Jump to content

Blaser

+Sponsor
 • Posts

  1,186
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Blaser

 1. En skikkelig førjulsgave: En knall gul badebalje
 2. Ja, det blir naturlig topptung. Men vannkammeret er stabilt mot brennskålen ettersom de "snepper" inn i hverandre. Ergo greier du å sette brennkammeret passe vannrett på bakken er det ikke noe problem. Det man kan kanskje irritere seg over er det lille vannpåfyllingshullet. Selvfølgelig helt greit når man henter direkte vann i fra bekk etc. Men å fylle på fra en Naglene flaske.. Det som er bra, er at man kan stoppe underveis og fylle vann direkte i vannkammeret før man etterhvert tar en kosepause. Legger også med et bilde som viser at den er litt lavere enn en 1 liters flaske og litt bredere(1 cm)
 3. Jepp, prøvde med tre. Det tok 6:23 i minus 2-3 grader. Fylte etter i fra toppen. Det gikk ikke mye ergo meget effektiv. Når jeg tok av kjelen så sølte jeg vann ned i brennkammeret, så såg derfor at det var mye ved igjen. Med erfaring så kan man nok på feelingen finne passe mengde.
 4. Måtte bare teste ut med min turbo sprit brenner-White box stove; [Hidden Content] Minus 3 grader. Forvarmingen tok ca. 3 min og deretter ble det skikkelig action! Flammene gikk langt over enheten, tipper 40 cm på det meste, det tok 6;;50 å koke opp ( dvs. inklusive forvarmingen) Brukte 1,5 ish oz. ( prøvde med bare 1 oz først, men kom ikke helt til oppkok) White box stove passer perfekt i brennkammeret. Legger en liten korkplate tilslutt for den pakkes i oppbevaringsposen. PERKEFT !! Oppsummert: Dette oppsettet er en super kombinasjon
 5. Har har jeg mottatt en GHILLIE KETTLE - MKETTLE SAS. Link til produsenten: [Hidden Content] Måtte prøve den ut i minus 2 grader med rødsprit. Første prøve var med forvarming satsen . det tok 9:15 min ( jepp, det ble flammer som gikk i alle fall 10 cm over toppen, se siste bilde) Deretter uten forvaming. det tok 13:15 min Begge gangene ble det brukt 1 oz ( 0,3 dl) med rødsprit. Må si at dette er en fin sak som vil bli benyttet i felt. Meget brukervennlig og kompakt. Passer fint i en sidelomme. Det er vel bare en leverandør i Norge; [Hidden Content] og en black friday pris på 489,- er helt innenfor.
 6. Takker for innspill. Bestilte en pakkeløsning med denne packraften: Control Packraft Premium Ultralight TPU
 7. Må prøve noe nytt-->GHILLIE KETTLE - MKETTLE SAS [Hidden Content]
 8. hmmm, har jo i disse covid tider anskaffet en concept 2 romaskin som benyttes flitting, så nå begynner tankene å vandre i retning av at all trening bør omsettes til noe fornuftig i praksis... Tenker derfor på å anskaffe en eller to stykk. Sønnen ( 11 år) har jo blitt maga glad i å dra selv på fisketur så hvorfor ikke dra det litt lengre med at vi sammen kan dra på tur. Alternativ 1 er jo å kjøpe en stor packraft Alternativ 2 er jo å kjøpe 2. En til far på 100 kg/183 cm og en til sønnen Hvilket alternativ anbefaler dere?
 9. nei, dette var orginal oppsettet for de enkelte system ( MSR/Jetboil). PÅ optimus brukte jeg en Optimus crux. Informasjonen ligger inne her på forumet; se dato 26/4-19. ( ser at jeg blingset litt med ppm på terra i forrige svar)
 10. jepp, men det er stor forskjell på varmevekslere. MSR windburner = o ppm Jetboil = Noe, husker ikke tallene Otimus Terra= 600 ppm etter meget kort tid ( alle målt med lukket teltåpning). Så for min del, med Optimus Terra, fyres den ute evt. så er teltdøren helt åpen.
 11. Volumet på lokket er 4 dl. du kan koke 3,5 dl NB! Ikke bruk denne i teltet. MEGET HØY CO ( har skrevet om det inne her før) ellers så er det en egen svea tråde her inne; se bla. min post fra 1/5 2019 om en forvarmingsveke.
 12. Måtte bare kjøpe et telt til; Lunar Solo [Hidden Content] 1999,- er helt ok!
 13. Dette kan jo være et alternativ: [Hidden Content] Prisen er i alle fall helt ok.
 14. Til opplysning så har storebroren på 100L en avstand på 49 cm. Jeg hadde nok kjøpt en 100L uansett.
 15. Først et bilde av mine favoritt sko, Bergans Trollhetta. Deretter et bilde av mine basecamp sko- Viking Ascent sammen med en passende bålbukse.
 16. Brynje har jakke i Ventile nå: [Hidden Content] Jakken holder deg tørr og komfortabel gjennom lette regnskurer og stoffet tørker raskt. I timesvis med tungt regn vil det etter hvert begynne å lekke gjennom, men til gjengjeld har du ei jakke som puster veldig mye bedre enn en ren skalljakke. Materiale 1: Tettvevd, 1-lags Ventile-stoff i 100% organisk rå-bomull. Stoffet sveller ut i vått vær og holder deg tørr i lange tider (vannsøyle 750 mm).
 17. tja, se bilde. Stokken kommer jo i kontakt med hoftelomma. Den kan tas av. Dersom du tar av den, så kan du legge et tøystykke / tre en flecee/ull buff på beltet slik at den kommer imellom.
 18. Yes, jeger ja. Har Blaser R8 med syntstokk ( så jeg slipper å være redd ). 2 løp og 3 kikkerter ( Zeiss, Swarovski og aimpoint). Aimpoint har jeg med meg i reserve evt. brukes på trange poster. Er primært rypejeger, se link; Og da skyter jeg med begge øyne åpne, så da er aimpointen god På min Langevann så kan man evt. ta av hoftelommen, så det skal allefall ikke være noe problem.
 19. Okey, Som du ser av bildene så er det mye plass i en slik sekk ( Bergans Langevann 11 L -tipper det er forrige versjon) Har lagt i 2 ullfrotte - en genser ( 200 g XL) og en vest ( 400 g og XL). Begge fra Woolpower Sidelommene/hofte er ikke brukt. Som du ser av siste bilde er det fortsatt mulig å ha mer ned i hovedrommet. viltsekken/rypesekken er tatt av. ( 8 brødskiver, 0,5 L thermos, 0,4 L vannflaske, kniv, lykt, tau/drag, 2 par engangshansker, våtservietter OG sitteunderlag)
 20. okey, er dette pakklisten i sekken? tau, ekstra kniv, hodelykt, engangshansker, våtservietter/papir osv, samt nistepakke og eit klesskift ( = ullfrotte genser ?). +Thermos ( 0,35L ? ) +Drikkeflaske(0,5 L?)
 21. Er meget fornøyd med min lille basecamp lykt fra Nitecore, så bestilte en til for å ha i reserve. ( Ser ut som om den ikke produseres lengre)
 22. Jeg ville ha kjøp en slik: [Hidden Content] Da er problemet løst.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy