Gå til innhold

Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  332
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Friluftsnoob

Nylige profilbesøk

849 profilvisninger
 1. Et par bokser øl, eller noe god fersk mat. Litt tyngre sekk, men litt mindre havregryn og tørket turmat.
 2. TV 2s nye realityserie «Alene»

  Kjempeserie. Digger konseptet, og mye bra naturbilder. At gode personligheter er viktig for en slik serie er selvsagt sant, ellers kan det bli litt kjedelig. Synes de har funnet en meget god miks av personligheter. Ikke minst kult at en jeg har fulgt en stund på Youtube, Svein fiskeseth, er med.
 3. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  @phoney Skulle akkurat til å legge til den Knallfilm og knalltur.
 4. Fluefiske - Endelig satt den!

  Så, etter timer med trening på barmark, lesing på nett og ikke minst youtube har jeg endelig klart det, mestring av fluefiske og min aller første ørret på 250gram, med Flue!! Utrolig at man kan bli så glad for noe så lite, men læringskurven har vært bratt, og mang en gang tidligere har jeg knotet mer med å få kastet, eller bare fått krøll på alt utstyr + satt meg fast i trær og busker. Selv finnmarksvidda viste seg å være for krevende, senest i fjor brukte jeg 95% av tiden på å knote med snøret. Så nå, nå tror jeg at jeg endelig mestrer fluefiske. Fluen setter seg ikke fast i busker selv med bratt skråning bak, og jeg klarer å få snøret langt nok ut til å fange fiskens interesse. Det er noe helt spesielt med fluefiske, det å se etter vakende fisk, å se at fisken tar en flue 20cm fra min flue, og ikke minst, det å se fisken gape over fluen mens jeg står klar til å rykke stangen opp for et skikkelig mothugg. Nå er jeg virkelig bitt av basillen, og sammen med slukfiske gir dette meg mange flere muligheter og spenning. Kombinasjonen er helt utrolig. Så, nå trenger jeg bare noen tips til gode fluer Det er utrolig mye på markedet, men som ved stangfiske finnes det vel noen som utmerker seg? Fisken jeg fikk var en svart/hvit black gnat og skal kjøpe noen flere av den i forskjellige størrelser. Er det noe som utmerker seg for røye - spesielt oppe i nord på høsten? Evt. andre gode slagere?
 5. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Noe å se på mens du jobber i sommer Eller, jeg mente å si, å se på etter jobben!
 6. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Sommeren er over oss, men for de som ikke har tid/mulighet til å dra på tur, her er en fin godbit jeg fant.
 7. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Bra film fra en villmarksentusiast. Litt monsen takter over det.
 8. Syklister fritt vilt?

  Nå vet jeg ikke hva slags regler som gjelder for sykkelsti/fortau i Sverige utover at det ikke er lov å sykle på veien der det er sykkelsti, men hvis du ikke klarer å se hvordan regelverket er bygd opp her så har vi ingenting å diskutere.
 9. Syklister fritt vilt?

  Det bunner nok ned til person, ikke fremkomstmiddel. Når folk begynner å forstå forskjellen tror jeg alt blir mye bedre. Det er plass til alle så lenge alle viser respekt for hverandre.
 10. Hjelp og innspill til valg av stang

  Hei, jeg har Beastmaster CX stc 240/270L. Kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd med min. Liker at den er kompakt, uten å være teleskop. Samtidig er det et stort pluss at den både kan "kort" og "lang". jeg bytter ofte ut fra omstendighetene, og liker å guerilljafiske mellom trær, busker og kratt.
 11. Syklister fritt vilt?

  Alt for ofte når jeg ser bilister råkjører de, uten noe respekt for andre. Les Budstikka og du vil finne flere titalls som tas med for høy fart. Her nylig var det en som hadde over 90 i 50 sonen, og hun var kvinnelig lege. Vil påstå at her jeg bor kjører folk i minst 60-80km i timen, og veien er 40... Ikke dermed sagt at alle bilister råkjører, men de fleste undervurderer egen fart samt at de overvurderer egne ferdigheter. Kolliderer du som syklist blir du lam for livet, kolliderer du som billist får du skrubbsår. Dermed vil jeg påstå at det er flere aggressive bilister enn syklister (de syklistene du ser er helt sikkert bilister også).
 12. Syklister fritt vilt?

  Nettopp derfor er ikke gang/sykkelstiene bra. Det burde nesten vært forbudt med sykkelstier. Bilister blir sure på syklister som ikke bruker sykkelstier, men sykkelstier medfører at man mister alle rettigheter som kjørende, det eneste man får er plikter. Blant annet får man vikeplikt for kjørende som kommer i samme kjøreretning og skal krysse sykkelstien du sykler på. I tillegg tror ofte bilister de bare kan kjøre rett ut på sykkelveien fra parkeringsplass etc. + det du nevner om gangfart ift. gående. Derfor burde sykkelstiene være ulovlige. De skaper bare mer forvirring og enda mer frustrasjon/hat mellom syklistene/bilistene.
 13. Syklister fritt vilt?

  Jeg skal også på sykkelferie i Norge til sommeren. Gleder meg. Skal prøve å finne en god rute med start gjennom nordmarka i oslo. Mesteparten av turen håper jeg skjer utenfor veier hvor bilistene tror de eier retten til å kjøre som de vil. Ut fra kommentarfelt rundt omkring tror jeg det er langt flere bilister som viser uaktsomhet enn det er syklister som viser uaktsomhet. Noe bevisst, andre ubevisst. Men på generelt basis må både syklister og bilister bli mer hensynsfulle. Dessverre skaper langt større trykk på veiene (flere bilister og raskere biler) til langt større aggressivitet. Og det rare er hvor lite som egentlig skal til for at både bilister og syklister skal samhandle bedre. For øvrig er ikke gående bedre. De vimser overalt på grusveiene og bryr seg ikke noe om syklistene. Så dette er generelt et kjempestort holdningsproblem som vi kommer til å slite med i all fremtid hvis det ikke gjøres noe med holdningene.
 14. Trolltunga

  Vet ikke, men tror jeg var der i august for noen år siden, og da var det et stykke med snø.
×