Gå til innhold
 • Bli medlem

bernt

Blogger
 • Innholdsteller

  610
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

bernt vant dagen sist 21. februar

bernt hadde mest likt innhold!

Om bernt

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fant historen. Oppfinneren hette Paal Wendelbo: [Hidden Content]
 2. Nå har jeg egentlig fulgt denne kvistbrennertråden fra sidelinjen en stund, og det endte med at jeg snekret en lav-budsjett-brenner av blikkbokser. Men det finnes en forhistorie hos meg også. For det første hadde jeg en morfar som var en skogens mann og som brukte bål og svartkjel. Han var av den generasjonen som ikke låste hytta si på fjellet fordi, "det kan være farlig for folk som er i nød". For det andre tør jeg ikke tenke på hvor mange brennere jeg har og har hatt for diverse brennstoff. Men det som er relevant her, at den brenneren jeg laget i går er veldig lik Peko Pe. Peko Pe ble oppf
 3. Den indre boksen (eller "gasifier") er Coop hermetiske erter til kr. 13. Som stativ er planen å ramponere en boks Ananas i biter. Den har passende diameter sli at den kan oppbevares inni ovnen. Men så langt kom jeg ikke i går kveld da jeg snekret sammen brenneren.
 4. Kunne brukt billigere fiskeboller, men kommer de fra Vesterålen er vel brenneren nesten dømt til å virke i norsk vintervær.
 5. Eksempel: Stråsjøen-Prestøyan naturreservet i Selbu: [Hidden Content] Der står det bl.a.
 6. Jeg bruker kart fra frikart.no, planlegger i Openrouteservice ([Hidden Content]) og skriver ut papirkart fra kartutskrift.no. Har aldri brukt Basecamp da jeg ikke har hatt Windows siden 90-tallet (og har heller aldri eid en mac).
 7. Måtte nesten ta med dette også. Fremdeles Nordmarka, Klæbu, Olympus TG-6
 8. Har blogget noen småblogger siden sist, så det vel på tide med en lenke her [Hidden Content]
 9. Absolutt. I de områdene jeg ferdes er de mer detaljrike i forhold til bl.a. stier enn kart basert på Statkart sine data. .... Og så har du jo muligheten til å korrigere feil, når du finner det, og slik gjøre kartene bedre til glede for alle ([Hidden Content]).
 10. Aner ikke, men regner med det hvis du har riktig software fra Garmin. Selv bruker jeg kart fra frikart.no på min 6X.
 11. Min bedre halvdel har Jerv pelskant på hetta fra nevnte butikk på en Artc'teryx skalljakke. Hun er i alle fall veldig fornøyd. Festet med borrelås-kit'et som selges.
 12. Jeg har brukt fenix 6X til navigering med GPX-ruter jeg har lastet ned/laget selv. Både til sykling og vandring. Bruker dynamicWatch og deres apper for å få lastet de opp til klokka. Fungerer helt fint for meg. Jeg bruker OSM-kart fra frikart.no (sommer topo evt. vinter topo for skigåing).
 13. Når jeg har laget spant til grønlandskajakk av eikelister, har de 1) ligget i vann i ett døgn, og 2 blitt dampet før de har blitt bøyd, men de settes jo i spenn i relingen, så det er ikke noe problem med at de skal rette seg ut.
 14. Her i huset el-sykles det for tiden: [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.