Gå til innhold
  • Bli medlem

Myriameter

Aktiv medlem
  • Innlegg

    286
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Myriameter vant dagen sist 12. august 2023

Myriameter hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

304 Excellent

Om Myriameter

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ringstind sliter med kondens, der yttertelt suger seg fast i innertelt.
  2. Enig med Gabs88 om usikkerhet rundt snø- og issmelting. Men siden det er meldt over gjennomsnittet varm vår, så er planen hvertfall å prøve seg...(lurt å sjekke sattelitbilder før utflukt) Her en link til kar som var der våren 2021; https://www.fjellforum.no/topic/61902-femundsmarka-vår-2021/#comment-536422 Andre har og hatt fine turer der mai/ juni har jeg lest her inne.
  3. Slira til øksene har det med å gå i stykker med tiden. Landa på neverslire. Samme prinsippet bruker jeg til kniver og saks, verktøy som skjærejern, syl m.m. Ljåen fikk og ei hylse nå nylig. Da går det med en del never. Link til oppskrift der det går an å laste ned PDF fil; https://husflid.no/neverslire/
  4. Fysisk kart er et must. Mobildekning forsvinner, men du kan klyve en haug og være heldig.( Lurt å følge sti i blokk-terreng). Ikke sett bjørn der, selv om den krysser nord-sør/ øst-vest(var en innpåsliten en i Rørosområdet for ett par år siden, som stakk snuta sørover via Femunden. De vil du ikke treffe(om ikke i de traktene, våknet jeg en natt av en bjørn som snuste på teltduken...ung sak, som raidet rundt bl.a. i søplekasser). Hatt reinsdyr flyende rundt..."mor og barn" som lette etter hverandre. Gikk like opp i teltet, dag som natt, og håpet simla så bardunene. En annen kar fikk for noen år siden herpet telt og turutstyr av en moskusfar, som ryddet vei for kone og barn på den smale eskeren, som går gjennom den største av Langeggtjønnan...der du har planer om å gå. Mange folk ser du ikke på den tiden. Femunden 2 har ikke startet transportruta. Men har planer om de tider selv. Eneste jeg vil se er ørreten.
  5. Når det kommer til det å overnatte på DNTs betjente hytter, synes mange dette er dyrt. Vel...ikke sammenlignet med hyttenøkkelen til selvbetjente/ ubetjente hytter, om man ikke er medlem. 16.02.2024 15.00 var prisen 10 000,-. Kjekt med telt da. (Fortsatt 100,- for medlemmer...nei, vent! Det står at nøkkelen ikke skal kjøpes av medlemmer. Hvor ligger inntjening på hyttene da?) Fjas til side. Lurer på om en slik annonsering av vare i det hele tatt er innenfor. Der man annonserer en pris for ikkemedlemmer, som de i neste omgang nekter å kjøpe varen. Hvorfor ikke heve medlemsprisen med 100,-, der denne gis ut ved opprettelse av medlemskap, med medlemsnummer preget i metallet e.l.?
  6. Virker som et godt kjøp. Forsvarets nye patruljetelt blir jo produsert av Barents...a la Arctic Polar.
  7. Har en lillebror av din, der jeg lader med 110W panel. Kommer til å seriekoble ett til, da det tar ca 10 min å lade 1 % ved skiftende skydekke. Knall å ha!
  8. Reinsbukken "Per" fra Haukeliseter, som fraktet folk, varer og for. Dyre Vaa(Rauland) tegnet den på 1930-tallet der oppe, og dro den inn i en serie på fire skulpturer; "Mennesket møter natur". "Peer Gynt" på Ankerbrua i Oslo hadde nok ikke blitt laget i dag.
  9. Da er det bare å håpe at jeg får med meg Kvenna-vassdraget før det ev. stenges ned. Foreslått forbud sommerstid å padle med kajakk eller kano. Regner med dette også gjelder Packraft, da dette er trenden. Det går jo selvfølgelig an å gå strekka på fem mil, men knapt stier der.
  10. https://www.nrk.no/innlandet/dovre-arbeiderparti-vil-teste-ut-om-villrein-turister-bor-palegges-a-ha-guide-1.16573327 Hårreisende lesning. Her snakker vi om politikk som umyndiggjør mennesket i naturen. Infantil tilnærming til problemet, med smale tanker om hva friluftsliv er. Ikke meg, men disse karene jeg traff på i fjor i Rondane, som sprang i fjellet fra topp til topp...skal de ha guide? De som lander et sted i fjellheimen, slår opp telt og blir der noen dager...skal de ha guide? Eller kommer fra Vestlandet over fjella og skal ta toget fra Hjerkinn...skal de ha guide? Jeg er stor tilhenger av ytringsfrihet, men her burde Dovre Ap få en skikkelig bot, styret oppløst og aller nådigst gjenoppstå.
  11. Åra på tvers og fot ned på liggeunderlag(som fordeler trykket noe utover)...skyve fra med andre fot, om det ligger tilrette for dette, og rumpa ned på sittepute. Ev skyve fra med åre. Dette gjelder tomannsen. Enmannsen...type liten, åra på tvers og smyge bak og ene fot oppi simultant.
  12. Fiksa lister på egen kano. Kjøpte eikelister som ble limt og skrudd(maskinskruer) fast, lagt utenpå eksisterende treverk på inn- og utsiden. Lange nok til å opprettholde formspennet.
  13. Gaddene er da også fredet i Nasjonalparker, som Femunden. Gjør litt vondt der å ta tørrkvist i nerkant, selv om det er lov. Men, må man så må man.
  14. Bruker maken til MSRs Thru-Hiker Mesh House 2. Har satt på hemper, for utvidet bruk. Helt topp
  15. Fikk meg en CAT S75 her forleden. Foreløpig abonnerer jeg bare på SOS funksjonen til Bullitt Satellite Messenger...(Motorola har og en modell som støttes). Dekningskartet for Norge ser greit ut. Har hatt to CAT mobiler tidligere, som holder ift støv, vann og fall. Dessuten er batterikapasiteten god, der den nye modellen og skal funke fra minus 30 til 75 varme. Gjenstår å se hva den duger til.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.