Gå til innhold

can

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  356
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Skikkelig varm ulltrøye

  No har eg prøvd nåke anna som me seie nemlig woolpower si ulltrøye på arbeid ei stund er arbeid med og uten motorsag. Er 200 varianten med glidelås i halsen. Må sei at denne er den beste til no, er varm sikkert pga ullfrotteen som sammle luft. Når ein arbeide med motorsag og regnklær er litt av klue å ikkje kle seg for mykje før ein begynne, men avogtil blir da for mykje allikavel. Her er kanskje denne trøya sin største fordel ho føles varmare enn 100% ulltrøyene sjølv når ho blir klam, skikkelig våt har eg riktignok ikkje vært endå, men då er mange av ulltrøyene som noken våte fidle synest eg iverfall. Men ein må ha kler utanpå er nok ikkje lika slitesterk som dei meir tettvevde variantane, da gjelde nok og når da blese, vinden går rett igjønå ullfrotteen, der er nok 400 varianten bedre. Men for meg er ikkje da noke problem for som regel har eg ett eller anna utanpå, kjeme til å bruka ho på tur til sommaren.
 2. Knivsliping for nesten-begynnere

  Har hogd mykje staur til aluminiums verka før om åra. Brukte fil, enkelt og greit. For å få den heilt fine Eggen så bør ein vel benytta Bryne og, men hadde jo ikkje alltid vatn for håndå. Generelt vil eg sei, færre duppeditta jo bedre. Men ikkje alltid så lett å leva etter, personlig har eg lett for å leita etter den optimale tingen/løysinga. Fort gjort å komma inn på ett blindspor eller bruka masse tid på detalja/ting som ikkje er så viktig. Ein stor del av da skyldes nettet. Var på ein måte enklare før. Uansett så prøve eg å forenkla å gjera ting så billige å ukompliserte som mulig. Noke livet har lert meg er at oppgaver kan gjerast veldig enkelt, eller da kan overkompliserast i da uendelige. Eg har barbert meg i ca 25 år eller så. Til no Gilette eit eller Anna, synes høvlane som blir skifta ut er temmelig dyre. Såg litt på da i går samt litt på tuben. Der var da noken videoa der ein barberte seg med ein annerledest type barberhøvler, heilt tynne blad. Wilkinson var produsent. Gjekk inn på siå deirast å såg på kva dei hadde. Såg dei hadde ein drøss ulike alternativ da eina såg meir fancy ut enn da Andra. Heilt nederst hadde dei wilkinson sword classic. Gjekk for da alternativet på eBay med ein gong. Sjekka berre kva dei utskiftbare blad kosta. Høvelen med 5 blad kosta 77 kr inkludert frakt. No har eg ikkje prøvd detta endå da, og hadde skrive eit eksempel om noke eg har ein del kjennskap til, men da blei litt for søkt rett og slett. Poenget mitt er at me blir bombadert daglig med alt me må ha med stadig meir forbedra utgaver, da sista i hermetegn. At da blir meir og meir komplisert blir ikkje nevnt. No er da ikkje meininga å sitta på min høge hest for eg har gått i fellå gong på gong på gong, men eg prøve iverfall å motstå presset men lett er da ikkje. Detta var ikkje mynta på knivsliping eller knivslipingsapparat men meir på samfunnet rundt oss. Samt at eg ikkje fekk sova meir så stod opp. Skal snart på arbeid uansett.
 3. Knivsliping for nesten-begynnere

  Vil heller sei at dei blir meir svart oksidert eg da, men kanskje ikkje noke å få i seg via maten.
 4. Knivsliping for nesten-begynnere

  Skal gi deg ett godt tips. Kjøp deg ein opinel no 8 Carbon stål på eBay. Då treng du berre eit heilt vanlig Bryne ikkje noken dyre kniva og knivslipeapparat. Eg har 2 eller 3 stk som eg bruke til absolutt alt, på kjøkken, når eg fiske osv. Einaste er viss du må bruka ein del kraft då er eg litt skeptisk pga tynt blad som kan knekke, da einaste negative så langt er at skaftet trutna sån at bladet blir vondt å få inn i skaftet. Derfor må du ha meir enn eit sån at du har ein å bruka når den andre tørka. Veldig lett å bryna, sjølv eg greie da. Etter at eg fekk tak i opinel kniv så trur eg ikkje at eg har brukt noken av dei andre. Men viss du bestille så husk, karbonstål varianten ikkje den rustfrie. Var faktisk med å flådde hjort med den og.
 5. Disse moderne fiskesnørene...

  Har vel stort sett kvalitet han, har brukt dei som du vise bilde av,litt grovere då til sjøfiske. Dei virka bra. Kroken der ser veldig ut som ein owner s 61 var da da den heite mon tru. Hadde noken sånne ein gong, var mildest talt sylskarpe meine eg å huska.
 6. Disse moderne fiskesnørene...

  Då kjøpte eg meg 110 yards med berkley trilene xl mono 0,24 samt 100 Kina svivla utan hempa, da sista til ein ikkje heilt astronomisk sum kan ein sei. Lika helst å støtta dei lokale som Frode på salar, men gjorde ett unntak i dag. På eBay har iverfall ikkje eg oppdaga noken rabattsystemer, da får ein avogtil hos Frode. Problemet viss eg kan sei da sån med fysiske butikka er at iverfall eg fort ende opp med «litt» ekstra, blir fort dyrt då. Mykje enklare å legga ned eBay etter at da ein skal ha er kjøpt.
 7. Disse moderne fiskesnørene...

  OK greit å veta, såg at den eine spolen har eg 0,12 av den gule firelinen på. Får heller bruka den opp å byta til 0,1 windtammer når den er utsleten, men no må eg ut i finaveret! Kva type vil du andbefala då? Sikkert ein detalj men når ein ikkje har TV onga å Kåna så kan ein bry seg om sånt.
 8. Disse moderne fiskesnørene...

  OK er da salarsport du kjøpe FC hos, eg har jo som før nevnt men lure på om den er litt tjukk om fisken ser den. Er berkley trilene 0,28
 9. Disse moderne fiskesnørene...

  OK men foreløpig går eg for ideen om å skøyta med ein svivel. Bruke ei gummikula så eg ikkje knuse toppringen. Lure på om eg skal kjøpa meg ein dupp å prøva med makk og eller kjøpa ett søkke med hol i midten å satsa på at Auren tar på boten.
 10. Disse moderne fiskesnørene...

  Skrive vidare her i staden for å laga ein ny tråd. Tenke hovedsakelig på kva gøt eg skal ha til fjellfiske. Har ei shimano snelle 2500 størrelse med to spola. Tenkte mono på den eine og multi på den andre. Ser eg har ca 50 m med 0,28 berkley trilene 100 prosent fluorkarbon liggande. Står at den skal takla 5,9 kg. Kjøpt for noken år siå, tippa 2-3. Lagt mørkt, virka nå sterk prøvde å slita ho men greide da ikkje. Den må nå vel kunne brukast som FC til multi spolen? Lure litt på kva multi eg skal skøyta i. Ser salarsport har noke som heite Fins windtamer, kanskje den kan brukast. 135 m til 300. Dyrt da, men viss ho duge og vare noken år så. 0,1 eller 0,12 er vel tjukt nok ? Eg skøyte berre FC i multien med ein liten svivel, skøyta så tynn gøt som da der er eg for kalle klåfinger til. Når da gjeld spolen med mono så ser eg xxl har berkley trilene sensation 0,24 trur eg får halda. Høyrest detta OK ut?
 11. Vestviddå 2018

  OK, takk for tipset!
 12. Vestviddå 2018

  Skal legga meg på minnet da de seie om slukvalg. Har ein del men får ta turen øve bruå til frode på salar. Har lest så og seia heile bloggen din Bjarne men ikkje innleget frå vestvidda 2017 før i går kveld. Mykje bra info der, takk.
 13. Vestviddå 2018

  Har tenkt tanken anngåande kart så kunne vel reist lengre aust og, er i planleggingsfasen enda så har ikkje komt så långt at eg har komt til fiskekortdelen endå, men har fått for meg at da er mange privateigdevatn lengre aust og at da i så måte er enklare med kort lengre vest? Takk for tipset om bruå, kva meina du med tålmodighetsprøve ? Lite fisk/få store eller vanskelige fiskeforhold. Vatnå der oppe er dei langrunne så da lønna seg å ta med seg noken sildesluka med litt vekt i eller går da greit med vanlige skeisluka?
 14. Vestviddå 2018

  OK då får eg finna fram noken sluka og spinnara i passelige vekte, har ei stång som tar heilt opp til 40 gram så den takle litt tunge sluka viss eg må hiva långt eller da blese ein del.
 15. Vestviddå 2018

  Crocs er vel ett lurt tips ja, vege lite å spara våte sko, såg på skålsløkane og området rundt der på kartet, kan ta ferie ei stund viss eg vil så har tida for meg, er vel mest vêret som bestemme. Er da noke vits i å ta med makk og flåge samt ein kastedupp ( eg har aldri fiska med noke av dette då, men) eller Helde da med sluka og noken få spinnara. Takk for infoen sålangt!
×