Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 475
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Nylige profilbesøk

2 521 profilvisninger
 1. Omnilite

  Trenger nytt kokeutstyr

  Primetech settet har flott byggekvalitet, er ikke så tungt som det virker. Brenneren er helt utrolig lav og er den stilleste jeg har vært borti. Det er 2 høyder med kjelestøtter for kjelene, en for kjeler med diameter liten nok til å gå nedi vindskjermen og en for de som er videre. Vekt: Vindskjerm med brenner: 293g Varmeveksler kjele med non stick: 188g Hardanodisert kjele uten VV: 153g Pakkpose isolert: 52g, Lokk 70g, Klype 67g, Piezotenner: 38g, Reflektor (Folie til å sette det på): 22g. Med en Gsi microgripper på 14g i stedet for tanga og kun varmevekslerkjelen er vekta 495g, Du kan nok fint steke i gryta med varmeveksler, ved å vippe kjelestøttene opp så kommer den høyere. Alt etter som så er det bare å ta med de delene en mener det er behov for på aktuell tur.
 2. Omnilite

  Teltmesse i Bergen 21.6.2018!

  Du får hive deg i kanoen og padle som tusan, da rekker du sikkert innom før de stenger 😎
 3. Omnilite

  Omnilite med gassdyse og silencer

  Jeg har Omnilite og Omnifuel med Bernidwg silencer til begge (silencerne har forskjellig størrelse). Jeg er bofast i camp 1uke på sommeren, da koker Omnifuelen til 4 personer på gass. Den overtar gassboksene fra en bærbar "Safari Chef" grill når trykket i boksen ikke er stort nok til å drive grillen skikkelig. Å da bruke silencer er uproblematisk og gjør brenneren stillegående. Har aldri hatt problemer med underburn på Bernidwgene. Skal jeg frakte de bruker jeg ikke silencer, de tåler da også mer vind. Jeg får dermed i pose og sekk siden det er lett å fjerne silencerne, dog trenger de et lite "kakk" for å løsne. Flammesprederen henger alltid fast i siden av brenneren i en nøkkelring så den ikke blir borte.
 4. Omnilite

  Erfaringer med Hilleberg Enan

  Innerteltet i std er grønnt (cactus), mens Pro har gult (mango). Det er også grønne/gule detaljer på ytterteltet alt etter som hvilke versjon det er snakk om. På denne måten er det mulig å skille vanlig og pro.
 5. Omnilite

  Lett telt 1-2/2

  Siden du har Sierra Leone Pro teltet skal du få en vekt breakdown på Litetrek 2 pro. Materialene og konstuksjonen kjenner du jo, forteltet er ikke veldig stort men store deler av fronten kan åpnes, det er bare myggnetting øverst, så skal du ha full sikt ut må du åpne innerteltet. Totalvekt inkl repsett: 1974g Inner+Yttertelt i pakkpose: 1224g, pakkpose: 68g Stenger i pose med strikkene på: 558, stangpose: 14g Plugger+barduner i pose: 156g, pluggpose: 7g Repsett komplett i pose: 36g Dropper du posene og repsett er du i 1849g, dropper du plugger og barduner er du i 1700g.
 6. Omnilite

  Outdoor Research

  Er vel "the American way", Marmot, Mountain Hardwear og TNF har det også.
 7. Omnilite

  Lundhags gliis jacket

  Fin pris på XXL på den. Jeg har ikke prøvd Gliis jakka, men min favorittjakke er Bergans Microlight. Bruker den hele året også ned mot -10 på vinteren før jeg går over til kraftigere skyts om det er kaldere. Microlight er en del lettere enn Lundhags jakka.
 8. Omnilite

  Sterkt, selvstående telt for to personer

  Hilleberg Staika har også asymetriske dører.
 9. Omnilite

  Sterkt, selvstående telt for to personer

  Her er en relativt fersk tråd ang. Scarp i vind. Er et lettvektstelt og styrken blir vel der etter. http://www.fjellforum.no/forums/topic/45588-tarptent-scarp-2-i-vind/?tab=comments#comment-421208
 10. Omnilite

  Tips til transport av fiskestang

  http://www.fjellforum.no/forums/topic/40952-oppbevaring-av-fiskestang-under-marsj/?tab=comments#comment-368945 Denne tråden har samme tema, kanskje noen tips der også.
 11. Du må bruke den gamle inretningen i bilen som heter sigarett-tenner.. Og for all del bruke askebegeret som nå er blitt ekstrautstyr..
 12. Omnilite

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Takk for at du har delt turen! Har vært spennende å følge alle oppdateringene etter hvert som dagene har skredet frem. Turen din har nok skapt god inspirasjon for mange!
 13. Ikke godt å si, det er et kort og greit spørsmål om kameraet fortsatt er tilgjengelig (til salgs). Derimot er "hei", på Norsk, det bør ikke nødvendigvid bety noe muffens, hei er vel noen av de første Norske ordene man lærer. Følg forslaget til @Bjørn J, prøv å få penger i forskudd før du sender det noe sted.
 14. Omnilite

  gassbrenner og varme?

  Maksimal lagringstemperatur er 50°C i følge Biltemas HMS datablad. Dette gjelder nok for andre merker også. Har du beholderen i sekken, og den enten ligger inni kokeutstyret (om den får plass), eller den er tullet inn i noe klær blir det nok ikke så varmt selv om sekken ligger i sola. I bilen kan du f.eks sette den på gulvet bak forsetene og legge noe oppå for å skjerme den for varme. Da ligger den i praksis i "skyggen" under bilen. Bunnen på boksen buler "innover", buler den motsatt vei er det fare på ferde, men det skal mye til. Teoretisk maksimal overflatetemperatur på noe som ligger i sola under ideelle forhold er vel 67°C Så jeg tror du strengt tatt ikke behøver å bekymre deg. Når du bruker den og den står med bunnen ned, vil avdampingen av gassen inni boksen kjøle den ned. Så den blir kaldere når den er i bruk selv om det er sol. Å la den slenge ubrukt direkte ute i sola, eller ligge i hattehylla inni bilen når du parkerer kan du selvsagt prøve å unngå.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.