Gå til innhold
 • Bli medlem

Tobleronen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tobleronen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

2 572 profilvisninger
 1. Jeg har fått brukt denne en del siste året og synes den er raskt nok når man holder et moderat tempo. Helt fin når turen handler om naturopplevelse og utforsking i et behagelig tempo. Men om du prøver å ta litt i og padle fort merkes det godt at den ikke er spesielt rask, så jeg ville ikke hatt den som treningskajakk eller om målet er å komme lengst mulig.
 2. Hva er det som gjør smalere kajakker bedre i bølger?
 3. Jeg kjøpte meg en Seabird Expedition Åfjord Pro for et år siden, litt til samme bruken som du beskriver. Den er kort og tjukk (under 4 meter, 64cm bred), men med ordentlige lasterom. Jeg er egentlig veldig fornøyd den. Fint at den ikke er lengre og tyngre ved transport/oppbevaring. Den oppleves stabil og trygg og glir veldig fint i vannet opp til en viss hastighet. Og så har den holder til fiskestang😃
 4. Kanskje her: [Hidden Content] (tilsvarer norske kartverket) Du kan velge ulike kart oppe i høyre hjørne. De har og en utskrifttjeneste: [Hidden Content]
 5. Det er kvistet løype som merket på kartet, der er det greit å gå og ikke for bratt (har ikke gått noe annet sted). Har merket de verste bakkene med pil, etter det jeg husker.
 6. Det er en ganske bratt bakke opp fra platået overfor Haukeliseter og så stiger det jevnt oppover etter det, til det går ned igjen mot Mannevatn. (Opp fra Haukeliseter er det også veldig bratt, men der kan du enkelt gå rundt) Det er generelt ganske kupert nesten helt til Litlos, med mye opp og ned. Det er ikke noe problem og jeg har gått den veien med alt for tung pulk, men ville ha beregnet god tid på denne delen. Spesielt om det er mye nysnø. Så hva liker du minst, bakker eller motvind?😅
 7. Opplever aldri det samme på min Arcteryx beta SV jakke, der virker det som om glidelåsen er ordentlig vanntett. Men vil jo og tro at slitasje over tid kanskje kan påvirke det.
 8. Jeg har kjøpt 100x200x0.4cm skummatte fra Extremtextile: [Hidden Content] Dette er tilsvarende som Exped Evazote. De er ikke spesielt dyre heller, men kommer sikkert en del i frakt og mva.
 9. Så det er 45g for Piranha snøanker vs 61g for en hilleberg plugg. Fremdeles ikke overbevist at det spiller noen rolle på vinteren (selv om man har mange)😉 Kanskje jeg må lage noen sånne for å bli overbevist om at snøanker er best😃. Hvor tykk plast er det ca?
 10. Hva slags snøanker bruker du? Fordelen med plugger er jo at du kan bruke de både rundt teltduken og til barduner😉 At de kanskje er enklere å bruke kan jeg gå med på, men forskjellen i vekt må være helt ubetydelig og gravd ned ordentlig så sitter de bom fast (men det avhenger nok også av snøforholdene )
 11. Hvis du har en snor på midten med karabinkrok er det veldig enkelt å grave ned pluggen på tvers (da sitter den bedre) og så feste barduner til denne. Du kan jo ha noe løkker som du trer bardunene gjennom, men min erfaring er at karabinkroker gjør det veldig enkelt å montere/demontere.
 12. Jeg har opplevd det som helt uproblematisk på dette teltet. Spar du opp snø langs sidene så blir det bra tett rundt og har ikke savnet det så langt.
 13. Norsk institutt for vannforskning [Hidden Content] har greie på disse tingene, og utarbeider ofte rapporter for innhold av kvikksølv i fisk for ulike områder. Så tar du kontakt med de får du sikkert et fornuftig svar.
 14. Støtter posten over. Kvikksølvnivåene i vannet er svært lave og du vil ikke ta skade av det. Å spise mye stor fisk fra enkelte områder bør du heller være forsiktig med.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.