Jump to content

Grimner

+Sponsor
 • Posts

  1,601
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Grimner last won the day on March 18

Grimner had the most liked content!

About Grimner

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

5,393 profile views
 1. Grimner

  Hytter

  Kronikk fra NINA: [Hidden Content] Det er særdeles sjokkerende å møte påstanden om at politikkere lyver når det passer dem, men jeg tror vi kan gå i mer konstruktive retninger. Hva med en ny hyttestandard? - selvforsynt med strøm - resirkulering av vann og kloakk - nærmeste parkering er 200 meter unna ... er tre punkter som synes for meg å være en god start for å kutte i størrelse og bruk.
 2. Nå følger jeg dårlig med, men så vidt jeg vet så har vel Helsport ennå et stykke å gå før de har monopol på telt. Hvis du ikke synes at kvalitet og pris står i forhold til hverandre, så er det mange andre muligheter. Hva med heller å spørre forumet følgende: "Her er Helsport-teltet jeg ser på, men jeg liker ikke prisen. Hvilke andre telt anbefaler dere?"
 3. Nå er du veldig sårende, Skaubjønn. Nettopp tilbake fra en todagers i Østmarka og her disser du hele ekspedisjonen? Overrasket av ville dyr (rådyr), villedet av gretne innfødte (gretne innfødte) og kart fra en fremmed i en dunkel bar (Kartverket), skremt av trommer i natten (søppelgjøkene kalt "russ" (denne gjengen havner på Stortinget om ikke så mange år - takk, jeg bidrar gjerne til din deperesjon)). og desperat slitt mot målet (trefall og egen feilvurdering av form) og det skal liksom ikke være en heildundrende ekspedisjon? Om sarkasmen ikke var klar nok: ja. Når turen ikke går lengre enn en dagsmarsj fra "sivilisasjonen", da er ekspedisjonsbegrepet utenfor rekkevidde. Og jeg tror Skogens Stønn er inne på noe. Skjønt, vi lever i den dårlige ironiens verden. Kanskje det er humor når folk blåser seg opp. Jeg har aldri gått på ekspedisjon. Når jeg ser på ekspedisjoner fra tidligere tider, så skjønner jeg at jeg kommer aldri til å gå på noen ekspedisjon, med mindre ad astra.
 4. Hvis vi måtte utruste en ekspedisjon for å lete etter slapt språk, da hadde vi ikke hatt daglige påminnelser om hvor fulle av feil vi er. Med på at ordet "ekspedisjon" blir utvannet når en tur i Femundsmarka skal være nok. Men dersom den turen omfattet f.eks oljemaling av scener fra Femundsmarka og deltakerne måtte ha med seg maling, staffeli og lignende, da lukter det fugl. Ekspedisjon = lang tur + formål/utstyr utover det man trenger for transport. Så om det kan være noen trøst for mange av dagens "ekspedisjoner", så gikk Lars Monsen en tur i Alaska. Er heller ikke nødvendig å slenge om seg med fjonge ord. "Tur" inneholder så mye at man er i godt selskap.
 5. På kortere turer er det vel bare å slå seg løs. Vitsen med frysetørret er å spare vekt på lengre turer. Men jeg synes vi burde heve lista når lekre måltider tilbedres i friluft. Uten å nevne navn, så har vi her i tråden en herlig middag i skjønne omgivelser. Så langt 10 av 10 mulige poeng. Må dessverre trekke hardt for den røde boksen ved siden av. For øvrig; ukrainerne skryter fælt av feltrasjonene sine, så der har vi en variant om et par års tid.
 6. Med 9 og 7 cm tykt underlag, blir mitt spørsmål: hvor mye blåser du opp underlaget? For lite luft er selvforklarende, men med 90-80% av "sprekkeferdig", så vil madrassen føye seg bedre etter kroppen. En annen løsning som virker for tilsvarende smerter i hoftene, er å lage seg en smultring i skumgummi - kanskje en 'U' hvor armen ligger inne i u'en. Eller du bør stokke armene på en annen måte. Prøv deg frem, men for min del er en håndflate halveis inne i den andre en god start. Men med de underlagene, så ser jeg meg nødt til å stemme frem den siste bemerkningen til Skogens Stønn.
 7. Ikke nødvendigvis noe aber å starte med blanke ark og jegerprøven. Kulturen rundt jakt kan være ymse. Utmerkede tips allerede, men jeg legger til to: Ha orienteringen i orden. Å gå seg vil med sekk på ryggen er en ting; med våpen er noe helt annet. Tren på behandling av våpen og bruken. Sikkerhet og trygg bruk er viktig. Slår gjerne et lite slag for at man bør ha god kunnskap om hvordan redskapen virker også. Da får man en forståelse for vedlikeholdet og hvor ting kan gå galt.
 8. Ser vel heller dette som et sjeldent tilfelle av ærlig markedsføring. Har ikke Rondane selv, men det er ikke overraskende at en kniv med så tynn rygg mot spissen vil bøye seg og knekke under den behandlingen. Eggen er skarp som vist i starten av videoen, men med det stålet vil det fort bli hakk dersom kniven brukes uten en smule finesse. Går greit å slipe tilbake. Jeg tror Rondane er en kniv... ikke et huggjern eller en boksåpner. Det viser videoen godt. "Jeg vil ha penga tilbake på garantien!" "Hva gjorde du med kniven?" "Hugget i gråstein!" "Så du videoen?"
 9. Godt å se at det er noe du er amatør på, Skogens Stønn. Prøv skyfri himmel, 210 grader og krysning av reingjerde ved hjelp av grensevarde, så skal vi snakke. Tilbake til vett og forstand... Det er også greit å få et forhold til hvor sola står på himmelen. Kan gi en pekepinn på omtrentlig retning. Når du har tatt kompasskurs, hold en hånd over solen når du står i marsjretningen. Da blir det lettere å huske og dermed holde retningen.
 10. Du må nesten prøve først. Isoleringen er mer enn god nok, men spørsmålet er komforten. Og den følelsen vil variere fra person til person. Prøv - om du snorker natten gjennom; gratulerer, du slipper unna med mindre i sekken og mer i lommeboka. Hvis du blir kjent med skjelettet, vel, det er et hav av mykere madrasser som du kan legge oppå skumgummien.
 11. Tror ikke det er så mange turgåere som har gått i fella, men skogsarbeidere er mer utsatt. Er vel kombinasjonen av skogfall som er ryddet og hvor veltene har blitt stående pga frost som blir skumle når temperaturene stiger.
 12. Har bare vært i området inntil Hårteigen (som du bør svinge innom), og det er lett og fint terreng. Gode sjanser for diverse blodsugere i juli. En sekk på 35 kg ville for meg kreve et mindre mirakel om jeg skulle komme over en mil første dagen. 9 km andre dagen, 8 km den neste... Selv om du er i mye bedre form enn meg, så vil det muligens være verdt å se litt på hva du pakker i sekken. Hva er det som veier så mye? Det kan bli varmt, så noe lett og luftig tøy kan være gull verdt.
 13. Greit; da organiserer du lista akkurat som det passer deg! Ingenting i veien for at du for eksempel lager en hovedliste delt opp etter hvor ting er (utstyr på loftet, under trappa, i garasjen, under sofaen, bak kjøleskapet osv) og så plukker derfra til pakklista når du skal ut på tur. Lag den/de listen(e) som virker for deg og dine turer. Poenget er ikke å lage den fineste lista, poenget er å komme seg på tur.
 14. Hva er det som alltid blir med, uansett? Hvis du har alternativer til den faste kameraten, kvitt deg med dem. Pleide å gå flere runder om hvilken kniv jeg skulle ha med. Tok meg pinelig mange turer før jeg skjønte at det endte med samme kniven hver gang. Det var steg en - sliter en smule med steg to... Det er ikke lett å ha for lite, men det er ikke nødvendigvis bra å ha for mye heller.
 15. Er nok flere gode poeng med det. Ett av dem er at hvis nabolaget vet at du har lager, så er det plutselig nabaolagets lager om ting skulle skje. Lurt å samarbeide med naboen, men f.eks 10 kg ris forsvinner fort om 100 munner skal mettes. Brasil? Ja, ja, skal vi se... Jamaica har bedre kaffe OG rom.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy