Gå til innhold
 • Bli medlem

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 065
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Omnilite vant dagen sist 26. mars

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

5 493 profilvisninger
 1. I dette tilfellet hadde sensorene "flippet ut" og gått i heng. Tipper spenningen på et tidspunkt hadde vært for lav, og de ikke hadde fått en skikkelig restart etterpå. Jeg var bare forbi hytta og så lyset sto på, så jeg låste meg inn for å slå lyset av.
 2. For meg så det ut som laderen fra solcellene gikk rett innpå, så var lasten bare koblet rett på batteriene. Men det er mulig lasten ble tatt ut gjennom laderen, slik at den håndterer eventruelt et lastkutt om batterispenningen blir for lav. Grunnen til at jeg så på det, var at det virket som om bevegelsessensorene hadde gått i heng, så de hadde tent lyset. Fant ikke noen måte å resette det på. Det er store AGM batterier beregnet på forbruk, mer enn ett. Har du et lite multimeter kan du måle spenningen.
 3. 59,- pr år er det vel for pro versjon av appen. Da laster du ned de områdene du vil ha (ved å merke område). Sverige er også med da. Det er også en gratisversjon, men da kan du ikke lagre kart, de ligger en stund på enheten, men du har ikke kontroll på hvor lenge. I Norgeskart friluftsliv er det en innstilling med "handlevogn", da belastes du via google kontoen. Sikkert tilsvarende for Apple.
 4. Da er en presenning billigere, under 3kg er bare teltet🙂 Vekten oppgis på telt, stenger og plugger hver for seg, så skal du ha teltfasong på duken og feste det til bakken er det like under 4kg.
 5. Norgeskart Friluftsliv i "pro versjon" kan laste ned kart til offline bruk. For å laste ned, defineres området og hvilket zoom nivå som ønskes. For hvert nivå er det vel ca 4x mer data, så plassbehovet øker jo mer detaljer kart en vil ha, og hvor stort området er. Men det er mulig å zoome inn til 1m kotehøyde, legges bratthet på i tillegg blir det ganske detaljert. Eksempelet er zoomnivå 18. Det går til 20 (bratthet vises ikke i nivå 19 og 20).
 6. Jeg har Taiga (heter nå Peski jacket). Den veier 714g i XL, anorakken burde ligge på rundt det samme, ikke enorme avvik i alle fall. Størrelsen er romslig, men ikke yberstor. Jeg bruker XL i stort sett det meste, denne blir litt større enn gjennomsnittlig, men jeg ville ikke hatt den større. Har du vært borti Norrøna Arktis Anojakke eller Sydpolen, så er de store i størrelsen. På de er L mer enn nok til meg. Jakka er potte vindtett og puster bra (ikke like mye som Bergans microlight, men denne tar inn litt vind). Tåler litt regn, men blir stivere. Tåler også sludd, blir stivere
 7. Noen betjente hytter kjører med aggregat på 230V. 12V systemene på ubetjente hytter (de som har det) lades via solcelle. Det er sigarett-tenner uttak og usb. Enkelte lys går noen ganger på bevegelsessensor. Jeg tror ikke 12V systemene er standarisert, slik at det kan være forskjellig antall uttak osv. Men, på de anleggene jeg har sett har ikke akkurat batteriene vært godt gjemt eller pakket inn.. De kan f.eks stå under en seng og polene er åpne. Det betyr at (på eget ansvar) du kan bruke krokodilleklemmer, og lade fra batteribanken. Sikring på kabelen din kan nok være lurt. Du bør he
 8. Heng en sånn ved siden av så merker du ingenting til posen🙃
 9. Hvis du uansett skal glampe kan vel en tynn overmadrass, eller en madrassbeskytter fungere som isolasjon. Sistnevnte blir ikke så stor nedpakket.
 10. Ikke stavene, men trinsene. Jeg bruker de på Black Diamond Traverse staver for å gjøre de om til fjellskistaver. Nå går jeg kanskje mer enn gjennomsnittet, men jeg har tatt knekken på 3stk trinser siden påske.. Konklusjonen er at skareføre ikke er favoritten til webbingen. Den ryker inne ved senter der den er festet.
 11. Så du mener egentlig at om du kommer ut for et uhell, så skal Røde Kors sende en patrulje med kuvøse for å hente deg, eller ta en koronatest og la deg ligge for så å hente deg når testen er analysert...
 12. Jotunheimen: Fondsbu er stengt frem til 25.juni når sommersesongen starter. Beltebilene går til og med 2.mai. Det kan hende det er mulighet for scootertransport en liten periode etter det. Men scootertransport betyr snø. Veien inn til Eidsbugarden blir i prinsippet ikke brøytet opp (den er vernet), normalt åpner den rundt 1.juni eller noen dager seinere. Det er på mange måter "normale" snømengder, men temperaturen har vært lavere enn de pleier. Skaren som ble dannet av et lite regnskyll før påske er fortsatt intakt, det som var tørrsnø da, har blitt skare, og et lite snøfall etter på
 13. Jeg har et par eldre fjellstøvler som veier 1080g, dette er med originalsålen, jeg brukte andre såler i de når de var i bruk, så de veide nok mer en dette. Jeg gikk først til noen som veide 250g mindre, så til de jeg har nå som veier rundt 600g (Salomon Quest 4D 3). En såpass stor vektreduksjon merkes. 50g merker du ikke, men 250g eller merker du nok over tid. Vekten løftes tross alt hver gang du flytter beina. Men som nevnt er formen avgjørende, for lette sko kan også gjøre at de mister noen andre egensksaper enn bare vekt.
 14. Norgeskart friluftsliv og GPX-wiewer fungerer også fint på Android. Betalingsversjonen av Norgeskart friluftsliv gir blant annet mulighet for offline kart og bratthet.
 15. Kjøp et sett spennreimer i samme bredde som de på sekken. Flytt låsespenna over på spennreima, og fest spennklemma i stroppen på sekken og juster til passe lengde. Så har du forlenget reimene i bunnen av sekken.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.