Gå til innhold

bernt

Blogger
 • Innholdsteller

  491
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

bernt vant dagen sist Desember 22 2018

bernt hadde mest likt innhold!

Om bernt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. bernt

  Burley Nomad sykkelvogn

  Jeg har ikke små barn (alle er over 20), så jeg kjøpte en vogn fra Hinterher (https://munich-biketrailer.com/). Veldig fornøyd.
 2. bernt

  Lokale aktivitetstreff

  For det første: Vær oppmerksom på at slike arrangement ikke faller inn under almenretten, så en samtale med grunneier behøver ikke være så dumt. Videre: En slipper ikke unna ansvar ved å hevde at arrangementet er "uorganisert" eller noe slikt, så man kan like gjerne skrive ned noen ord om HMS og sikkerhet først som sist, det er ikke så veldig vanskelig. Det mange ikke er klar over er at er det kan være straffbart å ikke ha gjort akkurat det (legg merke til at jeg skriver "kan være", ikke "er"). Det også mange ikke er klar over (bl.a. pga. alt for mange historier fra USA som juridisk sett er milevidt fra Norge på dette området), er at for at et uhell skal få noen strafferettslige eller erstatningsrettslige følger for arrangør, må det utvises det som kalles "grov uaktsomhet". (Det er derfor jeg tør å arrangere kajakktreff ) Til slutt: Min erfaring med slike treff er at det er greit å ha en klubb i ryggen, bl.a. for å ha en økonomi i ryggen hvis det skulle påløpe mer utgifter enn inntekter (selv om det er et gratisarrangement hvor hver deltager sørger for seg selv, kan det overraskende fort bli noen kroner i utlegg, og da er det greit å slippe å ta det av egen lomme, men spre det heller ut over medlemmene i en klubb.....)
 3. bernt

  Bernts luke

  Sånn?
 4. bernt

  Nærturen

  I årets julekalender vil jeg fremme "nærturen". Klimaproblematikken er såpass komplisert at jeg velger å stole på konsensus blant forskerne, så kan andre gjør andre valg. Men som en konsekvens av mitt valg, har vi kvittet oss med bilen. Vi bruker sykkel, buss og tog så mye vi kan (selv om vi er medlemmer av Trondeim bilkollektiv og kan booke oss en bil hvis vi må). Som en konsekvens av dette, sitter det rimelig langt inne å kjøre til Dovre, Trollheimen eller lignende. I stedet bruker vi rutetabeller og kart (spesielt Openstreetmap som har bedre informasjon om stier i vårt nærområde enn statens kartverk) og laget turer utifra det. Dermed har dagsturene blitt mye i nærområdet, deravr "nærturer". Utifra det har vi oppdaget mange skjulte perler innimellom bebyggelsen her i Trondheim. Men bedre halvdel som gikk 50 mil i oktober og november på denne måten kan rapportere om mange fine steder som jeg ennå ikke har fått med meg. Riktignokk må en tolerere både blokker og boligfelt og asfalt innimellom, men opplevelsen er fine. En annen positiv effekt er at en ikke trenger å ende opp der man startet. Så dermed blir oippfordringen: la bilen stå og bruk buss og tog og kart og finn dine lokale perler. Som Henry Thoreau skrev i "Walking": ... Dessuten er 22. desember bursdagen min.... Se mer i bloggen min. Og så noen bilder (kanskje til inspirasjon):
 5. bernt

  Bernts luke

 6. På lommekjent.no har i alle fall sommerruten:http://www.lommekjent.no/ruter/887471 Du kan også bruke lommekjent.no til å tegne ruter som du laster ned.
 7. bernt

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  https://berntsturer.wordpress.com/2018/12/16/blaswix-og-lav-novembersol/
 8. bernt

  Bernts luke

  Det måtte nesten bli denne
 9. bernt

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  En liten oppdatering: https://berntsturer.wordpress.com/2018/12/09/sesongens-forste-skitur/
 10. bernt

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Der fikk jeg blogget forrige helgs tur også: https://berntsturer.wordpress.com/2018/11/30/sjarmoretappen-2/
 11. bernt

  Bok ønskes kjøpt

  Glittertind forlag tar opp forhåndsbestilling på neste utgave som kommer i 2019 (hvis nok forhåndsbestillinger).
 12. bernt

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Sist helg: https://berntsturer.wordpress.com/2018/11/18/bosbergheia-fra-baksiden/
 13. bernt

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Vi fortsetter vår reise i trøndersk myr, skog og jordbrukslandskap: https://berntsturer.wordpress.com/2018/11/16/gimse-oyberget-udduvoll/
 14. bernt

  "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Sist søndag ble det 2 mil igjen: https://berntsturer.wordpress.com/2018/11/04/city-syd-ronningen-buenget/
 15. bernt

  Frikart.no til Garmin

  Hei Sverre. Har brukt frikart.no i mange år. Mens vi er i siget: Jeg kunne tenkt meg en enkel måte å kombinere Norge og Sverige på siden jeg er endel i grensefjellene mellom Trøndelag og Jämtland.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.