Jump to content

can

Aktiv medlem
 • Posts

  525
 • Joined

 • Last visited

About can

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

can's Achievements

 1. can

  Forumet kammeret

  Ja no kan me fortsetta den endalause diskusjonen om 6,5x55 duge til elg..
 2. can

  Forumet kammeret

  Reknar med at nokon her har vore på det veldig bra forumet kammeret. Eit forum for : våpen, skyting,jakt og alt muligt sånt. Får det ikkje fram lengre. Nokon som veit kva som har hendt?
 3. can

  Femundsmarka

  Var på tur forige veka, det var enkelt og greit for lang kjøring. Ca 85 mil kvar veg. Aldri meir. Men det har jo ikkje noko med området og gjera, men møtte mest Oslo folk for og sei det sånn, da er meir passelig distanse. Blir Etne fjell eller Hardangervidda for meg heretter. Ellers var det fint der, var i området rundt øvre Røa. Hadde tenkt og gå lengre men eit litt kranglete kne satt ein stoppar der, men når eg tok det med ro noken dagar blei eg bra igjen og er takknemlig for da. Fekk ikkje ein einaste fisk men det trur eg skuldast meg sjølv da fiskeinnteressa og iveren går i bølger, møtte nå andre som hadde fått fin Aure. Var veldig lite mygg og knott det var utrulig behagelig. Såg ikkje noko særligt med boss men enkelte plassar bar preg av at det hadde vore telta der før ( for og si det sånn) var støvsugd for brennbart materiale. Eg brukte ein toppmontert gassbrennar og da burde eg ha gjort for lenge siå, den var suveren i forhold til parafin primus. Sistnevnte har sjel, men da gjeld og vera pragmatisk. Ellers skjønnar eg ikkje heilt vitsen med bål der iverfall når da er så fint ver, utanom kanskje eit lite kvistbål til og koka på. Eg møtte 2 ungdommar, kjekke folk men han eine drog på ei ganske stor buesag og han andre på ei diger tømmerøks. Heilt unødvendig spør du meg, dessutan skal ikkje trenå i nasjonalparken røras, levande eller døde. Kun kvister på bakken. Om der var verdt turen? Nei desverre var ikkje det, men sånt er jo personligt så ein må nesten prøva sjølv. Eg er nok desverre ikkje så gira på og reisa på tur for tida så der er vel litt av svaret, men reiste likavell. Interessene mine går litt i bølger.
 4. can

  Fiskesnøre

  Nokon som har prøvd dette her https://www.jula.no/catalog/fritid/fiske/fisketilbehor/snorer/fiskesnore-004450/ Har 2 spolar til snella mi, tenkte og ha ein med mono og.
 5. Lykke til, er kjekkare og få fisk på meir spinkelt utsyr da er sikkert 😀
 6. Jaja ideell eller ei eg syns ho fungere bra, hive langt med tynn gøt men no er da ikkje så ofte eg bruke Noko under 12 gram da riktignok, hender eg bruka spinner da. Dei er vel lettare. Men eg ville heller hatt 14-40 enn 3-14, med mindre det er opplevelsen av og fiska som står i sentrum. Hos meg er da vel helst da og få fisk som betyr Noko.
 7. Sånne flaske med stor opning er ikkje så dumt. Sjølv bruke eg Biltema sine posar med opne/lukke mekanisme
 8. Man Tager hvad man haver, har fiska i årevis i ferskvatn med shimano nexave 9 fot 14-40 gram. Synas den fungere upåklagelig.
 9. Lettkokte ok, eg ete alltid dei store men da er kalde med melk
 10. @elgen blandinga di er da store eller lettkokte havregryn? Eg et havregryn så og sei kvar kveld blanda med puffa havre men havregrynsgraut er åravis siå eg har lagd.
 11. can

  Abbor tråden

  Eg er nok litt vandasara (kresen) for Noko eting med skinnet på trur eg ikkje skjer her med mindre eg er veldig sulten. Trur derfor eg går for metoden til Statskog, eller tubbs og steika med beina i fisken og heller ta dei av etterpå.
 12. can

  Abbor tråden

  Her er ein video til, trivelig svenske
 13. can

  Abbor tråden

  Ok, eg får prøva meg fram, viktigast er og ikkje skjera meg. Får vera litt forsiktig og ikkje bruka kniven mot meg. Da ser jo alltid enklare ut på «film» men eg får pugga videoen. Eg tenkte kanskje Femundstraktene, viss eg kjeme meg til da, eg kvir meg til den långe turen. Telemark er nærmare, men er noke med Femundsmarka.
 14. can

  Abbor tråden

  Da er noke som heite hjelp til sjølvhjelp, eg fann denne videoen her berre sjå han noken gongar no så eg huska da!
 15. can

  Abbor tråden

  Han fekk ikkje mykje respons han forrige men no prøve eg meg. Håpa på og få abbor i sommar, har ikkje prøvd og tilbereda den før, men har tenkt og prøva no. Steikt abbor med ris har eg høyrt skal vera godt.Da eg lure på er, filetere ein abbor på samme måte som aure? Har høyrt at da skal vera mykje bein i abboren då men skulle likt og prøvd. Har fått abbor ein gong, men heiv den uti igjen. Huska at at da va ei grådig stor ryggfinna på den.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy