Jump to content

ThorHelge

Aktiv medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Reputation

52 Good

About ThorHelge

 • Birthday 03/09/1988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

2,906 profile views
 1. Da kom den modellen rett etter jeg kjøpte min, jeg handlet min i Juni, litt synd men sånn er det. Jeg har brukt denne buksen mye og er veldig fornøyd med den, veldig komfortabel og god i bruk, å med disse oppgraderingene hadde den nok blitt min favoritt også. Hvordan er Ventile 2.0 i passformen kontra den gamle? personlig skulle jeg ønske den var litt romsligere rundt låret der hvor det kun er Ventile stoff, men går bra siden resten er såpass stretchy.
 2. Hei. Jeg har denne buksen og har fått testet den ut litt. Ventile stoffet synes jeg er veldig bra, slitesterkt, puster godt og holder litt av vannet ute, også tørker det relativt fort. Men Brynje sin bukse har stretch paneler hvor de ikke bruker Ventile (rumpe, knær og ankler), dette gjør at buksen ikke holder vannet ute på disse stedene, så om du går i høyt gress, om det regner mye eller du setter deg på våte steder kommer det vann inn via disse stedene. Fordelen er jo at buksen blir bedre å gå med men den mister alle fordelene en bukse i Ventile har sammenlignet med andre bomull eller nylon bukser med stretch paneler. Dermed bli dette en veldig overpriset bukse i mine øyne, selv om den er veldig behagelig å bruke, jeg har også en Ventile bukse fra Mergerra, og jeg vil heller anbefale denne, den koster også mye mindre enn Brynje sin, et annet valg er også Ravnø sine Sabotør bukser, jeg har alle og av disse 3 synes jeg Mergerra er best, den er også billigst av de. Mvh Thor
 3. Jeg hadde en foldekniv fra Benchmade med dette stålet, det er et stål som holder seg skarpt lenge, sliping er ikke mye vanskeligere enn andre typer stål om man har rett bryne og ikke lar kniven bli skikkelig sløv. Ulempen med stålet er at det er veldig sprøtt så om du er uheldig å komme borti bein eller annet hardt kan du risikere at det chipper biter av stålet, så om du liker å bruke kniven til mye forskjellig er ikke S90V å anbefale, skal det kun brukes til slakt og du har en egen grovkniv i tillegg fungerer det nok bra.
 4. Hva med Brynje sin bukse? https://www.brynje.no/expedition-pant-2-0?parent=10231 Jeg har ikke testet den selv men om jeg skulle byttet ut Freke 2.0 buksen min nå ville jeg nok gått for denne, veldig god stretch i stoffet og oppfyller nok alle de andre kravene dine.
 5. Hva med Stellar Equipment? Jeg har hatt Stellar Shell jacket tidligere og var veldig fornøyd med den. https://www.stellarequipment.com/shop/men/jackets/shell-jackets/
 6. Hei Jeg har har Patagonia nå men hadde første utgave av Lofoten X-Trem 3 og Spitsbergen X-trem 4 tidligere. Vekten som er oppgitt er inkludert det doble stangsettet, pulkposen og andre plugger på Patagonia som eeespen skriver, så vektforskjellen blir mindre enn oppgitt. Grunnen til at jeg ville bytte ut Lofoten teltet var at det skrådde for mye i fottenden så soveposen lå alltid imot innerteltet og ble unødvendig fuktig, ellers var jeg meget godt fornøyd med dette. Patagonia teltet har bedre takhøyde i praksis enn Lofoten siden man har større område før det begynner å skrå ned mot fottenden, man har heller ikke samme problem med at man kommer borti innerteltet, minuset med Patagonia er at forteltet er mye mindre enn de 2 andre. En annen fordel med Patagonia er at man slipper å kjøpe ekstra stangsett og pulkpose om man ønsker dette. Patagonia er også lettere å varme opp siden totalvolumet er mindre og inngangen i innerteltet skrår litt forover så man får mere av varmen fra brenneren inn i innerteltet om man bruker den i forteltet. Så om jeg skulle valgt nytt telt idag hadde jeg nok gått for nye modellen Fjellheimen eller aller helst Spitsbergen i Xtreme 3 utgave om den ekstra vekten ikke hadde boe betydning siden den har vertikale vegger i fotenden, jevn takhøyde, 1 inngang i hver ende og alle stengene er like lange. Håper dette hjelper deg litt på vei og beklager for at jeg blander inn nok ett telt.
 7. Jeg har Ravnø Sabotør jakken, kjøpte den til jakta men synes passform og funksjon er så god at jeg har begynt å bruke den til normale turer også. Jeg blir fort varm når jeg går så Sabotør som er laget i Ventile passer fint for meg, puster godt i utgangspunktet, å med gode luftemuligheter er det lett å regulere. Eneste jeg savner på jakka er muligheten til å feste pels i hetta men dette har de fått på anorakken ser jeg, dette er forsåvidt greit å ettermontere også. Jeg ble ihvertfall så fornøyd at jeg nettopp kjøpte en Sabotør bukse også, har ikke rukket å teste denne enda da.
 8. Jeg har en jakke fra Ravnø i Ventile, meget fornøyd med den ihvertfall, god passform og romslige lommer, jeg kjøpte den for å ha på jakt men er så fornøyd med den att den har blitt med på mange turer utenom også
 9. Den har ihvertfall vært lang nok til mitt bruk, noen ganger må man sage rundt hele stammen og knekke litt men sålenge jeg ikke velger tykke trær går det fint.
 10. Jeg har Monsen sin foldesag og denne fra Eagle: https://www.obs.no/klar-og-sport/tur/tur--og-campingutstyr/2352696?v=Obs-4965280440037&gclid=Cj0KCQjw9YWDBhDyARIsADt6sGZaUaPVFXCMDAzdp4-Iq7sqcm2TC_h34KIibyAVdpb1RuU-2EFo1IAaArMjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Jeg liker Eagle sagen mye bedre, jeg synes den har bedre grep og sager bedre, Monsen sagen har ett glattere håndtak så glir mere i hånden også har de hatt på ett belegg på bladet som dekker tennene så den sager dårlig frem til dette er slitt bort. Jeg lar Monsen sagen ligge hjemme og bruker kun Eagle sin, i tillegg får man kjøp nye blader til Eagle sagen.
 11. Kurrant stål til en brukskniv det, å alltid litt ekstra spesielt med håndlagd også
 12. Nydelig kniv, hvem som har laget den og hvilken ståltype er det? Har lyst på en Puukko type kniv selv men må rydde unna litt før jeg kjøper nye
 13. ja, bare løsne den originale knuten og lage løkkene større, husker ikke hvilken knute de har originalt men er bare å lage en åttetallsknute så skal det holde bra, har gjort dette på noen av teltene mine selv for å få plass til snøplugger. Når det kommer til pulk vs sekk så velger jeg ihvertfall pulk om muligheten er der, jeg synes det er lettere og mer behagelig enn sekk men om du ikke har pulk fra før så fungerer sekken fint.
 14. Jeg er ihvertfall eldig fornøyd med min Helsport Spitsbergen pose: https://www.helsport.com/no/soveposer/ekspedisjon/spitsbergen/?code=7029981046671 Her er ytterposen av fiber og innerposen dun så om du bruker den under åpen himmel havner det meste av fukt og kondens i ytterposen slik at isolasjonsevnen til dunposen ikke blir like mye påvirket, i tillegg har man armåpninger på innerposen så man kan gjøre ting i teltet mens man fremdeles er god å varm i posen. Om komfort temp stemmer er vanskelig å si men jeg har ihvertfall holdt meg god å varm i -25 med kun ullundertøy, en liten varmeflaske i fotenden og Exped Downmat 9 ihvertfall. i tillegg er ikke vekten så ille med tanke på hvor varm den er, samt man kan velge å legge igjen en av posene for å spare vekt og volum i tillegg.
 15. Disse vottene jeg tenkte på ja, de bruker samme stoff i skallklærne sine også å de er vanntette, men kan være at det er sømmene som ikke er tette så de tar inn vann. I tillegg er jo ikke membran 100% vanntett så når man jobber med hendene kan jo dette være med på å presse litt vann gjennom membranen så man kan bli våt selv om det er 20 000mm vannsøyle, så kan være de prøver å sikre seg fra å love noe de ikke kan garantere.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy