Gå til innhold

Tobleronen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tobleronen

Nylige profilbesøk

1 273 profilvisninger
 1. Tobleronen

  Kungsleden i mars

  Her er fra den siste etappen til Hemavan, der var det hvertfall ikke noe sjanse for at du ikke finner veien...
 2. Tobleronen

  Luftfylt hodepute på vinteren?

  Jeg har en Exped airpillow XL som jeg brukte forrige vinter, utenfor soveposen oppe på liggeunderlaget. Det synes jeg fungerte greit, merket ikke noe spesielt til at det ble kaldt, selv når det var under 20 minus.
 3. Tobleronen

  Alternative plugger?

  Det har jeg ikke tenkt på, så nå lærte jeg noe nytt. Men har uansett festet tau i de jeg har, greit å ha å ha når pluggene er godt begravet i lyng og mose.
 4. Tobleronen

  Alternative plugger?

  Det er min erfaring og, har dunket de godt nedi med stein i ganske hard og steinete bakke. Har klart å lage en liten bøy på en av de, så de er kanskje ikke supersterke, men gode nok for vanlig bruk. At de ikke kommer med tau for å få de opp igjen, det er mye verre.. Spesielt siden de er ganske skarpe og vonde å holde i.
 5. Synes det var dyrt jeg. Kjøpte min på tysk Amazon sendt til Sverige (som ikke selger Anker til Norge dessverre) , og da betalte jeg 550kr inkl. svensk mva og frakt. Men uansett verdt pengene! Det står nede på nettsiden til anker at det bare gjelder produkter kjøpt i visse land. Sikkert fordi kopier er et problem i de landene.
 6. Tobleronen

  Turklokke i 2018

  Pro trek klokker fra Casio har barometer og solcellestrøm så batteritid er ikke noe problem. Har ikke gått tom for strøm på min klokke og den har jeg hatt i 5 år nå. https://www.protrek.eu/no/ Kanskje litt voldsomt utseende på noen av de, men de har mange modeller.
 7. Tobleronen

  Pris på abonnement - (utskilt)

  Heller ikke akkurat en ekspert, men det har nok litt å si at PLBen bruker satelitter i tre ulike baner rundt jorden (LEOSAR, GEOSAR og MEOSAR), mens iridium bruker bare jordnære satelitter tilsvarende LEOSAR. Samtidig så sender PLBen ut nødmelding kontinuerlig i korte intervaller i minst 24 timer. Antar at det hjelper på for å få frem signalet. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/Comparison_satellite_navigation_orbits.svg Har du noen erfaring med hvor lenge man må vente for å få dekning i sånne tilfeller?
 8. Tobleronen

  Nalgene Flaske - Varmekapasitet

  Ull er gull, også for nalgeneflasker. Jeg heklet og tovet et ulltrekk og kan uten problemer la termosen ligge hjemme når det ikke er for kaldt. Også kjekt å ha i soveposen om natten, så slipper man å brenne seg på glovarm flaske. Testet i fryseboksen hjemme og med kokende vann som utgangspunkt var vannet flytende etter 24 timer.
 9. Tobleronen

  Nettkart over Canada type Norgeskart?

  Kan denne her være noe? https://mappingsupport.com/p/gmap4.php Oppe i høyre hjørne kan man velge t5 topo canada. Ikke helt Norgeskart, men ser ut til å fungere bra på høyere zoomnivå.
 10. Tobleronen

  QGIS, sammenhengde turkart

  Synes du har gjort en solid jobb her! Det fungerer svært bra, jeg har skrevet ut noen kartblad, og de er ikke dårligere enn kartene du får kjøpt i butikk (bare husk å ha høy nok kvalitet på utskriften). Min erfaring er at Toporaster3 som kartgrunnlag (http://openwms.statkart.no/skwms1/wms.toporaster3?) gir fine kart (tror Norgeskart bruker det samme). Noen tanker fra meg: - Er det teknisk mulig å beregne "grid convergence" og magnetisk nord på hvert enkelt kartblad? Tenker at det kan være greit om man har kart som dekker litt større områder, for å gjøre ting mest mulig korrekt. - Det hadde og vært flott og hatt med årlig endring i magnetisk misvisning. - Det hadde vært fint om navnet på kartet var plassert på toppen av kartet, gjerne med litt større/kraftigere skrift. - Litt luft mellom teknisk info på venstre side og selve kartet hadde kanskje gjort ting enklere å lese - På 1:50000 står målestokken og antall km står tett oppi hverandre, litt luft mellom hadde gjort seg. Det hadde vært fint med noen form for tegnforklaring, men det er kanskje like greit å ha som en egen fil. Noen som vet hvor man eventuelt finner noe sånt for ulike kart?
 11. Tobleronen

  Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Ganske utrolig at teltstenger tåler så mye uten å knekke. Det ser ut som det hovedsakelig er teltstengene som er det avgjørende på hvor mye vind de ulike teltene tåler. Noen som har noen synspunkter på hvor mye det har for seg å bruke tykke stenger, feks 10mm på et superlight telt? Kanskje det kan være et alternativ hvis man forventer sterk vind.
 12. Tobleronen

  Tørking av mat.

  De gulerøttene jeg har tørket, krympet som bare det. Tørket 400g rå gulerot i går, og sluttresultatet var 24g tørket gulerot. Da skjærte jeg ca. 1mm tykke skiver som jeg kokte i 5 min før jeg begynte tørkingen. På bildet sees tørket gulerot tilsvarende seks råe gulerøtter.
 13. Tobleronen

  Tørking av mat.

  Jeg holder på å tørke forskjellige frukt og grønnsaker til sommerens tur, og kom til å tenke på hvordan det går med vitaminer og andre stoffer ved tørking. Noen som vet om det finnes pålitelige kilder til informasjon om næringsinnhold i hjemmetørkede frukt og grønnsaker?
 14. Tobleronen

  QGIS, sammenhengde turkart

  Rutenettet blir litt dominerende i svart, så kanskje noe tilsvarende Norges-Kart. Den lyse blåfargen de bruker glir veldig godt inn sammen med andre ting på kartet, samtidig som den er synlig nok når det trengs.
 15. Tobleronen

  QGIS, sammenhengde turkart

  Har prøvd litt og det ser ut til å stort sett fungere (qgis2.18 på windows10) . Det skjer noe rart med målestokken på 1:50000 kart (ser greit ut på 1:25000). Noe som hadde vært veldig nyttig, hadde vært om det var mulig å plassere rutene forskjøvet i forhold til hverandre, altså ikke rett under eller over eller til siden for den foregående ruten. Da hadde det vært enklere å lage kart etter f.eks hvor stien går. Er det mulig å endre fargen på koordinatrutenettet? Synes det er ganske smart å kunne lage sine egne kart, i stedet for å skulle kjøpe dyre kart som ofte dekker et mye større område enn det jeg har bruk for. Dette gjelder spesielt på litt lengre turer hvor man er interessert i kart for ruten man skal gå, og ikke halve Norge i tillegg. Kart i A4 størrelse er også praktisk å oppbevare i kartmappe, i motsetning til svære turkart som må brettes tre ganger for å få plass. Har man fargelaser og vanntett papir kan man skrive ut kart av god kvalitet som nesten garantert er billigere enn de du kjøper.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.