Gå til innhold
 • Bli medlem

TimoS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om TimoS

 • Bursdag 18. mai

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, ble Tall for meg. Sekken er rimelig rammeløs, det er kun to aluminiumsstenger og en tynn plastplate som stiver av. Stengene kan relativt lett bøyes hvis det er feil form. Hvis du vurderer å kjøpe HMG sekk, spør backpackinglight fyren og, han bruker si rett ut hvis noe ikke er ideelt.
 2. Har omtrent samme mål, for meg ble det Hyperlite Mountain Gear 4400 Windrider. Mange tenker nok «gramteller» når de leser det navnet. Max bæreevne på sekken er 27 kg. Selve sekken veier 1,1 kg, rommer 45-70 liter (rullelukking). For meg er den komfortabel opp til 24 kg, over det blir det ubehagelig å gå langt. Den har ikke «load lifters», og trenger det ikke heller. Hoftebeltet har ikke bevegelig feste, det går fint uten det og. Det HMG kaller «weatherproof» dekker ikke når det bøtter ned, pakk i drybag/plastpose eller bruk poncho. Jeg kjøpte fra svensk nettbutikk (backpackinglig
 3. Ser ingenting på bildet som skulle tilsi at dette var for hengekøye. Såpass lavt på treet, og med såpass langt strekk, ville man vel fått merker i barken hele veien rundt med tau? -lavt feste, og langt strekk krever jo drøyt stramt tau for å ikke ta i bakken..
 4. TimoS

  Førstehjelp

  ..hvorfor to sakser og ørten nåler? I mitt sett er plaster og tape byttet ut med lukotape og noen sår-strips. -strips for å lukke sår enkelt, samt å kunne bruke innpakningen + lukotape som plaster. Lukotape funker og som støttebandasje og gnagsårplaster. ..og kan fikse teltduk i nøden.
 5. Prøvde på min TTTM Orginal, med TTTM myggnett, det funket fint med helt stram køye. Måtte løsne litt i enden(e) og legge den innforbi taufeste, men ble tett nok. Det som ikke funket, var at duken la seg inntil køya. Det er inget system for å dra den ut, så ikke myggen stikker gjennom.
 6. [Hidden Content] Reglene endres, ut fra hva av folkehelseinstituttets anbefalinger regjeringen velger å følge, samt politiske valg. Hittil har endringer blitt vurdert ut fra et 14 dagers perspektiv. Helsenorge.no er en statlig nettside, med offisiell informasjon om lover, regler, og anbefalinger. Det er leke til lokale regler og anbefalinger der. VG, og andre tabloidaviser, presenterer sin fortolkning og sine gjetninger.
 7. Før var det en kommune som het Forsand, de gjorde en annen vri på det hele. De tilrettela, i steden for å gjøre som ved Loen å forby og fjerne muligheter. hadde de en badeplass, var det en do. Hadde de et sted turstier startet, var det søppelbøtter/containere. Var det et område hvor det var naturlig å dra til, lagde de parkering for området. DNT burde vurdere å lage tilrettelagte teltområder, heller enn å be om forbud. Hvis ingen forteller telt/frilufts newbs om hvordan ting Bør gjøres, kan man forvente de kan det?
 8. Fått anbefalt [Hidden Content], kan være verdt å skjekke. Enhver hobbysnekker med sans for håndverktøy har garantert utstyret for å slipe blader til isborr, de er ikke vanskelig å slipe.
 9. Så det i januar var snakk om å stenge av deler av Hardangervidda, i mars ikke merke noen skiløyper, etc - for å begrense ferdsel i noen områder, grunnet skranteskjuke på reinsdyr. Er dette og aktuelt for sommerhalvåret og, og hvilke områder er det de i såfall vil ha redusert ferdsel?
 10. Evernew har titanpanner med kjeramisk nonstick. -litt mindre uhelseligt å spise enn teflon. Fremdeles lett å svi ting fast med for høy varme. 😋 Du kan jo og lage nonstick selv, som man gjør med støpejernspanner. Helsemessigt er det bedre enn teflon, men krever litt kontroll på varmen i bruk.
 11. Jeg prøver dele maten i to vakuumposer, hvis det er deler av en rett som krever lang (>15min) svelling/koking. ..så slipper du soggy guffe med halvtørre biter i. For vannmengde, prøver jeg meg frem, og prøver huske å skrive ned ca hvor mye som trengs. Det blir som regel litt under Våtvekt minus Tørrvekt. (Våtvekt minus Tørrvekt gange 0,8 ‘ish?)
 12. Napen fra Osane? DNT ruta -Osane til der du tar av mot Napen er den bratte delen av Osane - Strandalen. Er parkering litt før, står «oppskrift» på DNT.
 13. Fettinnhold har mer å si for holdbarhet, enn hvor lett det er å bløtlegge. Over tid vil det oksidere (harskne) i kontakt med luft, og kan reagere på sollys ved langvarig eksponering. Jeg prøvde store brødsmuler når jeg tørket kjøttdeig, det hjalp i retter som ikke kan stå lenge i bløtlegging. Tofu kan funke og, det får konsistensen av kjøttdeig etter å ha vært fryst.
 14. kok vann, skru av gass/ta av bål, ha i suppe/gryte/grøt-base, rør litt, sett kopp/gryte i Pot Cozy (aluminiums-bobleplast trekk), vent i 10 min (evt. følg oppskrift), rør, spis. ..svir det seg da, prøver verden fortelle deg noe. 😋 skal du koke/steke på mer tradisjonelt vis, ville jeg heller vurdert aluminium; det kan fordele varmen mye bedre enn ultratynn titan. ..eller bare leve med at det svir seg, du vil vel etterhvert få samme "nonstick" belegg som gamle støpejernspanner har?
 15. Dyneema/Amsteel - båtbutikker, men vær obs på enorme prisforskjeller fra butikk til butikk. Utstyr (drakrok og tykk hekle/strikkepinne) for å flette Whoopieslings/ContiousLoop/div - sybutikk. Krabinkroker - Butikker som selger klateutstyr.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.