Jump to content

can

Aktiv medlem
 • Posts

  575
 • Joined

 • Last visited

Reputation

125 Excellent

About can

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reknar med det er andre og så er på begge desse foruma, (kammeret og ff) nokon som veit kva som skjer med fyrstnevnte, det har jo vore nede eit døgn no. Berre vedlikehald av kammeret eller nere for godt?
 2. Du skøyte multi og mono med ein liten svivel som ikkje skal inn i stangringane ein halv meter gøt etter svivelen. Ha gjerne ein gummiball eller kva det heiter på multien i tilfelle du gløyme deg. Sylskarp treblekrok som vart nemd her, småfisk er det berre og sveiva rett inn, dei store lar du gå når dei vil det og sveiver/pumper når dei slappar litt av. Hold stram gøt heile tida. Håv eller Klepp når dei skal landast.
 3. Det meste var dyrare før, folk hadde nok med og få mat på bordet.
 4. can

  Hardangervidda vær

  Skjønner ikkje heilt kva du meiner desverre men sjølv har eg høge lundhags fjellsko slik at eg kan gå tørrskodd over ein bekk. Før hadde eg og skikkelige regnklær med meg men eg har vel funne ut at eg er meir typen som berre går på tur når det er fint ver iverfall fjelltur, sånn er det nok eg er nok ikkje så veldig tøff, så derfor berre droppa eg regnklær i sekken. Dersom ein er typen som går på tur uansett og iverfall i høgfjellet så ha utrustning som held vatnet ute, ellers kan det bli farlig. Svarte eg på spørsmålet eller?
 5. can

  Hardangervidda vær

  Vent og sjå viss du har mulighet, blir fort surt der opp i regnvær og blåst.
 6. can

  Hardangervidda vær

  Det er ikkje alltid det kjem fult så mykje regn som det er meldt på yr men skal det vera stabilt fint ver der oppe bør det helst vera eit skikkeleg høgtrykk her ‘’nede’’ hos oss på Vestlandet.
 7. Var jo det ein skulle hatt akkurat som lee loader i 6,5x55.
 8. can

  Sene størrelse

  Gøt kjem av engelske gut som betyr tarm, før the age of oil lagde dei snøre av gut, tarmar alltså derav navnet gøt på norsk.
 9. Eg har tenkt endå litt meir. Har fått veldig god hjelp her men enn så lenge er eg på eit vanligt. Enten får eg klara meg med det eg har eller får det bli det som Skogen Stønn tipsar om. Kjøre KISS enn så lenge.
 10. can

  Sene størrelse

  Nokon som Huskar regelen for bruddstykke på gøten i forhold til vekta på sluk?
 11. Skogens Stønn, eg og har merka at eg kan bruka liggeunderlag til mykje meir enn og berre og ligga på, sidan favorittstillinga mi er kneståande istadenfor sittande så brukar eg det då og til og slenga meg nedpå i lyngen for og dorma litt på dagtid samt litt andre ting. Eg er og einig med deg at samtlige ting må reknast med når det gjeld vekt men og sova godt er nok kanskje viktigaste så må kanskje gje avkall på ein del anna.
 12. torese, takk for tipset såg bra ut det der, einaste eg lure litt på er høgda men kanskje eg kan ta festeanordning til innerteltet ein gong til gjennom ringane så innerteltet blir litt stramare. Må vel ha eit vanlig liggeunderlag nederst vel? Fiskepadde skal sjå nærmare på det som du andbefale og, sjølv om eg ikkje alltid Finn ein bra teltplass.
 13. Henge meg på denne tråden her, jobbar med og få ned vekta på sekken jakka eg har i dag er ei gammaldags bomull/polyester jakka frå 90 talet. Heilt super vår og haust men ikkje når eg skal gå langt, denne eg har vege sikkert 2 kg og fylle opp halve sekken omtrent. Eg er typen som kun reise på overnatting til fjells når det er eit skikkeleg høytrykk og berre om sommaren, Hardangervidda. Veit ikkje om den treng vera vanntett men må vera vindtett må ikkje vera for klam eller for tung eg er typen så kvir meg for og bruka penga for og vera ærlig. Sportsoutlet er ikkje så dumt då da er ‘’in the hood’’ . Buksa eg har er ei Stormberg eg fann på Fretex, fungere veldig greit til mitt bruk så er ikkje alltid ein treng bla opp for og bli fornøgd sjølv om det er mykje viktigare enn kva det kostar.
 14. Har nett vore på ein liten telttur, der leirplassen siste natta var ganske hard så sov ikkje heilt godt, lure litt på kva eg skal gjera i den forbindelse. Har i dag eit vanlig skumplastunderlag vekt 1070 gram. Vil anslå det til ca 1 cm tjukt. Har tenkt litt no når eg har vore på tur, i framtida kjem eg til og reisa til Hardangervidda når eg skal reisa litt. Der eg har likt meg best. Kan fort bli litt gåing og prøve derfor og pina vekta mest mulig ned. Pluss at eg vil ha færast mulig ting med, blir så lett rot ellers. Spørsmålet er derfor kor lurt det er med eit oppblåsbart då må eg jo ha det pluss ‘’pumpa’’ pluss vanlig liggeunderlag til beskyttelse. Nokon som har ein lur ide? Eg har lurt litt på dette her https://www.xxl.no/bergans-sleeping-mat-extreme-svart/p/1133088_1_style?gclid=EAIaIQobChMIgvD-7ITp-AIVLCGtBh3F8AJvEAQYASABEgKGYfD_BwE&gclsrc=aw.ds kanskje dette hadde vore litt betre er litt lettare og, nokon som har prøvd? Men når eg søkte kom eg inn på dette her https://www.xxl.no/sea-to-summit-camp-mat-s-i-liggeunderlag-gronn/p/1133663_1_style fungere dette? er det sjølvoppblåsane slik at eg ikkje treng pumpa? Kanskje eg skulle svelt ein liten kamel dersom det kunne fungert. ps eg er open for alt av forslag sålenge det ikkje er for tungt og for mange ting, kan heller ikkje bygga for mykje i høgda da hilleberg soulo teltet mitt har lite og gå på i lengda. Eg er 180 cm ca 85 kg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy