Jump to content

Hammer

+Sponsor
 • Posts

  829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Hammer last won the day on October 27 2021

Hammer had the most liked content!

About Hammer

 • Birthday 11/09/1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

6,733 profile views

Hammer's Achievements

 1. Det blir sikkert fint til deg det. Jeg hadde kanskje sjekke ut Line Sverdrup skia. Ser ut som en skikkelig god allround ski.
 2. Det kommer ann på hvilken type ski du velger. Det er spennet i skia som bestemmer lengden i forhold til vekten din.
 3. Tja... Kjenner ikke deg, ei heller dine barn. Så det er godt mulig dette blir kjempe opplegg for dere. Men som @Wallepåpeker her. Så ikke legg lista høyt. Da kan det fort bli et jag etter målet. Formålet med turer med barn er selve turen, og at ungene får være med å påvirke turen. Fint å ha et mål om å gå så og så langt, eller opp på den og den fjelltoppen. Men klarer du å lytte til ungene, stoppe like før det går for langt. Akseptere at man ikke kom dit man håpet, eller på den toppen man absolutt ville opp på. Så er det stor sjanse for at barna dine vil synes dette er stor stas. Våre turer er i 99% av tilfellene rene koseturer. Så har vi hatt en og annen litt heftig dagsmarsj o.l. Som er ren jobbe dag. De synes vi ikke noe om 😂 Kano, bål, luksus, kos og lek er fokus. Vil påpeke at man absolutt ikke skal la ungene styre alt, de må pushes de også, slik som vi voksne, men de må heller ikke pushes for langt. Dagsformen til barn varierer mye mer enn hos oss voksne. For min smak hørtes den Dovrefjell turen stressende ut, men verken jeg eller samboer og barn er så gla i slikt. Hører andre kjente som er i andre enden av skalaen skryter av slike felles turer.
 4. Liten avsporing. Noen år siden jeg har vært i femundsmarka, og har aldri vært der tidlig på sommeren. Åssen er det med folk i nedre muggsjøen området starten av Juli? Det er vel kanskje mitt mygg helvette tid og det?
 5. Heisann. Sitter å planlegger årets familietur, og fikk lyst til å være litt kystnært. Problemet er jo at det er så forbanna mye tettsteder, veier og andre forstyrrende elementer langs kysten, så derfor har jeg aldri sett på det som alternativ for mine turer. Og er ganske blank. Noen som har tips å komme med? Kan informere at vi er 2 turvante familier som tilbringer 7-10 dager på tur hver sommer sammen. 4 voksne, 4 barn og 2 hunder. Vi padler ikke kajakk, så det er ikke noe tema. Har hatt et par turer i kano, men er vel ikke å anbefale på sjøen og heller ikke noe vi vil gjøre. (er oppvokst med sommerhus på kysten og båtliv og er over snittet sjøvant). Heller ikke båt er noe tema. (før @Tessatroll og undertegnede får overtalt våre bedre halvdeler til å investere i en colin archer skøyte). Lange dagsetapper trenger man ikke å legge opp til, men noe forflytning er greit. Basecamp er også fint enkelte dager, gjerne ved noe fine strender e.l. badeplasser. Ungene lever i vannet selv om det er like etter isen har gått i Børgefjell eller om det er 22 varmegrader i vannet.
 6. Det tror jeg ikke stemmer. Jeg byttet kniver på min gamle blå mora borr for noen år siden. Ingen Metal remse eller lignende der. Og den borrer godt etter skiftet av kniver. @Kjell Iver:sikker på at det er riktige kniver? Om jeg husker riktig så er det et par varianter, og ikke alle mora knivblad som selges i dag som passer til eldre borr.
 7. Det skal være bare å skru denne inn. Får sett om gjengene inn i pumpen ikke er ødelagt, bruk lommelykt. Jeg regner med du har tatt ut slangen når du prøver å skru den inn?
 8. Uansett så bør netting være innerst. Blir ikke klok på det der. Men foretrekker netting (har bare i ull) framfor noe annet innerst. Har en periode brukt fleece som mellomplagg. Trodde jeg hadde konkludert. Innså at det hadde jeg inne. 😂 I går kveld på tur med bikkja brukte jeg en tynn isolasjon jakke som mellom plagg. Det var veldig behagelig. Men, på lengre turer er vel denne blitt til is i løpet av natten.
 9. Jeg kjenner ikke deres kapasitet og erfaring. Men i utgangspunktet så synes jeg dette var en veldig optimistisk rute for 7-8 dager. Min erfaring fra turer i området er at det der blir mye slit å lite kos. Store områder er veldig tunge å gå i. Store steiner, og mange omveier må til. 1 mil om dagen høres ikke mye ut, men kan i enkelte områder være veldig mye. Har dere tenkt å følge stiene, eller gå litt på måfå? Kan anbefale det siste. Da er dere alene. Ser lite spor etter andre osv. Utover det så er ruten fin den 😊
 10. Neisj... Bymarka og Estenstadmarka er jo lett tilgjengelig. Trenger ikke nødvendigvis gå inn den veien resten av Trondheim gjør. Men for eks. fra Sim i Estenstadmarka eller Byneset siden i Bymarka. Så har du mange fine plasser i Malvikmarka, her er det også ganske bra løypenett. Klæbu samme. Vassfjellet. Brungmarka (da får du muligheten til godt med puls også om du går opp fra brøttem). Kort sagt, det er i bøtter og spann. Se på skisporet.no for å se hvor det er skispor. Så er det bare å labbe noen meter fra skisporet så får du være i fred.
 11. På føttene har du store knokler og lite fett. Dvs. At du har mye bein som ikke er godt isolert. Da er det en teori om at kroppen produserer mere varme for å holde disse store leddene og knoklene varme. Om du har på samme mengde isolasjon på føttene som på overkroppen kan man da altså ha mindre på overkropp og fortsatt være likevarm. Jeg har prøvd teorien litt i vinter. Og det virker som om det er en viss sannhet å spore. Jeg svetter fort ved aktivitet, og fryser ganske fort når jeg er inaktiv. Opplevde at med å kle på meg mer på føttene gjorde at jeg kunne gå med tynnere ullskjorte og svettet mindre, samt at jeg heller ikke har behov for å ta på meg ekstra på overkroppen ved pauser. Anbefaler dog ull netting innerste lag.
 12. Hmmm. GoreTex eller lignende membran plagg er egentlig ikke bra til noe annet enn å tørke fort. Ikke er de vanntett over lang tid, mange har mer moteriktige løsninger enn praktiske løsninger. Man blir klam og/eller bløt uansett. Skikkelig regnklær så er man sikker på å ikke bli våt av nedbør. Men de tørker "aldri" og er tunge og tar mye plass og man blir definitivt klam. Bomull o.l. Blir vått som f... enten av svette/fukt fra kroppen eller snø som smelter evt. av bløtt vær. Jeg bruker stort sett bare kraftige bomull type klær når jeg er på hytte, hjemme og dagsturer uten særlig nedbør. Men de er jo våte ved høy aktivitet, til tider skikkelig våte. De er godt "sauset" inn med voks for å være mest mulig vannavvisende. Også en og annen helgetur er disse klærne med. Men på turer utover det så blir det membran. For min del handler det om at jeg legger til en "+1" på marginene. Skulle jeg bli overrasket av et værskifte og må bevege med i sluddføre, storm e.l. så har jeg et ytterplagg som ikke kommer til å ise, klabbe på mengder med snø og gjøre mellomlag våtere enn det er. Jeg liker å dra på fjelltur fra hytta når det er skikkelig ruskevær. Og har da opplevd flere ganger at bomullen ikke holder. Det blåser gjennom. (Jeg tror nok dette kan handle om løsningen på akkurat de plaggene så vell som vindtettheten). På flere slike turer så har bomullen blitt til å vri opp når jeg har kommet inn. Fokksnø har satt seg fast i plagget og smelter av kroppsvarmen. Så, det er mine betraktninger om saken. PS. Jeg bruker den gamle Norønna Ousland jakken og en Klättermusen Freke bukse som oftest på vinterturer. Av bomull bruker jeg Fjellreven Anorakk no8 og Singi BIB eller Bergans Anorakk og Klättermusen Gere2.0 bukse. Fjellreven er tykk bomull alternative, de andre er lettere.
 13. Personlig så ville jeg kom vurdert å starte senere. Tror det blir en finere tur, med mer trivsel og mindre "hat" . Slipper unna snøsmelting, snø og store vassdrag. Rute: Jeg ville nok sett meg ut de områdene jeg absolutt ville gjennom og markert disse først. Deretter satt meg fornuftig start og sluttsted basert på førstnevnte. Så finne ut hvor mye en skal bære, slik at du får lagt inn evt. Depoer/handle stopp. Ser mange som går Norge på langs har 7-10 dager mellom hvert Depo og 20-35km dags etapper. Forøvrig; kom på at vi droppet skitur i Jotunheimen i slutten av mai i fjor pga. Råtten snø. Det var ikke farbart i de lavere delene. Lenger opp var sikkert knallbra.
 14. Hei. Du vil nok helt sikkert ha skiføre på det meste av høyfjells områdene i mai. I værste fall "rævva" skiføre. Medio juni så bør det begynne å bli farbart til bens. Med forbehold om lokale variasjoner og sesong variasjoner.
 15. En av grunnene til at jeg har meldt meg ut av DNT. Aaaltfor dyrt og jeg personlig mener dnt har blitt mer en aktør som har monopol på hotelldrift i fjellheimen enn noe annet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy