Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 16. mai 2020 i alle områder
-
5 poeng
-
Får si som min gamle sjef alltid sa. Et firma er aldri bedre enn sine ansatte. Og det er i aller høyeste grad gjeldende for Helsport. De ville ikke hatt en sjanse hadde det ikke vært for trivelige, løsningsorienterte og kompetente folk ute på Melhus. Slik drift passer ikke inn i storkonsern drift. Og jeg frykter virkelig at dette er starten på nedtur for helsport. For min del har helsport stort sett blitt foretrukket framfor andre leverandører nettopp pga. God kunde kontakt, løsningsorientert og man føler man blir hørt. Og ikke minst en vanvittig god (og rimelig) service.4 poeng
-
Jeg har akkurat mottatt mitt meget velbrukte 2011-modell Ringstind 2 etter en runde nede under symaskinene på Melhus. Kjenner faktisk på en sorgfølelse når jeg leser dette. Som mangeårig dedikert Helsport-mann må jeg bare se hva tiden bringer, og hvordan dette vil påvirke mitt forhold til Helsport framover.3 poeng
-
Jeg er fra Melhus selv, og dette har det vært skrevet om i Trønderbladet i en god stund nå. Det er den samme dama som har sydd og gjort modifiseringer på telt i 20+ år. Jeg vet mange teltnerder her inne med egne tanker og idéer om hvordan telt skal være har hatt stor glede av syferdighetene hennes. Flink og trivelig dame, og serviceinnstilt gjeng ellers også. Selv har jeg hatt en preferanse for Hillebergtelt, men har hatt flere fra Helsport. Nå er jeg redd at teltavdelingen til Helsport aldri blir den samme, og hvis servicen forsvinner og de begynner med Norrønapriser, så ser jeg ikke hvordan de skal konkurrere mot andre store teltprodusenter.3 poeng
-
Jeg er redd for at dette er et skritt i retning av samme type som Norrøna. Det blir så kommersialisert at de mister noe av edgen sin. De har sluttet å lage produkter for forskjellige behov. Alt av store tursekker er borte, bortsett fra de eldgamle rangersekkene som er "utviklet med spesialstyrkene". Dog har jeg ikke sett noe bilder av spesialsoldater med den nye syncroflexsekken på ryggen. Mye av sjarmen til den forsvant når den brukbare ramma ble designet om. Tidligere hadde de bedre anatomiske sekker i 100L klassen. Sekker med smarte løsninger laget for friluftsfolk, ikke spesialsoldater. Nå selger de derimot kun teknisk tøy og 40L sekker.3 poeng
-
Når jeg lager bjørnebrød deler jeg det opp i ruter a ca 5x5cm (ca 250 kacl), dette blir en passe energi posjon en gang i løpet av dagen. En dobbelt snickers, litt komablanding (peanøtter, rosiner og nonstopp) og et stk ølpølse er også energidoser i løpet av den dag.2 poeng
-
3 kilo og 13 000 kalorier 😁 Eg handla inn det meste til dette brødet, eg hadde litt av tørrvarene, som melet, natron, salt og dei 2 egga - resten kom på ca 200 kr hvis eg hugsar rett.2 poeng
-
Bjørnebrød, heimelaga snickers og mange andre barar har både trege og raske karbohydratar, i tillegg til både meitta og umetta feitt. Det er det som gjer dei geniale til turmat. Energitett totalt, og slik volum- og vekteffektivt.2 poeng
-
Ulltrøy og ulltrøye. I den tempererte årstida, er det kun ull på overkroppen med unntak av ytterjakka. Det er mogleg klimaet i Finnmark er så tørt at dunjakke fungerer heile året. Her sør i langfjella ville eg ikkje basere meg på fuktigheitssensitiv dun for å halde meg varm i den tempererte og fuktige årstida, og i alle fall ikkje vera avhengig av at den same, våte dunjakka skal halde meg varm gjennom natta etter ein rengkald kveld. Eg gidd ikkje fylle sekken med klede eg ikkje kan ha på meg utanfor teltet, så ull er det einaste eg stoler på til isolerande påkledning. Men så har eg med meg sovepose som eg stolar på at skal halde meg varm gjennom natta. For meg er dunjakka kun for vinterbruk. Og sjølv då har eg med meg sovepose som skal vera varm nok.2 poeng
