Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 585
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Nylige profilbesøk

3 051 profilvisninger
 1. Omnilite

  Skinnhansker, eller svamp? Impregnering

  Hva med å prøve å varme opp impregneringsmiddelet forsiktig med hårføner/varmepistol for å få det mer flytende så det trekker bedre inn i skinnet?
 2. Omnilite

  Trefjøl under primus

  https://www.fjellforum.no/forums/topic/18265-primusunderlag/?page=4&tab=comments#comment-434205 Her er en tråd om emnet, underlag til primus kan lages på mange måter. Hensikten med underlaget er å unngå at primusen smelter seg ned i snøen, beskytte teltbunnen om det fyres i innerteltet, at den blir stødigere og samtidig ikke sklir. Fester du den permanent er den vanskeligere å pakke, og mer sårbar, så en måte å feste den på der en også kan ha den løs under transport er det beste. Varmereflektor kan lages med aluminiumsfolie brettet noen ganger som legges mellom underlaget og brenneren. Det er også viktig å prøvefyre og være kjent med primusen før tur.
 3. Omnilite

  BC - bindinger på felleski til løypebruk?

  Enkelte Atomic eller Salomon skimodeller tror jeg ikke har plate. Bredden på bindingen er nok ikke noe problem, men har du stor skostørrelse kan bredden på støvlene kanskje føre til at de subber i kantene på sporet.
 4. Omnilite

  Fjellskistaver

  En av de litt lettere teleskopstavene er Black Diamond Expedition 2, de veier 487g for paret. Traverse modellen er ca 100g tyngre. Kjøper du Åsnes sine reservetrinser og setter disse på i stedet for de harde som følger med, får du en lett fjellskistav. https://www.fjellsport.no/black-diamond-expedition-2-156.html https://www.fjellsport.no/catalogsearch/result/?q=reservetrinse Jeg bruker BD Traverse/Expedition med Åsnes trinser som fjellski og randostaver. Har også Gipron 797, men de står som regel i boden, de er tyngre og det merkes best ved at det kjennes ut som det er et "lite lodd" nederst. Det skal være ekstremt mye løssnø for at jeg velger å bruke de (trinsene har stor diameter).
 5. Coleman boksene kan det være problemer med lengden på nåla i brenneren på, har også opplevd det på en boks fra Weber. Har brukt temmelig mange bokser fra Biltema, de har det aldri vært problemer med. Det er også ganske "fin" gassblanding i de med høy andel propan og isobutan.
 6. Omnilite

  Reparere kniv

  Går du for Araldit (eller annen epoxy) ikke fall for fristelsen til å bruke en hurtigvariant. Bruk den med 24t herdetid. Hurtiglim begynner nærmest å herde mens du rører. Hvis du bearbeider det du limer litt for lenge, har herdingen kommet godt i gang og limfugen kan svekkes hvis den beveges.
 7. Omnilite

  Allværsjakke - DIY

  Virkelig et imponerende stykke håndarbeid, tror han garantert blir fornøyd!
 8. Omnilite

  Turkart på mobiltelefon

  Jeg kan også gjerne prøve betaversjonen for Android!
 9. Omnilite

  Den ultimate turkniv finnes den

  Der er ikke alle som har en kniv som er testet av Tolletaten..
 10. Omnilite

  Luftfylt hodepute på vinteren?

  UL materialer er vel litt mindre "dødt" lysmessig en "vanlig Exped stoff", så det "knirker" kanskje mer. Men jeg har som nevnt brukt fleecetrekket utenpå, og puten inni posen igjen, så kan ikke erindre at jeg har tenkt over at UL puten bråker.
 11. Omnilite

  Luftfylt hodepute på vinteren?

  Har i mange år brukt Mammut Air Pillow, den er ikke så høy og har et fleecetrekk utenpå. Dessverre så har luftpløsa "badeballventil", og den slutter etter hvert å holde tett. Puten er ganske komfortabel. Som erstatning bruker jeg nå Exped Airpillow UL M og er godt fornøyd. Bruker fortsatt trekket til Mammut'en utenpå selv om det er litt større enn puta. Jeg har som regel puta inni soveposen.
 12. Omnilite

  Liggeunderlag vinter

  Bedre liggekomfort og at det ikke røyter🙂 Reinsskinn er varmt og godt, det er derfor reinen bruker det...
 13. Omnilite

  Liggeunderlag vinter

  Skulle tro @Terka har kikket i boden min, jeg har Xtherm (L) og Downmat 9 (LW) til akkurat det bruket som han skisserer.
 14. Omnilite

  Tips/hjelp til valg av klær

  Har 3 "nivåer" med stilongser fremfor mellomlag, nivå 1 er en syntet (eventuelt Devold multisport), nivå 2 er HH Lifa Merino og nivå 3 Woolpower 200g. Dette dekker spennet fra +5 til -25 for min del. Har kun bukse over, velger type bukse litt ut fra aktivitet og vær. (Eldre Norrøna Trollveggen og Microfiber, Bergans Storen og Microlight). Kjører forsåvidt samme "nivåsystem" på overkroppen. Eventuelt supplert med en tynn fleecetrøye, men det er skjelden den er i bruk.
 15. Omnilite

  Ski/sko

  Får du gnagsår på hælen? Jeg har bygget opp hælpartiet innvendig 4-5mm med noen gummibiter. Eventuelt kan du prøve en halvsåle. Det virker som om hælen trykkes ned bak og det er det som gjør at det gnager, denne bevegelsen stopper ikke snøringen. Jeg har begge, oppbygningen hjalp på BC varianten. 75mm har jeg ikke fått et rødt merke av en gang. De kan jeg bruke uten å merke noe som helst dagen etter jeg har fått gnagsår på størrelse med en femmer av BC støvlene. Det er kun sålen som er forskjellig på de to modellene. Plugger og limer du hullene (f.eks m 24t Araldit) burde du kunne bytte, men hullene bør være mer enn 1cm fra hverandre.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.