Gå til innhold

meisal

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om meisal

Nylige profilbesøk

254 profilvisninger
 1. meisal

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dagens planlagte tur var til Prestaksla over Eidsvågtraversen i Nesset kommune. Parkerte ved Meisalvatnet. Etter å ha gått i litt over et par timer, måtte jeg snu, da det var mye lengre enn jeg antok. Men uansett mye fin utsikt på alle kanter. Slo på GPS på vei tilbake, som viste 6,3 km (én vei). Det var trolig litt over én km igjen til Prestaksla før jeg snudde. Bildet viser Blånebu-hytta på Blåfjellet. Mye opp og ned. Én av mange varder som ble passert. Utsikt mot Eresfjorden.
 2. meisal

  Hvor har du vært på tur i dag?

  I dag ble det en tur til Hufatet (842 moh) i Tingvoll kommune. Rimelig lett tur med god utsikt til fjell på alle kanter. Men tilbrakte ikke mange minutter på toppen, da det var sterk vind som gjorde det utrivelig. Mot Sunndalsfjorden.
 3. meisal

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Kjørte fra Oslo til Geilo, og videre til Hardangervidda, for å se meg litt rundt, og vurdere muligheten for andre turer neste år. Parkerte bilen på en grei plass, og overnattet i bilen. Stod opp tidlig kl. 06:00, skrapte bilruter for rim, kjørte tilbake til Geilo, og opp til Prestholtstølan. Gikk opp til Prestholtskaret, og videre til Prestholtskarvet. Enkel og rask tur. Var nesten nede igjen før jeg møtte store mengder folk på vei opp. Ble lei av å si "Hei", men må jo hilse...
 4. meisal

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Første gang på Bitihorn (1607 moh). Hyggelig utsikt på alle kanter. Mange snødekte topper/fjell rundt om.
 5. meisal

  Sørbølfjellet

  Helgens tur gikk til Sørbølfjellet i Flå kommune (Buskerud). Min første tur i dette fjellområdet. Kjørte til Gulsvik, og deretter bomvei (betaling med mynt eller kort). Hadde med litt ekstra i sekken: 2 liggeunderlag, stor/tykk sovepose, god mat og snacks osv. Nettbrett var også fylt opp med stor mengde serier/filmer. Det er et luksusgode jeg tar med på korte turer. Parkeringsplassen er på ca. 987 moh. Det var satt opp info om fiskekort på starten av en tydelig merket sti. Da ble det bestemt at nærmeste fiskevann var kveldens mål, som låg på ca. 1.224 moh. Utsikt tilbake mot der stien startet. Utsikt fremover. Etter ca. 40 min kom jeg på at jeg hadde glemt nettbrettet i bilen. Gjett om irritasjonen var stor da... Stod og tenkte i et par minutter på om jeg skulle gå ned igjen og hente nettbrettet. Men latskapen er stor, så det orket jeg ikke. Da jeg kom opp/frem til en passende teltplass, hadde jeg brukt ca. 1 time og 20 min fra parkeringsplassen. Da gikk det sent, og jeg brukte en del tid på å finne grei teltplass, da jeg måtte på andre siden av vannet. (Målt på kart i ettertid, viser at jeg gikk bare 3 km). Det var mørke skyer på deler av himmelen, og var derfor veldig rask med å få opp teltet da jeg var redd det skulle begynne å regne. Et siste bilde avsluttet kvelden ute. Våknet tidlig. Nå skulle det fiskes, og deretter en gåtur rundt om på haugene/toppene i området. Skuffelsen ble stor da jeg åpnet teltet og kikket ut. Tykk tåke. Var ute i noen minutter, men det var kald vind, og la meg derfor i teltet i et par timer. Tok en ny tur ut, men da var det værre enn tidligere. La meg i teltet igjen, og prøvde å slappe av. Begynte å tenke: Skal jeg gidde å ligge i teltet i potensielt mange, mange timer, før det kanskje blir greit nok vær til fiske/tur? Eller skal jeg pakke sammen og dra hjem til godstolen? Pakket sekken og telt, og dro hjem. Kom meg frem til parkeringsplassen. Var ikke så tykk tåke akkurat da. Mange ville nok ha sagt at det er idioti å bevege seg ute i ukjent terreng i tykk tåke. Det er jeg helt enig i, men i dette tilfellet såg jeg ikke noen risiko. Holdt meg nærme vannet til jeg kom bort til stien på andre siden av vannet. Så var det bare å følge stien. Men etter å ha gått en stund, ble jeg forvirret og lurte på om jeg var på rett vei. Ble veldig usikker og tenkte "for en idiot" der og da. Men jeg fortsatte på stien, og kom meg trygt til parkeringsplassen. (Kriseplan hvis jeg rotet meg fullstendig bort i tåken; Sett opp telt og vent.) Dette var første tur med nyinnkjøpt stor sekk (Bergans Alpinist 110L). Sekken var i hvertfall grei å bruke. Og masse ubrukt plass.
 6. meisal

  meisal

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.