Gå til innhold

Olav Nilsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Olav Nilsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Trist sak, og. Det er altfor mange av dem. Jeg er imidlertid en av dem som mener den generelle båndtvangen burde avvikles. Den er smør flesk. Den generelle aktsomhetskravet i hundeloven gjelder hele året: Det er de som ikke er bevisst dette grunnleggende kravet som skaper kaos uansett årstid. Her hvor jeg bor vasser jeg i rein, rype og elg året rundt. Det ville vært absurd å tro at jeg gjorde noe lovlig om hunden min sprengte rein 31. mars, men ikke 1. april. Like absurd er det å skulle sette bånd på hunden 1. april bare fordi kalenderen sier det, på en plass uten hverken vilt eller folk og med en hund man kjenner ut og inn. Så jeg bryter båndtvangen daglig og med god samvittighet. Jeg har en hund som må få brukt seg slik den er tenk å brukes, noe annet ville vært dyreplageri. Aldri hvor som helst eller når som helst, og hunden er vesentlig mer i bånd enn uten hele året. Men på en liten håndfull oversiktlige steder som jeg kjenner godt. Stedet i NRK-saken er jeg ofte, og det er et sted jeg aldri ville sluppet hunden. Jeg kjører samme linja enten det er januar eller mai, men i mai er utvalget av plasser enda mer innskrenket grunnet hekkende fugl. Hvis man hadde håndhevet det generelle aktsomhetskravet i hundeloven klarere så tror jeg det hadde fått ned antall hendelser året rundt. Da måtte hundeeiere ta et helt annet ansvar enn de gjør nå - uansett årstid. Det er heller ikke et ubetydelig antall skader som skjer selv om hunden er i bånd - 15 meter langline betyr ikke på noen måte at man nødvendigvis har kontroll på hunden.
 2. Hvis det er Shangri-la 5 du har så vil jeg knappest kalle det et femmannstelt, men ja, det er et flott og romslig telt. Og lett. Det er imidlertid ikke til salgs lengre (mener jeg), og om det var det så ville nok prisen ligget på et helt annet nivå enn 2800,-. Og på papiret er det jo et telt med betydelig tynnere og mindre vannbestandige duker. Det blir, på tross av veldig lik formfaktor, to ganske forskjellige telt. Det mest sammenlignbare teltet i dagens norske marked er nok Bergans Wiglo LT4, det er vel der lista ligger. Det veier over 6 kilo og koster nærmere 2000,- mer. Det kan helt sikkert være gode grunner til å velge det, men da er vil i alle fall sånn i rimelig samme bruk og spesifikasjoner. Tungt? Alt er relativt og alt til sitt bruk. Jeg har ingen problemer med å ta med et 5kg telt alene på en lettgådd helgetur med 2-3-4 timer å gå hver vei. Er man to stykker er det i alle tilfeller helt uproblematisk, og teltet tar helt fint tre voksne personer med en viss comfort inntakt. Fire går også, selv om jeg aldri ville gjort det personlig. Grunnet pakkedimensjonene så er nok ikke teltet det jeg ville tatt med meg på riktig langtur, dog, men som camping/kajakk/langhelgetur så ser jeg ingen problem. Det er da flusst av trange tomannstelt på godt over 3 kilo folk går rundt med alene uten å klage. Før man evt har vært inne på et forum som dette og fått for seg noe annet
 3. Da ser jeg at pluggene også er oppgradert fra fjorårets modell. Da var det type strikkepinner. Så lenge ytterduk og innerduk er satt sammen så tar det maks 5 minutter å sette opp teltet. Kanskje et par minutter til om man vil bruke bardunene oppe på teltet, men det står ganske godt uten. Veldig mye telt for pengene. Pent er det også!
 4. Nå har dette teltet kommet i oppdatert versjon. Nytt er ripstop-duk (byttet fra HydroTex HD, til HydroTex HD RS - ellers samme spec) og gråfarget innertelt istedenfor den gule. Vekten ser ut til å ha økt 400g til 5,4 kg. Teltet var fint som det var og jeg er ikke engstelig for at duken uten RS skal revne med det første. Jeg hadde sett monn i den nye fargen på innerteltet, dog. Uansett så er dette ekstremt mye telt for pengene og har, i min bok, klare designfordeler sammenlignet med Bergans Wiglo LT4 (høyde, senterstang utenfor innertelt, ca 1kg lettere og på papiret tåler både bunnduk og ytterduk vesentlig mer vann), men her er det nok litt smak og behag. Uansett, til 2800,- kroner er det et røverkjøp (1800,- billigere enn Wiglo) for de som trenger et romslig telt til normal turbruk/leirliv. Hvordan kvaliteten er over tid sammenlignet med Bergans blir vanskelig å synse så mye om pr nå.
 5. Sansa, 3 år gammel golden retriever av jaktlinjer (aka jaktgolden).
 6. Jeg har sett de to første av sesong 2. Folk er virkelig forskjellige, virkelig to ytterpunkter der. En voksen, turvant og åpenbart meget fysisk sterk jente som egentlig ikke hadde noen problemer med å gjennomføre overhodet. Gått mange, mange mil på ski før hun, bodd i telt mange, mange netter - om enn ikke på skikkelig langtur som her. Hun var stort sett bare på tur hun og det var full mestring og ekte turglede. Hun var riktignok ikke helt alene, med bestyrer og gjester på hytter innimellom. Flott turbeskrivelde og et spennende "bekjentskap", men kanskje ikke helt det jeg forventer med tanke på konseptet: litt for mye hjelp, og litt for dreven i utgangspunktet. Og en ung gutt som elsket naturen, en skikkelig drømmer, men som neppe hadde vært mye på tur før. Med en hund som heller ikke var allverdens vant - stakk av, livredd for elver. Gutten vaset rundt i barføttene, gadd ikke ta på seg regntøy, aaaaaltfor tung sekk (på tross av moren hadde påpekt det). For ikke å snakke om hvor tung den måtte ha blitt når alt ble gjennomvåt! Og så fikk han skikkelig surt nordlandsvær nærmest uavbrutt i tillegg. Stakkars fyr! At han holdt ut en uke er rett og slett en bragd det står skikkelig respekt av. Skal se de to neste i kveld. Håper på noe midt i mellom disse to ytterpunktene. En forberedt nybegynner med realistiske forventninger og ambisjoner.
 7. Vil tippe det er samme stoffet det er snakk om. De bruker det (HydroTex HD, 75D, 185T) til veldig mange telt. Prisen på Wickiup er jo ikke helt hårreisende (havner kanskje på rundt 6500,- med innertelt), med GC koster jo maksimum halvparten. Nå er jo ikke krona veldig sterk for tiden (sammenlignet med da du kjøpte kanskje), så det kan jo ha litt å si.
 8. Nei, hvilken funksjon det bikubemønsteret har vet jeg ikke, men det er definitivt ikke listet som ripstop av Robens. Uten at det bekymrer meg nevneverdig. Dette er ikke en lettvektsduk - den kjennes svært solid ut. Har ikke sett Wickiup før og det så veldig fint ut! Men blir jo et litt annet telt vektmessig ja... og prismessig. Sånn form/funksjonsmessig er jeg sikker på at du vil trives i Green Cone (om du liker Wickiup) så lenge du orker å dra på et par kilo ekstra.
 9. Ja, det har jeg. Om enn i veldig begrenset omfang. Har sovet 5 netter i teltet. 3 oppi Rondane i fryktelig varm vær. 2 i litt skodde/regn. Teltet har også stått oppslått utenfor huset en liten uke. Jeg synes teltet er helt genialt. Masse plass for to. Tre ligger nok greit. 4 voksne er mulig, men neppe noen høydare. Romslig fortelt - der kan man fint sitte med le for vind enten i campingstol eller på marka (med døra åpen). Bra med luftemuligheter - nesten heldekkende mesh i inngang hjelper. Mulig å stenge helt - det er dobbel dør. Ekstremt enkelt å sette opp (etter at jeg omsider fikk innerteltet på plass - det kom løst). Justerbar i høyden - tar man stanga på det laveste fungerer ytterduken nærmest som om den har stormmatter. Veldig greit at stanga er desentrert slik at den ikke går inn i innerteltet. Rikelig med barduner. Trenger ikke bruke alle ved godt vær. Rett over 5 kg er lett med tanke på størrelsen. Ingen tegn til vann/kondens inne i teltet den uken det sto på plena i varierende vær. Og så synes jeg teltet er veldig pent! Kvaliteten virker å være bra, men duken er ikke ripstop. Men den er kraftig, noe som kompenserer en del. En liten filleting har gått gjennom kvalitetskontrollen uten å blitt oppdaget. Der det skulle vært en liten ring for å feste innertelt i yttertelt var det en plass montert feil og satt på noe klipsgreier. Som sagt en filleting som tok 24 sekunder å rette selv, men neppe noe som hadde skjedd hos Hilleberg. Litt kjipe strikkepinneplugger, men de har jo sitt bruksområde de også. Som sagt, begrenset hvor mye erfaring jeg har så langt, men de jeg har er veldig positive. Til prisen jeg fikk det for var det et røverkjøp. Mener det er et svært godt kjøp til 3000,- også. Skal få tatt litt bilder ved neste anledning - til uka blir det kanskje telttur igjen.
 10. Kjenner ikke teltet, men ut fra dimensjonene så tror jeg nok mange på 1.92 vil finne det ganske trangt. 80cm høyde og 220 cm liggelengde med skrånende vegger (begge ender) er godt under middels. Men det er jo kun du som kan svare på om du synes det er for trangt for deg! Personlig ville jeg med mine 180 cm klikket i vinkel bare over mangelen på takhøyde
 11. Høres veldig fornuftig ut Og så vidt jeg vet så er det ikke noe stil-politi ute i marka/fjellet. Om noen skulle tenke på slikt, så sier det vesentlig mer om dem enn om deg Eller så er de der, men jeg har blitt immun mot dem etter å ha opplevd for mye av det blant syklister og fluefiskere ... sier fremdeles mest om dem
 12. Folk har gått med slike poser i årtier, og majoriteten gjør det fremdeles. Mange folk her inne er nok i øvre normalområde hva gjelder fokus på utstyr og vekt. Må du bruke 95-literen så er vel ikke det noe stort problem? 40 liter høres uansett litt snaut ut i mitt hode... Du får forresten kompresjonspose til soveposen, om det ikke fulgte med. Ikke så komprimerbar som en dunpose men det hjelper en god del...
 13. Ja, når du sammenligner LT4 med et telt som er 3 meter høyt og rommer opp til 8 personer, så er det klart sistnevnte taper når det gjelder vekt Du burde, som sagt, sammenlignet med Green Cone om det skulle gitt noen mening. Men, uansett, gratulerer med et godt telt som vil gi deg glede i mange år framover!
 14. Ser vel mer ut som en form for granat? Om enn litt blasse i fargen... Finner ofte slike belter med granat i alle fall, men sjelden så tydelig som det du har funnet. Spesielt nært havet hvor vann har vasket ut noe av de mykere bergartene rundt. Granat er mye hardere en bergartene de ble dannet i. Landhevingen gjør selvsagt sitt til at det ikke trenger å ligge helt nede i fjærsteinene lengre.
 15. Jeg har ingen erfaring med teltene, men gjorde meg en observasjon her tidligere angående pris. Kårvatn er vel både importør og eneste salgskanal for disse i Norge. Teltene virker å være ekstremt overpriset. Det er satt en høy veiledende pris og deretter en konstant rabatt slik at det ser ut som et godt kjøp. Det er en tvilsom praksis og det blir enda mer tvilsomt når man ser hva teltene selges for i resten av Europa. Der er prisen langt under den rabatterte prisen fra Kårvatn. EDIT: Dette i motsetning til Salewa-teltene som selges sterkt rabattert hos vpg. Der holder prisene seg svært godt sammenlignet med resten av Europa.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.