Jump to content

Anders_G

+Sponsor
 • Posts

  931
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Anders_G last won the day on April 30 2019

Anders_G had the most liked content!

About Anders_G

 • Birthday 10/05/1988

Profile Fields

 • My blog: http://utentur.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

5,730 profile views

Anders_G's Achievements

 1. Kjedelig hva Helsport har blitt til. Enda kjedeligere å bruke en liten formue på en tarp også må man kjøpe pakkpose ved siden av....
 2. Eldgammel tråd, ser jeg har svart på denne tidligere. Fjerner derfor dette innlegget.
 3. Jeg ville tatt en større sekk, slik at jeg kunne pakket det meste på innsiden av sekken. Ellers virker det fornuftig nok.
 4. Mine rutiner er å forsøke å rive teltet når det er opphold eller i alle fall ikke spruter ned. Venter gjerne en time om jeg har tilgang til god værmelding. Deretter pakker jeg ned innerteltet i en vanntett pakksekk og har det inni sekken. Ytterteltet rister jeg så godt som mulig mens det enda er oppslått. Så pakker jeg ned ytterteltet og har det helst på utsiden av sekken. Jo mindre vann på teltet når du pakker det ned jo lettere er det. Kommer det litt sol i løpet av dagen er det perfekt å ta lunsj, sette opp teltet og la det tørke. Teltet tørker raskt i solskinn. I mine øyne er det vel verdt å bruke litt ekstra tid på å skille ytter/innertelt når det er vått. Er ikke like nøye på en helgetur, jo lengre tur desto nøyere er jeg. Å tørke telt inne på en dnt hytte kan være litt av et prosjekt, spesielt om det er en liten hytte...
 5. Det er bare å lufte godt når gryta står på brenneren. Dette bør gjøres uansett hvilken brenner og gryte du har.
 6. Jeg har brukt Primus Eta pot en del og de er veldig effektive og tåler at man fyrer hardt. Tror de er ute av produksjon, men her er en på finn: [Hidden Content]
 7. Jeg ville gått for alternativ 1. Veldig mye fint hele veien fra Børgefjell til Fauske! Spesielt området rundt Okstindan er flott. Trøndelag er også fint, men det er del strekker med mye myr. Fordelen er at det i Trøndelag er en del selvbetjente hytter der du kan kjøpe litt ekstra mat. Ellers kan du vurdere å begynne i Narvik og gå nordover, her vil du definitivt ikke bli skuffet.
 8. [Hidden Content] Står litt her om "markedsføringen" til strømeng. "Etterhvert fant man ut at messing er samenes hellige metall og at metallet beskytter den som holder det mot ånder. Messingen stopper også blod, fjerner byller og smerter når du legger metallet mot huden."
 9. Selve smørstabbrean er grei skuring, men ned mot sandelvbrean ser det bratt ut. Jeg har dog ikke gått sandelvbrean, så jeg vet ikke om det er noen særlige store sprekker der. Så vidt jeg vet er Storebjørn en populær topptur på ski, og selv om folk kanskje ikke går alene så tror jeg nok ikke alle går i tau opp der heller. Det kan være at de hadde bundet seg inn om de hadde sett hvor store sprekkene er senere på året...
 10. Det kan være veldig spennede å gå i fjellet i mai måned og hvordan føret blir avhenger helt av hvor varmt det blir. Jeg gikk Norge på langs (sør-nord) i 2018, og 29 mai var vi kommet til Finse. Da hadde vi bare gått på ski fra Haukeliseter. Planen var å starte på ski mye tidligere og fortsette et godt stykke til, men snøen smeltet veldig raskt bort. Skulle jeg gjort noe slik igjen i mai ville jeg muligens valgt truger istedet for ski. Skistøvler, ski og staver veier fort mer enn et par lette truger. Blir det en veldig snørik vinter er nok ski best. Brodder savnet jeg aldri og ville ikke tatt med. Truger har som regel gode stegjern og kan brukes istedet dersom du tar med det. Jeg bruker ikke staver, men det er en fordel ved vading av elver som kan være store under snøsmelting. Dersom det er interessant har jeg skrevet om turen dag for dag og hele mai 2018 finner du her [Hidden Content] det står en del om hvilke utfordringer vi hadde underveis, bla store elver panserskare om morran og tung snø på ettermiddagen. Til gjengjeld er det lite som slår følelsen av å ta seg en hvil på en bar rabb langt til fjells på denne tiden av året.
 11. Prøv med gnagsårsokk, det har hjulpet meg veldig.
 12. Jeg har fått inntrykk av at vintergassen funker bra så lenge boksen er relativt full, etter hvert synker effekten veldig og den blir ganske ubrukelig. Det hjelper noe å varme boksen, men det blir for mye dilling for min del. Renset bensin funker alltid og du får maks effekt ut av hver dråpe med drivstoff. Gass bruker jeg nå bare på jetboilen.
 13. Det betyr ikke at Norrøna fikser klær gratis, men småting tar de seg ikke betalt for. Jeg har hatt flere reparasjoner hos Norrøna og kan bare huske å ha betalt for en av dem. Da var det en Gore-tex bukse med flere hull som måtte lappes og teipes. Helsport har tidligere vært veldig greie med service, men etter at de fikk nye eiere har jeg inntrykk av at de tar seg betalt for alt mulig. Når de da "slår på stortromma" på Black friday med: "Hvis du har vært uheldig og fått en rift i teltet ditt, trenger en ny glidelås, eller har en bardun som trengs å fikses?". Så er jo dette, kanskje med unntak av ny glidelås, noe de alltid fiksa gratis tidligere. Jeg er sikker på at om du kjøper et telt av barents outdoor så vil du få den gode gamle" Helsport servicen". Ikke forvent at dyre merker lar seg fikse. Fjällräven ville ikke reparere buksa mi da det mente det ikke lønte seg.
 14. For et par uker siden reparerte Norrøna to bukser jeg hadde slitt hull i lommene på, helt gratis selvsagt. I 2018 reparerte helsport teltet mitt gratis to ganger. Den første gangen fikk jeg tilsendt en masse stangledd. Den andre gangen ble teltet sendt inn og de fikset opp slitasjeskader etter en langtur på flere måneder. Men denne servicen er det slutt på nå.
 15. Det er vel bare etter at Brav tok over Helsport, at man ikke får de fleste reparasjoner gratis.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy