Gå til innhold
 • Bli medlem

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  871
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Anders_G vant dagen sist 30. april 2019

Anders_G hadde mest likt innhold!

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Profil

 • Min blogg 📰: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 591 profilvisninger
 1. Jeg har ikke erfaring med Unna med doble stenger, men har brukt Nallo 3 GT med doble stenger en del. Nallo med enkle stenger står veldig bra i sterk vind og med doble stenger trenger man omtrent ikke bekymre seg noe som helst. Unna er jo et mye mindre telt og jeg vil tro at det står minst like godt om ikke bedre enn Nallo. Med doble stenger vil jeg anta at du ikke trenger å bekymre deg for noe som helst. Hvor krevende forhold, eller hva slags tur skal du på?
 2. Som du ser på andre nettbutikker så koster bamse underlaget i forslaget ditt ordinært 599,- Måten du sjonglerer med tallene på er merkelig. Uansett er det "alltid" tilbud på turutstyr så du vil nok klare å finne en liggeunderlagsløsning som er mye mer hensiktsmessig enn det du anbefaler som klokker inn på 2650 gram. For de som bare er på tur en gang eller to, vil nok det beste og ikke minst billigste være å låne utstyr.
 3. Tror jeg heller hadde lagt på 245 kroner og gått for noe slikt:
 4. Dersom jeg skal sitte stille holder det ikke med dunjakke som mellomlag. Da bruker jeg mye heller en tjukk dunjakke og ikke skalljakke i det hele tatt. Det trenger ikke være mange minusgrader før en dunjakke som får plass under skalljakken blir for kald.
 5. Jeg har et Anjan 2 som solo telt til meg selv og bikkja. Skjørteventilene på yellowlabel er i mine øyne bedre enn ventilene på Helsport SL. Jeg føler i alle fall Anjan er mindre klamt og gir mindre kondens enn fjellheimen SL. 2 personer er mulig i Anjan 2, men man skal være veldig glad i hverandre. Skulle jeg gått på langtur alene i den snøfrie delen av året hadde jeg valgt Anjan 2.
 6. Siden du skriver "begge plattformer er ok" så regner jeg med at du kan kjøre Android også. Da bør du sjekke ut Locus Map, som i mine øyne er det beste og mest komplette GPS/kart verktøyet å få tak i. Locus Map har selvfølgelig ruting på stier og flere forskjellige kart du kan velge mellom. Du har mulighet for offline kart, offline ruting og offline høydeprofiler. Appen er stappfull av funksjonalitet. På bildet under har jeg laget en rute fra Hellevassbu til Litlos, ved hjelp av kun to punkter.
 7. Det er ytterstoffet som avgjør om jakken tåler gnister eller ikke, om det er dun eller primaloft som isolerer spiller ingen rolle.
 8. Her ligger saken uten paywall [Hidden Content]
 9. Denne dukket opp på Facebook nå.
 10. Ingen brennere bør brukes inne i et telt. Velger du å gjøre det må du kjenne brenneren din og lufte godt.
 11. Gå for jetboil, også bruker du omnifuel på de kalde dagene. Du kan smelte snø så lenge det ikke er alt for kaldt, men for å varme opp teltet er det litt lav effekt. Gassforbruket med jetboil er lavere enn diverse lette toppmonterte brennere og kjeler som på bildet til @Espen Ørud. Du kan også kokkelere med jetboil, men da er det lurt med adapter slik at du kan bruke andre kjeler.
 12. Utemagasinet skriver mer om saken. Blant annet "vi har vært kjent med dette utstyret i lengre tid. Det tilhører en kar som ferdes mye i fjellene her, særlig sommerstid. Han lever nok litt på siden av samfunnet, og bruker store deler av tiden sin på å gå rundt i fjellet."
 13. Alfa Walk King har så vidt jeg vet alltid kommet med Gore-Tex. Husker ikke når mitt først par er fra, men det er kanskje 15 år siden. Ja det er den jeg alltid har brukt.
 14. På mine walk kings har jeg alltid brukt nikwax leather wax. Dette gjør læret mer fleksibelt og hindrer at området der tuppen på skoen bøyer seg ikke sprekker opp like raskt. Dette er veldig gode sko med god holdbarhet, men blir selvsagt slitt som alt annet. Jeg har erfart at når sålen er utslitt er også membranen det. Jeg vil tippe at skoene holder mellom 250-300 mil før de tar kvelden.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.