Gå til innhold
 • Bli medlem

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  763
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Hammer vant dagen sist 30. november 2020

Hammer hadde mest likt innhold!

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

5 638 profilvisninger
 1. Hei Christian, Jeg bor også i Trondheim. Som om du vil sjekke ut ymse ting så er du velkommen til å stikke innom. Våre barn er blitt 5 og 9 år. De har vært med på teltturer hele sitt liv. Jeg anbefaler ikke! å kjøpe voksen soveposer til hele gjengen. Men det finnes mange gode barneposer som utvides etterhvert som de vokser. Disse er også en del rimeligere enn voksenposer. Vi har ikke kjøpt dunposer til våre med bakgrunn i at de drar de rundt, søler både saft,vann og kan tisse seg ut i de. Liggeunderlag: Her har vi etterhvert byttet til STS sine underlag. Synes de har bedre co
 2. Du er irriterende fornuftig til tider. 😂 Men ja, enig i det du sier. Det er bare så synd latskapen sitter for langt inne i kroppen her til å gidde å ta av feller. Foresten så kan jeg føye til at bl.a. DNT av og til har ymse kurs. Derav ski smøre kurs. Lærer kanskje ikke veldig mye, men du får masse små kjekke tips og triks. Så et slikt kurs kan jeg anbefale å være med på.
 3. Hei. Egenskapene til fleece er at det tar opp fuktighet og sprer der utover hele plagget. I motsetning til ull som "fylles opp" Mange synes fleece er klamt, jeg er ikke en av disse. Derimot er goretex det som gjør utslag for meg. På kalde dager hvor jeg ikke er på telttur over lengre tid prøver jeg utelukkende å bruke andre skallklær enn membran. Skal jeg anbefale noe så så kan punkt en være å bytte til ullnetting som innerste lag. Punkt to tynnere flis, evt. Ull frotté genser i stede for fleece.
 4. Akkurat disse "ankepunktene" har jeg tenkt litt på også. Men ser for eks. Exped har noen med primaloft e.l. isolasjon. Det virker for meg mer fornuftig enn dun egentlig. Etter å ha fryst så sykt mye på tærne i barndom og ungdom er det svært lite som skal til, så på enkelte vinterdager er ikke kartanker inne i tykk ulltøffel og fotpose med dobbelbunn nok til å holde tærne varme.
 5. tenkte å la minte kartanker få en utfordrer og investere i dunsokker e.l. Men i all den tid at butikker stort sett har et lite utvalg, og nettbutikker har et stort utvalg er det umulig å få undersøkt/sett på de varianter som er. Så, til dere som har. Skriv noen ord om hvilke dere har, hvorfor dere kjøpte de framfor noen andre, og hvilke erfaringer dere har. Ville dere gjort samme valg engang til?
 6. Min erfaring er: 1. Gore-Tex/dermizax etc etc bukse til sommerbruk er helt ufyselig å gå i så fremt det ikke pissregner. Klamt, varmt og ekkelt. 2. De "vanntette" buksene blir bløte etter noen timer i pissregn/sludd okke som, men tørker fort. 3. "Vantette" bukser som jeg mener er lett nok til bruk sommertid er for tynne til skikkelig vinter. Konklusjonen ble hos meg: 1 stk tynn og lett "vanntett" bukse til bruk vår, sommer og høst. 1 stk Tykk og robust BIB vinterbukse med membran. Bomull bukser til vanlig på sommeren. Så har jeg en tykk bomull BIB til vinter også når det er
 7. Vi har egentlig ikke vært så mye på overnattinger vinterstid med hele familien. Fruen i huset er av typen som bruker vinterpose på sommeren, så da blir jeg stort sett alene vinterstid. Noen turer har det riktignok vært, men da var de vel 3-4 år og oppover. Holdt oss unna de kaldeste dagene. Vi har tilbragt mye tid på hytter og lange dagsturer fra de var rundt 1 år, men da var de ofte innom en sovepose/vognpose for å varme føtter og hender samt ta en dupp.
 8. Ta det med en klype salt, men jeg erindrer at de skoa vi har vært mest fornøyde med heter yoot, og super tropper. De er betydelig varmere enn de modellene som for eks xxl pleide å reklamere for hver vinter. Som du vet, så er problemet til ungene at de ikke generer nok varme til å varme opp sko og votter. Har pleid å ha et par ullsokker liggende inntill kroppen min som de kan bytte til.
 9. Ser du har fått tips om Sorel sko. Vi har brukt disse også. Men du skal være obs på at de billigste typene har ikke vært varme nok til den type bruk du skisserer. Gode nok til barnehagen osv er de, men ikke hele dager m/mer i skog og fjell. Koster en del, men tåler mye. Så flere barn kan få nytte av de.
 10. Det synnerdalen du tenker på da. Endalen er lengere vest.
 11. Tenkte du å starte helt innerst i endalen? Du kan jo gjøre den turen veldig lang om du vil, eller relativt kort om det er målet. Lett område å gå i stort sett over alt opp i der.
 12. Har en liten advarsel vedr. Såler som støtter for mye. Jeg fikk slike ortopediske såler i ungdommen og har brukt de over halve livet. Det resulterte i så svak muskulatur i fotbladet at jeg endte opp med beinhinnebetennelse. Den "naturlige" støttdempingen fotbladet skal gi var ikke til stede. Det ble så ille at jeg ikke kunne gå mange meter uten smertestillende og betennelsesdempende midler. Etter 1,5 år til naprapat og betydelig trening, samt helt kuttet ut disse sålene er jeg mer eller mindre bra nå. I det lange løpt vet jeg mange har bedre erfaring med trening og taping av føtten
 13. Brungmarka? Sokndal til Selbusjøen eller noe. Må vel være mulig å finne inngang og utgang med buss forbindelse.
 14. Har ikke gått tur på Island. Men kjørte rundt på Island for noen år siden. Vann, det er mye vann på øya. Men det er også mye svovel o.l. I vannet så det er ikke bare å drikke alt. Men være obs på alt vannet med tanke på kryssing av elver. Opplevde en elvekryssing, dvs. Forsøk på en. Hvor det var kvikksand aktig bunn pga. Vulkan sanden. Dekning, den er dårlig. Så in reach e.l. Er et must. Vi kommer til å ha det neste gang vi skal på tur der, selv med bil. GPS anbefaler jeg på generelt grunnlag, i tillegg til kart. Ellers så er det nå å være obs på uforutsette vulkanutbru
 15. Den flammesprederen så litt rar ut. Mulig det er videoen som gjør det. Men ta et bilde av den?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.