Jump to content

Omnilite

+Sponsor
 • Posts

  2,266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Omnilite last won the day on May 4

Omnilite had the most liked content!

About Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

6,494 profile views
 1. 321g inkludert de forskjellige adapterene. Jeg har tredd en pakning fra en hageslangekobling inn på den tykkeste adapterstussen for å få bedre tetting mot Exped ventiler (er ikke nødvendig, men tetter generelt bedre).
 2. Har denne fra Biltema, fungerer fint til liggeunderlag og packraft. [Hidden Content]
 3. Jeg har nylig vært i Finland og var innom butikken i Helsinki. Den ligger et stykke utenfor byen, så det var 10min med tog hver vei. Dette er samme toget som til flyplassen, så det går hvert 10ende minutt. Ca 10m gange fra stasjonen. Stasjonen (Myrbacka) er i en tunnell med utgang i hver ende, så gå retning Helsinki, ellers er det en omvei rundt. Gangvei hele strekket. Butikken var i et helt nytt bygg, og var stor og fin. Veldig stort utvalg i f.eks fjellstøvler, sekker, kokeutstyr, reparasjons-saker og øvrige tur ting. Om jeg skal sammenligne det med noe, så var kanskje butikken dobbelt så stor som Magasinet i Drammen (for de som har vært der), og enda mer spisset mot friluftsliv av forskjellig art. Jeg fant i alle fall det jeg var ute etter (som jeg ikke finner i Norge), og noe som jeg i utgangspunktet ikke hadde tenkt.. Nettbutikken har jeg ikke handlet i, rutinene der har jo litt og si for totalopplevelsen. Men noe kjellerbedrift er det definitivt ikke.
 4. Denne er på 1.4x3m og dermed kan brenneren plasseres slik at oppvarming av tank eller gassboks ikke er noe problem..
 5. Bunnen vil som nevnt poppe når trykket blir for høyt, da blir boksen vesentlig større, og trykket faller. Fortsetter oppvarmingen vil trykket stige igjen til det blir for høyt.. Er boksen tilkoblet en brenner, forutsetter det at koblingen er tett/tåler trykket uten å lekke, blir det lekkasje vil det kunne få andre konsekvenser. En bedre løsning er å snu boksen dersom brenneren er beregnet for det. Brenneren må være varm før boksen kan snues. Den toppmonterte brenneren Soto Windmaster har dobbel tetting, i tillegg til den vanlige tettingen, er det en større O-ring som tetter rundt "kransen" på ventilen. Denne brenneren har regulator, så den opererer med lavere arbeidstrykk. Når en boks har vært i bruk en stund slik at den har blitt nedkjølt, og er mer eller mindre tom, faller også effekten litt. Men det er ikke mer som skal til enn å legge hendene rundt boksen, så øker effekten igjen av den lille temperaturøkningen. Det jeg har gjort er å varme litt vann først, helle dette over i et ekstra kokekar/beholder/skål, og så sette gassboksen oppi. Da har jeg kontroll på temperaturen, og massen som vannet utgjør vil dempe avkjølingen av boksen over tid, slik at trykket faller saktere enn med boksen i friluft. Det må selvsagt ikke være så mye vann at det er risiko for at boksen flyter og hvelver. Går det tregere igjen etter en stund, er det bare å bytte/varme opp vannet i skåla igjen. Mest av alt er jeg glad for at den aktuelle hendelsen ikke gikk verre en den gjorde!
 6. Liten presisering: Det med flaske i vater gjelder når den er vendt i "off" for å ta inn luft når den skal slukke. Er det for lite "bøy" på pickupen, eller for mye fuel i flaska, blir pickupen liggende nede i fuelen slik at den ikke får sluppet ut trykk for å slukke.
 7. Når du smører pumpelæret kan det lønne seg å utvide "koppen" litt. Det er også oppskriften om den tar litt dårlig. Avhengig av hvor mye bøy det er på fuel pickup røret, kan det bli et problem om ikke flasken ligger i vater når den er fyllt til merket (eller for mye).
 8. Da bør de kanskje endre navnet til "Trine Rein" turmat...
 9. Jeg har 3 netter i den, dog ikke sammenhengende, så kondensmessig kan jeg ikke si noe. På den kaldeste natta, var det nok så vidt under -10, posen jeg har brukt innerst er en WM Antelope GWS (-15). Har ikke tenkt tanken om at jeg har vært kald noen av nettene. Brukte Thermarest Neoair large en natt (kaldeste natta), og Downmat 9LW de to andre. Synes ikke "totalen" har vært trøblete å komme inn/ut av, så er fornøyd med brukerkomforten.
 10. Har du sett på Hailite overbag pro? [Hidden Content]
 11. Bra jeg snappet opp noen bokser til halv pris på Jula for en stund siden når de kvittet seg med "Axley" merkede bokser.... (19.90 for 230g)
 12. Western Mountaineering. Dyre, men suveren kvalitet. De har 3 "serier"med poser hvor yttermaterialene er forskjellig. Er vekt viktigst: Extremelite. Vanntetthet viktigst: Gore Windstopper (GWS). Noe midt i mellom: Microfiber. Spesifikasjons-skjemaet er fint for å se størrelse og vekt på de forskjellige modellene: [Hidden Content]
 13. Ingstad/Combat Nato er ikke lengre samme ski. Combat Nato er basert på forrige modell Ingstad. Den gamle modellen er ikke like svingvillig som de nye, jeg sliter iallfall med å få bakskiene "med meg rundt" på litt tyngre føre. Men når det er sagt, er den gamle modellen ypperlig å tråkke egne spor med. 190, er passe lengde på disse for meg som er 179, ville ikke hatt de lengre (bruker 75mm binding + 10mm plater). Den nye modellen Ingstad kommer i andre lengdeintervall, så der er lengden 195. Falketind har jeg ikke prøvd, vil nok ikke være like raske å gå med. Har Tind 76 (nå Nosi) som er ganske lik Falketind men bredere, de svinger i alle fall bra, men er vanskeligere å kante på hardt føre pga bredden (75mm+20mm plater). Bruker Tind på annet føre enn Ingstad (på våren), de synker ikke like langt ned, og greier dermed å gli litt lengre på hvert tak. Har 180 på de (lengste tilgjengelige). Generellt velges fjellski litt kortere nå en før da alle ski var "langbeinte".
 14. De gangene jeg bruker Storm, er kun de gangene jeg skal overtale noen med "værskrekk" til å bli med på tur🙂
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy