Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 655
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 313 profilvisninger
 1. Flott å se at du helsa er bedre så du kommer deg ut på tur igjen Tom! Kan GPS'en rett og slett ha et "minnebatteri" som er gått tomt slik at innstillingene du har gjort tidligere er slettet, og den har gått tilbake til fabrikkinnstilling? Da er det kanskje flere innstillinger enn bare kartet som må settes på nytt. (Måleenheter osv)
 2. Høydemåleren i Tissot klokkene er dønn nøyaktig på høyde om referansehøyde settes når turen starter den dagen. Høydemåleren i Silva ADC Summit derimot er det store avvik på.
 3. Jeg har funnet ut at solbrillene jeg har benyttet til generellt fjellbruk i vinter ikke holder mål hva lysblokkering angår. Beveger meg mest på høyder på 1100m eller mer, og er lenge ute dvs. 6-8t. De jeg har brukt har vært Cat 3, men har ikke detaljert spec for dem. Det er lett å tenke at etter en lang dag så blir man litt sliten av mange høydemeter og lange distanser, men jeg har altså konkludert med at noe skyldes generelt for mye lys. Når jeg byttet til et annet par som strengt tatt er en rimeligere brille, som også er Cat 3 så utgjorde dette en merkbar forandring. Kontaktlinsene jeg bruker har også UV blokkering Kortversjonen er at jeg trenger Cat 4 briller, spørsmålet er om da fotocromatiske er å foretrekke for å få en regulering mellom 2-4, eller jeg skal gå for briller med fast Cat 4. Fotocromatiske har større bruksområde, men hvor bra er "reguleringen"? Jeg må ha noe som funker, så er heller ikke fremmed for å ha 2par. Siden jeg er i aktivitet må jeg også ha noe som ikke dugger ned hvis jeg ikke har hvilepuls. Er det noen som har erfaringer med forskjellige Cat 4 briller og merker?
 4. Ventilen må alltid være opp når brenneren skrus på, da er det gass som piffer ut. Holdes boksen på siden eller opp-ned er det som piffer ut flytende og mengden som kommer ut blir netto mye større.
 5. Hva med et lite oppblåsbart basseng? Finnes i mange størrelser, med og uten oppblåsbar bunn. Er ikke bunnen oppblåsbar setter du det bare oppå liggeunderlaget.
 6. XDR P1DBP her også, ca 15t batterilevetid, fullades fint minst 1 gang med de aller minste powerbankene på 2200mA (de små firkantede som en får til helt ned til en 50-lapp). Siden det fortsatt er flere FM stasjoner rundt der jeg bor har jeg ikke oppgradert til DAB i bilen, så jeg bruker den der også når jeg skal på tur et stykke hjemmefra. Til og med min mor har en sånn, og hun elsker den😁
 7. Det er 40% for nyhetsbrev abonenter. Hvis du har konto, kryss av for nyhetsbrev, så skal prisen vises når du er innlogget.
 8. Ah, har du sneket deg til et nytt telt uten et prøveoppsett i stua @Memento mori, eller kanskje jeg rett og slett har fulgt for lite med.. God tur videre, oppdateringene fra turen din er kjempeflotte!
 9. Zpacks Duplex, har en egen tråd: https://www.fjellforum.no/forums/topic/45437-zpacks-duplex⛺️-595-gram-plugger-beste-lettvektstelt-for-2-personer/#comments
 10. Hva med å ha en sykkelcomputer i sekken/lomma/rompetaska. Rimeligere og enklere om du "egentlig" ikke vil ha klokke. Jeg har brukt en Garmin Edge 705 computer til formålet i mer enn 10år, har logget alt av utendørsaktiviteter med den. Har aldri savnet å ha dataene på armen under aktivitet (har "vanlig" klokke med høydemåler).
 11. Yup, men du kan også rydde ytterteltet for mygg med en Thermacell myggjager😊
 12. Har også Windburner II, den sprer flammen godt og er fin å regulere. Er godt fornøyd med den. Fjellsport har for øyeblikket Kovea Spider til 50% (399). Den pakker lite, har forvarmingsrør, men ganske konsentrert flamme. Har ingen erfaring med den.
 13. Jeg bruker ofte Bridgedale Coolmax linere og Thermal linere uten noen andre sokker utenpå, det fungerer kjempefint. Thermal linere bruker jeg til Rando, med kun en tynn sokk er det mye mer behagelig nedi støvlene enn med en dedikert støvelsokk. Colmax linere fungerer fint rett i joggesko. Bruker jeg sokker utenpå linerne er det helst coolmax varianten, da med en ikke så alt for tykk sokk utenpå (typisk sykkelsokk). Dette er helst i fjellstøvler. Linersokken holder seg stort sett knusk tørr dersom yttersokken også er av "rett materiale", da flyttes fuktigheten ut fra linersokken. Slitestyrken på Bridgdedale linerne er helt enormt bra. Jeg vrei meg ganske mye over å kjøpe mine første 2 par for stive 299,- i sin tid, det er snart 10 år siden.. Nå har jeg flere par, har ikke greid å slite ut noen av de enda, og de er brukt så mye og vasket såpass mange ganger at det er nesten uvirkelig. De er åpenbart imune mot sokkespisende vaskemaskiner også..
 14. Gratulerer med dagen! God tur, blir gøy å følge med på turen din!😊
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.