Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/09/2020 in all areas

 1. Spar meg for flere kokkeprogrammer Spar meg for flere programmer om oppussing og interiør Spar meg for flere sangkonkurranser Spar meg for flere programmer om folk som skal selge bolig eller gjette verdien på dem Spar meg for flere programmer der noen skal finne seg kjæreste Spar meg for flere dårlige komiserier Spar meg for flere talkshows uten innhold Spar meg for flere allsang - konsepter Spar meg IHVERTFALL for flere programmer der folk stenges inne på hoteller og skal stemme hverandre ut Alt dette sparer jeg ganske enkelt meg selv for Men kommer det flere programmer om og med folk som er på tur, skal jeg sjekke det ut.
  8 points
 2. Endte med å ta en fisketur i varmen...selv om dagens plan bare var sofan. Men det viste seg at det var ingen dum ide å dra ut! Var svært dødt i vannene, men for gøy testet jeg i en liten elv som renner mellom to vann. Fikk kjapt fisk bare etter et par kast i elva, men som bildet under viser så var den ikke så stor. Etterhvert flyttet jeg meg litt lenger nedover elva, og da beit det på en med litt grei størrelse. Var flere fisk som jaget spinneren, i samme størrelse som den siste, så var mye liv i elva. Et par av de var på kroken, men datt av før jeg fikk de inn. En ørret hoppet faktisk opp fra vannet i det jeg tok spinneren opp fra vannet også. Ganske artig tur med andre ord, selv om det var aaaalt for varm! Endte med å miste begge spinnerne som er avbildet, så ikke bare bare å fiske i grunn elv full av stein.. Men var gøy uansett
  5 points
 3. Som kjedelig mann på tur føler jeg meg kjempekrenka av dette.
  5 points
 4. Fjerde og siste episode. God søndag!
  4 points
 5. Hele denne kronikken fra denne åpenbart bitre kvinnen med åpenbare komplekser fortjener ikke den tiraden som formelig svulmer inne i hodet mitt. Jeg nøyer meg med et "Latterlig "
  3 points
 6. Jeg er stadig vekk ute og sover i naturen. Interessen for friluftsliv, som jeg har hatt helt siden jeg var barn, trigges for meg av en stor interesse for natur, dyreliv og fugleliv. Men ikke minst av den roen og sjelefreden man får ved å tilbringe tid i naturen; eller helst en natt eller flere ute i naturen. I løpet av sommerens overnattingsturer ute i skog og mark har jeg imidlertid merket meg en ny trend blant folk som er på tur: Flere spiller høy musikk i campen ut over kvelden. Det skal sies at mine erfaringer her primært er basert på noen overnattingsturer et stykke innover i Oslomarka (Nordmarka og Østmarka) - m.a.o. tilgjengelige steder for mange, men likevel et godt stykke innover i naturen. På den ene av mine turer i sommer, hvor jeg opplevde at en camp ved vannet jeg overnattet spilte musikk på full guffe både dag og kveld, føltes det ganske surrealistisk ut der jeg lå bak en tue med kamera og fotograferte en tretåspettfamilie i hullet sitt (på god avstand). Mor og far matet de små på skift akkompagnert av høy "disco". Kanskje ikke den freden og roen naturen fortjener? Jeg har også hatt andre lignende opplevelser i sommer... Jeg er ikke overasket over denne tilsynelatende nye "trenden", musikkanlegget er jo i dag langt mer "tilgjengelig"/håndterlig enn tidligere, når man har musikken på mobilen, supplert med en lett men kraftig bluetooth-høytaler. Jeg er nok muligens litt konservativ; men selv synes jeg absolutt ikke at høy musikk har noe som helst å gjøre i langt inne i naturen. Jo lengre inn i naturen man befinner seg, jo mindre akseptabelt. Høy musikk blir et forstyrrende element for både dyreliv og for andre turfolk. Noen som har tanker eller opplevelser/ erfaringer rundt den tilsynelatende "nye trenden"; høy musikk i skogen?
  2 points
 7. Jeg ville brukt 0,10 eller 0,12mm multifilament (Fireline eller lignende). Ikke alle er begeistret for slikt snøre, jeg synes det er genialt! Det er mer utsatt for mekanisk slitasje, f.eks. mot steiner, så jeg kapper av en halvmeter et par ganger i løpet av sesongen. Jeg har helt sluttet med vanlig monosnøre.
  2 points
 8. Rakk en kort fjelltur før jobb i morgen. Mjåvasstølen med Reineskarvet i bakgrunnen.
  2 points
 9. Lakk til eksospotter (MC) tåler 600 ° C. (Jeg har ikke prøvd selv, men det bør duge)
  2 points
 10. Jeg har ikke orket å lese hele teksten i kronikken, men jeg la merke til en setning..: "Men, nei NRK! Nei, TV 2! Det er nok TV-serier om menn på tur!" Er det egentlig det?? Jeg syntes faktisk disse programmene kommer så sjeldent og er såpass korte at her må det være enten noe jeg ikke skjønner, eller så er det skribenten selv som har misforstått noe.. Skulle likt å visst hva kronikk-forfatteren syntes om Paradise hotell, Ex on the beach og lign serier.. Det er hvertfall bortkastet hjernedød Tv, og det kommer nye sesonger hele jæv.. tiden.. En liten sammenligning: - Paradise Hotell Norge: 13 sesonger bak seg med start i 2009, mellom 40-60 episoder pr sesong og de varer 40-45 minutter pr episode. - Jens Kvernmo: Siste sesong(av 3 sesonger totalt) var på bare(!!) 4 episoder på 39 minutter pr episode. - På villspor med Lars Monsen: 2 sesonger, totalt 11 episoder på 1 time pr ep. - Monsen, Monsen og Mattis: 1 sesong, 6 episoder, 30 min pr ep. Og ho syntes det er nok... Det er jo mangelvare!! (Men heldigvis har man Youtube, bare ikke fortell kronikkforfatteren at det er enda fler villmarkssønner der..!)
  2 points
 11. Fire døgn i Sulis på Dorrohytta er over. Hytta kan leies på inatur. Et fjellområde totalt blottet for kø, men rikt på vann, tjern, topper og ikke minst en fantastisk flora. Anbefales!
  2 points
 12. Jeg synes det er noe ordentlig dritt og det irriterer meg grenseløst når folk drar musikkanlegg inn i naturen. Ro og stillhet er en sterk motivasjon for meg for å være i naturen. Vil tro at det ikke er så veldig bra for en del dyr, heller, som f eks fugler i hekketida. Samtidig så er det vel ikke bare en måte å være på tur... Imidlertid håper jeg at "trenden" rundt i Oslomarka har litt med korona-rushet å gjøre. Mistenker/håper at en del av dem har flytta seg tilbake til fester i byen.
  1 point
 13. Kronikken synes jeg bare er tullete. Nivået på NRK Ytring har vært skikkelig lavt nå i agurktida. Men den fikk meg til å tenke litt over hvilke preferanser jeg har med villmarksprogrammer. Har nettopp hatt en gjensyn med ulike Monsen-programmer, og jeg synes for eks at den litt eldre serien der han blant annet var i Femunden, Svartisen, Finnmarksvidda, etc. var litt bedre enn Monsen, Monsen og Mattis. Sistenevnte var også helt OK, med mye fin natur - jeg så alle episodene - men kanskje litt mer ensforming etter hvert for min smak og veldig mye fokus på reaksjonene rundt å få fisk. Det jeg synes var fint med den litt eldre serien er at det kom opp litt andre perspektiver her og der, for eksempel da Monsen snakket med samer om konsekvensene for dem av naturvern og historiene rundt familiestedet nordpå osv. Jeg liker forøvrig det meste jeg har sett av Jens Kvernmo, og jeg synes det er fint at han byr litt på seg sjøl. All ære til Monsen, men helt fint med litt fornyelse og mangfold.
  1 point
 14. Møter sjelden folk på mine turer, så det problemet har ikke jeg. Men du har min største sympati! Siterer fra Even Ruud, "Lydlandskap - om bruk og misbruk av musikk" (Fagbokforlaget 2005, s63): om boka: www.fagbokforlaget.no/Lydlandskap/I978824500245
  1 point
 15. Hei Optimus 123 er jo bombesikker. Svært få deler og enkel i bruk. Output er vel ca 1400 watt og brenner kanskje 50 minutter på 1 tank. . 442 er noe mer kompleks, men fremdeles enkel. Gir ca 2200 watt og brenner noe lenger på 1 tank. Jeg har begge og aldri hatt noe trøbbel,med noe av dem. Noe høyere flamme på vinteren med 442. Jeg hadde nok valgt 442, og heller kjøpt 123 å hatt som reserve og singeltur brenner. jenspetter
  1 point
 16. Jeg har Svea123r. Det holder med pittelitt rødsprit for å varme den opp. Jeg vil ikke si den er vindresistent akkurat. Selv om den har en slags beskyttelse. Det løses dog greit med litt stiv alufolie (den tykke sorten), men det kan bli for varmt slik at overtrykksventilen løser ut. Den kan fort antenne. Det er ikke noe mer utfordrende å forvarme en Svea i teltet enn en hvilken-som-helst annen bensinprimus. Jeg bruker rødsprit. Det soter mindre, men det krever en ekstra flaske. Selv bruker jeg noen linsevæskeflasker jeg kjøpte på aliexpress til dette. Nå har jeg ikke erfaring med coleman-brenneren, men jeg kan si at Svea er svært enkel og ekstremt driftsikker. Brenntiden er også lang per tank. Skal kjøpe meg en trangia fuelflaske etter tips her fra. Den ser jo helt fantastisk ut. Jeg har drevet på med trakt i mange år. Det blir fort søl!
  1 point
 17. Bruker både slik Trangiaflaske og minpumpe selv. Dvs ikke alltid jeg bruker pumpa. Men den ligger i boksen på 8R til vanlig. Har hendt jeg har glemt fuelflaske og da er pumpa fin siden jeg kan prime som på Omnifuelen. Har også glemt å åpne lokk før forvarming, da blir det lite effekt så greit med et par pump. Vinterstid er dt og greit med et par pump i starten. Men den er ikke nødvendig så lenge jeg ikke glemmer fuelflaske hjemme.
  1 point
 18. Jeg har brukt en slik minipumpe og tanklokk på min Svea 123 siden jeg kjøpte den for noen år siden. Men i sommer oppdaget jeg at det kom en liten gul flamme fra tanklokket under fyring.Altså at enveis ventilen i lokket lekket og slapp bensindamp ut som tok fyr. Jeg likte det ikke selv om det sikkert ikke utgjorde noen fare. Siden jeg alltid har hatt med original lokket som reserve, byttet jeg bare lokk og brukte primusen resten av turen uten minipumpen. Og oppdaget at jeg ikke savnet den. Med de nye Trangia brenselflaskene som har denne praktiske helletuten er det lett å dosere en passende skvett bensin til forvarming . Jeg syntes jo aldri at det var noe pes å forvarme 111 primusene jeg alltid brukte før, og Sveaen trenger bare en brøkdel av den tiden til forvarming uten minipumpen. Jeg tror ikke jeg kommer til å ta med minipumpen på tur mer. Den er ikke nødvendig.
  1 point
 19. (Ser man får kjøpt slike vindskjermer til coleman.)
  1 point
 20. Minipumpe til Optimus får du fra 200,- Må dog ha nytt tanklokk med ventil også.
  1 point
 21. Tilsvarende slik bruker jeg en Optimus 8R. Er vel samme brennern i den som 123. Bruker den både sommer og vinter. Ikke like høy effekt på disse som f.eks 111. Omnifuel etc. Er ikke pumpe på den heller. Ikke hatt noe problem å fyre den i kulde. Viktig å huske å åpne tanklokket litt for å utligne trykk i den temp du er i før forvarming. Den går bensin. Er til salgs brukt innimellom, neppe noe du får tak i på 14 dager hvis du ikke vil kjøpe på ebay og kanskje dyrt. Siden du skriver kompakt og rask og sette opp regner jeg med at du vil unngå slangebrenner.
  1 point
 22. Jeg har ikke coleman 442, men jeg har en svea 123. Fordelen med denne er at den er veldig liten og nett, svært enkel i bruk, få bevegelige deler (korken, spindelen og dysenåla) slik at det i praksis ikke er noe slitasje i bruk, og at den kommer ferdig med vindskjerm. Det er et par ulemper slik jeg ser det. Det første er at den ikke har pumpe. Det betyr i praksis at trykket under bruk skapes av varmen fra brenneren. Når du skal starte den opp er jo ikke brenneren i gang, altså null trykk i boksen. Det finnes flere måter å få opp trykket på. En er å varme tanken med henda. Den skal jo bare være varm nok til at du får ut nok bensin til forvarmingen ved å åpne ventilen, så det er ikke mye som skal til, men det kan jo bli kaldt på henda i sludd og kuling. 😁. Jeg har også sett at andre varmer opp bunnen med noe annet, for eksempel en lighter under bunnen. Jeg pleier å bruke et lite rør (sugerør, avkappet bic-penn eller noe) som jeg dypper ned i tanken og bruker som en liten pipette for å få bensin opp og slipper denne opp i fordypningen. Så skrur jeg på lokket og tenner på. Colemannen har jo pumpe, så der er det vel "standard" prosedyre: pumpe, åpne ventilen for å få ut litt bensin, lukke ventilen, tenne på , og så er du i gang. En annen ulempe med svea 123 er at den har en veke for å få bensinen opp fra tanken og opp i brenneren hvor den forgasses. Hvis du kjører sveaen til den er helt tom kan denne veken svies slik at den fungerer dårlig og må byttes. I praksis passer jeg derfor på å alltid starte med full tank og ikke bruke den så lenge at det er fare for at den går tom. Jeg liker sveaen veldig godt, og for meg har disse to ulempene ingen praktisk betydning. Men jeg ville kanskje gått for colemannen (som jeg altså ikke har noen erfaring med!) i forhold til at den antakelig er enklere å få den i gang raskt når forholdene ikke er optimale. Ps. Minusgrader har ingen ting å si for sveaen siden du utligner trykket i tanken før du varmer opp tanken. Det er at du varmer opp lufta i tanken som skaper trykket, og da spiller det ingen rolle hva start-temperaturen på lufta er. Det er temperaturøkningen som betyr noe. Men du bør kanskje ikke sette tanken ned på snø. Det er jo netto energi som går til å varme opp lufta i tanken som skaper temperaturøkningen, og taper du mye energi til omgivelsene (snøen) vil trykkøkningen gå tregere.
  1 point
 23. TOT

  Sekk til barn

  Jeg kjøpte en slik til min 13 år gamle datter i år [Hidden Content] Hun er ca 150 cm høy. Funket fint til sommerens turer. Sekken kan justeres såpass mye, at en voksen kan bruke den også. Feks brukte jeg den som dagstursekk mens 130 litere lå igjen i camp. (Jeg er dog bare 174 cm). Gregory har en barne-variant med et annet navn også, men jeg er usikker på hva som er forskjellen mellom de modellene.
  1 point
 24. torese

  Sekk til barn

  Hei, jeg kjøpte osprey ace til mine gutter. En på noen og 30 liter til min minste og en på noen og 40 til den største. Barn og sekk er ikke lett men så lenge sekken er ganske lett går det meste greit. Sekken henger og slenger alle veier etter en stund. De fleste barn er vant med tunge skolesekker, men om man ser litt på hvordan ungene drar disse tunge skolesekkene med seg er stikkordet variasjon. De bærer skolesekken akkurat slik det passer. Det vil de gjøre med tursekken også. Min eldste fikk en 75 liter denali pro sist sommer når han var 14. Første gang han fikk være litt tungt. Ble endel sutring og ikke helt som planlagt. Gutten mente han var sterk nok første 10 min. Deretter var det ikke så morsomt. Tur med barn må være på barnas premisser. Det tror jeg er det viktigste. Tore
  1 point
 25. Joachim V

  Sovepose til dama?

  Kort oppdatering så ble det denne. Gått greit enn så langt i sommer.
  1 point
 26. Det jeg ikke fatter er hvorfor kronikkforfatteren gidder å se på disse tingene. Selv kvittet jeg meg med TV i 1985. Jeg vil heller gå meg en tur opp i marka her og hive et solsikkefrø til granmeisen og høre den kvitre sitt "tusen takk" tilbake enn å sitte i stua og se på TV at det var en bjørn som brølte bak en busk i Canada. ;-)
  1 point
 27. Podens første padletur. Håper det blir en av mange etterhvert. Tore
  1 point
 28. 1 point
 29. ands

  Flytte i Norge

  Her ble det litt googling, fine områder dere tipser om. Takk for svar😊 Blir spennende å se hvor jeg havner!
  1 point
 30. Takk for tips til en ny (for meg) saktefilm med naturens datter som kaller på villmarken. Kronikken sikter nok til Jens Kvernmo, han har en morsom tendens til alltid å snakke om det neste han ønsker seg, litt sånn gresset på andre siden, men bortsett fra det er vel i det minste tidspunktet for innlegget like malplassert som å kritisere alpinanlegg for å ikke være åpne i juli. Og bortsett fra det - skivebom.
  1 point
 31. Her er en villmarkens datter jeg har sansen for. Det er en stund siden hun la ut videoer, håper hun ikke har gitt seg. Maltur - ren turglede
  1 point
 32. Så akkurat kronikken. TV produseres til det publikum de ønsker å treffe. Friluftsliv er i vinden da kjøpes og produseres friluftslivs-TV. Det er mange TV-konsepter som ikke tiltrekker meg. Jeg skriver dog ingen kronikk om det. Jeg velger bare en annen serie i appen. Å klage på innholdet i lineær-TV, da spesielt NRK, er skivebom. Du kan bare åpne appen og se akkurat det NRK-programmet som passer deg best. Gratis. Det samme gjelder for så vidt SVT. Alt egenprodusert innhold er tilgjengelig også i Norge.
  1 point
 33. Jeg syns Ytringen er total skivebom. Villmarkens sønner er det ingen grunn til å kritisere - men derimot villmarkens datter. Å kritisere mannen til vedkommende kvinnelig villmarking faller på sin egen urimelighet, og det er gjort kun for å få overskriften til å passe. Det er vel like mye Lars Monsen skribenten kritiserer som andre...?
  1 point
 34. Jeg vil jo gjette på at lang tid er nok.
  1 point
 35. Trodde alle fra Trondheim og nordover var nordlendinger.... 😮
  1 point
 36. Bæråsen er et område som vi er mye på tur - året rundt. Børgefjell (som er rett i nærheten) er så utilgjengelig i forhold, mens dette området er lett tilgjengelig. Jeg har akutt behov for å få gått en skikkelig dagstur for å få i gang pusten litt. Hva kan vel passe bedre enn 16 km over dette området? Fortsatt lysegrønne blad på bjørka og nesten vårlig enkelte steder her oppe - på ca 600 moh. Fantastisk turterreng - og det er godt fiske i disse vatna. De ligger som en perle på en snor langs hele dette området. Nord for vannskillet har noen satt ut røye, så der er det mer småfisk enn lenger sør i fjellområdet- Flott fiskerbu/gjeterbu. Legg merke til snomengdene i kappfjellet i bakgrunnen. Ikke rart at vannføringen i Vefsna er høy enda. Bæråsen til venstre - Fiplingdalen til høyre. Jeg velger å gå ryggen bortover - ryggen som jeg så ofte ser i mot fra hytta vår nede til høyre der. Simskardmyra til venstre og i det fjerne øvre Fiplingvatn og bak der Majavatn osv. Begynner å gå først kl 12, og er fremme nede kl 19. Fin årstid gjennom et fantastisk område.
  1 point
 37. Forollhogna er vel også en nasjonalpark?
  1 point
 38. Allemannsretten bør utvides til også å gjelde fiskevann. Jeg skjønner at på det tidspunkt allemannsretten ble til valgte man å unnlate fiskevann, nettopp fordi dette var en meget viktig inntektskilde og ikke minst en viktig matkilde for dem som hadde dette. I dag er bildet annerledes. Jeg har ikke tall på det men tviler på at de fleste private vann brukes til matauk eller som en viktig inntektskilde. Men kan innrømme at de som driver med uttak for videresalg og kan dokumentere at dette er en viktig inntektskilde kunne fått dispensasjon. Norske lover og regler endres stadig ut fra hva som er hensiktsmessig. Således må også allemannsretten vernes og endres i takt med hvordan naturen brukes i dag. Og det vi leser nå er at tilgangen på områder blir stadig mindre, hytter bygges over en lav sko og rettighetene til innbyggerne gjennom allemannsretten blir stadig mindre. Jeg ønsker ikke tilstander som i utlandet hvor alt er privat. Det er ikke en ønsket utvikling.
  1 point
 39. Nytt sted, nye turmuligheter å utforske inkludert en og annen ukjent utfordring.
  1 point
 40. HenricL

  Hardangervidda 2020

  Då har jag begått Vidda-debut. Fem dagar, vandring mellan Tinnhølen - Sandhaug - Lågaros - Rauhelleren - Tinnhølen. Mest regn i olika former, jag inser nu att jag aldrig riktigt förstått vad "regna i sidled" betyder förrän nu. Mycket snö kvar på sina ställen, och det i kombination med allt regn gav mycket vatten i drag och på stigar. Vaden över Geitvassbekken var ganska tuffa, speciellt för ena hunden som inte tycker om att bada. Det var dessutom den hunden som föll från sommarbron vid Langebuåne och for med forsen 30-40 meter. Hon klarade sig fint, men jag visste inte man kunde löpa så raskt med tjugo kilos säck på. Första natten blev på annexet på Sandhaug, jag ville inte starta vandringen med allt vått. Resten blev i tält, vid Elsjåen (fint fiske!), vid Muran i Geitvassdalen och slutligen vid Midtstrandnuten väster om Rauhelleren. Fisket höll vad det lovade, stekte en fin ørret vid stenbuen Muran och fick dessutom tre runt kilot med mig hem. En och annan gång när jag stod och skiftade snö att kyla dem med den sista, varma dagen undrade jag vad jag egentligen höll på med... Säcken skulle ju bli lättare efterhand? Det är en sjuka man drabbats av, när jag stod här hemma igår afton, öm i kroppen och trött i huvudet, och hängde upp allt vått utstyr tänkte jag att jag kan inte vänta tills nästa gång. Hardangervidda satte sig i hjärtat på mig, jag vill tillbaka snart igen!
  1 point
 41. Har vært mange våte turer i sommer, men det er egentlig ganske hyggelig å sitte tørr under tarpen med nykokt kaffe og skolebolle og høre på regnet som plasker. Mot alle odds fikk jeg Eiriksvann for meg selv i går, siste lille overnattingstur før ferien er over.
  1 point
 42. Nå har vi publisert del 3. I denne episoden padler vi en packraft fra Arctic Village til Ruby. Vi padler East Fork Chandalar, Chandalar og Yukon River. Kristina som mer eller mindre har lidd seg over tundraen med betennelser og gule stafylokokker, så frem til å kunne padle så beina kunne hvile. Det hun kanskje ikke så for seg var 14 dager med Beaver Fever - hvor hun slet med å få i væske og næring. I løpet av denne perioden mister hun mye vekt og får flere anfall, men å gi seg er aldri et alternativ.
  1 point
 43. Fin tur på Brønnøysunds tak Breivasstind 1223. Lang dag i krevende terreng sammen med @graham 23 km - 1500 hm. noe snø og is i høyereliggende strøk Og elvene er store. Den nye innfallsporten i tosbotn var en virkelig god sti. Mange biler så mye folk på tur.
  1 point
 44. Bare sånn så det er klart: Dere må gjerne diskutere dette med videoutstyr og lavt lys, det er jo en interessant problemstilling, men bare så det er tydelig så var ikke dette et spørsmål fra min side som jeg gjerne ville ha svar på. Jeg ville bare vite hva slags utstyr som ble brukt i filmen, av interesse (og helst ikke diskutere mer enn det).
  1 point
 45. Fire dager på Hardangervidda, deilig vær og rom med utsikt 😊 ned i morgen kveld før styrtregnet kommer...
  1 point
 46. Det er med litt skrekkblandet fryd jeg har bestemt meg for å kaste meg rundt for å gjennomføre tidenes tur i sommer! Det er sikkert flere her inne som er interessert i planlegging av større turer, så jeg har satt sammen en liten film om hvordan jeg tenker at jeg kan planlegge en sånn tur på så kort tid Håper noen kan lære noen tips eller bli inspirert til å følge sine drømmer også!
  1 point
 47. Stekt kjøttdeig er lett å tørke over natten i steikovn med døra litt på gløtt, ca. 50 grader C. Mener 300 gram rå kjøttdeig da ble til ca. 80 gram stekt og tørket kjøttdeig. Det kan du ha i en gryterettbasis tilsatt krydder etter smak. Sammen med eggnudler blir det en enkel gryterett som blir minst like god som real turmat, men mye billigere. Jeg koker det først opp og lar det (alt sammen inklusive eggnudlene) ligge og trekke vann i ca. 15-20 minutter før jeg igjen gir det et oppkok. Tørker du grønnsaker kan du ha det også oppi. Havregryn blandet med tørrmelk gir en solid frokostgrøt som varer mange timer. Jeg pleier å lage såpass at jeg skal ha i 1/2 liter vann. Da rekker frokosten til mange timer. Pakker også en liten smørklatt og en skje brunt sukker (ca. 30 gr av hvert) i samme posen som jeg har på til slutt. Polarbrød med pålegg. Jeg kjøer de frosne fra butikken og tar de opp samme dag som turen starter. Jeg pakker de i glidelåsposer der jeg tar ut mest mulig luft, og pakker så mange i samme pose som jeg spiser opp til ett måltid, typisk 4. Uåpnet varer posen minst ei uke uten problem, og uten å smule eller bli kjedelig i smaken. Til pålegg bruker jeg prim og fenalår (ikke på samme skiva da). På enkle overnattingsturer (f. eks. helgetur) synes jeg man kan dra med seg noe ordentlig godt, f. eks. biff, løk, saus, poteter og tomater. Klarer man ikke å bære det har man heller ikke fortjent det. Ofte tar jeg med noe sånt til første og kanskje andre middagsmåltidet på en lengere tur også. Og et par bokser eller tre med godt drikke. ;-)
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy