can

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  252
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Vask av kjele/panne på tur

  ete rett av gryta eller steikepanna, men trenge ein kopp til teen så altså ei gryta, ei steikepanna og ein kopp
 2. I tilfelle noken har innteresse av da. Me missforsto kvarandre, eg tok da som ein selvfølge at han skulle finna ut kva som var gale å enten fiksa den eller senda ut ein ny. Men når eg sjekka mailen min så hadde han sendt meg pengane tilbake både for primus og returfraktå og sån er situasjonen no. Ettet da har eg ikkje gjort noke meir. Eg har 2 turprimusa som virke ein høvik 41 pluss ein høvik 210. Da får kanskje halda pluss at eg har ein høvik 41 tank. Skal få tak i ein brennar til den og så då har eg tre.
 3. Noken som har oversikt over litt ulike primus størelsa og brennara. Har skjønt at no 96 er minst, er den ca ein kvart liter, så er type optimus 00, høvik 41 og den "gjengen" der dei er vel ca 0,5 liter og er jo typiske tur primusa. Men har jo større og. Eks vis primus no 2 og no 5 noken som veit kor store desse er. Har jo no 45 og lure på om den er litt mindre enn no 5, men er ikkje sikker. Prøve meg litt her ellers får eg vel spørra eller prøva meg på spiritburner. Sjølv om eg foretrekke norsk. Noken som veit noke om brennarane, pleie dei vera kraftigar på dei større primusane mon tru.
 4. men er uendelig mykje billigare på ebay, sjølv om ein ikkje skal ha store mengder da
 5. Noken som veit kva sitronsyre heite når ein skal søka på ebay?
 6. aha supert tips skal sjå om eg ikkje kan få gjort da, men akkurat til brennaren vil eg tru det er enklast å kjøpa ferdige, han her har https://www.tilleylampsandstoves.com/product-page/primus-stove-no210-burner-washer ellers er da vel berre tanklokket samt lokket for pumpestanga ein kan skjera til, mulig det går ann å laga til pumpelær og men trur det er enklast å kjøpa der då.
 7. Har allerede erfart da med å ikkje la den ligga for lenge ja.... ellers fungere autosol veldig bra for å få fram glansen. Noken som har forslag til ett eller anna som kan skjærast til for å laga pakning? Må vera ein eller anna passe mjuk gummi vil eg tru. Ellers takk for svar K- AJ men kor får du tak i pakninga enklast mulig?
 8. Har kjøpt ein gammal primus, ein stor ein høvik standard for litt øve ein hundrings. Tenkte eg skulle ta den i primusvaskevaten som er beskrivd her. Kan eg senka heile primusen nedi utan brennar eller altså både innvendig og utvendig? Hadde vært da enklaste, er ventilen inni pumpa eg tenke på om den har godt av da. Ser Rungegutt har skrivd om primusvaskevatn, kan ikkje sjå at han skreiv at ein ikkje skulle senka heile primusen nedi, men kanskje det var så sjølvsagt for han, at han ikkje skreiv det. Når det gjeld å få brennaren til å skinna som ny, noken som har tips om korleis da skal gjerast varmeskjol og flammering kan vel berre leggast nedi primusvaskevatnet vil eg tru. Skulle likt å fått den til å sett ut som denne her. https://www.tilleylampsandstoves.com/product-page/rm-paraffin-stove-stove Kanskje @K-A J har noke å bidra med siå du restaurere primusa? Håpe du ikkje blir fornærma no dsk.
 9. Kjøpte ein sån på ein bruktbutikk på fredag. 100 kr. Har denne brennaren her. Hadde ikkje sett ein sån brennar før eg heller men no har eg det. Min manglar pumpa. Noken som veit kor eg kan få tak i ei pumpe. Manglar dysa og men da er ett mindre problem. Er ikkje messingfarga, heller tinnaktig. Brennar og heile primusen ser litt medtatt ut, men skal prøva å få liv i han, men først må eg få tak i pumpa.
 10. ok ser at det er iverfall ein som har årane ute endå, men er vel feil årstid å halda på med sånt. Siste folk tenke på no er vel primusa. Pricker har eg allerede denne her :https://www.tilleylampsandstoves.com/product-page/primus-stove-brass-jet-pricker den er veldig bra. Høvik brennaren som er bilde av oppforbi i tråden har eg gitt opp. Tar "riser tuben" samt skåla øve på den nye brennaren og skrur da øve på primustanken som er lodda. Skal kjøpa dyse og ja, samt stillebrennar til ein primus no 5 som eg har. (er allerede bråkebrennar på den) Samt dyser og ja. Har allerede nøkkel så eg kan byta viss da blir nødvendig.
 11. Blei ikkje kjøpt allikavel siå fjellsport berre hadde raudt for tiå. Brukt er ikkje fargen så nøye, så viss noken har ett så kan ein gi ein lyd.
 12. Trur dei fleste gammle primusfolk har lagt årane inn men eg prøve allikavel. Har ein primustank frå høvik. Er ein høvik 41 standard. Tanken er lodda. Er den trygg å bruka mon tru. Tenkte å kjøpa brennar frå tiley lamp and stove i england. Trur får brennar for 14 pund, men greit å veta om den er trygg før eg går igang.
 13. Primussamletråd

  Viss noken er innteresert i å veta meir om denne primusen her så fann eg detta
 14. Primussamletråd

  Her er eit bilde av ein ikkje alfor fin primus eg trur eg har nevnt før i tråden. Er nok ein hytteprimus. Blei brukt heima om sommaren før dei fekk straum ca -55. Slapp å legga i ovnen da berre for å koka kaffi. Er ein høvik. Er det det som kallas primus no 5? Eg har rett og slett ikkje gidda å sjekka. Vil tru den ikkje er så verst å koka (les laga mat på) siå den er større og stødigare enn ein turprimus. På brennaren står det primus sweden og så noken arabiske tegn. Er det ein høvik tanke med optimus brennar mon tru eller var det optimus brennara på høvik sine primusar? Uansett så vil eg tru den kan egna seg godt i telt om vinteren, bør kanskje ha pulk. Ville funne ein mjuk plast beholdar å hatt han i den under transport. Kan stilla effekten veldigt langt ned merkar eg, har blå flamme uansett.