Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  297
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Hammer vant dagen sist September 22 2016

Hammer hadde mest likt innhold!

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

1 900 profilvisninger
 1. turkart femundsmarka

  de fleste koiene (meg bekjent) er avmerket på Norgeskartet.no og Nordeca sin Norge-serien. Det er vel primært statsskog og dnt buer som er merket der så vidt jeg vet.
 2. Tykk dunjakke, ullkartanker og fotposer, varm lue, tykk ull hals, tova votter, og en tykk Ullbukse eller "Anna" buksa om det skulle bli veldig kaldt. Fyrer også i teltet når man sitter der.
 3. 100L + sekk

  Hei, jeg har brukt Kajka100L i 3-år nå. Og er stort sett fornøyd. Tok litt tid før jeg fikk justert den til ryggen min. Har vært på et par ukesturer med ekstremt vekt. Komfort + barn på tur = ekstreme bører. Fordeler: Helt fronten kan åpnes, slik at man enkelt kommer til ting i sekken. Får pakket sekken kjapt og oversiktlig. Store sidelommer som bygger "ut av sekken" Både skulderbredde justering og rygglengde justering. Enkelt å bruke Lommer på hoftebeltet for ting man ska ha tilgang til under marsj. For eks. litt snacks, kikkert etc. Netting lommer under sidelommene hvor man kan for eks. ha en vannflaske som man får tak i uten å ta av sekken. topplokket er løst, og kan brukes som rumpetaske/sekk Ulemper: Fleksibelt bæresystem ettersom det er laget av tre. Fordeler og ulemper meg det. Ulempen er at det kan knirke, noe som er litt irriterende. Litt lite feste muligheter (men disse kan enkelt fikses selv Lite regntrekk, som gjør at man sliter om man har ting utenfor en full sekk. Så den aller største irritasjonen! Glidelåsen på sidelommene er feil side (nærmest ryggen). Umulig å komme inn i sidelommene når man har lagt fra seg sekken og bruke frontåpning. FORBANNA!!! irriterende!
 4. Nye Fjellsko (igjen)

  Takk for synspunkt vedr. Bora. Jeg må dra å se litt på de. Jeg fikk et par nye Crispi S.W.A.T sko i fjor sommer som jeg egentlig ikke har prøvd skikkelig. Vedkommende som ga meg de skrøt voldsomt av de. Brukte de på en del dagsturer i fjor vinter, da det var svært lite snø i byen. Vurderer å gi de en liten sjanse utover høsten. Er ørlite høyere enn de jeg har hatt før.
 5. Nye Fjellsko (igjen)

  Der sa du noe. De så jeg jo på når de ble lansert. Kanskje jeg skal en liten sjekk. @tronn får sikkert spader vist han ser meg med slike hippe Arcteryx produkter
 6. Nye Fjellsko (igjen)

  Jepp. Men Gore-Tex puster ikke så forbanna godt, så det er klammere enn uten Gore-Tex. ergo så blir jeg våtere/svettere av gore-tex. hehe. kjempe resonnement. Det var det med vedlikeholdet, blir jo fort litt slapp med det i en travel hverdag. Så er jeg svært usikker på hvor mye kjappere ikke membran sko faktisk tørker. Var på tur i høst, hvor jeg hadde våte sko de første 6 dagene. stort sett pga. svette. men en litt for dyp bekk på dag 5 hjalp heller ikke på. Fikk ikke tørket skoene før jeg tok inn på en koie å la de på tørkestativet i taket over ovnen hele ettermiddagen, kvelden og natten. næh ... ender vel opp med de samme som jeg har.. eller ..
 7. Nye Fjellsko (igjen)

  Da!! har skoene mine virkelig lagt inn både årer og påhengsmotor! De har fått tilbake til en tilstand som minner mer om produkter som leveres som byggesett! Det skal sies at jeg ser overhodet ikke noen gode grunner for å ikke kjøpe nytt par av de skoene jeg har (Crispi Besseggen). Holdt lenge, upåklagelig gode å gå i (faktisk eneste paret sko jeg har hvor jeg ikke får vondt i leggene), relativt lette, og generelt svært fornøyd. Men! Jeg pleier svært ofte å bli bløt fra innsiden pga. Gore-Tex membran. Derfor har det sneket seg inn en ørliten tanke på å prøve ut et par sko uten membran. Noen gode forslag på tilsvarende sko? Og hvorfor skal jeg kutte ut GoreTex? Er jo fint å gå tørrskodd når jeg koper rundt med lav intensitet.
 8. Ny dunjakke til mannen

  Fjellfolkets svar på grilldress
 9. Vann på tur

  Jeg bruker kun å hente vann direkte fra bekker, elver og vann. Dette har jeg blitt opplært til av både foreldre og besteforeldre. Har heller aldri blitt dårlig av det. Men, det er nok lurt å være selektiv på hvor man drikker. Er man usikker, så kan det nok være like greit å gå videre. Eller koke det opp, eller som flere andre nevner ha med seg et kullfilter e.l. Men, som sagt, jeg har aldri hatt behov for å måtte koke vann, eller rense med tabletter, filter etc. Det skal sies at jeg ofte legger opp turene ut i fra hvor god tilgang det er på vann også. Men, man skal være uheldig om man vandrer i Norge og ikke går seg på fine bekker og elver titt og ofte. Fikk forklart av no folk i helsevesenet vårt, at den mest vanlige "sykdommen" blant turfolk i dag er dårlig renhold av spisetøy/matlagings utstyr. For eks. dårlig rengjøring av kniv, som man for eks har brukt på fisk, treverk, bål, kjøtt etc etc.
 10. Ha i bakhue at du kanskje skal på do en tur, eller ønsker å ta på deg et ekstra lag innenfor dressen. Det er unødvendig bal. Kjøp deg en BIB skallbukse (med droppsete er å anbefale) og en lang jakke (med snøskjørt?) så holder du deg god varm. I tillegg så slipper du å kle deg naken for å drite, eller ta på mer klær. Skaff deg en tykk ullbukse/"anna"bukse/dunbukse til å bruke i leir/når du er i ro. Samme gjelder dunjakke. tykk, lang og varm dunjakke. Samt skikkelig lue og votter. Ha dunsokker, eller kartanker e.l. å bruke når du er ferdig å gå på ski. Godt å varmt. Hadde jeg vist at været skulle være så kaldt hele turen ville jeg brukt Fjellreven Sarek BIB buksen min og for eks. en fjellreven Anorakk NO.8. men, hvor jeg er på vinterturer i landet så har vi -25 den ene dagen, og +2 den andre dagen. Så da blir det skall.
 11. Lommekjent ute av drift?

  Basecamp vil jeg tro?
 12. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  La faktisk merke til at det hadde skjedd på mitt også etter en uke i femundsmarka her for ikke lenge siden.
 13. Med "pop" produkt så tenker jeg på produkter og merker som primært er laget for at folk skal se "sporty" og "sunn" ut i by bildet. Ofte så så blir også disse produktene brukt av firmaer som ønsker å assosiere seg med sunnhet og merkevaren. Billig Kina greie er en annen diskusjon.
 14. Hei, En skikkelig god dunjakke er utrolig behagelig å ha med seg på tur på vinteren. Det være seg en dagstur også. Rett og slett for at det er mindre å dra på, man kan enkelt hive på seg jakka utenfor skall jakken ved en kort rast. Helt klart å anbefale. Fikk overtalt fruen i huset til å investere i dette for en del år siden, og hun skjønte plutselig hva jeg mente. Nå trenger det ikke nødvendigvis og være veldig dyr dunjakke for å være en bra dunjakke. Det er mye på outlet og div super tilbud ute til enhver tid. Og det er mange gode, pent brukte dunjakker til salgs også. Se etter jakker hvor mye data er oppgitt om jakken, dunsspenst, etisk dun etc etc. Det finnes dessverre en del "pop" produkter som primært er laget for de som skal vise naboen at man er masse på "tur" og har fænsy "friluftsklær". Har selv noen produkter fra slike produsenter gjennom profilklær mottatt gjennom jobber. Skuffende, spesielt med tanke på pris.
 15. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  ikke for å spore helt av, men har sett på disse jeg også. Men jeg lurer på tykkelsen, jeg har en Exped 7 som jeg bruker nå, og ser Therm-a-rest er 0.7cm tynnere. Er det noen som har erfaringer med begge to som kan komme med tilbakemelding? Til sammenligning har jeg sett på Exped Synmat UL 7LW denne har rating ganske likt Xlite. Og er da oppgitt til å fungere ned til 3-4 minus grader.