Jump to content

magnum_mauser

Aktiv medlem
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

About magnum_mauser

Recent Profile Visitors

1,185 profile views
 1. Eit lite tips til dei som vil ha seg ei god og holdbar steikepanne til dei kortare turane, so selger rusta Jamie Oliver si karbonstål-steikepanne på tilbud til 199 kr. https://www.rusta.com/no/no/stekepanne-jamie-oliver-p970009160101.aspx Tradisjonelle karbonstål-panner er svintunge, men denne er ein "lettvekter" og kan fint brukast på kortare turer der vekt ikkje er nøye. Den duger også supert på grillen, eller på blusset til grillen om du skal lage ein saus eller anna digg tilbehør- og den er uslitelig 😉
 2. Eg var på leit etter ein halvhøg og lett sko som takla kuppert terreng og glatte berg/stein. Først kjøpte eg alfa orre a/p/s og førsteintrykket var veldig bra, men det var ein innvendig søm i den skoen som ikkje harmonerte med mine føtter. Forhandleren var veldig serviceinnstilt og eg fekk levere dei tilbake. I butikken har dei to andre tilsvarande sko eg kan velge mellom, alfa lyng og mammut kento. Eg er ingen vandrer, men kortere turer i relativt høgt tempo og eg jobber som ettersøksjeger på vestlandet, so det blir turer i svært ulendt terreng- der ein strengt tatt ikkje burde ferdast. Eg har breie føtter og høg rist, noko som var grunnen til at eg desverre måtte skrinlegge orre. Eg har lest litt om dei to alternativa eg sitter igjen med, og det er blanda tilbakemeldinger. Alfaen får mykje skryt, men kritikk for å være farlig glatte - noko som ikkje er gunstig for mitt vedkommande. Mammut får også litt blanda tilbakemeldinger, uten eg har funne konkrete ting som trekker ned. Er det nokon som sitter på erfaring/kunnskap om desse skoa og kan gje meg litt råd?
 3. På dei tider då ein trente som verst var dette frokost nr 1 for dagen. Eg droppa tunfisken, men knakk eit par rå eg oppi - det gjekk faktisk heilt greit å få ned 😂
 4. Bergans sin outlet har gode priser. So det vart kjøpt 2 stk myrull, ei jakke til meg under smygjakta og ein kåpevariant til øverstkommanderende i heimen- fordi ho støtt fryser 😂
 5. For min del, som er plagsomt varmblodig so har eg brukt min pose med t- limit på -4 i 8 kuldegrader. Låg då berre i bokseren og sov veldig godt! Men sambuaren min er ein frysepinne som fryser berre av å høyre om kuldegrader på værvarselet - ho må kle på seg ekstra hvis det nærmer seg t-komfort på hennas poser. Eg er meir opptatt for min del av å være sikker på at liggeunderlaget er "varmt nok". For eg har prøvd å ha for dårlig liggeunderlag i kalde netter og då fryser ein uansett kva sovepose ein har. Men dette gjelder når ein skal sove i temperaturer ned mot 5 grader og kaldare. Er vi godt på plussiden gjennom sein vår, sommer og tidlig høst - har eg aldri tenkt på å være på den sikre sida i forhold til r-verdi
 6. Då har eg fått testa skoa litt. Og eg må seie at for min del, dersom dette er sko som er nokonlunde slitesterke, er dette utviltsomt dei beste fjellskoa eg har hatt på mine bein! Det er latterlig lette samanlikna med det eg er vant til, det føles som å ta på seg joggesko! Men det er ein ''aggresiv'' sko, som er meint for turer i tøft tereng, sålen er stiv og det er rikelig med ankelstøtte - og grepet på våt stein er rett og slett magisk. I tillegg er det gamasjen/sokken som forhindrer at ein får rusk inn i skoen, som også er ein fordel. Og når eg kom heim frå fjellet, so skylte eg skoa under vasken nede i boden og satt dei vekk, morgonen etterpå var dei tørre og klar til bruk igjen. Litt små i størrelsen og ikkje av dei breiaste skoa eg har hatt, men ikkje verre enn at det går med mine breie føtter og høge rist. Igjen, er desse skoa slitesterke og holder tett over tid, slik mine andre fjellsko har gjort - er desse for min den ein liten revolusjon.
 7. Eg har 3 stk av revolution race sin gpx pro - og eg er kjempefornøgd! Eg kan aldri hugse at vind har vore eit problem på dei felta med stretch. Buksene er svært robuste og tåler mykje og hard bruk! Snittet passer meg perfekt, dei er veldig komfortable å ha på og bevegeligheten er veldig bra.
 8. Mine høge (og tunge) jaktstøvler er blitt pensjonerte og eg har vendt tilbake til oppsettet eg brukte i mine yngre dager, då eg ikkje hadde råd til jaktstøvler, nemmelig fjellsko og gamasjer. Eg har tråkka ihjel eit par treksta oslo gtx og var på markedet etter nye. Eg har lest litt om alfa orre og etter å ha lest produktomtaler frå folk som hadde dei, invisterte eg då magasinet.no hadde salg. Svært lette og syntetisk sko som ikkje trenger vedlikehold og som tørker svært raskt er musikk i mine ører. Skoa eg har no er med nubuckskinn og bruker 2 døgn på å tørke etter ein lang dag med trasking i våt myr. Men eg er litt tvilande til slitestyrke over tid, men det gjennstår å sjå. Er det nokon her inne som har testa desse skoa?
 9. Eg hadde appen som heiter norgeskart. Når eg la inn den som heiter norgeskart friluftsliv fekk eg både retningspil og avstand til destinasjon - takk 😊
 10. Er dette appen du er inne på, eller nettsida? Eg har det som app, men får ikkje fram rubrikken nede til venstre og den retningspila - den er ikkje korrekt 🤔
 11. Når eg brukar garmin astro på hundane mine, får eg opp ei "kompasspil" som viser kva retning eg skal gå for å komme til hundane og kor langt det er. Finnes det turkart/apper til telefon der ein kan legge inn destinasjonspunkt og så får ei retningspil og avstand? Eg har brukt norgeskart sin app og geo viewer sin, uten å finne denne funksjonen i desse. Når eg tenker meg om, so fekk eg ein garmin i gave for mange år sia, har aldri pakka den opp ein gang 😳 trur den heiter oregon 450 - den har kanskje denne funksjonen?
 12. Ja, eg har hatt denne i snart 2 år og eg digger den. For mitt vedkommande vart det å sove i hengekøye betraktelig enklare og bedre! Det einaste eg har å utsette på den er at det kunne vore fleire felt med "klister". Men den isolerer og varmer godt, eg har brukt den ned til -7 med ein relativt spinkel sovepose som i teorien skulle være for veik i dei temperaturane - og eg var ikkje kald. R verdien tilsvarer vell ned til ca -14 hvis eg hugsar rett - og det vil eg tru stemmer ganske bra. Den er so svær at sjølv om både du og underlaget flytter seg i løpet av natta, vil det ikkje medføre at du havner utenfor underlaget. Litt dyr og det kunne vore meir klister-felt - ellers har den vore super til mitt bruk.
 13. 3 kilo og 13 000 kalorier 😁 Eg handla inn det meste til dette brødet, eg hadde litt av tørrvarene, som melet, natron, salt og dei 2 egga - resten kom på ca 200 kr hvis eg hugsar rett.
 14. Med tanke på det som er i eit bjørnebrød, har ein både det som midlertidig sender blodsukkeret til himmels og gir umiddelbar energi og ein har drivstoff som virker over tid. No er bjørnebrød nytt for meg, men basert på tidligare erfaringer kan sopass heftig mat gje bieffekter som diaré, kvalme/oppkast hvis ein spiser slik mat på heilt tom mage når ein er virkelig utkøyrt. So småspise over tid kan være lurt, og helst før ein når "kjelleren" - og rikelig med vann!
 15. Etter ein halv time er den flytande. Men når den er avkjølt og kald er den blitt perfekt! Eg stussa også når eg tok den ut, men den setter seg når den er kald. Dette kunne med fordel stått i oppskriftene som ligger ute.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy