Gå til innhold

Espen A

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Espen A

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har vært gjennom samme prosessen med å leite etter 4p telt med stort fortelt til matlaging etc. Tror jeg googla og så på hvert eneste 4p telt som er produsert på moder jord. Jeg endte opp med Hilleberg Nallo gt 4p selv om jeg på forhånd hadde bestemt meg for å holde meg unna så dyre telt. Her er årsakene: -teltet kan åpne hele fronten -innerteltet kan byttes med et som er laget i mesh, altså myggnetting. Det gir bedre lufting spes om sommeren. -innerteltet kan brukes alene, uten yttertelt. Med andre ord kan jeg på varme sommerdager enkelt droppe teltduken og sove kunnininnerteltet som i mitt tilfelle er et rent mesh-telt med bunn. - rommet foran inneteltet er så stort at du kan få olass til to personer der. Selv har jeg nettopp vært på tur der 3 personer lå i innerteltet, 2 personer (og to store sekker) lå i ytterteltet. Jeg var nær ved å kjøpe lofoten som virket å være temmelig likt. Det var muligheten for å switche til mesh innertelt, samt at inneteltet kan brukes alene som gjorde utslaget til fordel for Hilleberg.
 2. Vi er en familie bestående av mor, far og tre barn (7, 9 og 11 år) Vi skal tilbringe ferien i fjelltelt og trenger tips. Vi vil gjerne vite om din favoritt telt-tur. Vi ser for oss 3-5 dager i telt med dagsetapper på 7-15 km. (Jeg kan bære mye selv i stor sekk). Vi er åpen for alt så lenge det er sør for Trondheim en plass og det er fin natur å ferdes i. Vennlig hilsen Espen
 3. Det er jo veldig rart at ingen andre telt har dette Blockout-systemet til Coleman, eller er det det? Er det noen som vet om de selger separate blackout innertelt? I såfall kan de vel modifiseres til andre telt også? Eller ligger lysdempingen i ytterteltet?
 4. Jeg har tenkt å la et av barna sove i forteltet på vårt tunneltelt i sommer. Jeg trenger derfor tips til et lettvekts myggnett å ha over soveposen hans. Jeg vil helst ha et som gir litt luft over ansiktet. Jeg har festemuligheter i taket på forteltet hvis det må henges opp.
 5. Da har jeg sprengt budsjettet og kjøpt Hilleberg Nallo 4 GT. Når jeg skulle kjøpe footprint fant jeg ut at prisen var 1800!!! Jeg skal derfor lage footprint selv. Har dere tips til passende stoff som veier lite og er billig. Feks tynn presenning? Billige footprints til andre større telt som kan klippes til? Andre forslag?
 6. Jeg har googlet meg halvt ihjel de siste par ukene i jakten på et passende telt for vår familie. I kategorien selvstående telt ville jeg heller gått for Marmot limelight 4p. Det har en fantastisk romfølelse pga de rette endeveggen og er noe lettere. Vær obs på at Marmot ofte trekker fra en halvkilo på vekta i produktbeskrivelesene. Det har jeg opplevd på 2 av 3 telt fra den kanten.
 7. Etter at jeg vasket innerteltet, og nå har hatt hele sulamitten ute til lufting i 2 dager tok jeg en sjekk nå og det har blitt merkbart bedre allerede. Det virker faktisk som dette var tilstrekkelig for at det blir helt ok.
 8. Det avgjør saken. Det at innerteltet enkelt kan brukes alene uten yttertelt er jo veldig praktisk, spesielt nå når det er så varmt. Og når man i tillegg får kjøpt mesh innertelt er jo det helt strålende. Jeg regner med det er en smal sak å improvisere en lignende løsning med Lofoten også, og jeg hører gjetord om servicen deres, men tror jeg lander på Hilleberg i denne omgang. Det eneste negative jeg hører om Hilleberg er at lufting kan tettes nede om vinteren.
 9. Hvordan fjerner man lukt i gamle telt? Jeg holder på å restaurere et 25 år gammelt Børgefjell t3 camp og det lukter orntli gammalt telt i det. Jeg kan ikke se svarte flekker eller andre spor etter muggsopp, men det kan jo være det som er problemet likevel. Jeg har vasket innerduken (minus bunnduk) i standard vaskemiddel for klær i ei bøtte, men tror ikke det hjalp noe særlig. Har dere noen bra tips?
 10. Jeg kan få Lofoten Pro 4 Camp for 7500,- og Hilleberg.Nallo 4 GT for 10500,- Ut ifra det jeg kan lese om disse er de sånn cirka like i kvalitet. Finnes det da noen fornuftige grunner til å velge Nallo framfor Lofoten?
 11. Jeg set at Nallo kan settet opp med kun innertelt på to teltstenger, altså uten ytterteltet. Kan man det samme med Lofoten ?
 12. Jeg drar på XXL og kjøper solar proof nå. Sånn ellers satte jeg opp teltet ute i går og det stod oppe hele natta. Her i Oslo har det vært enorme mengder regn siste døgnet så det fikk VIRKELIG testa seg. Jeg så inni teltet i morges. Ytterduken var fuktig på innsida, men ingen områder med lekkasjer som jeg kunne se. Bunnduken er jeg noe usikker på, virker som om det trenger noe fukt gjennom opp fra bakken. Den eksisterende impregneringen på ytterduken var altså overraskende bra, og vannet prellet ganske greit av, selv om jeg merker at teltet er tungt og gjennomtrukket av vann nå. Jeg kunne altså fint overlevd et døgn med sammenhengende kraftig regn inne i teltet som det er nå. Enda bedre blir det vel med ekstra impregnering.
 13. Det er faktisk Lofoten Pro 4 Camp som per nå er det teltet jeg heller mot å kjøpe. Hvordan er rom-følelsen i Lofoten 4 vs Børgefjell 3? Jeg opplever Børgefjell som litt trangt for to voksne/1 barn. Føles Lofoten som en oppgradering, eller er det litt sånn samme greia som før?
 14. Hei Jeg har et 25 år gammelt Børgefjell t3 Camp som jeg har tenkt å fikse opp litt. (impregnere osv, se annen tråd) Nå har jeg tenkt meg om litt og undrer om det er så lurt. Teltet har ikke muggsopp som jeg kan se, men det lukter ganske mye, klassisk "gammelt-telt-lukt". Det har ingen lekkasjer, men trekker til seg vann. Bunnduken er ok, men jeg tror det siver litt fukt gjennom. Jeg har ikke fått testet det i uvær med masse vind de siste 10 åra, hva skjer da? Vil det revne eller er det like sterkt? Hva er deres erfaringer med gamle telt? Hvor lenge kan de vare? Er det bare jeg som plutselig er rammet av må-ha-nytt-psykosen når jeg heller bør satse på det gamle teltet til det dør? Mvh Espen
 15. Ok. Bruker du teltet ennå? Hvor gammelt er ditt? Mitt er 25 år gammelt og funker fortsatt sånn passe ok. Ingen lekkasjer, men merker at det trekker til seg vann. Og selv om jeg ikke kan se spor etter svart muggsopp så lukter det orntli gammalt telt. Lurer nå på å kjøpe nytt, men det sitter litt langt inne å kvitte meg med det.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.