Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 305
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 932 profilvisninger
 1. Vintertur uten skalljakke?

  Bergans Microlight vindjakke! Bruker den hele året også på vinteren. Kun tynn ulltrøye under ned til ca-5 og HH warm under om det er kaldere. Blir været mer rufsete går Theta AR jakken utenpå, også evt i pauser. Theta'en er som regel alltid med i sekken vinterstid, men jeg går i det lengste med microlight'en. Har ingen jakke jeg har brukt mer enn den.
 2. Multifuelbrenner og støy

  Underbrenning eller underburn er når drivstoffet tenner inne i/under silenceren. Dette gir ufullstendig forbrenning og kan varme opp silenceren så mye at den i værste fall smelter. Drivstoffet skal ikke bli antent før det kommer ut av de små hullene. Det er derfor det også er veldig viktig at forvarmingsflammen slukkes helt, og brenneren deretter tennes på nytt på stillebrennere/brenner med silencer.
 3. Multifuelbrenner og støy

  På Omnifuel hender det at silenceren setter seg fast og må "kakkes" løs, vet ikke om dette også vil gjelde Dragontamer. Sitter den fast vil snu prinsippet bli litt vanskelig. Med silencer kan det lønne seg å forvarme med rødsprit i stedet for bensin. Røtsprit soter mindre og minsker faren for at hullene i silenceren tetter seg av sot. Med forvarmingsvæske i "løsvekt" har du også kontroll på at den kommer nedi brenneren og ikke sprutes inn i silenceren.
 4. Multifuelbrenner og støy

  http://www.shapeways.com/product/B9FB7UDX5/berniedawg-dragontamer-3-for-msr-dragonfly-stove Bernidwg silencere er en av typene silencere som fungerer bra. Jeg har ikke MSR brennere, men har kjøpt silencer både til Omnifuel og Omnilite herfra. Med silencer er det viktig å passe på at brenneren ikke slukker på lav varme uten at du merker det, siden lydnivået er såpass mye lavere at du ikke hører om den brenner eller ikke.
 5. Skal du bare ha en flaske til å transportere ekstra drivstoff på tur, kan du like gjerne bruke en original 1liters flaske som du kjøper bensinen på til dette. Du trenger ikke en ekstra fuel flaske til det. Ellers har Trangia noen fine "transportflasker" med en spesialkork som er fine å helle fra hvor du ikke behøver trakt. Disse kan imidlertid ikke brukes som trykkflaske med pumpe.
 6. Hvis du ikke skal være ved siden av bilen/togstasjonen/busstoppet. Så hengre jeg meg på pkt 1 i svaret over. Det viktigste er å finne frem til dit en skal, og evt. tilbake om en begynner/avslutter samme sted.
 7. Den metallbøylen du holder i på bildet er for at flaska skal hvile på den når brenneren er på. Det er PÅ posisjonen. Snur du flaska så bøylen ligger opp, så er det AV posisjonen.
 8. Primus med seks brennere!

  En kjele vann og du har en damp-generator.. Så frem med bjørkeriset, det blir lavvo-badstu😊
 9. Primus med seks brennere!

  Er det bilventil kan du kanskje pumpe trykk på den med en sykkelpumpe, bilpumpe eller fra en kompressor (forsiktig). Skruen under påfyllingen er for å slippe ut trykk, dvs for å redusere effekten.
 10. Primussamletråd

  Kanskje gevinsten potensielt ikke er like stor.. MEN, å se i postkassen i tiden fremover blir som en 5-ukers lotto kupong med trekning hver dag 😊
 11. Primussamletråd

  Jeg prøvde meg for en god stund siden på noen toppmonterte brennere fra aliexpress. De ble "sendt" og det dukket opp tracking numbers. Men noen forsendelsesnr var gjenbruk av gamle, og noen var til andre mottakere.. transaksjonene ble annulert ved å åpne dispute så jeg fikk pengene igjen. Uten tracking blir det litt mer skummelt, beviset for at det virkelig er sendt blir borte, og det kan "forsvinne" during shipping. Asiater bruker ordstilling som er i hendhold til sitt eget språk. Når de bruker engelsk blir ofte ordene ikke i "korrekt" rekkefølge. Det tar litt tid å venne seg til å lese noe som stort sett inneholder alle ordene, men rekkefølgen er stokket om..
 12. Valg av bensinbrenner?

  Den øverste er en MSR XKG, den nederste som er "feil" er en Omnifuel. Den har regulator ved brenneren og skal ikke ha noe stort behov for en "simmer plate". Men det var en interessant form for flammespreder/silencer på den som er ulikt alt annet jeg har sett.
 13. Rundbrenner eller annen varmekilde

  Woodgas ovnen har vel @Humle litt bakgrunnsstoff om i en tråd her du kan prøve å søke opp. Den brenner nok ikke en time uansett hva du mater den med, kanskje ikke mer enn 15min i enkelte sammenhenger. Den mates og tennes fra toppen og røyker i starten før prosessen settes i gang, så hvis du skal koke noe må du av med kjelen for å etterfylle brennstoff. Det kan altså bli en litt arbeidssom varmekilde fordi brenselet må være temmelig smått.
 14. Rundbrenner eller annen varmekilde

  Siden grillkull gløder og ikke "brenner", er det i praksis en enorm kullos generator. Det er også viktig å huske på at når det fyres med ved, så øker kullosproduksjonen når flammene slukker og det bare er en glør igjen i ovnen/rundbrenneren.
 15. Rundbrenner eller annen varmekilde

  Hva med denne slekningen til "Alladin" ovnen? Kan hende 2.9KW er litt snøtt, men det tilsvarer en god primus på full guffe. Kan koke på toppen av den. Har lurt på å skaffe meg en, men har ikke kommet så langt enda. http://www.westsystem.no/p/18490