fiskekongen

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  611
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

fiskekongen last won the day on Februar 3

fiskekongen had the most liked content!

1 følger

Om fiskekongen

 • Rang
  Ensom ensomhetsjeger
 • Bursdag 08. sep. 1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Stathelle
 1. Reiser på vidda iløpet av helga. Vurderer å gå fra Dyranut til Rjukan. Noen som har gått der i år, eller deler av ruta? Eller kjemper til isforhold på de regulerte vanna?
 2. Vintersovepose til fjellet

  Trodde du mente minus grader jeg 😁 Jader ser man hvor mye to lag gjør, hvis dette fungerer ned til 20 minus 😊👍
 3. Vintersovepose til fjellet

  Regner med det ikke var 17 plussgrader du mente? 😊
 4. Oppvask

  Har en Msr såpe som ikke er miljøskadelig. Husker ikke navnet. Steker jeg har jeg i litt vann mens panna er varm for å få ut det verste fettet. Ellers har jeg gjerne litt fett igjen til neste steking. Ellers er elvegrus og mose toppers
 5. Vintersovepose til fjellet

  Har en ME fiberpose ytterst og en ME dunpose inni. komfort temp på dem er -10 på fiberpose (1.7kg) og en ME Xero 250 eller 750 inni. Disse to har komfort på henholdsvis -1 og -15 mener jeg å huske. Tror ikke det skiller så veldig mye på komfor temp om jeg velger den ene eller den andre dunpose inni. Klemmer mer av duna flatt med 750 posen inni. Hvor total komfor temp blir er jeg litt usikker på. Men tipper på kaldere enn -20 Kanskje andre har noen erfaringer her som har liggi i tilsvarende oppsett så kaldt at dem har fryst?
 6. Ønskes kjøpt: Jetboil

  Jeg har forsåvidt en jeg ikke blir brukt, også den med potstand. Tror jeg har presskanne del til den også.
 7. Om lysmåling

  Sier på ingen måte at man skal ta motivet så mørkt at du mister detaljer? Får vel ikke særlig mere bildestøy ved å øke eksponeringen litt på en RAW fil?
 8. Om lysmåling

  Er du usikker på lysmålingen så er ett lite triks å alltid ta bildene litt undereksponert (mørke) og heller gjøre dem lysere i lightroom. Det er lettere å gjenskape informasjonen i det mørke enn i det lyse. Eller for å si det på en annen måte blir det lyste raskere utbrent. Det mange gjør litt feil er å ha hoved punktet riktig opplyst, også blir himmel utbrent. Og da hjelper det lite om det tar ti RAW format eller bruker lightroom aldri så mye....
 9. Vintersovepose til fjellet

  Selv bruker jeg en litt romslig XL utgave av en ME fiberpose ytterst, og en ME dunpose inni. Funker knall!
 10. Valg av bensinbrenner?

  Har snust litt på den brenneren selv, men vært skeptisk til pumpa på disse. Fatter ikke at MSR ikke kan lage ei skikkelig robust pumpe på deres ekspedisjonsmodell..... Har noen av dere hatt problemer med ødelagt pumpe?
 11. Valg av bensinbrenner?

  I følge denne beskrivelsen har EX myk slange isteden for stiv? XGK EX er stabil og pålitelig noe som sørger for en trygghet på tur der du er avhengig av brenneren. Til forskjell fra den tideligere modellen så har EX blitt utstyrt med en myk drivstoffslange, noe som igjen sørger for at den blir mer kompakt når den pakkes sammen. Da kan den pakkes iin i en av kjelene i turkjøkkenet ditt.
 12. Valg av bensinbrenner?

  Omilite med silencer har ikke problemet du skisserer...
 13. Kokeapp...

  Til smelting av snø er det bensin/parafin brennere som gjelder. Finnes rødspritbrennere eller system som er ganske effektive. Ett eksempel er caldera cone fra Traildesigns. Ellers har jeg samme bensindrevne som Espen. Til kokkelering og gass kan jeg anbefale denne fra BRS billig og grei. http://s.aliexpress.com/2qmUnUbi
 14. Valg av bensinbrenner?

  Bensinbrennere soter under forvarmin med bensin hvis det er kaldt. Så på kalde vinterturer er det en fordel å varme opp med rødsprit
 15. Sony A6000

  Uten tvil ett godt kamera med stor sensor. Jeg vurderte dette selv, men endte opp med ett Olympus OMD 4/3 kamera isteden. Kameraet har mindre sensor, og derfor ikke krever lite store objektiver. Fantastisk å reise på tur med utskiftbar optikk som ikke veier ett tonn Prisen på objektivene er også lavere ettersom de er mindre, uten at kvaliteten er dårligere Så til turkamera syns jeg dette er mer hendig.