-
Brukte smør. Og nellik i stedet for ingefær, sukker i stedet for brunt sukker, lys sirup og mandler. Man tar hva man har, ikke sant? 😀 Nelliken gjør at det smaker pepperkaker 😜 Men sabla godt! Men jeg har en kompis som er både baker og konditor. Han påstår at egenskapene er såpass like at det trolig går helt fint 👍2 poeng
-
Kok opp vannet og la det koke noen sekunder, og lag deg te med god samvittighet. Pass bare på å ikke bruk gul snø2 poeng
-
Det står energiboost i tittelen, jeg tolker det som hurtigvirkende energi som kan gi en rask opptur. Mye av det andre her er jo energirik mat som selvsagt også er viktig, med bra forhold mellom vekt og energi. Men det skal jo tross alt fordøyes før det begynner å hjelpe.. Det mest effektive i forhold til rask energi som jeg har funnet er energi Gel. Bruker det som "nødproviant" hvis jeg går tom på lange sykkelturer e.l. Hvis jeg har tabbet meg ut og er helt tom så tar jeg litt gel, som gir rask energi, og litt niste etterpå som skal begynne å virke når gel'en er brukt opp..2 poeng
-
Hvis du ikke har skikkelig tørr ved eller store mengder bensin så er det viktig å begynne med små tynne greiner, eller spon spikket av en kubbe. Fortsett med svært finkløyvet ved. Ikke legg på store kubber før du har kontroll på bålet med småved. Store kubber kjøler ned bålet og trenger god varme for å antennes. Sørg for å stable luftig når du legger på ved, så du ikke kveler bålet. Når bålet er i gang, legg gjerne neste kubbe helt inntil bålet. Da er den litt varmere og litt tørrere når du legger den på.2 poeng
-
Profitt i fokus med andre ord. Virker som de skal selge varer til ett større publikum, i stedet for entusiastene. Trist. Håper jeg tar feil. Når de har flyttet til Lillehammer, en snau times tur unna med bil, skal jeg ta med mitt Ringstind SL, og se om de kan lappe hullet i stangkanalen. Servicen og kompetansen de hadde på Melhus har jeg vansker for å tro at det får til etter flyttingen.2 poeng
-
Tragisk, mye av grunnen til å kjøpe Helsport var at de har folk som vet hva de driver med. Det er ikke bare å flytte et merkenavn å ansette nye folk...2 poeng
-
Det ble skitur med vintertelting igjen da. Her er fortsatt vinter nok til alle for de som savner snøen... Greit å gjøre grunnarbeidet skikkelig så boligen står hele helgen..: Greit at teltet er oppe når vinden tiltar Bare finvær utpå kvelden... Det er nok fortsatt is noen dager til... 2020-05-02 17.31.06.mp4 Heldigvis bar innsatsen frukter: Sent på kvelden ble det igjen flott lys og da lurte vi på en ting. Hva i all verden finner de på sørpå nå som det er mørkt nesten hele kvelden. Får de tiden til å gå likevel? ->2 poeng
-
Etter hva jeg har forstått gjelder det prognoser for flom i sør også, men i særdeleshet i nord er det ekstremt i fjellet nå. NVE og kraftlagene har tidligere i vinter gått ut med advarsler, og nå bekrefter reindriftssamene at forholdene og snømengdene er alt annet enn normal. Nå er dette en Nordlys (+) sak, så jeg sakser ut enkelte avsnitt: "Nils Aslaksen Siri har tilbragt hver vår, siden tidlig på 50-tallet, i fjellene vest for Reisadalen. Snøforholdene i år er helt spesielle. – Jeg kan ikke huske å ha sett noe slikt i mai. Når dette en gang løsner, kan det bli svært alvorlig sier 75-åringen. Det tror også hydrologene i NVE. Sjansen for skadeflom for hver kalde dag som går. Prognosen som ble offentliggjort 14. mai anslår at sannsynligheten for en flom som vil føre til alvorlige skader langs Reisavassdraget nå er 90 