Gå til innhold

gramjeger

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gramjeger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gratulerer med dagen @Memento mori (og resten av Norge). Ha en flott dag i det norskeste av Norge
 2. Kjekt å treffe deg @Memento mori Før jeg begynte å bli aktiv her på fjellforum følte jeg meg litt "alene" med å telle gram på turutstyret. Begreper som base weight og oppakkning noe særlig under 15 kg var noe bare særinger og nerder som meg snakka om ... I alle fall her i Norge. Så å finne andre det går ann å snakke om slikt med her i Norge er jo stor stas for en fersking som meg. Så når muligheten bød seg til å treffe noen "live" som "lider av samme syken", var det stor stas for meg å kunne stille mine 1000 spørsmål om alt av utstyr du har og hvordan du planlegger ruter mm. Håper du ikke fikk for store gnagsår i ørene, bena dine ser jo ut til å klare seg bra Artig at du likte bjørnebrød bitene du fikk. Lang holdbarhet (1 mnd), mange kacl/g og få kr/g, er en bra kombinasjon når det i tillegg smaker godt. Kjekt når en trenger det lille ekstra.
 3. Hvordan er planen videre fra Askim ... Campe ved Solbergfoss natt til onsdag? PS Østfold er flatt som en eggekartong
 4. Hvorfor ikke ta skrittet over til en quilt (et skritt jeg selv ikke har tatt ... ennå)? En UGQ Bandit https://ugqoutdoor.com/top-quilts/bandit/ long and wide, bergnert for -12 C veier 767 g!
 5. Bra turlogg, fra det beste fylket * Vann: Ja, det er tørt og lite vann å finne i Østfold/Akershus om dagen. Blir nødt til å ta fra nesten uttørkede bekker eller stillestående kulper! Har du vannfilter med deg er dette i og for seg ikke et problem. Alternativt kan du låne av meg. * Du nevnte i begynnelsen av tråden at du var åpen for innspill på rute, men det aner meg at det var etter Askim?!? Ønsker du litt "fjell" og flott natur vil jeg anbefale å ta turen via Trømborgfjella, bl a forbi Linnekleppen. Da må du gå fra Halden mot Aremark og Kolbjørnsviksjøen (sikker på stier her), fra Kolbjørnsviksjøen via Linnekleppen, Nordre Stange varde og Kulevannssaga mot Dynjan i Mysen/Eidsberg du følge stier og veier (noen stier er litt dårlig merket). Denne biten har jeg en .gpx du kan få. Hvis Askim kun er et mål for posterestante, så burde det være mulig for meg å bistå med litt TrailMagic å transportere deg tur/retur, litt avhengig av når du er i Mysen. * Skulle det passe (for deg og meg samtidig) kunne det vært artig å gått et stykke sammen med deg, eller møtt deg for litt TrailMagic. Askim/Ski/Aremark er områder jeg oftest beveger meg i.
 6. De selger også Zpack Arc Blast der, men utrolig nok blir det billigere å kjøpe den fra USA (inkl frakt og mva)
 7. Jeg brukte både en Garmin eTrex 10 og en Polar M430 en uke på Hardangervidda i sommer. Tanken var å bruke Garmin til navigering og til å lese av sporet i ettertid. Polar-klokka var for å telle skritt/puls/kacl-forbruk osv. Garmin måtte byttes batteri på en gang, klokka lada jeg hver kveld (holder ca 1,5 dager). Overraskelsen kom når jeg nå vurderer en Garmin inReach mini, og sjekker hvor godt Polar-klokka er på sporing av hvor jeg har gått. Etter å ha sammenlignet sporene fra klokka og Garmin så er ikke forskjellene av betydning. Klokka har faktisk et anstendig spor, lav vekt og bruker lite strøm (200mah pr dag).
 8. Jeg regner med at det er mulig å laste opp gpx-filer med ruter til denne på en eller annen måte? Skjer alt av planlegging av turer via Garmin sin portal? Hvor gode kart er det i Earhmate-appen over Norge og Sverige?
 9. @Thomas E: Når det ikke er dekning på tele-mobilen setter jeg den like godt i flymodus for å spare strøm, dessuten så er ikke GPSen på mobilen like nøyaktig som på Garmin sine dedikerte GPSer (føler jeg). Men dette er jo løsbart uansett.
 10. Jeg har en Garmin eTrex 10 i dag. Enkel og grei navigering fra punkt til punkt (kart har jeg på papir), så kan jeg laste ned ruta etter turen. Men Garmin inReach Mini har jo en viss "må ha"-faktor for en dings-nerd. Slik jeg forstår det så vil jeg ved overgang fra eTrex 10 til inReach Mini oppnå følgende: Jeg mister: * Muligheten til å laste ned ruta når jeg kommer hjem, med mindre jeg lagrer punkter hvert min og laster dem opp hvert 30 min => koster mye?!?! * Litt mer knotete å navigere langs en punkt-til-punkt route, men det går. * 65g av vekta jeg må drasse på * Ikke kunne bruke GPSen til navigering i perioder jeg har fryst abonemanget?!? Jeg vil få: * Mullighet til å kommunisere med omverdenen uten mobildekning * Få værmeldinger uten mobildekning * Få tilgang til Earthmate®-appen og gode kart med min posisjon på mobilen (erstatter ikke backup-papir-kart) Dette koster jo en del ... største tapet slik jeg ser det er det å kunne laste ned ruta etterpå ... kan jo hente dette fra min PolarM430, men den er ikke like nøyaktig. Eller så kan jeg jo ha med meg begge ... Finnes jo ikke grenser for hva man /vil ha/
 11. Stratospire Li: Kunne jeg like ... prisen er fortsatt høy ...
 12. @Thomas E: Så weather strips er beskyttelse mot vann. PT har jeg 2-lags telt og coverzip så det gjør vel nytten. Men 20D vs 10D kan jo vurderes. @Thomas E du sover tydeligvis i hengekøye og har en underquilt som varmer mer enn bare en Therm-a-Rest NeoAir Xtherm (R-verdi 5.7) og på kalde dager legger jeg til en vanlig underlag med R-verdi 2.1. Så Blir litt usikker på hvordan en skal sammenlikne temp i så måte. Men vurderer det antagelig dit at -6 er nok siden -7 er nok i dag. Kommer uansett til å kjøpe med en EE Torrid APEX Vest når jeg først er ute å bruker penger ... blir det for kaldt om natta får jeg ta på denne også. Dun lue kjøpes fra AliExpress
 13. T-Lim: Som noen skrev her på fjellforum for en stund siden de klærne som er i sekken kan like godt brukes, så et skift er ok. Men skal ta med i regnestykket at -12 er å anbefale ... bare å starte å spare skjønner jeg Weather strips: Hva mener du med dette? Noe tilsvarende CoverZip (regntrekk til sovepose)?
 14. @Memento mori: Takk for svaret er som forventet (ref. ) Men det er alltid greit å høre med noen (vanlig dødlige?!?) som har testa det under norske forhold. Dessverre for meg gjør det ikke at jeg får noe mindre lyst på teltet
 15. Digger turrapporten, og har lyst til å prøve noe ala den i fremtiden. Men jeg har også 3 (cluster) spørsmål, alle tre kan gjerne svares på som en selvstendig tråd/tema: 1) Jeg har en stund vurdert quilt og da spesifikt EE Enigma, så når jeg ser at du har den må jeg jo spørre litt. Erfaringer med bruk og import du vil dele? Wide VS X-Wide, ut i fra hva jeg leser i innleggene dine har du en X-Wide, men jeg klarer ikke å lese meg til at du er lettere å gå over enn rundt ... Bredest mulig er det det som er greiea? Og til sist: For vanlig 3-sesonger bruker jeg i dag en sovepose til -7 (oppfatta den som litt småkjølig på slutten av natta i -7), så da burde jo en quilt til -6 ha ca samme gradering? 2) Jeg ser du referer til AT flere ganger og jeg ser AT-merket på sekken din => ergo har du vært over dammen og gått en tur Hvordan gjør du det da med turist-visum osv, eller gikk du ikke hele turen? Kjenner at det er fristende å ta en sånn tur, men det må vel bare bli en del av den. Men litt info fra andre enn amerikanere som har tatt AT er fint. 3) Z-packs Duplex har jeg også titta litt på. Ser at andre har spurt om vind på fjellet osv. Men hva med dugg? Dette er et single-wall-telt så kondens burde jo være et problem i Norge i det minste?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.