Gå til innhold

meisal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om meisal

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

484 profilvisninger
 1. Etter innkjøp av ny sovepose (Warmpeace Viking 900), MÅTTE jeg på fjellet for å prøve den. Endte opp på Sørbølfjellet (ca 1220 moh). Tror gradestokken var nede i minus 10-15 grader i løpet av natten, uten at jeg kan si med sikkerhet hva det var. Kaldt var det i hvertfall. Har aldri sovet ute så sent i året, så det var en ny opplevelse. Våknet tidlig i dag, pakket sammen et kaldt telt og gikk ned til parkeringsplassen. Bilen ville ikke starte. Gradestokken i bilen viste minus 9,5 grader. Såg en stor rev mens jeg stod utenfor bilen og bannet. Dessverre døde batteriet på kameraet i løpet av natten, så fikk ikke tatt bilde. Etter å ha prøvd å starte bilen i én time, startet den heldigvis.
 2. Da det var meldt skyfri himmel og sol torsdag, var det ingen utvei enn å skulke jobben et par dager. Kjørte direkte fra jobb onsdag ettermiddag til Høgfjell/Vikerfjell syd. Første gangen jeg har vært i dette området. Hadde begynt å bli litt mørkt da jeg ankom parkeringsplassen. Etter ca. 30 min, måtte jeg stoppe og slå leir, da jeg ikke såg stien lengre. Grei utsikt å våkne til. Pakket sammen, gikk til Rokofjellet og videre opp til Høgfjell. Gikk annen vei ned for å finne en fin teltplass. Endte opp ved et vann uten navn(?). Fisket litt, men ikke noe napp. Bestemte derfor at det ikke var noe fisk i vannet. Ble mye tid til tv/film på nettbrett. Fredag morgen, noe overskyet, men god temperatur og ingen vind. Turen inneholdt ikke noen spesielle opplevelser, men en fin tur for å ta livet med ro.
 3. Ødelagt bil = ingen fjelltur denne helgen. Endte derfor opp med en padletur rundt Elvannet i Oslomarka.
 4. Fredag reiste jeg direkte fra jobb til fjells. Overnattet ved et vann uten navn, ved Skinanutan. I dag tidlig gikk jeg en tur til en topp (1413 moh) uten navn(?) på Heddersfjell. Fin utsikt mot Gaustatoppen. Sterk vind mesteparten av turen gjorde at jeg ble lei og dro hjem tidligere enn planlagt.
 5. Ble en tur til Ranten (Norefjell) i dag. Kraftig vind på toppen, så ble ikke mange minutter opphold der. Gikk fordi et lite tjern. Is rundt kantene.
 6. Dagens planlagte tur var til Prestaksla over Eidsvågtraversen i Nesset kommune. Parkerte ved Meisalvatnet. Etter å ha gått i litt over et par timer, måtte jeg snu, da det var mye lengre enn jeg antok. Men uansett mye fin utsikt på alle kanter. Slo på GPS på vei tilbake, som viste 6,3 km (én vei). Det var trolig litt over én km igjen til Prestaksla før jeg snudde. Bildet viser Blånebu-hytta på Blåfjellet. Mye opp og ned. Én av mange varder som ble passert. Utsikt mot Eresfjorden.
 7. I dag ble det en tur til Hufatet (842 moh) i Tingvoll kommune. Rimelig lett tur med god utsikt til fjell på alle kanter. Men tilbrakte ikke mange minutter på toppen, da det var sterk vind som gjorde det utrivelig. Mot Sunndalsfjorden.
 8. Kjørte fra Oslo til Geilo, og videre til Hardangervidda, for å se meg litt rundt, og vurdere muligheten for andre turer neste år. Parkerte bilen på en grei plass, og overnattet i bilen. Stod opp tidlig kl. 06:00, skrapte bilruter for rim, kjørte tilbake til Geilo, og opp til Prestholtstølan. Gikk opp til Prestholtskaret, og videre til Prestholtskarvet. Enkel og rask tur. Var nesten nede igjen før jeg møtte store mengder folk på vei opp. Ble lei av å si "Hei", men må jo hilse...
 9. Første gang på Bitihorn (1607 moh). Hyggelig utsikt på alle kanter. Mange snødekte topper/fjell rundt om.
 10. Helgens tur gikk til Sørbølfjellet i Flå kommune (Buskerud). Min første tur i dette fjellområdet. Kjørte til Gulsvik, og deretter bomvei (betaling med mynt eller kort). Hadde med litt ekstra i sekken: 2 liggeunderlag, stor/tykk sovepose, god mat og snacks osv. Nettbrett var også fylt opp med stor mengde serier/filmer. Det er et luksusgode jeg tar med på korte turer. Parkeringsplassen er på ca. 987 moh. Det var satt opp info om fiskekort på starten av en tydelig merket sti. Da ble det bestemt at nærmeste fiskevann var kveldens mål, som låg på ca. 1.224 moh. Utsikt tilbake mot der stien startet. Utsikt fremover. Etter ca. 40 min kom jeg på at jeg hadde glemt nettbrettet i bilen. Gjett om irritasjonen var stor da... Stod og tenkte i et par minutter på om jeg skulle gå ned igjen og hente nettbrettet. Men latskapen er stor, så det orket jeg ikke. Da jeg kom opp/frem til en passende teltplass, hadde jeg brukt ca. 1 time og 20 min fra parkeringsplassen. Da gikk det sent, og jeg brukte en del tid på å finne grei teltplass, da jeg måtte på andre siden av vannet. (Målt på kart i ettertid, viser at jeg gikk bare 3 km). Det var mørke skyer på deler av himmelen, og var derfor veldig rask med å få opp teltet da jeg var redd det skulle begynne å regne. Et siste bilde avsluttet kvelden ute. Våknet tidlig. Nå skulle det fiskes, og deretter en gåtur rundt om på haugene/toppene i området. Skuffelsen ble stor da jeg åpnet teltet og kikket ut. Tykk tåke. Var ute i noen minutter, men det var kald vind, og la meg derfor i teltet i et par timer. Tok en ny tur ut, men da var det værre enn tidligere. La meg i teltet igjen, og prøvde å slappe av. Begynte å tenke: Skal jeg gidde å ligge i teltet i potensielt mange, mange timer, før det kanskje blir greit nok vær til fiske/tur? Eller skal jeg pakke sammen og dra hjem til godstolen? Pakket sekken og telt, og dro hjem. Kom meg frem til parkeringsplassen. Var ikke så tykk tåke akkurat da. Mange ville nok ha sagt at det er idioti å bevege seg ute i ukjent terreng i tykk tåke. Det er jeg helt enig i, men i dette tilfellet såg jeg ikke noen risiko. Holdt meg nærme vannet til jeg kom bort til stien på andre siden av vannet. Så var det bare å følge stien. Men etter å ha gått en stund, ble jeg forvirret og lurte på om jeg var på rett vei. Ble veldig usikker og tenkte "for en idiot" der og da. Men jeg fortsatte på stien, og kom meg trygt til parkeringsplassen. (Kriseplan hvis jeg rotet meg fullstendig bort i tåken; Sett opp telt og vent.) Dette var første tur med nyinnkjøpt stor sekk (Bergans Alpinist 110L). Sekken var i hvertfall grei å bruke. Og masse ubrukt plass.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.