Gå til innhold

dsk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 391
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

dsk vant dagen sist Juli 19 2012

dsk hadde mest likt innhold!

Om dsk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg beklager hvis svaret over er usaklig, jeg klarte bare ikke å holde meg. Spørsmålet er jo egentlig relevant nok. Transportvilkårene for bagasje er her: https://goo.gl/qE5CP7 hvor vi må legge vekt på: C. Ildsfarlige og eksplosive stoffer og annen bagasje som åpenbart kan innebære en sikkerhetsrisiko, kan ikke tas med inn på toget. Det er slett ikke åpenbart for meg at det kan medføre en sikkerhetsrisiko dersom det er i god stand og godt pakket. Hadde du tatt med bensinen i en beholder som var uegnet så...
 2. Du får også lov til å ha med alkohol som er kjøpt utenfor toget, store mengder tannkrem, kniv og øks i sekken og til og med nistemat.
 3. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Jeg var kanskje litt streng vdrørende prisen, den ser jo utvilsomt bra ut. Jeg sliter litt med å bestemme meg for verdens beste, men 111 med bråkebrenner ligger godt an når vekta ikke teller for mye. 111 T er en ******* bra primus! den også.
 4. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Litt dyr 111T men så godt som ubrukt: https://www.finn.no/133928357 Ser ut som det er en nabo jeg ikke kjenner.
 5. dsk

  Dragonfly eller XGK?

  Noen av gamlekara (60+) mener at med shakerjet ble finjusteringen på svak varme dårligere.
 6. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  En annen her: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=64819496 også hyggelig og hjelpsom.
 7. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Bruksanvisning for 111T: https://goo.gl/5gbEz9
 8. dsk

  Dragonfly eller XGK?

  Spent på testresultater, MSR har blitt bedere og bedre gjenom årene, ikke minst pumpene som er nå er ganske driftsikre ned til en del kuldegrader. Noen mener at shakerjet er en ulempe, men det stikke opp fra innsiden, og å dytte rusket ut må jo være bedre enn å trykke det inn.
 9. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  111B har vel aldri vært solgt i Norge, siden Norge og Østerrike egentlig hadde et merkelig forbud mot bensin-primuser. det er en på eBay: https://goo.gl/gJXazv
 10. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Det 4. røret led forvarmingsvæske ned i skålen, og satbiliserer så toppen ikke vrirseg i varmen. Det siste drivstoffet passerer før dysa er ventilen i enden av spindelen, og nåla. en lekkasje i brenneren fordi en lodding ikke holder blir da høyst samsynelig mellom tank og ventilen, med påfølgende bål.
 11. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  B brenneren har bare 2 rør opp til toppen, parafinbrenneren har 4
 12. dsk

  Det ideelle Trangia oppsettet

  En mulighet er med soto Muka stove. https://goo.gl/eGdZ2H dsk
 13. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Dette er en ren parafinbrenner, det kan gå bra med bensin, flere har fått det til, men av og til går brenneren i stykker, og du får en lekkasje mellom tanken og avstegningsventilen. Så langt er det ikke kjent at noen har fått alvorlige skader av det. 111B har et nesten likt brennerhode, og en litt annen dyse.
 14. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Kjempe, Det ser ut som kaffe, men jeg regner med at blandingen var litt annerledes Kjempeide med en ny tråd spesielt om rengjøring av brennere, kanskje vi skulle dele opp slik at vi har liggende en for tanker, en for reparasjon av pumper, en for å lage deler selv slik som pumpelær, pakninger etc?
 15. dsk

  Optimus 111 (hvor mange eier denne?)

  Kan du måle om diameteren på de pumpene er ulike? Jeg vet at Optimus 00 hadde slankere pumpesylinder på de første i forhold til de siste. Spyttinga er vanskelig å forklare, jeg renger med at du har grei parafin (uten vann og partikler) i tanken, og at metallfilteret i koblinga mellom tank og brenner er sjekka. (Rull med finmaska netting)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.