Gå til innhold

Navigatøren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Navigatøren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. En generell tanke om vintertelting er jo at man bør gå opp en størrelse fra antall personer som er på tur. Er man to voksne i et tomannstelt på vinteren blir det klamt. Om det er små barn vil det nok ikke bli noe problem å være fire i teltet(sett bort fra støy og herjing :D). Jeg har ikke hatt det gitte teltet og ser at det er 200 som har sett tråden uten å svart, så er kanskje ikke mange som har rukket å danne seg noe erfaringer med dette teltet. Jeg har hatt både Helsport og Hilleberg i den kategorien av telt og har trivdes med det. Har kun hatt et Berganstelt tidligere og det kvitta jeg med raskt da jeg ikke var noe fan av utformingen og kvaliteten. Blant annet teltplugger lager av ståltråd og barduner som ikke var knytt på. I tillegg var det kranglete å sette opp(kanskje jeg fikk en feilproduksjon). Men kan være ferdiggjøring på fabrikk uten noe kvalitetssikring. For å sammenligne blir alle Hillebergtelt satt opp av en navngitt operatør som går god for at alt er ok. Hvis du vil ha god plass kanskje Bergans Wiglo er et godt alternativ.
 2. Har tittet litt på de der selv på youtube. Er litt kritisk til at de nye teltene til Bergans er halvhjerta forsøk på å bli med i konkurransen. Det der skal være et ekspedisjonstelt, men pluggene er slike man får med på festivaltelt på biltema til 199,-. Skulle forvente at pluggene på et telt til 12.000 var noe bedre. I den prisklassen ville jeg heller valgt et merke som bruker mer tid på å utvikle teltene sine, f.eks Helsport eller Hilleberg. Hos de er telt hovedfokus. Bergans bruker mest av tida si på klær. Helsport Spitsbergen er et glimrende alternativ som er et velprøvd telt i vanskelig forhold. Hvis jeg hadde hatt de pengene til telt, hadde jeg lett kjøpt Spitsbergen eller Keron fra Hilleberg 😊
 3. Tusen takk for alle gode svar! Da får jeg ta en tur på butikken.
 4. Hei. Jeg har bestemt meg for å bytte fra nylon til multifilament på min Shimano Sedona 1000 snelle. Spørsmålet er, hvordan går jeg fram? Hvor mye f.eks fireline trenger man på ei stang ment for ørret? Ser at mange bruker 0.12mm. Er det lurt å bruke nylon eller fluorcarbon innerst? Setter pris på alle svar.
 5. Jeg har disse fra adventure food og er kjempefornøyd!
 6. Jeg er redd for at dette er et skritt i retning av samme type som Norrøna. Det blir så kommersialisert at de mister noe av edgen sin. De har sluttet å lage produkter for forskjellige behov. Alt av store tursekker er borte, bortsett fra de eldgamle rangersekkene som er "utviklet med spesialstyrkene". Dog har jeg ikke sett noe bilder av spesialsoldater med den nye syncroflexsekken på ryggen. Mye av sjarmen til den forsvant når den brukbare ramma ble designet om. Tidligere hadde de bedre anatomiske sekker i 100L klassen. Sekker med smarte løsninger laget for friluftsfolk, ikke spesialsoldater. Nå selger de derimot kun teknisk tøy og 40L sekker.
 7. jeg er knallfornøyd med primus easyfuel. Topp til å kokkelere med. Har hatt MSR Windpro også. Fin flamme, men litt kort slange og litt ustødig synes jeg.
 8. medfølger stropper for å gjøre denali sitt topplokk til en liten ryggsekk Ikke den mest ergonomiske, men den funker.
 9. Hei! jeg og har hatt Lawson Explorer G3. Brakk tuppen på første fisketur når jeg skulle sveive inn en spinner. Fikk ny tupp og denne brakk på nytt like etter. Denne gangen når stanga bøyde seg minimalt. Jeg valgte å hive på litt mer gryn og kjøpte heller Shimano. Har fungert som ei kule siden. Lawsonstanga kasta jeg selv om de tilbydde meg enda en ny tupp.
 10. Er det noen her som har erfaring med å bruke titankjeler til annet enn å koke vann? Jeg vurderer å skaffe meg en som ikke har noe nonstick, og lurer på om det er mulig å bruke den til supper, grøt osv? Eller brenner alt seg fast?
 11. Jeg så på det samme, men Sherpa 50 har kun 5000mah og et batteri til Mavic 2 er på 3950mah. Sånn sett kan man kanskje like godt bare ta med et ekstra batteri om man ikke har med solcellepanel.
 12. Takk for tips! løpte innom OBS Bygg og sikra meg 6 flasker til den nette summen av 100,-
 13. Jeg tenkte det var gøy å se hva folk bruker på primusen sin om vinteren.
 14. Jeg prøvde den nye alpinisten ei stund, men fikk vondt i ribbein og hofter. Hoftebeltet er gigantisk og hardt. Skulderstroppene er alt for tykke, så de legger press på feil plass på min kropp.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.