Gå til innhold

meisal

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

meisal vant dagen sist 8. mars

meisal hadde mest likt innhold!

Om meisal

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 029 profilvisninger
 1. I går ble det en tur til Agdenes fyr i Orkland kommune. Der ble det tid til fiske, test av kvistbrenner (som jeg har lest så mye om her på fjellforum), og en tur opp til Kamsheia (hele 135 moh). Må innrømme at det ble fryktelig pusting og pesing opp den lille bakken. Får unnskylde meg med at det var min første friluftsaktivitet på over 4 mnd! Test av kvistbrenner gikk ikke så bra, men jeg var dårlig forberedt. Hadde bare med tennstål som jeg aldri har brukt før, ingen kniv, ikke noe å dekke til på sidene i den sterke vinden. Fikk fyr på noen strå i noen sekunder, men vil ikke skrive hvor lang tid jeg brukte på det.
 2. I dag var jeg på Fjellstulfjellet i Notodden kommune. Turen startet ved en rasteplass ved E134. Kjempefint vær, og siden jeg startet tidlig, fikk jeg fjellet for meg selv. Fin utsikt mot høyere fjell.
 3. I dag tidlig ble det en tur til Stråtjernet i Nannestad kommune (i Akershus). Ble et par timer med padling i packraften, og litt fiske. Ingen fisk på kroken - som vanlig. Tror jeg forstyrret en flokk svaner, for de tok seg en runde rundt vannet og kom rett over meg i formasjon. Da de passerte over, hørte jeg et lite plask i vannet 3-4 meter fra meg. Trodde det var en fisk på det tidspunktet. Men ser på bildene at det er noe på vei ned rett før fuglene passerte meg. Så da slapp de trolig en drittbombe mot meg.
 4. Er på overnattingsbesøk hos min mormor. Hun fikk søndagsbesøk, så da måtte jeg evakuere fra leiligheten hennes i noen par timer (av eget ønske). Skulle egentlig fiske i sjøen, men endte opp på en liten fjelltopp: Snytå (619 moh) i Surnadal kommune. På norgeskart.no heter toppen Åsbøsnytå. Rask og enkel tur med fin utsikt.
 5. I dag ble det en tur til Blåfjellet og steinhytta Blånebu i Nesset kommune. Mørke skyer tidlig på morgenen, og mye vind. Utsikt fra parkeringsplassen mot målet. Solen kom etter hvert frem. Vinden derimot holdt seg like bra. Hadde planer om å fortsette lengre bortover fjellet til en/to topper. Etter noen minutters gange, ombestemte jeg meg pga. mye vind. Så da ble det bare med bildet mot dit jeg egentlig ville. Neste år... Blånebu på vei tilbake/ned.
 6. Kom hjem i går kveld etter en tur til Sølen-området (Rendalen). Målet var å komme seg på toppen av Nordre Sølen. Første gangen i dette området. Kjørte fjellveien mot Fiskevollen ca. 2,7 mil. Sølenfjellene var dekt i skyer. Gikk et par km til jeg kom til noen vann. Der ble det camp. Litt vind og småregn hele ettermiddagen/kveld. Skulle koke vann til mat og drikke. Dessverre gikk primusboksen tom veldig raskt, så da ble det bare lunken te og kveldsmat (æsj!). Våknet tidlig neste morgen, litt kjølig. Med ingen mulighet for varm mat og drikke, var det bare å starte gåturen med én gang. Glitrende telt i morgensolen. Fin utsikt mot målet (venstre side). Siden jeg ikke fikk laget frokost, måtte det som skulle være lunsj, bli både frokost og lunsj. Det ble en slitsom tur, og det var nesten som jeg ga opp ganske tidlig. Men tvang meg selv til å gå videre. Tror jeg smilte litt da jeg endelig kom meg på toppen. Da jeg kom ned til teltet, hadde det begynt å bli en del vind. Pakket sammen og dro hjem.
 7. Kjørte fra Oslo til Isfjorden på torsdag for å hente en maskin (for jobb). Kjørte et stykke tilbake, tok av ved skilt Brude. Fulgte veien et stykke, før det kom skilt om at det var anleggsvei og ferdsel på eget ansvar. Kjørte ca. 1 mil fra E136 før jeg kom frem til der jeg skulle parkere. Da var klokken 20:30. Området jeg skulle til (Kalbotnen), var bare 2 km fra veien og et par hundre høydemeter. Passerte steinbuen Danielbua. Oppe ved første vann i Kalbotnen, startet letingen etter teltplass. Kom over denne; en tann? Ingen kjempefin teltplass, men helt OK. Kveldsmat ble egg. Ikke ofte jeg har med slik luksusmat, normalt er det tørrmat som gjelder på fjellturer. Sko og fiskeutstyr rett ved maten & matlaging. Ikke så farlig når man er på tur. "Billig"-teltet (Cloud 2 2018) fra Naturehike overlevde nattet med vind og regn. Noe som irriterer meg er at jeg ikke får strammet ytterteltet skikkelig på den ene siden, noe som gjør at det blir en del bråk når det er vind. Det samlet seg også noen vanndammer på matten under teltet på begge sider, men ikke noe fukt inne i teltet. I de sterkeste vindkastene var jeg redd for at hele teltet skulle revne. Rare tanker som kan poppe inn i hodet når man ligger i et telt på fjellet. Ellers fornøyd med teltet med tanke på at det kostet 1.300 kr, er ganske lett og tar liten plass i sekken. Litt uventet var det kommet nysnø på toppene over ca. 1900 moh. Her med utsikt mot deler av fjellet Kleneggen. Regn på vei, så da ble teltdøren lukket igjen. Nettbrett er "luksus"-varen jeg tar med på tur. Dette er helt nødvendig da jeg kjeder meg veldig raskt. Siden turen var planlagt å være 2 døgn, var også en tung nødlader med i sekken. Etter å ha ventet i en time, kom jeg meg ut. Fisket en liten stund, men ble veldig kald på fingrene. Trodde det fortsatt var sommer, så hansker hadde jeg ikke tatt med. (Men har ført det opp på pakklisten så det ikke glemmes å vurdere om det skal tas med på neste tur.) Tok en liten gåtur. Kom over denne benet i steinuren i 1600 meters høyde på vei mot toppen. Camp var ved det nærmeste vannet på venstre side. Inste Bruåbotnen Grått telt skiller seg dårlig ut blant all steinen... Kom over denne hodeskallen(?). Kanskje tannen ved camp, benet langt oppe i steinuren og hodeskallen er fra samme dyr. Kan det være reinsdyr? Et ønske om stekt fisk til lunsj... Ser ikke ut som Mammut-skoene (Mercury III Mid GTX) tåler mer enn 5 fjellturer. Betalte kontant, så håper jeg finner igjen kvitteringen. Hadde jeg bare fulgt mitt eget råd (ta bilde av kvittering)... Egentlig skulle jeg være på tur til søndag morgen, men regn og vind gjorde det litt utrivelig, så da reiste jeg like godt hjem fredag kveld. Synes det uansett var en fin tur i nytt område.
 8. Regn sist helg, regn i går. Har derfor vært dårlig med fjelltur de siste to ukene. Men i dag var det fint vær, så da ble det i hvertfall en kort tur på Bogstadvannet (Oslo) med packraften. Skulle egentlig padle opp Sørkedalselva, men det var for sterk strøm. Ble derfor bare litt frem og tilbake på vannet.
 9. Fredag til lørdag ble det en liten/kort overnattingstur til Ranastongi/Ranastøngji (1.900 moh) i Hemsedal kommune. Fulgte stien til jeg kom til elven. Der valgte jeg å gå over, og bort fra stien der "alle andre" går. Spor etter dyreliv når man kommer utenfor sti. Etter 1-2 timer, var jeg på ca. 1.600 meters høyde, der jeg satte opp camp og overnattet. Utsikt fra teltet. Kjempefint vær tidlig på morgenen. Utsikt mot planlagt rute mellom snøflekkene. Høyeste punkt på Ranastøngji til venstre. Ble overrasket over den flotte utsikten mot høyere fjell. Trolig Hurrungane hvis jeg tolker kartet korrekt, men jeg kan ta feil. Ikke så mye å skrive om, men tenkte det var greit å legge ut noen bilder hvis det kan friste noen til å komme seg ut på tur.
 10. En nevø har spurt en stund om å få være med på fjelltur. Han har aldri overnattet i telt. Kjøpte et billig & stort telt, da mine "vanlige" telt er for små til to personer. Vanligvis bruker jeg en sekk på 46 liter med plass til alt (liggeunderlag festet utenpå sekken). Til denne turen, måtte jeg ta den store sekken på 110 liter, som ble fylt opp 100% - med telt og to liggeunderlagt festet utenpå sekken. Jeg valgte Blefjell-området pga. nærhet til Oslo. Gutten ønsket ikke å gå så langt, så da endte vi opp ved Nordstulvatnet, bare 1,4 km fra parkeringsplassen. Tiden ble brukt på fiske. Dessverre ikke én eneste fisk ble dratt opp, men gutten var likevel fornøyd, og spurte allerede på vei hjem, om vi kunne ta en ny tur. 50-60% av maten ble tatt med hjem igjen. Tok med for mye, da jeg var usikker på hvor mye nevøen kom til å spise. Masse klær som aldri ble brukt… Noen erfaringer lært, og sekken kan bli betraktelig lettere neste gang. Det var fryktelig mye knott tirsdag ettermiddag/kveld til onsdag morgen. Åpnet teltdøren noen sekunder, kom det masse knott inn. Kroppen er full av bitt fra både mygg og knott. Blefjell er uansett satt på listen over fremtidige turer, men da litt mer i høyden. Som en «premie» for at alt gikk så bra med tur og overnatting, fikk gutten et telt som jeg har pensjonert. Han fikk også soveposen han brukte på turen (som jeg også har pensjonert fra mitt bruk). Da får turutstyr som ikke brukes lengre, muligheten til nytt liv.
 11. Kjørte til Eresfjord, videre opp Kanndalen, og parkerte på Gaddhaugen. Målet var Ryssdalsnebba. Gikk opp (ca. 280 høydemeter) til Nordmørsskaret. Da var klokken 22:20, og telt ble satt opp. Neste morgen våknet jeg kl. 06:00 av alarmen. Alltid litt spenning i å åpne teltdøren. Tykk tåke. Ble derfor liggende i teltet og halvsove i 5 timer, uten at det hadde noe effekt på været. Til slutt bestemte jeg meg for å starte turen mot Ryssdalsnebba. Tenkte at det var OK å gå opp på neste platå (ca. 400 høydemeter) da jeg har vært der en gang tidligere. Sikten skiftet fra å være noen få meter, til å åpne seg litt mer av og til. På den ene siden er det flere hunder meter rett ned. Så holdt meg godt fra kanten. Tok ikke sjansen på å gå lengre enn det jeg har vært før. Så da var det bare å gå ned igjen, pakke sammen campen og dra hjem.
 12. I stedet for å kjøpe noe tull til julegave som aldri blir brukt, fikk min mor (60 år) et "gavekort" av meg julen 2018. Gavekortet var æren av å få være med yngste sønnen på fjelltur, inkl. 1-2 netter overnatting på billig/enkelt hotell eller hytte. Sist uke hadde jeg litt motivasjonsproblemer, og usikker på hvor helgens fjelltur skulle gå. Så da sjekket jeg med mor om hun var ledig til helgen, og da ble det i full fart bestemt å ta tur. Leide et par billig hytter på en campingplass i Borgund (Lærdal). Vi kjørte fra Oslo på fredag ca. 13:00 og var på campingplassen etter ca. 4 timer. Kjørte så til Borgund stavkirke, og gikk opp stien til Vindhellavegen. Mor ønsket å gå ned veien, så da måtte vi også gå "rundt" tilbake til parkeringsplassen. Ble noen kilometer å gå. Lørdag Tidlig lørdag morgen kjørte vi til Lærdalsøyri, og videre opp på Aurlandsfjellet. Målet var Blåskavlen (1.809 moh). Var ikke mulig å gå fra der jeg hadde planlagt, og vi kjørte derfor et stykke videre og 200-300 høydemeter ned før vi parkerte og startet gåturen. Vi gikk opp til Røyrgrindnosi med kjempefin utsikt mot Aurlandsfjorden, Aurlandsvangen og Flåm. Vi fortsatte mot toppen Prest, og videre mot Blåskavlen. Høyeste topp på Blåskavlen var ca. 1 km fra toppen vi endte opp på. Men det var mye snø å gå over + at toppen var for det meste dekt av tåke, så da sa vi oss fornøyd med denne mindre toppen. Det var kald og sterk vind på toppen, gikk derfor raskt ned igjen. Søndag Vi kjørte veldig tidlig fra Borgund mot Oslo. Etter noen minutters kjøring, så vi rådyr i veikanten. Mellom Ullsåk og Gol så vi fire elger i veikanten, med noen minutters mellomrom. Den største ble skremt og hoppet ut i veibanen, noe som medførte at jeg måtte ta en veldig hard nedbremsing. Vi Kjørte innom Norefjell for å gå på Ranten. På kjøreturen opp fra Gulsvik, var det en hare som ikke hadde det travelt med å komme seg bort fra veien. Etter å ha gått et stykke og kommet opp den bratteste stigningen, så vi en hare som hoppet opp fjellsiden i rask fart. Noen minutter etterpå, så vi en ny hare. Den greide jeg å ta et dårlig bilde av før den stakk av. Da vi kom på toppen av Ranten, var skyene veldig mørke. Vi var derfor veldig rask med å starte turen ned. Det ble litt lyn & torden. En del regn ble det også. Vi kom oss ned til bilen på rekordfart.
 13. Planlagt tur: Fredag kveld, mål 1: Gå til foten av Bleia og overnatte. Lørdag, mål 2: Gå på toppen av Bleia. Lørdag, mål 3: Hente sekk på vei ned fra Bleia. Deretter gå til noen vann for å fiske og overnatte. Søndag morgen: Hjemtur. Har aldri vært i området før. Derfor skrev jeg ut kart over området på papir (og laminerte det da jeg var redd det skulle bli ødelagt av regn). Fiskekort ble kjøpt på Inatur.no. Kjørte direkte fra jobb i Oslo til Lærdal (ca. 29 mil), og videre opp mot Aurlandsfjellet (ca. 15 km). Veien opp til fjellet er veldig smal og mange svinger, noe utfordrende med møtende biler og ikke minst bobiler. Gåturen begynte ca. 18:00. Etter å ha gått i ca. 60 min uten sti, begynte jeg å bli veldig usikker på hvor jeg var i forhold til dit jeg skulle. Stoppet mange ganger for å se på kart, men greide ikke å se hvor jeg var og hvor jeg skulle gå. Første gangen jeg har hatt problemer med navigeringen. Ikke noe mobilsignal, og ingen app med nedlastet kart på mobilen. Fortsatte å gå, med mange stopp for å prøve å finne ut hvor jeg var på kartet, men til ingen nytte. Etter å ha gått i to timer, begynte jeg å bli lei og sliten i ryggen. Mørke skyer gjorde også at jeg ønsket å sette opp camp raskt. Etter hvert så jeg ett vann ved å gå litt lengre ned. Gikk ned og fant en grei plass til teltet. Skyene ble mørkere rundt om. Det ble noe regn i løpet av kvelden og natten. Lørdag morgen våknet jeg til det peneste fjellværet man kan ønske seg. Utsikten fra teltet viste en fjelltopp. Bestemte at det var toppen jeg skulle på. Mange snøflekker å gå over. Det verste var stein/grus som så trygg ut til å gå på, men som ikke var det. Gang på gang endte jeg opp med sko dekt av gjørme. Brukte et par timer opp. Norgeskart sier at toppen heter Grånosi, men litt usikker på om det er korrekt. Der fikk jeg god utsikt til området, og fjelltoppen Bleia som var mitt opprinnelige mål. Det var også mobildekning på toppen, og da fikk jeg sjekket været for neste dag. Det var meldt overskyet/regn hele natten og neste dag (søndag). Da jeg var tilbake i camp, var det godt å slappe av i et glovarmt telt. Tid til å plastre gnagsår på begge bein. Tanken på å stå opp neste dag og gå tilbake til bilen i regnvær, gjorde at jeg bestemte meg for å pakke sammen og dra hjem i finværet. Turen tilbake til bilen gikk greit, siden jeg nå hadde "lagret" oversikten over området i hodet. Men brukte likevel mye tid, da ryggen var veldig sliten og gnagsårene skrek ut i smerte. Dette var første gang jeg hadde kraftig undervurdert hvor langt jeg skulle gå første kveld, og høyden på "småtoppene" jeg egentlig skulle gå over for å nå første mål. Jeg hadde også gått veldig, veldig sakte, og var ikke i nærheten av der jeg trodde jeg skulle være. Men likevel en fin tur.
 14. Ja, det ble langt og ikke minst dyr kjøretur (med drivstoff og bompenger) for en liten fjelltur. Hadde opprinnelig planlagt å fiske en del, overnatte 1-2 netter til, besøke besteforeldre, kanskje en topptur til. Men hodet var dessverre fullt med stress/tanker. Bestemte at det var like greit å bare avslutte turen og kjøre hjem. Da får man bruke fridagene på (kjedelig) oppussing av leilighet.
 15. Fredag kjørte jeg direkte fra jobb i Oslo, til Sunndalsøra (ca. 48 mil). Deretter opp til Viklandet. Fant en liten avstikker der jeg parkerte bilen. Grått og vått, valgte derfor å overnattet i bilen. Lørdag morgen var det sol og perfekt turvær. Det beste med å overnatte i bil, er at man slipper å bruke tid på å pakke sammen. Det er bare å kjøre. Kjøretur på 1 min til parkeringsplassen der stien starter. Første del er gjennom skog, til man kommer til høyspentmastene. Dette er omtrent halvveis til toppen. Gikk samme tur i fjor, og da jeg satte meg ned ved en mast var det like før jeg ga opp da jeg var veldig sliten. I år gikk det mye bedre. I år brukte jeg faktisk 50 min mindre enn i fjor på vei opp. En betydelig forbedring som jeg er fornøyd med. Synes dette er en super topp som gir veldig fin utsikt. Utsikt ned mot Øksendal: Sunndalsøra: I fjor fikk jeg forferdelig kneproblemer på vei ned, og brukte mange timer pga. store smerter. Denne gangen kjente jeg noe ubehag i ett kne på vei ned, men ved å gå litt saktere, ble ubehaget borte og kom meg ned uten problemer. Møtte 3 personer på vei ned, ellers hadde jeg fjellet for meg selv. Noe som er perfekt for min del, som synes fjellturer er best alene. Kjørte tilbake til der jeg hadde overnattet, og vasket meg i bekken og skiftet klær. Fikk også raskt avkjølt et par bokser med brus. Tok en rask kjøretur til Øksendal for å se om det var noen fine plasser å fiske. Men fjære, mye tang og ingen god plass å stå, gjorde at jeg kjørte hjem til Oslo uten å fått fisket. Utsikt mot Vettafjellet.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.