Gå til innhold

ThorHelge

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ThorHelge

 • Bursdag 09. mars 1988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

901 profilvisninger
 1. Helsport selger stenger som er 220cm lang hvor leddene er 44cm, bare fjerne ett ledd så er du der. Usikker på hvor bøyelige de er da. https://www.helsport.no/yunan-teltstang
 2. Jeg har en Baltoro 95 PRO, erstattet en Xenith 88 etter jeg testet denne, mens Xenith sekken mistet foremen på rundt 25kg så bærer jeg komfortabelt 35kg i Baltoro PRO, brukte den hele sommersesongen i fjor å har egentlig ingenting å klage på når det kommer til denne sekken, virker meget solid bygd ihvertfall. Største fordelen over Xenith i bruk må være at man kan åpne hele sekken med en stor åpning på fremsiden, ellers er de nesten identiske. Jeg er 173cm og bruker str M.
 3. Jeg følte nesten jeg måtte følge Casstrøm trenden selv etter mange gode ord her på forumet😊
 4. Har selv Lofoten X-trem å er veldig fornøyd med dette. Har hatt det med på mange turer både sommer og vinterstid samt testet det i alt fra solfylte sommerdager i skogen til storm og kraftig snøvær på høyfjellet, dette har vært et stødig og solid telt med ett stort og romslig fortelt. Vinterstid ville jeg ikke vært mere enn 2 personer i det men det gjelder nok de fleste 3 mannstelt. ulempen med dette teltet må være att det skrår litt mye i fotenden så om man har tykt liggeunderlag og stor pose så kan det bli mye kondens i fotenden, også kan det i tillegg være vanskelig å få strammet opp teltet nok i denne enden om underlaget ikke er flatt nok slik at ytter og innerduk kan ligge inntill hverandre. Er det ellers noe du lurer på angående dette teltet må du bare spørre.
 5. Har selv Peak settet å jeg har kun gode erfaringer så langt. Utrulig lett og behagelig plagg å ha på, spesielt siden det er såpass stretchy. Man vil få en utett skjøt mellom knickers og gamasjer så var litt skeptisk til dette i starten selv men dette har aldri vært noe problem så lang for min del, hverken i styrtregn eller snøstorm. Disse plaggene har ihvertfall blitt førstevalget mitt på tur ihvertfall, selv om jeg har mye annet å velge mellom. Også er det veldig praktisk med anoraken når man drar pulk for lommen kommer ikke i veien for beltet og man får en stor lomme man kan ha ting lett tilgjengelig i når man går. I tillegg er anoraken såpass lett att jeg kommer nok til å ha den med meg på sommerturer som regn/vindjakke også.
 6. Takk for det. Var tungt i år ja, men er slik det skal være👍 Nansen har jeg ikke testet selv men vil nok tru den er hakket bedre på løst underlag enn Gamme siden den er bredere, så det er nok kansje ett bedre valg for deg, spesielt om du skal gå mye med sekk😊
 7. Om det er Expedition Amundsen som er målet ville jeg gått for Gamme som allround ski, er ganske lik Amundsen bare bedre å kjøre nedover med, også ville jeg hatt ett par med Mountain Race i tillegg, dette fordi du uansett må ha med deg ei ski i reserve, så da sparer du mye tid på å ha ett par med langfell og ett par med kortfell, mindre sjangse for trøbbel med å få fellene til å sitte ordentlig også da. Brukte denne komboen under årets løp og er meget fornøyd selv ihvertfall, må inrømme at jeg brukte Mountain Race med kortfell storparten av løpet.
 8. Litt forskjellig erfaringer da altså, kan være G3 bruker annet lim som sitter bedre, fellene mine var fra Black Diamond ihvertfall. Eksperimenterte litt med varmen i starten, startet lavt for ville ikke risikere å ødelegge noe, endte vel opp med 140-150grader på smørejernet før det fungerte bra.
 9. Skraper mens limet er varmt etter å ha brukt smørejernet for å få det til å feste seg til tøyet. Brukte bare en sparkelspade av metall. Jeg brukte tube, går greit sålenge fellene ligger flatt, er litt kliss så vil tru strimmel er mindre søl men har ikke prøvd det selv enda.
 10. Når jeg fjerner gammelt lim fra fellene tar jeg ett gammelt laken eller noe annet rent bomullstøy jeg skal kaste, klipper dette opp i strimler litt bredere enn fellene og legger dette over limet. Deretter bruker jeg smørejernet for å smelte limet inn i tøyet og river av tøyet, stort sett er alt limet med men kan hende man må bruke flere strimler samme plass. Om det er nødvendig kan man evt skrape av siste rest av lim eller smuss med ei skrape. Dette har ihvertfall fungert fint med lite klin og prakk for min del.
 11. https://isbjorn.no/skreddersydd-storrelse/
 12. Fikk samme melding selv, står på venteliste så er lov å håpe enda. Har sett litt rundt etter andre alternativ selv og det nærmeste jeg kommer i Norge må være Hardinglaup (https://www.hardinglaup.no/) men det er med ryggsekk ikke pulk så blir ikke helt det samme selv om det kunne vært interessant å prøve seg der også. Du må gjerne oppdatere her om du finner noen alternativ.
 13. Høres bra ut det ja, gjenstår å se hva som kommer.
 14. Foreløpig har de kun ett showroom i Åre hvor de også har utsalg. Blir nok så jeg handler en ny skallbukse fra de selv når den tid kommer så er spent på hva de kommer med nå.
 15. Jeg kjøpte den første jakken de kom med, jeg var veldig fornøyd med denne, holdt meg tørr og god samt tok liten plass i sekken. Etter ett års hardt bruk løsnet stremmerne på strikken til hetten, jeg tok den med til butikken i Åre hvor jeg kjøpte den og de tok den inn på garanti og ga meg pengene tilbake uten noe styr på det, helst ville jeg ha valgt ny jakke men de var utsolgt for størrelsen min akuratt da så valgte pengene. Dette var visst en ganske vanlig feil på den første utgaven og er utbedret på dagens modell. Eller så savnet jeg en strikkløsning rund håndleddet på den jeg hadde, usikker på hvordan det er på dagens utgave. Mvh Thor Rønning
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.