Gå til innhold

gramjeger

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gramjeger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er det budsjettet som avgjør så må jeg jo nevne 3f ul LanShan2. Stikkord her er: * Silnylon * "Zpacks Duplex klone" * To lags * 2 store fortelt * 1150g * 1000,- på aliexpress Har bare prøvd det en helg, men er fornøyd med det så langt. Anser dette som et telt med plass til 1,5 pers. Er du lenger enn 180 (eller er 180 og sover på magen) anbefaler jeg å ligge diagonalt.
 2. Dere kan jo ta Krossbanen opp fra Rjukan, gå til Helberghytta og videre til Kalhovd. Kan gjøres på 2 dager eller 3 eller 4 Buss T/R Rjukan-Oslo er også helt ok.
 3. Fra Dynjan i Eidsberg via Nordre Stangevarde til Linnekleppen er en fin tur. Dynjan-Linnekleppen-Kolbjørnviksjøen.gpx
 4. Er det egentlig et poeng å lagre teltet brettet/rullet vs stappet?
 5. Mulig å kjøpe på aliexpress også, f eks https://www.aliexpress.com/item/5mm-100cm-x-50cm-Universal-Fit-Car-Boat-Truck-NO-ADHESIVE-Double-Alumiumn-Bubble-Hot-Heat/32917348351.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dz8925M
 6. Friluftshuset Åsa er absolutt et alternativ, plasseringen er i alle fall ganske perfekt for camp 2. Planen er bare å sove og gå videre, men jeg har ikke like lite telt som deg @Memento mori, vi er jo også 2 så det er ikke like lett å hjemmevekk teltet På helgeturer kan jeg gjerne ha dagsetapper på 3+ mil (4 mil i nødsfall), men på ukesturer ønsker jeg å ligge et sted mellom 2 og 3 mil om dagen. Forholdet mellom vei å sti spiller selvfølgelig også en rolle, men tid til restitusjon er også viktig. Så jeg TROR det er bedre med to dager på 2.5 mil enn en på 2.3 mil og en på 2.7 mil. Uansett så tror jeg at fasiten kommer litt mer av seg selv der ute, og da er det jo greit å ha flere alternative overnattingsplasser å velge mellom som man har sett seg ut på forhånd.
 7. I sommer skal kona og jeg gå fra Oslo til Norefjell. Mesteparten av løypa er klar, men for ikke å låse seg for mye til hvor lange dagsetappene skal være ønsker jeg å kartlegge mulige områder for å slå opp telt langs ruta. I den sammenheng lurer jeg på om noen har forslag til steder det er mulighet til å sette opp telt i nordennen av Steinsfjorden, plan A er Damtjern (nordre) som camp dag 2, men skulle vi ønske å gå litt til vil nordenden av Steinsfjorden være max avstand. Problemet er jo at det er hus over alt, så å finne et utmark 100m fra folk blir litt vanskelig, over tunellen ved Sandviken? Jeg vet jo at @Memento mori er godt kjent i dette området, har du noen tips? Mye av den samme problematikken gjelder i og for seg i Noresund også, jeg ser jo en fin grønn plen på Norefjell Golfklupp Plan A er Krødern Camping, men kjenner noen til et sted en kan slå opp et telt før stigningen opp mot Norefjell hadde det vært bra med et tips.
 8. Som jeg sa når jeg traff deg på turen: "Dette blir det nærmeste jeg kommer Darwin onthetrail eller Dixie Homemade Wanderlust" Du deler turopplevelsen din med oss like bra som dem, men du deler nærmere sanntid Takk for en flott turrapport, og gleder meg til oppfølging med Pro og Con på utstyr pluss .gpix over hvor ruta endte opp med å bli.
 9. Spørsmål nr 1002 ... Bredde på quilten? EE har en måte å måle bredden på, UGQ har en annen måte å måle bredden på. Ikke helt lett å bli klok på. Pr i dag har jeg Wide på liggenduerlag (60 cm), men reg. på sovepose. Når jeg sover i min egen seng bruker jeg en standard dyne som er 140 cm bred og den går jeg fint ann å pakke rundt seg. I EE målestokk blir det reg. i UGQ blir det 55". Bruker jeg EE sin målemetode er jeg over på X-wide (men dyna hjemme sier reg.). Hvis jeg måler meg slik UGQ anbefaler er jeg på vippen til 50" (men dyna hjemme sier 55"). Er det rart en blir forvirra? Pris- og vekt-mesig er det jo også en del forskjell på EE og UGQ. Darwin liker EE best, men UGQ var "greit nok, uten at det var noe feil med det". Bruker jeg breddemål etter dyna hjemme og 198 cm lang (180 cm pluss sover på magen mm) koster / veier * EE-revolution i hennholdsvis -6 og - 12: 315$ / 744g og 340$ / 846g * UGQ (samme funksjoner og spec): 253$ / 710g og 258$ / 767g Jeg fryser generelt ikke lett, ei heller når jeg sover. men skal en se pris/vekt mellom EE og UGQ så er jo en -12 UGQ billigere og ca like lett som en -6 EE. Det er da jeg lure på om bredden har vært ute å lurt oss litt Noen som har noen tips? PS: Frakt fra USA og toll/moms osv kommer jo selvfølgelig i tillegg og gjør livet litt småsurt 😕
 10. Gratulerer med dagen @Memento mori (og resten av Norge). Ha en flott dag i det norskeste av Norge
 11. Kjekt å treffe deg @Memento mori Før jeg begynte å bli aktiv her på fjellforum følte jeg meg litt "alene" med å telle gram på turutstyret. Begreper som base weight og oppakkning noe særlig under 15 kg var noe bare særinger og nerder som meg snakka om ... I alle fall her i Norge. Så å finne andre det går ann å snakke om slikt med her i Norge er jo stor stas for en fersking som meg. Så når muligheten bød seg til å treffe noen "live" som "lider av samme syken", var det stor stas for meg å kunne stille mine 1000 spørsmål om alt av utstyr du har og hvordan du planlegger ruter mm. Håper du ikke fikk for store gnagsår i ørene, bena dine ser jo ut til å klare seg bra Artig at du likte bjørnebrød bitene du fikk. Lang holdbarhet (1 mnd), mange kacl/g og få kr/g, er en bra kombinasjon når det i tillegg smaker godt. Kjekt når en trenger det lille ekstra.
 12. Hvordan er planen videre fra Askim ... Campe ved Solbergfoss natt til onsdag? PS Østfold er flatt som en eggekartong
 13. Hvorfor ikke ta skrittet over til en quilt (et skritt jeg selv ikke har tatt ... ennå)? En UGQ Bandit https://ugqoutdoor.com/top-quilts/bandit/ long and wide, bergnert for -12 C veier 767 g!
 14. Bra turlogg, fra det beste fylket * Vann: Ja, det er tørt og lite vann å finne i Østfold/Akershus om dagen. Blir nødt til å ta fra nesten uttørkede bekker eller stillestående kulper! Har du vannfilter med deg er dette i og for seg ikke et problem. Alternativt kan du låne av meg. * Du nevnte i begynnelsen av tråden at du var åpen for innspill på rute, men det aner meg at det var etter Askim?!? Ønsker du litt "fjell" og flott natur vil jeg anbefale å ta turen via Trømborgfjella, bl a forbi Linnekleppen. Da må du gå fra Halden mot Aremark og Kolbjørnsviksjøen (sikker på stier her), fra Kolbjørnsviksjøen via Linnekleppen, Nordre Stange varde og Kulevannssaga mot Dynjan i Mysen/Eidsberg du følge stier og veier (noen stier er litt dårlig merket). Denne biten har jeg en .gpx du kan få. Hvis Askim kun er et mål for posterestante, så burde det være mulig for meg å bistå med litt TrailMagic å transportere deg tur/retur, litt avhengig av når du er i Mysen. * Skulle det passe (for deg og meg samtidig) kunne det vært artig å gått et stykke sammen med deg, eller møtt deg for litt TrailMagic. Askim/Ski/Aremark er områder jeg oftest beveger meg i.
 15. De selger også Zpack Arc Blast der, men utrolig nok blir det billigere å kjøpe den fra USA (inkl frakt og mva)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.