Gå til innhold
 • Bli medlem

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  904
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Anders_G vant dagen sist 30. april 2019

Anders_G hadde mest likt innhold!

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Profil

 • Min blogg 📰: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

4 362 profilvisninger
 1. Svartisen er mykere i 75mm enn i bc varianten. Svartisen 75mm er mykere enn Stetind, men Svartisen bc er stivere. Sjekk ut diverse tester på utemagasinet, Pål Trygve Gamme har mange gode tester der.
 2. Jeg har breidablikk nå og mine neste fjellski blir sannsynligvis breidablikk waxless eller en annen type smørefri ski. Glien og du får med smørefritt er langt bedre enn med feller og festet er bra nok. Smøring på fjellski er noe herk. At man bare trenger blå/blå-extra stemmer ikke i min verden. Bakglatt eller klabbing er veldig ofte et faktum når man beveger seg vertikalt og har brukt smøring.
 3. Det er en kjempefin tur, men umulig å si noe om snøforhold nå så tidlig.
 4. Hva bruker du på ekspedisjon? Bobil?
 5. Må jo være bedre enn å bruke helikopter som de gjør nå i alle fall.
 6. Kjøpte skibrillene i innlegget over, og de fungerte veldig godt. Spectron 0 fra Julbo er dermed et godt valg for kveldskjøring.
 7. Et annet godt tips er offline routing via BRouter. Ofte er man i situasjoner der man ikke har dekning og da er det kjekt med en funksjon der du klikker i kartet og velger naviger til. Med BRouter lages automatisk en rute på sti/vei og du får enkelt opp detaljer om ruten. [Hidden Content] Jeg mener BRouter også kan brukes når du tegner nye ruter i kartet slik som her: [Hidden Content] Høydedata er også kjekt å laste ned for offline bruk. Med disse dataene på plass får du høydediagrammer over spor og ruter. Det ligger en beskrivelse av det her 270bda3c8b9a41c
 8. En grundigere beskrivelse finnes i dokumentasjonen til Locus Map: [Hidden Content] Det er riktig at Locus Map har mye avansert funksjonalitet, men etter litt bruk så finner man ut av det og det er omtrent uendelige muligheter. For min del er Locus Map helt overlegent alt annet jeg både har prøvd eller bare sett på.
 9. Jeg er litt usikker på hvilken oppløsning som kommer fra kartverket i Locus Map, men her ser du zoom 17 i samme kartutsnitt som du har over. Zoom 18 ser helt likt ut som 17 (i Locus Map). Uansett er det mye mer detaljert enn 50.000. Under ser du et bilde av papirkartet Lysebotn i 50.000: For å laste ned kart for offline bruk i Locus map gjør du følgende: Trykk på hamburger menyen Karthåndtering Online Statkart.No Velg menyen ved Topo og trykk Last ned Deretter kommer du til denne skjermen: Har du et spor, kan du velg
 10. Jepp. De tåler ikke all verden, men med et tau inni er det ikke verdens undergang om en av stikkene knekker.
 11. Ja det må du. Ellers er løsningen ok, men jeg foretrekker pulkdraget til fjellpulken.
 12. Dersom du er helt desperat kan du jo helt sikkert kjøpe en lengre eller to kortere og bygge de om til å passe. Er bare å knytte opp strikken og sette på eller ta vekk ett eller flere ledd.
 13. Jeg har motsatt erfaring, og har funnet ut at samme solcellepanel og en 10.000mah powerbank holder for meg og kona på langtur. Da har vi strøm til to mobiler, et lite kamera og inreach. Man er selvsagt avhengig av sol, og ved tre uker sammenhengende regnvær vil jo ikke denne løsningen fungere. Likevel ville vi klart å holde liv i vårt kamera og inreach veldig lenge med kun powerbanken. Nå lager jo du filmer og bruker nok en god del mer strøm enn oss. Så det stiller jo et helt annet krav til behov for stabil tilgang til strøm. Det som jeg også syntes er litt stress er når alle
 14. Dette er selvsagt ikke riktig og de aller fleste foretrekker Gore-tex og andre skallklær. Ta bare en titt på den nye kolleksjonen som Børge Ousland og Norrøna har utviklet de siste 14 årene.
 15. Har hatt MSR Hubba Hubba nx og det tåler ikke all verdens vind. Måtte støtte opp tverrstanga i toppen av teltet med en kjepp på en tur i Femundsmarka, og da blåste det ikke spesielt mye. Telt med denne typen konstruksjon tåler etter min erfaring ikke "det som kommer av regn og vind". Var ellers fornøyd med teltet, men har solgt det til fordel for Hilleberg Anjan 2.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.