Jump to content

Lars og Berit

+Sponsor
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lars og Berit last won the day on September 16

Lars og Berit had the most liked content!

About Lars og Berit

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

227 profile views

Lars og Berit's Achievements

 1. Det var det tipset vi landa på (Du beskrev det godt!). Vi prøver i første omgang å ha et «lett» sett ullundertøy til pysjamas, urørt av svette dagskropper . Takk for innspill. Lars.
 2. Status på Sovepose. Vi har nå lest side opp og ned, forsket på vekt, plass, pris og faktisk varebeholdning i Norge, som er viktig for oss. I den kalde sesongen hadde vi måttet bære mer vekt en nødvendig med et flerposesytem, til en høyere pris en å gå for èn vinterpose. En 3-sesongs pose blir handlet med en varm liner om vi fryser litt i overgangen mot vinter. Vi valgte en vinterpose som har fått mye forum skryt: Helsport Rago Down X-Trem Red med T-Comf/Lim: -16 / -25. For vår vinterbruk med vindfaktor møter posen tempraturområde dit vi skal. Vi vil ikke å bære fuel til oppvarming av teltet og er noen frossenpinner. Vi kjøpte samme pose begge to for å se hvordan vi opplever posen individuelt og dra lærdom av det til en 3-sesongers pose(r). Videre forsker vi heller på flere lag eller forskjellig tykkelse på ullundertøy (Devold) om det blir nødvendig. Et vanntett trekk er også på handlelista for bruk i det fri eller med tarp. Lars.
 3. Tusen takk Barskekarsten. Det der var et SuperTips! Skal kjøre den gjennom ilddåps testen din. Lars.
 4. Platoo var utsolgt ikke men fikk 1 liten & 1 stor på Fjellsport.
 5. Nå begynner vi å nå toppen av sekken. - 2 stk Nemo Equipment Fillo pute. (499.- XXL). - Fikk den siste MSR EGK EX brenneren på vår lokale Platoo. (2999.-) - En karabinkrok til hver sekk for capser etc. (XXL 49.-) Tar igjen oversiktsbilde av brenneren for spesielt interesserte Vindskjerm & brennerens baseplate i metal til venstre i bildet. Prøvde meg også på kaffe-posene fra The Brew Company. Den var god men ikke god nok til å forsvare all plasten på emballasjen. Lars.
 6. Siste luksus dings som ikke får vektgrense er pute. Vi kliner til med en 260 grams Nemo Equipment Fillo pute. Valget stod mellom ei baby-dyne (Monsen style) eller Fillo’n. Jeg sitter i Stresslessen med Fillon bak hodet nå og kjenner at detta blei veldig riktig. Sover vi ikke som unger med dette, står det nok ikke på utstyret! Spesifikasjoner Nemo Fillo pute (499Kr XXL) : - Vekt: 260 gram - Fyll: Luft kombinert med skum - Mål: 43 x 27 x 10 cm - Mål pakket: 15 x 10 cm - Materiale: Polyester Jersey - Avtagbart & vaskbart trekk Bilde nederst. Off Topic: Ang bildet: Hvis du vil kan du følge med i tråden der vi stiller spørsmålstegn om MSR EKG EX brenneren vi landet på. Vi lover å gi tilbakemelding på alt utstyret når vi får prøv det.
 7. Tusen hjertelig takk til dere alle ❤️ som var med å spikre dette kjøpet. Vi gleder oss storligen til å leke jettfly i fjellheimen mens morrakaffe & chai nytes i påvente av egg og brent bacon. Mangler bare MSR bensinflasker men fikk tak i bensin for et par-tre kopper kaffe. Lars & Berit.
 8. Tusen takk Tessatroll. Vi elsker dingser som lager lyder eller sier i fra visuelt om noe ikke er helt riktig, det tar funderinga ut av fikklinga . Det blir en MSR XGK -vi må bare finne noen som har en liggende i en krok! Ser ut som de er over snittet poppulære med varebeholdning der etter Lars.
 9. Vi kommer til å kjøre inn alt utstyret på forblåste fjelltopper i Møre traktene i vinter. Vi er luksusdyr av natur (god mat, varm natt) som er litt av grunnen til vekt kompromissene med dette utstyret. Rapporter kommer
 10. I følge Sea To Summit supporten kan man slå på oppblåst underlag om man merker kuldebroer (dunene klumper seg). Da løsner dunene og fordeler seg. Det tar vi i oppblåsningsprosessen. Viktig å ikke blåse opp med fuktig lungeluft som fryser! Grunnen til at vi valgte STS var klar ledelse på liggekomfort uansett hvor vi leste. Forskjellen i R-verdi er marginal men for å passe litt ekstra på underlagene og under ekstreme forhold (underlag som stein-is-osv) tar vi med et Flexmat. Dette gir ca R 1.5 ekstra. Vekt: Du nevner vekt også. Der er det STOR forskjell. 440 gram høres kanskje ikke så mye ut men det blir fort tungt. Vi snakket lenge og vel om dette og landet på at vi heller mer mot maksimal sovekomfort kontra lavere vekt og liggeunderlagene var det som skilte en god del fra alternativene. Vi hadde den samme diskusjonen om teltet. Allak 2 veier 400 gram mindre en Allak 3 men innvendig bredde ble for liten med 120cm der valgte liggeunderlag ikke hadde passet vs 160cm. Men -godt poengtert ang vekt, dette er viktig og kompromissene kan ikke bli for mange. I vårt tilfelle koster disse kompromissene hele 1.28 Kg. Det er viktig å huske på grammene når man planlegger tur, de aller fleste av oss har det bedre med minst mulig vekt på ryggen Planen er å lande på ca 15-25Kg i min sekk og 12-18 Kg i Berits på kort vs langtur (max 2 uker), grunnen til de store sekkene er at digre dunjakker ta MYE plass. Er vi i sørpolområdene blir det maks 3-4 dager av sikkerhetsmessige grunner. I Nord er det bedre utbygd infrastruktur men jeg tviler på at vi blir mer en 4 dager turer utenfor fastlands Norge. Vi kan ikke få for lang avstand til båten (siden vi bare er to). Når det kommer til båt og plass er vi innafor. Vi heller mot en Nauticat på rundt 42/45 fot. Vi er minimalister så plass vil vi ha i bøtter og lass. Takk for flotte tips og gode poeng. Lars.
 11. Takk Det var det vi leste fra flere kilder. De koster skjorta men jeg tror vi takker og bukker når vi får litt vind på en eller annen ishavsøy
 12. … Og dagen etter kom resten, nå mangler vi bare soveposer og brenner. 2 stk Sea To Summit Aircell Mat Etherlight XT Extreme Rectangular LONG 2 stk MSR DromLite Bag, 2.0 L 2 stk MSR Hydration Kit 2 stk Light My Fire Firesteel Bio Army + en Exped Widget pumpe litt luksus siden posen til underlaget er en «Airstream Pump Sack«!
 13. Da kom første pulje . Denne gangen fra Brukås Sport. 10 av 10 i kjapp forsendelse. For spesielt intresserte har jeg tatt et bilde av innholdet i pakken «Lifesystems Light And Dry Micro 1Pers» 1: Hilleberg Allak 3 Grønn - Litt mer plass til våre enorme Sea To Summit Aircell Mat Etherlight XT Extreme Rectangular LONG (201cm) 2: Osprey Aether PLUS 100 Black. Her blir det god plass til de store tunge tinga! 3: Osprey Ariel PLUS 85 Carnelian Red. Kjæresten får rød sekk så jeg har noe å følge i svettetåka! 4: 2x Lifesystems Light And Dry Micro 1Pers. Ikke hvis men NÅR noe tryner. God Tur.
 14. Nei, diesel på brenneren blir det neppe. Referansen var mot gass. Vi ønsker så få drivstofftyper som mulig i båten til drift av motor og utstyr. Alikevel må ha litt bensin til rens av ymse deler og til MSR brenneren. Uansett er jeg takknemlig for denne infoen til senere bruk, det er mye man skal lære og det er lett å tråkke feil. Takk for innsatsen Marius 👍 Lars.
 15. Et godt poeng her er det «å kjenne utstyret sitt». Det er andre som har kommentert pumpa spes. på eldre modeller, kan kanskje være en ide å ha med en ekstra pumpe siden den nok kan få litt juling og er av plast. Når det kommer til drivstoff hadde det vært artig å prøve diesel. I så fall blir all diesel renset godt før bruk i både båt og alt annet. Takk for bidraget ditt tronn. Lars.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy