f.eks. Nitecore HC60 har du (i følge Nitecore) 25 timer på 38 lumen, som er mer enn nok for meg så lenge det er mørkt ute. Ville valgt en lykt med 18650 Li batterier. Et 18650 med 3400mAh på 3.7 V tilsvarer 4 Eneloop AA 2450mAh på 1.2V.
 10. TheSleepwalker

  Hilleberg film om telt for lange personer

  195 oppreist og tror det var 102 sittende her. Har et anstrengt forhold til telt med 100cm på det høyeste 😅 Fjellheimen 2018 er akkurat innafor mentalt.
 11. TheSleepwalker

  Noen tips til min meny på en uke?

  Den spikkjiklubben er aldeles nydelig. Handler helst ikke spekemat på matbutikk lenger.
 12. TheSleepwalker

  Hva har du kjøpt nå!

  Eller så skulle det vært 8%. Climbing 247 kansellerte mitt Exped Doublemat fordi de hadde satt feil rabatt.
 13. TheSleepwalker

  Hvordan får dere teltet tørt?

  Klippser av innerteltet før nedpakking. Om det er et stort problem skjønner jeg ikke hvordan man kommer inn i teltet i utgangspunktet.
 14. TheSleepwalker

  fjällräven abisko lite vs. frisport yaranga light

  Får finn-varsel på telefon hver gang telt o.l. selges i Trondheim. Er mye helsport Nordmarka (og Helsport Superlight rett etter 25% hos XXL. Noen som prøver å tjene på det tror jeg). Ang høyde: Etter en sommer i noe Fjellheimen SL med 110cm vet jeg at lavere er uaktuelt.
 15. TheSleepwalker

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Helsports Svalbard <div versjoner> burde vel stå ganske støtt i uvær. Hilleberg og Fjellreven har jo jo og diverse kuppler, dog utenfor din prisklasse. Reinsfjell Pro?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.