prosent. Prognosen viser at sjansen for en ekstrem situasjon på rødt nivå er hele 45 prosent. Det er 13. mai og full vinter. Elver som vanligvis er i brusende oppløsning i midten av mai, ligger helt uberørt av varme og snøsmelting. Mange steder er landskapet forandret. Steinblokker som i en normal vinter er godt synlige landemerker, er nå borte under snøen. Langs grensa mot Finland er deler av sperregjerdet for rein nedsnødd. Stolpene er 2 meter høye. – Normalt er dette ei tid der våren er på full fremmarsj og det er krevende å forflytte seg på snøskuter på grunn av åpne elver og bløtt føre. Nå er det ordinært vinterføre. Selv fisken holder seg nå i ro. Vi pleier å ha god tilgang på fjellfisk på denne tida. Nå er det helt dødt, sier 75-åringen. Data fra nettstedet senorge.no, som drives av blant andre NVE og meteorologisk institutt, viser at snømengdene i indre strøk av Troms og Vest-Finnmark er mer enn 300 prosent av mengden i et normalår." Tenker at folk som har planer om å ferdes i fjellet på vårisfiske og andre type turer i år bør tenke nøye gjennom hvor de ferdes. For hver dag som går med kulde i fjellet, og jo nærmere sommeren og varme vi kommer, dess mer truende blir situasjonen ift flom, sørpeskred osv.1 poeng
-
Har delt opp i stykker som havnet på ca 100 gram, fant også ut at det blir ca 250 kcal. Jeg skal ta hurtigbåten til Askvoll på fredag, da har jeg 4 dager på å padle tilbake til Bergen, så da blir disse fine å ha i lommen på vesten Engentlig skulle vi ta hurtigruten til Ålesund og padle hjem på 8-10 dager, men pga. en så banal ting som reduserte åpningstider i barnehagen må jeg være hjemme til tirsdag! Og da blir det en mye kortere tur...1 poeng
-
1 poeng
-
En annen interessant ting er størrelsen på kokekaret til snøsmelting, dersom du skal få i deg nok væske over tid. Anbefalinger jeg har lest går på et kokekar på minst en liter. Hva er egentlig optimalt? Dersom du er på hytta, er det jo enkelt å ha ei stor gryte stående ved ildstedet. Men dersom du skal bruke brenner på tur, så er det jo litt anderledes....1 poeng
-
Nei, da begynner du komme deg over på "trygt område". Gjetta bare ut fra et bilde av et telt jeg hadde i hukommelsen fra en annen tråd og mente ca jeg skjønte hovr det var. Har noen turer i området: Aurora over Ørntinden by Espen Ørud, on Flickr1 poeng
-
Hvis jeg ikke så feil på et bilde i en annen tråd så lå du med utsikt til Ørntind ved Kvalfjorden og kan ikke ha vært alt for mange meter fra vei. Akkurat slike steder er jeg mer betenkt på snøsmeltingen. Ikke ifht basiler, men mer annen forurensing. På vidda/Sennalandet osv derimot drikker jeg ofte vann fra kjelen bare det har gått fra snø til flytende form. Har aldri hatt noen betenkligheter med det. Så lenge du holder deg unna gul og brun snø...1 poeng
-
Ser du camper på snø, Anders og kan trygt anbefale en fjellduk med isolasjon som gulv. Alternativt f.eks skumunderlag av byggeplasstypen klippet til i innertetlets gulvstørrelse. Har gjort dette flere ganger som test og det er merkbart mindre "kuldestråling" fra underlaget. Vi har også kjørt helt lukkede ventiler og glidelåser til innerteltet et par ganger nuh. Det ga ved rådende forhold ikke noe mer kondens i innerteltet, men fortsatt rim i taket i ytterteltet om morgenen. Her vil utetemp også spille en større rolle. Ved veldig streng kulde er sjansen større for at kondenspunktet flyttes lengre inn. Vi graver ned teltkantene. Det gir INGEN trekk utenom den vi innimellm selv styrer via ventilene og døra ved f.eks matlaging osv. Kuldegrop. Jeg lager dype og store kuldegroper. Evt kald luft som sniker seg inni teltet, vil i teorien skli ned i gropa i stedet for å legge seg langs kulvet i teltet. Så lenge man har minimalt med trrekk og alt er lukket og det ikke er for mye blafring. Altså. Kuldegrop er jo selve gleden ved å campe på snø. Snøtelting uten kuldegrop er jo som å drikke champagne uten bobler.... Jeg har forsket litt på kuldegrop nå på våren med tanke på temperaturer og det er ikke tvil om at det skiller noen grader mellom bunn av grop, ved naturlig gulv og ved tak. Så det kan altså være mange grader forskjell mellom disse punktene. (Ref tråden jeg laget som Terka linket til tidligere). Vi har derimot ikke kommet opp med noen ideelle forsøk der man kan forske på om det faktisk vil ha noen nytte i forhold til innetemp der man sover, men jeg ser i hvert fall ikke bort fra det. Jeg ligger på snø og lager kuldegrop så lengde det lar seg gjøre. Alle jeg telter med som legger seg på bar-rabbene nå på våren angrer ALLTID etter en natt eller to.1 poeng
-
Så da kan man kanskje si det slik at hvis man satser på eks. bjørnebrød som næring på lenge toppturer, bør man begynne inntaket litt tidligere? Eks. første par bitene etter 30 minutter? Mener jeg har lest at på intensive turer med varighet på over en time bør man begynne næringsinntaket etter ca. 30 minutter for å holde energinivået oppe. Det er dette jeg har forsøkt meg litt fram med i denne sesongen, med slike energibarer/proteinbarer man får i butikken. Tror det har funket tålig bra, men det er litt vanskelig å vite. FUNFACT: En porsjon bjørnebrød blir ca 3 kilo. 3 kilo med Tine YT barer koster 1200kr. Jeg har ikke regjet ut prisen på bjørnebrød, men selv medregnet strømforbruk tror jeg man kommer billig fra det1 poeng
-
Heldigvis har jeg en en mage som kunne spist småstein, rustne skruer og rå flaggermus, men fortsatt ville den vert «fast og fin» 🤣 Da går det vel helst bra (Det er kun maten/hygienen i Egypt den ikke tåler)1 poeng
-
Bare ikke bruk snøen som er rundt og i nærheten av der du har brenneren etter du har fyrt opp, små sotpartikler fra brenneren havner der selv om du ikke ser de.1 poeng
-
Forrige søndagstur ble flott, fikk til og med selskap på turen. Stadig flere som måker fram kajakkene nå. Det ble en tur til Silsandholmen og Skjervøyan, to 10 på skjæret-poster. Da har jeg samlet alle jeg trenger til årets loddtrekning, resten blir bare bonus. (15 av 55 så langt) Vi fikk sett litt fugl underveis, blant annet heilo og årets første lundefugl. Så forresten årets første vipe på kjørethuren hjem også, hele fire stykker. Det er blitt så få av dem de siste årene, at det er dessverre ganske mange sånn sett. Vi hadde også veldig variert og kult vær. Nuvel, mer finner du HER i bloggen.1 poeng
-
Å bruke masse tid på å gjøre modifikasjoner på telt er ikke i seg selv lønnsomt. Smarte forretningsfolk hadde skjønt at det er sånt som gjør at flere kunder velger merket, men når det kreves "lønnsomhet i alle ledd" er slik service det første som ryker.1 poeng
-
Blir både trist, forbanna og kvalm på samme tid når jeg leser sånt. Joda, det er selvsagt lov å tjene penger, men måten det gjøres på er jo helt på bærtur. Synd når det er bare er $$$$ som står i fokus.. og man glemmer verdien av merkevaren, de ansatte og kunnskapen de har, og servicen de leverer.1 poeng
-
Japp! Stort sett har jeg en håndfull tennbriketter liggende i en pose i sekken. Veier ikke mange grammene.1 poeng
-
Det er mange her som bruker fotgrop ved telting på snø siden det er både praktisk og komfortabelt Hvorvidt det gjør resten av teltet varmere med en grop på +/- 1 kvm grunnflate når du har "uendelig" areal og volum rundt ytteryeltetets overflater med enda mer kulde; er man nok mer skeptisk til.1 poeng
-
En grei treningstur. Det er enkelt å planlegge lange flott og kjekke turer. Å gå de samme turene er langt fra like enkelt, og av og til blir det litt mye planlegging. Spesielt om været ikke samarbeider. YR ville ha det til at mandag skulle det bli greit vær. Omtrent som det vi har hatt en god stund alt. Lite nedbør og mye sol, men litt vind. Med slikt vær burde det være mulig å gjennomføre de storslagne planene. Jeg hadde tenkt en tur fra Gramstad til Bjørndalsfjellet og videre over Fjogstadnuten og så ta over Resasteinen og Skjørestadfjellet og tilbake via Dalevann og Dale. En rundtur på opp mot 5-6 timer – minst, mente jeg. Og det burde jo være gjennomførbart – minst, mente jeg..... Det så ikke like lyst ut for turen på morgenen. Mørke skyer og kaldt. Det lå hagel i hagen, og det hadde vært ned mot null på natten. Ikke optimale forhold for en langtur. Jeg tok likevel mot Gramstad for å sjekke forholdene. Det var andre på tur denne dagen. Det sto en del biler ved stien mot Paradis-skaret. Skulle jeg ta den veien opp mot Mattisrudlå og Bjørndalsfjellet? Bakken opp mot Mattisrudlå er bratt. Ikke en bakke jeg liker å ta om det er vått og glatt. Jeg valgte å satse på «normalveien» mot Bjørndalsfjellet. Oppe i bakken var det hvitt i søkkene. Ikke snø – heldigvis, men hagel. Det var likevel en kald start på turen. Det har regnet så pass lite den siste tiden at det likevel var tørt i bakken og enkelt å gå. Stien opp mot Bjørndalsfjellet kan være skikkelig sleip i regn og vått vær. Det var andre på tur mot Bjørndalsfjellet denne dagen. Ikke så veldig mange, men jeg var ikke alene. På toppen var det ingen andre, og riktig surt i vinden, Intet blivende sted. Det var bare å komme seg ned over igjen. Selv om det ikke var «bra» vær, var det likevel vår. Bjørkene sto med den spesielle vårfargen, det var småfugler som kvitret og gjøken gol borte i lia. Nedoverbakkene gikk greit, og jeg begynte å komme i det rette turhumøret. Nede på veien vurderte jeg et lite øyeblikk om jeg bare skulle slutte av hele turen og ta mot bilen. Det ble til at jeg tok mot Fjogstadnuten. Bakkene opp mot Fjogstadnuten er ikke like bratte som opp mot Bjørndalsfjellet, heller ikke like lange, men de gir muligheter for å få pulsen høyt opp uansett. Etter hvert kjenner jeg jo bakkene, og kan tilpasse farten. Det ble en grei tur oppover. Neste spørsmål var om jeg skulle ta mot Dalsnuten. Det ville blitt nok en drøy bakke opp, og en lang tur over slettene tilbake til bilen. Det ble til at jeg satte kursen direkte mot parkeringsplassen uten noe videre oppover og nedover. En kort tur på 8-9 kilometer og denne dagen brukte jeg omtrent to timer. En standard tur som gir god trening. Les hele artikkelen1 poeng
-
1 poeng
-
- Aldri legg deg i posen kald. Få varme i kroppen (hopp opp og ned, push ups etc.) før du legger deg i posen. - Sørg for å være mett når du legger deg. - Bruk ullundertøy, ullsokker og ikke minst lue/buff/balaclava (varmetapet er stort fra hodet). - Lakenpose kan være et alternativ, men vil i realiteten kun hjelpe med et par grader. - Ha kokende vann på nalgeneflaske og putt den i posen (for å hindre faren for forbrenning tar du en tjukk ullsokk rundt, evt nalgene thermotrekk- dette gjør også at varmen holder seg lenger). Som en bonus har du drikkevann klart til morgenen etter. - Pass på å snurpe igjen nakkekragen og hetten skikkelig. Dette har mye å si for varmetap fra posen. - Forsikre deg om at du har nok isolasjon fra bakken. Oppblåsbart underlag + skum under fungerer bra. - La ventilene være litt oppe for god gjennomlufting + mindre kondens.1 poeng
-
