Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  691
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Hammer vant dagen sist Desember 3 2018

Hammer hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

4 022 profilvisninger
 1. Her i huset så har vi konkludert med at det går sikkert greit med dunpose, men hvorfor ta sjansen? Så vi har kjøpt gode syntetiske poser som ungene kan vokse med. Det er ikke sjeldent det ble tiss utenfor bleien når de var små, og søler saft og vann og alt mulig annet nå når de har blitt eldre. Dessuten så er de så små posene at det størrelsen ikke betyr stort, ei heller vekten. Liggeunderlag så brukte vi bamse underlag med skinnfell. Nå har de blitt litt eldre og hun eldste har et STS isolert liggeunderlag. Han minste har et billig oppblåsbar med Bamse.
 2. Det har blitt mer eller mindre tradisjon at noen av Fjellforums brukere med barn møtes på høsten for en helg i fjellet. Anbefaler turen på det sterkeste til alle. Turglade barn på tur, og trivelig foreldre har gjort dette til en slags tradisjon. Er dere i starten med friluftsliv og barn, eller erfarne så er alle velkommen. Dele tips om turer, utstyr og områder det er fint å være på tur med barna, og en fin sosial møteplass om man ønsker seg turvenner også. Foreløpig så ligger det ann til en 5-6 familier som dukker opp.
 3. Har ikke Wiglo selv. Men vært på tur med andre familier med barn som har dette. Og det ser rett og slett veldig genialt ut til det bruket. Utover det så kan jeg anbefale lavvo til turer med barn. DET!! er praktisk det.
 4. Om du vil kvitte deg med de nye setene der til en billig penge, så tar jeg mer en gjerne i mot de. Jeg har de gamle, og det er ubrukelig undertegnede.
 5. Hmm. Dette er faktisk et ukjent problem. Alt av sovesystem ligger i bunnen av sekken, (sovepose, liggeunderlag og evt. hodepute). Pakkes gjerne inn i enn vanntett sekk. En knapt halvfull 13L vanntett pose med klær, pluss en dunjakke i egen 8 L pose. En 3L toalettsaker. Alt dette går inn i teltet. Sammen med kartet, gps, InReach (for å sende alt ok mld til frua). hodelykt og teltlykt. Og vannflaske I topplokket på sekken bor teltlykt, hodelykt, GPS, InReach og batterier. Batteripakke og radio bor i liten vantett pose i en sidelomme sammen med en flaske Dr.Nielsen. blir med inn ved behov. I andre sidelomme er fiskeskrinet. I forteltet ligger sekken. I den ligger førstehjelpskitt, gassbokser etc. Alt av spisetøy prøver jeg å pakke i en enhet. (kokesettet). Den lever sitt liv i nærhetene av matposene som er i avsnittet under. Normalt sett har jeg tre pakkeposer med mat. En med lunsj og mellom måltid, is te etc. Som jeg tar ut dagens rasjon av hver morgen og legger i et rom i sekken som er lett tilgjengelig. Den andre posen inneholder frokost varene. det er jo stort sett alltid egg og bacon og litt annet tjafs. Den tredje er middager m/tilbehør. PS! i starten av lengere turer hender det seg at det havner litt middager i frokost posen også. Disse tar jeg med til bålplass om noe slikt er i emne, eller blir liggende innenfor sekken i forteltet. Er det plass legges teltet på toppen inne i sekken. Og som taler før her sier. Legger du tilbake det du har tatt ut er det ryddig og fint i teltet.
 6. Hammer

  Årets FF-Barnetur

  frem til
  STED: Venabygdsfjellet, Flåtjønnet - Parkerer ved Muvatnet. Finner en fin teltplass ved Flåtjønnet. ÅPENT FOR: Barn i alle aldre - turvante og turnoviser. NB: Barn fra 15-20 år og oppover som misliker tidlig vekking anbefales å pakke med ørepropper, samt gjøre egen vurdering til avstand fra leiren for de yngste pga stor fare for sprudlende glade og opplagte morgenfuglturbarn som våkner tidlig. TURMÅL: Formålet med turen er å skape turglede og gode minner, få nye venner/møte gamle venner og ha det gøy. Vil noen på topptur er det både høye og lave topper i området, Muen er nevnt. Sikkert noen fisk i vannene i nærheten også. Dette er helt klart noe å hive seg med på for familier, fedre med barn, mødre med barn, besteforeldre med barn. Voksne uten barn er også selvfølgelig velkomne.
 7. Bare for å spore delvis av her. Noen som har padlet i grøtåa? nedover det evt. blir snakk om. Har lest en turrapport om en som padlet ned der. Og det er eneste jeg har funnet.
 8. Har ikke fulgt nøye med de siste to ukene. Men før vi reiste på tur så var det fra Eidsberg i sør opp til ringebu i nord. Hedmark, Oppland og Østfold. Vi reiste på tur 19. Så artikkelen var sikkert fra 17 eller 18 juli.
 9. Min eldste datter har gått med sekk siden hun begynte å gå. Det var rett og slett stas. Hun bærer relativt tungt for alderen, og langt om nødvendig. Eksakt vekt har jeg ikke veid. Men hun har alt av klær, soveposen sin og av og til et liggeunderlag i sekken. Hun er 7 år. hun bar sin sovepose, bamser og ekstra klær for dagen fra hun var 4 år. Sønnen i huset har ikke gått fullt så mye med sekk. Han ser ikke poenget med at han skal bære den når noen andre kan gjøre det for han. Han bærer derimot når de litt større ungene bærer. Og bærer likt som søsteren gjorde i samme alder. Når datteren min går til skolen, hører jeg noen av venninene klager på tunge sekker. Der datteren svarer at skolesekken er jo lett som en plett. skal sikkert tøffe seg litt også vil jeg tro. menne.. Det jeg skulle fram til, er at dette er inviduelt. Er ungen godt vant med å bære sekk så kan ungen bære mer vekt enn den ungen som kun har bært matpakka si til og fra barnehagen. På lik linje med oss voksne. utrent kropp tåler litt. trent kropp tåler mye. Kan også anbefale Deuter sine barnesekker. Mange hakk over de Bergans sekkene som jeg ser mange barnehage og tidlig skolebarn har. Osprey hører jeg også skal ha gode barnesekker.
 10. De har sluttet å lage det eneste som var på markedet. Alternativer nå er de som kjøpes på invadrerbutikker, evt. NAN melkeerstatning som er til unger. Vi hadde med oss en slik pakke på tur nå nettopp. Bare ungene som brukte det på denne turen. Og de klaget ikke. Er nok noe søtere enn hva Viking Melk var. Alternativt så har undertegnede og en del andre her på forumet vært i kontakt med de som laget melkepulver for viking melk. De lager dette fortsatt men selges da i 20kg sekker. De mente at det var ikke noe problem om flere slo seg sammen og pakket dette om i posjons poser selv. Relativt rimelig var det også.
 11. Vi bruker alltid et sett ull undertøy på voksne som barn.
 12. Jeg ville anbefalt å kjøpe med bunnduk på SL telt. Av erfaring Jeg har et reinsfjell 2SL som har en del netter ute, men ikke urovekkende mange, da jeg bruker andre telt nå barna og familien er med. likevel er det en god del små hull primært etter barnåler. Når det kommer til skitt, så fester det seg svært lite på bunnduken. Så, jeg kommer nok til å investere i en bunnduk.
 13. tja.. Ekstra ligge lengden du har på reinsfjell kontra orion forsvinner pga. skrå vegger. I praksis er nok liggelengden i Orion like god, om ikke bedre om man bruker 7cm liggeunderlag. Orion har særdeles dårlig løsninger når det kommer til glidlåser på dører. Kan kun åpnes "en vei". om du skjønner. Reinsfjell så kan man jo åpne i alle mulige varianter. Orion Extreme har hel myggnetting på dør, stor fordel. Orion Extreme har knotete bardunløsing, og stramere på pluggfester. Der er Helsport mye bedre. Det er nok bedre plass i Orion enn resinfjell pga. brattere vegger. like lett å sette opp begge to. Reinsfjell SL har latterlig tynn bunnduk. i praksis må man bære med seg en footprint. (min har mange små hull pga. ingen bunnduk blandet med lyng og barnåler.) Større fortelt i Orion enn reinsfjell. stor fordel. Orion har dørene på "samme" side. Reinsfjell har de på skrå. Så man kan få døråpningen ved hode uansett hvilken retning man ligger i. Det jeg kom på i farta. Gode telt begge to. Ender ned på smak å behag, og hvilke kompromisser man kan leve med, og hvilke man ikke kan leve med. Jeg for min del sitter å vurderer å bytte ut Reinsfjell 2SL med en eller annen hilleberg variant. Vurderte lenge Orion før jeg kjøpte reinsfjell.
 14. Jeg kan nå si mine meninger om saken. Generelt så foretrekker jeg stormmatter på telt om vinteren. Av en enkle årsak at det er enkelt å tette rundt teltet og likevel opprettholde god avstand mellom ytter og innertelt. Har jeg ikke stormmatter så er det fort gjort å klemme sammen dukene om man ikke er veldig påpasselig med underlag, oppsett og evt. nedgraving av telt. Med andre ord, latskapen vinner denne gangen også Når det er sagt, så er det jo overhodet ikke noe problem å gjøre slik du skriver, og jeg vil tro at majoriteten av de som telter på vinteren gjør noe tilsvarende pga. at det svært på produsenter som har stormmatter som default på sine telt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.