Gå til innhold
  • Bli medlem

fiskekongen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    895
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

fiskekongen vant dagen sist 5. oktober 2021

fiskekongen hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

627 Excellent

2 følgere

Om fiskekongen

  • Bursdag 08. sep. 1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Stathelle

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ok. Var redd vann over 1400m var håpløst. Ser det er meldt nattetemperaturer ned mot 0 allerede neste uke. Jeg tar nok med både fluestanga, slukstanga og mark.
  2. Heisann jeg har ikke vært på Hardangervidda i september tidligere. Jeg planlegger en tur første uka i september, og lurer på hva folket har av erfaring fiskemessig i september? Blir vann over 1400m for høy så seint på året? Hvilke erfaringer har dere med septemberfiske på Hardangervidda?
  3. Hei Sitter å kikker på en tur planlagt nå i år, og lurer på om noen har gått via disse vanna? Hvordan er det med teltplasser og gjerne litt om fisket. Skriv gjerne på PM hvis det ikke ønskes kringkastet. Stor fisk slippes alltid ut igjen. vurderer å gå fra Tuevotni til Litlos og derfra til ake til Middalsbu. Den siste delen er ikke helt spikra. Vurderer å heller gå østover fra Tuevotni. den ser tøff ut den stigningen fra Middalsbu kom gjerne med erfaringer fra området😊
  4. Ja likt som N2, men lettere enn det vi kaller luft. Men det var ikke det som var poenget. Poenget er at CO ikke legger seg som ett teppe i bunn av teltet. Noe mange glemmer er CO2 konsentrasjonen det kan bli i ett telt. Ja det trengs mye mer CO2 enn CO før det blir farlig. Men det kan faktisk være enn problem. Etter ca 10min fyring med en XGK i telt sommerstid, bare for å måle gass, hadde O2 nivået falt nesten 2% i teltet. Orket ikke fyre mer, da det ble for varmt i teltet. Hadde som mål å foreta skikkelige målinger vinterstid, også Benzene nivåer. Men har ikke blitt noe. Kanskje får jeg det til denne vinteren. Ved langvarig fyring vinterstid kan trøttheten du føler faktisk være CO2. Fordelen er at det er mye lettere for kroppen å kvitte seg med CO2 enn CO, slik at en rask utlufting hjelper. Man kan faktisk få CO2 forgiftning selv om det er nok O2 i atmosfæren man befinner seg. Poenget er vel at man uansett bør passe på å lufte ved fyring i telt. Spesielt vinterstid med snømatter nedgravd. "Symptomer på karbondioksidforgiftning: Ved nivåer på 1 % kan søvnighet oppstå, økes verdien til 3 % kan en føle redusert hørsel, økt hjertefrekvens og blodtrykk, enda høyere verdier fører til enda mer alvorlige symptomer og til slutt død ved rundt 8 %" Ved bruk av rusmidler som alkohol, vil kroppens toleranse for CO og CO2 reduseres. Noe å tenkte på
  5. Dette er vel ikke helt riktig. CO er lettere enn luft, mens CO2 er tyngre. Men forskjellene er såpass små, at er det noe bevegelse inne i teltet vil dette være godt blandet.
  6. Ser flere har forklart dette i flere tråder, og er feil. CO er lettere enn luft! CO2 er litt tyngre. Forøvrig er forskjellene så små, at i ett telt eller andre områder hvor det er bevegelse i lufta vil det være liten forskjell i konsentrasjonene.
  7. Til dere som samler og faktisk bruker deres eldre parafinbrennere. Hvis dere bare kunne velge en, og den skulle være deres eneste turbrenner, hvem hadde dere valgt? la oss inkludere Svea 123 og 111 selv om dem ennå produseres Begrunn gjerne svaret 😊
  8. At prisen er høyere for LM produkt i butikk enn fra Amazone / Aliexpress syns jeg her helt greit. Selvfølgelig kan man bestille fra Kina, men da med laaaang ventetid til tider. Man betaler for kort ventetid, og at LM har valgt ut de produktene han mener er funksjonelle av en jungel av produkter på Amazone.
  9. Tja… jeg har da hatt MSR, Primus og Coleman som har feilet også. Alltid med ekstra pumpe hvis det er kritisk. Og pumpa her er mer i metall enn f.eks MSR. Så i utgangspunktet er det ikke noe værre. Ser ut som han fikk ny uten spm også. Men kan nok hende min XGK fortsatt vil være med på lengre vinterturer uansett.
  10. Fikk denne i hus for ett pr mnd siden. Må bare sonar det er merkelig at denne ikke er mer ettertraktet. Fantastisk brenner!! Lager man mat til mer enn en er denne helt fantastisk!
  11. Ha med noen litt større. Spesial i 12g og møresilda i 10g. Farger er litt smak og behag. Men kobber/rød, sort/rød og helt sort er bestandig med.
  12. Hilleberg Allak 3, da mitt Yndlingstelt Black Diamond Awhanee begynner å bli godt slitt. Og det sendes ikke lenger til Norge. Spent på om det kan erstatte teltet 😊
  13. Mitt reinsfjell superlight revnet sømmen til det ene bardunfestet første døgnet på Hardangervidda sommerstid. Blåste vel ca 15sek/m. Men det var nok til at jeg ikke stoler på SL modellene for turer i høyfjellet. Var skeptisk allerede da jeg sko det opp. tråkker vel noen på tærne, men SL modellene til helsport virker noe pinglete for røft vær. I motsetning sto mitt zpack duplex i 24sek/m. har liten erfaring med hund, men er redd det er få telt som har stort nok fortelt. Exped orion og Black Diamon Awhanee med fortelt er vel dem jeg kan komme på som kan passe. Sistnevnte har støtt fortelt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.