Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  677
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Hammer vant dagen sist Desember 3 2018

Hammer hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

3 902 profilvisninger
 1. Vi bruker alltid et sett ull undertøy på voksne som barn.
 2. Jeg ville anbefalt å kjøpe med bunnduk på SL telt. Av erfaring Jeg har et reinsfjell 2SL som har en del netter ute, men ikke urovekkende mange, da jeg bruker andre telt nå barna og familien er med. likevel er det en god del små hull primært etter barnåler. Når det kommer til skitt, så fester det seg svært lite på bunnduken. Så, jeg kommer nok til å investere i en bunnduk.
 3. tja.. Ekstra ligge lengden du har på reinsfjell kontra orion forsvinner pga. skrå vegger. I praksis er nok liggelengden i Orion like god, om ikke bedre om man bruker 7cm liggeunderlag. Orion har særdeles dårlig løsninger når det kommer til glidlåser på dører. Kan kun åpnes "en vei". om du skjønner. Reinsfjell så kan man jo åpne i alle mulige varianter. Orion Extreme har hel myggnetting på dør, stor fordel. Orion Extreme har knotete bardunløsing, og stramere på pluggfester. Der er Helsport mye bedre. Det er nok bedre plass i Orion enn resinfjell pga. brattere vegger. like lett å sette opp begge to. Reinsfjell SL har latterlig tynn bunnduk. i praksis må man bære med seg en footprint. (min har mange små hull pga. ingen bunnduk blandet med lyng og barnåler.) Større fortelt i Orion enn reinsfjell. stor fordel. Orion har dørene på "samme" side. Reinsfjell har de på skrå. Så man kan få døråpningen ved hode uansett hvilken retning man ligger i. Det jeg kom på i farta. Gode telt begge to. Ender ned på smak å behag, og hvilke kompromisser man kan leve med, og hvilke man ikke kan leve med. Jeg for min del sitter å vurderer å bytte ut Reinsfjell 2SL med en eller annen hilleberg variant. Vurderte lenge Orion før jeg kjøpte reinsfjell.
 4. Jeg kan nå si mine meninger om saken. Generelt så foretrekker jeg stormmatter på telt om vinteren. Av en enkle årsak at det er enkelt å tette rundt teltet og likevel opprettholde god avstand mellom ytter og innertelt. Har jeg ikke stormmatter så er det fort gjort å klemme sammen dukene om man ikke er veldig påpasselig med underlag, oppsett og evt. nedgraving av telt. Med andre ord, latskapen vinner denne gangen også Når det er sagt, så er det jo overhodet ikke noe problem å gjøre slik du skriver, og jeg vil tro at majoriteten av de som telter på vinteren gjør noe tilsvarende pga. at det svært på produsenter som har stormmatter som default på sine telt.
 5. UL teltet har jeg ikke prøvd, men Orion Extreme 2 er overhodet ikke noe 4 sesonger telt i mitt hodet. Jeg brukte det over Jostedalsbreen for noen uker siden. Ikke egnet for bruk i snø når man kan regne med at snøen flytter på seg i løpet av natten. Nettopp pga. de punktene du skriver her med lufting på bakken. Dørventilene blåste det snø inn av også. Dessuten så var alt av barduner, løkker og strammere så knotete at det ikke er praktisk mulig å operere de med hansker. Noe som medførte et særdeles smertefull oppsett en av kveldene.
 6. Hei, Seterveien er ikke kjørbar 14.mai. Tvilsomt at den har blitt det siden da. Fottur fra Synnerdalen til Forollhogna går også over noen områder hvor det ligger snøfonner lenge. Og med det snøfallet som har komme de siste ukene, så er nok dette en skitur enda.
 7. Plasten har sprukket av på en av mine feller av ny typen også. Men er fortsatt brukbar.
 8. Les litt rundt på Tofa sine hjemmesider. Det er ikke veldig mange vann i området som har rene ørret bestander.
 9. Til de fleste lavvoer må du kjøpe til både bunnduk og innertelt. Vi har aldri brydd oss om innertelt i lavvo. Bunnduk kjøpte jeg på en outlet. Mens jeg vet flere har laget seg en bunnduk av presenning.
 10. Hei Anna, Trenger det å være telt? Eller kan det også være lavvo? Finner flere lavvoer i prissjiktet som jeg tror vil være bedre enn de fleste 4-manns telt i samme prissjikt. Jeg kjøpte en Bergans lavvo for 1000,- for en del år siden. Vi har brukt den masse. Fordelen med lavvo og barn, er at de kan (og vi) kan stå og kle på oss etc. etc.
 11. Var i kontakt med Normilk i dag. de som tidligere leverte tørrmelk til Nestle, som igjen ble Viking Melk. De selger bare 25.kg. sekker. Men opplevde nå at flere slo seg sammen og kjøpte. fordelte og vakumpakket porsjonsposer. Han foreslo også å fryse ned, da ville "melken ha betydelig lengre holdbarhet enn 6mnd". så, for den som føler seg kallet. kjøp, organiser og fordel
 12. Sjeldent jeg blir forbanna, og nesten like sjeldent jeg kjenner engasjement i noe politisk. Men fy faen da! NADA! tiltro til de der såkalte "politikerne" våre.
 13. 20cm på 8,5 meter. 4cm på 1,7 meter. Ca 2,3 %stigning. Med forbehold om regnefeil. 😂😂
 14. De desidert mest slitesterke barne klærne vi har hatt er Helly Hansen sine skall plagg. Uten tvil! Bergans på en svært god andre plass. Isbjørn og de virkelig dyre greiene har fått delvis stryk karakter hos oss. Det er vel de tekniske egenskapende som er bedre på slike plagg, samt at man betaler en god del for navn. Vanntett messig for barn på tur, så er det regnklær som gjelder. Vi har alltid med fullt sett regnklær på turer over flere dager. Mine til tider svært dyre og voldsomt høy vannsøyle klær har vært gjennombløt, barna er tørre i sine regnklær. Fordelen med slike membran klær, er at de tørker raskt og er lette, samt puster mer enn regnklær. Men membran klær er overhodet ikke et subsitutt for regnklær, det er et kompromiss. 6000,- for klær til barn er i mitt hode reinspikka tull. Tror ikke vi har brukt så mye på turklær per. unge totalt engang. Men, vi har fulgt med på div.outlet samt arvet, og kjøpt en del brukt. Forøvrig. Norrøna er dyrt mye pga navn. Og Gore tex membranet er også en god del dyrere pga. Merkevaren og ikke nødvendigvis bedre en for eksempel dermizax. Etc. Desverre ingen direkte kjennskap til det produktet du hennviser til, men vet av flere voksne som har slitt ut disse produktene i løpet av en sommer. Det er ikke holdbart. Men, kan også ha vært b-vare. Så, finner du disse billig, eller har så god råd at det ikke er noe problem. Handle i vei for min sin del, men prisen gjennspeiler ikke kvaliteten sammenlignet med for eks. Helly Hansen som koster en 1000-lapp for både bukse og jakke.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.