Gå til innhold

meisal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om meisal

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

628 profilvisninger
 1. En nevø har spurt en stund om å få være med på fjelltur. Han har aldri overnattet i telt. Kjøpte et billig & stort telt, da mine "vanlige" telt er for små til to personer. Vanligvis bruker jeg en sekk på 46 liter med plass til alt (liggeunderlag festet utenpå sekken). Til denne turen, måtte jeg ta den store sekken på 110 liter, som ble fylt opp 100% - med telt og to liggeunderlagt festet utenpå sekken. Jeg valgte Blefjell-området pga. nærhet til Oslo. Gutten ønsket ikke å gå så langt, så da endte vi opp ved Nordstulvatnet, bare 1,4 km fra parkeringsplassen. Tiden ble brukt på fiske. Dessverre ikke én eneste fisk ble dratt opp, men gutten var likevel fornøyd, og spurte allerede på vei hjem, om vi kunne ta en ny tur. 50-60% av maten ble tatt med hjem igjen. Tok med for mye, da jeg var usikker på hvor mye nevøen kom til å spise. Masse klær som aldri ble brukt… Noen erfaringer lært, og sekken kan bli betraktelig lettere neste gang. Det var fryktelig mye knott tirsdag ettermiddag/kveld til onsdag morgen. Åpnet teltdøren noen sekunder, kom det masse knott inn. Kroppen er full av bitt fra både mygg og knott. Blefjell er uansett satt på listen over fremtidige turer, men da litt mer i høyden. Som en «premie» for at alt gikk så bra med tur og overnatting, fikk gutten et telt som jeg har pensjonert. Han fikk også soveposen han brukte på turen (som jeg også har pensjonert fra mitt bruk). Da får turutstyr som ikke brukes lengre, muligheten til nytt liv.
 2. Kjørte til Eresfjord, videre opp Kanndalen, og parkerte på Gaddhaugen. Målet var Ryssdalsnebba. Gikk opp (ca. 280 høydemeter) til Nordmørsskaret. Da var klokken 22:20, og telt ble satt opp. Neste morgen våknet jeg kl. 06:00 av alarmen. Alltid litt spenning i å åpne teltdøren. Tykk tåke. Ble derfor liggende i teltet og halvsove i 5 timer, uten at det hadde noe effekt på været. Til slutt bestemte jeg meg for å starte turen mot Ryssdalsnebba. Tenkte at det var OK å gå opp på neste platå (ca. 400 høydemeter) da jeg har vært der en gang tidligere. Sikten skiftet fra å være noen få meter, til å åpne seg litt mer av og til. På den ene siden er det flere hunder meter rett ned. Så holdt meg godt fra kanten. Tok ikke sjansen på å gå lengre enn det jeg har vært før. Så da var det bare å gå ned igjen, pakke sammen campen og dra hjem.
 3. I stedet for å kjøpe noe tull til julegave som aldri blir brukt, fikk min mor (60 år) et "gavekort" av meg julen 2018. Gavekortet var æren av å få være med yngste sønnen på fjelltur, inkl. 1-2 netter overnatting på billig/enkelt hotell eller hytte. Sist uke hadde jeg litt motivasjonsproblemer, og usikker på hvor helgens fjelltur skulle gå. Så da sjekket jeg med mor om hun var ledig til helgen, og da ble det i full fart bestemt å ta tur. Leide et par billig hytter på en campingplass i Borgund (Lærdal). Vi kjørte fra Oslo på fredag ca. 13:00 og var på campingplassen etter ca. 4 timer. Kjørte så til Borgund stavkirke, og gikk opp stien til Vindhellavegen. Mor ønsket å gå ned veien, så da måtte vi også gå "rundt" tilbake til parkeringsplassen. Ble noen kilometer å gå. Lørdag Tidlig lørdag morgen kjørte vi til Lærdalsøyri, og videre opp på Aurlandsfjellet. Målet var Blåskavlen (1.809 moh). Var ikke mulig å gå fra der jeg hadde planlagt, og vi kjørte derfor et stykke videre og 200-300 høydemeter ned før vi parkerte og startet gåturen. Vi gikk opp til Røyrgrindnosi med kjempefin utsikt mot Aurlandsfjorden, Aurlandsvangen og Flåm. Vi fortsatte mot toppen Prest, og videre mot Blåskavlen. Høyeste topp på Blåskavlen var ca. 1 km fra toppen vi endte opp på. Men det var mye snø å gå over + at toppen var for det meste dekt av tåke, så da sa vi oss fornøyd med denne mindre toppen. Det var kald og sterk vind på toppen, gikk derfor raskt ned igjen. Søndag Vi kjørte veldig tidlig fra Borgund mot Oslo. Etter noen minutters kjøring, så vi rådyr i veikanten. Mellom Ullsåk og Gol så vi fire elger i veikanten, med noen minutters mellomrom. Den største ble skremt og hoppet ut i veibanen, noe som medførte at jeg måtte ta en veldig hard nedbremsing. Vi Kjørte innom Norefjell for å gå på Ranten. På kjøreturen opp fra Gulsvik, var det en hare som ikke hadde det travelt med å komme seg bort fra veien. Etter å ha gått et stykke og kommet opp den bratteste stigningen, så vi en hare som hoppet opp fjellsiden i rask fart. Noen minutter etterpå, så vi en ny hare. Den greide jeg å ta et dårlig bilde av før den stakk av. Da vi kom på toppen av Ranten, var skyene veldig mørke. Vi var derfor veldig rask med å starte turen ned. Det ble litt lyn & torden. En del regn ble det også. Vi kom oss ned til bilen på rekordfart.
 4. Planlagt tur: Fredag kveld, mål 1: Gå til foten av Bleia og overnatte. Lørdag, mål 2: Gå på toppen av Bleia. Lørdag, mål 3: Hente sekk på vei ned fra Bleia. Deretter gå til noen vann for å fiske og overnatte. Søndag morgen: Hjemtur. Har aldri vært i området før. Derfor skrev jeg ut kart over området på papir (og laminerte det da jeg var redd det skulle bli ødelagt av regn). Fiskekort ble kjøpt på Inatur.no. Kjørte direkte fra jobb i Oslo til Lærdal (ca. 29 mil), og videre opp mot Aurlandsfjellet (ca. 15 km). Veien opp til fjellet er veldig smal og mange svinger, noe utfordrende med møtende biler og ikke minst bobiler. Gåturen begynte ca. 18:00. Etter å ha gått i ca. 60 min uten sti, begynte jeg å bli veldig usikker på hvor jeg var i forhold til dit jeg skulle. Stoppet mange ganger for å se på kart, men greide ikke å se hvor jeg var og hvor jeg skulle gå. Første gangen jeg har hatt problemer med navigeringen. Ikke noe mobilsignal, og ingen app med nedlastet kart på mobilen. Fortsatte å gå, med mange stopp for å prøve å finne ut hvor jeg var på kartet, men til ingen nytte. Etter å ha gått i to timer, begynte jeg å bli lei og sliten i ryggen. Mørke skyer gjorde også at jeg ønsket å sette opp camp raskt. Etter hvert så jeg ett vann ved å gå litt lengre ned. Gikk ned og fant en grei plass til teltet. Skyene ble mørkere rundt om. Det ble noe regn i løpet av kvelden og natten. Lørdag morgen våknet jeg til det peneste fjellværet man kan ønske seg. Utsikten fra teltet viste en fjelltopp. Bestemte at det var toppen jeg skulle på. Mange snøflekker å gå over. Det verste var stein/grus som så trygg ut til å gå på, men som ikke var det. Gang på gang endte jeg opp med sko dekt av gjørme. Brukte et par timer opp. Norgeskart sier at toppen heter Grånosi, men litt usikker på om det er korrekt. Der fikk jeg god utsikt til området, og fjelltoppen Bleia som var mitt opprinnelige mål. Det var også mobildekning på toppen, og da fikk jeg sjekket været for neste dag. Det var meldt overskyet/regn hele natten og neste dag (søndag). Da jeg var tilbake i camp, var det godt å slappe av i et glovarmt telt. Tid til å plastre gnagsår på begge bein. Tanken på å stå opp neste dag og gå tilbake til bilen i regnvær, gjorde at jeg bestemte meg for å pakke sammen og dra hjem i finværet. Turen tilbake til bilen gikk greit, siden jeg nå hadde "lagret" oversikten over området i hodet. Men brukte likevel mye tid, da ryggen var veldig sliten og gnagsårene skrek ut i smerte. Dette var første gang jeg hadde kraftig undervurdert hvor langt jeg skulle gå første kveld, og høyden på "småtoppene" jeg egentlig skulle gå over for å nå første mål. Jeg hadde også gått veldig, veldig sakte, og var ikke i nærheten av der jeg trodde jeg skulle være. Men likevel en fin tur.
 5. Ja, det ble langt og ikke minst dyr kjøretur (med drivstoff og bompenger) for en liten fjelltur. Hadde opprinnelig planlagt å fiske en del, overnatte 1-2 netter til, besøke besteforeldre, kanskje en topptur til. Men hodet var dessverre fullt med stress/tanker. Bestemte at det var like greit å bare avslutte turen og kjøre hjem. Da får man bruke fridagene på (kjedelig) oppussing av leilighet.
 6. Fredag kjørte jeg direkte fra jobb i Oslo, til Sunndalsøra (ca. 48 mil). Deretter opp til Viklandet. Fant en liten avstikker der jeg parkerte bilen. Grått og vått, valgte derfor å overnattet i bilen. Lørdag morgen var det sol og perfekt turvær. Det beste med å overnatte i bil, er at man slipper å bruke tid på å pakke sammen. Det er bare å kjøre. Kjøretur på 1 min til parkeringsplassen der stien starter. Første del er gjennom skog, til man kommer til høyspentmastene. Dette er omtrent halvveis til toppen. Gikk samme tur i fjor, og da jeg satte meg ned ved en mast var det like før jeg ga opp da jeg var veldig sliten. I år gikk det mye bedre. I år brukte jeg faktisk 50 min mindre enn i fjor på vei opp. En betydelig forbedring som jeg er fornøyd med. Synes dette er en super topp som gir veldig fin utsikt. Utsikt ned mot Øksendal: Sunndalsøra: I fjor fikk jeg forferdelig kneproblemer på vei ned, og brukte mange timer pga. store smerter. Denne gangen kjente jeg noe ubehag i ett kne på vei ned, men ved å gå litt saktere, ble ubehaget borte og kom meg ned uten problemer. Møtte 3 personer på vei ned, ellers hadde jeg fjellet for meg selv. Noe som er perfekt for min del, som synes fjellturer er best alene. Kjørte tilbake til der jeg hadde overnattet, og vasket meg i bekken og skiftet klær. Fikk også raskt avkjølt et par bokser med brus. Tok en rask kjøretur til Øksendal for å se om det var noen fine plasser å fiske. Men fjære, mye tang og ingen god plass å stå, gjorde at jeg kjørte hjem til Oslo uten å fått fisket. Utsikt mot Vettafjellet.
 7. Kjørte til Grimås i går ettermiddag/kveld. Første gang på Lifjell. Endte opp ved et lite tjønn. Overnattet i nyinnkjøpt billig-telt. I dag gikk jeg over en del hauger/topper jeg ikke vet navnet på. Det blir nok flere turer til dette området, men da med fiskestang i sekken. Ikke noe spesielt som skjedde på turen, og derfor ikke så mye å skrive. Men tok litt bilder, og tenkte at kanskje har noen interesse i å se snø/isstatus i området...
 8. Etter innkjøp av ny sovepose (Warmpeace Viking 900), MÅTTE jeg på fjellet for å prøve den. Endte opp på Sørbølfjellet (ca 1220 moh). Tror gradestokken var nede i minus 10-15 grader i løpet av natten, uten at jeg kan si med sikkerhet hva det var. Kaldt var det i hvertfall. Har aldri sovet ute så sent i året, så det var en ny opplevelse. Våknet tidlig i dag, pakket sammen et kaldt telt og gikk ned til parkeringsplassen. Bilen ville ikke starte. Gradestokken i bilen viste minus 9,5 grader. Såg en stor rev mens jeg stod utenfor bilen og bannet. Dessverre døde batteriet på kameraet i løpet av natten, så fikk ikke tatt bilde. Etter å ha prøvd å starte bilen i én time, startet den heldigvis.
 9. Da det var meldt skyfri himmel og sol torsdag, var det ingen utvei enn å skulke jobben et par dager. Kjørte direkte fra jobb onsdag ettermiddag til Høgfjell/Vikerfjell syd. Første gangen jeg har vært i dette området. Hadde begynt å bli litt mørkt da jeg ankom parkeringsplassen. Etter ca. 30 min, måtte jeg stoppe og slå leir, da jeg ikke såg stien lengre. Grei utsikt å våkne til. Pakket sammen, gikk til Rokofjellet og videre opp til Høgfjell. Gikk annen vei ned for å finne en fin teltplass. Endte opp ved et vann uten navn(?). Fisket litt, men ikke noe napp. Bestemte derfor at det ikke var noe fisk i vannet. Ble mye tid til tv/film på nettbrett. Fredag morgen, noe overskyet, men god temperatur og ingen vind. Turen inneholdt ikke noen spesielle opplevelser, men en fin tur for å ta livet med ro.
 10. Ødelagt bil = ingen fjelltur denne helgen. Endte derfor opp med en padletur rundt Elvannet i Oslomarka.
 11. Fredag reiste jeg direkte fra jobb til fjells. Overnattet ved et vann uten navn, ved Skinanutan. I dag tidlig gikk jeg en tur til en topp (1413 moh) uten navn(?) på Heddersfjell. Fin utsikt mot Gaustatoppen. Sterk vind mesteparten av turen gjorde at jeg ble lei og dro hjem tidligere enn planlagt.
 12. Ble en tur til Ranten (Norefjell) i dag. Kraftig vind på toppen, så ble ikke mange minutter opphold der. Gikk fordi et lite tjern. Is rundt kantene.
 13. Dagens planlagte tur var til Prestaksla over Eidsvågtraversen i Nesset kommune. Parkerte ved Meisalvatnet. Etter å ha gått i litt over et par timer, måtte jeg snu, da det var mye lengre enn jeg antok. Men uansett mye fin utsikt på alle kanter. Slo på GPS på vei tilbake, som viste 6,3 km (én vei). Det var trolig litt over én km igjen til Prestaksla før jeg snudde. Bildet viser Blånebu-hytta på Blåfjellet. Mye opp og ned. Én av mange varder som ble passert. Utsikt mot Eresfjorden.
 14. I dag ble det en tur til Hufatet (842 moh) i Tingvoll kommune. Rimelig lett tur med god utsikt til fjell på alle kanter. Men tilbrakte ikke mange minutter på toppen, da det var sterk vind som gjorde det utrivelig. Mot Sunndalsfjorden.
 15. Kjørte fra Oslo til Geilo, og videre til Hardangervidda, for å se meg litt rundt, og vurdere muligheten for andre turer neste år. Parkerte bilen på en grei plass, og overnattet i bilen. Stod opp tidlig kl. 06:00, skrapte bilruter for rim, kjørte tilbake til Geilo, og opp til Prestholtstølan. Gikk opp til Prestholtskaret, og videre til Prestholtskarvet. Enkel og rask tur. Var nesten nede igjen før jeg møtte store mengder folk på vei opp. Ble lei av å si "Hei", men må jo hilse...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.