can

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  182
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Unna vs. soulo

  ok, prisen bør vel ligga ett godt stykke under nypris minus ff rabatt for at det skal bli bruktkjøp.
 2. Unna vs. soulo

  ja ikkje dumt det der, får ve 20 prosent på fjellsport og, gjeld det alt foresten eller er det berre telt
 3. Unna vs. soulo

  he he ja rart med det ein har sjølv, Reinsfjell har/er og ein kandidat, kanskje eg har sett meg litt blind på hilleberg. Meiner at Reinsfjell var eindel dyrare men det er ei stund siå eg har sjekka. Skal uansett ikkje ha telt før til sommaren, men er jo greit å få det ei lita stund før iverfall.
 4. Unna vs. soulo

  ok, eg hadde kanskje sett for meg å hekta av litt av innerteltet til unna å laga mat der, altså i det som da blir ytterteltet.
 5. Ulike Optimus-varianter

  Takk for ett bra og utfyllande svar. Har nå tenkt litt dei seinare dagane. Ein hjelpsom og hyggelig kar har fått skikk på ein slangeprimus for meg ein lite brukt multifuel så no får eg testa ut den på biltema si tennvæske tenkte eg. Skal og få tak i noken liter av jet A1 så da har eg vel noke passande drivstoff der og håpar eg. Tenkte at siå han har tatt seg tid med den så må eg nå sjå om ikkje eg og kan bruka den, men kanskje eg kjøper ein messingprimus pga "kjekt å ha" er jo ett økonomisk spm og. Anngåande telt har tenkt mellom desse to unna og soulo. Bruksområdet i første omgang er vel sommarhalvåret over tregrensa. Har sån halveis bestemt meg for unna. Det som helde meg litt igjen er at soulo tåle vel meir ver å ikkje minst snø dersom eg skulle reist på ein vintertur. Men det går vel kanskje å setta noken tjukkare stenge i unna så er det og brukande på vinteren, men no er det nå hovedsaklig sommaren teltet blir planlagt til. Kin av dei like du best da? Tenke korleis dei er i uvær, ventilasjon, fortelt ikkje fortelt, til matlaging, vektforskjell, plass, enkelt å setta opp, generelle løysinga, var det eg kom på eg rage 180 cm over bakken.
 6. Coleman primus

  Kanskje utdjupa svaret litt meir anngåande bruken, er det fint ver så laga eg nå til maten ute da, men regna det eller for mykje vind eller mygg så pleie eg å gjera det i forteltet. Så noken veldig langvarig fyring har det nå ikkje blitt til no.
 7. Coleman primus

  Tenke inne i telt, i første omgang i barmarksesongen, for 1 person. Tenkt litt på colemann 442 men har hørt at dei kanskje ikkje er så bra inni telt pga kullos, men virka jo enkelt da og det er ein fordel. Får vel berre kjøpa fritidsparafin, snakka med ein på bensinstasjon han sa 150 for ein liter, derfor eg skreiv rådyr, men tenkte eg måtte sjekka sjølv og det var nå 150 for 4 liter og brenn nå ei stund på det vil eg tru, og prisen er overkommelig. Men berre for å spørra 111 Bråkebrenneren brenne vel vanlig grønn parafin og, men lukta det mykje når ein brenne dette eller.
 8. Coleman primus

  Ja håpa du har rett i det, har egentlig bestemt meg for vanlig messingprimus, men no helde eg på å finne ut kva drivstoff ein skal bruka. Er jo ikkje særlig vanskelig på ein måte ett kjapt søk her gir jo svaret: Tennvæske, men fekk faktisk ein telefon i fra primus i dag anngåande noken spm eg hadde sendt dei. Blei litt satt ut når dei ringte hadde ikkje rekna med det, men veldigt greit. Anngåande parafin som drivstoff så sa han at tennvæske som eg spurte om måtte vera petroliumsbasert og ikkje naftabasert. pga naftabasert brannt for varmt sån at diverse "ting" på primusen blei ødelagt. Så da gjeld det å finna tennveske som er nettopp det. Sikkert ikkje enkelt. Ellers så ser eg at det er ein del som andbefale shell parafin premium så viss eg kan får tak i det så kan vel det brukast, men korleis gjer eg det eller er det for oss vanlige dødelige henvist til rådyr "fritidsparafin" Når eg tenker meg om så var vel parafinen blank i min spede ungdom det vesle eg var borti sånt. Finnes det lengre eller er det berre det som her på forumet som omtales som "grønn guffe"
 9. Coleman primus

  Sistnevnte er nok gull for den som kan verdsetta da og forstår verdien av det. Til mitt bruk såg det kanskje litt stort ut, det skal jo berast. Men takk for tipset. Du kan jo sjå kva du har liggande men eg advare deg eg er litt vinglepetter når det kjem til kjøp sjølv om eg prøve å opptre ryddigt. Den her, er det noke : https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=89022095 Men synes kanskje prisen er for drøy, er jo alltid ein sjangse med å kjøpa brukt og det bør vel gjennspeglast i prisen.
 10. Coleman primus

  Men ein ting eg har tenkt litt på,viss primusen (messingprimus) går tom "underveis" er det berre til å fylla oppå og tenna på igjen eller må ein venta til den har kjølna, forvarma og heila regla opp at igjen. Dette med reguleringa og, har skjønt at ein regulere med å sleppa opp trykket og pumpa viss ein vil ha meir. Fungere dette i praksis? tenke når eg skal steika korleis det er da. Det eg har vært ute for med slangeprimus er helst av/på men der er det jo ikkje trykket som regulere effekten men struping av tilførselen.
 11. Coleman primus

  He he fult så gammaldags er eg ikkje. Enten manaslu 96 eller 121 eller i 00 klassen, blir vel det samme som manaslu 121. Men må vera i orden dersom den er gammal.
 12. Coleman primus

  ja vanskelig å vita når ein ikkje har prøvd noken av delane sjølv, bakdelen med ein 3 beinar l vil vel vera montering og demontering, forvarming, høg og litt ustødig i ett telt sikkert andre ting og, men går nå på parafin da. hmm trur det blir meir bakdele med ein messingprimus ny eller gammal, contra coleman 442. Allikavel har eg nå mest lyst på den av messing da. Sikkert 2 vidt forskjellige primusa dette her egentlig.
 13. Coleman primus

  ok eg vingle felt, Har ein med slange men vurdere sterkt ein uten. Har foreløpig klart å komma meg ned på enten coleman eller rett eg slett ein klassisk 3 beint messingprimus enten ein manaslu 96 eller 121 eller ein gammal som virke, men viss eg går for sistnevnte så trur eg det er lurast med ein i 00/210 klassen. Vel vel bør kanskje ikkje dra inn dette i denne tråden her siå dette er ein coleman tråd.
 14. Coleman primus

  Er det 442 som gjeld, eller kan 550 b og vera ett alternativ som coleman primus?
 15. Ulike Optimus-varianter

  Det borga vel for kvalitet, har undersøkt litt sjølv no og funne ut at optimus 00 skal vistnok vera samme primus som manaslu 121, og at manaslu er kopi av dei meir kjente primusane fra før i tida, sett på youtube at ein regulere effekten med trykket i tanken så det eg må finna ut, er kva størrelse eg skal gå for 96 eller 21 og om eg skal kjøpa ein ny manaslu eller ein brukt høvik, optimus, radius, eks vis