Jump to content

Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Posts

  543
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Friluftsnoob last won the day on September 28 2020

Friluftsnoob had the most liked content!

About Friluftsnoob

Recent Profile Visitors

2,276 profile views

Friluftsnoob's Achievements

 1. Jeg savner de gode Monsen turene hvor det å være på tur var det viktigste, med flott natur, dyr, fiske, bålkos og friluftslivet i fokus. Mindre talkshow og seilbåter, der finns det andre programmer. Håper også Nrk kan sette opp flere timer med Monsen på nett tv. Ble så skuffet når Monsen,Monsen og mattis viste 10minutter av Dovrefjell, resten var seiling.
 2. Leste en artikkel nå i aftenposten. Det står at han tjener penger blant annet på tv-serien i naturkanal1. Så vil anta at han følte det ga raske penger, hvilke beløp han får står det selvsagt ikke noe om, men han sa ikke noe negativt om det samarbeidet. Fra vilkårene til naturkanal1 står det at naturkanal1 ikke har eksklusive rettigheter, men at innsender kan vise materialet på andre plattformer også. Jeg vil også anta at årsaken til retten til videresalg er ifm samarbeidet til altibox og t-we. Men det burde jo helt klart begrenses til dette, og ikke gi så stort eierskap som det gis inntrykk av her. Syns jo det er fllott at vi får en kanal som naturkaanal1, slik at folk faktisk kan selge materialet sitt og tjene penger (youtube krever ganske mange views og har en dårlig algoritme som gjør det vanskelig å få views). Men de må selvsagt følge de regler som finnes.
 3. er vel bare 1 sesong med kjendiser før denne? syns de to første sesongene er vesentlig forskjellig fra den forriige sesongen , sså kaller det sesong 2 :;)
 4. Skal ikke gjøre dette til team ingebritsen men han er far til 3 av norges (og nå også verdens) beste 1500meter løpere, og han har selv trent de opp fra de var små. Om man aldri har hørt om disse gutta, da har man virkelig gravd seg ned Vedr. Monsen på villsport: Jeg tror denne sesongen blir bedre enn forrige sesong, da var det for enkelt og egentlig bare en enkel tur sammen med Monsen. Tror derfor denne sesongen blir bedre, mer slit. Men for øvrig, Monsen, Monsen og Mattis var en stor nedtur på sesong 2. Spesielt tur 2 og 3. 3 tur var jo helt drastisk elendig kjedelig. Så jeg tror monsen på villspor sesong 2 vil bli en opptur for min del. Nå er forventningene såpass lave at dette blir sikkert bra
 5. Sliter med feste på glatt underlag (våte steiner, gjørme, osv) når jeg går med mine Alfa Bever fjellsko. Sammenlignet med de jeg går med har jeg de desidert glatteste skoene, noe som gjør det vanskelig å holde følge. Finnes det noe antiskli produkter som kan brukes? For eksempel finnes det snow grip på biltema, dette er til bildekk men noen som har testet dette på sko? Evt andre tiltak man kan gjøre for å gjøre skoa litt tryggere.
 6. ørrkyta ble vel spredd av alle i "gamledager" fordi folk slapp den ut etter endt fisketur (uten å tenke på konsekvensene), Uansett, du får ha lykke til med å ønske å innskrenke allemannsretten, så får resten av oss håpe at vi kan få fjernet noen av de gamledagse holdningene og øke allemannsretten. Deriblant mindre makt til maktsyke grunneiere og at alle vann skal være lov å fiske i, med unntak av vann hvor det drives næring. Ellers vil hyttebyggingen og rike folk som kjøper opp store mengder land og en turistnæring som ønsker eksklusive landområder forskyve alle oss andre fra å kunne leve et nøkternt liv i villmarka.
 7. Var en tur på imingfjell denne sommern, og følte meg direkte lite velkommen. Grunneiere som kjørte ATV/bil i full fart, skulte og så stygt på alle som parkerte langs veien. De var visst sure for noe og markerte dette med en veldig fremtredende oppførsel. Spurte oss, sur og gretten, om det var vi som hadde parkert et sted de mente ingen skulle parkere… På imingfjell er det i tillegg masse private vann, og når alt er privat føler man seg veldig lite velkommen. Jeg skal selvsagt aldri dra dit igjen, men poenget er at dette er noe som ikke bør skje. Det er allemannsretten som gjelder, og da kan vi ikke ha disse kongene av haugen oppførselen.
