Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  486
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Hammer vant dagen sist Desember 3 2018

Hammer hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

3 505 profilvisninger
 1. De desidert mest slitesterke barne klærne vi har hatt er Helly Hansen sine skall plagg. Uten tvil! Bergans på en svært god andre plass. Isbjørn og de virkelig dyre greiene har fått delvis stryk karakter hos oss. Det er vel de tekniske egenskapende som er bedre på slike plagg, samt at man betaler en god del for navn. Vanntett messig for barn på tur, så er det regnklær som gjelder. Vi har alltid med fullt sett regnklær på turer over flere dager. Mine til tider svært dyre og voldsomt høy vannsøyle klær har vært gjennombløt, barna er tørre i sine regnklær. Fordelen med slike membran klær, er at de tørker raskt og er lette, samt puster mer enn regnklær. Men membran klær er overhodet ikke et subsitutt for regnklær, det er et kompromiss. 6000,- for klær til barn er i mitt hode reinspikka tull. Tror ikke vi har brukt så mye på turklær per. unge totalt engang. Men, vi har fulgt med på div.outlet samt arvet, og kjøpt en del brukt. Forøvrig. Norrøna er dyrt mye pga navn. Og Gore tex membranet er også en god del dyrere pga. Merkevaren og ikke nødvendigvis bedre en for eksempel dermizax. Etc. Desverre ingen direkte kjennskap til det produktet du hennviser til, men vet av flere voksne som har slitt ut disse produktene i løpet av en sommer. Det er ikke holdbart. Men, kan også ha vært b-vare. Så, finner du disse billig, eller har så god råd at det ikke er noe problem. Handle i vei for min sin del, men prisen gjennspeiler ikke kvaliteten sammenlignet med for eks. Helly Hansen som koster en 1000-lapp for både bukse og jakke.
 2. Dine antakelser er riktig. Har flere ganger blitt brukt som "plog" de støttene når vi har vært på tur i dyyyp snø.
 3. Blåser det storm så er det mer en nok trekk. Er det vindstille så kan det være lite. Så har man atmosfærisk forhold i tillegg som en faktor. Osv osv. Med andre ord, ingen fasit... Og som skrevet lengre opp. Det er svæææært mye skriverier om kullos på forumet. Så søk i vei.
 4. Så fremt man ligger på ryggen hele natten. For min del hender seg at jeg legger meg å siden også. Da har jeg isolasjon under meg, men ikke på ryggen.
 5. Hakke peiling. Men det jeg bet meg merke i (bortsett fra gammel dansk flasken på bordet) er at glidelåsene ikke går helt ned. Det tror jeg vil bli irriterende etterhvert.
 6. Beklager, det har du helt rett i. Jeg som blandet CO2 og CO.
 7. hmm.. Interresant lesing. Men, ut i fra hvordan enkelte skriver i det vide å brede rundt hvor farlig det er osv. Så skulle en jo nesten tro at annenhver person som fyrte primus i telt døde. Kullos er vel 1,5 gang tyngre enn CO2. Det vil jo si at CO legger seg først ned i arbeidsgropen (vinter), deretter yttertelt, før den vil spre seg utover hele teltets areal og deretter opp mot taket. Jeg vil tro de fleste brennere begynner å brenne urent når mengden CO øker. Da forsvinner jo en av de tre faktorene som skal til for å brenne, nemlig CO2. Whisperlite er rimelig tydelig på at noe er feil iallfall, tydelig gule pulserende flammer som dukker opp om man er litt sløv med trekken i teltet. Konklusjonen må være at man må være tilstede og være oppmerksom. De tilfellene hvor det har gått ille, eller nesten ille. Så vil jeg tro alle hadde vært unngått om man var oppmerksom. Misforstå meg rett,. Jeg er veldig for fokus på saken. Jeg respekterer at enkelte har mye større respekt for problemet enn andre. Og gjør tiltak som enkelte synes er unødvendig. Men ikke prakk dette på alle og en hver. Slikt kan misjonærene få drive med, (eller... helst ikke de heller..). Det er mange som ikke vet om faren med kullos, da vil slike tråder være opplysende. Men synes de trådene på forumet går mildt sagt litt langt, og er mer en slags skremselspropaganda som gjør at uerfarne misforstår og blir regelrett redd for å bruke primus, ikke bare i telt.
 8. Bra for psyken å være på tur. Men, dæven det er bra dårlig for psyken å ikke ha tid til å komme seg på tur. Akkurat der tror jeg de som ikke liker å være på tur har en fordel.😂
 9. På lengre turer så gjør jeg det slikt. Setter på flymodus. Bruker tlf. Som kamera. Da holder batteriet 7-10 dager også. Halve turopplevelsen er å få fri fra mas og tjas. Og tlf, inkl. Alt av sosiale medier etc. Er jo bare mas og tjas. Har dog hent seg jeg har spilt noe musikk når det ikke er DAB dekning.
 10. Som oftest: På en av endene er det nok sydd på en endestopp. For å ta av å entre på nytt så må du rakne opp, for deretter å sy på stopp igjen. Enkelte er en hel lengde glidelås, hvor dette er ikke er mulig. Pga. endestopp er den faktiske stoppen på glidelåsen. Uten at jeg er noe skredder e.l. Så kan det se ut til at det nederste bildet dit er endene. Rakne opp sømmene og løsne den fra soveposen for å dra av begge dragerne der. Entre de på nytt, så bør du være i mål.
 11. Du må nok sprette opp glidelåsen i bunnen og entre drageren på nytt. Se til at den drageren ikke er vridd, kan også være en årsak til at den ikke låser. (i tillegg til at avstanden er for mye, men du har jo klemt den allerede.)
 12. Hmm. Håper ikke dere som er så bastante drone hatere er jegere e.l. holdning, ytringer og "temperatur" i debatten er bemerkelsesverdig lik jakt og jeger krangler som foregår på nettet. Drone er en fin ting til sitt bruk. Og regelverk begynner å komme på plass slik at det ikke skal være unødvendig støy eller fare for å bli overvåket. Forøvrig er lyden av en drone høyfrekvente frekvenser som har kort bære lengde. Så en drone må være i umiddelbar nærhet for at den skal høres. Jeg liker overhodet ikke å bli "forstyrret" av drone. Har heldigvis aldri opplevd å møte drone i "villmark". Men møtte derimot en gjeng med portabelt "diskotek" på Dovrefjell i fjor. DET!! Var forstyrrende og irriterende det! Og bass frekvenser bærer laaangt på åpne sletter.
 13. ... sånn apropos pakking av pulk..
 14. Bare ha med i bakhue at den svetten som tidligere ikke forsvant ut av gore-tex jakken din, vil sette seg i bomullen. Sover du da i telt, så er jakken spekt neste morgen. Jeg har ved enkelte anledning jobbet så hardt i dårlig føre at hele jakken var fuktig selv i svært mange minus. Da var jakken et eneste stor is skall neste morgen. I motsetning til gore-tex jakken hvor jeg bare kostet av isen som hadde lagt seg på innsiden i løpet av dagen. Ellers, så har jeg Rimfaxe 2.0. kjempe jakke. Men, flere dager i telt så blir det gore-tex.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.