Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  824
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Anders_G vant dagen sist 30. april 2019

Anders_G hadde mest likt innhold!

Om Anders_G

 • Bursdag 05. okt. 1988

Profil

 • Min blogg 📰: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 115 profilvisninger
 1. Jeg har en steiner safari 8x22 ultrasharp og er fornøyd med den. Liten og lett og passer i jakkelomma. Dette er en billig kikkert så optikken er ikke det beste, men den generelle kvaliteten er bra. https://www.fjellsport.no/steiner-safari-ultra-sharp-8x22.html?channable=e79947.MzcwMzMw&gclid=Cj0KCQjwj7v0BRDOARIsAGh37irOK6ySNEI-_ZxwW7IBygop4KZHQHTQ4SYtdM-R8JfRXBhUXGFmr4EaAs-QEALw_wcB
 2. Det er ikke anbefalt å fyre bål nå. Se varsel fra yr:
 3. UTEmagasinet hadde akuratt en test der de anbefaler å ikke ha sender/mottaker i bukselomma. Argumentet var at beinet er et mindre mål å treffe med søkestanga, i tillegg er det da en risiko for at man graver frem beina først og at man risikerer å pakke snøen rundt hodet.
 4. Det er mange råd og anbefalinger ute om dagen og lett å rote det til. Jeg skal prøve å være tydeligere 😀Du får jo selvsagt tolke det som du vil, tante Sofie-holdninger eller ei. Rådet fra myndighetene lyder: "Unngå reiser som ikke er strengt nødvendig, unngå offentlig transport hvis du kan, og andre steder hvor du lett kommer nær andre." I tillegg kommer det muntlige råd via mediene daglig. Der det viktigste budskapet er å forhindre smitte og redusere risiko for andre skader og ulykker som kan ta opp unødvendig kapasitet hos helsevesenet. Om du kjører 5 minutter over til nabokommunen er nok ikke dette krise, men det er vel ikke strengt nødvendig heller. Ps Hurdal og Aurskog-Høland ligger mer enn en halv kilometer fra hverandre.
 5. Anbefalingene om å unngå fritidsreiser gjør det veldig tydelig at man ikke bør dra på tur i andre kommuner enn sin egen. Skal man på tur blir det også sagt at man bør starte og avslutte turen ved sin egen inngangsdør.
 6. Nei det er det ikke. På Helsport og Hilleberg som er de to dominerende teltprodusentene i Norden henger stort sett inner og yttertelt sammen. Fordelen med dette er at de settes opp samtidig og dermed slipper du å få nedbør inn i teltet og du sparer tid.
 7. "Forskerne peker på at det finnes mange kilder med skadestatistikk i Norge, men at kunnskapsgrunnlaget er fragmentert og dekker ikke de ulike temaområdene like bra." Det er mange mangler med denne statistikken. De sier blant annet ingenting om hvor mye tid folk oppholder seg i hjemmet kontra driver med sport/idrett. Det blir litt som å si at det er farligere i Oslo enn på Mount Everest fordi det totalt skjer flere ulykker i Oslo.
 8. Hvor har man det fra at flest ulykker skjer i hjemmet? Det er jo en frase man alltid hører om, men er det riktig? Er det tatt hensyn til at det er i hjemmet man oppholder seg desidert flest timer i løpet av døgnet?
 9. Som nevnt: https://www.mapsmarker.com/ Fungerer supert selv på veldig lange gpx spor: http://www.utentur.com/2018/10/22/kart-med-ruta-vi-har-gatt/
 10. Jeg bruker en Leaflet implementering av Maps Marker pro på min wordpress blogg, syntes det fungerer utmerket men det er ikke gratis. Siden dere har med satellitttelefon og PC vil det være enkelt og laste over gpx filer fra gps også legge dem ut på nettsiden selv.
 11. Det går fint dersom det er litt skyer, men direkte sol er helt klart å foretrekke. Vinkelen på panelet i forhold til sola har mye å si. Jeg har et Anker powerport 21w
 12. Det jeg liker med solcellepanel er at man slipper å sitte å vente på bensinstasjonen for å lade. Noen ganger har man tid til det, men andre ganger vil man gjerne fortsette turen. Med solcellepanel hengende på sekken får man lada ganske mye igjennom dagen. Er det strålende sol kan man fint lade to mobiler, kamera og en powerbank på en dag. Man kan med andre ord bruke mobilen på samme måte som hjemme. Dersom jeg tar med èn powerbank på 10.000 mah og solcellepanelet på 21 watt vil vekta havne på 641 gram. Tre powerbanker på tilsammen 30.000 mah gir omtrent samme vekt og holder ganske lenge dersom man sparer på strømmen.
 13. Håper du får skikkelig påskeføre, og flotte forhold. Da vi gikk fra ljosland til Haukeliseter mai 2018 var det råtten snø store elver og generelt slitsomt å være på tur. Har likevel gode minner, så lykke til 😀
 14. Kan si med en gang at helsport fjellheimen superlight 4 camp ikke tåler hverken stiv kuling eller storm. Vi har brukt 3 pers versjonen ganske mye og har blant annet fått bøyde stenger og blåst løs halve teltet og da var det knapt meldt 15 m/s. Korte og få barduner samt pluggfester i duken som ikke er justerbare gjør det vanskelig å få teltet strammet opp noe særlig bra. Men som andre sier her, du har jo telt som takler storm. Kjøp det letteste og bruk det på fjellet når det ikke er meldt stiv kuling.
 15. Jeg testa den gratis prøveperioden for å sjekke om topo lå der, men det var bare et fåtalls tilbydere og ingen av dem norske. Uten topo ser jeg ikke noe poeng i å betale for appen så jeg avslutta abonnementet tvert.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.