Gå til innhold
 • Bli medlem

gramjeger

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  109
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gramjeger

 • Bursdag 8. april

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. UGQ top-quilt (i stede for sovepose) og div pakksekker fra Zpacks
 2. Hmm ... Da ble Instinct plutelig et mye bedre alternativ, og Garmin fikk en kandidat til en folkelig pris
 3. Funker det å laste opp en .gpx-fil til Instinct? Ser at den har "begrenset" grafikk til navigering, men jeg har klart meg med Garmin eTrax10 til navigering i flere år så gtafikken burde "holde"
 4. Du pakker med deg både lett og lite (litt misunnelig). Jeg vil anbefale packfire.com i stede for lighterpack.com, dette stedet forsøker å få til et sosialt media-ish rundt pakklister. Flott turrapport.
 5. To andre alternativer er Bivy Stick ([Hidden Content]) og Zoleo ([Hidden Content]). Disse er toveis-satcom via iridium, men har ikke navigering. Abonemangene er også mer tillpassningsdyktig. Pr i dag har jeg for få døg på tur til at jeg kan forsvare svi av så store summer pr år. Så vidt jeg kan se så vil 3-4 (sommer) mnd Zoleo være mest prisgunstig.
 6. Bland strøkavring i rå kjøttdeig (hjelper for rehydrering) og kok den. Etter koking kan du skylle den med varmt vann i et døslag for å vaske ut alt fettet. Etter dette er du klar til tørking. Bruk gjerne litt kjøttbuljong i retten når du skal rehydrere for å erstatte noe av fettet og saltet ...
 7. Ser ut til at jeg får en langhelg "til overs" i september siden Covid-19 har ført til avlysning av annet arrangemang. Så da har jeg mulighet til å starte en tur onsdag kveld / torsdag morgen, med retur søndag. Kollektivtransport er ikke å foretrekke i disse dager, så en tur der jeg kan gå fra og til bilen ville vært mest praktisk. Preferanser er som følger: * Rundtur 17-20 september * Dagsetapper på max 25+km, men helst over 10km * Start/slutt-punkt ikke mer enn 400km fra Oslo, gjerne nærmere. * Ikke hjortelus-terreng * 3F UL LanShan2-vennlig teltterreng Har
 8. Kona og jeg gikk bl a Kalhovd - Helberghytta - Rjukan sommeren 2018. Det var mange bekker å krysse, men vi kom oss alltid tørrskodd over. Men 2018 var jo en tør sommer...
 9. Har prøvd å tørek litt forskjellig. Tørking av løk ga ikke mening; stinka løk over hele leiligjheten og prisen ble litt høyere enn sprøstekt løk. Ved tørking av grønnsaker anbefaler jeg å bruke frossne grønnsaker, som jeg koker før jeg tørker dem. Da bryter man opp grønnsakskjøttet slik at de lettere rehydrerer.
 10. Snakker vi om denne lille "buede veistomten" på østsiden av veien ([Hidden Content],+3539+Flå/@60.3681278,9.1831212,17.25z/data=!4m5!3m4!1s0x46407b6e05464489:0x8db5f9e77fd0f7e6!8m2!3d60.3714715!4d9.2041659)?
 11. Kona og jeg har tenkt å gå fra Noresund til Haglebu i sommer. Til og fra Noresund er det mulig å komme seg kollektivt, men Haglebu er vanskeligere. Dermed er planen å parkere en bil i hver ende. Noen som vet om det er ok å la bilen stå på parkeringen til Haglebu Skisenter, Haglebu Fjellstue eller Haglebu Turistheim noen dager? Eventuelt hvor mye det koster å parkere der vs taxi?
 12. Vurdert å prøve deg med en quilt i stede for en sovepose? UQG lar deg tilpasse det meste, så du får en quilt som passer til dine mål og ditt bruk. Langt ifra gratis ...
 13. Jeg vil ikke anbefale å bruke et oppblåsbart ligge underlag rett på bakken.
 14. Klymit LiteWater Dinghy PackRaft ([Hidden Content]) 1, 2, 3 og 5 burde dekkes av denne, men resten ser det dårlig ut med. Jeg har vurdert denne litt selv til å transportere men over div skogstjern. Ikke noe man padler langt i tror jeg, men noen 100 m burde gå greit ... så vidt jeg kan se. Noen her på forumet som har erfaring med denne?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.