Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  700
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Hammer vant dagen sist Desember 3 2018

Hammer hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

4 330 profilvisninger
 1. Tok et slag for glamping i går. Tok et søk i "overlanding" miljøet og fant en fin plass man kjørte bil inn til. Satte opp lavvo med ovn, tok med god mat, drikke isborr, dårlig humor, godt selskap og hadde en fin kveld og morgen/formiddag i dag før man hev alt i bilen og kjørte hjem for å hilse på familien.
 2. Det er til tider svært høy luftfuktighet ute. Spesielt ved kysten og høst/vår. I tåke så vil klær, dun etc. Trekke til seg store mengder vann. Og i enkelte tilfeller mugle om det ikke henges opp til tørk igjen. Jeg ville ikke ikke oppbevare klær, telt og soveposer etc over tid ute. Tørk det engang til og få det i boden så er du sikker 👍
 3. Ikke noe problem det der. Peis på. Skoa stikker uansett ut mer enn bindingen. Og Skien er vel uansett ikke videre behagelige å bruke i skispor.
 4. Vi tenkte oss i skorovass området til sommeren. Noen plasser der som du kan anbefale?
 5. Tenker du Femundsmarka eller femunden som i innsjøen? Om det er sistnevnte så anbefaler jeg deg ikke. Det er stor sjø som brått kan få voldsomt med sjø. Og kan ha det i dagesvis. Da er ikke dette noe plass å vase rundt i kano. Spesielt ikke med unger. En av grunnene til at vi valgte jyltningsmarka. Femundsmarka er fint å padle i. Dog mere bæringer, stryk etc. Sammenlignet med jyltningsmarka. Andre turtips. Snøhetta kan jo være et tema Ellers :, Dovrefjell. Rondane. Trollheimen. Forollhogna. Lett gått om man vil. Mange fine plasser. Jotunheimen. Det er jo strengt tatt bare å plukke en plass der været ser best ut å bare dra. Bra opplevelse for ungene blir det nok uansett. Finn et område med litt fiske mulighet og evt bade mulighet , kanskje en liten topptur. Utover det er min erfaring at ungene trives uansett så lenge været er fint. Blir det mange dager med regn synker stemningen brått.
 6. Hei. Vi var en uke med kano i jyltningsmarka i fjor sommer. Det var kjempestas. Startet i sør av vannsystemene og padlet rundt i alle kriker og kroker. Vi berget unna med to tre korte næringer. Femundsmarka light. Ungene fikk en del fisk også. Og vannene var varme så de badet en del. Anbefales. Men! Dere er ikke alene og må regne med å møte en del folk.
 7. Jeg har en Kajka100L. jeg er lang, mens synes fortsatt at den blir ganske høy når den pakkes full til sammenlignet med andre storsekker jeg har og har prøvd. Min samboer er 164 eller noe i den duren, og har brukt den på noen turer. Hun får fint til å justere rygglengden (så vidt det er). Men den blir enormt høy. Hun bruker til daglig en Lowe Alpine cerro torre 60:80. Den blir også ganske høy når hun pakker den full og hever lokket, men ikke nevneverdig høyere enn Kajka100L var uten å løfte lokket. Nå klarer jeg ikke å finne noen mål på den sekken du har, men Kajka100L er 90cm i tillegg til at du kan løfte lokket. Den største dame versjonen av Kajka er 75L, den er 80cm. Da kan du sammenligne med den sekken du allerede har. Min er erfaring med sekken er at den er "grunnere" enn mange andre sekker, og derfor noe høyere. Har også erfart at bæresystemet kan være litt enten eller. dvs. enten så sitter det som gull, eller så passer det overhodet ikke kroppen. Så ta deg en tur å prøv er vel beste tipset.
 8. Her i huset så har vi konkludert med at det går sikkert greit med dunpose, men hvorfor ta sjansen? Så vi har kjøpt gode syntetiske poser som ungene kan vokse med. Det er ikke sjeldent det ble tiss utenfor bleien når de var små, og søler saft og vann og alt mulig annet nå når de har blitt eldre. Dessuten så er de så små posene at det størrelsen ikke betyr stort, ei heller vekten. Liggeunderlag så brukte vi bamse underlag med skinnfell. Nå har de blitt litt eldre og hun eldste har et STS isolert liggeunderlag. Han minste har et billig oppblåsbar med Bamse.
 9. Det har blitt mer eller mindre tradisjon at noen av Fjellforums brukere med barn møtes på høsten for en helg i fjellet. Anbefaler turen på det sterkeste til alle. Turglade barn på tur, og trivelig foreldre har gjort dette til en slags tradisjon. Er dere i starten med friluftsliv og barn, eller erfarne så er alle velkommen. Dele tips om turer, utstyr og områder det er fint å være på tur med barna, og en fin sosial møteplass om man ønsker seg turvenner også. Foreløpig så ligger det ann til en 5-6 familier som dukker opp.
 10. Har ikke Wiglo selv. Men vært på tur med andre familier med barn som har dette. Og det ser rett og slett veldig genialt ut til det bruket. Utover det så kan jeg anbefale lavvo til turer med barn. DET!! er praktisk det.
 11. Om du vil kvitte deg med de nye setene der til en billig penge, så tar jeg mer en gjerne i mot de. Jeg har de gamle, og det er ubrukelig undertegnede.
 12. Hmm. Dette er faktisk et ukjent problem. Alt av sovesystem ligger i bunnen av sekken, (sovepose, liggeunderlag og evt. hodepute). Pakkes gjerne inn i enn vanntett sekk. En knapt halvfull 13L vanntett pose med klær, pluss en dunjakke i egen 8 L pose. En 3L toalettsaker. Alt dette går inn i teltet. Sammen med kartet, gps, InReach (for å sende alt ok mld til frua). hodelykt og teltlykt. Og vannflaske I topplokket på sekken bor teltlykt, hodelykt, GPS, InReach og batterier. Batteripakke og radio bor i liten vantett pose i en sidelomme sammen med en flaske Dr.Nielsen. blir med inn ved behov. I andre sidelomme er fiskeskrinet. I forteltet ligger sekken. I den ligger førstehjelpskitt, gassbokser etc. Alt av spisetøy prøver jeg å pakke i en enhet. (kokesettet). Den lever sitt liv i nærhetene av matposene som er i avsnittet under. Normalt sett har jeg tre pakkeposer med mat. En med lunsj og mellom måltid, is te etc. Som jeg tar ut dagens rasjon av hver morgen og legger i et rom i sekken som er lett tilgjengelig. Den andre posen inneholder frokost varene. det er jo stort sett alltid egg og bacon og litt annet tjafs. Den tredje er middager m/tilbehør. PS! i starten av lengere turer hender det seg at det havner litt middager i frokost posen også. Disse tar jeg med til bålplass om noe slikt er i emne, eller blir liggende innenfor sekken i forteltet. Er det plass legges teltet på toppen inne i sekken. Og som taler før her sier. Legger du tilbake det du har tatt ut er det ryddig og fint i teltet.
 13. Hammer

  Årets FF-Barnetur

  frem til
  STED: Venabygdsfjellet, Flåtjønnet - Parkerer ved Muvatnet. Finner en fin teltplass ved Flåtjønnet. ÅPENT FOR: Barn i alle aldre - turvante og turnoviser. NB: Barn fra 15-20 år og oppover som misliker tidlig vekking anbefales å pakke med ørepropper, samt gjøre egen vurdering til avstand fra leiren for de yngste pga stor fare for sprudlende glade og opplagte morgenfuglturbarn som våkner tidlig. TURMÅL: Formålet med turen er å skape turglede og gode minner, få nye venner/møte gamle venner og ha det gøy. Vil noen på topptur er det både høye og lave topper i området, Muen er nevnt. Sikkert noen fisk i vannene i nærheten også. Dette er helt klart noe å hive seg med på for familier, fedre med barn, mødre med barn, besteforeldre med barn. Voksne uten barn er også selvfølgelig velkomne.
 14. Bare for å spore delvis av her. Noen som har padlet i grøtåa? nedover det evt. blir snakk om. Har lest en turrapport om en som padlet ned der. Og det er eneste jeg har funnet.
 15. Har ikke fulgt nøye med de siste to ukene. Men før vi reiste på tur så var det fra Eidsberg i sør opp til ringebu i nord. Hedmark, Oppland og Østfold. Vi reiste på tur 19. Så artikkelen var sikkert fra 17 eller 18 juli.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.