Gå til innhold

magnum_mauser

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om magnum_mauser

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er brukt tilsammen under ei veke, ellers har den stått lagra på bod i alle år. Selgast hbo 5000
 2. Vi er eit par kompiser som vil til Sverige neste haust/vinter å jakte gris. Vi køyrer frå Vestlandet, so det er ein fordel om det ikkje er heilt sør/aust i Sverige, då det fort blir veeeeeldig mange timer i bil. I tillegg ynskjer vi å reise ein plass der ein kan poste på trekkruter morgon og kveld, då det blir litt variasjon til den kjedlige åtejakta. Buforhold er mindre viktig for oss, får vi leige hus på plassen er det ok, men vi kan også slå opp telt for den del. Prismessig er vi villig til å betale for god jakt, og vi ynskjer å ta med oss kjøtt heim. Men eg er ikkje villig til å betale overpris for å sitte på åtejakt ein plass der det er lite gris. Nokon som kan gje meg eit tips til kor eg bør reise?
 3. Eg oppdaga at revelution race har ein tjukk og fora modell som heiter hiball. Eg kjøpte denne og har brukt den nokre dagar. Eg kjøpte den i xl, den er litt romslig i livet, so eg må bruke belte. Men utover det virker dette som ei veldig grei turbukse til den kalde årstida. Eg kunne tenkt meg at den var enda romsligare i låra, slik at eg får plass til den tjukkaste ullfroté'n uten at det klemmer - men den er sopass tjukk og fora at det er ikkje sikker eg trenger det varmaste undertøyet i denne buksa. I tillegg har den ein fornuftig pris, trur eg betalte ca 850,-
 4. Etter mangen år på treningssenter med tunge knebøy er det med passfassong på klede blitt ein utfordring. Spesielt bukser er vanskeleg, då eg har relativt smal midje men enorme lår&legger. Eg har sett etter ei standard fritidsbukse, det kan være menbran, men det er ikkje eit must - men då må det være gode moglegheiter for lufting. Eg prøver å finne ei bukse som er sopass romsleg i beina at eg får plass til ei tjukk ullfroté under. Solangt er eit par modeller fra revelution race det beste alternativet eg har - men desse er heilt i grenseland og på nippet til å være for trange rundt låra. Nokon som har eit tips?
 5. Det å lage seg god mat på tur synes eg er viktig. Om sommeren (laksefiske) blir det alt for mykje real turmat, då er fiske i fokus og matlaging blir nedprioritert. Men hvis vi stikker avgårde for ei overnatting eller to, har eg gjerne med noko godt i sekken og lager skikkelig mat. Ei stor steikepanne eller ein kjele er eit godt utgangspunkt synes eg, eg har her to oppskrifter eg synes er greie å tilberede i skauen - kom gjerne med fleire oppskrifter! Dette er oppskrifter som tek utgangspunkt i at ein tek med seg råvarer i sekken, og neppe noko som er aktuelt for dykk som går langt og teller gram. Portugisisk suppe Ingredienser: 1 løk 2 gullerøtter 3 poteter Grønnkål (valgfritt) Chorizo eller anna spizy pølse av god kvalitet 2 terninger med kyllingbuljong Salt&pepper Tilbreding: Del opp pølse og alle grønnsakane i biter som passer til suppe, steik først pølsene, deretter ha i løk og steik eit par minutter, tilsett gulerøtter og poteter og surr vidare i eit par minutter, smuldre i buljongterninger og tilsett 1 liter vann og kok til grønnsakane er møre - hvis du gidder å ta med grønnkål, tilsetter du det rett før servering. Ei varm og god suppe som smaker nydelig på tur. Kyllingrisotto Ingredienser: Lårfilet av kylling Sjalottløk Kvitløk Stangselleri (valgfritt) Risottoris Litt kvitvin eller eplejuice Kyllingbuljong Parmesan Meierismør Salt&pepper Tilbreding: Skjær kyllingen i mindre biter og krydre, steik den eit par og finhakka løk, kvitløk og stangselleri, når løken er blank tilsetter du risen og steiker den litt. Ha i ein skvett juice eller vin og la denne koke inn, deretter tilsetter du varmt vann med kyllingbuljong litt etter litt, denne prosessen skal ta ca 20 minutter. Når retten er ferdig rører du inn parmesan og ein klatt smør. Mengden ris og væske tilpasser eg i forkant etter kor mangen eg lager til, eg bruker 1 sjalottløk og 1 fedd kvitløk pr person.
 6. Eg kjøpte ein nordic oti winter til frua, og samanlikna med min mti compact framstår den som eit "simplare" produkt. Ein del kjekke detaljer på min mti compact mangler, kompresjonsposen rauk ved første gangs bruk osv .
 7. Du hadde heilt rett, det var for godt til å være sant - eg såg feil på spesifikasjonane 😶
 8. Du kan bruke tarp over køya, då blir det betydelig mindre kondens. Men eg har utvikla ein allergi mot telt, og tarpen gir meg ein følelse av telt og blir derfor unngått om mogeleg 😂
 9. Etter eg oppdaga hengekøye har det blitt betydelig fleire netter ute - eg hater telt!!! Pr i dag har eg ein billig teppepose frå Biltema som duger fint om sommeren. Vår, haust og tidlig vinter har eg ein mammut mti compact 3 sessongers og til dei kalde nettene har eg ein tyin 5 sessongers. Eg går skjelden langt, for meg handler det om å være ute, sove ute, brenne bål og kose meg med god mat. Derfor har eg ikkje prioritert dun, fordi vekt og størrelse er ikkje so viktig for meg. I tillegg er eg veldig glad i å sove under open himmel, derfor blir berre tarpen brukt når det er regn. Men bakdelen med dette er jo at når eg våknar om morningen, er posen og køya våt av kondens - om vinteren ser posen ut som ein ispinne når eg våkner. Men no har eg via ein bekjent fått tilbud om å kjøpe ein sovepose i dun. Den har komfortgrense for menn på -12 og veger ca 800 gram. Eg får denne til ein god pris og det frister veldig å prøve den, for å oppleve komforten alle nevner ved dun, samt fordelen med lite vekt&volum. So kan eg heller dra med meg tyin-beistet når det virkelig er kaldt. Men når fukt eller rim på utsiden av soveposen stort sett er standard når eg sover ute - bør eg då unngå dun og halde meg til dei syntetiske?
 10. Både gsport og xxl fant eg ut. Forsøkte i ein halvtime via gsport sin nettbutikk - men den var alt anna enn samarbeidsvillig. Når pulsen hadde nådd eit farleg høgt nivå, såg eg at xxl solgte den for 100 kr mindre. Xxl er ikkje ein kjede eg ønsker å støtte i utgangspunktet, men svalgte ein kamel og kjøpte den der for 1899,- inkludert frakt. Takk for tipset!
 11. Vi går alt frå 5 minutter til ein time og setter opp camp. Og skal det være trivelig for oss begge, bør være ein viss komfort, dvs det er med rikelig med klede, ekstra liggeunderlag, jervenduk osv - i tillegg blir det med ein del redskaper til matlaging og sjølvsagt mat. For oss handlar det om å komme oss ut, være ute og kose oss - då nyttar det ikkje med ein bushcraft-tilnærming - då får eg ikkje frua med. Derfor trenger eg stor sekk, og kan leve med eit simpelt bæresystem, sofremt sekken tåler å bli brukt. Men då får eg følge med på finn.no og ulike salg i tiden framover.
 12. Eg har leita litt etter ein stor ryggsekk til turer der eg ikkje går so langt, men gjerne skal være ein dag eller ro. Eg har fleire sekker fra 20 til 60 liter av god kvalitet, men desse blir for små når ein skal pakke med seg masse dilldall for ei helg i skauen - der kos og komfort er påkrevd av økh. Slik situasjonen er nuh, med huskjøp og diverse andre utgifter, har eg ikkje råd til å svi av 3000 - 5000 kr på f.ex ein Bergans 130 liters. Av mindre ryggsekker er det mogleg å få kjøpt alt frå billig og dårlig, til dyrt og veldig bra. Men når vi kjem opp i 100 liter og oppover, har eg ikkje klart å finne noko mellomting. Eg har kjøpt latterlig billige sekker på ebay, 100 liter og koster 150 kr - dei sekkane begynner å ramle sund på første turen og varer kanskje 3-4 turer før dei er kaputt. Eg har forsøkt å leita på finn.no, men dei fleste større sekkane som blir solgt der, går for 2500/3000 kr og oppover. Nokon som har eit tips til ein stor sekk av brukbar kvalitet (levetid og kvalitet vektar meir enn komfort under bæring, då eg skjelden går veldig langt), som ligger prismessig mellom ebay sine kinasekker til 150 kr og f.ex ein bergans til 3500kr?
 13. Det var rister av den typen som er på nettsida Svein Tore linka til, eg såg etter. Ei smal rist som plasserast mellom f.ex to steiner, til å sette kokekar på. Det ser ut som ein må handle frå utlandet for å skaffe desse.
 14. Eg har tidligare brukt v-bål når eg skal lage mat på båk, har brukt våte pinner til å lage rist over bålet. Dette fungerer greit, men eg har sett på ymse videoer at folk bruker ei smal og lang rist til dette formålet. Eg anar ikkje kva desse heiter eller kor ein får kjøpt det - nokon som veit?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.