Gå til innhold
 • Bli medlem

Grimner

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 406
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Grimner vant dagen sist 23. juni 2016

Grimner hadde mest likt innhold!

Om Grimner

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

4 246 profilvisninger
 1. Kikket på Hardangervidda-ruta og tenkte: "Nå er det rett før Monsen parkerer støvlene.". I så måte er det jo fint med denne tråden som oppklarer at, nei, han går ikke med gåstol, men med publikum og filmteam. Høres perfekt ut for titting i januar og februar.
 2. Sier meg enig i siste taler. Når alle priser er oppgitt i Euro og enhver kikk på lenkene nederst på sidene sier Tyskland, vel, da kan man ikke bli overrasket over at tollen kommer oppå prisen. Bare navnet burde være en liten pekepinn om at dette ikke er helt norsk. Et helt annet spørsmål er hvorfor det skal betales toll på egen helse.
 3. Gått endel med dunteppe og enkeldukstelt hvor det ofte blir kondens. Jeg har etterhvert kommet til at de få vanndråpene det er snakk om ikke er verdt å stresse med. Anbefaler ikke en plastpose i fotenden - det vil, i alle fall med mine føtter, gi mye mer fukt enn teltduken.
 4. Egger moderator om å steppe inn og opprette... "Den Store EGG på TUR" tråden. Jeg løser hele eggholder problematikken med hardkokte egg
 5. Har pakket opp 2 store nøtteposer etter endt tur. Bare den ene var åpnet og såvidt rørt. Det er i sånne øyeblikk man enten forsoner seg med lav IQ eller begynner å lure på hvorfor.
 6. I følge GPS for fire år siden: 3,5 km/t vestfra sånn halvveis opp i lia mot Jonsknuten. Har stemt ganske godt i overslag på kartet siden.
 7. Sjokoladespising er en viktig treningsaktivitet som du må ha god rutine på lenge før turen. Er du helt Charlie på sjokolade første dagen, vel, da ryker opplegget. Og der skjønte jeg hvor de mystiske brune kukakene langt til fjells kommer fra... Litt mer alvorlig: det er forskjell på sjokolade. Jeg sliter også med disiplinen på melkesjokolade og kjeks med sjokoladetrekk. De merkes knapt i magen, men utløser ett eller annet sug som gjør neste bit svært fristende. Så de holder jeg meg langt unna. Feit nok som det er. Rene kaloribomber som Snickers og Bounty gir metthetsfølelse. Jeg tar meg f
 8. Havregrøten er blitt rasjon for de siste dagene av turen. Ellers blir det en Bixit-kjeks eller gårsdagens frysetørrede middag. Jeg har telt uten kjøkkenkrok, så om været er dårlig er det tørrmat til kvelds. Heller ikke så veldig sulten til frokost med mindre det vanker fisk eller egg og flesk.
 9. Såpass lang tur... jeg ville ha testet på forhånd. Har gått på tur og ikke orket den nøye utvalgte provianten etter noen dager. Nå går det i sjokolade, Snickers (egen matgruppe som burde selges på resept), og kjøtt - men det er meg Sørg for variasjon. 14 dager havregrøt er lett å pakke, men kan bli drøyt de siste dagene.
 10. +1 til @Øyvind Hellenes: Zpacks lager ikke vintertelt. Om jeg var aktiv på teltfronten om vinteren, ville det vært med noe helt annet enn Hexamid. Resten av året, intet problem så lenge du skjønner hva du går til. Dette er ikke telt du bor i. Det er telt du sover i.
 11. Og den videoen er vel ikke en særlig god test på hva stoffene tåler. Heller et godt eksempel på hva du ikke skal gjøre. Ganske trygg på at duken holder. Jeg har ikke hatt cuben ute i kraftig vind, men etter noen forblåste netter på Hardangervidda med et telt i silnylon, så er jeg ikke bekymret - bare trøtt
 12. Regnet trommer fælt mot de fleste duker. Hvis det er et problem kan teltduk i bomull anbefales - demper trommingen fint; sildrelyden derimot Fargen min er "olive drab" altså den som ser sølvgrå ut. Teltet virker utmerket på fjellet om sommeren. Bruddstyrken på selve duken er bedre enn mye annet, men som @Memento mori skriver, det er fortsatt et telt med flere deler. Du kan ødelegge det om du går inn for det. Så lenge pluggene holder, takler det nok mye vind, men i vind vil jeg foretrekke å slå leir i lé.
 13. Ja, det er snaut om plassen for varme der. Det er vel strengt tatt ikke snakk om et fortelt som på tyngre telt, mer en skrå dør.
 14. Har et Z-packs Hexamid Solo+. Hvor trekkfullt det blir er et spørsmål om hvor nære teltet du får satt de nederste pluggene. Med full lengde på bardunene slipper du i det minste å tenke på kondens Knitringen i cuben, unnskyld, "Dyneema Composite Fabric", hører du når du pakker teltet. Ellers ikke. Myggnettingen holder unna alt av utøy inklusive de minste krekene. Helt mørkt blir det ikke der inne, men jeg har aldri ligget våken på grunn av for mye lys. Koselig å se fullmånen gjennom duken. Med hensyn til varme i "forteltet" - glem det. Cuben brenner kanskje ikke like en
 15. Ingen anbefalinger, bare en takk fra en tidligere tenåring som er glad den oppvoksende slekt får gå på tur med skikkelig sekk
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.