Gå til innhold

gramjeger

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gramjeger

 • Bursdag April 8

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er stort sett koking av vann for å rehydrere dehydert mat + kaffe som er min greie. Dermed ente jeg opp med å bestille en Toakes 750ml fra AliExpress. Stor nok til at jeg kan ha gass og brenner oppi, og plass til nok vann til middag og kaffe for 1 pers. Er jeg på tur med kona eller andre må jeg enten koke opp to ganger eller ta med meg STS X-Kettle. Men jeg var også innom tanken på MSR keramisk solo pot 1,3L eller tilsvarende.
 2. Jeg har også GPX Pro Zip-off og er veldig fornøgd med dem, bruker også voks-impregneringer og det funger ok.
 3. Disse kan få bra passform, men de er tunge og har elendig såle. Dessuten er det lurt å ikke ta dem med på tur hvis (års)tallet på undersiden av sålen er ca 15 under dagens år, de er laget for å være biologisk nedbrytbare etter 15 år og det stemmer ganske nøyaktig!
 4. Crispi Kjerag tror de er størrelse 45 (bude ha tatt 46), noe som jeg ikke er fornøgd med på Kjerag er at "flappen som er under snøringen" ikke er var lær (slik som på M-77). Så når jeg har satt inn alt lær med fett for å gjøre støvelen vanntett så må jeg bruke gortex-impregnering på to sider av "flappen" ... der lekker det inn vann ved vading. Altra Olympus er i størrelse 46, funker veldig bra. Vurderer også å prøve Timp, Lone Peak tror jeg blir for harde for meg.
 5. Funker greit nok med Crispi også for min del, men alt blir lettere med Altra Olympus (jeg er mer avhengig av demping enn støtte). Her litt lengre sør skal jeg se hvor langt ut på året det funker med våte sko, men +1 og regn/myr blir vel litt for dumt her også.
 6. @ketilring Jeg har noe av den samme utfordringen som deg, og har endt opp med å bruke Altra og Crispi. Hvis vi snakker om ur eller kombinasjonen vått og kaldt bruker jeg Crispi, det fungerer, men ikke helt optimalt. Derfor prøver jeg å heller bruke min Altra tailrunners så mye som mulig, de blir fort våte, men tørker fort også
 7. Hvis det er en kjele uten lokk funker det også å brette alufolie og bruke dette som lokk. Jeg trenger noe å koke vann i, først og fremst på gassbrenner, men muligheten for bål er jo ikke et minus. Hank er heller ikke et krav, så en helt vanlig bolle er jo greit nok. Utfordringen kommer når jeg ønsker å ha mulighet til å koke til 2 pers, da er det veldig port at en må opp i 10 dl. Noen som har noen erfaringer å dele med å bruke 6-7,5 dl kokekar og heller koke i to omganger til 2 pers? Blir det for sært å jakte så hardt på gram, og taper man flere gram gass enn vekt av kjele?
 8. Skal jeg på en ukes tur (5 kg mat) får jeg akkurat plass i 48L Osprey med addons, og total lastekapasitet for Osprey Levity 45 og 65 er litt for lav. Zpacks Arc Haul derimot er lettere og har mer lastekapasitet Litt uavhengig av at jeg har fått (og skal teste) den nye kniven er jo Petzl Spatha intressant, ikke dyr og veier ingenting. Takk for tipset
 9. Ønsker å bytte sovepose med quilt (ca 300g spart), og bytte sekken til en Zpacks Arc Haul (ca 400g spart), men begge deler koster ca 3000,- vær så det blir ikke i år.
 10. Ok da har jeg gått over sekken en gang til. Har fulgt en del av rådene fra denne tråden, mens andre råd ikke er etterfult riktig ennå Sekken har blitt 664g lettere! Fløgende er fjernet: * 2 stk små karabiner * Badebukse * Ekstra t-skjorte * Ekstra sokkliner * Boksen til øreproppene * Egen pose til toalettsaker * Deo * Såpe * Refleksvest * 1 stk liten tauløkke * Gorillatape Som en liten bonus dukket min nye kniv opp i posten i dag, -86g der også. LighterPack.com er oppdatert så den ferdige lista ligger dermed høyere opp i tråden Mange takk for bra innspill, lettere "hytte-bukse-løsning" og enklere og lettere kjele (til 2 pers) er nok neste utfordring.
 11. Ghost-Whisper finnes i min størrelse og er en fin jakke! Men hvis en skal spare vekt OG få noe som ikke kollapser når det blir vått så er denne https://enlightenedequipment.com/mens-torrid-apex-jacket-custom/ en (våt) drøm.
 12. Trømborgfjella regnes som fjell av en østfolling, men ikke av så mange andre Det er vel uansett bedre å ligge ved siden ved siden av quilten å svette enn å ligge under quilten (med alt av tørre klær) å fryse ... -12 er sikkert lurest.
 13. Den buksa jeg går i (RevolutionRace GPX PRO ZIP-OFF) er zip-off, den i sekken er også zip-off. Fra mail til august i år har jeg hatt "beina i sekken" ...
 14. Quilt står på "neste? års budsjett" ... Håper jeg. Har kommet frem til at jeg vil gå for UGQ's Bandit, men klarer ikke å falle ned på om jeg skal bestille en -6 som med 1 oz ekstra dun eller en -12. 3-4 netter i året vil jeg digge -12, men er litt redd for at 5-10 netter blir litt for varme. Bruker silkepose for å slippe billigere unna vask, så med en -12 quilt blir det vel kun bena som er nede i quilten om sommeren? @Terje78 vil du dele noen erfaringer med -17 quilt + silkepose + sommer?
 15. Nå blir jeg litt flau, den burde jeg jo ha tenkt selv ... og boxeren er jo der ... kan jo til og med vurdere å kalle badingen for vask av boxer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.