Friluftsnoob

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  327
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Friluftsnoob

Nylige profilbesøk

711 profilvisninger
 1. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Noe å se på mens du jobber i sommer Eller, jeg mente å si, å se på etter jobben!
 2. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Sommeren er over oss, men for de som ikke har tid/mulighet til å dra på tur, her er en fin godbit jeg fant.
 3. Samletråd - Filmer fra friluftsentusiaster

  Bra film fra en villmarksentusiast. Litt monsen takter over det.
 4. Syklister fritt vilt?

  Nå vet jeg ikke hva slags regler som gjelder for sykkelsti/fortau i Sverige utover at det ikke er lov å sykle på veien der det er sykkelsti, men hvis du ikke klarer å se hvordan regelverket er bygd opp her så har vi ingenting å diskutere.
 5. Syklister fritt vilt?

  Det bunner nok ned til person, ikke fremkomstmiddel. Når folk begynner å forstå forskjellen tror jeg alt blir mye bedre. Det er plass til alle så lenge alle viser respekt for hverandre.
 6. Hjelp og innspill til valg av stang

  Hei, jeg har Beastmaster CX stc 240/270L. Kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd med min. Liker at den er kompakt, uten å være teleskop. Samtidig er det et stort pluss at den både kan "kort" og "lang". jeg bytter ofte ut fra omstendighetene, og liker å guerilljafiske mellom trær, busker og kratt.
 7. Syklister fritt vilt?

  Nettopp derfor er ikke gang/sykkelstiene bra. Det burde nesten vært forbudt med sykkelstier. Bilister blir sure på syklister som ikke bruker sykkelstier, men sykkelstier medfører at man mister alle rettigheter som kjørende, det eneste man får er plikter. Blant annet får man vikeplikt for kjørende som kommer i samme kjøreretning og skal krysse sykkelstien du sykler på. I tillegg tror ofte bilister de bare kan kjøre rett ut på sykkelveien fra parkeringsplass etc. + det du nevner om gangfart ift. gående. Derfor burde sykkelstiene være ulovlige. De skaper bare mer forvirring og enda mer frustrasjon/hat mellom syklistene/bilistene.
 8. Syklister fritt vilt?

  Jeg skal også på sykkelferie i Norge til sommeren. Gleder meg. Skal prøve å finne en god rute med start gjennom nordmarka i oslo. Mesteparten av turen håper jeg skjer utenfor veier hvor bilistene tror de eier retten til å kjøre som de vil. Ut fra kommentarfelt rundt omkring tror jeg det er langt flere bilister som viser uaktsomhet enn det er syklister som viser uaktsomhet. Noe bevisst, andre ubevisst. Men på generelt basis må både syklister og bilister bli mer hensynsfulle. Dessverre skaper langt større trykk på veiene (flere bilister og raskere biler) til langt større aggressivitet. Og det rare er hvor lite som egentlig skal til for at både bilister og syklister skal samhandle bedre. For øvrig er ikke gående bedre. De vimser overalt på grusveiene og bryr seg ikke noe om syklistene. Så dette er generelt et kjempestort holdningsproblem som vi kommer til å slite med i all fremtid hvis det ikke gjøres noe med holdningene.
 9. Trolltunga

  Vet ikke, men tror jeg var der i august for noen år siden, og da var det et stykke med snø.
 10. Treningstips rygg - sykkel

  Ingen ekspert, men var jeg deg ville jeg prøvd andre kiropraktorer, evt. osteopat, sistnevnte kan veldig mye om musklene og nervene i kroppen, mer enn kiropraktorer. De har nesten legeutdannelse. Det jeg tror er at du må trene opp styrken din. Det gjøres ikke på sykkelen. Det er først når styrken er tilbake at du kan trene på sykkel igjen.
 11. Fisketurtips i sommer - Troms

  Vi har hytte på ringvassøy, og her er det mange muligheter. Er ca. 1time fra Tromsø. Det er masse vann, alt fra 3minutter fra bilveien til flere timer gåing. Tror du vil finne mange fine steder på kartet. Hva fiske angår, avhenger det av vær og vind. Er ikke et sted man bare kan kaste ut snøret for å få fisk, men skal være ok fiske. Trenger ikke myggnetting når man går. Er ikke indre finnmark. Men bør ha med bare i tilfelle, på kvelden kan de bli aggressive. Tror ikke det er hytteutleie, så telt er nok mest fornuftig. Her er to som har vært på tur på ringvassøy, kjenner meg ikke igjen, men det er store muligheter der.
 12. Bål med våt ved

  Vi er grunneiere på det stedet vi har hytte. Min morfar drev med mye hogst (privat med enkle redskaper) når han ble gammel, og har selv tenkt litt på å bruke en liten del av området til å "avle" frem noen større trær. Samtidig har jeg ingenting imot om noen forsyner seg med noen friske trær, eller døde, så lenge det gjøres på trær som ikke skader landskapet. Handler vel mest om sunn fornuft. Tror heller ikke at det å hugge noen små døde trær midt i Nordmarka har noe å si, så sant man har sunn fornuft for hva man tar, og hvor man tar det. Er mange steder som burde vært tynnet, men som det for skogeier ikke er økonomisk forsvarlig å tynne. Da blir det ganske tynt å si at det har økonomisk betydning for dem hvis jeg tar et tre. Så jeg sier, bruk sunn fornuft. Men vit at mange skogeiere sikkert ikke har sunn fornuft, og oppfordrer derfor ikke andre til å hugge trær, hverken døde eller levende!
 13. Nordmarka - is og snøforhold

  Heisann, Lurte på om noen har vært i Nordmarka i det siste. Tenkte ta med sykkel, telt og isbor nå til påsken, opp til nordmarka i Oslo. Noen som vet hvordan forholdene er der nå? Hvilke vann som er istrygge, og om det er mye snø. Tenkte rundt kikut, men alternativer er alltid velkommen.
 14. Kaffekjele og stekepanne til bål?

  Kan du steke i denne? Uten at det setter seg fast? Har leita livet av meg etter en kjele på rundt 07l-1l maks. Men alt er enten sett eller over litern.
 15. Monsen, Monsen og Mattis

  Minuset med denne serien er at den er alt for kort. På nett skulle de lagt ut flere timer med ekstramateriale. Kos ved bål er kjempebra at de filmer. Dette er tross alt villmarksliv, ikke et naturprogram.