Gå til innhold

Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  397
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Friluftsnoob

Nylige profilbesøk

1 172 profilvisninger
 1. Friluftsnoob

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Har ikke opplevd drone på nært hold, men om det er som at en bil kommer farlig nærme eller legger seg i sykkelfeltet og sperrer har jeg mest lyst å sparke til bilen. Tipper det blir litt den samme følelsen som med drone. Ikke lov, men aggresjonen er der.
 2. Friluftsnoob

  Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Tenkte komme med en ny knallserie som sikkert mange vil like. En fyr som går Newfoundland på tvers. Han sier selv han er inspirert av Lars Monsen, og filmingen er mye i samme stil som Lars. Her har vi en bra miks med teltliv, bålkos, vandring og fisking. En film som virkelig gir dybde med alt innholdet den tar med.
 3. Ikke for å kapre tråden, men Exped Orion 2. Tror du man kan få lurt en pipe gjennom ventilasjonsåpningen? Selvsagt bruke noe beskyttende mellom teltduken og pipa.
 4. Kjipt, men bra du ikke prøvde det på tur med 2 unger før du fant det ut
 5. Friluftsnoob

  Mat for en uke på ski i tafjordfjellet

  Finn ut hvor mye kalorier det blir pr dag. Er kanskje et godt utgangspunkt. Du trenger vel 2-3000 kalorier om dagen Og som Whistler sier, pølser kan jo være utmerket til for eksempel suppe. Men til forskjell fra Whistler syns jeg supper og andre måltider som gir mye væske (Mr lee) er gull på tur fordi man får som regel ikke i seg nok væske på tur. Andre middager som er relativt enkelt: Amerikansk gryterett eller lignende fra toro hvor du tar med kjøttdeig.
 6. Friluftsnoob

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Har fundert litt på Skeletool. Hvordan syns du den er i forhold til vanlig kniv?
 7. Endre "alle" til "veldig mange" eller "stadig flere" Tror det handler om at veldig mange og stadig flere viser mindre hensyn i dag enn tidligere. Nå vil jeg selvsagt understreke at barn med handikap er unntaket, men generelt er voksne med barn ikke det minste opptatt av at barna også skal vise hensyn. Barn skjønner hva som er riktig og galt hvis de blir fortalt det. Veldig mange gjør som de vil uten tanke på andre, om de går, sykler eller kjører bil. Og kurven er oppadgående med stadig flere. Igjen handler det om holdningsendring som må skje, og det gjelder alle grupper. Men de verste er selvsagt de som i tillegg blir fysisk eller verbalt aggressive.
 8. Det er bare å dra på tur. jeg har ingen problemer..
 9. Spør en same om hvor langt det er og du får tre svar: Ikke så langt, ganske langt, langt. Ganske individuelt hva som er langt Kanskje best å få generelle tips - vanskelig å dele erfaring. Mennesker må prøve og feile, det er slik vi lærer.
 10. Friluftsnoob

  holde varmen

  Har googlet litt: Soveposen er designet for å holde på varmen. Ekstra klær på kroppen vil gi ekstra isolasjon og dermed være gi mer varme. Unntak: Du har på så mye klær at isolasjonen i soveposen komprimeres, da kan ikke soveposen holde på den varme luften. Våte klær trekkes inn i isolasjonen til soveposen og svekker egenskapene til soveposen. For mye klær når du legger deg som gjør at du svetter, samme effekt som våte klær. Hvor mye klær du kan ha på deg avhenger derfor mest av alt om hvor stor sovepose du har. Personlig gikk jeg til innkjøp av en vintersovepose som var alt for stor for meg (kjøpt online). Det ble for mye luft å varme opp. Men ved å legge inn en sommerpose holder jeg på varmen og blir god og varm.
 11. Friluftsnoob

  Hvordan pakke en pulk

  Gjør ting på samme måte hver gang, da blir det automatisk til slutt. Tipper at i din jobb så tenker du ikke "hm, hva bør jeg gjøre først". Du gjør ting likt hver eneste gang. Og alt utstyret du bruker har sin faste plass. Hvor mange ganger har jeg ikke lagt fra meg skrutrekker fordi jeg bare skulle, for deretter å ikke finne den igjen. Når jeg er på tur legger jeg ting på akkurat samme plass som jeg tok det fra. Altså vet jeg til enhver tid vet hvor jeg har tingene mine. Du ønsker ikke å begynne å lete etter hodelykten fordi den ligger et annet sted enn du la den sist. En annen enkel huskeregel er at det du ønsker å bruke underveis på tur er lett tilgjengelig (og igjen at du vet hvor det ligger). Hvorvidt du bruker 5 pakksekker til forskjellige typer klær eller tar alt tøyet i en pakkpose fungerer nok bra begge deler, det viktigste er at du legger sokkene tilbake der de hører hjemme etter bruk.
 12. Friluftsnoob

  Isbor - hel eller foldbar utgave ?

  I finnmark kjører de vel snøskuter så de trenger ikke tenke på noen ting, der har de vel motorisert isbor.
 13. Friluftsnoob

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Kan jo være greit å ha hvis man må trekke en vond tann Eller gjør som Monsen, trekke tennene før man drar på tur...
 14. Friluftsnoob

  Ringstind med to innganger

  Spennende. Hvordan vil Ringstind Pro være på vinterfjellet?
 15. Friluftsnoob

  Prosjekt: litt lettpakking

  Ta med en fyrstikkeske (eller fyrstikker). Da kan du i det minste lage deg et lite bål for varme og underholdning. Vet du ikke liker kos på tur men litt kos må være lov, og det kan også tørke klærne dine litt. Kan også ha med noen gram melblanding for pinnebrød
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.