 8. Tror de fleste her på forumet er enige i sporløs ferdsel, ser ikke helt poenget med å true med fjerning av allemannsretten fordi noen forsøpler. Men det synliggjør kanskje i enda større grad hvor viktig det er at vi som er for allemannsretten fortsetter å kjempe for de rettighetene vi har, og at allemannsretten bør forsterkes slik at man unngår mer privatisering. Derigjennom at det må settes strenge krav til hvorfor folk skal ha private vann. Private vann var viktig nærings -og inntektskilde i gamle dager. I dag er det for de fleste en hobby. Da bør private vann på generelt grunnlag oppheves (mens de som kan dokumentere næringsvirksomhet får beholde private vann til næring). Veldig mange har egne interesser for å redusere/innskrenke allemannsretten. De tjener på det. Da er det veldig synd at folk som i utgangspunktet er for allemannsretten gir disse en ekstra stemme med å true med at allemannsretten fjernes om ikke "vi" skjerper oss.
 9. Ventet lenge på denne. Utrolig synd at han ikke klarer få flere seere, de turene han har er verdensklasse innen villmarksliv.
 10. Kjøpte ALfa kvist 2.0 og fikk testet de litt inne idag. De sitter veldig bra på foten, men de er litt større og måtte ha et par tynne ullsokker oppi i tillegg for at de skulle passe. Hadde på meg både 1.0 og 2.0 inne og 2.0 var mye mer behagelig. Men det er noe jeg stusser over: På 2.0 har de fjernet den strammemekanismen på lissene som de har på 1.0 (veldig merkelig da den er utrolig effektiv). 2.0 er mye mykere når man presser med tommelen (der hvor skolissene begynner) enn det 1.0 er. Litt mer likt joggesko på den måten. Det går greit så lenge skoene passer men kan tenkes at det kan skape et problem. Skoens overside bøyer seg mer når man går. Ellers virker stivheten på sålen bedre enn på 1.0
 11. Kjøpte meg Alfa Kvist (den gamle versjonen). De veier 470gram. Kjøpte en størrelse større enn normalt. Elsker skoene, de sitter veldig bra. Eneste jeg er redd for at jeg merker at de er litt lite romslig for lilletåen. Vil dette bli et stort problem eller pleier det gå seg til? Alfa Kvist 2.0 står følgende: Litt mer romslig (noe som tyder på at flere har hatt dette problemet).
 12. Dere kan klage så mye dere vil om hva folk må følge av regler, det vil uansett alltid være folk som ikke bryr seg. Å støtte opp om å fjerne allemannsretten på grunn av at noen ikke rydder opp etter seg er helt feil vei å gå syns jeg.
 13. Avføring og søppel er prisen vi betaler for allemannsretten. Det er kanskje noen som ikke forstår at folk faktisk må på do på tur, men slik er vi nå skapt. Drar man til populære og lett tilgjengelige områder må man derfor akseptere at andre har griset til området før. Jeg støtter sporløs ferdsel og liker ikke at folk kaster søppel i naturen, men dette er det vanskelig å få gjort noe med det. Poenget er: Ønsker man allemannsretten må man akseptere at det også fører til mer forsøpling. For meg finnes det ingen alternativ til allemannsretten. Når det gjelder den aktuelle saken er det jo ikke lov å campe 150meter fra hytte. Når det likevel er et veldig populært område får heller de som driver det sette opp sanitære anlegg som brukerne må betale for. Alternativt blir det nok mye avføring i området. Det er synd, men man kan ikke redusere allemannsretten pga dette. Strandsone: Riv alt i strandsonene der det er til hinder for ferdsel.
 14. Kjøpte nye tursko, ALfa Kvist Advance GTX. Men har et spørsmål: Hvordan sjekker dere hvilken modell dere kjøper? Ser nå at det har kommet ut en 2.0 versjon.... Jeg får vente å se hvordan de ser ut når jeg får dem, men ut fra bildene ser de forskjellig ut. Vet fra tidligere erfaring at man ikke kan stole 100% på bildene, ikke alltid de endrer dem. Dette gjør det jo ekstremt vanskelig å vite hvilken modell man faktisk har. Har samme problemet med et telt jeg kjøpte. Står jo ingensteds hvilken modell det er. Kjøpte mine på Magasinet.no [Hidden Content]
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy