Jump to content

Joachim V

Aktiv medlem
 • Posts

  293
 • Joined

 • Last visited

About Joachim V

Profile Information

 • Location
  Drammen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Joachim V's Achievements

 1. Sånn jeg husker det så er det eneste å si om å gå opp med taubanen at det er bratt og effektivt for turistene med grus så langt du kommer. Det er en mye finere tur du har lagt opp til med nord <-> sør. Ellers pleier utfordringen i området generelt å kunne være litt gjørmete enkelte steder hvis det er vått, noe som ikke burde være noen utfordring nå for tida . Ønsker du å utvide kan jeg anbefale å fortsette mot Langvannet i vest for knuten. Veldig fint der vekk fra gruvedam-preget og mye mer usjenert.
 2. Helsport Nordmarka 2 999,- på XXL. Det er 50%.
 3. Joachim V

  To-mannstelt

  Jeg er veldig fornøyd med Reinsfjell SL2. Det er jo en 1/2-1kg mer enn mange foretrekker men dønn solid og vanntett.
 4. Her er du inne på noe interessant som de tok for seg i Podcasten Uteliv om gass som drivstoff. Det er mye mer varmeenergi i vann enn i luft og det er veldig fornuftig å putte boksen i vann. Boksen blir avkjølt fordi den bruker varme til å fordampe den flytende gassen og trenger kontinuerlig tilførsel av energi for å holde denne prosessen gående. --- Hva angår temperatur og trykk så er temperaturen boksen tåler veldig avhengig av gassblandingen og dens kokepunkt. Et eksempel på det i denne sammenheng fra samme Podcast er hva som skjer når du begynner å refille halvtomme bokser med halvfulle. Da mister du kontroll på blandingen og kokepunktet blir plutselig en veldig spennende beskjeftigelse å ta med seg inn i teltet eller bare på tur generelt.
 5. Det er mer mikrofoner for alle anledninger og prisklasser å velge i enn telt så du må nesten presisere litt mer hva du skal ta opptak av? Jeg har endel erfaring med lyd uten at jeg nødvendigvis har gjort opptak i sånne settinger. Skal det inn i kamera av en viss standard med XLR mikrofoninngang eller snakker vi "minijack" som på telefon o.l.? Er det ute så mener jeg det viktigste vil være god vindskjerming. Det er lite som er mer destruktivt enn vind og lite du får gjort post når opptaket er dårlig.
 6. Takk, jeg er ikke uenig. Det ble en Typhoon Amrok. Veldig fornøyd med den prøvde den såvidt i går før det ble mørkt etter å ha banna og sverta ett par timer med ny Ally ., Halvparten så klumpete som HH jeg vurderte.
 7. Ally åre (enkelt valg da jeg ble svimmel av alle alternativene) og Ally kartlomme til Ally'en jeg venter på
 8. Hei! Prøver å være litt gjerrig til jeg finner ut av min første kanosesong, noen tips? Typhoon Amrok virker å være en ren paddlevest og anbefalt av West system bl.a. mens HH Comfort compact er en flytevest?
 9. Må vel snart kunne gå an å ta Krossobanen fra Rjukan å labbe så langt man kommer og har tid til?
 10. For å svare på mitt eget spørsmål om solo sete så er setebeina justerbare i bredden for å kunne flyttes i Allyens lengderetning. Fra 4 ish minutter:
 11. Bare for å være tydelig så planlegger dere en tidlig tur utover alle anbefalinger. Fra Sulis er det anbefalt å starte i andre halvdel av juli. Snøen er råtten så ski har jeg liten tro på. Det har vært en snørik vinter i nord med påfyll av snø senest i mai uten at jeg kjenner til lokale forhold. Jeg sov ikke på hytter men tittet innom her og der. Hyttebøkene på turen bar preg av at jeg var blant de første i sesongen. Og det er jo ikke uvanlig at det roer seg fra påske og utover gjennom snøsmeltingen. Turen bar veldig preg av vekslende forhold mellom sommer,vår (påske) og vinter (arktis). 0° om nettene og is på vanna den første delen av turen min fra Sulis var det uaktuelt å fiske. Jeg vet ikke hvor godt kjent dere er og hvor langt dere er kommet med planlegging. Ruta, deler av den har flere navn dere kan søke opp for mer info. Nordkalottleden, Nordkalottruta og Nordlandsruta. Abisko og Padlejanta er jo kjente og bevandra områder, andre er relativt mindre befolket. Fra Ritsem er det jo noen alternativer men dere skriver Abisko da anter jeg Kungsleden? Den verste vadinga er visstnok på vestsiden rundt Akka. Den unngår dere med båt over Akka til Ritsem. Jeg tok heldigvis båt, de som gikk hadde hatt ett mareritt med å bære sekker over hodet i stri strøm. Norge har et veldig nasjonalistisk forhold til sin natur og fjellene men bruer det kan de dessverre ikke og er lite til å stole på på norsk side. Kjent sak dessverre. Med forbehold om at enkelte konkrete bruer kan ha blitt utbedret. Kjekt å spørre om sånt underveis de få man møter på da dette endrer seg fra år til år. Uansett er dette turen dere må ta høyde for dels utfordrende vadinger.. Her er en tråd der jeg etterlyste føreforhold i 2019. Her er en Nederlender som planlegger tur samme året som jeg traff på og gikk delvis parallelt med. Husk solkrem og at sola tar minst like godt bakfra.. Fantastisk tur jeg sku gjerne gått den igjen.
 12. Da ble det en noe impulsiv avgjørelse på kanosommer og Ally 15 DR er bestilt mens det enda er XXL-fest. så hvor drar jeg?
 13. Hei Det blir fort kaldt på beina ved sånne vadinger og du mister følelsen. Det er krevende vadinger og for fremtiden vil jeg selv prioritere noe litt mer enn "sandaler". Når jeg gikk så gikk det bare akkurat greit. Uten noe særlig beskyttelse så har du ikke tid til å finne ut hvor skal og gå da må du bare gå over hvis ikke blir føttene nedkjølt. Andr ekan sikkert svare bedre, jeg er nysgjerrig selv.
 14. Hei Kort svar herfra, jeg startet fra Sulis 10 juli 2019 og det er i grenseland tidlig når det har vært mye snø. Alt er vel mulig men dette høres ambisiøst ut. Det er store kontraster på bruene, på svensk side er det grei standard men de norske er ubrukelige hvis de ikke er forbedret. Dere er nødt til å ha forsvarlig utstyr til vading. Når jeg gikk var det i grenseland mange steder for hva jeg kunne komme meg over uten risiko for nedkjøling. Her kan dere følge med på snø. [Hidden Content]
 15. Ally DR 15 kommer med 2 seter, funker det å bruke et i midten?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy