Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 679
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 621 profilvisninger
 1. Jepp, prosessene kanskje, men ikke at du har trykket på knappene😂
 2. Har du brutt opplysningsplikten vedrørende teltkjøp nå @Terka? (Brukås sport har noe stenger)
 3. De 4 monteringshullene er identiske på Switchback og Traverse riseren. Det som er litt "dumt" er at tuppen på 3pin bindingen dekker delvis de 2 fremste monteringshullene i til Traverse plata. Det betyr at det beste (for tilgang) til skruene er å ta selve bindingen av plata når du bytter binding. Bindingen er montert i plata igjen med 3 skruer. Det som er en "dum nr 2" er at traverse riseren ikke er massiv, det er et slags "rutemønster" under. Jeg synes det er litt lite "materiale" til å sette en quiver i disse hullene pga ytre diameter på guiveren. En 20mm plate til 3pin hardwire har mer "gods" rundt festene til de 3 skruene, i disse har jeg satt quivere, det har fungert strålende (Tind 76), på Ingstad har jeg quivere i de 3 hullene også, så bindingen er skrudd i skiene med de. De 3 hullene i plata luter litt bakover, så det må tas høyde for om quivere monteres i de hullene. Så du kan evt prøve å få tak i 20mm plater. Det kan hende at det går å løsne skruene i front uten å ta av bindingen fordi hodet på skruen sitter dypt nedi hullet, men da må du nok ha skruer med umbraco og bruke nøkkel med kulehode for å få litt vinklet forskruing. (Jeg har ikke prøvd dette) "Custom kit" med skruer var ikke syrefaste, men "vanlige skruer" når jeg kjøpte quivere første gangen. Det er sikkert det samme nå, så det var ett sett dyre kjipe skruer. Jeg har i stedet kjøpt syrefaste skruer i løsvekt hos Tools og hos Swedol, disse har stort senkehode med umbraco som har samme størrelse og vinkel som originale bindingsskruer. En pakke hardman Epoxy holder normalt til ett par ski om du ikke "sløser". Det kan lønne seg å så vidt dra en forsenker rundt for hånd i hullene for quiverne, da unngår du at toppshet'et på skien løfter seg litt opp når de monteres. Overskuddslim som kommer opp av hullet dekker fint dette.
 4. Bindingen på bildet er en Black Diamond 01, så det er ikke en Switchback. Sjekk nøye om den har samme monteringshull som Traverse bindingene dine sitter montert med om du skal gjenbruke hullene, eventuelt hvor nye huller havner i forhold til de gamle så de ikke kommer for nære. Har kun kjørt i bakke med Switchback/T4, det fungerer bra. Eneste problemet har vært at når jeg satte hælfestet "inni" kabelsporet på støvlen, så kunne hælstrammeren "hoppe av" hardwiren om jeg strammet fjærene litt. Glad jeg var i bakken og ikke på en topp..bare å løsne og sette på igjen, men likevel. Å sette strammeren på oversiden gir ikke samme problem (høyere opp på støvlen). R8 hardwire passer på Traverse om det er mer stivhet nedover du er ute etter. Switchback har ikke bøyemotstand i gåmodus, men litt annet pivotpunkt enn 3pin, men du slipper pinnene og gnag på huller/pinner i kombinasjon med T4.
 5. Har du sjekket Jerven Mountain Man? De er i alle fall ærlige på at den ikke puster, men fast bestemt på at den er tett. Fremfor bukse kjører de jakken i kombinasjon med lårings. Jeg har ikke erfaring med den selv, men det er det kanskje andre som har?
 6. Du kan bruke bardunsnor fra Hilleberg, prisen på fjellsport er "gunstig" i forhold til andre steder. Kanslje FF rabatten funker også.
 7. Prøv å dra bardunstrammeren ytterst slik at bardunen er mest mulig dobbel og dermed "kortest mulig", da har du ikke en lang flokevillig tamp i alle fall. Så kan du eventuelt tvinne de opp. Forskjellen på 2mm bardunsnor og 3mm av samme type (foruten styrke) er at 2mm har halve vekta av 3mm. Du kan kjøpe "Hillebergbarduner" i 25m kveil i 2 og 3mm. (Fjellsport har best pris på 3mm) Ser du til utlandet så kan du sjekke Cleats.co.uk De selger strammere og snor, 2mm dyneema eller polyester i 2 og 3mm i 30m ruller, Engelsk VAT blir trukket fra. (Dette er "Excel Racing" tauverk beregnet for segling)
 8. Har reist med ECO Expeditions, alt fungerte supert. Dette var i 2010, så er blitt en stund siden.
 9. Jeg ville kanskje brukt en slags plastforing også. Ett eller annet som har passe innvendig form som forhindrer slitasje i "hullet". Denne limes fast med f.eks Araldit, men ikke av hurtigtypen, den begynner å tørke før du får bearbeidet ting på plass. Jeg brukte Hardman Epoxy (fåes på VPG og brukes til binding inserts), når jeg reparerte en foring på en Åsnes ski.
 10. Hva med å gå til Olavsbu via Mjølkedalen? Har du litt ekstra tid kan en svipp opp på Høgebrøthøgde anbefales. Det er en av toppene med videst utsyn. Du ser blandt annet Gjende, Besseggen, Galdhøgpiggen, Storebjørn og flere andre topper. Er litt svaberg opp, men ikke veldig bratt, likevel er det en fordel at det er tørt. Se rute med avstikker fra stien. Det er en god dagsmarsj fra Skogadalsbøen til Fondsbu, men en liten avstikker opp i det lille høydedraget i enden av Kvitavatnet gir fint utsikt mot Uranos og breen (markert). Går du ned stien til Tyinholmen fremfor rett til Fondsbu, er det en "bolt" i elvekryssingen der.
 11. Skalljakker puster best når de ligger i sekken. Med en lett vindjakke kan skalljakken ligge i sekken, og skalljakken tas på kun når du virkelig trenger den og kun da. Skal du ha noe som virkelig puster kan du prøve Bergans Microlight, pass på at du får nyeste modell, de har endelig flyttet lommene høyere opp så de ikke er i konflikt med hoftebeltet om du bære sekk. Koster fra 1499,- og nedover. Ventile bomull puster nesten like bra som Microlight, men er også 100% vindtett (ikke 99%, men hundre). Bomullstoffet sveller når det blir vått, så den tåler mer fuktighet en et kort regnskyll, men ikke en hel dag med pissregn. Jeg bruker en Sasta Taiga jakke i Ventile når det er litt for røft for Microlight. Har Bergans Superlett (første utgave), Bergans Snøhetta (Dermizax NX) og Acteryx Theta AR (Gore-tex Pro). Hver gang jeg bruker de blir jeg minnet på etter kort tid i aktivitet at selv med luftingen på vidt gap, så puster de andre jakkene bedre.
 12. Julbo generelt har litt brede nesebroer, så selv med "non slip" gummi siger de litt. Jeg har lagt på en liten klump med Kinsuglue for å bygge opp litt mer (samme som Sguru). Kintsuglue fåes på Jula, en 5g klump er stor, så den holder fint til å fikse noe annet i samme slengen. Liker godt Spectron 4 glassene, de gir fine kontraster og er behagelige å bruke til det meste.
 13. Er størrelse M passe til deg kan Gregory Denali 75 være et veldig godt kjøp. Ser ut som de har flere igjen: https://www.fjellsport.no/gregory-denali-75-basalt-black-1.html?q=Denali
 14. Denne funker mot knott: Altså vind.. Men mot mygg funker også denne bra om du samtidig vil være i litt aktivitet. Har prøvd flere racketvarianter men Max Smekker fungerer best av de jeg har prøvd. Når det lukter svidd i teltet er hitraten god! Når jeg skal ha litt mer portabilitet er det Thermacell i en eller annen variant som gjelder. Fungerer som bare det.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.