Gå til innhold

Hammer

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  372
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Hammer vant dagen sist Desember 11 2017

Hammer hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Hammer

 • Bursdag 09. nov. 1982

Nylige profilbesøk

2 487 profilvisninger
 1. Hammer

  Fjellpulken drag på parispulk?

  Men! Nå er jo ikke du helt tam heller da! (dog, skjønner litt hva du hinter til. Jeg går som oftest med selen helt løs nettopp pga. det du nevner) Brukt store skiver om du ender opp med å bruke popnagler. Det er fint så lenge de sitter godt. Men ryker de, så ryker de. En evt. slarke med skrue, mutter og skiver vil holde meget godt likevel. Du kan jo evt. fylle i epoksy rundt skruen. Artig og være entusiast
 2. Hei, usikker på om dette er riktig plass å poste. Men! Tenkte oss på tur med ungene neste helg, i lavvo. Men, skulle veldig gjerne ha hatt en lavvo ovn. Den vi normalt sett bruker er opptatt den helgen. Så! Er det noen i nærheten av trondheim som har en slik, som de ikke skal bruke til helgen. Og som de kunne tenkt seg å låne/leie ut. Så hører jeg veldig gjerne fra deg.
 3. Hammer

  Utstyr for telttur med gutten

  Min datter og jeg har vært på tur siden hun var 2,5-år. Vi har stort sett kun brukt 3-manns telt, eller lavvo om mor og lillebror er med. Vi har hatt en natt i 2-mannsteltet mitt også. Anbefaler 3-manns telt. Da har ungen litt tomle plass. Både til seg selv, leker, soveposer og klær. Har vært delvis værfast noen ganger, og da er det helt klart fint med litt plass i teltet. Finn et telt med litt takhøyde, gjerne i hele lengden. Et litt stor fortelt er også å foretrekke. Jeg ville helt klart tenkt comfort og plass framfor vekt. Sovepose: Her har vi brukt Voksiposen til ungene er ca.3-år. Den er god og varm, samt at ungen er vant til å sove i den fra barnehage m/mer. Ungene har nå en Mammut Little Mamut og en Mountain Hardwear pose. Begge to kan man justere lengde på, slik at posen "vokser" med barnet. En for stor sovepose, er en kald sovepose. Når ungene var veldig små, brukte jeg både et bamseunderlag og ei skinnfell. God tur! Ta med litt spill, blader og tegnesaker. Og kanskje en lydbok. Kos dere
 4. Hammer

  Barnepulk med Fjellpulken Xplorer 168

  jepp, tenkte å bruke en aluminiumsplate jeg har liggende. Men sp.målet var (selv om det var forbanna godt skjult) om han forsterket opp det, eller om det var nok med de "vanlige" skivene rundt popnaglene.
 5. Hammer

  Barnepulk med Fjellpulken Xplorer 168

  Hvor solid ble festet i "rumpen" på barnepulken? Har fundert litt på tilsvarende modifisering selv. Men tanken om at det er relativ tynn og ikke forsterket på noen måte i bakkant på barnepulken har gjort meg svært usikker på om materialet der er sterkt nok.
 6. Hammer

  "Leave no trace" - Er vi alle hyklere?

  Hvorfor kalle folk hyklere osv. Fordi at de i ene øyeblikket gjør en innsats, og i et annet ikke gjør det? I barnehage og skole lærer barna at det er bedre å bidra der man kan, enn å la være å bidra. Vi er da blitt så «ekstreme» i alt vi skal gjøre. Hva skjedde med den gyldne middelveg? Alle monner drar. Men, de store svinene er det kapitalismen som rår. Og slik som verden er nå, så er desverre det meste som omhandler miljøvern, miljøfyrtårn osv. Kun et spill for galleri og en reklame de kan selge mer med. Førstehånds erfaring med dette, desverre!
 7. Hammer

  t-comfort Voksipose

  Hei, Har brukt Vokse pose til begge ungene våre det første året de var med på tur. Nå finnes det jo flere varianter av Voksi poser. Men mine erfaringer er positive. Eneste aberet er at det ikke er noe god mulighet for å få "lukke" posen. Har på de kaldeste nettene brukt dunvesten min rundt posen øverst, for å "lukke" den. Begge ungene mine har sovet dupp ute i "alle" slags vær. Og vi har vel vært ned mot et par minus på telttur med Voksipose. Som regel så har de vært så varme at de har krøpet seg litt ut av posen. Reduserte mengde klær, og begge to lå fint i posen. Har strammet hetten litt så de ikke aker seg ut av den. De kaldeste nettene så har jeg lagt en jerven duk over begge ungene. Hva T-comfort er. hakke peil. Men trolig 10-12 minus uten problemer.
 8. Hjemmelaga løsning av gaffatape, strikk og liggeunderlag.
 9. Uten tvil Mohair. Har begge deler, men bruker utelukkende mohair fellene. Om du er flink og behandler de, så tilsier min erfaring at de ikke suger mer vann og iser oftere enn syntetisk. Slites derimot en del raskere. Spesielt om du vandrer på isete og skarete føre.
 10. Jepp. Riktig dyse. Undersøkt et to sifret antall ganger både gjenger og dyse. Har også skyldt og fulgt alle "service" tips fra MSR til punkt og prikke svært mange ganger.
 11. Har fått gjennom mye på listen her allerede. Men skal gi pumpen en runde nå. Så får vi se Heldigvis (eller, det er dessverre) lenge til neste vintertur hvor jeg trenger den. Så har god tid til å lete etter feil.
 12. Ja, har gjort ganske mange runder slik MSR anbefaler. Jeg har ikke lagt alle platene i lampeolje (da jeg ikke har slikt i hus). Men har demontert absolutt alt for en titt og en liten puss. Jeg ser ingen opplagte feil e.l.
 13. Investerte i en MSR Whisperlite Universal i fjor vinter. Brukte den da som nr.1 primus resten av vinteren med bensin. Og den fungerte utmerket! Svært fornøyd! Når sommeren meldte sin ankomst, så byttet jeg munnstykke og koste meg stort i fjellet og marka med en god Whisperlite med gass fyring. I mellomjulen begynte jeg å gjøre klart til årets første tur som skulle gjøres første helgen i januar. Det ble byttet tilbake til bensin munnstykket (ja! jeg er helt sikker på at det er riktig). Fyrte opp primusen, og den startet på normalt vis men hadde relativt gul flamme. Tenkte det var pga. at den ikke hadde blitt ordentlig varm enda. Slukket den kjapt, og dro på tur. Hele den turen var det mye gul flamme og synes kanskje ikke den leverte så mye varme som den normalt har gjort. Pusset og ordnet litt på den, men fortsatt ikke bedre. Var ute på en ukes tur nå nettopp, hvor det ble tilbragt en del timer i no koyer o.l. hvor jeg demonterte, skyldte gjennom slange, prøvde annen pumpe etc. flere ganger. Fortsatt gul flamme og litt liten effekt. Nå er jeg tom for ideer. Håper Fjellforum Orakelet kan komme med et tips eller ti.
 14. Hammer

  Powerbank på tur?

  Strålende fornøyd med den selv. vært med i mange år nå.
 15. Hammer

  Regjeringen sier ja til elsykkel i utmark

  Har lest denne, og er jo forsåvidt enig i det du skriver. Men en sykkel er ikke nødvendigvis en sykkel. Sykler man rolig, så er det en helt annen slitasje enn en syklist som drar i full fart nedover lia. En El-sykkel veier mer enn den normale terreng sykkel, kombinert med høy hastighet og grove dekk. Med andre ord, en fotturist har sitt avtrykk, en terrengløper har sitt avtrykk, en syklist har sitt og en downhill syklist har sitt. Alle har et avtrykk, noen større enn andre. Men til syvende og sist så er det totale antallet summen som bestemmer hvor stort avtrykket er. Enig. En forskningsrapport er/kan dessverre være lite relevant informasjon. Forskningsrapporter peker gjerne mot oppdragsgivers ønske for rapporten. Nå sier jeg ikke at akkurat denne gjør det. Men man skal være varsom med å støtte seg på en rapport. Men, jeg liker jo å sykle i marka. Tilbragte store deler av ungdommen på sykkel og i marka der jeg vokste opp. Så er overhodet ikke i mot syklister
×