Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  577
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Profil

Nylige profilbesøk

2 077 profilvisninger
 1. Anders_G

  Droneflyving for enhver pris?

  Du skal holde dronen 150m unna folk, bygninger og trafikk. Med mindre du klarer å forutse trafikken på veien du flyr ved har du altså ikke lov å fly der. Dette har ingenting å gjøre med verneforskrifter eller noe sånt, men er mer generelle regler for bruk av drone. Du kan lese mer her: https://luftfartstilsynet.no/dronelek/
 2. Anders_G

  Jerven King size eller Xtreme? Usikker...

  Dersom du skal dele jervenduken med en (veldig god) venn er kingsize passe stor, alene er den i største laget.
 3. Anders_G

  norge på tvers

  DNT har laget en "offisiell" Norge på tvers rute. Den går fra Stjørdal til Sylene og Sverige og er 120km lang. Burde være rimelig kjent blant folk som benytter seg av DNTs rutenett i Norge...
 4. Anders_G

  norge på tvers

  Er selvsagt ikke bare myr da Hele ruta finner du også på ut.no så da kan du se selv: https://www.ut.no/kart/?lat=63.4654676103401&lng=10.9234924316406&zoom=15&ao=2.4918
 5. Anders_G

  hjelp til å velge tursag

  Av de sagene for turbruk jeg har forsøkt er Silky helt klart det beste. Kjøp med grove tenner og så lang og tung du gidder å bære.
 6. Anders_G

  norge på tvers

  2. Myr... Hørte mye rart av bestyreren på schulzhytta angående våte "Norgepåtversere". 4. Labbesokker til bruk på vei er et must. Det er også lurt å kjøpe fôr med masse energi, da blir det ikke like mye mat å bære på.
 7. Anders_G

  Mini GPS / Sporlogger

  Dersom du går for etrex kan det være lurt å huske på å sette på daglig arkivering av spor. Jeg har opplevd at min har krølla til spor når det har gått en uke eller to uten arkivering. Har logga spor med både etrex og inreach (Explorer) gjennom hele Norge uten problemer, så det er ikke noe stress med minne på disse to. På inreachen er det en fordel å justere distanse/tid mellom loggpunktene, da økes batteritiden og minnekapasitet betraktelig, ikke minst dersom du også benytter "live tracking" slik at de hjemme ser hvor du er. Etrex sporet blir mye mer detaljert enn inreach, men dette har selvsagt med innstillinger å gjøre. På 2 stk AA batterier varer etrexen ca 3,5 dager på sommerstid, dette er med rundt 8 timer brukstid hver dag. Vinterstid i sprengkulde er det noe kortere, men det hjelper å plassere enheten i en varm lomme på kroppen. Når det gjelder inreach og batteritid så nytter det ikke å se på oppgitte tider. De oppgir batteritid med innstillinger som ikke gir et spesielt detaljert spor. Med de innstillingene jeg bruker på inreachen varer batteriet mellom 1-2 uker og ca 8 timer bruk om dagen. Mener dette er med 10 min mellom loggpunkter og live tracking hver halvtime. Da sjekker den også etter meldinger hver halvtime. Det er ikke noe problem å lade inreachen med solcellepanel hverken sommer eller vinter, men du er avhengig av at sola står relativt høyt på himmelen. I starten av oktober på Finnmarksvidda tok det betraktelig mye lengre tid å lade opp mobiler / inreach med solcelle enn når sola sto høyere på himmelen.
 8. Prøv liggeunderlag som brettes, de er mye mer praktiske enn dem du ruller.
 9. Anders_G

  Drone på Hardangervidda

  NRK beta har en artikkel om dette, men de har jo som vi har diskutert i denne tråden tatt feil tidligere. I denne artikkelen står det at luftfartstilsynet definerer en drone som modellfly. https://nrkbeta.no/2017/07/10/skal-du-ut-og-fly-dronen-din-i-sommer-slik-holder-du-deg-innenfor-lovens-rammer/ Jeg vil tro at en undervannsdrone vil være definert som en modellbåt i lovteksten, men dette er bare synsing fra min side.
 10. Jeg har hatt ett reinskinn i hus og det endte opp med bytte av støvsugerpose 2 ganger. Vekta på det vet jeg ikke, men antar at det var tungt, gikk rett i søpla uten å prøve det en gang. Volumet er jo også voldsomt i forhold til oppblåsbare. Jeg ser overhode ingen fordeler med reinskinn bortsett fra at det ikke kan punktere.
 11. Jeg mener det ikke er nødvendig. Du kan bruke kart og mobilen kan brukes i nødstilfelle. Skulle du havne i forhold som gjør navigasjon vanskelig så får du heller slå leir å vente på bedre forhold. Nødpeilesender/satellitt kommunikasjon klarer du deg også uten, du vil klare å finne dekning til mobilen eller folk som kan hjelpe.
 12. Men husk at hytta ikke er åpen før 3 mars...
 13. Anders_G

  Åsnes Finnmark vs Breidablikk

  Jeg har brukt breidablikk en god del og det er allright ski for bruk utenom oppkjørte langrennsspor. Den er lett å styre selv med myke støvler, men jeg har nå gått til innkjøp av crispi Svartisen for å få skikkelig kontroll. Skien bærer også godt i dyp snø.
 14. Anders_G

  Rabattkode fjellsport

  Perfekt takk
 15. Anders_G

  omplasseringshund

  Kjetting trenger du nok bare dersom hunden biter over tjoringa, gjør den ikke det kan du spare vekt og bruke ett solid tau eller lignende.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.