Jump to content

Myriameter

+Sponsor
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Myriameter

 1. Jeg tror en fin bart er hemmeligheten bak balanse 👍
 2. De fikk seg en knekk, da de skulle inn på markedet i USA, og ikke klart å reise seg etter det. Har dessverre gått utover turutstyr, hvor de satset mer på kleskolleksjoner.
 3. Sveipet innom Røyslandsbergo ved Atrå. Ikke mye til tur, men litt av en badeplass, om man ikke vil ligge oppå andre.
 4. Kaffen tar og smak fra impregneringen skinnposen er satt inn med, selv om den er aldri så miljøvennlig( av bjørk tror jeg), samt av skinnet. Så nå ligger den der og blomstrer i kjøkkenskapet. Har vurdert å bruke den til brynesteiner, for fin er den. Kjøpte den for mange år siden i Karasjok, mener jeg å huske, sammen med en del garvet skinn av reinsdyrkalv og selskinn.
 5. Wow...takk for tips! Så nå at de gikk bort i fra Max Pump 2 og 2020, hvor + var å foretrekke. Er snart i handlekurven.
 6. Hvilke pumpe var det? Firkanta sak a la den som Monsen bl.a. selger? Har en fra Biltema(300g), som holder en stund, men ikke på langt nær så lenge som du beskrev. Til uken blir jeg å ta den lille pack-raften og letteste pumeposen bare. Kan skille drøyt 100g på disse posene fra samme leverandør...om man snakker gram.
 7. Ikke på facebook, men hørt de skal ha sluppet info der. Visstnok er tunellteltene testet i vindtunnel.
 8. Friluftsmat(Svensk), og Trekn Eat. Førstnevnte har div bondeomelett og sånn, men styr unna reint eggepulver. Tamt. Levde på dette til lunch for to over Hardangervidda i sommer i ni dager...såpass ålreit at man gledet seg litt. Og man slapp å bære en del annet pålegg.
 9. Har en tomanns fra Kipara, så ganske lang, hvor jeg kjøpte en liten finne for feste i front, og stor til akterenden. Vinglet mer før jeg limte på finne bak. Ble såpass stabil, særlig med sekken i front når alene, så droppet montering av den lille finne. Den ble senere tiltenkt Kiparas minste modell. Men da produsenten i Kina ikke anbefalte dette, siden materialet er tynnere, droppet jeg det ift at man mistet muligheten til erstatning, om noe gikk galt. Drifteren av Kipara hadde selv prøvd med finne bak på den vesle packraften, og sa det gikk helt fint...på egen risiko. Den er jo heller ikke tiltenkt større stryk og hard belastning.
 10. Bra tips...Enlightened Equipment. Aldri hørt om, men sjekket sidene og ser ut til at dette kan være bra saker jeg selv vil prøve ut. Startet i garasjen i 2007(like før finanskrisen), og har i dag 50 ansatte. Det må jeg si!
 11. Da er den berømmelige moltelikøren satt på glass😉. Tidlig modning, men de store kartene under trær og i kratt er nok klare om par ukers tid. Mer enn vanlig med bær, sies det. Helt enig. Gøy å plukke med begge hender. Kjenner det litt i ryggen i dag.
 12. Tør nesten ikke skrive hva jeg har kjøpt. Enten er det en fetish, eller så har jeg havnet i bl.a. "de som bruker turklær til hverdags-kategorien", som jeg før syntes var superharry. Men turklær synes jeg har en soliditet, som og passer deler av jobben min og. Nu vel...Brynje Antarctic jakke(Aclimaen er utslitt). Arcteryx atom hood( den forrige har jeg slitt ut glidelåsen på). Arcteryx teknisk t-skjorte( glemte igjen houdini ull t-skjorte på en grå stein..."umulig" å se). Ble en bambull t-skjorte og( tenker jeg blir svett på rygg uansett ull eller ikke, så gir den en sjangse med tør når sekken er av i pause). Brusletto Hunter kniv( fikk i konfirmasjonsgave, som jeg somla bort, da jeg for noen år siden skulle kaste på trestamme. Ikke til meg altså, men til sønnen min). Førstehjelpsett(til sønnen min). Se det! Var jo ikke så farlig. Alle innkjøp kan forsvares😉
 13. Sorry, selv om du er en heldiggris ift hjemsted og utgangspunkt for lystig fiske, så har du all rett til å lufte frustrasjonen😉 . Var ikke meningen å holde noen søvnløs. Er vel å banne i kirka for noen denne tråden. Men snakket om langtur, og ubefestet sjel når det gjelder spredning av aktiviteter på tur. Feis forbi traktene dine som teen-ager fra Skaitidalen til Sulitjema en ukes tid, og minnes at fiskestangen ikke var i tursekken. Hilsen halvt nordlending...strandet på østlandet. (PS! Bra blogg)
 14. Exped har hatt et samarbeid med ME, der de visstnok ikke kunne ta i bruk ME sitt pumpesystem før senere pga rettigheter og slikt...hva jeg mener å ha blitt forklart på "gurubutikken" XC sport, da jeg kjøpte min ME Aerostat Down 7.0. Forøvrig knall mtp isolasjon og soveevne. Men ligger nå i egenrepp-hylla, da det har et hull eller slapp ventil. Litt tung...rundt 750g...til sommerhalvåret.
 15. Hadde Hardangervidda på tvers tur friskt i tankene da jeg skrev. 11 mil, og fire fiskesoner...hvor jeg endte opp på to soner betalt, men kun fiske i en. Hadde jeg tatt alle soner for to personer, hadde jeg endt på 2000,-. At fiske er billig og bra for en som bruker stanga flittig og er dedikert, er sikkert sant. Men når dette blir for to på lengre tur, der du skal gi et annet menneske den gode opplevelsen, blir det dyrt og stress. Men skjønner de kritiske røster her. Bare at min innstilling ikke har helt vatret seg ift ideen fiske. Kommer seg nok. Blir mest sannsynlig å ta Kvennavassdraget nå sensommer alene. Da blir det sikkert noe annet.
 16. Et godt poeng, som må lenger frem i hodet når jeg turer.
 17. Fint å høre, at naturen "brukes" denne veien og. Kjenner meg igjen. Har og hatt dette særegne med meg på tur, men da gjennom tegning. Siden det bl.a. er jobben min, kommer jeg litt i konflikt med "det å bare være på tur"/fri kontra "få mer ut av turen"...tilstedeværelsen. Å visualisere det man går igjennom, krever en del ekstra energi - og tid. Har skisset en og annen gang, men mest gått med enkelt tegneutstyr ubrukt. En form for kvietisme kanskje. Eller så har det med at jeg jobber mentalt med et større prosjekt, hvor jeg gjennom år har orientert meg, latt "det rene" få en stemme, før jeg bestemmer meg og gir jernet. Ting tar form, og ser frem til å ta fatt på dette. År fremover. Uten fiskestang, men sikkert med og. Garantert alene da på tur i natur.
 18. Ja, ganske irriterende. Særlig på nattmorran med kondensrik duk. Har fått som vane å ligge med tynn merinolue, for å slippe verste gnisninga
 19. Ikke dårlig forslag. Har tro på Barents O og det de kan gjøre. Bestilte...by the way...ekstra duk til bunnmateriale, da jeg fixa ny bunnduk til Helsport Rundhø. De var tomme/ var i omlegging til ny drift muligens. Så kanskje nå, hvor de har satt i gang ny produksjon med stoffer med høy vannsøyle. Er rimelig can. Fingernem, men overlater gjerne til fagfolk det der med søm i vanntett yta.
 20. Ikke fjorårets. Mener det er fire-fem år gammelt(husker ikke helt i farta) og da muligens første type
 21. Den har jeg rett og slett ikke tenkt på. Takker for tips!
 22. Når det kommer til lettvektere, må man tydeligvis betale prisen, når naturen melder seg på. Teltet funker bra i vind. Tåler storm i kasta, om det settes i vindretningen. Men kondensen på innsiden av ytertelt, om det er aldri så vanntett fra utsiden, er en stor svakhet. Vindkast, og innerteltet suger til seg fukt fra ytterduken. Ikke alltid man finner den ideelle teltplassen heller(selv for et enmannstelt), og mellomrommet mellom inner/ytterduk er lite fra før, og henger seg gjerne fast i hverandre. Konstruksjonen gjør at de to bardunene i hode-enden ikke klarer å holde lagene fra hverandre. Prøvd å ligge med fotenden mot vinden og(der luftingen er ved bena), men med samme resultat. Ekstra bardun og, for å skille dukene bedre fra hverandre. Ellers er jo teltet bra, med plass til sekk liggende i fortelt og sko til tørk, hvor vekta er rett over kiloen med eksterne titanplugger. Har og klart å stue meg og madammen inn for en natt(selv om det utløste innkjøp av eget enmannstelt for henne). Så nå blir det jakt etter lett telt, som tåler kondens og vind. Og såpass lett og lekkert, med to innganger, at madammen flytter inn igjen;)
 23. Sovepose har 850+ bra gåsedun, og blir ganske så fluffig. Har brukt den senvinters og vår, samt over tregrensa i sommer. Og den er gansk bra til bare å veie 380g med trekk, hvor pakkvolumet blir en drøy halvliters ølboks. Med silkelakenpose utvendig og merinoullpledd inni posen, takler den noen minus greit. Har da ullnetting lang over-/underdel og ullsokker på i tillegg. Kunne selvfølgelig hatt en noe tyngre pose med, og sluppet alle dikkedarier med pledd og slikt, men har begynt å få sansen for flerbruk, der enkeltdeler kan benyttes i ulike sammenhenger etter behov...og grammene totalt sett ender på pluss siden. Og når minusgradene blir strengere, tenker jeg at denne er helt topp som innerpose i en noe varmere tre-sesongs dunpose. Ikke minst komboen med en syntetisk pose ift fukt. Posen fiksa kondens i innertelt bra. Jo, dette kjøpet ble jeg godt fornøyd med...såpass at den blir med på sensommer/ høst turer, og inn mot vinteren.😴 Er nå å få på Fjellsport til to og en halv høvding.
 24. Ja...det ender nok opp med det fremover.
 25. Fiskeutstyret trenger ikke veie mer enn under kiloen, medberegnet et par markbokser. Så det er ikke der det svir. Svir litt mer å betale drøyt tusenlappen for fiskekort, som nå over Hardangervidda, for meg og madammen. Men det jeg blir skikkelig frustrert over er all traskinga, slå leir og bryte opp, hobbit-lunch og bading, og å sløve litt i skyggen. Har gått fem på før, og gjør det stadig. Skal liksom få med meg fiske-gleden, men blir knapt tid til slikt. Ender ofte opp med å slenge ut noen mark eller flue på dupp mellom taka i "leiren", som ofte ender opp på et frisert og slett sted hvor sola står en time til, men som ikke akkurat innbyr til bedre fiske med sluk og slikt. Er jeg alene på tur, har jeg noe mer kontroll på tid/ sted ift fiske. Men selv da glipper det til tider. Har endt opp med å måtte dedikere egne fisketurer, som til Femunden, eller nå sensommer/ høst i Kvenna-vassdraget. Men det ender vel opp med at fisken blir sykt dyr, og at jeg like godt kunne hatt med meg en kilo med herlig pølse og spekemat, samt en knert til istedenfor. Har møtt på dedikerte fiskere på mine turer, og blir imponert over innsats og glede de legger i sitt fiske. Tidlig morgen, natterstid. Har utgangspunkt ofte i en base camp. Mulig det har noe med instinkt og holdning å gjøre. Så avslutningsvis må jeg bare nevne at jeg har vært inne på tanken med tjuv-fiske." Inatur" har tjent grovt på ærlige sjeler opp igjennom, som aldri fikk tid til å fiske, som kanskje aldri kom seg på turen de betalte for. Og de refunderer ikke. Jeg har respekt for det arbeidet som blir lagt ned av jeger- og fiskeforeninger/ grunneiere. Men det henger ikke alltid på greip ift det du betaler. Og stresset det lager. Jeg ønsker å gå i fjellet uavhengig av Booking på DNT hytter. Stresset med å nå frem til syv aften og middag. Heller slenge opp et telt der det svinger, eller at kroppen sier stopp. Da blir det litt feil at man betaler fra en dag eller til en uke, går inn i en ny fiskesone, må følge dagene og tiden, som man så gjerne rømmer til fjells for å unnslippe. Hadde vært fint med et fiskekort som gjaldt for farende fanter og streifere.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy