Gå til innhold

fiskekongen

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  783
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

fiskekongen vant dagen sist 3. februar 2017

fiskekongen hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om fiskekongen

 • Rang
  Ensom ensomhetsjeger
 • Bursdag 08. sep. 1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stathelle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har prøvd mye har mange. Skulle jeg valgt en tror jeg det måtte blitt MSR Whisperlite. Kan benytte både gass og bensin.
 2. Holder på å skal lage ny primusplate, men har glemt målene på MsR sin brenseflaske fra bunnen og frem til der flaska går innover mot tut. kunne noen raskt målt fra bunn og frem til der det er ca 1cm fra bord og opp til flaskehals? Usikker på bredden på brettet jeg skal lage og er ikke hjemme 😊
 3. I våres lå jeg å fyrte min XGK med stillebrenner med Alkylatbensin fra året før. Denne hosta og fikk noen rar puff gjennom hele brenselsflaska. Hadde med meg ei coleman flaske i reserver, og denne brant helt fint. Så det er helt klart forskjeller ute å går. Kanskje hovedproblemet er å ikke lagre bensin over tid på halvfulle kanner.
 4. Problemet kan jo være at det er mindre utskiftning på bensinstasjoner på alkylatbensin enn annen? En del har allerede kanskje overvintret. Husk plastdunkene dem leveres i ikke er helt gasstette. Dvs at oktantallet vil sannsynligvis også reduseres over tid. Samt at en full dunk garantert er bedre å ha lagret enn en som man har tatt noe av. Men ja en XGK vil jo ete all slags bensin, selv iblandet pukk. Men ser at min Whisperlite og OmniliteTi med stillebrenner er litt mer følsomme for drivstoff. Er det bare jeg som har opplevd dette? Eller en tungstartet gressklipper / snøfreser på første start i sesongen? Kan jo hende det bare er at jeg er veldig dårlig til å rengjøre primusene mine også
 5. Mener flere av Alkylat bensin har holdbarhet på 3år. Men min erfaring er at den begynner å bli dårlig mye raskere enn dette. Leste en plass att produsentene av bensin forventet forbruk etter ca 90dager. Og flyktigheten på vanlig bensin blir justert etter når på året den blir produsert. Kanskje dette også gjøres med Alkylat bensin? Aner ikke, men jeg har flere ganger hatt stillebrennere som har reagert på gammel bensin, mens man rett etterpå har fyrt coleman fuel helt uproblematisk. Hvis ikke må jeg slutte å kjøpe bensinen min på YX, for det er den jeg har brukt dem siste åra
 6. Lar bare innerteltet bli vått. Det er nesten ikke til å unngå etter mange dager i regn og kondens. Ha med ekstra drivstoff til å tørke innertelt og klær hvis du forventer lengre perioder med dårlig vær.
 7. Som tidligere nevnt er rengjøring viktig. Men ikke glem at bensin er ferskvare. Har du bensin fra i fjor, kan denne brenne noe dårligere. Spesielt stillebrennere har jeg opplevd "hostende" inntil jeg fikk på fersk bensin
 8. det vil sikkert gå i oppmerkede løyper. Men selv hadde jeg ikke lagt ut på såpass lang tur uten en ski som vil kunne bære meg i noe snø. ingen garanti for at det ikke kommer ett lass med snø også i mars. Da blir nok turen svært lite hyggelig med for smale/ korte ski.
 9. Tok en kjapp test nå i høst. Men er for varmt til at jeg orket å fyre mye i teltet. Kan se ut som om det er litt sammensatt. CO produksjonen vil være minst når O2 nivået er høyt. O2 nivået sank raskt og vil etterhvert gi høyere CO produksjon. 11ppm vil over tid gi høye konsentrasjoner inne i ett telt. kommer tilbake med en skikkelig test i vinter 😊
 10. Grunnen er nok så enkel at kjelene kan endre litt fasong i bunnen når eksponert for høy varme. Og på den måten slipper dem klager på kjelene. Titan funker fjell på bål.
 11. Har hatt 60csx og har nå en etrex 30 samt en 66st. Etrexen har vært stabil og fin, men irriterer meg grønn over manglende tastelås på joystick og treg scrolling. 66’n virker utrolig bra, men har ikke fått testet den alt for mye. Men scrolling av kart går kjapt og fint, og skjermen er knall. Holdbar over tid gjenstår å se.
 12. Jeg er 180 og syns plassen i Soulo er helt innafor. Har plass til sekken, skoa og kokeutstyr/ mat i forteltet. Det er heller inget problem med å fyre bensinbrenneren i forteltet. I innerteltet har jeg plass til ett DLX underlag, og enda plass til elektronikk og snax i innerteltet.
 13. Tror nok ikke fjellpulken er så mye lettere i snø enn acapulka sin. Har hatt en fjellpulken 144 og en Acapulka Delta force 135. Acapulka sin er bredere og flyter noe bedre over snøen og er mye mer stabil. Men hvis man går sammen med andre som går med en Fjellpulken er den litt tung å gå bak med. Snuta går nedi sporet og bakenden brøyter ut mot sidene av fjellpulken sporet. Jeg likte begge to, men syns Acapulkaen er noe bedre i traversene og når jeg går alene.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.