Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 763
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Omnilite vant dagen sist 13. desember 2019

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

4 352 profilvisninger
 1. Keron any day! Døra er nevnt, bardunene er nevnt, det er også ferre av de (@færre plugger), elefantørene er nevnt (@du trenger de ikke), lett å få stramt. Så på Svea i sin tid, men gikk for Keron 3GT. Sideveggene i innerteltet i Keron 3 er mer eller mindre helt rette, dvs at oppgitt bredde er utnyttbar helt ut. Innvendig er også Keron høyere i større bredde. Stengene på Keron er 328cm, Spitsbergen har 330cm. Utvendige stangkanaler stjeler litt, men ser ikke helt hvordan Helsport greier å trylle frem så mye høyde og samtidig så mye bredde. Faktoren er 3.14 for begge.
 2. Hvis du fikk tips om å flytte monteringspunktet bakover, så må "tipseren" også forklare hvorfor og hvor mye. Selv må du tenke gjennom hvilken bruksmåte du i hovedsak skal ha på skien, og hvilke egenskaper du vil den skal ha. Montert på balansepunktet vil skien alltid ligge flatt når du løfter den opp av snøen, lengre bak vil alltid gjøre at tuppen vipper fremover, lengre foran at den vipper bakover. Dette varierer selvsagt litt om det legger seg snø oppå skien. Montert bakover vil du få "mer fremski", det kan gjøre den tyngre å styre, og mer ski å løfte ut av snøen når den synker ned. På den annen side "flyter" den bedre. Montert fremover blir den mer "aggresiv" og kanskje lettere å svinge, men du får mer "bakski" som noen ganger kan være vanskelig å få med rundt svingen. Skien kan flyte mindre fordi de synker mer ned foran. Valgt lengden på skien har også innvirkning, en kortere ski er lettere å håndtere men flyter dårligere. Din egen vekt spiller også inn, og om du skal gå med oppakning. Selvsagt vil skiens konstruksjon kunne gjøre at du treffer bedre i forhold til radiusen med endret monteringspunkt, og vektfordelingen i skiens konstruksjon er litt "frem eller baktung", men da skal du "analysere" den grundig. En Gamme 54 med BC binding er i utgangspunktet en fjellski, å montere på balansepunktet vil da ikke nødvendigvis bli veldig feil.
 3. Omnifuel fungerer fint med Primetech kjeler, hvis du studerer posten over fra 13 august 2018, så har jeg testet akkurat dette med Omnifuel og gass som drivstoff. Omnifuel har generellt et høyere gassforbruk enn en dedikert gassbrenner, dette ser du ved at gassbrenneren i Primetech stove settet bruker 28g mens Omnifuel bruker 40g på samme jobben. Ved å dele gassforbruket på totalt 40g i forhold til tiden det tar å koke opp 1l vann med Primetech kjelen kontra den flatbunnede, så er forbruket i gjennomsnitt ca 16g på Primetech og 24g på flatbunnet. Du sparer altså et forbruk på 8g gass pr liter oppkokt vann, og tidsbesparelsen er 1m30sek eller mer. Tiden er avhengig av hvor mye gass det er i boksen, mens forbruket er konstant.
 4. Det er mest snakk om å se helheten: Det finnes helt sikkert noen som har det kjedeligere enn deg. Hvis din adferd gjør at du minimerer risikoen for å bli smittet, minimerer du også risikoen for å smitte andre. Hvis din adferd minimerer risikoen for at du skader deg og trenger å bli reddet, eller trenger helsehjelp til behandling av skader, bruker du ikke unødig kapasitet i helsevesnet. Det handler altså ikke om deg, men om alle, så det er bedre å skru på en kollektiv tankegang fremfor å finlese reglene for å finne smutthull. Dagens restriksjoner er de strengeste siden krigen, den varte i 5år, dette har til nå bare vart i litt over en uke..
 5. Jeg har alltid stroppen stram på TLT6 Performance, også oppover. Jeg gikk med den mye løs til å begynne med, men etter å ha traversert på et noget "skummelt parti", fant jeg ut at stroppen stivet av skaftet ganske betydelig sideveis i de tilfellene der skiene må holdes på kant, alternativt sette støvlen i kjøremodus. Det var "innmari guffent" å merke at jeg ikke helt hadde den kontrollen jeg burde ha. Det er nok forskjell på hvor mye stroppen har og si for stabiliteten i gå og kjøremodus ut fra hvilken støvel det er snakk om.
 6. Det er bare å sette seg ned å lage en "air/fuel mixer unit" som kontrollerer lufttilgang og drivstoffmengde for å få brenneren til å kjøre på en bestemt lambda verdi😊
 7. Rottefella har wire i nettbutikken sin i alle fall. Jeg handlet der for en god stund siden, da fikk jeg en kode på 20% på mitt neste kjøp (begrenset varighet), men om de legger ved ny kode nå vet jeg ikke.
 8. Ok, jeg tryna på trappa hjemme for en uke siden.. i utgangspunktet er den sklisikker siden den har innlagte glassfiberrister med innstøpt sklisikring, men jeg tråkka på treramma som er 1" ytterst.. Jeg skled også på hælene ned 2-3 trinn i trappa inne for halvannen måned siden. Videre har jeg tryna 1gang på langrennski i et isete spor med "solslyng", og ramla 1 gang ned på "siden" i tilnærmet whiteout i bakken i Østerrike (før korona). Så 2-2 i år der altså.. ingen skader heldigvis. For å pense inn på OT, så sparker jeg i grusen og konstaterer at det som i utgangspunktet skulle vært tilnærmet like stor høytid for en skiinteressert som fastemåneden er for andre, på en måte er avlyst..
 9. R8 er i utgangspunktet en kjørebinding, fjærene strammer progressivt og hindrer gåutslaget når hæken løftes. Blir litt som å gå med "musesteg". Har gått topptur med R8 en gang, det ble med den ene gangen.. Hvor høye er platene til Riva bindingene? E109 tåler fint 10mm plater i alle fall.
 10. Det burde gå fint, pass på å lime godt og bruk de samne skruene, drei de litt motsatt vei før du strammer for at de smetter ned i samme gjengene og ikke river opp nye. Om skiene ikke er av de smaleste typene tåler de kanskje oppbygningsplater. Rottefella "carve" f.eks på 20mm, disse skrus fast med 4 skruer i skiene, så er det en metallinnsats i plata som skrues med maskinskruer. På de er bytte enklere siden de ikke krever at du rører skruene i skia. Skiene bør kanskje være over 70mm på midten for å bruke 20mm, jeg har det på Åsnes Tind 76, på Ingstad (62mm) har jeg 10mm. Jeg merker jeg ikke noe negativt med plater på noen av de skiparene, bruker både lær og plaststøvler. Jeg "lærte" meg å montere inserts i ski på et par Madshus Glittertind (55mm), på de prøvde jeg også 20mm platene. Det fungerte ikke allverden, ble litt vinglete på samme måte som å gå med klabber under skia, men du for et kantgrep ved traversering.
 11. Stemmer nok trolig det. Til å begynne med satte klokken seg fast hver gang etter bruk, det gjør den ikke lenger på samme måte, den vrir seg litt og ligger litt skjevt etter noen fyringer.
 12. Her er tydeligvis tyngdekraften blitt "smed".. Jeg husker ikke hvor lenge jeg har hatt min silencer, men 6-7 sesonger kanskje, USD var i alle fall under 6kr.. Den er brukt til all koking for 4 personer i camp ca 10døgn i året siden jeg fikk den. Ser ut som det har tatt den halvveis til disaster..
 13. De tre hullene er standard etter "75mm normen", så Rottefella og Voile passer i samme hull. Super Telemark har kommet i en versjon med "Wire" nå i år, eller rettere sagt, det er stive stag på den tilsvarende 3pin Hardwire. Ser ut som tilbudet muligens er utgått, men jeg sikret meg et eksemplar for 749,- hos Tromsø Ski og Sykkel for en uke siden.
 14. https://www.fjellsport.no/goal-zero-sherpa-50-w-220v-inverter-gra.html?q=goal zero Denne powerbanken med innebygd inverter (230V ut) burde greie ca en lading av drona, er på 50W. Prisen på fjellsport er vel ikke så ille for øyeblikket (610,-). Pass på at den originale laderen tåler modifisert sinus (dvs at 230Ven ut fra powerbanken ikke nødvendigvis har perfekt sinuskurve)
 15. Har du en rull sportstape kan en runde rundt skia hjelpe på festet. Etter en runde for mye av/på med fellene på en rando tur, måtte jeg tape fellene fast for å sikre at de ikke løsnet når de aller helst ikke skulle.. 3 runder på skia, litt foran, midt på og nesten helt bak tok i alle fall knekken på alt som kunne minne om glid. Holdt overraskende greit uten at stålkantene gnagde tapen i stykker også.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.