Ok 😅 Ser ut som det gikk greit uansett. Smaker bra, og er seige. Litt hardere langs kanten på langpannen, men helt innafor Ovnen tror jeg er temmelig nøyaktig. Moderne saker med data-displei, data-klokke og plystrelyder 😎1 poeng
-
Ai, nokon skulle sagt... Ikkje la det stå for lenge fordi du trur det ikkje er steikt. Litt som med Brownies dette. Du trur alltid det er for lite steikt, men det er ikkje det. Litt alt etter kva ovn eg nyttar står det i etter oppskrifta, eller maks fem minutt meir enn angitt steiketid.1 poeng
-
Sov definitvt med ullundertøy, minst! Bruk varmeflaske i posen. Å stenge innerteltet hjelper mye, men kan i visse forhold gi mer kondens. Ingen fare for kvelning Små telt er varmere enn store telt. Spa litt snø langs teltet for å stoppe kald trekk. Fyr brenner, men husk da god lufting pga. carbonmonoksid av forbrenningen - sett deg inn i hva du driver med før du fyrer i teltet!1 poeng
-
Eg gjekk meg ein liten tur for å teste ut det nye teltet mitt. Tok med meg bøker og notatbok og satt meg i "solsteiken" bak ein stein og filosoferte over livet og kokte kaffe. Det var svært fint. Ikke ein sjel å sjå i alle retninger. Stille og fredeleg. Ein del fugler utanfor. Overnatta fra søndag til mandag og gjekk så på jobb. Første gongen eg har hatt moglegheit til å koke kaffe medan eg ligg i soveposen. Det gav absolutt mersmak. Min oppleving no er at det å campe i eit stort telt er eit heilt anna oppleving enn å campe i eit lite telt. Alt i alt ein meget fin tur som gjorde meg roleg og lykkeleg. Neste gong vil eg nok kanskje ha prøvd å laga bål (men det er ikke mogleg i Hammerfest då det ikke finst trær her). Kanskje burde eg også prøve å ta med meg ei varmeflaske i plast for å varme opp soveposen eller rett og slett bruke ein ordentlig vintersovepose. Finnmark og Hammerfest/Kvaløya anbefales for alle som er glad i natur og stillhet. 50 meter ifra vegen finst det ikke eit menneske1 poeng
-
Det er vel intet som varer evig. Fordelen med Helsport har vært en enestående serviceavdeling. Om de klarer å opprettholde servicenivået og samtidig fornye produktutviklingen er de inne på noe. Det burde være muligheter. Spesielt nå som alle skal på telttur i sommer. En annen ting er jo at de røde og gule teltene er så tidstypiske, så det i seg selv gjør at mange kunne ønske å bytte i noe mer tidløst om noen få år.. Jeg husker en tid der f.eks. Hilleberg aldri var på salg. Dette var egentlig veldig OK, for da visste man hva prisen var og at det aldri kom på salg. I motsatt ende kjørte Helsport på med billigmodeller, Outlet, storsalg osv, og satset på store volum samt andre produktkategorier. Jeg er usikker på om det i det lange løpet var rette veien å gå. Kanskje å bare holdt seg til telt i det øvre prisskiktet kunne vært løsningen..1 poeng
-
Kanskje rett tid for Norrøna å komme med en teltserie? Det ville være trist om Helsport skulle forsvinne. Jeg føler at jeg har gjort mitt og tør ikke si hvor mange telt jeg har i kjelleren. Flere av disse står det Helsport på. Fjellduken fra Helsport har jeg brukt mye. Men få av helsportproduktene er kjøpt til full pris. Spesielt XXL og fjellsport har solgt telt til svært lave priser. Hvordan er det med Helsport og det internasjonale markedet? Kan ikke huske å ha sett Helsport i utlandet. Tore1 poeng
-
Energitett og effektivt, gir både kort-og langvarig energi. Og endå betre vert det om ein nyttar meierismør1 poeng
-
Hvis jeg kommer over rester av kransekake så slenger jeg det i fryseren og tar med noen ringer som turmat. Mandler, egg og sukker. Rask boost som ikke brenner ut med en gang i kroppen.1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Gammel tråd, vet det. Men diskusjonen har jo vært oppe nylig også. Jeg tror at det ofte dreier seg om bål på vinteren, og de fleste bål brennes nok kanskje vinterstid. Er det et fint punkt å sitte og man lager seg et bål der, så blir det ofte mange bålplasser rett ved sidenav hverandre akkurat der. Man ser jo ikke hvor det har vært bål tidligere siden det har snødd siden sist. Kanskje man burde markere bålplasser på en eller annen måte (som jo da blir omgjort til en etablert bålplass). På steder hvor det er mange samtidig kan det også oppstå flere bålplasser. De færreste venter vel til de som fyrte opp bål først går hjem før de fyrer opp sitt eget bål. Og er man lanbgt b ak i køen blir det nok ikke bål i det hele tatt hvis man skal vente. Kanskje burde det vært kutyme å få sitte ved og koke på det bålet som allerede brenner, selv om du ikke kjenner de som er der. Hvis du har bål og det kommer flere til, tilby dem plass ved bålet ditt. Det er jo bare kos å bli kjent med nye turmennesker. Ellers er jeg enig i at det på populære steder fort blir veldig mange bålplasser like i nærheten av hverandre. Selv bruker jeg stort sett alltid en eksisterende bålplass hvis jeg ser en der jeg har tenkt å ha bål (i praksis blir dette når det er snøfritt). Som oftest er det jo den beste bålplassen uansett. Men som regel oppsøker jeg steder der ingen andre gidder å gå da, og der er det ikke bålplass med mindre jeg har vært der før (og som regel skal du titte litt etter for å se den også, for på sånne steder pleier jeg ofte å rydde bålplassen etter bruk).1 poeng
-
Dagstur i nærmarka i dag. YR hadde lovet godvær så da var det bare å sette sykkelen i gir. Etter 15 minutter på asfalt slo jeg inn på grusvei med kurs for skogen. Jeg er så heldig å ha milevis med grusveier i skogene her omkring og de fleste er stengt med bom. Bare en snau time fra Hovedstaden kan du regne med å ha disse veier og stier ganske for deg selv. Helt utrolig, selv i disse koronatider. Grusveiene henger sjelden sammen, men de forbindes noen ganger med sti av variabel kvalitet. Heldigvis byr naturen også på hyggelige blå speil innimellom alt det grønne. Hadde det ikke vært for at båten lå i myra hadde den garantert ligget på bunnen. Sikkert fra tiden det var mer populært med tre enn plast. Nå kunne en tro at jeg tok planken, men jeg har prøvd den før med dårlig resultat. Manglende sykkelspor viser at jeg trillet på den tørre siden Vel halvveis og lunsjtid. Lunt og godt mellom trærne. Dobbel blings med geitost og Anton Berg til dessert. Godt å komme i gang etter matpausen, men en fotostopp til unner jeg på meg. På noen av myrene jeg passerer kan du oppleve Orrfuglens spill en tidlig morgen. En og annen Trane likeså, men nå ligger myra helt stille. Drikkepause ved Abbortjenn som er det siste vannet jeg passerer i dag. Turen nærmer seg slutten og jeg er ute av skogen og nærmer meg sivilisasjonen igjen.1 poeng
-
1 poeng
-
Tur til Maridalsalpene i helgen, lenge siden jeg har vært der. En liten regnbyge da jeg syklet hjemmefra utpå ettermiddagen. Satte sykkelen fra meg ved Vaggestein, tok stien mot Mellomkollen. Fylte vann i bekken ved stiskillet på ca. 330 moh, der hadde myggen kommet, gitt. Tok etterhvert av fra stien for å gå over Midtkollen og Gaupekollen. Satte opp teltet i åttetiden, fin kveldsstemning da. Lite skyer på kvelden, halvmånen ga noe lys, fulgene sang til mørket falt på, det var ihverttfall noen svarttrost. Gikk utenom sti første delen av hjemveien, tildels bratt.1 poeng
-
Gammel tråd? Turen var i 2013, Så om ikke cand gikk lei er han/hun sannsynligvis en erfaren fjellvandrer i dag 😜1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00