Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 203
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Omnilite last won the day on Oktober 13 2016

Omnilite had the most liked content!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 670 profilvisninger
 1. Hvordan ser teltene ut ferdigpakket

  En teltpose er forsåvidt en pose, lang og "pølsete". Jeg har kun teltet inni den. Stengene og pluggene har jeg alltid i de respektive posene utenom. Med kun teltet i "pølseposen" går det fint å presse den sammen når en pakker ned for tur. Da er det også enkelt å plassere stenger og plugger hensiktsmessig ellers i oppakningen. Når det gjelder hvordan teltet pakkes ned i "pølseposen" så avhenger det av teltet. Er det et telt som en setter opp i 2 operasjoner, dvs innertelt og yttertelt hver for seg, så er det lurt å pakke den delen som skal opp først ytterst i posen, sik at du kan ta ut en del om gangen og la den andre delen bli liggende i posen til du trenger den. Er det et telt som inner og ytterteltet henger sammen kan du brette eller stappe teltet. Men som nevnt her kan det lønne seg å ha enden på teltet, dvs den enden som festes i bakken først ytterst i posen. Da vil det være enklere å få opp teltet i vind. Er det finværstur er det ikke så farlig, da drar du bare hele teltet ut av posen i en operasjon, og det er ett fett hvordan du har lagt det oppi posen.
 2. Verdt å prøve lettere fjellstøvler?

  http://www.multitriathlon.no/norge/hoka-one-one-m-tor-ultra-hi-wp-greycyan.html?gclid=EAIaIQobChMIitmQhuuf1QIVSWQZCh3b8QNxEAkYESABEgKt3vD_BwE#product-tabs Høy hiking støvel fra HOKA veier 292g i str 42 og 2/3 og med demping som en løpesko.
 3. Western Mountaineering sovepose

  Outnorth har de inne, er du rask ser det ut som at det er det 25% på de tom. 17.7 altså ca 1t til. Da blir prisen bra. Jeg er veldig fornøyd med mine WM poser.
 4. Vindskjerm for kokeapparat fra Biltema

  Den type skjermer finnes i 2 høyder, mulig biltema har begge. Aliexpress også selvsagt.
 5. 3288 Multifuel EX er ikke samme brenner som Omnifuel, den kan kanskje sees på som en slags forløper. Den har ikke regulatorventil inne ved brenneren, kun på pumpa. Bunnen av brennerklokka har en slags rør på tvers som dysa sitter i, Omnifuel har en slags stjerneformet messingbit i stedet. Den ser altså tilsynelatende ut som Omnifuel, men er altså relativt ulik ihvertfall etter sammenligningen her: http://classiccampstoves.com/threads/primus-3288-multifuel-ex.34632/ Vet ikke hvilken tidsperiode den ble produsert, eller om det er forkjellige revisjoner av den, men til en hvis grad kan du se alder ut fra pumpa. Er den i aluminium er den en god del år gammel. Er den i plast, er den noe nyere. Omnifuel har f.eks nå kommet i 2dre utgave, i praksis er det 3dje. På de første var brennerhuset videre på toppen som en trakt og pumpa i aluminium. Deretter ble brennerhuset rett i kantene og pumpa i plast (kan godt hende det er samme huset som multifuel hadde). Omnifuel 2 har nytt hus med feste for reservedysene i beina. Prisen har gått kraftig opp på Omnifuel 2, jeg gav under 1000 lappen for min Omnifuel (versjon 1.5) med pumpe og flaske i sin tid. En av Trangia sine multifuel'er, den som er laget på Primus basis har heller ikke regulator ved brenneren.
 6. Ved å skru boksen til og fra brenneren litt "besluttsomt" vil det komme ut minimalt med gass. Litt vil det alltid fisle ut når ventilpinnen blir trykket inn i perioden O-ringen ikke tetter helt. Dette er helt normalt. Når du har tatt koblingen av boksen skal det ikke fisle, da skal ventilen på boksen være tett. Er det litt vind vil du også høre at det påvirker flammen litt.
 7. Dunet ligger vel ikke løst i madrassen, det skal være "laminert" på en måte så det ligger i ro.
 8. Toro gryteretter

