Gå til innhold

Tobleronen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tobleronen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

1 581 profilvisninger
 1. Jeg kjøpte noen sånne her til bruk på snøplugger, og det har fungert bra. https://www.ebay.com/itm/Aluminum-Alloy-Carabiner-Hanging-Buckle-Key-Chain-Clip-Hook-Camping-Buckle/232426903474?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 De er litt firkantete i formen, men de er av veldig god kvalitet og er uten skarpe kanter.
 2. Det går bra, du får fint plass til bamseunderlag. Jeg bruker bamse underlag, oppblåstbart thermarest og dobbel sovepose, og med det oppsettet er det ikke spesielt trangt, og fremdeles litt plass til andre ting.
 3. Kunne det vært en ide å få laget til en permanent bøyd teltstang (av typen foreslått over) som er slik du vil ha den, f.eks. ved hjelp av blikkenslager eller noen som kan bøye rør? Hver ledd vil da ha en bøy, men kanskje ikke mer enn at det mulig å legge stangen greit sammen.
 4. De trinsene finnes i flere farger med ulike navn på, men her hjemme har jeg hvertfall sett de med Singing Rock logo. Men de har fått en ny versjon: https://industri.vpg.no/avdelinger/produkter/trinser/trinser/singing-rock-twin-roll-en12278-197781-p0000445983?gclid=CjwKCAiAwojkBRBbEiwAeRcJZF6azzc4mKPYuYzL0sMlhr8gnTRIB_lC-vqmufP7LNH6LbTHqPTKeRoCesQQAvD_BwE
 5. Jeg borret hull gjennom platen, og så limte jeg magnetene fast med sterk tokomponent lim oppi hullet. En bit tape på baksiden gjør at limet holder seg der det skal. Jeg brukte to små neodymium-magneter (ca 5mm diameter, 3mm høy) på hver fot for å få nok holdekraft, men det holder gjerne med en magnet om den er stor nok.
 6. Her er fra den siste etappen til Hemavan, der var det hvertfall ikke noe sjanse for at du ikke finner veien...
 7. Jeg har en Exped airpillow XL som jeg brukte forrige vinter, utenfor soveposen oppe på liggeunderlaget. Det synes jeg fungerte greit, merket ikke noe spesielt til at det ble kaldt, selv når det var under 20 minus.
 8. Det har jeg ikke tenkt på, så nå lærte jeg noe nytt. Men har uansett festet tau i de jeg har, greit å ha å ha når pluggene er godt begravet i lyng og mose.
 9. Det er min erfaring og, har dunket de godt nedi med stein i ganske hard og steinete bakke. Har klart å lage en liten bøy på en av de, så de er kanskje ikke supersterke, men gode nok for vanlig bruk. At de ikke kommer med tau for å få de opp igjen, det er mye verre.. Spesielt siden de er ganske skarpe og vonde å holde i.
 10. Synes det var dyrt jeg. Kjøpte min på tysk Amazon sendt til Sverige (som ikke selger Anker til Norge dessverre) , og da betalte jeg 550kr inkl. svensk mva og frakt. Men uansett verdt pengene! Det står nede på nettsiden til anker at det bare gjelder produkter kjøpt i visse land. Sikkert fordi kopier er et problem i de landene.
 11. Pro trek klokker fra Casio har barometer og solcellestrøm så batteritid er ikke noe problem. Har ikke gått tom for strøm på min klokke og den har jeg hatt i 5 år nå. https://www.protrek.eu/no/ Kanskje litt voldsomt utseende på noen av de, men de har mange modeller.
 12. Heller ikke akkurat en ekspert, men det har nok litt å si at PLBen bruker satelitter i tre ulike baner rundt jorden (LEOSAR, GEOSAR og MEOSAR), mens iridium bruker bare jordnære satelitter tilsvarende LEOSAR. Samtidig så sender PLBen ut nødmelding kontinuerlig i korte intervaller i minst 24 timer. Antar at det hjelper på for å få frem signalet. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/Comparison_satellite_navigation_orbits.svg Har du noen erfaring med hvor lenge man må vente for å få dekning i sånne tilfeller?
 13. Ull er gull, også for nalgeneflasker. Jeg heklet og tovet et ulltrekk og kan uten problemer la termosen ligge hjemme når det ikke er for kaldt. Også kjekt å ha i soveposen om natten, så slipper man å brenne seg på glovarm flaske. Testet i fryseboksen hjemme og med kokende vann som utgangspunkt var vannet flytende etter 24 timer.
 14. Kan denne her være noe? https://mappingsupport.com/p/gmap4.php Oppe i høyre hjørne kan man velge t5 topo canada. Ikke helt Norgeskart, men ser ut til å fungere bra på høyere zoomnivå.
 15. Synes du har gjort en solid jobb her! Det fungerer svært bra, jeg har skrevet ut noen kartblad, og de er ikke dårligere enn kartene du får kjøpt i butikk (bare husk å ha høy nok kvalitet på utskriften). Min erfaring er at Toporaster3 som kartgrunnlag (http://openwms.statkart.no/skwms1/wms.toporaster3?) gir fine kart (tror Norgeskart bruker det samme). Noen tanker fra meg: - Er det teknisk mulig å beregne "grid convergence" og magnetisk nord på hvert enkelt kartblad? Tenker at det kan være greit om man har kart som dekker litt større områder, for å gjøre ting mest mulig korrekt. - Det hadde og vært flott og hatt med årlig endring i magnetisk misvisning. - Det hadde vært fint om navnet på kartet var plassert på toppen av kartet, gjerne med litt større/kraftigere skrift. - Litt luft mellom teknisk info på venstre side og selve kartet hadde kanskje gjort ting enklere å lese - På 1:50000 står målestokken og antall km står tett oppi hverandre, litt luft mellom hadde gjort seg. Det hadde vært fint med noen form for tegnforklaring, men det er kanskje like greit å ha som en egen fil. Noen som vet hvor man eventuelt finner noe sånt for ulike kart?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.