Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 669
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 445 profilvisninger
 1. Skalljakker puster best når de ligger i sekken. Med en lett vindjakke kan skalljakken ligge i sekken, og skalljakken tas på kun når du virkelig trenger den og kun da. Skal du ha noe som virkelig puster kan du prøve Bergans Microlight, pass på at du får nyeste modell, de har endelig flyttet lommene høyere opp så de ikke er i konflikt med hoftebeltet om du bære sekk. Koster fra 1499,- og nedover. Ventile bomull puster nesten like bra som Microlight, men er også 100% vindtett (ikke 99%, men hundre). Bomullstoffet sveller når det blir vått, så den tåler mer fuktighet en et kort regnskyll, men ikke en hel dag med pissregn. Jeg bruker en Sasta Taiga jakke i Ventile når det er litt for røft for Microlight. Har Bergans Superlett (første utgave), Bergans Snøhetta (Dermizax NX) og Acteryx Theta AR (Gore-tex Pro). Hver gang jeg bruker de blir jeg minnet på etter kort tid i aktivitet at selv med luftingen på vidt gap, så puster de andre jakkene bedre.
 2. Julbo generelt har litt brede nesebroer, så selv med "non slip" gummi siger de litt. Jeg har lagt på en liten klump med Kinsuglue for å bygge opp litt mer (samme som Sguru). Kintsuglue fåes på Jula, en 5g klump er stor, så den holder fint til å fikse noe annet i samme slengen. Liker godt Spectron 4 glassene, de gir fine kontraster og er behagelige å bruke til det meste.
 3. Er størrelse M passe til deg kan Gregory Denali 75 være et veldig godt kjøp. Ser ut som de har flere igjen: https://www.fjellsport.no/gregory-denali-75-basalt-black-1.html?q=Denali
 4. Denne funker mot knott: Altså vind.. Men mot mygg funker også denne bra om du samtidig vil være i litt aktivitet. Har prøvd flere racketvarianter men Max Smekker fungerer best av de jeg har prøvd. Når det lukter svidd i teltet er hitraten god! Når jeg skal ha litt mer portabilitet er det Thermacell i en eller annen variant som gjelder. Fungerer som bare det.
 5. Ser unektelig veldig bra ut! Jeg fikk et sett levert på trappa personlig av en av forfatterne for noen dager siden, dessverre var jeg ikke hjemme akkurat da, så jeg fikk ikke slått av en prat. Jeg skal gi bort settet, så jeg biter meg kraftig i overleppa for å klare å unngå å pakke opp og begynne å bla..
 6. Har ikke brukt netting siden jeg brukte forsvarets, og det så omtrent slik ut: 😁 Uansett, skal netting fungere er det avhengig av egenskapene til det som er utenpå. Med mindre det striregner bruker jeg aldri membranklær når jeg er i bevegelse. Bruker enten tynn vindjakke eller bomull (Ventile), bruker heller ikke mellomlag når jeg er i bevegelse. Uansett hva som sies om pusteegenskapene til membranklær, så skal man ikke gå mange metrene med vindbekledning kontra membran for å finne ut hva som puster best.
 7. Det er akkurat disse jeg brukte før, den hvite varianten med litt rødlige speil. Var også kjempefornøyd med de. De orange glassene synes jeg også fungerer supert i dårlig lys. Men det ringte en bjelle i påsken, da var det mange soldager på rad, og jeg ble daffere og daffere etter hvert som dagene gikk, var ute sånn typisk 6-8t hver dag. Sånn egentlig trodde jeg opprinnelig at det var de lange turene på rad etter hverandre som var den utslagsgivende faktoren, men etter hvert så kom også brunfargen, og det slo meg at jeg ikke hadde noe utpreget "invertert Panda look". Jeg fant da frem noen andre briller som også er Cat 3, og da var formen anderledes etter en hel dag ute. Cat 3 har et lysinnslip (VLT) mellom 8 og 18%, jeg vet ikke hvor på skalaen Novena brillene ligger, men de er Cat 3. Jeg har andre bakenforliggende problemer med øynene, men lysmengde har ikke vært noe jeg har vært oppmerksom på i forhold til dette. Så det er nok mer øyneproblematikk fremfor selve brillene jeg har brukt. Invertert Panda ser førøvrig slik ut hvis en snur rundt på fargene:
 8. Der var første dagen jeg brukte de at jeg syntes det var "litt kaldere" på det ene punktet. Mulig det også bare var at brillene var uvante, finner det ut til vinteren igjen. Har nå i etterkant kjøpt et par Julbo Camino med samme glass (Spectron 4). Det er betydelig mer "allround" brille med et mindre ekstremt formspråk enn Explorer 2.0 som er en ren høyfjellsbrille. De er vesentlig lettere, men har også avtagbare sideskjold, de tetter ikke på langt nær like mye inntil som Explorer. Designmessig er de en slags "softere" blandingsutgave av Wayfarer/Holbrook. Altså en solbrille det fint går å gå ute blandt folk med, og som ikke nødvendigvis bare kan brukes til snø på høyfjellet, men fortsatt er en Cat 4 brille.
 9. Ble et par Julbo Explorer 2.0 med Spectron 4 glass. De har 5% lysgjennomslipp, brun glassfarge med sølv speil. Siden skisesongen strakk seg rimelig lenge har jeg allerede fått prøvd de på fjellet under nært sagt alle forhold: Sol, lettskyet, mørke skyer, flatt lys, snøvær, tåke og regn, altså tilnærmet det meste med unntak av temperaturer lavere enn 0°. Jeg synes glassene fungere veldig bra under de fleste forholdene. Brunfargen i glassene endrer ikke så mye på fargene og de har god kontrast. Det er ganske store "panoramavinduer" på de, så innfatningen stjeler absolutt ikke noe av synsfeltet. Sideskjoldene gjør de lystette fra sidene. De er litt tunge, og siden jeg ikke har potetnese synes jeg nesebroa er litt vid, slik at de oppeinnelig "sank" litt nedover nesa. Siden stengene kan formes og bøyes til har jeg bøyd stengene "rundt øret", dette gjorde at de ble sittende tight. Ja de dugger, forsåvidt ikke overraskene, men det skal ikke mye motvind til for at det ikke er et problem. De blokkerer vind godt, nå har det ikke vært veldig kaldt, men det kjennes ut som de kan lage en coldspot i panna der det er en slags ventilasjonsåpning over nesa (har brukt de i 0 til +8°). Er det vindstille/medvind og jeg går bratt oppover og blir god og varm, dugger de mest, men da er det også stillestående luft. Er også forskjell på hvor varm man blir med/uten lue, dette utgjør også litt forskjell på hvor mye det dugger. Alt i alt er jeg godt fornøyd, de blokkerer lyset godt, så etter noen dagers bruk opparbeidet jeg meg solid "invertert Panda look". Det virker så langt at de også løste problemene med for mye lysinnslipp i forhold til de brillene jeg brukte tidligere ("raske briller" med Cat 3 i midterste prissjikt), dette var det viktigste parameteret. Det er ikke anbefalt å kjøre bil med de, jeg har selvsagt gjort det også, men i heftig regn og tunneller blir de i mørkeste laget. Så bilbriller er de definitivt ikke.
 10. Svarer selv om du har kjøpt alt: Primetech pot med lokk og fancy klype 327g, med trekk altså pot cozy 380g. Cozy er fint å sette gryta i for å få ting som ris og pasta til å trekke, sparer drivstoff ved at småkoking strengt tatt da ikke alltid er nødvendig. Koster forøvrig en arm og en legg den MSR gryta.. Synd ikke Evernew lager titangryter med non stick lenger. Jeg har en nonstick 0.9l som veier 130g med lokk (og der lokket sitter fast når det er på)
 11. Jeg bruker en Jetboil Chrunchlt. Den skrus på boksen, så kan den stå litt for å slippe ut eventuelle gassrester, deretter punkteres boksen. Den lukter litt gass uansett etter den er pungtert. (Kan fylles med vann) Den skal så kunne slenges i metallemballasje. Har du også mulighet til å dunke den flat, kan du gjøre det. Da ser lettere de som skal håndtete den senere at den er uskadeliggjort.
 12. Omnilite

  Hodepute

  Jeg har den "gamle" Mammut Comfort pillow puta. Den har et fleece trekk og en pløse inni med "badeball-ventil". Pakkstørrelse omtrent som en brusboks. Ikke perfekt den heller, etter noen år tettet ikke proppen, så nå bruker jeg trekket med en Exped UL pute inni. Fleecetrekket er gull, så de som har knirkeputer eller puter med andre issues, prøv å få tak i et fleece trekk, eller sveiv litt på Singer'en og lag et diy trekk.
 13. Har enda ikke parkert skiene, så når stiv kuling gikk over til frisk bris godt utpå dagen var det bare å legge i vei. Først var jeg oppom Galden. Etter en runde rundt Nedre Årdalsvatnet var jeg oppom Stølsnøse på tilbakeveien. Lett antydning til skareføre i nedkjøringen.. Ikke nok med det, en blir underlig glad av å høre Gjøken på vei inn fra skitur😊
 14. Flott å se at du helsa er bedre så du kommer deg ut på tur igjen Tom! Kan GPS'en rett og slett ha et "minnebatteri" som er gått tomt slik at innstillingene du har gjort tidligere er slettet, og den har gått tilbake til fabrikkinnstilling? Da er det kanskje flere innstillinger enn bare kartet som må settes på nytt. (Måleenheter osv)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.