Jump to content

Anders_G

Aktiv medlem
 • Posts

  945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Anders_G last won the day on April 30 2019

Anders_G had the most liked content!

Reputation

907 Excellent

About Anders_G

 • Birthday 10/05/1988

Profile Fields

 • My blog: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6,956 profile views
 1. Du burde sjekke ut Locus Map, en fullspekket app med alt du trenger (og ikke trenger).
 2. Det er mange meninger om brennere og folk anbefaler forskjellige merker. Av multifuel har jeg selv bare erfaring med primus omnifuel og omnilite med silencer og har stort sett bare gode erfaringer med dem. Fine til matlaging begge to, omnilite har litt lite futt til snøsmelting med stor gryte, men bra som sekundær brenner. Noe vedlikehold i felt har det blitt, men det vil jeg tro gjelder med alle merker. En stillegående brenner er veldig deilig og fyre med, man blir litt ør i hodet av en bråkebrenner. Det funker ikke å varme opp teltet, også skru av brenneren. Varmen fiser ut i løpet av kort tid. Det funker derimot fint om en voksen passer på brenneren mens de andre kryper i posen.
 3. En skikkelig multifuel på 3kw eller mer vil gi merkbar varme, selv når den blir fyrt i ytterteltet. Vi bruker å ha med to brennere på lengre vinterturer og fyrer du med begge to i ytterteltet vil det bli veldig godt og varmt.
 4. We did this back in 2018. The trail was not easy to find but we managed in a way. You can read about it in Norwegian here https://www.utentur.com/2018/08/29/dag-116-lunsj-med-anleggsarbeiderne-i-sorfjorden/ At the bortom is also a Map with the gpx file attached.
 5. Jeg har aldri brukt bunnduk, men har hatt mye kondens. Min tanke er at med litt tørking og risting, evt demontering av innerteltet vil gjøre at det som er igjen av fuktighet er langt mindre vekt enn det bunnduken vil veie. Jeg ser ingen annen fordel med bunnduk, selv på superlette telt. Dessuten tørker teltet utrolig raskt i sola (om man er så heldig at man har godt vær da).
 6. Husk at du ikke skal stramme pluggfestet på midten i fotenden for mye. Stram heller opp hjørnene i fotenden først også strammer du pluggfestet på midten. Det er også hodeneden på disse teltene som skal stå mot vinden. Har brukt Helsport fjellheimen SL mye og har ikke hatt nevneverdige problemer med at soveposen går borti ytterteltet selv om jeg er 194cm lang. Kondens blir det derimot mye av i dette teltet.
 7. Hva med Helsport fjellheimen? Det ligger et på finn til 4000,- https://finn.no/308735471
 8. Har krysset elva ganske langt opp. Kan ikke huske at det var noe problem. https://www.utentur.com/2018/08/28/dag-108-rago-mila/
 9. Ville tatt truger. Ski, skisko og staver er noe herk å gå med på ryggen. Truger er mer fleksibelt på den tiden av året og snøen forsvinner fort når det først begynner å smelte. Har selv gått fra ljosland til Finse med ski og pulk i midten av mai og da ble skiene brukt kun mellom Haukeli og Finse, pulken ble satt igjen.
 10. Papirkart gir en veldig god oversikt og det er enklere å planlegge ruter i områder uten merkede stier. Det gjør det også enklere å legge om ruta underveis, nettopp fordi du får en bedre oversikt. Vi hadde med oss kart fra start til slutt da vi gikk fra Lindesnes til Nordkapp 2018, og det var nyttig i vårlåsningen på Hardangervidda, i blåfjella/skjækerfjella og egentlig hele veien fra Fauske-Narvik, og helt sikkert flere områder som jeg ikke kommer på akkurat nå. Kartene ble ofte studert om kvelden slik at vi hadde en god oversikt over neste dags vandring. Jeg er likevel usikker på om vi kommer til å prioritere papirkart neste gang vi skal gå den turen.
 11. Finnes mye forskjellig du kan se om noe av dette kan brukes https://dutchwaregear.com/product-category/hammock-gear/hammock-suspensions/complete-suspensions/
 12. Det er sikkert bare en produksjonsfeil på akkurat ditt telt, og får du et nytt så holder det helt sikkert tett. Jeg har bare mista tilliten til Helsport etter at Brav tok over som eiere. De har etter min erfaring forsaket kundeservice og kunnskaper for mest mulig profitt.
 13. Mener at de tidligere brukte en tråd som måtte trutne før det ble helt tett, men det ser ikke ut som er tilfellet lengre: https://support.helsport.com/hc/no/articles/360016409339-Kan-dere-forklare-nærmere-om-sømmetoder-rivestyrke-og-vanntetthet- Avhengig av hvilket år teltet er produsert så ville jeg nok ha bedt om å få ett nytt, så solgt det på finn og kjøpt noe annet.
 14. Kjedelig hva Helsport har blitt til. Enda kjedeligere å bruke en liten formue på en tarp også må man kjøpe pakkpose ved siden av....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy