Gå til innhold

gramjeger

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  99
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gramjeger

 • Bursdag 8. april

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Snakker vi om denne lille "buede veistomten" på østsiden av veien (https://www.google.com/maps/place/Flenten,+3539+Flå/@60.3681278,9.1831212,17.25z/data=!4m5!3m4!1s0x46407b6e05464489:0x8db5f9e77fd0f7e6!8m2!3d60.3714715!4d9.2041659)?
 2. Kona og jeg har tenkt å gå fra Noresund til Haglebu i sommer. Til og fra Noresund er det mulig å komme seg kollektivt, men Haglebu er vanskeligere. Dermed er planen å parkere en bil i hver ende. Noen som vet om det er ok å la bilen stå på parkeringen til Haglebu Skisenter, Haglebu Fjellstue eller Haglebu Turistheim noen dager? Eventuelt hvor mye det koster å parkere der vs taxi?
 3. Vurdert å prøve deg med en quilt i stede for en sovepose? UQG lar deg tilpasse det meste, så du får en quilt som passer til dine mål og ditt bruk. Langt ifra gratis ...
 4. Jeg vil ikke anbefale å bruke et oppblåsbart ligge underlag rett på bakken.
 5. Klymit LiteWater Dinghy PackRaft (https://www.hektapatur.no/klymit-lite-water-dinghy) 1, 2, 3 og 5 burde dekkes av denne, men resten ser det dårlig ut med. Jeg har vurdert denne litt selv til å transportere men over div skogstjern. Ikke noe man padler langt i tror jeg, men noen 100 m burde gå greit ... så vidt jeg kan se. Noen her på forumet som har erfaring med denne?
 6. Når jeg lager bjørnebrød deler jeg det opp i ruter a ca 5x5cm (ca 250 kacl), dette blir en passe energi posjon en gang i løpet av dagen. En dobbelt snickers, litt komablanding (peanøtter, rosiner og nonstopp) og et stk ølpølse er også energidoser i løpet av den dag.
 7. @Espen Ørud: Du har i alle fall skjønt hva jeg prøvde å spørre om Etter en del turer der jeg tok med at som var "kjekt å ha" oppdaget jeg at det var mulig å klare seg med vesentlig mindre. For ikke å brekke banken helt og beholde litt komfort så har jeg en base weight på ca 9 kg og ca 4+ kg div forbruksvarer hvis jeg skal på 5-6 dagers tur. Av dette utgjør sekken 1+ kg. Min Ospry Exos 48 er oppgitt til å ha max lastevekt på 17 kg så det går fint, men jeg ønsker meg en sekk som er større enn 48 l (blir litt trangt for 5-6 dager). Jeg oppfatter at lastekapasitet er hvor mye det er "behagelig" å bære på ryggen, ikke hvor mye sekken tåler før den ryker. Har sett på div lettere sekker (gramjeger) som f eks Zpacks Arc Haul 65. Denne skal også klare 17 kg, koster flere skjorter, og er litt "skjør i stoffet". Denne sekken veier jo ikke noen ting så om den vekta er med i lastekapasiteten eller ikke spiller ingen rolle. Men jeg har også sett en del sekker på 1-1,5 kg som skal klare 13-15 kg, da begynner det å bety noe om det er med eller uten vekta av sekken. Jeg skjønner at man også må legge inn litt personlige preferanser også på hva som er behagelig, det må man med soveposer også.
 8. Hvordan renges lastekapasiteten til en sekk, med eller uten sekken? Mange ryggsekker på ca 70+ liter veier 2 kg og har en lastekapasitet på 17 kg, men er det da sekk + 15 kg utstyr det da betyr?
 9. Jeg ble aldri helt klok på Qgis, men bruker Viking i stede - https://sourceforge.net/projects/viking/
 10. BeFree filtrerer og renses raskere enn Sawyer, men det blir og så permanent tett mye fortere ... 1000 liter vs 2000 liter Personlig filtrerer jeg alt vann i naturen (nesten) alltid. Det tar i grunn ikke lang tid, men det gjør det å få i seg noe dritt som må fort ut ... Jeg bruker en Cnoc Vecot (https://cnocoutdoors.com/) og en Sawyer Squeez (ikke mini eller micro). Da kan man enkelt og relativt raskt fylle en flask eller 3 eller Camelbag eller hva man vill. Funker også å henge det opp å la tyngdekraften filtrere vann i pasuser/camp.
 11. Har nå brukt Lanshan 2p i snart 1 år og liker det godt. Som alle 2p telt så passer også dette best til 1p Det kan også være litt for kort til lange personer, vil ikke anbefale det til personer over 185cm. Oktober/november - mars/april bruker jeg 4.-sessong innerteltet, siden det er mindre trekkfult. Jeg valgte å kjøpe fra Aliexpress i sin tid ...
 12. Jeg har fotsatt trua på turfolk ... men det er noen "vanlige folk" som kaller seg turfolk, og det er ikke alle av dem man kan stole på
 13. gramjeger

  Nattflaske

  Hva bruker folk til nattflaske? Hører at noen bruker det inne fra soveposen også, uten at jeg ville tatt sjansen på det ...
 14. Men å bruke 3 nesten tomme gass-boxer for å koke 2 kopper kaffe er litt mye "plunder og heft" Så da finner jeg det enkelt og greit å fylle fra 2 nesten tomme over til en havltom og få en full. Bruker vekt, men uten bruk av kjøleskap på den som skal fylles er det ikke mulig å fylle mer enn 80-90% på denne måten. Så gjør man dette utendørs (flytte mellom nesten tomme boxer) er dette relativt trygt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.