Gå til innhold

Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  354
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Friluftsnoob

Nylige profilbesøk

1 021 profilvisninger
 1. Friluftsnoob

  Sluker til ørretfiske!

  Virker som det meste funker bra, men at det avhenger veldig av været. Noen ganger er spinner best (stille vann), andre ganger er sluk best (bølger). Og noen ganger er en stor sild bra dersom du vil langt ut for å fange storfisken. For vi fiskere har gjerne favoritter, og det vi fisker mest med gir naturlig nok mest fisk. Ser du i utlandet har de helt andre tips enn oss i Norge, men de får masse fisk forde. Viktigste er nok hvordan du fisker, og om du kaster på fisken
 2. Friluftsnoob

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  I sommer har jeg jobbet mens andre har hatt ferie. Det hjalp veldig på humøret å ta helgeturer. "Helgehelten" er ikke å spøke med. Bare pass på at alt er klart i bilen/motorsykkelen/sykkelen slik at du kan dra rett fra jobb. Og start gjerne litt tidligere på jobben, så får du sikkert dra litt tidligere.
 3. Friluftsnoob

  Amok Draumr XL + Fjøl XL + Borg tarp for de opptil 210 cm

  Amok er bra ja. Noe tung sammenlignet med de letteste teltene, og veldig tung i forhold til vanlige hengekøyer. Men liggekomfort er kjempebra. Stusser litt over R-verdien på liggeunderlaget. Passer hvertfall ikke til vinterbruk, og generelt kreves vel bedre liggeunderlag i høyden enn på bakken. Men totalprisen gjør at jeg skjønner at det ikke blir det beste liggeunderlaget. Uansett, velkommen til amok klubben. Bare synd at de over 2.10 ikke får bli med, men de har jo 7fots klubben.
 4. Friluftsnoob

  Trenger ny svartkjele, noen tips?

  Tiden flyr men fortsatt samme problematikken idagens 2018. Ser etter en kjele som kan fungere til kaffe (tut) og til havregrøt. Helst bør den ha stort lokk (ikke eagle) og samtidig enkelt å spise fra. Jeg skjønner heller ikke hvorfor det er så få 0,6-0,9 litere. For en familie forstår jeg behovet med 1,5-4liter, men burde jo være et stort marked for dem som skal lage mat til en person også. Uansett, noen tips? Tenkte kanskje : https://www.hektapatur.no/gsi-glacier-kjele
 5. Friluftsnoob

  MC-FØRER – bruke fjellsko på tur med motorsykkel?

  Tenkte ta med presenning til motorsykkel, i tillegg til at jeg har mc-lås med litt lyd i 😊 Har også sånne soft-sidevesker som har plass til alt kjøreutstyret. Disse vil jeg også bruke å pakke det tyngste utstyret slik at sekken blir lett. Tenkte kanskje også å teste å legge sekken på tvers av sykkelen på baksetet, men må få sjekket hvordan jeg skal få festet den. Her er forresten en helgetur fra tidligere i sommer.
 6. Friluftsnoob

  MC-FØRER – bruke fjellsko på tur med motorsykkel?

  Akkurat ja. Skal teste litt hvordan det er å "tørrgire" når jeg prøver ut fjellstøvlene i butikken Og bremse gjør jeg som regel med forbrems.
 7. Friluftsnoob

  MC-FØRER – bruke fjellsko på tur med motorsykkel?

  Takk for raskt svar. Jeg tenker jeg kjøper fjellstøvler som er godt nok polstret, samtidig som de ikke må være for klumpete. Tenkte kanskje Viking Hunter 2 GTX, eller noe tilsvarende. Men de er kanskje for store i forhold til å gire med. Fjellstøvler skal jo beskytte mot vridning av ankel, så i teori høres jo det bra ut for mc også.
 8. Skal på langtur med motorsykkel, og da skal jeg også ha med hengekøye og alt som kreves for å sove ute. I tillegg ønsker jeg å ta fjellturer, fiske osv. og har derfor behov for fjellstøvler Problemet er at jeg har ikke plass til fjellstøvler og lurer derfor på om noen har erfaring med å bruke fjellstøvler som mc støvler. MC støvler er jo tilpasset motorsykkel samtidig som de beskytter føttene ved evt. krasj. Spørsmålet er jo om fjellstøvler er forsvarlig å bruke.
 9. Friluftsnoob

  Fiske i Hein området.

  Du mener overfiske er et stort problem? Da får man ta det med de enkelte vannene hvor det er problemer. Å sammenligne jakt og fiske blir for øvrig som å sammenligne epler og pærer. Det er store forskjeller og helt forskjellige tiltak som trengs. «Grunneier eier forøvrig ikke viltet (eller fisken) han eier retten til å jakte og fiske på egen grunn. Hvis du er grunneier og ikke kjenner til hvordan ressursene på eiendommen din forvaltes er det kanskje en idè å sette seg inn i det?» Var jo nettopp det jeg skrev. Grunneier eier ikke dyrene/fiskene. Derfor er det jo ikke en selvfølge at de skal få enerett på fiske/jakt heller. Mange samer vil jo stenge hele Norges befolkning fra finnmarksvidda, og de ønsker å gjøre akkurat som det måtte passe dem. Og man ser stadig folk som tar overpris for fisking i vann rundt om. Etter hvert som flere blir interessert i fisking vil prisene stige voldsomt, og dette er en utvikling jeg ikke ønsker. Derfor er jeg mot private fiskevann.
 10. Friluftsnoob

  Fiske i Hein området.

  Nei, det er ikke greit. For øvrig en ganske stor forskjell på å fiske og å jakte. Forvaltning av bestander og lov om felling av dyr blir bestemt på bakgrunn av hvor mye som er forsvarlig å tas ut. Tas det ut for mye ødelegges hele grunnlaget. For øvrig er jeg ikke enig i alt hva jakt angår. Jeg vet ikke nøyaktig hva som må til for å søke om tillatelse til felling, men virker på meg som at noen jaktlag har enerett på felling i mange områder, og det er jeg ikke for. Det burde heller ikke være grunneiers rett, ettersom han ikke eier dyrene. Det koster ekstremt mye å få være med på jakt, og det er en uting. PS: Jeg er grunneier selv og er ikke jeger. Får årlig betalt fordi det tilfeldigvis er elg på eiendommen i nord…
 11. Friluftsnoob

  Fiske i Hein området.

  Er veldig uenig i loven om at folk kan ha private vann. Formålet med friluftsloven var blant annet: «å verne friluftslivets naturgrunnlag og sikre almenhetens rett til ferdsel, opphold m.v. i naturen, slik at muligheten til å utøve friluftsliv som en helsefremmende, trivselskapende og miljøvennlig fritidsaktivitet bevares og fremmes.» Fiskevann var helt sikkert en viktig inntektskilde på 60-tallet, men det er ikke slik lenger. I tillegg er det i dag mye enklere å bruke Inatur til å få betalt for fiskekort. I 2011 ble blant annet loven om fri plukking fjernet. Jeg ser også en stor risiko med private fiskevann. Hva stanser fiskeglade milliardærer til å kjøpe opp de mest tilgjengelige vannene eller for den saks skyld, Altaelva? Skal være litt "rampete" og si at private vann driter jeg i. Er det fiskekort kjøper jeg det, hvis det er privat fisker jeg «gratis».
 12. Raskt oppsummert slik jeg tenker det er: Største utfordringen til butikkene er konkurranse fra nettbutikker. Butikker koster ekstremt mye, spesielt koster lokalene mye, men også lønn til ansatte, rekvisita etc. koster mye mer enn et gigantisk lager i «ødemarkveien 221». Merkevarer (nike, adidas, swix, Norrøna osv) Generelt lavere margin for detaljisten, men tiltrekker større kundegrunnlag. Egne merkevarer: Ofte større margin for detaljist (first price produkter). Ikke nødvendigvis dårligere kvalitet men slipper mellomledd som fordyrer. Utfordring: Kjenne sine kunder. Hva vil kundene ha. De vil selvsagt ha lavest pris. Men de vil også ha god kvalitet og smarte funksjoner. Norske produsenter er veldig sent ute med smarte løsninger, da må man handle i utlandet. (men igjen, vi på dette forumet tilhører ikke massen som de store sportskjedene bryr seg om). Vi må handle på nett fra utenlandske butikker. Kommer norske butikker til å overleve? Tja, hvem vet. Får de store aktørene inntog til Norge (amazon ol. ) så vil nok mange norske butikker slite. Produsentene kan nok klare seg, men de trenger smarte løsninger og treffe markedet med produktene sine.
 13. Friluftsnoob

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Da gleder jeg meg til å se på det. Er fortsatt bare kommet til etappe 5 (Bøvertun - Sognefjellshytta) men fint å ha noe å se frem til
 14. Friluftsnoob

  Lette tursko som tåler vann og tørker fort

  Er det ikke igler og annet i regnskogen som man må passe seg for? Hva med ankelstøtte, trenger du det? Er enig i andre her om at sko som lett tørker og som samtidig er delvis vanntette er vanskelig å få tak i. Dessverre fores skoene (de har ikke hørt om ulsokker)... Militærsko kan jo være en løsning. De tåler mye vann og tørker relativt raskt. Må gås inn.
 15. Friluftsnoob

  Monsen på tur, minutt for minutt

  Tror du har blingsa litt, det gjaldt ikke Monsen, men generelt. "All TV-reklame betales i ettertid, med utgangspunkt i hvor mange og hvilke målgrupper som ser på. Grovt sett må annonsører betale fra 150.000 kroner pr. 30. sekunder for en million seere. På det meste har NRKs minutt for minutt-sendinger hatt over 3,6 millioner seere som har vært innom. " Monsen har rundt 25-70 000 innom. Jeg skal selvsagt ikke svare på hva du liker med Monsen, men for meg er det helheten. Og hans varemerke er at han deler camplivet så vel som fiskeopplevelser og naturopplevelsene. Og jeg er ikke grinebiter, liker Monsen veldig godt, noe jeg også ga klart uttrykk for i min kommentar. Det betyr ikke at man ikke kan være uenig i hvordan produksjonen er lagt opp. Er alltid noe som kan forbedres.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.