Gå til innhold

Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  433
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Friluftsnoob

Nylige profilbesøk

1 250 profilvisninger
 1. Ville kjøpt en liten, toppmontert gassbrenner brenner. Koster 200 og veier ingenting. Veldig enkle og raske å bruke - bare skru på gassbeholderen, og sett fyrstikk på. Vil du ha enda enklere finnes det nå utgaver som antennes som en lighter.
 2. Har selv hatt store problemer med smerte ved hoftene med bruk av sekk. Merker allerede etter 5minutter at smerter begynner å komme, og har testet forskjellige sekker. Den jeg har nå fungerer bra, men er fortsatt noe smerte. Skal teste ut rådene herfra.
 3. Mine forventninger var nok høyere enn hva som kan forventes. Ser av testen at Stanley Classic gjorde det bra, og min Stanley Master skal være mer ekstrem enn den som hadde 78° etter 8 timer i 2grader. Hadde jeg skulle valgt på nytt ville jeg nok valgt en som var lettere / pr. liter vann ettersom vannet mister en del temperatur uansett. Men termos på tur er viktig. Koke opp på kvelden og neste dag et lite oppkok så koker vannet igjen. Istedenfor å måtte smelte snø på morran. I tillegg blandet jeg varmt vann med snø og fikk mye drikkevann underveis på turen
 4. Er formålet med turen å teste hva kroppen er i stand til å tåle eller hva er målet med turen? Så sant du ikke planlegger å gå over til et ketogent kosthold ville jeg tatt med ris som kan spises med fisken – gjerne også olje. Hvis du skal spare penger kan du spare de 8-10 real turmatene og heller ta med ris + olje + havregryn. Havregryn og ris koster deg vel 50kroner, 8-10 real turmat koster 800ish.
 5. Er selv negativt overrasket over en thermos jeg kjøpte nylig og som ble med på min første skitur. Kjøpte en Stanley Master 0,7liter. Første test: Kokte vann på morgenen og rundt 12 timer senere skulle jeg bruke den til Real turmat. Det ble ikke kokt real for å si det slik. Halvkokt spagetti Andre test: Kokte vann på kvelden og skulle ha kaffe om morgenen. Var kanskje -10 om natten. Var middels lunkent (kanskje 40-50 grader). Dette holder ikke for en thermos som veier over 1kg og som rommer 0,7liter, og som koster 800. Skal holde varmen i 27 timer iht. markedsføringen.
 6. Shimano Exage BX S.T.C Tror jeg fikk min teleskopstang for 10 år siden. Fortsatt favoritt, og ekstremt liten.
 7. Hørte på radioen i dag om en veldig gammel sak fra Tv2 hjelper deg: En som fikk klage sa at «Vi er fornøyd hvis 90% av kundene våre er fornøyde». Høres ut som han du snakket med på Helsport er i samme familie At folk har forskjellig passform er jo riktig. Føles soveposen komfortabel? Er den for stor/for liten? Det kan ha innvirkning. Å ha på for mye klær kan virke mot sin hensikt. Da blir det kanskje så trangt at det ikke blir varm luft. Soveposen skal holde på varmen i luftlommer. Rago X-trem har Tcomf på -16. Fryser du lett må du kan du ha enda høyere margin enn -16. For noen kan komfort minus 12 være nok. I tillegg kan overnevnte redusere Tcomf.
 8. Hvis det er dette du sikter til kan jeg love at jeg aldri hadde drømt tanken engang om at ståkrok gjaldt fiske med mark og dupp. For meg er dupp fiske med stang https://www.inatur.no/fiske/50ec304ae4b092f33faf5082/fellesskortet-stongfiske-hardangervidda-vest 2. Det er ikkje lov å nytta annan fiskereiskap enn stong eller handsnøre. Line og ståkrok er forbode.
 9. Til TS: I tillegg til det du har, 25 gram sild for de lange kastene der storfisken står. Farge, blank, og en med litt mørkere farge. Sildekn gjør lite ut av seg i vannet og du må aktivt fiske med stangen, rykk og napp med stangen, forskjellig fart, noen stopp osv. Møresilda og sølvkroken spesial, rød/blank og en med kobber. Har mer bevegelse enn sild, fiskes med litt stopp og smånapping. Spinner: Blanke, kobber og kanskje noen med rød/blank. Jeg syns det er veldig stor forskjell på hvordan de forskjellige typer spinnere beveger seg og ikke minst hvordan det føles å fiske med spinner. Syns sølvkroken har gode spinnere som passer min fiskestil. Andre spinnere føles som gir veldig stor motstand Spinner beveger seg aktivt i vannet og du behøver ikke trylle mye med fiskestangen. Men du kan prøve med litt stopp innimellom og rask/treg innsveiving. Man får fisk med nesten alle slags fiskekroker, og derfor har folk forskjellige preferanser. Men tror det kan være lurt å lære seg hvordan de forskjellige krokene oppfører seg i vannet og at det er fiskeren som faktisk lurer fisken. Lyd/bråk: Har lite tro på at fisken bryr seg om lyd/bevegelse. Tror jeg har fått mer fisk de gangene det har vært bråk rundt meg enn gangene det har vært helt stille. Men noen fisk kan være mer var enn andre. Når det gjelder fiske med mark over natta har jeg aldri lest at det ikke er lovlig. Må gjelde på noen sære plasser.
 10. Soulo har veldig store klipser som er enkle å bruke, selv med votter. Som jeg skrev, før var nok kuppeltelt utelukket pga. kvaliteten på produktene, men ikke i dag. Alt det andre du skrev gjelder jo også for tunneltelt. Og de brukte 7,47 minutter på tunnelteltet og 5,51 på Soulo.
 11. Har akkurat fått et Hilleberg Soulo og har bare testet vindstille. Men tviler på at det er større problemer å sette opp det enn tunnellteltet på videoen. Fester først hele teltet til bakken. Sett deretter i stengene (vinden vil ikke ta tak i disse. (for øvrig enklere enn tunnelteltet da man ikke skal tre gjennom hele duken. Deretter kan man lagvis bygge opp teltet ved å knipse det på stengene.
 12. Spørsmålet blir vel om 2,6 + 2,6 = 5,2
 13. Hvis jeg skal tippe var tunneltelt overlegent i "gamle dager." Nå har man derimot så enkle oppsett for kuppeltelt samt sterkere materialer at det er egne preferanser som bestemmer hva man bruker.
 14. Har samme problem selv, men mitt liggeunderlag har vært tett i flere år. Jeg har ultralight. Problemet ditt er nok at du har et ekstremt lite hull som er veldig vanskelig å finne. Har selv prøvd med zalo og ikke funnet noe. Jeg kan leve med at det lekker litt luft da det holder seg fint en natt, men hvis jeg hadde hatt nytt underlag hadde jeg bedt om nytt. Hvis ikke butikken tar det imot så snakk direkte med leverandøren. Hvilket merke har du?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.