Jump to content

fiskekongen

+Blogger og sponsor
 • Posts

  878
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

fiskekongen last won the day on October 5 2021

fiskekongen had the most liked content!

2 Followers

About fiskekongen

 • Birthday 09/08/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stathelle

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fiskekongen's Achievements

 1. Det er vel opptil meg å mene om 10W holder eller ikke? Jeg har større panel også, men da skal man på virkelig langtur for at det ikke lønner seg med en litt større powerbank.
 2. Korte turer er det batteribank som gjelder. På lengre tur har jeg gjerne en liten batteribank + solcelle. Iallfall hvis langtidsvarselet ikke bare er driit. Da blir det større batteribank. Planlegger man å lade via solcelle er min erfaring at man ikke bør ta med seg noe mindre enn 10W. Ellers er det lite skyer som skal til for at det tar alt for lang tid å lade.
 3. Heisann, Er det noen som har tegninger på Nansenkjelen?
 4. Jeg fikk tak i en Arcteryx Tetha brukt. Denne skulle være strøken, men når den ankom var den ene garasjen borte, var rett og slett revet av, og deler av foret var løsnet. Selger svarer selvfølgelig ikke. Ahhhh misliker uærlige mennesker så inderlig!!! Så nå er jeg fortsatt på jakt etter bukse. Som nevnt over, er jeg også litt i tvil om SV versjonen kan bli for stiv. Min Alfa SV jakke er iallfall svært stiv, og frister lite som bukse. Ser noen her never Freke. Denne virker litt tung for meg. Men hvordan er Klättermusen sin membran? Har ingen erfaring med denne.
 5. Heisann Min Hagløfs er moden for bytte og jeg er usikker på nytt valg. Har vurdert Arcteryx Alfa og Beta SV, klattermusen Vidar og Norrøna Trollveggen. Men er åpen for forslag. Dette ønsker jeg: - bakluke - ikke alt for stiv i stoffet - slitesterk - ønsker helst strechstoff over linning, men ikke ett must. - innvendige gamasjer - Helst strech stoff over linningen har hatt ett par Arcteryx Alfa SV jakker jeg er veldig fornøyd med. Men om buksa er like stiv er det nok uaktuelt å gå i timesvis med pulk med. Noen som har prøvd Kattermusen Vidar? Kjenner lite til membranen dem bruker, og hvor holdbar den er.
 6. Hvis ikke du har en evigvarende termos, så avgir nok din også varme over tid. Inne i soveposen, er det nok til at det ikke er -20 rundt batteribanken 😉
 7. Mitt duplex fikk prøvd seg skikkelig på sørøya i sommer. Hadde opptil 24 sek/m vind. og det klarte seg veldig bra. Men det er ett par ting man bør huske på: - sett opp teltet med Zpack logoene mot vinden. - bruk gå staver som teltstenger hvis du forventer vind. Enkelt å justere høyden på teltet. - ikke stort problem med kondens med teltet helt ned mot bakken når det er mye vind. Blir såpass sirkulasjon uansett da. - Husk ørepropper! Det bråker noe sinnsykt i mye vind. Bruk tid på å få det stramt. - det kan lønne seg å teipe på ett ekstra bradufeste ca der hempen midt på døra er. Ha en shockcord kle i sekken til å feste her med en plugg. Det hjelper med å holde døren stram og hjelper masse med blafring.
 8. Det viktigste er som tidligere nevnt å ikke lade når batteriet er kaldt. Ett tips på vinterturen, er å lade etter man har fylt termos eller vannflasken med varmt vann. La dem ligge sammen med batteriet i soverposen og lad på morran eller under transport.
 9. Selv har jeg brukt en tynn dunpose rated til o grader, inni en syntetpose rated til -10 grader. Har ikke prøvd kaldere enn -32, men da sov jeg godt 😊 jeg bruker to poser fra Mountain Equpment.
 10. Du har nok rett. Anodisert aluminium skal heller ikke være skadelig så lenge belegget er helt tror jeg.
 11. Jeg har vel sikker 10-12 forskjellig titankjeler, og har tidligere kun sverget til det. Fordelen er helt klart lettere vekt, men også at titan er helt ufarlig for mennesker. men jeg har den siste tiden falt for kjeler med fluxring. Spesielt på turer med gass som drivstoff. Da er effektiviteten viktigst, da det å spare vekt på størrelsen på gassboksen, knuser det en sparer på kjelen. Favorittkjelen min på aleneturer er nå jetboil stash, som er av aluminium. Lav vekt og veldig effektiv. På bål eller tilsvarende er det bestandig titan. Når det gjelder kopp, har jeg en dobbeltvegget titankopp fra snowpeak som er helt overlegen på å holde varmen, men behagelig å drikke av.
 12. Finner ikke noe fiskekort rundt kvinesheia. Er kanskje ikke lov å fiske i det området
 13. Ser fint ut på kartet i Kvinesheia og området nordenfor. Jeg og en arbeidskollega vurderer en tur i området, da vi bor på hver vår kant av landet, og dette er ca midt i mellom. er det noen som har tips til fine områder eller vann i området? Gjerne med litt fisk. Er det fiskekort å få kjøpt eller kun grunneiere som ikke ønsker fiske i område? Alle tips tas i mot med åpne armer 😊
 14. Om det er de ultimate knivene vet jeg ikke. Har endel kniver, men disse er nå favorittene. Benchmade Bugout i lomma og adventure Sworn i beltet passer meg godt. Ofte bare en av dem 😊
 15. Hei mine soveposer fra Mountain Equipment Xero serien begynner å bli modne for utskiftning. Men hvilken serie har overtatt for Xero serien? Snakker da ikke om Xeros serien som fortsatt er i salg. Min Xero 250 veier vel 550g og jeg sover uten å våkne ned til ett par minus Eller er det andre poser med komfort temp rundt 0 grader på halvkiloen man bør sjekke ut?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy