Jump to content

Myriameter

Aktiv medlem
 • Posts

  220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Myriameter

 1. Svingte innom XXL, lik en grevling på høsten før hitid, og raska med ett par Snowbuddy/ Snow Carpet til 79,- stk. Hmmm...dette kan det bli lettpulk av, tenkte jeg. Så får vi se hva som måtte dukke opp i tråden "Gjør det selv". 390g...137 cm lengde, 46 cm bredde. Tåler 80 kg(med forbehold om " Made in China")
 2. Mye snasent håndarbeid i tråden her. Liker godt selv å bruke einer. Sterk og flexi, med iboende "olje", som jo lukter ganske så godt.
 3. Grattis med Parispulk. Flyter fint i løssnø, men graver seg litt fortere ned enn pulk med rundere former, når det svinges. Så litt mindre vekt i front da kan være bra. I ev løype og på skare kan det være greit med et tau du hekter under i nedoverbakker...bremsetau. Gått Jotunheimen med taudrag. Gjør ikke det igjen. Men funker fint til ditt bruk. På lengre turer stopper vekta mi på 35 kg. 40-50 kg kan gå greit noen kilometer, men da smaker det mer av transportetappe enn tur. Helt klart fordel da, som forespeilet, å ha en sixpack klar når fremme...tint på bålet.
 4. Topp det der. Og om man skulle svinge innom en DNT hytte, blir jo disse fullverdige innetøfler i nedbrettet tilstand. Vekt spart, helt klart
 5. Funker med brannteppe vil jeg tro. Brukt det og netting i hodeåpning på knappeduk. Litt missfarget bare på varmeste feltet
 6. Et nærturområde jeg, nettopp på grunna av flua, har unngått siden overgangen juni/juli. Min erfaring var par frostnetter, så kunne man få seg litt god tyttebær og, men vært nødt til å forlate den teorien. Frostnetter skal være bra mot flua, men kan være andre faktorer som må til og. Har hørt folk har fått den på seg i desember.
 7. Neste gang du er på "saga", så snapp med noen meter ekstra WG-bånd for surring av plank. Dette er polyesterbånd, som kan splittes til tynnere remmer og i passende lengder etter behov. Helt ned til grov tråd for reparasjon av ymse som måtte sys. Strekker seg ikke i vann og råsterk. Ganske praktisk å ha en bredde på 16mm som enkelt kan splittes nedover til nær tanntrådtykkelse. Her har jeg heller med meg en rull med tanntråd, for finere bruk. Like sterk, men med varierende str. på rullen ift produkt man kjøper.
 8. Randulf Valle, med podcasten Uteliv viser til en forskningsrapport fra det svenske Arbeidslivinstituttet; "Det viste seg faktisk at man kun trengte to sokker på 200 g/m2 for å få bedre isolasjonsevne enn én sokk på 800 g/m2. " Samt at man får større økning i isolasjonsevnen med sokker i en uisolert sko, enn i en sko med tykt fôr.
 9. Ikke blitt enig med meg selv eller lommeboka på ultralett endukstelt, så satser på tarp(liten Nordisk) og yttertrekk til sovepose(eldre Helsport) ved neste korsvei. Men følger med fra sidelinjen til noe overkommelig skulle dukke opp.
 10. Myriameter

  Hjortelus

  Vært funn i Tynset området.
 11. Bunnduk svarer ikke til forventning ift kondens-dempende. 200gram til liten nytte. Skal holde meg i skinnet en stund til, men nytt og lett telt blir det.
 12. Om man blander ekstrakt av Eucalypus og Sitrongrass i olivenolje eller håndsprit, får man et virkningsfullt mygg/ knottmiddel som lukter godt. Bruker selv 21 dråper av hver olje i en liten 2-4 ml flaske/spraydåse. Går aldri uten, og finfin gave til venner som skal på tur. Kun fått positive tilbakemeldinger. God tur i sommerNorge!
 13. Utsetter selv tur den 20.juli på Hardangervidda til siste halvdel av august ( Haukeli-Kvennavassdraget-Mogen). Litt kjedelig med grader rundt null på pack-raft/fisketur. Satser heller på Dovre- Sunndalsøra-Trollheimen. Samt sør til nord på Hardangervidda første halvdel av august. Ikke greit å vite med været, men august har jo fått en stjerne fra meteorologene. Minus og sludd pleier jeg å ta høyde for på lengre gåturer lell.
 14. Styreleder i DNT, Per Hanasand, skrev et innlegg i sist Fjell og Vidde, som nevner at deres besøk på hytter har vært stabilt siden 70-tallet. Henviser, som andre her, til utbygging i "randsonene".
 15. Har bare hørt av kjentmann, at demningen ved Kalhovd skal fikses. Det vites ikke helt hvordan trafikken vil bli, siden det blir en del tungtransport.
 16. Bergans sidelommer 2x2 pakning...drøyt 600,- . Øker Heliumen med 18 liter (360g) når tre er montert for lengre turer/ pack-raft(bæresystemet tåler greit drøye 20 kg).
 17. Jeg og madammen tar en 10 dagers fra sør til nord på Hardangervidda i sommer, med telt. Men vi lar oss og friste av DNTs tilbud på overnatting, dusj og påfyll av mat i skreppa. Betjent og selvbetjent. Dette gjør at sekken kan holdes under 15 kg for min del(går ikke i samme fella som i fjor med dobbelt så tung sekk på turen fra øst til vest). Jeg betaler gladelig nærmere 5000,- for dette. Og å ha noen vannhull på vidda er jo bare helt fantastisk;) En ti dagers i syden blir uansett fort vekk mye dyrere, og på vidda så går pengene tilbake til et videre godt tilbud.
 18. På 40 år har mitt Helsport Rundhø 3 steget fra 3600,- til 11 600,-(om det nå ble produsert i dag), følger man prisindeksen. Jeg ville nå i dag gått for et Barents telt, eller Norrøna(øøø...utsatt lansering)
 19. Biltema har en rimelig og grei sak https://www.biltema.no/kontor-teknikk/mobiltilbehor/powerbank/sammenleggbart-solcellepanel-powerbank-8000-mah-2000040624 En på 20000mAh mer veier deretter. Valgets kval. Ville gått for en oppladbar hodelykt. Om du ikke går for denne nyheten; https://www.speidersport.no/pale-blue/121579/usb-batteri-aaa-pale-blue-usb-rechargeable-4xaaa
 20. Av egen erfaring med barn på tur i den alderen, så klarer de utrolig mye med godt humør. Å gå med jevnaldrende er noe som driver dem, men jeg ville styrt unna konkurranseinstinkt, da tur er fellesskap og motet skal rekke over flere dager.
 21. Trikset er å gå ned til Vassbygdi, og ta buss tilbake. En ti på topp tur. lurt å sjekke når sti ned åpner, da det ofte forekommer ras vinterstid i Aurlandsdalen
 22. Utsikt fra Kampenhaug, over Ner- og Mellomdammen. Her lå det is for en uke siden. Fiskeforeningen har satt ut garn for å ta ut små-abboren, slik at ørreten kan trives bedre. Litt vanskelig å finne egnet fiskeplass da, men så fisken sprette hvertfall.
 23. Rimelig stor stein som kan følge med i en rotvelt, der røttene har snodd seg rundt og holder dem fast, men hvor og frosten gjør sitt...inntil det hele tiner og eroderer, og gir slipp.
 24. Her fra Kringlehovda over Rjukan(helga som var), på vei innover mot Kalhovd. Mulig å gå på både bena( så sant det ligger på minussiden) og ski( ganske hardt, så fell og bremsetau under pulk er sikkert lurt). Toppene er gjerne blåst fri for snø, så gode muligheter for tørr camp. To timer fra Drammen(via Kongsberg-Gransherad), så blir det nærmeste. Krossobanen opp sparer deg for en del slit med høydemetre i starten.
 25. Ta bomvei fra Solbergelva til Nerdammen. Her er det fine vann og odder for teltliv med små. For ikke å glemme svaberg langs bekker og elver.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy