Gå til innhold
 • Bli medlem

dsk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 589
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

dsk vant dagen sist 19. juli 2012

dsk hadde mest likt innhold!

Om dsk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kjempetips, denne pulseringen er ofte hørt på bensinbrennere i større eller mindre grad. Takk! 😊
 2. Det har vært litt opp og ned med Nova etter at produksjonen ble flyttet ut av Sverige, Rett og slett ustabil kvalitet.
 3. Bøy på sugeslangen så den ligger og trykker mot bunnen.
 4. Du finner ingen stormkjøkken som takler vind like godt som Trangia, Bruker du slangebrenner og lager deg en vindskjerm som passer til den største kjelen så er du nesten best tjent med det. Vindskjerm lages enkelt : [Hidden Content]
 5. Ja det er forskjell, men det på brennerne også, så noe passer på alle bokser.
 6. Ser jo bra ut, så nå er det bare ut å teste. 😊
 7. Det var en fin oppsummering, jeg hadde nok gått for slangebrenner.
 8. Det er mange fine adaptere fra Kina også som kan gjøre toppmontert til slangebrenner. (men også det blir ekstra vekt) Er er 2 eksempler: Adapter1 Adapter 2 Det er ikke sikkert at pris og kvalitet henger sammen, men den dyreste og antatt tyngste er jo mer universal. Biltemas billigste gass kommer jo på slike beholdere som ser ut som spraybokser og der er prisen pr gram lav både på butan og på butanmix, og da er kanskje den billigste over det beste alternativet?
 9. Jeg har lagt ut ei til salgs, rett og slett fordi jeg liker bedre non-stick panner, men jeg bruker ikke lage mat på bål. Rustfri, solid og sammenleggbar men den veier en halvkilo. Vanskelig å anbefale noe man kvitte seg med 😁 men din bruk er jo helt annerledes så du får tenke på det 😊 [Hidden Content]
 10. Jeg gjetter på at noen som selger o-ringer kan hjelpe deg. Er de usikre på hvilke gummikvalitet så si at hvis de tåler bensin så holder det nok bra. Bilverksteder, Tess, Biltema, +++ Jeg er usikker på eksakte mål, men ta med både brenner og en gassboks.
 11. Dette er nok et filter, tilsvarende problem i Optimus Nova har blitt løst med å kaste det, og å oppfordre til å sile bensinen før du har det i flaska. Noen bruker til og med kaffefilter, biltema har filter til å sette på bensinslange, og som kiles fast i enden på ei billig trakt. Selv bruker jeg bare en gammel colemantrakt med netting i bunnen. Skal ikke garantere at det er bra nok, men jeg har ikke hatt noe problem med tett dyse som ikke kan stikkes opp på 30 sekunder de siste 25 årene, (lenger tilbake er jeg usikker på når det skjedde, men da brukte jeg mye mer parafin).
 12. Er en ubrukt 111 med bråkebrenner verdt 2000 når du kan få en brukt med stillebrenner til 950 hos Forsvarsbrukt? Jeg har denne, og en nesten lik, men med klistrelapp på lokket med Optimusmerket.
 13. Tilsvarende tapp på min også... inntil jeg filte den bort. Super kvalitet på disse pumpene. Tok mange år før jeg følte meg komfortabel med pumper med mange plastdeler. Men må jo innrømme igjen at det kommer mye bra også når det utvikles nye ting. Til og med kinapumpene begynner å bli bra hvis du bare bytter til pumpelær om du skal bruke dem i skikkelig kaldt vær.
 14. For en del år siden laget jeg en liste over en del Optimus delenummer og hvor de passet, kan det hjelpe? [Hidden Content]
 15. Jeg bruker ofte denne kombinasjonen [Hidden Content] [Hidden Content] Nå har jeg ganske dilla på brennere og hjemmelaget vindskjerm og en coleman Apex bruker jeg enda oftere, men vil fortsatt anbefale trangiasett slik du beskriver dine behov. Spritbrenneren er lydløs, har lite futt, og soter... så går den ofte tom for sprit før maten er ferdig. Den ligger i skapet, men jeg kommer neppe til å bruke den. Hvis noen anbefaler noe som ligner på Trangia og som er både billigere og lettere så stemmer jo det, men det er så tynn aluminium at det blir le
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.