Jump to content

TimoS

Aktiv medlem
 • Posts

  26
 • Joined

About TimoS

 • Birthday May 18

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TimoS's Achievements

 1. Google «blackout tent», det finnes i bøtter og lass. Vurderte lenge et fra Blacks ( [Hidden Content] ) selv, men hu som bestemmer mente vi burde kjøpe i norsk butikk.
 2. Sikkert mange andre merker som og har fornuftige størrelser, men Carinthia sine «L» størrelse er lagd for å passe folk mellom 1,85-2m. …da har man innvendig mål på 2,10.
 3. Litt seint svar, men i tilfelle andre vurderer HMG’ Junction sekk: Backpackinglight.no Outdoorline.sk har begynt å selge Junction sekkene og.
 4. Syns å erindre at Norrøna har/hadde en fabrikk i Litauen, men det meste lages i Kina. Janus produseres enda på Espeland i Bergen. Rauma Ullfabrikk i Romsdalen lager enda mariusgenser og islender. ..med ull fra norge, så rimelig kortreist. Plussminusnoll’s nettsider sier ingenting om hvor fabrikken ligger, kun at designet er fra Jämtland.
 5. Prøv å søk på nett med amerikanske tall + bokstav størrelse. Selv mange europeiske merker oppgir de. Går selv ekstremt andre veien (bred fot), kjøper inget fottøy uten å sjekke usa størrelser lenger. For de med smal fot kan kanskje neste års Altra modeller (årets usa modell) være verdt å prøve, de har gått ned i bredde og lagt til en Wide modell. Alfa bruker smal («narrow») til medium-bred («mw») lest for sine sko, hvis det hjelper for å gi et referansepunkt.
 6. Du kan jo klippe til hvilken som helst skum matte, hvis det er formen det går på. Det følger omtrent vanlig mumieform, kanskje litt bredere. Hennessy prøvde tenke innovativt/nytt i forhold til isolasjon, og sier selv løsningene hans er mer midlertidige til han finner «sin» løsning. Han gikk for å begrense luftsirkulasjon, heller enn å legge et tett lag med høy R verdi. -derav SuperShelter trekket, skummadrassen, bobleplast, og reflekterende folie. Sett som ett system, blir det et modulbasert underquilt med snøtrekk. Ligger en drøss videoer på hennessy og youtube, for de som kjeder seg. 😋
 7. Gitt at det er vindstille, og god plassering av køya, så fungerte bobleplastgreia for meg ned til ca +4°, da med fleezepledd el lignende for at det ikke skal bli klamt. Kombinert med skum-matta til hennessy under, ble det mindre ømfintlig for trekk - men ikke varmere. Tilsvarende tolags bobleplast med folie har en R verdi på under 1, hvis man ikke regner reflektert varme. Det å kombinere med den blir for meg litt meningsløst, med en så lav R verdi går vinning opp i spinninga.
 8. Tja, Ticket To The Moon oppheng med Hennessy køye? Kjenner litt på skepsisen der. Du skal feste drøyt høyt opp for å ikke ta i bakken når jeg prøvde, eller ha veldig kort spenn. Jeg bruker dyneema «whoopie slings» med «soft shackle» på min. Legg stropp rundt tre, tre sjakkelen gjennom løkke i stropp og knepp igjen, gjenta i andre enden av køya, dra i to tau. ..og da er køya klar. Taket er festet som i orginaloppsettet.
 9. En ting jeg ofte angrer på etter kjøp, for turutstyr jeg ikke er 100% sikker på hva jeg egentlig bør se etter - er at jeg ikke sjekket Europris, ClasOlson, etc. Sportsbutikker tjener nok drøyt mye penger på at de fleste går for ekspedisjonskvalitet og kjøper ny ett til to år etter. Ikke at jeg tror du ikke vet hva du bør ha, det bare slår meg etter kjøp hver gang. Lista for hvordan tilpasse/prøve sekk jeg bruker, er omtrent som denne fra Rei. For sekker uten tradisjonelle «loadlifters», tynn stropp i stedet for hoftebelte, osv, blir det litt annerledes, men nøkkelpunktene er det samme uansett. For meg høres det ut som du har fått fornuftige råd i butikkene. Jeg pleier legge midten av hoftebelte midt på eller 1cm over «sidekanten» av hoftebeinet, for mine hofter blir det rett -aner ikke om det bare er meg.. Det ingen butikk noensinne har sagt til meg, er hvor stor forskjell det er å gå med under 1/6 av kroppsvekt på ryggen, og det å gå med mye mer. Nå går jeg for lav vekt, lang holdbarhet, og bryr meg ikke om volum. Prismessig ligger slikt utstyr ikke så mye over «vanlig», så lenge du ikke går for det helt ekstreme. På min sekk var det allerede på noe som ser ut som ser ut som sømtetting, en slags silikontape som er limt på. Hvis jeg ikke pakker sekken full, legger det seg regnvann i stoffdelen av bak- og sidelommene, som siver ned mellom lagene i bunnen. I normalt-stappet-sekk-tilstand klemmes det igjen og bli tett.
 10. Ja, ble Tall for meg. Sekken er rimelig rammeløs, det er kun to aluminiumsstenger og en tynn plastplate som stiver av. Stengene kan relativt lett bøyes hvis det er feil form. Hvis du vurderer å kjøpe HMG sekk, spør backpackinglight fyren og, han bruker si rett ut hvis noe ikke er ideelt.
 11. Har omtrent samme mål, for meg ble det Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider. Mange tenker nok «gramteller» når de leser det navnet. Max bæreevne på sekken er 27 kg. Selve sekken veier 1,1 kg, rommer 45-70 liter (rullelukking). For meg er den komfortabel opp til 24 kg, over det blir det ubehagelig å gå langt. Den har ikke «load lifters», og trenger det ikke heller. Hoftebeltet har ikke bevegelig feste, det går fint uten det og. Det HMG kaller «weatherproof» dekker ikke når det bøtter ned, pakk i drybag/plastpose eller bruk poncho. Jeg kjøpte fra svensk nettbutikk (backpackinglight), for å enkelt kunne returnere hvis det ble helt feil. Prismessig var det likt som andre 70-90 liters sekker i butikk når jeg kjøpte. Det eneste jeg ikke er helt fornøyd med, er at jeg valgte sort og ikke hvit.
 12. Ser ingenting på bildet som skulle tilsi at dette var for hengekøye. Såpass lavt på treet, og med såpass langt strekk, ville man vel fått merker i barken hele veien rundt med tau? -lavt feste, og langt strekk krever jo drøyt stramt tau for å ikke ta i bakken..
 13. TimoS

  Førstehjelp

  ..hvorfor to sakser og ørten nåler? I mitt sett er plaster og tape byttet ut med lukotape og noen sår-strips. -strips for å lukke sår enkelt, samt å kunne bruke innpakningen + lukotape som plaster. Lukotape funker og som støttebandasje og gnagsårplaster. ..og kan fikse teltduk i nøden.
 14. Prøvde på min TTTM Orginal, med TTTM myggnett, det funket fint med helt stram køye. Måtte løsne litt i enden(e) og legge den innforbi taufeste, men ble tett nok. Det som ikke funket, var at duken la seg inntil køya. Det er inget system for å dra den ut, så ikke myggen stikker gjennom.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy