Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  496
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Nylige profilbesøk

1 465 profilvisninger
 1. Anders_G

  Garmin Inreach mini - ny modell

  Kunne kanskje hatt bruk for en samsplint? Har det med på lengre turer, men aldri brukt det før.
 2. Anders_G

  Nybegynner trenger hjelp til å velge telt

  19 juni var det. Du kan lese om dagen her: http://www.utentur.com/2018/06/20/dag-51-stekende-sol-regn-storm-hagl-og-en-odelagt-teltstang/
 3. Anders_G

  Sige sokk problem

  Ullblandinger har som regel bedre holdbarhet, men blir det for lite ull i blandinga lukter det høgg etter kort tid
 4. Anders_G

  Sige sokk problem

  Dersom du syntes det fungerer greit å teipe beina samt å bruke tynn+tjukk sokk så er jo det helt supert. Foresten så kan du også teste to tynne sokker, ellers finnes det gode formsydde sokker som ofte sitter veldig mye bedre en raggsokker og lignende. Jeg har brukt icebreaker og smartwool i det siste og de sitter godt. Å måtte bruke gamasjer for å holde på plass sokkene ser jeg på som galskap 😉
 5. Anders_G

  Sige sokk problem

  Jeg har samme problem som deg når jeg bruker for store sko. Mine skisko er litt romslige og da sklir sokkene. Heldigvis brukes skisko på vinteren og jeg kan da bruke en tynn sokk innerst og en tjukk utenpå der igjen uten at det blir for varmt. Uansett er dette en dårlig løsning og jeg merker at det blir gnagsår etter ei drøy uke. Moderne sko skal i mine øyne ikke gi gnagsår, og de skal heller ikke måtte gåes inn over veldig lang tid. Om skoene ikke passer foten din spiller det liten rolle hvilket merke de er eller om de koster 300 eller 3000 kroner.
 6. Anders_G

  Nybegynner trenger hjelp til å velge telt

  Legger til at jeg selv bruker ett Helsport fjellheimen 3 Camp Superlight under Norge på Langs nå. Det har gått greit så langt, men i Rondane fikk jeg ikke opp teltet og flere av stangleddene ble bøyd. I tillegg har pinnen som holder luftelukene åpne slitt seg ut av hylsene, den ene rakk jeg å teipe igjen, den andre er borte. Funderer litt på når jeg bytter til ett mer solid telt, det er uaktuelt å bruke superlighten helt opp til Nordkapp. Alt i alt er jeg godt fornøyd, men dette er altså ikke mitt eneste telt.
 7. Anders_G

  Nybegynner trenger hjelp til å velge telt

  Jeg tenker at dersom du bare skal ha ett telt som skal brukes til alt så vil det være lurt å kjøpe ett tyngre og mer solid enn superlight /yellow label. I alle fall om du er nybegynner. Med ett superlight telt må du kunne lese terrenget og finne en plass i le dersom været er dårlig. Dette er enklere enn det høres ut da det ofte kan komme kastevinder som har lett for å røske opp plugger og barduner. Dessuten snur vinden "alltid" når du tror du er safe. Dette gjelder mest over tregrensa, men jeg har opplevd vanskelige vindforhold lavere i terrenget også. Mener jeg så en video av reinsfjell SL på Instagram som blåste flatt på toppen av Blefjell i fjor. Tror at det var en som var litt fersk i gamet dette skjedde med.
 8. Anders_G

  Alternative plugger?

  Jeg har brukt både hilleberg, helsport og ebay snøplugger. Helsport sine er desidert de mest solide etter min erfaring. Hilleberg og ebay pluggene bøyer seg lett dersom man er uheldig når man skal grave dem frem når de har fryst fast. Ett lite tips er å ikke trykke pluggene for langt ned i snøen. Når du skal ta dem opp tråkker du bare resten av pluggen ned i snøen og den løsner. Dermed er det bare å bruke spaden til å vippe opp pluggen også dra den rett ut.
 9. Anders_G

  Alternative plugger?

  De pluggene der er udugelige. Etter en uke på Hardangervidda i fjor sommer var hender og fingre fulle av små kutt og rifter etter å ha trykket dem ned i bakken. Bytta til hilleberg sine med en gang jeg kom hjem.
 10. Anders_G

  Primus Omnifuel i Trangia Stormkjøkken

  Optimus Nova adapter skal passe omnifuel også https://www.xxl.no/optimus-adapter-til-nova-og-nova-gra/p/1009479_1_style
 11. Anders_G

  Ny GPS eller bruke GPS på mobilen

  Har du en iPhone eller android mobil så kan du jo sjekke ut denne https://www.kartverket.no/kart/hele-norge-rett-i-lomma/ I mine øyne er en (garmin) GPS nesten like viktig som kart og kompass. Så jeg ville kjøpt en ny i tillegg.
 12. Anders_G

  Når skal jeg bytte ut superlighten

  Etappen fra Sulitjelma til Narvik er lang så vektmessig hadde det vært allright å bytte i Narvik, men jeg kjenner hverken terrenget eller været... Ser poengene deres, og det er aldri feil å ha ett telt som tåler litt ruskevær. Samtidig har vi også stort sett mulighet til å se an vær og legge om ruta til mindre utsatte områder. Men det går jo også an å bli overrasket av uværet, selv med værmeldingen vi har i dag.
 13. Holder på å gå Norge på Langs retning Nordkapp, planen er å være i mål i siste halvdel av oktober. Går å tenker på når Helsport fjellheimen 3 Camp Superlight skal byttes i ett noe mer solid og vindstabilt telt. Det blir mest sannsynlig Hilleberg nallo 3gt som blir med til målstreken, men har også et helsport fjellheimen x-trem 3 camp (evt med doble stenger, men det må jo være overkill?) som er siste utvei. Hva tenker folk? Hva slags vær kan forventes? Er også åpen for forslag til nytt telt, det er jo alltid gøy, vi er i så fall 2 personer og en hund. Foreløpig plan er (er en drøy uke bak skjema i forhold til disse datoene): 9 august Sulitjelma 24 august Narvik 1 september Bardufoss 14 september Birtavarre 23 september Kautokeino 7 Oktober Oldefjord 13 oktober Nordkapp
 14. Anders_G

  Norge på tvers (offisiell rute)

  Har ikke gått turen selv, men møtte 3 stykker på schulzhytta for en liten stund siden som alle var "nybegynnere". Han ene gikk turen på 4 dager! Det er noe vei, en del myr og noe fjell å gå i tror jeg. Sikkert andre som vet mer.
 15. Anders_G

  Vind i fjellheimen. Hvor mye er for mye?

  Motvind eller medvind har utrolig mye å si. 10 m/s i trynet er skikkelig udigg, men får du det i ryggen er det jo bare kos!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.