Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  457
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Nylige profilbesøk

1 227 profilvisninger
 1. Anders_G

  Fjellue hodeplagg på fjellet.

  Jeg sverger til Lowe Alpine mountain cap, for meg fungerer den utrolig bra. Kjekt å kunne regulere varmen ved å brette opp øreklaffene. Midt på sommeren, når det er veldig varmt bruker jeg kanskje en veldig tynn ullue istedenfor.
 2. Anders_G

  Solcellepanel på langtur

  Nei, prisene som er oppgitt er inkl frakt, moms og fortolling.
 3. Anders_G

  Jetboil

  MicroMo og MiniMo har samme regulator så så begge disse kan småkoke veldig bra. Det jeg syntes er veldig praktisk, er å ha piezotenner. Da er det bare å skru på gassbokosen og tenne, uten noe mer mikkmakk. Jeg tror ikke Zip har dette.
 4. Anders_G

  Jetboil

  Jada, det finnes adapter til jetboil som gjør at du kan bruke det meste:
 5. Anders_G

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp Til bruk der vekt er viktig (2 personer + hund) Helsport Fjellheimen X-trem 3 camp Når jeg går pulk (2 personer + hund) Hilleberg Nallo 3 GT Til annen bruk en de to over (2 personer + hund) MSR Hubba Hubba NX (med gear shed) Soloturer med hund Tentsile stingray (hengekøye/tre-telt) For gøy Helsport Ly Gapahuk Kjekt å ha
 6. Anders_G

  Vedlikehold av militærstøvler

  M/77 holder deg ikke tørr på beina over tid, uansett hvor mye du måtte styre med skokrem. Har ikke trua på at de vil holde deg tørr selv med skikkelig impregnering heller.
 7. Anders_G

  Ha med hund på hengekøyetur!

  Kan vel bare tjore hunden fast i treet. Dersom hunden fryser ta med underlag og jervenhi evt ett pledd eller noe?
 8. Anders_G

  Hva har du kjøpt nå!

  Lada en iPhone samtidig og den gikk fra 20% til 5% så den likte ikke kulda. Huaweien fungerte helt fint, den lå i skyggen i - 10 og lada fra panelet
 9. Anders_G

  Hva har du kjøpt nå!

  Brukte panelet sist gang i påsken, på tur i Femundsmarka. Lada mobilen (Huawei P10 Plus) en gang, det var -10 grader og strålende sol. Ladinga gikk raskt og fint fra 60% til 90%. Var bare på tur 5 dager så hadde bare panelet med for å teste det litt i kulda.
 10. Anders_G

  Veien til det perfekte teltet⛺️

  Nå har jeg ikke prøvd Abisko Shape 3 selv, men jeg ville ikke hatt noe særlig mindre enn 105cm høyde fremst i innerteltet. Mine 194cm er akkurat på grensen til at jeg kan sitte behagelig. 5cm høyere hadde ikke gjort noe for å si det sånn. Slik jeg ser det er fordelene ved Abisko (vs Nallo): Bedre lufting (luftinga på Nallo er helt kurant sommerstid) lavere vekt (540g) mindre pakkvolum (hvor mye er jeg usikker på) Ulempene ved Abisko (vs Nallo): Smalere i fotenden (12cm) lavere i innerteltet (5cm) Kortere fortelt (10cm) At det er Fjellräven og ikke Hilleberg Alt i alt to veldig like telt, men for de av oss som nærmer seg 2.000 millimeter er størrelsen viktig.
 11. Anders_G

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Jo. Er boksen nesten tom, bruker du den opp og fortsetter med den andre fulle du tok med i reserve. Regner du dagsturer skjer dette ca hver femte tur dersom du koker ett par liter per tur. Det er raskere å ta med seg en reserveboks enn det er å fylle mer drivstoff på en flaske. At sprit forurenser mindre enn gass er godt mulig.
 12. Anders_G

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Raskere, enklere og mindre søl å riste på en boks
 13. Anders_G

  Veien til det perfekte teltet⛺️

  Vi kan vel konkludere med at det perfekte antall telt finnes. Det er ett mer enn det du har i dag
 14. Anders_G

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Jeg var akkurat som deg @Mareng, utrolig skeptisk til å styre med å finne ut hvor mye gass som var igjen, og hvor mye jeg skulle ta med. Så kjøpte jeg en Jetboil Minimo (feilpriset på xxl, til en slikk og ingenting) og da skjønte jeg rimelig raskt at jeg var helt på viddene når det gjaldt dette "styret" med gass. Det er så utrolig mye enklere å beregne mengde gass man trenger på tur, 100 gram gass koker 12 liter vann. Dette gjør det utrolig enkelt å beregne gass for lengre turer. Gassmåleren min ute i felt (eller hjemme før dagsturer) er hånda, jeg rister gassboksen og hører/kjenner etter. Gjør du dette 3-4 ganger med forskjellig mengder gass har du lært deg hvor mange liter med vann du kan koke på det som er igjen.
 15. Anders_G

  Superenkelt spritkjøkken - tips?

  Bare for å drive litt ap med @Mareng : Jeg har ikke opplevd noen av disse problemene med jetboilen...
×