  Boil in bag ris blir det minst oppvask av, kun grått risvann og ikke noe som setter seg fast i gryta. Du kan koke risen og putte posen i en annen "beholder" og helle vannet over den igjen for å la det trekke. Så kan du bruke gryta til annen matlaging. Litt vanskelig å regulere "mengde" ris siden du må koke en boil-bag i slengen.
 9. Hvordan lade kamera på telttur?

  Vil tro at denne inneholder step-up dc/dc konvertering. Det betyr at den tar 5V fra USB og høyner spenningen og tilpasser deretter den til ladekarakteristikken til batteriet. Da vil det fungere å lade batteriet fra USB. Siden spennigen på USB er lavere vil strømforbruket (antall mAh) som kreves fra USB batteribanken bli høyere enn det som batteriet som lades har, fordi det totalt kreves en viss mengde effekt for å få fulladet batteriet. Litt effekt forsvinner også i varme i selve laderen (er ikke 100%effektiv). Så denne laderen burde fungere fra en batteribank også.
 10. Oppbevaring av tørrmat i bilen.

  Generelt er det kaldest på gulvet i bilen, hvis ikke plassen i baksetet skal brukes til persontrasport kan du legge mat på gulvet i baksetet. Ta evt. bort gummimatta og legg den og noe annet oppå for å skjerme for varmen. Det er alltid skygge under bilen, det betyr at undersiden av gulvet er svalere enn ellers på bilen. Er det kaldt om natta vil det du har liggende på gulvet bli avkjølt til utetemperaturen, og oppvarmingen av det som ligger der tar lengre tid på dagtid. Har jeg f.eks øl i bilen og er på fjelltur og parkerer bilen legger jeg det der, da blir det holdt kaldt, faktisk såpass at det kondenserer på utsiden av boksen noen ganger.
 11. Ønskes kjøpt: Hilleberg soulo

  2011 er oppgitt til 1.8 -2.2kg 2013 er oppgitt til 2.0 -2.4kg Så mellom der en gang, 2012 katalogen har jeg ikke greid å snuse opp.
 12. Nytt 2-manns helårstelt

  Ah, jeg trodde det var vanskelig å sette opp, siden det har gått en time og det enda ikke er kommet bilder av oppslått telt 😊 Til lykke med nytt telt!
 13. Ønskes kjøpt: Hilleberg soulo

  Tilbud og etterspørsel er også med på å definere prisen. Dessuten ligger det litt innebygget i FF'ere å være vant til å ha rabatt på fjellsport. @Kjellis jeg stiller også opp på AUN møtet.. (Anonyme UtstyrsNerder)
 14. Gjengene på brenselflasker

  Trangia sine "helletutflasker" har ikke samme gjenger som f.eks Primus. Edit: Har sjekket, helletut-korken til Trangia har samme gjenger som Sigg. Flaskene til Soto Muka har større åpning enn alle øvrige flaskertyper.
 15. AliXpress brenner

  Ser du har flasken stående, det fungerer, men vanligvis skal flasken ligge. Ser flasken din har en støttebøyle til å ligge på så den skal ligge på den. Når du skal stenge brenneren og ikke skal fyre opp igjen snur du flasken rundt og legger bøylen opp. Da trekker drivstoffrøret luft og brenneren slukker, lar du den ligge noen minutter forsvinner trykket i flaska og du kan stenge ventilen og koble fra slangen uten at det lekker noe særlig fordi trykket er borte. Ser du på pumpa så står sikkert røret til drivstoffet på skrå, det er derfor det fungerer på denne måten. Skal du bruke den igjen like etter du har fyrt med den, lukker du bare ventilen og du kan starte den igjen med trykket på flaska.