Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 610
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 159 profilvisninger
 1. Standard Akto stang veier 165g (vekt reservestang). Carbon veier 85g, altså 80g å spare på stanga. Har ikke prøvd carbon stenger, men vurdert det tidligere. Det er nok enkelte forhold som carbon ikke takler like bra som alu. En kjøkkenvekt er kjekt å ha til turplanlegging, da kan du lage liste over alt du har og hva det veier. Da er det lett å finne ut totalvekt på alt, og å luke ut ting som veier litt for mye. Hvis du veier alle bestanddelene som kan slankes Akto på en digital kjøkkenvekt kan du se hvor mye vekt du kan spare ved å finne nye deler. Kostnadene kan bli litt, så det er fult mulig at du kan spare samme vekt på noe annet på en rimeligere måte.
 2. Fibraplex har carbon stenger og hjørnepinner. https://fibraplex.com/index.php/store/#!/Akto/p/52825248/category=13883042 Ved å halvere diameter på bardunene halveres bardunvekten, du finner bardunstrammere her om du tenker å bytte de. https://www.cleats.co.uk/browse-by-activity/camping-tents.html Lettere plugger hjelper også på, det finnes stort sett "over alt". Eksempel. http://www.zpacks.com/accessories/stakes.shtml Duk er duk, så selve teltet er det vanskelig å gjøre noe med, men ved å ikke ha stengene og pluggene i samme forpakning kan duken pakkes mer kompakt.
 3. Jeg har Crispi Svartisen i 45, tåjernet gnager litt på gummien på høyre støvel nederst mot sålen. Fikset det ved å file litt på tåjernet (Voile 3pin) Alfa Skarvet GTX i BC? Eller den nye modellen Alfa Skarvet Advance BC? Den første er heldigvis gått ut, er alt for myk såle på den, vrir seg som en kokt makaroni. Gir dårlig skikontroll og greier ikke kante ski (Amundsen) ved traversering på hardt underlag. Byttet til Crispi Stetind etter en halv sesong, var som natt og dag. Hold i tuppen på skoen og ta tak i hælen, da skal ikke sålen kunne vris nevneverdig.
 4. Det må ha vært støvlene det var noe feil med, ikke 75mm bindingssystemet. Jeg går mye på 75mm Voile med Crispi Svartisen og Scarpa T4. BC er en gåorientert binding, der blir ikke så bra med en kjøreorientert ski og en binding som ikke henger med. Støvlene er superviktig for i det hele tatt ha noen form for kontroll med BC. Er støvlen for myk kan du like gjerne skrudd flip-flops på skia. Crispi Stetind er en bra BC støvel om den passer foten din. Helårsdekk til bil fungerer ikke, samme gjelder en fjellski til alt. Det blir mange kompromisser. Skal du gå å trekke: Amundsen, for øyeblikket er det bra pris på de på fjellsport med binding og fell (du må også ha mohair). Det fine er at det ser ut som 25% rabattkoden biter på den allerede gode prisen, da er det et knallkjøp. Til kjøring holder du på tanken om Falketind, setter på en 3pin Traverse og finner en god støvel som matcher.
 5. Spitz er "Gore Tex Pro" Roc Spirit er "Gore Tex" Det betyr at Spitz har den nyeste Gore Tex membranen som skal ha bedre pusteevne enn de eldre typene. Du kan sjekke forskjellene på siden til Gore. https://www.gore-tex.com
 6. Hvis du har brennere og titan koppen er på vei kan du prøve litt når du får den. Ta f.eks et rimelig sitteunderlag, klipp ut en runding til topp og bunn, og lag en bit som rulles rund, bruk gaffatape til å lage en "skål", når koppen er plassert oppi, legg den siste rundingen oppå, og ett eller annet oppå der igjen for å holde den fast. Så koker du vann, prøver med grøt, du kan også prøve med gryterett, du bare reduserer innholdet så det passer til mengden, resten kan du bruke til en ny test. Det er også mulig å fiske koppen ut av gryta, koke opp og sette den nedi igjen etter en stund. For å holde fingrene intakt uten å brenne deg kan du bruke en GSI microgripper eller "Trangia klype". Har du tilgang på kjøkkenvekt, måler du bare vekten på gassboksen, noter på en blokk vekten før etter og hva du gjør, så får du forbruket med "ditt system" og kan oppsummere forbruk og om det fungerer som tenkt. Det er bedre å gjøre det hjemme i kontrollerte former og skaffe erfaring der, fremfor å finne det ut etter en liten stund etter turen starter. Er det et "problem" som oppstår først etter du har startet kan dette snu opp ned på mye. Gjør testene ute og ikke på kjøkkenet, da får du mer realistiske resultater.
 7. Uansett hvilke gryteløsning som velges vil jeg ambefale å lage/finne en isolert "pot cosy" til den som kan snøres helt igjen med lokket på. Ved å putte gryta i cosy'en kan du la grøt, pasta/pastabaserte og ris/risbasert stå å trekke i gryta fremfor å bruke drivstoff på å småkoking. Drivstoffbesparelsen vil raskt bli høyere enn vekten på cosy'en.
 8. Du kan også se på Bergans Superlett jakke, den er ikke helt UL, men noe mellom det og skalljakke. Til å begynne med var den i kategorien regnjakke av Bergans, men den er "bygget" som en skalljakke og har blandt annet lufting under armene. Den er nå kommet over i kategorien skalljakke av Bergans. Prisen er ikke så ille. Ellers kan du vurdere Bergans Microlight til alt det andre, det er en vindjakke som er lett, puster bra og er rimelig. Jeg bruker Microlight hele året fra -10 og varmere, til alt fra rando, fjellski og fottur. Aldri mellomlag under, bare 2 forskjellige trøyer (HH Lifa Merino eller en syntetisk avhengig av temperatur). Drar dun/syntet utenpå i pauser alt etter hva jeg har med og om om det ikke holder å bare lukke glidelåsen. Microlight er min desidert mest brukte jakke.
 9. https://big-sky-international.myshopify.com/products/big-sky-chinook-2p-tent?lang=no Chinok er et telt med 3 Polakker😀 (Festlig oversettelse til Norsk)
 10. Hva med å se på Salewa Sierra Leone 2 eller 3? De er relativt lette, og har 2 fortelt. Liggelengden på 2 manns er 210, med rette vegger. Prisen er ikke så ille i "vanlig" utgave. Finnes også i "pro", da litt lettere og dyrere.
 11. Fiffig! Hvis man kun skal lage mat, spise og se på tv i teltet som i videoen, så er det mer behagelig hjemme i sofaen. Han glemte forøvrig å ta med dorullen når han gikk i slutten av filmen😂
 12. voile_3_hole_mounting_template-1.pdf Du kan bruke denne malen, skruehullene og "pin plasseringen" er standard så Voile malen skal passe. Balansepunktet er i diamanten på malen. Bruk maskeringstape oppå skiene da blir det lettere å merke balansepunkt og senterlinje. Utfordringen kan være å få skaleringen på utskriften til å bli helt nøyaktig. Bruk automatkjørner til å markere hvor du skal borre. Lag en liten kloss som du borrer gjennom som så festes på borren og justeres sånn at 9-10mm (sjekk spec for rett dybde) av tuppen på borren stikker ut. Da har du dybdemal så du ikke borer for dypt.
 13. Siden skalljakken din er i bommullsblandingen G-1000 vil den være "våt". Når du trer en dunjakke utenpå vil skalljakken begynne å tørke. Dunjakken er ikke like "vanntett" på innsiden så fuktigheten kryper ut i dunet og stoppes i ytterlaget på dunjakka. En skalljakke med membran vil til tross for "strålende pusteegenskaper" være tettere og ikke slippe ut like mye fuktighet, og heller lukke den mer inne. Den vil også trolig ha mindre fuktighet på utsiden. Dette ville trolig gjort problemet mindre med en "tex" jakke. I prinsippet burde du hatt en dampsperre for å unngå fuktigheten å gå ut i dunet. Altså når du skal ha pause og er god og varm tar du først på en ultratynn regnjakke, deretter dunjakken utenpå. I leir når du ikke er like varm kan dunjakken benyttes alene.
 14. Det kreves mindre energi til å lage isbitene lokalt enn bare å holde de frossen til de kommer dit de skal.. Så kommer avtrykket i naturen, og forurensningen av utvinning/transport oppå det. Utvinning av isbiter vil aldri bli "grønnt". Dessverre kan vi ikke dyrke hva som helst i Norge. Og er det noen som egentlig tror på at sesongarbeiderne som skal utvinne isen vil være lokal arbeidskraft.. Har signert oppropet.
 15. Omnilite

  DNT

  Når det er brøbakeovn, reflekterer matlageret det også så det finnes ingredienser til å lage noe i den? Dersom man er klar over at det finnes en brødbakeovn eller frekventerer en hytte der dette finnes, kan man kanskje forberede noe som kan lages på den. Hvis man bare drifter forbi vil det fort bare være en ovn.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.