Gå til innhold
 • Bli medlem

Tobleronen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tobleronen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

2 172 profilvisninger
 1. Jeg har opplevd det som helt uproblematisk på dette teltet. Spar du opp snø langs sidene så blir det bra tett rundt og har ikke savnet det så langt.
 2. Norsk institutt for vannforskning [Hidden Content] har greie på disse tingene, og utarbeider ofte rapporter for innhold av kvikksølv i fisk for ulike områder. Så tar du kontakt med de får du sikkert et fornuftig svar.
 3. Støtter posten over. Kvikksølvnivåene i vannet er svært lave og du vil ikke ta skade av det. Å spise mye stor fisk fra enkelte områder bør du heller være forsiktig med.
 4. Jeg kjøpte noen sånne her til bruk på snøplugger, og det har fungert bra. [Hidden Content] De er litt firkantete i formen, men de er av veldig god kvalitet og er uten skarpe kanter.
 5. Det går bra, du får fint plass til bamseunderlag. Jeg bruker bamse underlag, oppblåstbart thermarest og dobbel sovepose, og med det oppsettet er det ikke spesielt trangt, og fremdeles litt plass til andre ting.
 6. Kunne det vært en ide å få laget til en permanent bøyd teltstang (av typen foreslått over) som er slik du vil ha den, f.eks. ved hjelp av blikkenslager eller noen som kan bøye rør? Hver ledd vil da ha en bøy, men kanskje ikke mer enn at det mulig å legge stangen greit sammen.
 7. De trinsene finnes i flere farger med ulike navn på, men her hjemme har jeg hvertfall sett de med Singing Rock logo. Men de har fått en ny versjon: [Hidden Content]
 8. Jeg borret hull gjennom platen, og så limte jeg magnetene fast med sterk tokomponent lim oppi hullet. En bit tape på baksiden gjør at limet holder seg der det skal. Jeg brukte to små neodymium-magneter (ca 5mm diameter, 3mm høy) på hver fot for å få nok holdekraft, men det holder gjerne med en magnet om den er stor nok.
 9. Her er fra den siste etappen til Hemavan, der var det hvertfall ikke noe sjanse for at du ikke finner veien...
 10. Jeg har en Exped airpillow XL som jeg brukte forrige vinter, utenfor soveposen oppe på liggeunderlaget. Det synes jeg fungerte greit, merket ikke noe spesielt til at det ble kaldt, selv når det var under 20 minus.
 11. Det har jeg ikke tenkt på, så nå lærte jeg noe nytt. Men har uansett festet tau i de jeg har, greit å ha å ha når pluggene er godt begravet i lyng og mose.
 12. Det er min erfaring og, har dunket de godt nedi med stein i ganske hard og steinete bakke. Har klart å lage en liten bøy på en av de, så de er kanskje ikke supersterke, men gode nok for vanlig bruk. At de ikke kommer med tau for å få de opp igjen, det er mye verre.. Spesielt siden de er ganske skarpe og vonde å holde i.
 13. Synes det var dyrt jeg. Kjøpte min på tysk Amazon sendt til Sverige (som ikke selger Anker til Norge dessverre) , og da betalte jeg 550kr inkl. svensk mva og frakt. Men uansett verdt pengene! Det står nede på nettsiden til anker at det bare gjelder produkter kjøpt i visse land. Sikkert fordi kopier er et problem i de landene.
 14. Pro trek klokker fra Casio har barometer og solcellestrøm så batteritid er ikke noe problem. Har ikke gått tom for strøm på min klokke og den har jeg hatt i 5 år nå. [Hidden Content] Kanskje litt voldsomt utseende på noen av de, men de har mange modeller.
 15. Heller ikke akkurat en ekspert, men det har nok litt å si at PLBen bruker satelitter i tre ulike baner rundt jorden (LEOSAR, GEOSAR og MEOSAR), mens iridium bruker bare jordnære satelitter tilsvarende LEOSAR. Samtidig så sender PLBen ut nødmelding kontinuerlig i korte intervaller i minst 24 timer. Antar at det hjelper på for å få frem signalet. [Hidden Content] Har du noen erfaring med hvor lenge man må vente for å få dekning i sånne tilfeller?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.