Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 156
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Omnilite last won the day on Oktober 13 2016

Omnilite had the most liked content!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 546 profilvisninger
 1. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Omnifuel er en god brenner, ikke blandt de letteste, men solid. Omnifuel er den av brennerene mine jeg desidert har brukt mest. Har ikke hatt noen form for problemer med den. 1600 er vel det laveste du kan få den for i øyeblinket med dagens prisbilde.
 2. Røverkjøp og gode tilbud

  Outnorth har blant annet 449,- for original silencer til Omnilite TI BD spot hodelykt i enda en oppdatert utgave til 295,- med 300 lumen og rødt lys (2017 modell som har 300 mot 200 før). OG siden det er 25% på alt (untatt visse merker) så kommer rabatten oppå det igjen. (25-SHOP) rabattkoden gjelder til 25.5
 3. Skal du gå i marka er langrennski å foretrekke. Det er dette spacer settet de mener. Det sklir innpå skien som en "skuff" og det er spor som fester den, det lille verktøyet brukes til å montere. Billigste er her: http://www.intersport.no/produkt/531203/rottefella-xcelerator-skate-spacer-magenta?cid=_adwordspla_cpc&gclid=CMbE8KKxiNQCFVVeGQodAXYK9A Kan du sette bindinger oppå, går det med 2 plater også. 75mm vil skrape i sidene i spor pga bredden. Er også vesentlig tyngre å gå med. Du kan bruke 10 + 20 plater, men på smale ski er 20 stengt tatt for høyt. Skien kan vingle litt sideveis. Det går å kjøre med kun 10mm på ene også. Men fjellski er mer for upreparerte forhold på fjellet eller andre steder uten spor.
 4. På Spix er de nederste lommene fastsydd i innerteltet, de to høydene over der er "optional accessories". Det står ikke beskrevet om gear loftet også er tilleggsutstyr, men det ser ut som det er festet på samme måte som lommene, da bør det være mulig å la være å bruke det også. Jo mindre dill dall, jo mindre potensielt å irritere seg over.
 5. Helgetur med hengekøye nær Bergen

  Akkurat fra den tror jeg at jeg ikke skal ambefale å ta drikkevann fra, tradisjonelt har det alltid gresset noen kuer rundt der ute. Det kan hende det er noe i høydedraget rundt der som er mer egnet som kilde. Det er også en hule/grotte/tunell som det bør være mulig å finne der ute.
 6. Syklister fritt vilt?

  Nå skjønner jeg ikke hva du mener... Jeg var ute og kjørte bil i går, jeg hadde egentlig god tid, så det var ikke så farlig om det var litt kø. Siden jeg hadde god tid kunne jeg jo også like gjerne ligge først, da slapp jeg samtidig ligge bak og irritere meg... 😊
 7. Helgetur med hengekøye nær Bergen

  Askøy på langs? Men da kanskje med start på Herdla, første natt kan du gå helt ut på nordspissen av Herdla (Paddhølo), der bør det være skog som er mulig å henge i. Lørdag tar du etappe 3-4 sørover og overnatter i Åsebøskogen. Siste dag går du etappe 1-2 til Kleppestø. Visuelt kan det hende det er bedre å gå sør-nord fordi landskapet åpner seg mer opp jo lengre nord du kommer, og du får utsikten utover fjorden. Men da kan det kan være litt verre å få overnattigene til å stemme. https://www.ut.no/tur/2.11026/
 8. Eggenudler - er det noe til mat

  Det er nok noen som har prøvd, så på lang sikt fungerer nudler dårlig som næringskilde. http://www.fjellforum.no/forums/topic/40970-norge-på-langs-med-nudler-som-mat/
 9. Bardunene i enden er de viktigste på hele teltet, de er strengt tatt de eneste bardunene du trenger + de 4 pluggfestene i endene. Er ikke de bardunene stramme "sagger" teltet på midten fordi du ikke greier å få teltet stramt på toppen uten. Altså de holder ikke bare ventilene men strekk i hele konstruksjonen. Er ikke disse nevnte 6(8) festepunktene forankret godt blir ikke teltet stramt. Keron er det samme, der er det flere festepunkter i ventilklaffen som er samlet til en bardun. Keron trenger totalt 6 gode plugger, resten kan i de fleste tilfeller være strikkepinner.
 10. Inngang i le om vinden snur og blir røff er ett argument. Garantert å ikke touche duken med enden på soveposen et annet. Avhengig av hvordan ventilen er konstruert kan du også oppnå bedre ventilasjon på vinteren. Sommeren kan du få bedre gjennomtrekk. Men det som trumfer en det hele er på vinteren, da har jeg sekkene liggende der. Da er de ute av veien. Innholdet kan enkelt nås fra innsiden av teltet, og fra utsiden av teltet trenger du ikke krabbe inn for å få tak i noe i sekken.
 11. øks til bålsesongen

  http://www.xxl.no/oyo-viking-2000-oks/p/9002649_1_style?gclid=CIygo5SH99MCFRPPsgodkEkMog&gclsrc=aw.ds&dclid=CPGhsJSH99MCFcIDGQod9ogMzQ Ser ut som den veier 0.5kg Litt historisk sus over den er det også.
 12. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  Du kan prøve å kjøpe Helsport 50cm plugger på vennestene til XXL, da er det 25% i alle fall.
 13. Fjellreven Abisko Dome 3

  Se på Nammatj 3GT, det har forteltet til Keron, har 3 stenger som er like lange, det gjør at halve innerteltet har samme høyde før det skrår. Er i prinsippet et Keron med kun 1 fortelt, siden det har en stang mindre er vekten lavere.
 14. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  Helsport har noen snøpluger i aluminium som er 50cm lange. De ankrer bra i dyp løs snø. Trodde først at 30cm burde greie seg, men dengang ei, derfor ble det 50cm også. Det er spesielt pluggene som er inntil teltduken som med fordel kan være lange siden de helst bør settes 45° som en sommerplugg for å få rett strekk på duken, og holde den ned mot bakken. Avhengig av hvor elles på teltet, f.eks barduner, da kan pluggen ha en bardunsnor festet på midten og pluggen graves ned på forskjellig vis. (Deadman). Falne brøytestikker kan også skjæres til og lages plugger av, er en egen tråd om det som du kan søke opp.
 15. Har XXL sluttet å selge GPS?

  Det er en kjent sak at utvalget vannes ut litt ved handledager og vennefester. Prismatch fungerer også samtidig, så det er mulig å gjøre kupp på kuppene..