fiskekongen

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  684
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

fiskekongen vant dagen sist Februar 3

fiskekongen hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om fiskekongen

 • Rang
  Ensom ensomhetsjeger
 • Bursdag 08. sep. 1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stathelle
 1. Har nett prøvd min første multifuel! 🙈

  Da har du misforstått. Jo det er bezene. Men redusert fra 5vol ned til veldig lite. Men allkevel langt over det man regner som bra for folk 😊
 2. Har nett prøvd min første multifuel! 🙈

  Kb7npI utgangspunktet inneholder diesel like mye som renset bensin. Så er nok ikke dårligere med parafin. Men det jeg skal frem til de at enkelte mener renset bensin er renset for alle skadelige stoffer. Ja det er veldig mye bedre enn benin fra pumpene. Men helsefremmende er det ikke. For vanlige folk har det lite å si. Men dem som fyrer i teltet 50 døgn i året har det litt å si. Dette lagres i fettvevet i kroppen over år. Og legges til det som er i smog og alt som kommer ut av en motor. PTIL vil gå grensene nå lavere enn før. Nå m0 må man ha maske over 50ppb. Bensin innholder 20 000ppb for å sette i perspektiv me. Hvor mye det faktisk blir i ett telt med god lufting vet jeg ikke. Og det blir vel egentlig ett problem når det blir svært mange døgn over flere år.
 3. Har nett prøvd min første multifuel! 🙈

  Tja si det 😊 men fleece er det verste når det kommer til statisk elektrisitet iallefall. Og kanskje også når det kommer til brannfarlig. Men en egen tråd som omhandler fortrengte eller glemte farer med primus hadde kanskje vært noe. Mye som blir forsømt eller man ikke er klar over. Som f.eks at det fortsatt er langt over det som er regnet helsefarlig benzene eksponering i renset bensin. Huff nok en avsporing 🤤
 4. Multifuelbrenner og støy

  Er vel en av mine feminine sider. Har en egenskap til å gjøre saker ting søtt. Nå er også yndlingsfargen min rosa. Så det sier vel sitt....😁😂😂🤣🤣🤣
 5. Multifuelbrenner og støy

  Ennå viktigere med lyddemper. Kan gi underbrenning. Altså at det starter en forbrenning inne i silenceren. Ikke farlig men gir liten effekt, mer CO, sote ned brenneren og kanskje tette dysa.
 6. Har nett prøvd min første multifuel! 🙈

  Det er helt riktig at man skal bruke antistatisk plast til brennbare væsker. Sannsynligheten med primus er nok liten, men det er flere hendelser med fylling av bensin i bøtter f.eks Men største faren er fleecetøyet vi har på oss på tur. Ikke gå inn i teltet, skift til en ny fleecegenser og så fylle bensin. Hvor mange tenker egentlig på dette?
 7. Har nett prøvd min første multifuel! 🙈

  Tror det som oftest tar livet av pakningene er at dem ligger tørre når dem lagres. Jeg har nok som oftest en pumpe alltid i en flaske og en i reserve. Det er nok pakningen som blir lagret helt tørt og sjeldent blir brukt som oftest blir dårlig. Sannsynligheten for at man klarer å pumpe trykk nok i flaska under transport er nesten ikke tilstede. Faren er vel om man skulle klare å åpne ventilen under transport, også det er det liten sjans for. I alle fall på MSR sine pumper.
 8. Presskannefilter til 85mm kopp?

  Er vel ikke presskanne akkuratt men ett lettere alternative kanskje. https://www.kaffemekka.dk/shop/735-hario/599-hario-v60-filterholder-plastik-1-kop-vd-01t/
 9. Arctic Bedding - vissvass eller genialt?

  Den gir deg en ørliten større buffer når du trenger hurtig å få varmen. Men den aller viktigste grunnen for meg, er at jeg er for lat til å rulle sammen Exped underlaget mitt hver morgen.
 10. Turkart på mobiltelefon

  Lastet ned locus men det er kun navn på de aller største vanna? Er det mulig å få mer detaljert? Og å få f.eks hyttene større/mer synlig?
 11. Nei ikke på samme måte som skismøring eller Tex-klær. Har ingen ting med hverandre å gjøre.
 12. Fluorcarbon har sine fordeler. Det absorberer omkringliggende lys og blir derfor mindre synlig. Tåler også mer slitasje enn vanlig mono. Man får selvfølgelig fisk uten, men kan ha sine fordeler. Og på enkelte fisk som f.eks tunfisk være avgjørende når man fisker grundt.
 13. @a_aa hadde dette vært den lille utgaven av stanga er jeg enig. Men med badevekt opptil 21gram tror jeg ikke det er noe problem. Kanskje ville nok en 1000str være bedre balansemessig. Men er allikevel ett godt kjøp for noen som har ett budsjett å følge. Har den mindre utgaven av stanga selv med en stradic 1000 c14. Men den er ganske langt utenfor budsjett.
 14. For å si det på en annen måte. Bremsen klarer fint noen 2-3kg fjellørret. Og garantert mye større fisk. Men hvis du skal stå på brygga å fiske 100vis av sei på 2kg fra brygga vil bremsen bli raskere utslitt på ei snelle med bakbrems i samme prisklasse.
 15. Ja. Frontbrems er nok å foretrekke på rimligere sneller. Du ser heller aldri bakbrems på de virkelig dyre snellene. Vanligvis anbefaler jeg frontbrems hvis man skal kjøpe i det rimeligere segmentet. Men har kjøpt to slike sneller til sønnene mine for fiske på fjellet. Og det er svært mye snelle for pengene! Hvis du skulle klare å få en fisk stor nok til å brenne bremseskivene / lamellene på disse så får du heller koste på deg service og si det var verdt opplevelsen. Men bremsekraft er sjeldent ett problem i den delen av verden vi lever i 😊