Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/22/2021 in all areas

 1. Den ultimate høstturen for meg, er å få med seg det første snødrysset på toppene, og lukta av lett brent. Her med utsikt mot Femunden på Malmveien.
  5 points
 2. Bestigning av pinaklene Tande og Rebekka ved Hovsnebba, Sunndal kommune på søndag 19.september 2021. Og en snartur bort til toppen av Hovsnebba 1554 moh Turen ned til og opp på pinaklene krever sikring. Mye løse steiner og eksponert terreng. Men når man har med en stødig guide fra Jotunheimen Arrangement AS og kommer til dekket bord er man trygg Tusen takk for turen Christian, Maxim, Kjetil og Einar og en kongedag i Sunndalsfjellet
  3 points
 3. Da er dessverre årets høydepunkt over, en jakttur i nordre Trøndelag! Denne gangen var vi heldige med været, dvs. overhode ikke noe regn på de 3 dagene turen varte. Ettersom det er en jakttur med mye sosialt /kos rundt bålet så blir det noen ekstra kilo i sekken.... Greide som vanlig å fylle opp min Powerframe( 130L+) Nå har jeg jaktet rype i over 40 år ( = jepp startet tidlig) og det er viktig å lære opp neste generasjon i jakt og det med å overnatte ute i vår fine natur. Selv tok jeg inn på CASE DEL HILLEBERG SOULO--> Fantastisk, men det er jo dårlig med tørkemuligheter, så måtte ta naturen til hjelp. Optimus Vega og Primus panne er en ypperlig kombinasjon når man skal tilberede indrefilet +++ i basecamp. På selve turen ble MSR windburner brukt for te, kaffe, Kakao og real turmat. Bombesikker. Øks og sag er helt nødvendig, og til neste år blir det nok med en større sag.
  3 points
 4. I dag gikk turen til grensetraktene. Deilig å kjenne temperaturen er på vei ned. Fant ei fersk ulveruke m litt tyttebær i. Kom også over ett blad som hang i en 5-6 meter lang spindel vev tråd.( se video). Kommer snart tilbake hit! 20210921_115359.mp4 20210921_115359_1.mp4
  2 points
 5. Nei, det er bedre å si at de 45/90 gr vann i skikkelig smør er mat og det er deg vel unnt. Ta med flatbrød og spekeskinke. Hva du begir deg ut på her @Skogens Stønn, er uærlig spill med vekten. Litt smør i lomma i dag kan ende med en haug dårlige rådgivere i morgen.
  2 points
 6. Har en slik RR Cyclone Rescue jakke jeg også, og er utrolig fornøyd med den. Det er rett og slett en meget bra og funksjonell jakke til nesten gi-bort-pris. Og nå har jeg fått brukt den lenge, hyppig og relativt hardt nok gjennom våren, sommeren og høsten (hundetrening med NRH = kravling i alle slags terreng og miljøer i all slags vær flere ganger i uka) til å kunne begynne å konkludere med at kvaliteten virker å være bra også. Den holder meg tørr, og både stoff, sømmer og glidelåser ser finfine ut fremdeles. Har buksa også, og den er også bra. Men enig i at størrelsene er litt små - og av og til på litt rare måter. Som at en jakke passer perfekt - bortsett fra linningen rundt hoftene/lårene av alt i verden🙈 (gjelder annen modell, men Cyclone er ikke akkurat vid i linningen den heller). Eller fotskjellige bukser som åpenbart ikke bruker samme størrelsesmal selv om de alle benevnes «regular fit». Og så er det greit å være klar over at plaggene kommer jevnlig på 20-25% tilbud og/eller at man gjerne finner rabattkoder om man søker litt rundt (feks instagram). Nå skjønner jeg at TS har siktet seg inn på et litt annet segment, men ville bare dele min erfaring likevel - gitt trådens tema.
  2 points
 7. Søndagstur fra Uvdalsveien (Gjerstad/Agder) og opp til Åse-Vøllestad skogene, mellom Gjerstad og Gautefall. Et av mine favorittnærområder som ikke er så langt å dra til, og som jeg har vært ved før, bare ved et annet vann. Så flott dette området er med natur og gode fiskemuligheter er det absolutt et sted jeg burde oppsøke mer! (Dette er rett ved og i samme området de tre foregående turene mine har vært fra.) Bildespam!: Var overaskende mye og store blåbær nede i skogen før man kom opp i høyden. Viktig å drikke vann! Gode og flotte grusveier oppe på eiendommen til Åse-Vøllestad Skogene. Her er det nok fint å sykle også! Tid for lunch på fin bålplass med utsikt rett ut på et av maaange flotte fiskevann..
  2 points
 8. Her i huset er bolognes'n min ein høydare, både blandt små og store. Eg har laga denne retten i mange år og har etterkvart justert den til å bli nøyaktig slik vi synes den er best. Den er knallgod som saus til pasta, i lasange og som fyll i pizzasnurrer. Eg legger her ut ei relativt stor oppskrift, fordi eg lager utelukkande ein svær porsjon og so fryser vi ned og har mange middagar på lur - på kortere turer er det supert å ha med seg ein porsjon av denne, smaker supert med potetmos eller litt pasta. Ingredienser: 1,5 kg hjortekjøttdeig (alternativtkarbonadedeig 1,2 kg svinekjøttdeig 300 gram evangerbacon (eller anna godt bacon) 5 løk 7 gulerøtter 7 stilker stangselleri 7 dl rødvin 1,5 liter kjøttkraft 1 glass tomatpuré 2 bokser med hermetiske tomater (helst flådde heile tomater 1/2 glass med finhakka soltørkede tomater Fersk rosmarin 1 ss knuste fenikkelfrø 2 stjerneanis Framgangsmåte: Eg bruner alt kjøttet først, tilsett salt og pepper, slik at du ikkje må krydre deg ihjel på slutten av koketida. Grønnsakane skreller eg og køyrer i foodprosessoren, alternativt hakker du dei sjølv - men denne retten skal stå i ovnen i mange timar, so ikkje hakk det for fint. Finsnitt bacon og finn fram ein stor kjele og fres baconet, tilsett knust fenikkelfrø og finhakka rosmarin. Når fettet på baconet har smelta, tilsetter du grønnsakane og litt salt og lar dei svette i ca 10 minutter før du tilsetter kjøttdeigen og steiker vidare i 5 minutter. Deretter har eg tomatpuré i ei skål, tilsetter ca 1 dl av rødvinen og blander godt, dette heller eg deretter i gryta og lar den surre i 5 minutter til før eg tilsetter resten av rødvinen og lar dette småkoke i ein halvtimes tid. So tilsetter ein kjøttkrafta, finhakka hermetisk tomat og stjerneanis og har på lokk - men la det være ei lita glippe i lokket. Og herfrå kan ein enten fortsette å koke på plata, men eg føretrekker å sette heile gryta i ovnen på 140 grader og lar den stå 2-3 timar å kose seg. Deretter tilsetter eg boksane med hermetiske tomater, knuser dei og blander godt, før gryta får 2-3 nye timer - blir bolognesen for tørr, tilsetter du meir kjøttkraft/buljong undervegs. Den er ganske tyntflytande i starten, men når den er ferdig skal den ha kokt inn til ein ganske tjukk og god saus, den skal ha blitt redusert med ca 1/3. Fjern stjerneanis og smak til med salt/soya og pepper. Det er litt jobb første timen, men deretter lager den seg sjølv. Og det tar totalt frå 6 til 9 timer, men det er absolutt verdt ventinga
  2 points
 9. Vi over førr er selvsagt enig 😀
  1 point
 10. Jeg tror mest på at det ender med smeltet smør som trekker inn i buksestoffet, så jeg kaller det impregnering. Da slipper jeg vel unna uærlig spill?
  1 point
 11. Jeg har lurt litt på å sy ekstra store lommer på jakka og buksa så jeg kan få både telt, sovepose, mat og kokeutstyr som "worn weight". Men jeg slo fra meg ideen da jeg vurderte lettvektsbackpacking til å ikke passe helt inn i imaget mitt. Det blir litt som å kjøre en Vespa Primavera 50 i forhold til en Kawasaki Vulcan 2000. Jeg har ingen Vespa Primavera 50 og har heller aldri kjørt noe under 650 ccm, så jeg er nok instillt litt mer i retning heavyweight. Tung sekk styrker dessuten karakteren.
  1 point
 12. Jeg kjøpte en tynn fleecjakke til 150kr, bare 200gram. Den er veldig god som mellomlag. har også en veldig tynn norrøna falketind fleece/syntetisk genser. Den er litt mer vindtett, så den fungerer også som ytterjakke når det er lite vind. Veldig fornøyd med begge de to.
  1 point
 13. Lenge siden jeg har postet her (jeg har blogget flere ganger siden sist altså), men en tur på andre siden av Trondheimsfjorden kunne kanskje interessere: https://berntsturer.wordpress.com/2021/09/18/hemmerdalsheia-storhaugen/
  1 point
 14. Hei. Jeg har et par Lundhags Jaure ll LT Mid og opplevde det samme med dem. Kjentes ut som om at det ikke var nok plass til framfoten i høyden, og knekken i gummien ga meg gnagsår oppå stortåa de første turene. Jeg teipet området med sår teip når jeg brukte dem. I tillegg byttet jeg det ytterste paret med sokker, fra tykk til mellom tykk sokk, og nå har det løst seg selv. Skoene har ikke gitt meg gnagsår i sommer. Når jeg byttet mine gamle Lundhags Professional i fjor høst til de jeg har nå måtte jeg gå ned en størrelse. Jeg stusset litt over det og tok kontakt med dem om den problemstillingen. Da sa de at de hadde bytte fra natur gumme til syntet gummi og gjorde da noen endringer med størrelsen.
  1 point
 15. https://www.fjellforum.no/topic/42341-lundhags-som-bøyer-feil-noen-tips-om-hvordan-man-kan-endre/
  1 point
 16. Kan anv till XGK och mot ljungpipare ´Glosbe´ Pluviali spricaria
  1 point
 17. Har brukt flytende smør en del. Jeg bruker ikke smør på brødskiver etc så det er kun til matlaging. Da har jeg som regel brukt noen småflasker fra et sett. Noen av de har kork med tut. Er brukt både til smør, sennep etc. https://www.hektapatur.no/utstyr/turkjokken/tilbehor/coghlans-flaskesett-7-deler
  1 point
 18. Apollon85

  Alfa Jerpe, erfaringer

  Klarte ikke vente på svar... så ble Alfa Rype... satser på at det blir knall
  1 point
 19. Den gangen var det nærtur og med ganske lave sko. Nå går jeg mest alene, og da vil jeg ha sikkerheten med noe stivt som gjør at jeg ikke kan tråkke over, siden jeg har ganske skranglete ankler etter hvert..
  1 point
 20. Marius Engelsen

  Exped chairkit

  Du drar av endekoppen, kutter stangen, pusser kuttet, setter på igjen endeproppen. Like god som ny, man kan ikke se at den er kappet. Kapp kun så mye som trengs. Prøv 5mm f.eks.
  1 point
 21. SnorreL

  Exped chairkit

  Er bare å pusse av kantene så de ikke er skarpe....
  1 point
 22. Ble med den pakken 🤭
  1 point
 23. Jeg fikk en Beta SV i erstatning for en Theta SVX og vil si det er omtrent samme jakken. Det har vært en veldig god og vanntett jakke. https://arcteryx.com/es/no/shop/mens/beta-sv-jacket
  1 point
 24. Jeg kapper stengene en cm. Ellers risikerer man at de sprenger kanalene. Det har skjedd meg to ganger, fikk nytt på reklamasjon. Hele stoltrekkene krymper også, slik at det tidvis kan være vanskelig å få inn underlagene..
  1 point
 25. Enig, jeg har en Theta SVX, muligens den mest bekyttende og robuste skalljakken som er laget. Den tåler det meste, og er førstevalget når zombieapokalypsen kommer Dessverre har Arcteryx sluttet å lage den, og jeg tror ikke de har erstattet den med en tilsvarende modell. Jeg har sett pent brukte Thetajakker selges for høye priser.
  1 point
 26. Hva med Stellar Equipment? Jeg har hatt Stellar Shell jacket tidligere og var veldig fornøyd med den. https://www.stellarequipment.com/shop/men/jackets/shell-jackets/
  1 point
 27. Mange flasker med gjenger som pumpa passer på, men MSR-flaskene har en litt spesiell tut, og i motsetning til mange andre så er gjengene i selve flaske-metallet, og ikke bare en ring som er presset fast. "I nøden spiser fanden fluer" og skulle du bli fristet til å bruke ei drikkeflaske så er den lakkert inni, og lakken løser seg opp i bensin over tid, men det går oftest bra. Drikkeflaske korkene uten barnesikring er ofte å foretrekke fordi barnesikring er trøblete med votter.
  1 point
 28. Vesterålen turlag (re)åpnet nylig Turlagsstua, som er bygget om og utvidet på flere vis. Nå er her egen dagsturdel, og for de som overnatter er det badstue. Utedo og gapahuk og mulighet for grupper, ikke minst skoleklasser, kommer nok til å bli mye benyttet fremover er jeg rimelig sikker på. Jeg benyttet åpninga som påskudd til å komme meg på tur, så HER er en liten rapport derfra i bloggen.
  1 point
 29. Fortsatt mange fine turer i nord, selv om vi nå har fått meldt første høststormen. Venter i spenning. For noen uker siden dro jeg innover til Ofoten for å padle. Der har jeg ikke vært før, så vi var spente, selv om dette er mer "innlands-padling". Men når man blir med lokale på tur, så vet jo de gjerne hvor hen det er verdt å legge turen, så det ble en fin ettermiddag på havet. Mer HER i bloggen.
  1 point
 30. 1 point
 31. Selv har jeg brukt en tynn dunpose rated til o grader, inni en syntetpose rated til -10 grader. Har ikke prøvd kaldere enn -32, men da sov jeg godt 😊 jeg bruker to poser fra Mountain Equpment.
  1 point
 32. To gamle gubber på tur. Det er ungdommen som må til når ting skal ordnes i heia. Denne gangen, som noen ganger før, var Egil villig til å bli med til Blåfjellenden for å forsøke å få skikk på lyset i annekset. Egil er 77 og gjør fortsatt en jobb for turistforeningen omtrent hver uke. Ikke alltid med en fjelltur før han trekker i arbeidstøyet, men til Blåfjellenden er det ikke mulig å komme til uten å gå – på sommeren. Vi hadde forsøkt å fikse lyset i annekset mange ganger, og håpet at denne gang ville det komme på plass. Det gikk ikke helt slik. Vi planla selvsagt turen etter å ha sjekket YR nøye, flere ganger. YR mente det ville være skyer, men oppholdsvær og greie turforhold. Helt til om morgenen da jeg pakket sekken. Da var det snakk om både regn og vind. Litt sure forhold, men heldigvis ville vi få været bakfra på vei innover heia. På vei oppover, fikk vi regn på ruta, og kledde oss for dårlig vær da vi startet. Oppe i bakken ble det mindre regn, og eter bare en kort stund ble det opphold, og gode greier. Vinden tok fortsatt bakfra, men det var ikke noe problem. Ved Tangane gikk vi på folk som kom ned fra heia. Sauefolka fra stølen på Blåfjellenden. To kjekke damer som bar tungt nedover. De hadde funnet 25 liter tyttebær rett utenfor stølen. Selv om det var 25 liter, så veier det en del, men rørte tyttebær er godt til mat. Det gjør nok børa lett å bære. Vi fikk en fin tur innover i heia. Det var ikke to ungdommer som vandret mot Blåfjellenden den dagen. Egil fylte nettopp 77, og jeg er ikke mange åren yngre. Vi hadde begge ganske tunge sekker. Egil med verktøy og utstyr og i min sekk var det mat for begge. Det er kjekt med selskap i heia. Vi hadde mye å snakke om og turen gikk fort. Egil satte i gang og jobbet med sitt, og jeg fikk sving på kaffekjelen. Vi var ikke alene. På hovedhytta var det to kjekke jenter. De samlet på DNT hytter, og nå var turen kommet til Blåfjellenden. De ville til Sandvatn dagen etter. Vi var kommet for å jobbe. Det var noe galt med lyset, og det kunne se ut som et panel ikke var i orden. Det hadde vi selvsagt ikke med. Vi forsøkte også å få i gang aggregatet, uten å lykkes. Der vard et en O-ring som manglet. Det ble liksom ikke noe resultat av jobbingen denne gangen. Vi tok avgårde mot Hunnedalen litt sent på dagen. Da hadde vinden løyet, og det var tørt etter regnet på natten. Igjen fikk vi en flott tur over heia. Denne gangen var det høst. Temperaturen var ikke spesielt høy, men opp bakken ble det likevel varmt. Jeg gikk i ullblusen hele turen. Det ble en liten smak av sommer da vi fikk litt sol. En kjekk og flott tur til Blåfjellenden for Egil og meg.
  1 point
 33. Nå begynner vi å nå toppen av sekken. - 2 stk Nemo Equipment Fillo pute. (499.- XXL). - Fikk den siste MSR EGK EX brenneren på vår lokale Platoo. (2999.-) - En karabinkrok til hver sekk for capser etc. (XXL 49.-) Tar igjen oversiktsbilde av brenneren for spesielt interesserte Vindskjerm & brennerens baseplate i metal til venstre i bildet. Prøvde meg også på kaffe-posene fra The Brew Company. Den var god men ikke god nok til å forsvare all plasten på emballasjen. Lars.
  1 point
 34. Tusen hjertelig takk til dere alle ❤️ som var med å spikre dette kjøpet. Vi gleder oss storligen til å leke jettfly i fjellheimen mens morrakaffe & chai nytes i påvente av egg og brent bacon. Mangler bare MSR bensinflasker men fikk tak i bensin for et par-tre kopper kaffe. Lars & Berit.
  1 point
 35. Etter en lengre periode med manglende motivasjon, greide jeg å ta en liten & rask fjelltur i dag. Dagens tur ble til Store og Lille Gaustakne. Dette er et par småtopper 4-5 km i luftlinje fra Gaustatoppen. Lille Gaustakne på venstre side, og Store Gaustakne på høyre side. Bildet er tatt lengre ned, og er ikke startpunktet for turen. Har vært på Store Gaustakne en gang tidligere. Denne gangen tok jeg en mer direkte rute opp. Den var mer bratt og slitsom, enn der man går rundt og opp. Synes det var mer morsomt med denne *luftig* ruten. Kjempeflott å være på fjellet når det er strålende sol & lite vind. Utsikt fra Store Gaustakne. Utsikt fra Store Gaustakne mot Gaustatoppen. Etter Store Gaustakne, ble det nedover og opp til Lille Gaustakne, før den kjedelige turen tilbake til bilen. Møtte ikke én person. Alle dro trolig på Gaustatoppen.
  1 point
 36. Dagens tur var magisk 🌈 (https://morotur.no/tur/Slyngstad-Fannevatnet)
  1 point
 37. Dagens styrkeøkt for 2 par særdeles utrente bein og knær. Dette er vår nye lokalfavoritt da turen er laget for sofagriser som vil nå 100 liters sekk-modus raskt. Gammlemsveten på sunnmøre 790 m.o.h. Så bratt at de må ha fartsdumper i veien så sanda ikke raser ned 😀 Bilder er redigert for å visualisere følelsen da de ble tatt.
  1 point
 38. Søndagsturen i går gikk fra samme parkeringsplass som turen sist helg, fra Heiland i Gjerstad("Aust Agder"), men denne gangen var det et nytt fjell og ny sti som skulle utforskes, opp til Risfjell. Det ble dermed og valgt "lang rute", via en steinhytte som er helt i andre enden av fjellet enn der man går opp fra parkeringen. Totalt ble turen på 9,5km, med mye foto og utforskning. Har nå gått alle stiene ut fra og til Heiland, og det kan anbefales om man er i området! "Risfjell" og "Solhomfjell via Maristjenn" er kanskje de fineste rutene. På sistnevnte kan man gå ned "via Marishei" for å få en rundttur, som jeg ikke har testet enda. Denne kommer inn på samme sti som til/fra Karibu/Uvdalen som jeg også har gått. (Når man er kommet opp til Risfjell, anbefaler jeg å gå tilbake til stien jeg her gikk opp fra Heiland, går sti mellom disse(Kort rute opp), da stien ned fra Risfjell i bakkant mot Solhomfjell er ganske bratt, glatt, steinete og ganske kjedelig tett skog...! Se bilde!) Her kan man velge lang rute, via Steinhytta, eller kort rute opp til Risfjell. Det er her det anbefales å gå ned igjen til, for å gå tilbake til Heiland.
  1 point
 39. Knoten1

  Tilbehør til ørret!

  Ikke ment som malurt i begeret, men leste dette https://www.dagbladet.no/mat/professor---ikke-gjor-dette/69856879
  1 point
 40. De aller fleste skolisser lar seg dog skjøte etter brudd med denne knuten: https://no.wikipedia.org/wiki/Båtsmannsknop
  1 point
 41. Jeg pakker telt i myk pose, gjerne litt for stor, slik at det blir lettere å klemme ut luften når jeg har pakket det nedi ryggsekken. Har man knallharde poser så blir det lettere mer luft mellom pakkene, og sekken blir fortere full.
  1 point
 42. Vel, det med budskap og fortellerevne kan overskygge kavlitet på både lyd og bilde helt. Det er liksom den x faktoren i en film som ofte trigger meg. Ikke kvaliteten i seg selv. Jo flere ting man nailer samtidig, jo lettere blir jeg engasjert og vil se mer, men jeg kan ha det mye fint på tur med dårlig kvalitet på hva jeg ser. Monsen minutt for minutt er vel i utgangspunktet noe av det kjedeligste jeg kan tenke meg på forhånd, men herregud så jeg satt klistra til tv eller var ute på tur selv. De mestret å engasjere noe helt enormt. Selv om teknikken, kvaliteten på bildene osv var så som så til tider. Så er det noe med hele settingen, oppleget og det behagelige tempoet som fenget meg. Så ikke overprøv det for mye, Å en annen ting, øvelse gjør mester
  1 point
 43. Var på reinsjakt med en kar for mange år siden og da var det antakelig akkurat dette som skjedde med skoa hans på dag 1. Selve sålen så helt ny ut.. Han satt på hytta resten av helga før han måtte gå 1 mil på de skoene når vi skulle hjem.
  0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy