Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  715
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Anders_G vant dagen sist April 30

Anders_G hadde mest likt innhold!

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Profil

 • Min blogg 📰: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

2 554 profilvisninger
 1. Mellom Rago og Hellemobotn er det relativt krevende terreng. Mellom rago og Sulitjelma vurderte vi at terrenget vest for blåmannsisen var for krevende. Å krysse en brearm uten kunnskaper, utstyr og alene ville ikke jeg ha gjort. Hva med å svinge inn i Sverige? Mye enklere terreng der. På bloggen vår kan du se ruta vi planla og hva vi endte opp med. Ruta ble lagt om og det ble en del vei I dette området. Uansett var dette den desidert hardeste etappen vi hadde fra Lindesnes til Nordkapp i fjor sommer.
 2. Brukte et Thermarest NeoAir xlite I hele fjor sommer og det holdt fint sammen med Eurasiern vi har. De fleste oppblåsbare underlagene tåler veldig mye. Så lenge du ikke lar hunden få grave liggegrop på underlaget går det nok fint.
 3. Nickwax Tx Direct & Tech Wash er det vi bruker. https://www.xxl.no/nikwax-2-pk-tx-dir-tech-wash-display-impregnering/p/1065618_1_style?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjw1MXpBRDjARIsAHtdN-1kWEANwHJEVM2O_sgE7iwUFY70uq8GJG48DANlMmsrX4EOBMc6evAaArieEALw_wcB
 4. Garmin etrex 10 kommer uten kart og koster rundt 1000,- ny. Du finner den sikkert billigere om du leter eller kjøper brukt. To AA batterier varer ca 25 timer altså mer enn nok for å sjekke koordinater en gang i blant. Faktisk koster den under 500 på elkjøp https://www.elkjop.no/product/mobil-og-gps/gps-til-bil-og-motorsykkel/GARETREX10/garmin-etrex-10-gps
 5. 10 m/s kan utgjøre en enorm forskjell i hvilke krefter teltet blir utsatt for. En forenklet beskrivelse: https://www.yr.no/artikkel/hva-skjer-nar-vindstyrken-dobles_-1.7830675 De testene til Outdoor Magazine tror jeg ikke kan overføres til virkeligheten.
 6. Vet ikke, har ikke GT modellen. Jeg har derimot Nallo 3GT, men "gapahuk" modusen blir brukt svært sjelden. For min del er det en funksjon som ikke hadde trengt å være der.
 7. Jeg tipper anjan tåler mer ja. Jeg har bare erfaring med Fjellheimen SL 3 Camp og det tåler definitivt mindre enn anjan 2.
 8. Jeg endte opp med Hilleberg Anjan 2 (ikke gt) til akuratt samme formål som deg, altså solotelt med plass til middels stor hund. Har bare brukt det en snau uke I Femundsmarka, men hadde mye regn og litt vind. At duken ikke går ned i bakken var ikke negativt på denne turen. Ventilasjonen var veldig god og jeg er fornøyd med kjøpet. Har ofte med en tarp så det ble ikke kokkelert inne i teltet denne gangen, og jeg mistenker at det blir litt trangt, men det burde gå. Dette er dog ikke teltet for ruskevær over tregrensa, da ville jeg valgt Nallo 2 istedet. Med litt finurlig valg av leirplass klarer man seg ofte med lett og spinkelt telt selv om det blåser.
 9. Ligger en lang liste på første side
 10. Min erfaring med Helsport Fjellheimen SL 3 Camp i Rondane:
 11. Hvordan har du fått tak i den??
 12. Kan være verdt å huske på at Beaufortskalen er måling av middelvind. Yr melder også middelvind og ikke vindkast. Vindkastene vil ofte være vesentlig kraftigere enn middelvind. Er det meldt storm i fjellet vil jeg ikke stolt på orion. https://www.yr.no/artikkel/hvor-kraftig-blir-et-vindkast_-1.11448655 Under Nyttårsorkanen ble det målt vindkast på 51 m/s på Sandane lufthavn, mens middelvinden var 18 m/s. Edit: er det meldt storm i fjellet så holder jeg meg i lavlandet.
 13. Ting jeg ikke liker med Reinsfjell: Tungt Små fortelt Stort vindfang Inner og ytter kleber seg sammen, selv når det er vindstille Lavt både i hode og fotende Vonde plugger (generelt problem med de nye pluggene til Helsport) Tungvindt å sette opp Glidelåsen i ytterdøra er trang i toppen Det blåser rett inn i innerteltet når man åpner ytterdøra Ytterdøra er slakk i bunnen Innerteltet er alt for stramt i bunnen. Det vil være vanskelig å skille/sette sammen ytter og inner når ytter er vått og skal pakkes for seg selv. Små ventiler gir mye kondens, selv i vinden og været som var på Sognefjellet i starten av juli Generelle ting med kuppeltelt: Det er bare på Instagram at man sitter å kikker ut av dørene på teltet. Ved fint vær sitter man ute, er det dårlig vær sitter man inne med dørene lukka. Mange påstår at kuppeltelt ikke trenger å barduneres og at det er selvstående. De som mener dette er mine øyne "godværsturister" 😉 Det er min egen kroppshøyde og bredde som bestemmer hvor jeg kan sette opp ett telt. Ikke om det er kuppel eller tunnel. Jeg vil gjerne ha det flatt der jeg ligger, men om det er ujevnt i forteltet spiller liten rolle. Innvendig høyde og plass blir ofte trukket frem som den virkelig store fordelen med kuppel. Sammenligner man relativt like kuppeltelt og tunneltelt (feks Kaitum og Allak) så får man større innvendig plass med tunnel. Katium er lettest og har best plass. Du må gjerne velge kuppel, men velg i alle fall Hilleberg. Ingen andre telt jeg har testa gir i nærheten samme følelse som Hilleberg. Buy once cry once...
 14. Kjøpt nytt telt for meg og bikkja denne sommeren og da ble det Hilleberg Anjan 2. Har bare brukt det en snau uke, men det kjennes mer solid ut enn helsport fjellheimen SL 3 Camp. Var skeptisk til ventilasjonen, men det var det ingen grunn til. Det blåste opp før en byge og teltet sto stødig, men dette er selvsagt ikke teltet du tar med på tur når vinden øker over stiv kuling. Jeg er 194cm og teltet er litt kort, men ved å ligge en tanke på skrå var det ikke noe problem. Kjøpte også helsport Reinsfjell 3 pro og brukte en uke i Jotunheimen. Vi lå ved fantesteinen og hadde både snø, regn og litt vind (sognefjellet var stengt). Alt snikksnakket om kuppeltelt gjorde at forventningene var store, men teltet ble lagt ut på finn før vi var hjemme. Fra nå av blir det bare tunneltelt på oss. Hvis jeg skulle valgt ett solo telt med god plass, lav vekt, og for bruk på høyfjellet helt til snøen kommer hadde det uten tvil blitt hilleberg nallo 2.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.