Jump to content

Anders_G

Aktiv medlem
 • Posts

  942
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Anders_G last won the day on April 30 2019

Anders_G had the most liked content!

Reputation

905 Excellent

About Anders_G

 • Birthday 10/05/1988

Profile Fields

 • My blog: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6,275 profile views
 1. Artsorakelet sier også kvann
 2. We did this back in 2018. The trail was not easy to find but we managed in a way. You can read about it in Norwegian here https://www.utentur.com/2018/08/29/dag-116-lunsj-med-anleggsarbeiderne-i-sorfjorden/ At the bortom is also a Map with the gpx file attached.
 3. Jeg har aldri brukt bunnduk, men har hatt mye kondens. Min tanke er at med litt tørking og risting, evt demontering av innerteltet vil gjøre at det som er igjen av fuktighet er langt mindre vekt enn det bunnduken vil veie. Jeg ser ingen annen fordel med bunnduk, selv på superlette telt. Dessuten tørker teltet utrolig raskt i sola (om man er så heldig at man har godt vær da).
 4. Husk at du ikke skal stramme pluggfestet på midten i fotenden for mye. Stram heller opp hjørnene i fotenden først også strammer du pluggfestet på midten. Det er også hodeneden på disse teltene som skal stå mot vinden. Har brukt Helsport fjellheimen SL mye og har ikke hatt nevneverdige problemer med at soveposen går borti ytterteltet selv om jeg er 194cm lang. Kondens blir det derimot mye av i dette teltet.
 5. Hva med Helsport fjellheimen? Det ligger et på finn til 4000,- https://finn.no/308735471
 6. Har krysset elva ganske langt opp. Kan ikke huske at det var noe problem. https://www.utentur.com/2018/08/28/dag-108-rago-mila/
 7. Ville tatt truger. Ski, skisko og staver er noe herk å gå med på ryggen. Truger er mer fleksibelt på den tiden av året og snøen forsvinner fort når det først begynner å smelte. Har selv gått fra ljosland til Finse med ski og pulk i midten av mai og da ble skiene brukt kun mellom Haukeli og Finse, pulken ble satt igjen.
 8. Papirkart gir en veldig god oversikt og det er enklere å planlegge ruter i områder uten merkede stier. Det gjør det også enklere å legge om ruta underveis, nettopp fordi du får en bedre oversikt. Vi hadde med oss kart fra start til slutt da vi gikk fra Lindesnes til Nordkapp 2018, og det var nyttig i vårlåsningen på Hardangervidda, i blåfjella/skjækerfjella og egentlig hele veien fra Fauske-Narvik, og helt sikkert flere områder som jeg ikke kommer på akkurat nå. Kartene ble ofte studert om kvelden slik at vi hadde en god oversikt over neste dags vandring. Jeg er likevel usikker på om vi kommer til å prioritere papirkart neste gang vi skal gå den turen.
 9. Finnes mye forskjellig du kan se om noe av dette kan brukes https://dutchwaregear.com/product-category/hammock-gear/hammock-suspensions/complete-suspensions/
 10. Det er sikkert bare en produksjonsfeil på akkurat ditt telt, og får du et nytt så holder det helt sikkert tett. Jeg har bare mista tilliten til Helsport etter at Brav tok over som eiere. De har etter min erfaring forsaket kundeservice og kunnskaper for mest mulig profitt.
 11. Mener at de tidligere brukte en tråd som måtte trutne før det ble helt tett, men det ser ikke ut som er tilfellet lengre: https://support.helsport.com/hc/no/articles/360016409339-Kan-dere-forklare-nærmere-om-sømmetoder-rivestyrke-og-vanntetthet- Avhengig av hvilket år teltet er produsert så ville jeg nok ha bedt om å få ett nytt, så solgt det på finn og kjøpt noe annet.
 12. Kjedelig hva Helsport har blitt til. Enda kjedeligere å bruke en liten formue på en tarp også må man kjøpe pakkpose ved siden av....
 13. Eldgammel tråd, ser jeg har svart på denne tidligere. Fjerner derfor dette innlegget.
 14. Jeg ville tatt en større sekk, slik at jeg kunne pakket det meste på innsiden av sekken. Ellers virker det fornuftig nok.
 15. Mine rutiner er å forsøke å rive teltet når det er opphold eller i alle fall ikke spruter ned. Venter gjerne en time om jeg har tilgang til god værmelding. Deretter pakker jeg ned innerteltet i en vanntett pakksekk og har det inni sekken. Ytterteltet rister jeg så godt som mulig mens det enda er oppslått. Så pakker jeg ned ytterteltet og har det helst på utsiden av sekken. Jo mindre vann på teltet når du pakker det ned jo lettere er det. Kommer det litt sol i løpet av dagen er det perfekt å ta lunsj, sette opp teltet og la det tørke. Teltet tørker raskt i solskinn. I mine øyne er det vel verdt å bruke litt ekstra tid på å skille ytter/innertelt når det er vått. Er ikke like nøye på en helgetur, jo lengre tur desto nøyere er jeg. Å tørke telt inne på en dnt hytte kan være litt av et prosjekt, spesielt om det er en liten hytte...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy