Gå til innhold
  • Bli medlem

Odin1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Odin1 vant dagen sist 8. mai 2022

Odin1 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

67 Good

Om Odin1

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det er hundre kroner i depositum. De pengene får du igjen når du leverer nøkkelen tilbake.
  2. Jeg har skiftet fra PLB nødpeilesender til en InReach mini mye på bakgrunn av muligheten av å kunne kommunisere. Var på en tur der jeg hadde en PLB og en annen hadde en InReach mini. Vi ente opp med å trenge hjelp og valgte å bruke InReach mini. Utrolig bra å ha muligheten til å kommunisere med Hovedredningssentralen. De kunne gi beskjed at meldingen var mottatt, at de var på vei og at vi skulle bli der vi var. Vi kunne i tillegg gi dem nyttig informasjon. Etter denne opplevelsen valgte jeg å bytte nødenhet. Jeg har abonnement som surrer og går hele året. Det er ikke gratis med en PLB heller, men ikke like kostbart som en InReach. Det er ingen kostnader i Norge knyttet til redningsoppdrag slik jeg har forstått det.
  3. Nei, jeg merker den ikke når jeg ligger. og sover. Jeg synes den er litt "løs", skulle ønske at den borrelåsen som er ved hodet var litt kraftigere. Dette er ikke noe problem, sikkert bare jeg som er litt sær🤫 I denne testen ser du borrelåsene i tredje bilde. https://www.outdoorgearlab.com/reviews/camping-and-hiking/backpacking-sleeping-bag/western-mountaineering-ultralite
  4. Jeg synes borrelåsen er litt liten og litt for løs, men tenker at det er gjort slik for at man enkelt skal komme seg ut av posen. Ikke noe noe stort problem.
  5. Alpinlite er Wide med masse plass, mens Ultralite er litt smalere. Jeg har ingen problemer med posen.
  6. Jeg har hatt WM Alpinelite i 17 år. Den er litt breiere enn Ultralite. Den har vært brukt masse både sommer, høst, vinter og vår. Super sovepose og har aldri hatt problemer med den i forhold til fuktighet. Jeg kjøpte ny sovepose i fjor og valgte WM Ultralite. For meg er det kanskje den beste tur investeringen jeg har gjort. Lett, varm, glidelåsen setter seg ikke fast og stoffet er supert. Om det var noe jeg skulle sett var annerledes var det borrelåsen i nakken og ved hodet.
  7. Jeg har Guide expedition BC. Jeg er meget godt fornøyd med modellen. De er varme og komfortable å gå med. Jeg tar ut filt sokken og har den i soveposen om natten, slik har jeg varme føtter fra starten av dagen. Kanskje litt stor i størrelsen.
  8. Tja, om duna ikke har flyttet seg mellom kammerene så er den kanskje bare fortsatt våt og trenger mer tid i trommelen?
  9. Om duna har vandret mellom dunkammerene kan det være at den tynne veggene, som skiller kammer fra hverandre, er ødelagt. Jeg har sett det en gang. Et dunkammer var tomt for dun, men nabokammeret var stappfullt. Det var et vaskeri som var uheldig når de hadde løftet soveposen over i tørketrommelen. Tung sovepose og tynt stoff, endte ikke bra. Du vil fort se om duna har vandret fra et kammer over til et annet.
  10. Om du ønsker å bære lettere så start med å veie alt du har med deg på tur. Slik får du oversikt over hva utstyret veier og kan letter bestemme om dette utstyret er noe du trenger . Ett eksempel er smarttelefon. Den kan fungere som GPS, Kart, fotoapparat. Vanlig kart har jeg fortsatt med meg, men jeg har solgt GPSen og fotoapparatet, Det er ingen ting som er rett eller galt, du må bare finne hva som er greit for deg. Denne Guiden hjelp meg en del når jeg for noen år siden startet med å se på vekten på ryggsekken og pulken: https://backpackinglight.se/guider Her har du noen til: https://backpackinglight.no/blogs/utforsk/5-tips-for-a-pakke-lettere https://backpackinglight.no/blogs/utforsk/introduksjon-hvordan-pakke-lettere https://backpackinglight.no/blogs/utforsk/de-tre-store
  11. Mat, vann og drivstoff er ikke en del av "base weight", alt det andre. Om jeg skal mye ned i vekt krever det store investeringer og det ser jeg ingen poeng i, da utstyret og vekten fungere for meg😀
  12. Brukte alt på turen. I vekta er det innbefattet 2 gassbokser, 5 dl cognac, fiskeutstyr og kamerautstyr.
  13. Har du ca 800 netter ute har du masse erfaring. Da vet du hva du trenger og hva som er mulig å legge igjen. Har du kano i tillegg i starten blir du nøtt til å gå to turer, med den vekta du oppgir, når du må bære forbi stryk osv.... Jeg var selv på en kanotur som varte i 12 dager i fjor høst. Jeg startet med en sekk på 17 kg. Her var mat, gass, fiskeutstyr og kamera inkludert. I tillegg kom kanoen, vest og årer. Ca halvveis klarte jeg å bære/ dra kanoen og sekken på en tur. Bære og bo 4.04 kg Forskjellig utstyr 2.3 kg Matlaging 1.44 kg Klær 1.68 kg Fiskeutstyr 0.79 kg Mat 6.91 kg Total 17.17 oz lb g kg kg
  14. 47 kg høres vanvittig mye ut. Lag deg en konto på lighterpack.com, det er gratis. Supert verktøy for å se hvor man kan kutte ned vekt.
  15. Det er ikke slik at jeg mener at man skal ta med seg hva som helst ut i høyfjellet på vinteren. For meg handler det om å lære seg å kjenne det utstyret man har. Alle må ta ansvar for sine egne valg, men det er ikke slik at om jeg tar med meg mitt pyramidetelt på ukestur i indre Troms eller Saltfjellet, så utsetter jeg andre for fare. Om man setter opp et tunell telt feil kan det blåse i stykker, på samme måte som et lett pyramidetelt. Poenget mitt er at man må lære seg å hanskes med det man har. Jeg har en kompis som har vandret fra Stabbursdalen til Saltfjellet med et 20 år gammelt Helsport (og det var ikke noe ekspedisjonsmocdell) telt der glidelåsen var ødelagt. Han brukte 3 sikkerhetsnåler for å lukke døren. Det gikk helt fint. Når jeg begynte å gå på tur brukte jeg et gammelt Halti telt med glassfiberstenger (husker vi våknet på morgenen med så mye rim inne i teltet at vi trodde det snødde inne). Vi gikk over Saltfjellet med det teltet og mer til. Etterhvert som jeg har blitt eldre og fått bedre råd har jeg kjøpt bedre og bedre utstyr, men den erfaringen jeg har fått underveis kan ikke kjøpes. Jeg kan ta med verdens beste utstyr i vanskelige værforhold og mislykkes om jeg ikke kan bruke det. På samme måte som lett utstyr, billig utstyr kan fungere eller feile. Poenget mitt er at erfaring og kunnskap er vel så viktig som utstyret.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.