Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  390
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Hammer vant dagen sist Desember 11 2017

Hammer hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Nylige profilbesøk

2 723 profilvisninger
 1. Hammer

  Nytt underlag fra ME

  Gi meg et hint når du har gjort det da. Så kan jeg avvente dine tilbakemeldinger 😀
 2. Hammer

  Zamberlan fjellsko

  Mine unger har arvet to par fra slekt i Tyskland. De har vært de beste fjellskoa vi ha hatt til de. Har holdt tre unger med aktivt fjell liv og barnehage osv. Som sagt, til barn.
 3. Hammer

  Årets ferietur

  Etter flere år med en slags tradisjon om en lite ukes telttur med et vennepar som har unger på samme alder som våre. Har vi i år tenkt å pakke opp bilen og rote oss fra Trondheim og sør/sør-vest. Vi skal starte med et par dager på Dovrefjell før vi tar turen over aursjøvegen, deretter trollstigen. Har tenkt en tur innom Luster. Tar gjerne i mot tips om hvor vi bør stikke innom. ting vi kan finne på. Er det plasser vi bør hive sekken på ryggen og ta en dag eller to, eller tre på telttur også? Hele tanken med årets ferie er å ta det litt som det kommer. fottur, biltur, telttur, hytter, hotell, fjell, skog, by, bygd .. bring it on.. (helst ikke mye by da) kidsa er 3 år(i august) og 6,5 år.
 4. Hammer

  Optimal bardunering...hva er det?

  Stemmer! mange fordeler. Og en del ulemper når det brukes på telt. Største forskjellen er at ved klatring så har man to statiske punkter. Ved bruk ved bardunering av telt må man legge til deflekskjonen av teltstenger med mer. Som da medfører at bardunpunktet blir lavere på teltet ved påbegynnende defleksjon. Og det er i slike tilfeller man helst ønsker å ha bardun festet så høyt som mulig.
 5. Hammer

  Optimal bardunering...hva er det?

  Det skal sies at løsningen som bl.a. Helsport har med de løkkene også har sine fordeler. bl.a.: Lasten fordeles over et større område på stangen. Variabel lastoverføring (slipper at alle krefter fordeles akkurat likens til enhver tid.) som forhindrer tretthetsskader. Sikker mye annet også. Helt ærlig, så tror jeg det kontruksjonsfordeler de vektlegger framfor vektreduksjon. Men, nå har vel den her diskusjonen sporet helt av. @judas: En kan vel kanskje si at korrekt bardunering er å få ført så mye som mulig av kreftene tilbake i den retningen de kommer fra.
 6. Hammer

  Optimal bardunering...hva er det?

  Jepp. Er det jeg har gjort. Helt enig. Akkurat det jeg tenker på.
 7. Hammer

  Optimal bardunering...hva er det?

  Hva som er optimal bardunering, det vet jeg ikke. Varierer fra konstruksjon til konstruksjon. Men, det som skriver over her er litt feil i forhold til kraftoverføringen. Vinden vil prøvde å presse teltet ditt ned (ettersom det ikke klarer å skyve det avgårde). Når du da bardunerer alt ned, vil du ha en mindre sideveis "stivhet" enn om du hadde bardunen rett i mot der kraften kommer fra. Nå er det jo ikke praktisk mulig å ha det (så fremt man ikke er i skogen å kan bardunere opp i trær osv.). Derfor bardunerer man ned. Med andre ord, desto mer ned man bardunerer, desto mindre "effekt" har man av bardunene for å holde telt stående. Det at teltet rører seg i vinden er et godt tegn. Et telt som ikke rører seg har stive stenger som ikke gir noe tegn på svakhet før de knekker. Og da er løpet kjørt. De fleste telt i dag har stenger som kan deformeres uten at de knekker. Slik at konstruksjonen ikke kollapser på samme måte som om de knakk. Knekker en stang vil duken fort også revne. Bøyes en stang og telt blir "lagt i bakken" vil duken fortsatt være nogenlunde stram(og ingen skarpe deler), og teltet vil reise seg når vindkulen er forbi. For å spore helt av. Så er jeg svært uenig med en del produsenter som har "slått sammen" to barduner til en (for eks. Helsport). Med å ha en snor mellom to punkter hvor bardunen er festet med en ring og kan gli fritt. Det vil da være med på å forårsake at teltet legger seg kjappere enn om øvre bardun gikk ut "alene" og nedre bardun "alene". Når telt først får en liten deformasjon, så vil den øke kjappere i og med at ringen glir ned og bardunfestet kommer lavere på telt. Da mister øvre del mer og mer bardun. Blir en slags Catch22. Har testet litt på dette selv. Og gjort om det på et telt.
 8. frem til
 9. Hammer

  Nybegynnere på tur med baby

  Første turen vi hadde med barn var en liten km fra parkeringen. Hun var riktignok 2,5 år da I Mai i år var vi flere familier som dro på tur, der var minste jente i følge 1 mnd. Da var vi nært god sti eller vei. Så bar vi vogna de siste hundre meterne inn til vannet hvor vi lå. Da kunne barnet ligge i vognen hvor hun var trygg å varm, samt at den hadde myggnett. Investere i turutstyr? Vell, godt liggeunderlag til de voksne. Så de sover godt. Varm nok sovepose. Her får dere mye til ganske billig penge. De er ofte litt tunge å romstore. men er en god start. (NB! hjelper ikke med varm sovepose om liggeunderlaget er dårlig) Telt: stort telt med god takhøyde. evt. lavvo. finnes mye fint brukt, og på ymse outlet. (jeg betalte 999,- for min 4-6personer lavvo). Sekk - kan vel komme i andre rekke om dere har korte turer og kan gå en runde til og fra bil for å få med alt? Finne en fornuftig sekk som passer. Mye i outlet og brukt her å Primus - Dette trenger ikke å koste skjorten heller. Eagle Products har en billig toppmontert brenner som ofte koster mellom 100-200 kr. Jeg ville ikke satset på å ha bål som matlagings kilde. klær har dere trolig fra før. Ull er gull, selv på sommeren. Forøvrig, så er det jo mulig å låne mye av dette her og der.
 10. Hammer

  Kompass og magnetisme

  trodde det var eneren du lette etter jeg
 11. Enig! Men, jeg har også begynt å innse at mye av frustrasjonen min på slik er nå på våren. Etter snøen har smeltet og før gresset/krattet skikkelig har grodd til. Mange av disse bålplassene er rester etter vinterbål. Men, ja! Satt å funderte på det i helgen på en av plassen jeg sov. "Hvordan i grannskauen har de klart å lage så mange bålplasser på en så liten plass."
 12. Hammer

  Turtips ikke så langt fra trøndelag

  Brungmarka må du ikke glemme Jervskogen, Der er det jo en kjempespennende hule å besøke også. Kanskje litt langt å dra med minste mann. Våvatn området Snillfjorden Fosenalpene Osv osv osv
 13. Hammer

  Bergans Pasvik Light

  Takk for tilbakemelding. Godt poeng med "luggen". Men jeg opplever også at skalljakker som er godt brukt også mister mye av vann avvisningen sin. Og nå ofte impregnere ytterstoffet for å opprettholde dette til en hvis grad.
 14. Hammer

  Bergans Pasvik Light

  Siden min 3 år gammle ME Tupilak jakke lekker som en sil, så må jeg vel se etter et ny "regn" jakke å ha. Etter en del søk, så kom jeg over Bergans Pasvik Light. Som egentlig ser veldig fin ut. Noen som har kjennskap til den jakken? Erfaringer? Hører en del sier at Dermizax ikke er like vanntett som Gore-Tex. Har begger deler, men føler ikke noe for hverken den ene eller den andre. https://www.magasinet.no/klaer/ytterplagg/jakker/bergans-pasvik-light-jakke
 15. Hammer

  Fjellpulken drag på parispulk?

  Men! Nå er jo ikke du helt tam heller da! (dog, skjønner litt hva du hinter til. Jeg går som oftest med selen helt løs nettopp pga. det du nevner) Brukt store skiver om du ender opp med å bruke popnagler. Det er fint så lenge de sitter godt. Men ryker de, så ryker de. En evt. slarke med skrue, mutter og skiver vil holde meget godt likevel. Du kan jo evt. fylle i epoksy rundt skruen. Artig og være entusiast
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.