Gå til innhold

evensverdrup

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

evensverdrup vant dagen sist 28. juli

evensverdrup hadde mest likt innhold!

Om evensverdrup

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nå har vi publisert del 3. I denne episoden padler vi en packraft fra Arctic Village til Ruby. Vi padler East Fork Chandalar, Chandalar og Yukon River. Kristina som mer eller mindre har lidd seg over tundraen med betennelser og gule stafylokokker, så frem til å kunne padle så beina kunne hvile. Det hun kanskje ikke så for seg var 14 dager med Beaver Fever - hvor hun slet med å få i væske og næring. I løpet av denne perioden mister hun mye vekt og får flere anfall, men å gi seg er aldri et alternativ.
 2. Mange gode refleksjoner her. Selv tenker jeg at det ikke trenger å være enten eller. I løpet av lange ekspedisjoner, i dette tilfellet 57 dager, så er det uansett begrenset hvor mye kameratid det blir. Batterier skal lades med solceller, og 10-15 timer av døgnet går til å forflytte seg. Likevel tror jeg at jeg med enkle grep kan bygge en enda bedre historie rundt turen neste gang. Jeg kan også ha løsninger som gjør at jeg får filmet de mest intense bjørnemøtene eller kan skru på et lett tilgjengelig gopro kamera før en "plutselig situasjon" er over. Tur for meg vil alltid handle om frihet og mestring, ikke filmproduksjon, men jeg vil likevel strekke meg etter å gjøre de riktige tingene når jeg først drasser på kamerautstyr.
 3. Artig at det diskuteres endel filmtekniske ting her. Tar veldig gjerne konkrete tilbakemeldinger på filmene jeg har lagt ut. Dette er den første klippingen jeg har gjort, så det er uten tvil forbedringspotensiale men hey - det gjelder å ta lærdom av hva som funker og hva som ikke funker. Så både positive og negativ (les: konstruktiv) kritikk tas mot med takk. Selv erger jeg meg over at vi ikke fikk mange av de store øyeblikkene på minnekortet. Fokuset var rett og slett ikke nok på filmingen. Når man går iskald, sliten og teller skritt for skritt, så er det ikke alltid man har giv til å ta av sekken på 50 kilo for å hente ut et kamera. Så har gjort meg flere refleksjoner rundt hva jeg vil gjøre annerledes på neste ekspedisjon med kamera. Mye går på storytelling og fange de riktige øyeblikkene. For de som følger med videre, så kan jeg avsløre at uflaksen ikke er over for kona - og det kommer noen klipp av bjørn etterhvert også
 4. Takk! Setter pris på tilbakemeldingen. Ja, ser at jeg kunne klippet litt kraftigere der. Generelt har vi gjort oss en erfaring på at vi ofte prater litt forlenge når kamera først ruller, og at budskapet fordeles slik at det ikke blir lett å klippe bort nonsense-prat i mellom. Så det er en liten lession learned for fremtidige prosjekter. Å jada! Tror er det er få som har grått og bannet like mye som kona på en bryllupsreise, men likevel strålende fornøyd med hele turen. Ekteskapet blir vel bare sterkere av å dele slike opplevelser? ...tror jeg! Takk skal du ha! Jeg poster gjerne neste episode i denne tråden også, så don't you worry. Skulle du ønske å følge alle fremtidige ekspedisjoner, så finnes det en "subscribe"-knapp på Youtube
 5. Hei! Klart du kan spørre Vi benyttet følgende videokamerautstyr: Sony hxr-nx80 med røde røde ntg4+ shotgun-mikrofon samt Saramonic trådløse mygger Gopro Hero7 Black DJI Spark drone Sony kamera er selvfølgelig litt i største laget og drasse med på tur, men hvis du først ser etter et semiproft håndholdt kamera, så kan jeg gå god for denne. Spark dronen ble valgt fordi den kan lades med solcellepanel (de større dronene krever sterkere ladestrøm). Gopro gir mange muligheter til actionklipp. Hvis du ser etter kamera for filming i skumring / dårlig lys, så blir det fort kostbart dessverre. Jeg er ingen kameraekspert, men ville faktisk vurdert Canon sitt nye speilløse R6 hvis du vil kombinere foto/video. Den har temmelig imponerende spesifikasjoner og med riktig objektiv bør den være utmerket til å fange bålkosen. Dessverre blir det fort dyrt 😕 Ellers lages det imponerende mye bra med enkle GoPro kameraer. 8ern har fikset litt problemer med lyd og blitt veldig bra på videostabilisering, så det er et meget bra budsjettalternativ - og vil være en et supert supplement senere dersom du skulle gå til innkjøp av et mer avansert håndholdt kamera. Ellers vil jeg påpeke at godt innhold og god story telling er viktigere enn bildekvalitet, så kanskje du kommer langt med noe ganske enkelt?
 6. Hei! I fjor krysset jeg og kona Alaska på tvers, fra Kaktovik i nordøst til Unalakleet i sørvest. 1800km på 57 dager - hvor ca halvparten av tiden var i packraft og resten på beina. Dette var bryllupsreisen vår, så da fikk vi stresstestet ekteskapet også Nå har vi akkurat sluppet første episode i en serie av 4 episoder om turen på Youtube. Tenker at det er noen som kan sette pris på sånt her Håper dere finner filmen interessant. Skulle du brenne inne med noen spørsmål, så fyr løs!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.