Gå til innhold

Olav Nilsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Olav Nilsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Olav Nilsen

  Romslig telt/lavvo til to - Robens Green cone?

  Vil tippe det er samme stoffet det er snakk om. De bruker det (HydroTex HD, 75D, 185T) til veldig mange telt. Prisen på Wickiup er jo ikke helt hårreisende (havner kanskje på rundt 6500,- med innertelt), med GC koster jo maksimum halvparten. Nå er jo ikke krona veldig sterk for tiden (sammenlignet med da du kjøpte kanskje), så det kan jo ha litt å si.
 2. Olav Nilsen

  Romslig telt/lavvo til to - Robens Green cone?

  Nei, hvilken funksjon det bikubemønsteret har vet jeg ikke, men det er definitivt ikke listet som ripstop av Robens. Uten at det bekymrer meg nevneverdig. Dette er ikke en lettvektsduk - den kjennes svært solid ut. Har ikke sett Wickiup før og det så veldig fint ut! Men blir jo et litt annet telt vektmessig ja... og prismessig. Sånn form/funksjonsmessig er jeg sikker på at du vil trives i Green Cone (om du liker Wickiup) så lenge du orker å dra på et par kilo ekstra.
 3. Olav Nilsen

  Romslig telt/lavvo til to - Robens Green cone?

  Ja, det har jeg. Om enn i veldig begrenset omfang. Har sovet 5 netter i teltet. 3 oppi Rondane i fryktelig varm vær. 2 i litt skodde/regn. Teltet har også stått oppslått utenfor huset en liten uke. Jeg synes teltet er helt genialt. Masse plass for to. Tre ligger nok greit. 4 voksne er mulig, men neppe noen høydare. Romslig fortelt - der kan man fint sitte med le for vind enten i campingstol eller på marka (med døra åpen). Bra med luftemuligheter - nesten heldekkende mesh i inngang hjelper. Mulig å stenge helt - det er dobbel dør. Ekstremt enkelt å sette opp (etter at jeg omsider fikk innerteltet på plass - det kom løst). Justerbar i høyden - tar man stanga på det laveste fungerer ytterduken nærmest som om den har stormmatter. Veldig greit at stanga er desentrert slik at den ikke går inn i innerteltet. Rikelig med barduner. Trenger ikke bruke alle ved godt vær. Rett over 5 kg er lett med tanke på størrelsen. Ingen tegn til vann/kondens inne i teltet den uken det sto på plena i varierende vær. Og så synes jeg teltet er veldig pent! Kvaliteten virker å være bra, men duken er ikke ripstop. Men den er kraftig, noe som kompenserer en del. En liten filleting har gått gjennom kvalitetskontrollen uten å blitt oppdaget. Der det skulle vært en liten ring for å feste innertelt i yttertelt var det en plass montert feil og satt på noe klipsgreier. Som sagt en filleting som tok 24 sekunder å rette selv, men neppe noe som hadde skjedd hos Hilleberg. Litt kjipe strikkepinneplugger, men de har jo sitt bruksområde de også. Som sagt, begrenset hvor mye erfaring jeg har så langt, men de jeg har er veldig positive. Til prisen jeg fikk det for var det et røverkjøp. Mener det er et svært godt kjøp til 3000,- også. Skal få tatt litt bilder ved neste anledning - til uka blir det kanskje telttur igjen.
 4. Olav Nilsen

  mckinley compact 2 erfaringer ?

  Kjenner ikke teltet, men ut fra dimensjonene så tror jeg nok mange på 1.92 vil finne det ganske trangt. 80cm høyde og 220 cm liggelengde med skrånende vegger (begge ender) er godt under middels. Men det er jo kun du som kan svare på om du synes det er for trangt for deg! Personlig ville jeg med mine 180 cm klikket i vinkel bare over mangelen på takhøyde
 5. Olav Nilsen

  Vikafjell sovepose og litt andre spørsmål

  Høres veldig fornuftig ut Og så vidt jeg vet så er det ikke noe stil-politi ute i marka/fjellet. Om noen skulle tenke på slikt, så sier det vesentlig mer om dem enn om deg Eller så er de der, men jeg har blitt immun mot dem etter å ha opplevd for mye av det blant syklister og fluefiskere ... sier fremdeles mest om dem
 6. Olav Nilsen

  Vikafjell sovepose og litt andre spørsmål

  Folk har gått med slike poser i årtier, og majoriteten gjør det fremdeles. Mange folk her inne er nok i øvre normalområde hva gjelder fokus på utstyr og vekt. Må du bruke 95-literen så er vel ikke det noe stort problem? 40 liter høres uansett litt snaut ut i mitt hode... Du får forresten kompresjonspose til soveposen, om det ikke fulgte med. Ikke så komprimerbar som en dunpose men det hjelper en god del...
 7. Olav Nilsen

  Erfaring med Robens Field Station (vs Bergans Wiglo)

  Ja, når du sammenligner LT4 med et telt som er 3 meter høyt og rommer opp til 8 personer, så er det klart sistnevnte taper når det gjelder vekt Du burde, som sagt, sammenlignet med Green Cone om det skulle gitt noen mening. Men, uansett, gratulerer med et godt telt som vil gi deg glede i mange år framover!
 8. Olav Nilsen

  Små "vorter" i fjellet

  Ser vel mer ut som en form for granat? Om enn litt blasse i fargen... Finner ofte slike belter med granat i alle fall, men sjelden så tydelig som det du har funnet. Spesielt nært havet hvor vann har vasket ut noe av de mykere bergartene rundt. Granat er mye hardere en bergartene de ble dannet i. Landhevingen gjør selvsagt sitt til at det ikke trenger å ligge helt nede i fjærsteinene lengre.
 9. Olav Nilsen

  Husky telt

  Jeg har ingen erfaring med teltene, men gjorde meg en observasjon her tidligere angående pris. Kårvatn er vel både importør og eneste salgskanal for disse i Norge. Teltene virker å være ekstremt overpriset. Det er satt en høy veiledende pris og deretter en konstant rabatt slik at det ser ut som et godt kjøp. Det er en tvilsom praksis og det blir enda mer tvilsomt når man ser hva teltene selges for i resten av Europa. Der er prisen langt under den rabatterte prisen fra Kårvatn. EDIT: Dette i motsetning til Salewa-teltene som selges sterkt rabattert hos vpg. Der holder prisene seg svært godt sammenlignet med resten av Europa.
 10. Olav Nilsen

  Erfaring med Robens Field Station (vs Bergans Wiglo)

  Er ikke det mest sammenlignbare (til LT4) modellen fra Robens heller Green Cone? Det var min konklusjon i alle fall. Og jeg endte etter en del tenking opp med Green Cone. Uansett, Field Station er vel mye det samme som Green Cone, bare større. Teltet er testet et par netter oppe ved Høvringen (Rondane) og som campingtelt på tur opp og ned. Det ble snill bruk i varmt vær. Nå har jeg svært lite sammenligningsgrunnlag når det gjelder denne typen telt, men i min bok er det helt genialt. Veldig lett og sette opp (og pakke sammen) etter «innkjøring» (plugg bunnduken, sett i stanga, plugg ytterteltet. Barduner etter behov.), svært romslig, høyere enn LT4, lettere enn LT4, greit fortelt, stanga er ikke sentrert og stjeler derfor ikke plass i innerteltet. «Dobbel» dør med heldekkende myggnetting og duk - etter behov. Negative ting? Kjipe plugger (type strikkepinne med runding på toppen), men det var bare en av de plassene jeg satte opp hvor det ble et lite problem med slakk etter ei natt. Knotet en hel del med å få innerteltet på plass skikkelig og den prosessen er overhodet ikke beskrevet i «bruksanvisningen». Er fremdeles ikke helt sikker på at alt er 100% der da ikke alt var lite intuitivt. Krever nok ellers litt øvelse og erfaring for å få optimalt ut av luftemulighetene (lengde på barduner/pluggfester for ytterduk samt høyde på stanga). Kvaliteten generelt virker god, men har overhodet ikke fått testet det lenge nok til å konkludere. Eller sammenligne med Bergans.
 11. Olav Nilsen

  Med liten hund på tur

  Neppe feil, men tror det er uvanlig at de er noe særlig under 8 kg. En og annen tispe kan nok sikkert være det. Nok et eksempel på at det blir litt merkelig å kjøpe hund etter en eksakt vektgrense, for ellers er jeg enig i at det kan være et veldig godt forslag.
 12. Olav Nilsen

  Med liten hund på tur

  Ja, det kom kanskje litt i skyggen av alle rasene jeg nevnte, men min erfaring - som de andre også nevner - er at størrelsen, isolert sett spiller nesten ingen rolle. Men jo mindre de er, jo skjørere er de. Og kanskje enda viktigere så er det dette med kulde. Små hunder fryser lett. Men samtlige raser jeg nevnte over har jeg møtt/vært i lag med tur uten noe som helst problem. Mener du shiba? De bikker nok raskt både 8 og ofte 10 kilo. Kjempefine hunder, fantastisk turhund (om man aksepterer at den sannsynligvis vil bli en bandhund), men som den urhunden den er så er det en litt spesiell hund som man bør være sikker på at man har falt for før man går til anskaffelse av en.
 13. Olav Nilsen

  Med liten hund på tur

  Størrelse er ikke det viktigste, selv om jeg personlig ville blitt litt nervøs av å ha en 3 kilos chi springende rundt bena... De ER skjørere enn en 7kg hund. Det viktigste er å finne en sunn rase som ikke er flatsnutet. En del av de mindre rasene er også utsatt for patellaluksasjon - noe som ikke er morsomt på noen som helst måte, aller minst på tur. Dvergschnauzer er robuste og stort sett friske hunder. Fine familiehunder er det også, om enn ikke helt min type hund. Puddel, type dverg, er herlige hunder som er mye mer hund enn det ryktet de kanskje har fått på seg skulle tilsi. Dachs er nevnt - det er forskjellige linjer her, også (dessverre vil noen si) linjer som ikke har vært avlet til jakt på mange generasjoner. Men etter min erfaring mye rart der ... dårlige nerver, bjeffing ... Men gjør man hjemmeleksa si (som man jo skal gjøre uansett) så skal det være mulig å finne bra hunder der også, Herlige hunder når de «virker». Cavalier King Charles Spaniel er også i utgangspunktet fantastiske hunder som kunne være med på alt, men har dessverre blitt avlet fullstendig ihjel (blant annet for kort snute). Hos de få oppdretterene som fremdeles avler friske hunder kan det være flere år ventetid -så trå virkelig varsomt der. Dvergpinscher er også en tøff liten hund, veldig vakre er de også, men kjenner dem ikke så godt ellers. Sikkert mange fler, en del mindre terriere (feks jack russel er en tøffing, men kan være en håndfull, yorkshire terrier er mer selskapshund), men det var da noen. Jeg er litt skeptisk til en sånn absolutt vektgrense - det er ikke alltid så lett å forutse hvor stor feks en dvergpuddel blir. Egentlig et veldig dårlig utgangspunkt for å velge hund. Hva gjør man hvis den plutselig viser seg å bli 8.3 kg? (De fleste blir lettere enn 8kg, men gener er lure greier av og til).
 14. Olav Nilsen

  Hvilket av disse to teltene bør jeg velge?

  Ja, teltet er ganske kort - men målene skal være ganske korrekte. En kompis av meg målte det til 2,09 meter. Han er 185 og synes det går greit. Noe av det kompenseres ved relativt bratte endevegger sammenlignet med mange andre telt. Med dine 175 vil det fungere utmerket. Broren din kan nok synes det blir i korteste laget, men han kan bare våge å klage når han får lånt telt helt gratis Neida, men pass nå bare på at bunnduken er godt utstrukket og at teltet er godt bardurnert slik at det blir maks klaring mellom innertelt og ytterduk, så er det under normale forhold ikke noen katastrofe om man tar litt i i fotenden. Om man er alene og ikke har enorme mengder med utstyr med inn i teltet, så kan man jo legge seg litt skrått og få noen ekstra cm. Gratulerer med nytt telt! (Og skulle du begynne å tvile så har du jo angreretten - ikke alltid lett å vite før man har prøvd ting)
 15. Olav Nilsen

  Telt på budsjett - hjelp en nybegynner?

  Ja, både pro og ikke-pro versjonen er mye for pengene. Kan du strekke deg til pro-versjonen prismessig, så er det enda mer for pengene enn ikke-pro-versjonen jeg linket til over (siden det var samme pris som Marmont). Litt lettere, mindre pakkvolum og noe bedre bunnduk. Begge vil tjene deg godt og etter min mening være bedre allroundtelt enn Marmot. Men du gjør ikke noe galt ved å kjøpe Marmot-teltet heller, altså. Vær oppmerksom på at Salewa er «bare» 210cm langt, men relativt bratte vegger gjør at det plager få. Men er du 202 høy, liksom...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.