Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  403
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 077 profilvisninger
 1. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Rabattkoden er tilgjengelig for støttemedlemmer 😀
 2. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Har opplevd flere ganger at det har vært kaldt i Femundsmarka på sommeren. I slutten av juni 2014 snødde det da vi var i Femundsmarka. Under er bilde av Store Svuku etter at solen begynte å bryte igjennom.
 3. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Dersom du skal sove under en tarp i maks 3-4 dager så skal det gå helt fint med en dunpose. Skulle jeg dratt på ukeslange turer hadde jeg kanskje vurdert syntet. Har prøvd ett par dunposer, og har nå Mountain Hardwear Phantom Spark Sleeping Bag som jeg syntes fungerer veldig bra ned til rett under frysepunktet. Posen veier 629 gram i regular og koster med fjellforum rabatt 2879,- Denne er litt varmere og lettere (og dyrere) enn feks WARMPEACE VIKING 300 Husk at det viktigste er å ha ett skikkelig godt underlag. Du kan ha en kjempe varm sovepose som du fryser i dersom underlaget er for tynt.
 4. MSR Hubba Tour 1

  Funker sikkert helt strålende. Jeg er superfornøyd med mitt Hubba Hubba NX og bruker det mye som solotelt (+ hund) på sommeren under tregrensa.
 5. Skru-teltplugger

  Isskruer fungerer bra dersom det er is, i frossen bakke har jeg brukt skruekroker og det er noe forbanna knot. Det beste er lange spiker som man kliner nedi med en øks eller stein.
 6. MSR Hubba Tour 1

  Jeg har gear-shed til min hubba hubba nx. Syntes ikke vekta rettferdiggjør den lille ekstra plassen man får. Føler også at teltet ikke er særlig vindstabilt og det hjelper ikke akkurat å klipse på ett "uthus" på teltet. Hadde nesten glemt at jeg hadde gear-shed inntil jeg leste denne posten...
 7. Høyere forbrenning i kulde?

  Du klemmer rimelig hardt til for å få litt tempo når det er 30 effektive kuldegrader. Blir ikke akkurat tid til å scrolle på Instagram
 8. Høyere forbrenning i kulde?

  Jeg er helt enig i det @Jan Otto skriver. I forsvaret ble vi fortalt at man holder seg varm enklere ved å gå på do. Dette har jeg lest flere andre plasser også, feks her: https://www.norskfriluftsliv.no/gode-tips-for-vintertelting/
 9. Nytt regntøy

  Du blir jo svett når du beveger deg uansett hva slags klær du har på. Forventer du at gore-tex på magisk vis skal gjøre at du ikke blir svett? Forøvrig er Finnskogen dressen også ganske varm i seg selv. Intrykket mitt er at folk har helt urealistiske forventninger til skallklær. Prøv samme type aktivitet i en tilsvarende varm jakke i ett annet type stoff, så vil du se at du blir akuratt like svett og klam. Fordelen med goretex er at den gjør deg mindre våt fra regn og at den tørker veldig raskt. Ulempen er selfølgelig pris. At det ikke puster er også feil, går du med sekk og gore-tex jakke vil sekken bli våt av svette. Ved bruk av regnjakke er du helt nødt til å ha med en ekstra vindjakke i sekken, dette trenger du ikke med gore-tex.
 10. Vekt på telt og fotturer

  Selvfølgelig trenger man 3-4 telt av den beste kvaliteten, det samme gjelder alt annet utstyr også. Har du ikke råd til dette er du pent nødt til å bedrive friluftslivet innenfor tujahekken i hagen. Oppe på fjellet må du regne med at folk spør hvor mye utstyret veier og ikke minst koster. Er ikke "The big Three" under 3 kilo blir du bedt om å snu!
 11. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Jeg tror faktisk ikke etrex10 kan ha kart i det hele tatt? Mulig jeg tar feil, men det stemmer med det jeg finner her: https://www.gpscompared.net/garmin-etrex-10-vs-etrex-20/
 12. Vekt på telt og fotturer

  De tre store er så vidt jeg har fått med meg Telt, sovesystem og sekk. Altså må liggeunderlag og sovepose samlet være under 1 kg.
 13. Alt for mange rådyr har dødd av påkjørsler også, dette med løse hunder er nok ett mikroskopisk problem i forhold....
 14. Optimus, Primus eller MSR?

  Dette hadde jeg definert som (litt) krise i alle fall, og om ikke annet, forferdelig dårlig planlagt. Når det er sagt, så finner man jo stort sett alltid en løsning på alle små og store kriser, men jeg liker best og unngå dem ved å i alle fall ta med nok drivstoff til minst en eller to dager ekstra.
 15. Optimus, Primus eller MSR?

  I sekk blir dette noe helt annet, det samme om man skal på langtur i flere uker/måneder. På turer intill ukes tid og med pulk, spiller det derimot ikke så stor rolle med noen liter ekstra drivstoff.
×