Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 259
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 800 profilvisninger
 1. Forskning: Stavgang avlaster ikke knærne.

  Jeg hadde "fortsatt" vært på Kilmanjaro om jeg ikke hadde hatt stavene.. Det var ikke krav, men ambefalt i de utstyrslistene jeg fant i forkant. Siden en går sakte, blir det mer statisk gange oppover. Jeg var stiv i nakken første dagen pga sekken, andre dag tok jeg stavene i bruk og problemet forsvant. Ned fra toppen til siste leir (før toppen) ble knærne mine "shot to pieces", delvis fordi guiden var ivrig på å komme seg nedover. Da ble også effektiv bruk av stavene vanskelig pga det gikk litt for raskt. Påvirkningen av høyden gikk også ut over balansen, så stavene fikk funksjon som "vinglestøtter". Videre nedover er det steinete partier hvor det nærmest er trappetrinn med 3dobbel høydeforskjell av vanlige trapper, uten stavene til å dempe dette hadde jeg ikke kunnet gjennomført nedturen. Tok ikke smertestillende for å kunne "fange opp" om det ble ytterligere skader. Ruten ned fra Kilmanjaro er "rett nedover", og ikke de man bruker opp. Jeg bruker riktignok ikke staver i dag, men en av turene mine i etterkant tok så mye på knærne at jeg ikke kunne gå (på tur) på 3 dager. Så jeg har det alltid i bakhodet, at alt etter som hvor jeg skal, så kan det være at jeg trenger å ha med staver.
 2. @Mareng jeg har nevnt så mye som jeg vet om dette tidigere tråder, så jeg har ikke noen tilknytning til teltet. Det er 2 vikinglag i Askøy kommune, Fenring er det 2dre som ikke er nevnt her tidligere i tråden. De pleier å ha vikingmarknad på Heggernes som strengt tatt ikke er så langt fra der teltet står. Jeg er enig i at det burde være et skilt som forklarte hva det var, og om det er mulig for allmennheten å bruke det. Det hadde løst mye. Åsebøskogen er "under press" og har dessverre mistet mye av "seg selv" de siste årene, det er nesten trist å kjøre gjennom den. Dette teltet er som en bagatell å regne. Massedeponiet som anlegges ved Heiavatnet, snauhogsten som ble foretatt før maskinforbudet trådte i kraft rundt drikkevannskilden, og dynamittlageret er ikke noe særlig. Men uansett hva, så må det formelle være i orden. Tar du turen med båt sørover fra Herda inn Herdlefjorden, er det noe som virkelig kan få en til å gråte når steinknuseverkets herjinger kommer til syne. Over 1km med fjell helt ned til strandlinjen er sprengt vekk. Det er dessverre så langt nord på øyen at de "sørpå" ikke ser det.
 3. vannflaska - en bakteriebombe!

  Felles for alle vannflaskene mine er at jeg tørker de etter bruk, dvs. mellom "turperioder" der de ikke brukes hver dag. Har aldri utført annen vask&rens enn varmt vann, men når jeg tenker etter så varer kanskje ikke "varmtvannsprosessen" lenge nok til å være sikker på at basseluskene tar kvelden. Tørker også termosen, den forvarmes normalt noen minutter når jeg drar på tur hjemmefra, det skulle fikse biffen for selve ståldelen. Korken blir da usikkerhetsmomentet, men å ha på korken og helle forvarmingsvannet ut gjennom denne før den fylles burde dette minske risikoen. Har mange dedikerte vannflasker fra Laken (alu), Nathan (sugerør) og Nalgene (stor kork), men de jeg desidert bruker mest er juiceflasker fra Cevita.. De har stor kork så de tørker lettere, og tåler godt med juling. 1literen kan knøvles sammen når den ikke brukes (sparer plass), et lett "pust" blåser den opp igjen, er det noen bulker igjen fyller jeg den med varmt vann og rister litt, da retter den seg helt ut. 0.35literne er lommevenlig til småturer, har som regel 2stk i lommene på vinteren, de er så små at de ikke er i veien, og jeg unngår i stor grad at vannet fryser (avhengig av hvor tett på kroppen lommen de ligger i er). Har aldri opplevd ubehag som kan relateres behandling/vann i flaskene (heldigvis). Skulle jeg ta en litt mer grundig rens av vannflaskene, ville jeg enten pantet Cevita'ene og kjøpt nye.. eller gitt flaskene en omgang med min bakteriedrepende venn: Eddik.
 4. På tide med tarp!

  2 forslag til endekroker: Disse er fra samme fabrikant som "Hillebergstrammere", står "light load på de http://www.cleats.co.uk/browse-by-activity/camping-tents/cl806-jiffie-tie-pack-of-6.html Ellers har min venn Ali sjenket meg disse etter en relativt langtekkelig overfart. Er et hull i bunnen som lina trees inn i og en lager en knute (eller 2). http://m.aliexpress.com/s/item/32677397524.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7f25570fHTlgOu#autostay
 5. På tide med tarp!

  For å gjøre forvirringen total så veier 2mm bardunsnor omtrent halvparten av en 3mm snor av samme type. Strammerene går nok fra 2-5mm så de kan fortsatt brukes. Da blir det ontrent: 18.62/2 + 1.5 = 10.81g Bardunsnorene til Hilleberg er ikke "flokefrie", men de er på langt nær så glad i å lage komplett kaos som andre snorer.
 6. XXL.no - Trek n Eat billigsalg

  De jeg kjøpte på nett har holdbarhet 09/2020. Gjelder typen Gulasj og Kylling m nudler i alle fall.
 7. På tide med tarp!

  http://www.cleats.co.uk/browse-by-activity/camping-tents.html Strammere i alle farger og størrelser på strammere, inkludert "glow in the dark". Dynema linen er "Exel Racing" for seilig. VAT bir trukket fra, rask fordendelse og ikke like dyr frakt som det ellers kan være fra UK. Tror det er produsentens nettbutikk.
 8. Ref tidligere innlegg. Teltet er et vikingtelt, det er ikke satt opp av en enkeltperson men en "gjeng med vikinger".
 9. Basetelt

  Sjekk også ut Keron 3GT, det er vel å regne som originalen av telt med den type grunnkonstruksjon. Alle stengene har identisk lengde, det betyr ingen fargekoding av stenger/kanaler og samme høyde i hele lengden på teltet. GT har en genial buet dør som "drastisk endrer måten du går inn/ut av et telt på".
 10. Det skal være laget leigeavtale med grunneier som har varighet på 50 år for plassen teltet står. Vil tro at eventuelt øvrige formaliterer også er i orden. Dette er ikke en privat installasjon. Det bygges for tiden også en helt ny lysløype med grusdekke i samme område.
 11. Har du klatreutstyr kan du prøve å bruke kamkiler.
 12. Veldig dumt spm. Men hvilke vei skal footprint

  Da skal siden uten merkelapp ned. Samme "materialfølelse" ned mot bakken på bunnduken som den ned mot bakken på innerteltet. Merkelappen er også mest sannsynlig plassert i døråpningen og skal være opp for at du ikke skal glemme hvilket telt du har på vei inn/ut😊
 13. Veldig dumt spm. Men hvilke vei skal footprint

  Er bunnduken i samme materiale som inerteltet, er trikset å se på det for å finne ut hvilken vei bunnduken skal.
 14. Turkjøkken på langtur

  Pass på at du kjøper kokkeleringsgryte i Non-stick, hvis du ikke går for en for høy variant, kan du bruke den til å steke i og dermed droppe stekepanna. Hardanodisert aluminium og ren titan/aluminium er ikke non-stick så det vil brenne seg fast i de på et blunk. Om du ser for deg kun 1 brenner får du kun brukt en ting av gangen, da er spørsmålet om du virkelig trenger 2 gryter og en stekepanne.. Siden du har god tid kan du shoppe litt nå og da og finne gode tilbud. Kan hende en slangebrenner er lurt, de er stødigere, det blir litt kjedelig i lengden å røre i en gryte på en liten toppmontert brenner og hele tiden passe på at den ikke tipper. Da kan du f.eks også bruke en multifuel og bruke bensin i tillegg til gass. For eksempel kan denne koppen brukes til hurtig vannkoking sammen med en toppmontert brenner. Da har du en liten brenner med deg ekstra som backup, og noe du kan veldig enkelt koke en skvett vann med når som helst. Koppen er relativt vid så du får utnyttet flammen fra brenneren. http://m.aliexpress.com/s/item/32823650754.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7f25570fXQ3Wh8#autostay Brenner den veier latterlige 25g.. http://m.aliexpress.com/s/item/32784920668.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7f25570flObYqs#autostay
 15. Hvem bruker Wood burner Stove, og hvorfor

  http://m.aliexpress.com/s/item/32572123326.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7f25570fNGPEvj#autostay UL Kjelestøtter til IKEA woodburner, men da flyr nok prisen i været også.