Gå til innhold

Joachim V

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Joachim V

  Telt til bruk i vindutsatt høyfjell

  Hva skal man kunne forvente av sånne telt? Jeg er ny med Ringstind Pro 2 og er ikke helt imponert. Generelt er det vanskelig å få stramme vegger som ikke blafrer i vinden. Verre våknet jeg til en overraskelse i Troms i august, meldt regn som istedet ble sterk vind. Dårlig valg av teltplass, flatt og fint da. 😂 Målinger i nærheten sier at jeg opplevde typisk 12-15 m/s med maks litt over 20m/s. Det ser kanskje tålelig greit ut her men jeg jeg valgte ta det ned når det ble verre. Vinden presser hele teltet mot bakken og det blir ikke noe takhøyde igjen til å være i. Bare et spørsmål om tid før teltstanga knekker/bøyer seg i neste kast. Mitt neste telt skal helst tåle litt mer. https://www.youtube.com/watch?v=VVmfoXjp2w4
 2. Jeg mente bare at en ekstern mikrofon er en god oppgradering for bruk sammen med mobil og vil gjøre den nærmest tilsvarende ekstern opptaker i kvalitet.
 3. Joachim V

  Podcast fra Fjellforum?

  Gjør i så fall verden (lytterne) en tjeneste å bruk en ekstern mikrofon. På forhånd takk. 😀
 4. Joachim V

  Hardangervidda øst, fiskekort september

  Fiskekort? Ingen nærmere Østlandet?
 5. Joachim V

  Titte på min pakkliste?

  Hvor finner jeg en sånn pakkeliste til å fylle ut?
 6. Stemmer det. Takk.
 7. Jeg fikk aldri noe god følelse av Trollhetta med 20kg, tvertimot. Styr med pakking for å få vekta opp og uansett så henger den på hofta. Uten å ha prøvd Xenith med vekt så var førsteinntrykket at den sitter mye bedre og følger ryggen på en helt annen og bedre måte. Jeg kan og lett se at den bygger høyere enn Trollhetta noe jeg ser på som positivt. Man vil jo ha vekt opp i sekken, ikke henge på hofta som Trollhetta min gjør. Ingen grunn til å vurdere Trollhetta spør du meg. Jeg fikk min Xenith på salg og betalte det samme for de to. Men kan jo være greit å prøve de. Dette er sekker som finnes i mye butikker. Trollhetta har og fått et hull jeg skal reklamere på. Den har 17 døgn på tur, det er bare for dårlig. Er du interessert i vannsystem så har Trollhetta det inne i hovedrommet mot ryggen uten hempe til reservoir. Det vil skli ned og du må nedi hovedrommet for tilgang. Xenith har dette utenpå mot ryggen og med klips til å henge posen i. Jeg hadde aldri vurdert å bruke det på Trollhetta med den løsningen, med Xenith mye mulig. Mulighet for å skille hovedrom mot bunn til sovepose er kjekt. Trollhetta kan åpnes helt i front, Xenith bare fra sidene. Gleder meg til å prøve den.
 8. Topplokket som dagstursekk kommer ikke i Europa på Xenith/Xena, selges kun i USA. Topplokket kan taes av likevel. Jeg har Trollhetta 95L med dagstursekk i topplokket uten å ha brukt den så tror ikke det blir noe savn.
 9. Eneste jeg kan forstå er at de kan vrenges ut og ned og brukes i stedet for topplokk. Altså med topplokk så ligger det bare løst oppå? Fin sekk, gleder meg til å bruke den. 😀
 10. Følger opp med Xenith 88 spørsmål. På lokket på toppen til hovedrommet er det to klips. Jeg klarer bare ikke skjønne hvem de hører til. De sitter jo også feil vei av hva som er naturlig for å stramme ned på sekken.
 11. Hei På inatur er de fleste fiskekort stengt for salg. "Utløpt". Det eneste jeg finner aktuelt er Stangfiske Hardangervidda øst Men det er vel kansje andre muligheter som ikke ligger på inatur, hvor finner jeg de eventuelt? På forhånd takk
 12. Joachim V

  Hvordan får dere teltet tørt?

  Hvorfor bensinbrenner?
 13. Joachim V

  Momsfradrag på varer fra utlandet

  Ikke fratrekk sånn sett da den ikke skal momses. Den polske selgeren skal ikke selge med polsk moms ut av EU.
 14. Joachim V

  Titte på min pakkliste?

  Aldri hverken skrevet eller ment CO2 er giftig. Den bidrar da heller ikke positivt til luftkvaliteten og det var poenget mitt. Selv drar jeg ikke til fjells for å tilbringe tid i ei tåke av dårlig luft i teltet, overlater denslags til andre. Poenget var vel at man kanskje ikke tenker så nøye på lufting ved bruk av uskyldige stearinlys, gjorde ikke det selv før jeg ble oppmerksom på hva de faktisk bidrar med og det er ikke ubetydelig.
 15. Joachim V

  Skoleturer og rødsprit brennere

  Norsk brannvernforening ber skolene om å kvitte seg med utstyret.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.