Jump to content

Omnilite

Aktiv medlem
 • Posts

  2,439
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Omnilite last won the day on February 10

Omnilite had the most liked content!

Reputation

1,840 Excellent

About Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7,679 profile views
 1. Har ikke sett videoen, men i en nødrep situasjon vil fuktighet kunne være et problem, og hvis du har det travelt. Hvis bildingene demonteres og skiene står litt varmt en stund før det monteres på nye, vil fuktighet ikke være et tema. Bindingene ser usymetriske ut, men hullene er identisk på begge, så det er håp for Helge.
 2. Et lite tillegg vedrørende epoxy, jeg bruker "Hardman epoxy" når jeg monterer inserts, disse gjenges og limes med denne. VPG har Hardman epoxy i engangspakke (42,-), så om du evt henter bindinger derfra, så kan du ta med en pakke og bruke den. En pakke holder til ett sett bindinger, da slipper du å kjøpe større forpakning en behovet. Jeg ble akkurat påminnet av @zimwalker at jeg også jobbet i sportsbutikk i forrige århundre..
 3. Vet ikke om sålen vil takke for seg over tid, men litt slark/mindre spenn i sålen vil gjøre det lettere å gå. Jeg trykker tjernet helt ned når jeg skal nedover med mine Voile/Crispi Svartisen, ellers bruker jeg trinn 2. Du får Voile 3pin cable for 1100 på VPG, HD mountaineer (uten kabel) for 899. Hullene er de samme, hælklossen kan stå. Det beste er kanskje å gjøre byttejobben selv, brukes skrumaskin vil du svekke holdet i skia. Bindingene BØR monteres med manuell skrutrekker og samme skruene som satt der fra før (for å unngå at forskjell på gjengene skjærer mer enn nødvendig) Når skruen settes nedi hullet, skrur du motsatt vei til du merker et "klikk", da detter skruen nedi de gamle gjengene og lager ikke nye når du så skrur de inn. Bruken av en manuell skrutrekker gir da rett håndlag. Normalt limes bindingene med vannfast trelim for å forsegle hullet. Ved å bruke 24h epoxy vil skruene bli limt også, dette kompenserer for eventuelle svakheter som kan oppstå ved at skruene har vært løsnet. Limt med epoxy sitter skruen bedre enn før. Araldite standard er bra å bruke, den har også fin konsistens så den glir ned i hullet, ellers bearbeides limet ned med en fyrstikk. IKKE bruk hurtig epoxy, selv om det kan virke fristende. Den begynner å herde når du rører den, det betyr at herdeprosessen er i gang før du får massert limet ned i hullene og satt i skruene. Det kan potensielt gi dårligere hold. Prøv evt. å bli kvitt Super Telemarken på finn og lever evt med Voile skruene. Totalt sett kjedelig, men da kan også Helge få fjeset sitt tilbake. Jeg har forøvrig demontert mine Super T med wire fra mine ski og gått tilbake til Voile. ST har en slags "krok" i innfestingen av kabelen, den har huket seg fast på motsatt ski og lagd langsgående riper og noen hakk topplaget, enkelte av dem er så dype at trekjernen viser. "Pisse irriterende" som en Danske ville sagt.
 4. Ja, jeg har byttet, men monterte inserts i stedet for å bruke treskruene som fulgte med. For å plugge hullene kan du bruke en litt tykk fyrstikk, eller en treflis. Det som er viktig er å også fylle hullet med lim. Det forhindrer vann å trenge ned i hullet. Det er derfor skruene limes også, ikke for å gi bedre hold. Derfor brukes vannfast trelim i butikken ved montering. Selv har jeg brukt 24h Araldite , den holder og tetter. Bruker ikke hurtiglim fordi det kan være at den begynner å herde før alt er gjort ferdig, og da forsvinner noe av holdekraften i limet. BC er borret med 3.6x14 dvs 3.6mm tykk og 14mm dypt. Fant ikke hva Explore har, men det skal finnes en spec i monteringsanvisningen. Det er på en måte en "spesialborr", men det innebærer bare at borret har innebygget dybdestopp, og det gjør at du ikke kommer dypere enn stopperen. Det er viktig at diameteren er riktig, for at skruene skal sitte, og at du ikke borrer for dypt, dvs gjennom skien.. Det finnes borrstopper som du kan montere på en vanlig borr for å begrense dybden. Fyll lim i hullet, og bruk en manuell skrutrekker, da har du kontroll på momentet.
 5. To av hullene er identiske, så du kan sette den nye bindingen fast i de, da blir bindingen en "mal" for de resterende. Når du bruker eksisterende hull, skru skruen motsatt vei når du setter i skruen. Når du får et lite "knepp", går gjengene ned i de gamle, da kan du stramme skruen. Dermed unngår du at skruene skjærer på nytt i Skien og dermed sitter dårligere Jeg syntes hælklossen var i laveste laget, så jeg har bygget opp min med 5mm ved å bruke en skjærefjøl til å lage en oppbygning som jeg monterte under hælklossen.
 6. Blir det bedre om du "forvarmer"? Dvs brenner på lav effekt ett minutt og så guffer opp. Da vil forvarmingsbøylen, brennerhodet og gassen som kommer ut ha høyere temperatur.
 7. Jeg har ikke prøvd å freshe opp limet, men det burde hjelpe. Pussig nok er Inteligrip fellene rettskåret i bakkant. Feller med rett kant løsner lettere enn om de er avrundet. Kortfeller til fjellski har ikke bakfeste, men er avrundet, og de sitter jo bra. Bakdelen med feller som er en del smalere enn skiene, er at hvis du må kante skiene, så mister du grepet. Men da er det gjerne så bratt at du må over på de ordinære fellene likevel.
 8. Jeg har brukt Madshus inteligrip litt. Dette er av den typen som har en glidsone foran så det blir en kortfell. Siden frontfestet er smalt, så må jeg mikke et feste med en taustump for å feste i tuppen. Limet på den delen som har glidsone sitter ikke like godt som på der det er fell, og må jeg svinge i nedoverbakke faller fellen av noen ganger, havner den under stålkanten er det litt "guffent". Selve festet til å gå med er nok til å komme seg avgårde på flatmark, og opp litt stigning. Skulle nok egentlig vært litt mer feste. Jeg har brukt det på ski med 82mm midtbredde. Skulle jeg laget en versjon 2, ville jeg kjøpt f.eks Pomoca Race pro 2.0 i metervare på VPG i 59mm (199,- pr m), og et par toppfestebøyler som er brede nok til å bruke på skiene. Tilpasset lengden slik at fellen stopper ved bakbindingen (avrundet ende) og prøvd. Var det da mer enn nok feste og litt for lite glid, ville jeg kuttet av noen millimeter på bredden og prøvd på nytt til jeg fant "optimal" bredde.
 9. Prøv å helle bensinen over i et tomt syltetøyglass eller noe annet gjennomsiktig. Da vil du kunne se om det er partikler i bensinen som kan tette til brenneren. Jeg har opplevd at lagring av Rødsprit på en Sigg brenselflaske gjorde at belegget inni flaska løste seg opp. Kanskje tilsvarende kan skje med akrylat på en primusflaske etter lang tids lagring.
 10. Det er som @Espen Ørudsier. Hvis du har fått riktig tilpassede felleski, så skal de ha akkurat nok feste tilpasset din vekt og skiferdighet, og de skal gli godt uten at fellene bremser nevneverdig. Når du henger på en pulk, så "passer" ikke skiene lengre. Du kan prøve å smøre litt foran fellen kanskje til å begynne med rundt 15cm. Amundsen skiene går forsåvidt nedi sporet, men de vil skrape i tuppene i svinger, på midten vil støvlene ta borti sidene på sporet (BC). Har du 75mm binding er det den som tar borti.
 11. 1: Når du stenger ved flasken og ikke ved. Brenneren, vil det som er i slangen "renne" ut og brenne opp. 2: Når du snur flasken til "off" og lar den stå som den er, vil den slukke etter en stund og trykket i flasken forsvinne etter hvert slik at du kan koble fra uten for mye søl. Så når du skal stenge brenneren på bensin gjør du som i pkt 2. Steng ventilen ved flaska før du kobler fra. Steng inne ved brenneren til slutt. 3: Skal du stenge ved bruk av gass, stenger du ved gassbokser og lar den slukke. Inne ved brenneren stenger du når den er kald Grunnen til at du skal stenge ventilen inne ved brenneren først når den er kald, er at du unngår at den setter seg fast og er tung å få opp neste gang du skal bruke den. Under bruk, skal alltid ventilen ved flaska/gassbokser stå helt åpen, og all regulering gjøres med ventilen/spindelen inne ved brenneren. Har du en gassboks, ville jeg byttet til gassdyse og så prøvd hvordan den brenner på gass. Brenn først utelukkende med boksen "rett vei" og prøv brenne på fult og å regulere. Går det fint snur du boksen og prøver det samme. Med snudd boks er det flytende helt inn til brenneren, og det blir litt som å bruke bensin. Brenneren må være varm før du snur boksen. Ved å bruke gass utelukker du pumpa+flaska og finner ut om det er på flaske siden eller brenner siden du har problemet.
 12. Kanskje en Savotta grumpy stove er noe for deg😊 https://www.sisuvillmark.no/produkt/savotta-hobo-stove-ildsted/
 13. Den største posen Hailite selger "Recce down 4 sierra" i 200cm er en rebrandet Western Mountaieering Kodiak på 200cm. Det er en vid pose med mye loft. Den burde passe i overbagen når de selger den. Selv bruker jeg en WM Antelope GWS på 180cm i overbag pro, det er mer enn god nok plass til den. Har noen netter i WM HotSac VBL (uten overbag), overaskende nok fikk jeg ingen "søppelsekk" følelse i den. Bruker utelukkende telt med rette endevegger, det kurerer problemet med å komme i kontakt med ytterteltet i endeveggen. GWS stoffet til WM (Gore Windstopper) tar forøvrig ikke til seg fukt fra utsiden. Rim kan børstes rett av, vanndråper "perler seg" og kan også børstes/ristes av. For å greie å pakke posen i en pakksekk må den vrenges, ellers er den umulig å pakke på grunn av tettheten i yttestoffet. Skal prøve Exped sin bedding til vinteren. Den jeg har fra Rab må være markedets dårligste.
 14. Jeg impregner mine Traverse V1 (Authentic) med Nikwax cotton proof på høsten. Jeg synes impregneringen også funker på softshell panelene. (Traverse 2 tror jeg har tynnere materialer) Bruker vaskemaskinen siden den har eget "outdoor" program der middelet tilsettes etter en skyllesstopp uten sentrifugering. Kan være verdt et forsøk på de du har.
 15. For å komme rundt det faktum at LM kun har proprietære bits, og jeg må kjøpe et helt sett for å få ett enkelt tx20, og min Gerber med bitsholder ikke har tang.. Knipex Cobra xs er kun 10cm lang og griper opp til 28mm.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy