Gå til innhold

dimex

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  177
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

dimex vant dagen sist Mars 8 2017

dimex hadde mest likt innhold!

Om dimex

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Monsen minutt for minutt

  Når jeg leste om programmet tenkte jeg i utgangspunktet at dette var noe jeg kunne se på av og til.. Men så var det det at de legger opp til at hvemsomhelst kan gå sammen med han, og at dette er noe de legger opp til ved å annonsere turtidene. Da meldte jeg meg av. Randoms kommer til å ødelegge hele potensialet til programmet, ferdig med det. Fullstendig uinteressert i at de skal intervjue folk og lage sendinger ala sommertoget etc. Se masse gjøker fly rundt utkledd mens de vifter med norske flagg eller utfører andre sprell i håp om å komme på skjermen.
 2. Dette så jo bare helt fantastisk ut!
 3. Naturehike telt

  Hva heter utgaven på bildet?
 4. Hvilket stativ?

  Har og et manfrotto befree, veier ca 1,5kg, takler 4kg kamera. Kan pakkes sammen som, på bildet over og da går det i sidelomma på norrøna para ranger sekken.
 5. Exped SynMat UL 9 LW? hva tåler det

  Prøvd å bruke zalovann for å finne lekkasjen ja ?
 6. Nordland på langs

  Campingplassen/Cafe'en du sikter til antar jeg er den på Storjord, det blir et godt stykke unna stien... Polarsikelen høyfjellshotell passer dog kjempebra.
 7. Første vintertur på 8 år

  Ja det er helt klart Tusen takk! Ser frem til flere turer!
 8. Nordland på langs

  Har du lagt opp ruten din for hvor du tenker å gå mer nøyaktig? Skal du gå fra Padjelanta og inn i området Sulitjelma/Balvatnet så ligger vel Calalveshytta til DNT relativt nært stien du kommer på rett nord for Balvatnet. Litt lenger sør ved Skaiti vil du jo passere både Trygvebu (DNT) og Graddis fjellstue. På sørsiden av Saltfjellet passerer du sikkert Bolnastua (DNT). Tenker dette er naturlige punkter der du kan vurdere som depot. Disse hyttene er det mulig at jeg kan hjelpe deg med å få maten din ut til dersom de er aktuelle, og alt etter når du tenker å passere. Ved Mo i Rana er det vel og gode muligheter for depot ved Umbukta fjellstue, mener jeg kontaktet dem selv en gang og at det var muligheter for å ha depot der men det ble ikke behov for det allikevel den gang. Lenger sør igjen ligger Sivertgården ikke langt fra stien (dette ER veldig serviceinnstilte folk). og videre kommer du til Tverrelvnes. Begge disse driver vel litt utleie og er sikkert behjelpelig med å fikse depot dersom du kontakter dem. God tur! Og lykke til med videre planlegging!
 9. I helgen overkom jeg dørstokkmila og fikk min første vintertur på 8 år. Sist bestod turen av -30 grader, forsvarets kneppduk brettet rundt et reisverk til en lavvo, og ved som ikke brant. Sommersoveposen fra ungdomskolen og en jervenduken thermo var også med, det ble tur, men ingen suksess. Attpåtil starta ikke bilen vi for anledningen hadde lånt, så da stod vi der når vi egentlig hadde lyst å være hjemme for lenge siden... Denne gangen vel og merke, var både utstyret på plass, og det var meldt et fantastisk vær. Turen tok utgangspunkt i svenskegrensa her ved Narvik, derfra gikk jeg 3,5 km før jeg satte opp teltleir. Hovedmålet med turen denne gang var å teste utstyr, lære mest mulig og samtidig få litt oppfriskning i teltlivet vinterstid. Siden sist har jeg både fått meg nye ski med feller, kjøpt parispulk, fått nytt telt, sovepose, primus og blitt en arm fattigere. Jeg syns jeg lærte mye av turen selv om den antakelig er en av de aller korteste jeg noen sinne har tatt med teltovernatting. Til neste gang har jeg funnet ut at jeg skal ha teltpose så teltet går raskere å få opp i tilfelle mye vind eller på andre måter dårlig vær. Fant og ut at jeg burde være mer nøye med valget av sted til teltet slik at jeg får gravd en dypere kuldegrop. Teltplugg-messig var jeg mye mer fornøyd med brøytestikkene enn aluminiumspluggene, alupluggene frøs fast (klart de vil takle mer uvær) men i de aller fleste tilfeller vil jeg nok bruke brøytestikkene dersom jeg ikke forventer ekstremt dårlig vær. Brøytestikkene er ikke så kalde å håndtere, er mye lettere å få opp, samt å få øye på. Jeg var og svært fornøyd med Black Diamond Orbit teltlykta jeg fikk før turen. Når det kommer til skiene og fellene så syns jeg fellene bremset farten mye helt til jeg nådde en viss hastighet, opplevdes litt som en form for lugging.. Så der må jeg se litt nærmere på hva som kan være årsaken. Og til slutt, legger jeg litt mer flid i vedsankingen så brenner bålet på første forsøk. Denne gangen gav turen mersmak, så det blir mer! Neste gang får kanskje også pilkestikka og isboren plass.
 10. Stoff til pulkbag og bedding

  Hvordan er det med frakt, moms osv fra tyskland?
 11. Rosna i Sulitjelma (Nordland) ved solnedgang, Saulo bake til venstre. Flere bilder finnes i Turloggen .
 12. TV-program

  Jeg er spent på hvor lenge de danskene klarer seg..
 13. TV-program

  Jeg liker villmarks-serier, men selv om jeg ser disse seriene med jenter/damer i, så sitter jeg igjen med følelsen av at det finnes en ledig plass i Norge for en jente/dame innenfor det segmentet. Jeg tror rett og slett at min følelse bunner ut i at få av dem har en personlighet og formidlingsevne som egner seg på tv, og i det heletatt er i nærheten av å kunne måle seg med monsen. Det er generelt alt for mye drama, bannskap og/eller gråting for min smak.
 14. TV-program

  Eventyrjenter sesong 2 fra høsten 2016: https://tv.nrk.no/serie/eventyrjenter/DMPF71002116/sesong-2/episode-1 Tid til å leve - En familie som flytter inn i en hytte i Lofoten og skal bo der i et år: https://tv.nrk.no/serie/tid-til-aa-leve/DNPR65008114/sesong-1/episode-1
×