Gå til innhold

Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  359
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Friluftsnoob

Nylige profilbesøk

1 077 profilvisninger
 1. Friluftsnoob

  Søppel eller telt/tarp?

  Hvis jeg tar med en full brusflaske i skogen tar jeg med en tom brusflaske fra skogen. Selv om den kun er verdt 1 krone tom. Så er ikke prisen det står på, er evnen til å tenke på annet enn seg selv.
 2. Friluftsnoob

  Hjelp en amatør

  Hmmm. Jeg trodde det var: "(Lars Monsen) > (Alle sportsfiskere x 1000 000 000)".
 3. Friluftsnoob

  Hjelp en amatør

  Husk at dagens fiskestenger er ekstremt gode. Har du lite med penger er det helt ok å kjøpe billig stang til 500. De funker meget bra. Hvis du har råd til det vil jo selvsagt bedre utstyr gi mer glede. Kjøper du for 2-3 000 vil du få godt utstyr. Da vil jeg også anbefale deg å dra til en sportsbutikk, ikke de billigkjedene men ekte sportsfiskebutikk. Der har de garantert gode tips for deg ut fra hvordan du ønsker å fiske. Har du tid til å vente kan kanskje dette være noe .) larsmonsen.no
 4. Friluftsnoob

  Vann på tur

  Det man kan slå fast er vel at veldig mange har erfart at de ikke blir syke av å drikke vann i Norge, enten det er fra bekker, innsjøer eller stille vann. Folk har tross alt levd også før renseanlegg ble oppfunnet. Så tar man forholdsregler i forhold til hvor man befinner seg og om det finnes dyr finnes i området (lemen, ku, sau). Personlig drikker jeg vann rett fra bekken/innsjøen/stille vann, men jeg er mye mer skeptisk til å drikke vann fra bekker når det har regnet mye. Da tar jeg heller vann fra innsjøen. (Bor i Oslo så er nordmarka som gjelder). Så til litt vill gjetting: Jeg tror de færreste som bruker mye tid og resurser på å rense vann eller ta med seg vann hjemmefra har opplevd å bli syke før de begynte med å rense. Samtidig har jeg heller aldri hørt om noen som har blitt syke av å rense vann. Derfor tror jeg det er sunt med en diskusjon hvor man forteller om egne erfaringer, og så kan andre interesserte gjøre opp seg mening om hva de ønsker. Til syvende og sist handler det om egen helse og derfor er det opp til en selv hvor mye en skal bruke av tid og resurser på dette. Så lenge ikke jeg må bære vannet ditt kan du bære så mye du vil uten at jeg skal klage eller belære deg om hva som er rett, for det har jeg ikke empirisk bevis for å gjøre. Vaskeregler for dasstur: For å vaske deg på riktig måte etter dobesøk må du såpe rikelig inn, også tommel og vaske mellom fingrene. I tillegg må du la vannet få gjøre jobben sin med å skylde av alle bakterier. Tidsbruk ca. 1minutt. Når du er ferdig må du tørke hendene godt – ellers kan det sitte igjen bakterier. Og helt til slutt – ikke ta på dørhåndtaket eller på springen med hånden etter at du har vasket deg, bruk tørkepapir for å komme deg ut! God tur.
 5. Større sekker (100liter pluss) krever mer for at den ikke skal være ubrukelig enn mindre sekker. Blant annet må det en ordentlig ramme til og det må være et bæresystem som gjør det komfortabelt å gå med sekken, dermed blir også prisen høyere. Som regel er det slik at jo mer du skal ha med jo bedre bør bæresystemet være og jo bedre må sekken sitte. Så da blir spørsmålet: Hvor mange kilo skal du bære? Hvor langt skal du gå? Kan du tenke annerledes? Hvor mye utstyr må du egentlig ha med deg? Og sekken er også noe av det som er viktigst for om turen skal bli trivelig, ihvertfall om du skal gå langt. Funker ikke å ha en sekk som ikke er god å ha på seg. Men hvis du absolutt skal ha en billig 100liter + sekk så må du nok kjøpe brukt.
 6. Friluftsnoob

  Sluker til ørretfiske!

  Virker som det meste funker bra, men at det avhenger veldig av været. Noen ganger er spinner best (stille vann), andre ganger er sluk best (bølger). Og noen ganger er en stor sild bra dersom du vil langt ut for å fange storfisken. For vi fiskere har gjerne favoritter, og det vi fisker mest med gir naturlig nok mest fisk. Ser du i utlandet har de helt andre tips enn oss i Norge, men de får masse fisk forde. Viktigste er nok hvordan du fisker, og om du kaster på fisken
 7. Friluftsnoob

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  I sommer har jeg jobbet mens andre har hatt ferie. Det hjalp veldig på humøret å ta helgeturer. "Helgehelten" er ikke å spøke med. Bare pass på at alt er klart i bilen/motorsykkelen/sykkelen slik at du kan dra rett fra jobb. Og start gjerne litt tidligere på jobben, så får du sikkert dra litt tidligere.
 8. Friluftsnoob

  Amok Draumr XL + Fjøl XL + Borg tarp for de opptil 210 cm

  Amok er bra ja. Noe tung sammenlignet med de letteste teltene, og veldig tung i forhold til vanlige hengekøyer. Men liggekomfort er kjempebra. Stusser litt over R-verdien på liggeunderlaget. Passer hvertfall ikke til vinterbruk, og generelt kreves vel bedre liggeunderlag i høyden enn på bakken. Men totalprisen gjør at jeg skjønner at det ikke blir det beste liggeunderlaget. Uansett, velkommen til amok klubben. Bare synd at de over 2.10 ikke får bli med, men de har jo 7fots klubben.
 9. Friluftsnoob

  Trenger ny svartkjele, noen tips?

  Tiden flyr men fortsatt samme problematikken idagens 2018. Ser etter en kjele som kan fungere til kaffe (tut) og til havregrøt. Helst bør den ha stort lokk (ikke eagle) og samtidig enkelt å spise fra. Jeg skjønner heller ikke hvorfor det er så få 0,6-0,9 litere. For en familie forstår jeg behovet med 1,5-4liter, men burde jo være et stort marked for dem som skal lage mat til en person også. Uansett, noen tips? Tenkte kanskje : https://www.hektapatur.no/gsi-glacier-kjele
 10. Friluftsnoob

  MC-FØRER – bruke fjellsko på tur med motorsykkel?

  Tenkte ta med presenning til motorsykkel, i tillegg til at jeg har mc-lås med litt lyd i 😊 Har også sånne soft-sidevesker som har plass til alt kjøreutstyret. Disse vil jeg også bruke å pakke det tyngste utstyret slik at sekken blir lett. Tenkte kanskje også å teste å legge sekken på tvers av sykkelen på baksetet, men må få sjekket hvordan jeg skal få festet den. Her er forresten en helgetur fra tidligere i sommer.
 11. Friluftsnoob

  MC-FØRER – bruke fjellsko på tur med motorsykkel?

  Akkurat ja. Skal teste litt hvordan det er å "tørrgire" når jeg prøver ut fjellstøvlene i butikken Og bremse gjør jeg som regel med forbrems.
 12. Friluftsnoob

  MC-FØRER – bruke fjellsko på tur med motorsykkel?

  Takk for raskt svar. Jeg tenker jeg kjøper fjellstøvler som er godt nok polstret, samtidig som de ikke må være for klumpete. Tenkte kanskje Viking Hunter 2 GTX, eller noe tilsvarende. Men de er kanskje for store i forhold til å gire med. Fjellstøvler skal jo beskytte mot vridning av ankel, så i teori høres jo det bra ut for mc også.
 13. Skal på langtur med motorsykkel, og da skal jeg også ha med hengekøye og alt som kreves for å sove ute. I tillegg ønsker jeg å ta fjellturer, fiske osv. og har derfor behov for fjellstøvler Problemet er at jeg har ikke plass til fjellstøvler og lurer derfor på om noen har erfaring med å bruke fjellstøvler som mc støvler. MC støvler er jo tilpasset motorsykkel samtidig som de beskytter føttene ved evt. krasj. Spørsmålet er jo om fjellstøvler er forsvarlig å bruke.
 14. Friluftsnoob

  Fiske i Hein området.

  Du mener overfiske er et stort problem? Da får man ta det med de enkelte vannene hvor det er problemer. Å sammenligne jakt og fiske blir for øvrig som å sammenligne epler og pærer. Det er store forskjeller og helt forskjellige tiltak som trengs. «Grunneier eier forøvrig ikke viltet (eller fisken) han eier retten til å jakte og fiske på egen grunn. Hvis du er grunneier og ikke kjenner til hvordan ressursene på eiendommen din forvaltes er det kanskje en idè å sette seg inn i det?» Var jo nettopp det jeg skrev. Grunneier eier ikke dyrene/fiskene. Derfor er det jo ikke en selvfølge at de skal få enerett på fiske/jakt heller. Mange samer vil jo stenge hele Norges befolkning fra finnmarksvidda, og de ønsker å gjøre akkurat som det måtte passe dem. Og man ser stadig folk som tar overpris for fisking i vann rundt om. Etter hvert som flere blir interessert i fisking vil prisene stige voldsomt, og dette er en utvikling jeg ikke ønsker. Derfor er jeg mot private fiskevann.
 15. Friluftsnoob

  Fiske i Hein området.

  Nei, det er ikke greit. For øvrig en ganske stor forskjell på å fiske og å jakte. Forvaltning av bestander og lov om felling av dyr blir bestemt på bakgrunn av hvor mye som er forsvarlig å tas ut. Tas det ut for mye ødelegges hele grunnlaget. For øvrig er jeg ikke enig i alt hva jakt angår. Jeg vet ikke nøyaktig hva som må til for å søke om tillatelse til felling, men virker på meg som at noen jaktlag har enerett på felling i mange områder, og det er jeg ikke for. Det burde heller ikke være grunneiers rett, ettersom han ikke eier dyrene. Det koster ekstremt mye å få være med på jakt, og det er en uting. PS: Jeg er grunneier selv og er ikke jeger. Får årlig betalt fordi det tilfeldigvis er elg på eiendommen i nord…
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.