Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 727
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Omnilite vant dagen sist Desember 13 2019

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

4 014 profilvisninger
 1. Hvis bindingene er flyttbare, dvs Madshus skiene har NIS plate, kan du flytte bindingen fremover om skiene er for stive, eller bakover om de er for myke. Så prøver du om det utgjør noen forskjell på arktesten. Vet ikke om SNS bindingen kan skyves i lengderetningen siden de nok er skrudd rett i skia.
 2. Åsnes Amundsen or E99 are commuters and will always be faster. Since you more than less always have a long flat approach, you can also consider a slightly different solution: Use a Paris Expedition sled pulled by a rope and use your E99 to do that job. Then you can select skis with tech bindings which are more up/downhill oriented. Those you put in the sled until the climbing start, swap gear and leave the sled, have fun up and downhill, swap again, and pull everything back home.
 3. Hva med Vestskauen i Sande? Det er et mer snørikt område enn deler av Finnemarka. Dessverre har ikke målestssjonen på Lauvkollmyr vist snødybde på en stund, men til sammenligning var det tidligere en halv meter mer snø der enn på Konnerud.
 4. Magnum bindingene ser mer "beefy" ut, men det er bare plastklaffen og plasten rundt. Metallinnmaten er identisk, så mekanisk styrke er lik. Bredden på annleggsflaten mot skoen er det eneste som i praksis utgjør forskjellen. Det er ikke noe problem med Magnum på Gamme. Første utgave av BC der "klaffen" går motsatt vei av dagens er ikke like driftsikre som dagens. I første utgave er det mer "leamikk" og tretthetsbrudd kan oppstå.
 5. Det er også forskjell i forbruk mellom forskjellige typer brennere. Hvilke kjele man bruker, hvor god vindskjerming man har vil også ha innvirkning på forbruket. Hvis du kjører noen testrunder under forventede forhold med ditt oppsett, så kan du finne ut forbruket. Ved å veie gassboksen før og etter et "matlagingscenario" på en kjøkkenvekt finner du forbruket. Så ganger du dette opp med forventet antall "kok" og legger til litt sikkerhetsmargin så har du forhåpentligvis et mål på hvor mye du trenger. Ellers må du bare passe på å ha med nok.
 6. Ikke glem staver med trinser for fjellbruk. Langrennstaver fungerer kun når det er hardt.
 7. Rottefella har omsider kommet med et alternativ til Voile 3pin! Super Selemark har nå kommet med Stive stag med fjærer. Tåboksen er den samme som før, men nå med feste til stag som er avtagbare med snapfeste, noe som gjør den til Hardwire. Er ikke lagt ut på sidene til Rottefella enda, men Oslo Sportslager hadde det med i sitt ferske nyhetsbrev. Mer prisgundtig enn Voile (1399,- i nyhetsbrevet)
 8. Har inntrykk av at all akrylatbensin lukter forskjellig. Har ikke erfaring med Aspen, men Primus Powerfuel f.eks synes jeg lukter mistenkelig likt Swix skirens.. Billigste jeg har funnet er 19.90 pr l. på Rusta i Sverige. Den fungerer brillefint på Coleman 442 i alle fall.
 9. Det enkle er ofte der beste.. en liten bit styrofoam med hull til ventilen og spalte til slangen, pakket inn i litt aluminiumsfolie.
 10. Tja, gjør ikke Snap dette da. Med rette innstillinger i appen får du kanskje til at det er kun du som ser hvor hun er.
 11. Oppdarering: Isen på Tyin har lagt seg denne uka (en av dagene 16-19 desember)
 12. Jeg har tatt i bruk en del RUP bokser kjøpt på Staples, de er på tilbud der fra tid til annen. De kommer i mange forskjellige størrelser, 4l for eksempel er fin til skismurning, høyden er akkurat passe til at en voks kan stå oppreist oppi. På samme størrelse som en "rød smørekoffert", er det plass til veldig mye mer... Opp til 64l kan de mindre boksene settes på tvers oppi. Jeg har f.eks en 64l til fiskeutstyr, oppi der har jeg 2x 9l der den ene er til dedikert ferskvannsutstyr og den andre er til saltvann. Annet fiskeutstyr er i bunnen. Boksene er firkantet og skrår ikke, og kan stables. Er meget solide. De har forsterkninger rundtom, denne gjør yttersiden litt større, det er kanskje et minus, men en skrå boks får også død plass. Dimensjonene på en 64l er følgende: External: 710 x 440 x 310 Internal: 605 x 370 x 280 (length x width x depth in mm)
 13. Ruta til Yksendalsbu er på sommeren (har ikke logg på vinteren). Det er normalt tørt mellom Steinbusjøen og Øyangen, så følges sporet langs kanten, er det mulig å krysse der den ruta krysser. Det er skutt/gravd ut to renner mellom de to "sjøene", de er kanskje max 2m brede, de ligger omtrent ved det søndre sporet. Eidsiva Energi setter opp merking rundt den åpne råka som normalt er i Øyangen vinteren igjennom. Har de satt opp merkingen er isen trygg utenfor den.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.