can

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  214
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Monsen, Monsen og Mattis

  Når ein legge alt i samen så blir da ein del kg, han broren hans ser nå råsterk ut spør du meg. Likte best slutten på 5 te episode og den sjette når dei var i Finmark. Skal sei dei fekk fin fisk. Må nå vera godt uti september da, ser alt lauvet var dåtte tå trenå. Noke eg lure litt på, ser aldri at dei pitla, blåbær, tyttebær eller molta. Er kanskje litt seint, eller er det ikkje noke særligt av det der dei var i desse episodane. Såg ikkje ut som det var noke særligt i Annarjokka iverfall. Ser dei bruke Hilleberg soulo telt og men det var kanskje i Canada, huskar ikkje i farten.
 2. Monsen, Monsen og Mattis

  ser at dei bryr seg ikkje så overvettes mykje om lettpakking, får vel så mange døgn dei tingå deiras at dei må halda
 3. Prøver å legga inn bilde før og etterpå. Pumpa til omtrent samme trykk
 4. Kjøpt ein til samme type ein til 200 kr. Brennaren var optimus. Tok å skrudde den "nye" optimus brennaren på den gammle høvik tanken altså primustanken eg brukte i går. Den nye brennaren hadde veldigt blank dysa såg ny ut. For å sei det sån her var det forskjell ja. Enten har eg halde på med ein brennar som ikkje har fungert optimalt eller så er det den nye dysa på optimus brennaren som har gjort utslaget, for så stor forskjell kan det ikkje vera mellom optimus og høvik brennar. Men tanken og blei varm på undersida og det har den ikkje blitt før.
 5. takk for tipset, skal prøva på det.
 6. Bilde av vidunderet mitt, einaste synest trykke dette litt fort i forhold til max effekt, er dette normalt? Tanken er ganske full men problemet er der når den begynne å tømmast og så akkurat der er den som dei skal vera såvidt eg har skjønt. Har som før nevnt aldri vært borti ein sån primus før så veit ikkje kor ofte det skal vera nødvendig å pumpa. Sålangt kjøre eg han berre på den vanlige grøne fyringsparafinen.
 7. Såg litt i hydlene mine no, er ikkje så mykje der da av skaffetøy, men fann ein 2 liters isboks frå Hennig olsen. Den kan muligens brukast, lettare enn blikkboksen." Låsast" med ei heilt tynn flagglina som akkurat går over boksen og loket, såsant den er stor nok til å romma primusen med tilbehør. Får prøva i mårå.
 8. Joda har boksen, men tenkte at den blei sikkert for skranglete og ikkje minst tung på tur. Men i ettermiddag så tenkte eg tja, kanskje den kan brukast allikavel. Skrudde i frå kvarandre primusen og plaserte kjelestøttene og fastnøkkelen i boten, tanken med føttnå innslått oppå og brennar inntulla i ei fidla samt vindskjerm og flammering i eine sida. Trur eg går for det oppsettet, veie jo litt men er jo laga for formålet og er tross alt ikkje så tung, ein bag veie jo litt den og. Påse går jo og men bør kanskje ta og tulla påsen inn i ein strikkagenser eller noke sånt. Bør vel ha med rensenål og. Parafin og raudsprit, og den minste trektå eg har sett ever får eg ha ein anna plass i sekken. Har og ei heilt tynn slags sponplata til å setta primusen på i tilfelle den skal inn i teltet.
 9. Noken som har forslag om passelig oppbevarings "pose" til ein primus av denne størrelsen her. Gjerne ett konkret forslag, fotobag er dei litt polstra innvendig mon tru? Eg har aldri hatt noken men fotoapparat er jo litt skjøre.
 10. Ja var det eg etter kvart skjønte og at flammeringen skal bli ildraud, og messingen leda vel litt varme den og sån at heile primusen blir litt heit.
 11. Trur alle gammle primushelta og heltinner har gått i hi rett og slett og at eg har komt på banen for seint. Om ikkje anna så får eg oppdatera meg sjølv. Trur eg tar å friskmelde primusen, 41 standarden foreløpig iverfall. Har brent masse på han både i går og i ettermiddag trur den fungere som dei skal gjera, brent både jet A 1 og vanlig grøn fyringsparafin Men må ha ein backupp så da får eg enten kjøpa ein manaslu 121, så eg får prøvd ein heilt ny, eller ein brukt ein, greit å ha 2.
 12. No har eg "fått til " begge to, men fått til eg kanskje å ta i litt. Den vesle 41 standard som ikkje virka, fekk eg tak i nøkkel til. Opna opp å fylte med forgassarens og blåste utor med trykkluft, samt reingjorde dysa og la på ein pakning mellom forvarmarskål og brennar sån at da blei tett. Sammenlignar dei 2 primusane 41 standarden brenne med ein dje..elsk blå flamme som er glovarm, problemet er at flammeringen blir heilt ildraud og eg trur at det er det som gjere at så og seia heile primusen blir gloheit og. Så heit at eg blir nervøs når eg bruke han, for om heile greiene skal gå i lufta. Trur ikkje at det skal vera sån rett og slett.
 13. Ja gjere det ikkje før eg får problem, men på den andre primusen min ein høvik 41 standard, som er ein turprimus den virkar ikkje så der skal eg forsøka dette.