Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  345
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Hammer vant dagen sist Desember 11 2017

Hammer hadde mest likt innhold!

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

2 208 profilvisninger
 1. Monsen minutt for minutt

  Tja.. også vil jo befolkningen i byene og tettstedene halveres når alle er å går i kø i skogen/fjellet.. Da er det jo sikkert ikke en sjel i sivilisasjonen lengere. Da kan jo eneboerne bare være i byen.
 2. Sylan - Krevende eller middels?

  Vi får ta en trøndertur opp i strøket der i løpet av senvinteren da? Kun vært der om sommeren jeg også, men kunne gjerne tenkt meg en vintertur.
 3. Ved skikkelig brannsår så har jeg hatt desidert best effekt med ungene sin kuldekrem. Smurt på et tykt lag, og passet på at det laget var tykt over lang tid. Det ble aldri et skikkelig sår, sved ikke og har knapt nok arr. Selv om det var et markant fordypning i huden der jeg ble brent.
 4. Synes det er litt pussig at alle som må bli reddet ut fra fjellet skal "angripes" og må "forklare seg". Det er utrolig lett å være etterpåklok, spesielt når man sitter hjemme og ikke har noe annet enn antakelser å komme med.
 5. Hva har du i drikkeflasken din?

  finnes jo mange type iste pulver, tabletter etc etc. Finnes vel også en del slikt som er myntet på trening. Aldri prøvd disse. Forøvrig så mener jeg å ha hørt at man skal være forsiktig med å få i seg veldig mye salter under trening, dette er best før og etter. Vil tro det er folk her inne som kan mye om slikt.
 6. Hva har du i drikkeflasken din?

  Du trenger salter i vannet. Salter og mineraler binder vannet i kroppen bedre. Flere av de som driver med 12-timers skift med tungt fysisk arbeid på jobb til meg har fått skikkelig aha opplevelser når de har drukket for eks. farris i stede for vann. Holder lengere, går mindre på do. Selv pleier jeg å ha med meg Iste. Spesielt på vinteren pleier jeg å "tvinge" i meg en liter til frokost.
 7. Fruen i huset fikk seg en Warmpeace Viking 900. Hun er en ganske frøssen skapning, men denne har hun sovet godt i ned mot 2-3-4 minus. Relativt billig dunpose som får mye skryt. Du finner en del om de her på forumet. Liggerunderlag? Tja, bruker selv Exped. Så for eks Exped Synmat 7?
 8. Feller til markabruk?

  Etter jeg kjøpte Mohair kortfelle, kommer jeg trolig aldri til å handle syntetisk igjen. Sitter mer enn godt nok oppover. Er faktisk mulig å "gå" på ski med de, samt at man slipper å knote med å ta de av for å renne ned. Slites dog en del fortere, spesielt på hardt/skarete føre.
 9. Stilig prosjekt! Er det bare bildene/innbilning, eller er veggene mer skrå enn buet/kuppelform? Pussig nok satt dattera og snakket om å sove i Iglo den samme dagen du startet tråden her. hehe. Ringer deg når vi skal prøve jeg
 10. Lang fjell- turjakke

  hmm.. Jeg har flere jakker til formålet, ervervet opp igjennom årene. Noen er kjøpt med tanke på formålet, noen er kjøpt for å teste ut. og noen er kjøpt til andre formål. Konklusjonen er at jeg ikke blir enig med meg selv hva som fungerer best. Jeg innbiller meg at Dermizax fungerer bedre i kulde enn det gore-tex gjør. Ofte så er dermizax skalljakker også en del "stillere" enn gore-tex. Mens bomull helt klart er mest behagelig å gå med. På langtur så vil du oppleve at du må ta på deg en spekt jakke på morgenen. Fordi, i motsetning til membran klær, så legger fuktigheten seg i stoffet. Membran klær så er det bare å koste av islaget. Det å ha en "lang" jakke på vinter svært behagelig. Den må dekke baken! Og det finnes mange slike jakke fra de fleste produsenter. Dog, produsenter som primært lager produkter for klatring har sjeldent veldig stort utvalg av lange og vide jakker. Som noen andre her også hintet til, så ville jeg lagt vekt på at jakken har stormklaff med robust borelås evt. knapper. Da har du en ekstra margin på din side om glidelåsen skulle ryke. Plassering av lommer, antall lommer og størrelse er noe jeg også har lagt litt vekt på. Men det regner jeg med du allerede har tenkt på. Synes mange jakker sliter med dårlig hetter. Ingen konkrete forslag til deg, du får nesten kartlegge behovet ditt og prøve ymse jakker for å finne en som sitter godt.
 11. Hvordan ha varme bein på vinterstid

  Artig å se forskjellige løsninger. Selv bruker jeg kartanker hvor jeg har et par tykke ull»tøfler» utenpå i fotposer hvor det er lagt inn liggeunderlag. Har også i år anskaffet meg et par polar sko med -90 grader temp rating til de dagene man trenger noe som er litt mer praktisk å vandre rundt i.
 12. Trenger hjelp til valg av Fjellski

  Og solbrenthet...
 13. Holy ... sorry. Du har da så rett. Det var slik jeg er lært opp også. Klister smelter mann inn i sålen først. Kan vel også bruke veldig kald voks. Gikk litt fort i svingende, samt at jeg har praktisert dette svært lite da jeg har feller på begge skiparene mine tilnærmet konstant!
 14. det er ikke noe problem når man bruker tynne lag og korker inn. Da ligger all smurning som en hinne. Edit: Jeg vet det finnes mange andre måter å gjøre det på. bl.a. som du sier. jobbe seg andre veien, men da bruker man heller ikke klister som "heft" men så hard som mulig.
 15. For at smurningen skal sitte best mulig så skal man gå fra varm til kaldt. Med andre ord, er det blå som skal til. Så starter man alltid med for eks. isklister, et par lag rød, et par lag lilla så 2-3 lag med blå. TYNNE! lag! korke ut hvert lag slik at det ikke er noen klumper. Snarveien er, som flere nevner, å legge klister i bunn og riktig smurning rett på klister. For de som synes dette høres ut som mye arbeid, så er det jo litt men ikke så ille. Resultatet er som regel betydelig bedre enn folk flest som slenger på et tykt lag med smurning å drar av gårde. (hender seg at man gjør det) Gjelder vel forsåvidt samme prinsipp med glider og har jeg blitt fortalt, dog aldri tatt hensyn til det. Går stort sett med Mohair kortfell hele tiden uansett. hehe
×